Hirdetés
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norbi 72
veterán
válasz Megane2000 #121695 üzenetére
Sok régi belépő hdmi 1.1-es vas csak a képet küldte tovább,a hangot nem.
2009 utáni(hdmi 1.3)vasat keresgélj.
-
Norbi 72
veterán
válasz Csabroncka #121689 üzenetére
Dehogy űzöm,akkor mire alszom el?
(#121693) Megane2000
TV-vel összekötve meg sem mukkant a hangszóró.
Mert csak a képet küldi át,a hangot nem,régi modell.
[ Szerkesztve ]
-
Megane2000
aktív tag
Üdv srácok!
Sajnos nem értek az erősítőkhöz, azonban van 2db erősítőm a házimozihoz, és nem tudom eldönteni hogy melyik a jobb teljesítményű.A két erősítő: (pontos specifikációhoz kattints az erősítő nevére)
Sony STR-DB930
Yamaha RX-V461SONY
Tuning range: FM, MW
Power output: 110 watts per channel into 8Ω (stereo)
Surround output: 110W (front), 110W (center), 110W (rear)
Frequency response: 10Hz to 50kHz
Total harmonic distortion: 0.05%
Input sensitivity: 2.5mV (MM), 150mV (line)
Signal to noise ratio: 86dB (MM), 96dB (line)
Output: 150mV (line)
Speaker load impedance: 4Ω to 16Ω
Digital inputs: coaxial, optical
Video Connections: composite, SVHSYAMAHA
Tuning range: FM, MW
Power output: 100 watts per channel into 8Ω (stereo)
Surround output: 100W (front), 100W (center), 100W (rear)
Frequency response: 10Hz to 100kHz
Total harmonic distortion: 0.9%
Input sensitivity: 200mV (line)
Signal to noise ratio: 100dB (line)
Channel separation: 45dB (line)
Output: 200mV (line)
Speaker load impedance: 6Ω (minimum)
Digital inputs: coaxial, optical
Video Connections: HDMI, component, composite, SVHSÉn mint hozzá nem értő azt látom, hogy a Yamaha újabb modell, amin már van HDMI kimenet. De az erősítő tekintetében jó nekem a HDMI csatlakozó? TV-vel összekötve meg sem mukkant a hangszóró.
Ti melyiket használnátok?
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Mégis milyen "rossz megszokáshoz vezet"?
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
python1
veterán
+1
Én a tablettezést,telefont is nehezen viselem a hálóban. -
-
Alajos85
csendes tag
válasz Ragadozó #121669 üzenetére
A nappaliba nem nagyon tudom berendezni 5.1hez a szobát ilyen nagy álló hangfalakkal.
Illetve mindig a háló szobában ágyban fekve filmezünk.
Oda is majd valami kisebb szettet tervezek majd, nem ilyen drasztikusan nagyot.A korrektség mindig kifizetődő! Köszönöm,hogy te is az vagy!
-
€uro
őstag
válasz Joshi #121686 üzenetére
Néhány TX SR309-es készüléket visszahívott már az ONKYO. Típuszám-ellenőrzés alapján az enyémmel elvileg nincs gond. Illetve az AIDA-Audio (magyarországi ONKYO disztribútor) oldalán azt írják, hogy ők garanciális időn túli ingyenes javítást nem vállalnak. Rájuk nem vonatkozik az ONKYO által egyes országokban bevezetett ilyen jellegű típushibákra vonatkozó cseréje.
Mindenesetre utánanézek a linknek, amit küldtél. Köszönöm.
Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
Joshi
titán
Itt olvasgass.
Ahogy olvasom, az Onkyo szervíz programja a 2009 és 2012 között gyártott készülékekre vonatkozik.[ Szerkesztve ]
-
€uro
őstag
Találtam egy ilyen oldalt: TX-SR309 - No Speaker Output
Ugyanerről a jelenségről írnak.
A VCR/DVR-On/Standby reset-et elvégeztem. A helyzet változatlan. És most már több, mint egy órája nincs hangom. Ha lesz még hangom, többet ki sem kapcsolom az erősítőt.
De lassan szerintem intéznem kell a javíttatását.
Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
€uro
őstag
Sziasztok!
ONKYO TX SR309 erősítő hibakeresése kapcsán kérem a segítségeteket. Egy hónappal ezelőtt már írtam ide ez ügyben.
Az erősítő Optical1 bemenetre csatlakozom a számítógéppel. A HDMI OUT kimenete pedig egy Samsung UE55H6410 televízióra van kötve.
Jelenség: Kb. két hónapja kezdődött, hogy amikor bekapcsolom az erősítőt, akkor nincs hangom egy ideig. Ez eleinte csak egy-két perc volt. Mostanában viszont van, amikor tíz-húsz-harminc perc, mire megszólalnak a hangszórók.
A PC-n ilyenkor elindítok mindenféle lejátszót (Winamp, netes rádió, Windows Media Center, YouTube), aztán várom, hogy egyszer csak minden szólni kezd.
Később rájöttem, hogy mintha hamarabb előjönne a hang, ha a Windows Media Center digitális tuner kártyájával nézett adók között kapcsolgatok. Majd ugyanezt tettem a TV-vel: bekapcsoltam és azon kezdtem el kapcsolgatni a csatornákat. Talán még ez volt a leghatásosabb. Amikor megjött a hang, akkor az erősítőt visszakapcsoltam a PC-re és már ott is volt hang.
Mostanában viszont már hiába váltogatom a PC-n vagy a TV-n a csatornákat, alig akar megszólalni az erősítő. Érdekes, hogy ha az erősítőt rádióra kapcsolom (FM vagy AM), akkor sincs hangom.Múltkor javasoltátok, hogy a PC-n telepítsem újra a hangkártya driver-ét. Sajnos ezt azóta sem tudtam megtenni, valami gond van a Windows 10-zel, nem engedi újratelepíteni. Az egész operációs rendszert még nem installáltam újra - szeretném ezt elkerülni. De mivel sem a TV-n, sőt még az erősítő beépített rádióvevőjén keresztül sincs hangom, ezért feltételezem, hogy a PC-nek nincs köze a jelenséghez. Ráadásul ugye a TV-vel HDMI kábellel vagyok összekötve, a PC-vel meg optikaival - úgyhogy nem hiszem, hogy a bemeneti forrásokkal vagy azok beállításával lehet a probléma.
Készítettem pár képet, hogy a számítógépre csatlakozva a GAME (PC) erősító csatorna beállításai hogyan néznek ki:
Légy szíves, nézzetek bele, nincs-e valami rosszul beállítva.
Elromlott volna az erősítő? 2011. szeptemberében lett vásárolva. Eddig semmi gond nem volt vele. Illetve ha már egyszer van hang, akkor minden tökéletesen működik rajta.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
jeni
félisten
válasz Acheron #121681 üzenetére
minden használt műszaki cuccok elromlanak idővel,elfáradnak,az alkatrészek pl.: a kondik kiszáradnak.
használtra nem lehet mondani,hogy elmegy még 2 évet tutira.ezért lehet,hogy szerencséd lesz,lehet,hogy nem. jobb ,drágább cuccokba tartósabb alkatrészeket építenek be elvileg.
esetleg akkor inkább egy Yamaha RX-V397-t vegyél ami közel 80000Ft rosszabb esetben 95000Ft és viszonylag új cucc. Ezzel 2évre tutira garantált a gari és utána még talán jó néhány évig. Esetleg az Onkyo-t megtekinteni és hallgatni.
Páran a Denon AVR-X520BT -re esküsznek mind zenei hallgatásra jobb lehet. Házimozira úgyszólván mindegyik egy szinten van.
A Pioneer és a Denon-ra 3év gari van. -
Acheron
őstag
Köszönöm, utánaolvasok ezeknek a típusoknak, a Denon így elsőre tetszik is. Ezeknél a készülékeknél van valamilyen jellemző alkatrész fáradás (pl a z elektrolit kondikat illik -e cserélni egy idő után, stb)?
Addig sajnos még nem jutottam el, hogy kell -e HDMI, de utánanézek, mit profitálhatnék ebből.
Jogos az észrevétel, bár az is igaz, hogy az, hogy nem használtuk, egy dolog. Ahogy a Thomson szólt azokkal a pici hangszórókkal, nem volt egy élmény. Amikor a Beyer -t megvettem anno a régi noname fejes helyett, az azért ég és föld volt, gondolom egy normális hangrendszer hasonlóan viszonyulna a régihez - így némi befektetést megérhet. Abban igazad van, hogy azért túllőnöm sem kell a célon
Természetesen más ötleteket, észrevételt is szívesen veszek, egyelőre minél több infót szeretnék begyűjteni a lehetséges, érdemes irányokról. -
hawrlantb
tag
Sziasztok!
Lenne egy néhány kérdésem. Van egy Audiopole mix7 mixerem, két Genelec M040, illetve egy LG BP450 lejátszóm. Az lenne a kérdésem, hogy a lejátszótól csak a sztereó hangot akarom levenni azt hogy kell? A koaxális kimenetet ha kettéosztom ugyanúgy két RCA-ra és úgy dugom be a mixer line inputs részen belül mondjuk a 11,12 csatornába, akkor az sztereó hangot fog adni?
Egyenlőre csak magas minőségű zene hallgatására kell, ezért fontos a normális sztereó hangzás.Lehet teljesen hülye kérdéseket tettem fel, de sajnos nem értek hozzá eléggé.
Köszönöm
-
jeni
félisten
válasz Csabroncka #121668 üzenetére
de a lakásnál nem számít,hogy használt mert az még inkább javítható és értékálló.de műszaki esetén más a a szitu,sőt alkatrész esetén ügye ami problémás lehet az utólagos beszerzés és árban sem mindegy.
autót is meglehet csináltatni,mivel azokra is vannak alkatrészek,egyéb beszerzési lehetőség is. -
jeni
félisten
válasz Acheron #121677 üzenetére
Találtam olcsón Miskolcon komolyabb minőségi szint
ha nem kell a HDMI csati
még olcsóbban de ez már HDMi csatis ez amolyan alap kezdő szintA megjelölt Denon zeneileg nagyon jó az is igaz régi modell,de anno csúcs gép volt
Mivel írtad,hogy alig használtad,ezért nem érdemes nagyban gondolkodnod,drágább cuccokban sem.
[ Szerkesztve ]
-
Acheron
őstag
Sziasztok!
Szokványos, kezdő kérdésben kérnék segítséget.
Sok évvel ezelőtt vásárolt Thomson DPL660 készülékünk ma úgy tűnik megadta magát. Nagy bánat nincs, mert alig használtuk, talán részben azért is, mert nem sokkal tudta túlszárnyalni a TV saját hangját.
Már régóta gondolkodom rajta, hogy egyszer egy használhatóbb rendszerre cserélem, most úgy tűnik, ennek is eljött az ideje. Mivel azonban komolyan még nem foglalkoztam a témával, kicsit meg is akadtam a lehetőségek között. Röviden összefoglalnám, nagyjából mit is keresek:
Elsősorban film, kisebb részben zenehallgatás a cél, így 5.1 rendszerben gondolkodom elsősorban (elképzelhető, hogy első körben csak a két front hangdobozzal). A tér kb 25 - 30 nm (nagy egybe - tér, de a TV szekció csak az egyik felét foglalja le keresztben) A front hangszóróknak álló hangdobozokat képzeltem el, de a hátsóknak is kell minimum állvány. Nem feltétlenül új eszközökben gondolkodom, használtan sokkal jobb minőség is beszerezhető kedvezőbb áron, persze az esztétika sokat számít, mivel szem előtt vannak.
A nyers, nagy hangerőt nem szeretjük, nem "buli" szerelés kell, sokkal fontosabbnak vélem a tiszta hangzást és részletességet. (magyarán nem a teljesítményre megyek)
Kb 100 + 200 (erősítő + hangdobozok) max értéket jelöltem meg magamnak, persze ha kevesebből is lehet jót, az nem baj, illetve a teljes 5.1 sem feltétlenül egyben lesz beszerezve. Hangdobozokban nézegettem pl Dali Zensor 5 frontokat (pár napja vehettem volna párban 110 -ért, ha tudom előre, biztosan nem hagyom ott ), vagy ehhez hasonló minőséget. Erősítő téren viszont teljesen meg vagyok lőve, fogalmam sincs, merre induljak, mit keressek - ebben kérnék némi segítséget. Olyasmire lenne szükségem ebben az árkategóriában (ha van egyáltalán), ami nem jelentene szűk keresztmetszetet a fenti minőségű hangdobozoknak (persze hasonló minőségű, de jobb árfekvésű dobozokra is szívesen fogadok ajánlatokat, aminek utánanézhetnék).
Dolgozik itthon egy TEAC UD-301 DAC, ami szintén része lehet a rendszernek (jelenleg ez a PC -hez kötve teljesít szolgálatot)
Nagyon megköszönök minden iránymutatást, nyilván nem a "tuti tipp" -re várok, csak segítségre, merre kezdjek nézelődni (különös tekintettel, hogy felénk nincs nagy bolti választék, Budapestre sajnos ritkán jutok fel) Előre is köszönöm a válaszokat! -
python1
veterán
válasz bajnokpityu #121672 üzenetére
Visszajön módosításra,és tökéletes lesz!
Iszonyat az erő benne,azóta sem sikerült a kanapémat remegtetni,hiányzik na.
-
Patice
nagyúr
-
bajnokpityu
félisten
válasz bajnokpityu #121672 üzenetére
nah, rittig elrontottam. ez nem a mért, hanem az EQ utáni becsült diagram. majd holnap...
-
bajnokpityu
félisten
a prototipus diy sub. látom, nem látszik. 13.8Hz a -3db pont mérve, szobában. Nem végleges még, közepestől nagyobb hengerőn beremeg a fedlapja, előlapja. Siettettem Python mestert..
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz xxlongikaxx #121670 üzenetére
Nekem is H/K szettem volt, de hidd el hogy itt csak a hangzás számít. Jó persze horror összegért legyen dísze is a nappalinak, de nem ez az elsődleges. Egyébként abban egyet tudok érteni veled, hogy a HKTS 5.1-es hangrendszer ahhoz képest mekkora hangfalak egész jól szólnak. H/K erősítővel egész jó kis belépőszintű szett.
-
xxlongikaxx
aktív tag
Most lehet sokakat megbantok de voltam ma a Media Marktban itthon, en megnezegettem az anyaghasznalatat a Dali es Warhfaledale hangfalaknak. Eloszor is a Dali Zenzor 1 merete igen vicces, terfogatban az itt agyonszidott HKTS szettek sem nagyon maradnak el. A Zensor 6 es az Ikon 6 anyaghasznalata nem igazan tukrozte az arat. Oszinten szolva en ilyen arert sokkal tobbet vartam volna.
-
Ragadozó
Ármester
válasz Alajos85 #121667 üzenetére
Én meg vagyok elégedve LX70 sztereó képességével is...de ha így akarod, akkor két állót, egy sztereó erősítővel, a hálóba subot a későbbi házimozihoz...
De nem értem miért nem a 20nm-re rendezed be a mozit és a sztereót is, akkor nem kell két rendszer, pénzt takarítasz meg...legtöbbünk így csinálja, mert nincs lehetőség több helységre és rendszerre.
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
Alajos85
csendes tag
válasz Ragadozó #121664 üzenetére
Sajnos nekem ennél nem nagyon lesz már feljebb szerintem.
Ezt is csak azért vettem meg,mert soha se lett volna lehetőségem ilyen szettre,ha nem ajánlják fel nekem most jó áron.Csak azért vettem meg, mert áron alul kaptam a szettet (2db 1000euros hangfal meg 1db 600euros mélyláda) 2db 2méteres valami spéci hangfalkábellel 350.000ft-ért.
Szeretném ebből kihozni amit lehet 2.1 rendszerben.
A háló szobába mozizáshoz lesz majd 5.1.
Ezt csak zenére fogom használni 20m2-en.Remélem azért csak elég lesz oda
Ehhez szeretnék valami jó,korrekt erősítőt találni.
[ Szerkesztve ]
A korrektség mindig kifizetődő! Köszönöm,hogy te is az vagy!
-
Ragadozó
Ármester
válasz Alajos85 #121663 üzenetére
Szia!
High levelben nem tudod bekötni és ront is minőségen.
Zene hallgatásra felejtsd el mélyládát, én azt ajánlom és több hangsugárzót is...nem lenne jobb kettő, de szebben szóló? Mint 4db és mélyláda?Használt erősítőben mindig van rizikó, le kell próbálni vásárláskor.
Ezekre tudsz végfokot is kötni, azzal növelve a hangminőséget, lásd az oldalsó linkelt cikkekből az elsőt.BC Acoustique EX-222.1, igen erre csak két hangsugárzó köthető.
-
Alajos85
csendes tag
válasz Ragadozó #121660 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a választ!
Akkor 3 versenyző maradt a leírtaknak megfelelően!
Pioneer VSX-LX50 80e-ért
Pioneer VSX-LX70 125e ft-ért.Nem kell félni a meghibásodástól ezeknél ?
Ezek 7-8 éves készülékek ha jól láttam.Illetve a vezeték nélküli megoldás ezeknél lehetséges jól? (Iphone poadcast hallgatásnál)
Mixeknél Nem csúszik a hang? (fülhalgató és a hangfal közötti hangra gondolok.)
Numark mixtrack pro 2 dj konzollal zenélek, abban van saját hangkártya és abból megy a jel az erősítőbe,
illetve ebből jön közvetlenül a fülhallgató is.
Nagyon zavaró,ha van a hangban valami csúszás.
Az elektronikák miatt lehet ilyenre számítani?3. versenyző a BC Acoustique EX-222.1 91e-ért újonnan garanciális Bluetooth
Erre csak 2 hangfal köthető?
Vagy ha akarok még kettő ugyanolyat, mint ami most van, akkor 4 is?
Meg a mély láda?A 3 fennt említett tipusból melyikkel járok jobban?
Melyik hajtja meg jobban?Nem nézek 3d filmeket és a 4k-t sem tervezem.
(Eddig a tvről szóltak ezek )
A mélyládával kapcsolatban a high level bekötés nem ront a mínőségen a házimozis erősítővel szemben?
Vagy nem egetverő?[ Módosította: Mate ]
-
Joshi
titán
Egy kérdésem lenne. Házimozi erősítővel nevezetesen Onkyo 636-os készülékkel hogy lehet azt megoldani, hogy a kép HDMI keresztül menjen a TV-be viszont külön használhassak mikrofont is karaokehoz? A gond ugye ott van, hogy ha HDMI-re állítom a bemenetet, akkor ahova a mikrofont dugom az a csatorna nem játszik.
-
Ragadozó
Ármester
válasz Alajos85 #121657 üzenetére
Szia!
Ha Pc-ről hallgatsz zenét, jobban jársz a hm erősítővel, de egy LX szériást is megkapsz ennyiért, ha nem 3D-és jobb lesz ennyi pénzért sztereóra is. Később tudod kiegészíteni egy centerrel és hátterekkel, akkor van mozid...Vagy csak sztereót akarsz, akkor én a mélyládát eladnám, akkor a hangsugárzókat is és feljebb lépnék és ahhoz egy erősítőt és DAC-ot...egy jobb 2.0 szerintem jobb élményt nyújt, mint a 2.1 gyengébb komponensekből...
Csak egy példa, hm erősítőben ez sokkal jobb sztereót nyújt, mint a 923, de gondolom 3D képre nincs szükséged...: [link], [link]
A teljesség igénye nélkül, hirtelen csak ezeket néztem, természetesen más márkának is vannak jó erősítői, vagy ha kép nem fontos régebbi nagy mozi vas is lehet jó választás, ha a hdmi nem fontos (ha nem mozi a cél, mert HD hanghoz hdmi kell)A két erősítő amit linkeltél, dgyuri0123-nak egyértelműen igaza van, a sztereó erősítő nagyságrendekkel jobb, mint a 923-as...
[ Szerkesztve ]
-
-
Alajos85
csendes tag
Sziasztok!
Boldog új évet!
Bocsánat ha hülyeséget kérdezek.
Jelenleg van 1pár Hangfalam, illetve 1 aktív mélyládám.
1 pár Cabasse Java Mt 4 hangfal
- Type : bass reflex
- 3 voies, 4 HP
- Tweeter : 1 x DOM42
- Médium : 1 x 13MD15M2
- Grave : 2 x 17MD18LB1
- Fréquence de coupure : 850 - 3 200 Hz
- Impédance maxi: 8 ohms- Bande passante : 50 - 22 000 Hz
- Puissance : 110 W
- Sensibilité : 91 dB
- Puissance max. : 770 W
- Accessoires fournis : Pointes, cache et manuel d'utilisation.
- Dimensions (L x H x P) : 25 cm x 110 cm x 36 cm
- Poids : 29 kgIlletve 1 db Cabasse tsa 250w aktív mélyláda
Caractéristiques Cabasse Santorin 21:
Type: Caisson de graves
Haut-parleur: 1 x grave 21MT3 21cm ICF
Efficacité: actif
Filtre: réglable 20 - 200 Hz
Réponse en fréquence: 35 - 200 Hz
Phase: réglable 20 - 200 Hz
Puissance nominale: 250 W
Puissance crête: 750 W
Dimensions: 33 x 33 x 36 cm
Poids: 11,5 kgEhhez szeretnék erősítőt vásárolni.
Kaptam segítséget ezzel kapcsolatban már a sztereó topicban, hogy ha sztereó erősítőt vennék akkor
Ezt a bc-acoustique-ex-2221-et vegyem/L] (91e)Viszont 20ft-tal drágábban meg Ezt a pioneer VSX-923-at kapnám(110e)
Melyikkel járnék jobban?
Vagy van valami amivel ezeknél is jobban járnék?
(max 200e-ig,persze ha nem minimális a különbség a fentiekhez képest)Pontosan 20m2 a szoba ahol mindennapi használatban lesz.
Viszont egy évben kb 3x csinálnék vele házi bulit is -20-30-40 m2-en.
Na meg itthon zenélgetek magamnak.
(Ezért ha van hangcsúszás a füles és a hangfal közötti hangban az zavaró lenne)Pc-ről, Telefonról (bluetooth vagy valami vezeték nélküli megoldással) Menne leginkább a zene, meg music fm.
Azt nem tudom,hogy akarom-e még fejleszteni tovább és vennék-e több hanfalat, mert elvileg ez teljesen kiszolgál engem a 20m2-es nappaliban. Meg szerintem az egy egy bulin is.
Érdekelne, hogy a sztereónál, a High Level In-out put mély bekötés-e a jobb, vagy ha házi mozi erősítőre van rákötve az ennek megfelelő hkimenetre.
Van valami különbség?
A high level input bekötéssel nem romlik a jel ami kimegy a hangfalakra?
A házi mozik is tudnak sima sztereót jó minőségben nem?A fent említett pioneer ha jól láttam még jobban meg is hajtaná a hangfalaimat papíron.
Ez élőben is így van?Köszönöm a segítséget !
[ Szerkesztve ]
-
zolaas
senior tag
Ne legyetek már ilyenek.
Lecsipkodja a csatlakozókat marad 2 szabad kábelvég, amin gondolom, h a hangszórók lógnak. Na vesz olyan egybeszett lejátszó/erősítőt amihez nincs már dobozka, és csíptetősek a hsz csatlakozói. Oda be és kész is. Illetve a Sub, lehet, hogy Rca-s, arra akkor azt kell forrasztania.
Az igaz, h nem ide tartozik már, no de...
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
jeni
félisten
válasz Patice #121649 üzenetére
ilyen formán csak az erősítő 5.1 bemenetére köthető!
a lejátszó dekódolást az erősítőnek kell végezni, a srác aki kérdezett az rosszul gondolta,vagy képzelte,hogy létezne olyan lejátszó.
az tény,hogy az egybe cuccoknak nem így néz ki az 5.1 bemenet,hanem RCA formájában van jelen.
amúgy azok hangszóróra mennek ki,azok amelyek gyári spec. csatijuk van.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
Ezzel a hsz.-el inkább nem fárasztottam volna a fórumot.
Már bocsánat..
Az egy Samsung egybeló***sz, ami csak a saját DVD lejátszójával képes 5.1-es hangra, vagy sztereót kever ki 5.1-re, mert pont azért nincs rajta analóg 5.1, mert egybeszett. Totálisan fölösleges próbálkozás lenne analóg 5.1-et valahogy rábuherálni. Annyit nem ér az egész.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
python1
veterán
válasz bajnokpityu #121639 üzenetére
+1
Szinte borítékoltam,hogy elégedett leszel vele.
Nekem meg,azóta is hiányom van basszusban,következő projekt meg is van. -
Ed Parker
nagyúr
válasz bajnokpityu #121630 üzenetére
Nekem is csak husky van, de nekem hatalmas ugrás volt minőségben az előző aq kábelhez képest.
-
kimi02
őstag
xtremetuning , robi-k
Köszi nektek is ! -
karcsi42
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tudna mondani olyan blue-ray lejátszót ami kompatibilis az alábbi csatlakozóval?
Leszeretném cserélni a régi házimozi lejátszómat blue-rayre és egy olyan blue-ray lejátszót keresek amiben található ugyan ilyen kimenet mert a házimozi hangfalait szeretném rákötni majd a blue-ray lejátszóra . Remélem létezik ilyen csatlakozóval ellátva.[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
válasz liszi70 #121636 üzenetére
Engem nem az érdekel, hogy dícsérik e vagy sem.
Anno az összeset elhoztam tesztelésre egy időben az irish redtől kezdve, a wolfig bezárólag. Voltam olyan kretén, hogy 120 órát kapott az összes járatásra (szorozd ki, nem kevés idő....). Mondhatnám együtt éltem az összessel. Talán! azt is kijelenthetem, hogy a feltételeim a tesztelésre messze magasabbak az átlagénál. Akkortájt le is írtam, mindegyik lépcsőfok hozza a szintet, miszerint jobb az alatta levőnél. (megjegyzem hdmi esetében korántsem ez a véleményem). Az, hogy ár-érték arányban kinek éri meg és kinek nem, az már nem az én tisztem eldönteni. De a szintek ott vannak és ez elvitathatatlan.
(Mindezek után mertem magamnak rendelni a wild dogból 18 métert, úgy, hogy ember nem hallotta őket, pláne nem xlr terminálokkal szerelve.)
Tehát azért (is) merem megkérdőjelezni a fórumtárs tesztjét, mert eléggé pontos véleményem van. Ezért gondolok a hevenyészve összecsapott meghallgatásra és/vagy tapasztalatlanságra.
(#121638) kimi02 : csak gratulálni tudok !
[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
bajnokpityu
félisten
válasz devil-k #121637 üzenetére
Szívemen a kezem, szerettem volna boxert venni, olcsón megúszni, de husky annyival jobb volt, h nem volt mese. Sub3 is, néhai is, valhalla is kapott esélyt. Ezt akartad hallani?
Az új sub brutális. erősebb, és mélyebbre megy. És lassúnak se tűnik egyelőre. Legnagyobb bajom, hogy h mindent megmozgat, és zörögnek a cuccaim.. Ezt tudja 10perc járatással
[ Szerkesztve ]
-
kimi02
őstag
Köszönöm mindenkinek a gratulációkat és a jókívánságokat !
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz bajnokpityu #121635 üzenetére
BUÉK Pityu!
Csodák nincsenek, de olykor léteznek. Nem tudom, hogy közülünk hány embernek tűnt volna fel ez. Mindenki rakja a kezét a szívére!
- mozi bolondéria -
-
nagyúr
válasz xtremetuning #121633 üzenetére
"Remélem min. 72 órát járattad non-stop a saját rendszeredben, mielőtt verdiktet mondtál volna...."
Jogos, de amikor valaki agyondicséri, akkor is meg kellene kérdezned, hogy vajon tesztelte-e normálisan, mielőtt verdiktet mondott. Ugyanúgy lehet fals információ ez is, az is.
-
devil-k
nagyúr
válasz xtremetuning #121633 üzenetére
Ha ő így hallotta, akkor így hallotta, nem sok mindent lehet ezzel kezdeni. Az lenne a furcsa, ha mindenkinek minden mindig ugyanúgy bejönne (vagy nem)... Ehhez is puca kell, hogy valaki leírja, hogy nem észlelt különbséget egy 2.000 Ft-os vagy egy 200.000 Ft-os kábel között.
- mozi bolondéria -
-
xtremetuning
addikt
válasz Thom! #121629 üzenetére
Remélem min. 72 órát járattad non-stop a saját rendszeredben, mielőtt verdiktet mondtál volna....
Remélem nem a letisztított, zsírtalan, hangot 'hiszed' laposabbnak.......ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Ear001
addikt
A hiper-szuper kábelek gyakran olyan sávszéleket, energiát, részletet hoznak, hogy az átlagos rendszer egyensúlya megborul tőle, képtelen kezelni, bután, torzan fog szólni ez az egyik gyakori jelenség, a másik, hogy lenyelik a hozadék döntő részét, ilyenkor butábban, laposabban szólalnak meg, mert a plusz java a működési területükön kívül van. Erről nem a drót tehet... , és hát az egyensúly megtalálása az igazi művészet a rendszerépítésben.
-
bajnokpityu
félisten
nomeg remélem nem a sub 3 kábelre gondoltok, mint super kábel. anno elhoztam azt is, mondván biztosan az ezüsttartalomtól tügg a hang. hát nagyon nem, úgy vittem vissza, mint a sicc. boxer jobb tőle, ezüsttartalom ide-oda..
BUÉK mindenkinek, és óriási nagy gratula Kimi bácsiéknak.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
nyilván abba a láncba teljesen fölösleges volt. nekem csak huskym van, de lenne rá egy söröm, h normális láncban érezhetően jobb lenne a wolf,mint a husky. a huskytól olcsóbb kábelek nálam nagyon szépen árral arányosan skálázódtak. az meg, h csökkenni tűnik a jelszint szimplán attól van, hogy csomó fölösleges brummogás, sallang kerül le a jelről.
-
Thom!
veterán
válasz xtremetuning #121628 üzenetére
Hidd el, próbáltam többféleképp, fülemmel nincs baj.
Nem én vagyok az első akinek a hyper-super kábelok nem hoznak "olyan" mértékű változást. -
Thom!
veterán
CA 551R
Jamo C80-as rendszer
Jamo C80 Sub
Qed Silver kábel
Diy tápkábelSőt alatt talán picit tompább volt, ami nem is zavart, de ehhez extrém hangerő kellett amit nem szoktam alkalmazni.
[ Szerkesztve ]
-
Thom!
veterán
Volt szerencsém múltkor összemérni AQ Wolf és Boxer kábelokat saját rendszerben, baromi jó árban volt a Wolf, de maradt a Boxer.
Miért? Mert nem hozott olyan javulást mint vártam tőle sőt... -
Ragadozó
Ármester
válasz jézusom #121591 üzenetére
Felesleges terheled az erősítő tápkábelét és magát az erősítőt is, nagy valószínűséggel egy-egy áram lökésnél nincs meg a megfelelő keresztmetszet, ez a kapott hangot nagyban befolyásolja.
(pl. autó hifinél sem véletlen kell vastag betápot használni az erősítőkhöz)Kroland25: szép lett
kimi02: Gratulálok!
[ Szerkesztve ]
-
Ragadozó
Ármester
válasz jézusom #121591 üzenetére
Felesleges terheled az erősítő tápkábelét és magát az erősítőt is, nagy valószínűséggel egy-egy áram lökésnél nincs meg a megfelelő keresztmetszet, ez a kapott hangot nagyban befolyásolja.
(pl. autó hifinél sem véletlen kell vastag betápot használni az erősítőkhöz)Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
-
devil-k
nagyúr
válasz kimi02 #121604 üzenetére
Tündéri babuci! Jó egészséget nektek és boldog új évet!
(#121614) lacima
Nekem 12 m AQ Cinnamon HDMI kábelem van, tökéletesen működik minden. Ott vidd a surround kábelt, ahonnan a legpraktikusabb és legtöbbet hosszúságot tudod nyerni vele.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
lacima
tag
Sziasztok!
Először is Buék mindenkinek! Az ünnepeket a moziszoba kialakításával töltöm és most csinálom a vezetékelést. Kábelcsatornát rögzítek fel a gipszkarton lécvázára és abban vinném elölről hátra a projektorhoz a hdmi kábelt, mellette vihetem a surround-okhoz a hangfalkábelt? A hdmi kábel ugye árnyékolt elvileg nem lehetne baj belőle (Aq Cinnamon 8m).
Köszi,
Laci -
blakey
titán
válasz adamssss #121609 üzenetére
Az erősítőbe HDMI-n csatlakozik a box, passtrough bekapcsolva arra a bemenetre és ekkor az erősítő standby-ban is árküldi a képet illetve a hangot, bekapcsolva meg az erősítőn is lenne hang.
(#121604) kimi02
[ Szerkesztve ]
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Sziasztok!
Uj ev elso kerdese. Azt meg lehet oldani, hogy a upc-s egyseget az erositore kotom, de a tv-n jojjon a hang?
Tehat az erositot nem szeretnem kapcsolgatni amikor tv-zek, illetve ha bekapcsolom akkor azt olyan musor kedveert teszem amit viszont a rendszeren szeretnek hallgatni.Erosito: pio LX55
Koszi
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Shingen
addikt
Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!
(#121604) kimi02 Gratula.
[ Szerkesztve ]
風林火山
-
őstag
Vágyaitok beteljesedésében sikeres, egészségben eltöltött 2016-os évet kívánok minden házimozi rajongónak, akik olvassák, használják eme fórumot!
Volna egy kérdésem: Itt azt írják, hogy az MRX500 tudja az ARC-t, azaz a HDMI Audio Return Chanel-t, de nem tudok ilyesmit összehozni az erősítőn. Lehetséges, hogy keverték az ARC-nek nevezett bemérő rendszerrel, és hiába az 1.4-es HDMI, nem tud kezelni ilyet az erősítőm?
-
junkpod
veterán
BÚÉK!
Szerintetek, hogy lehetne rávenni egy Pioneer VSX521-est, hogy lejátsza 5.1-ben az AAC hangsávot? Most csak a frontok szólnak ha ilyet kap. Forrás: KODI (android) HDMI passthrough, DD és DTS kiválóan működik.
Sicario-t hogy nézitek meg ha még ki se jött a BD, majd csak január 5-én jelenik meg?Box's don't touch!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest