- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Tiger. #107173 üzenetére
Semmi nem mindegy. Milyen helységben van, van-e szellőzés, mik a szobai fokok, hogy van pasztázva a laptop, hogy fekszik fel a proci az adott leszorítás alatt, esetleg mi hűti alulról vagy sem stb.....mi dolgozik a háttérben, akár olyan amiről nem tudsz. Van csomó tényező. Az sem baj ha nagyon melegszik a lapos, a lényeg használat közben ne legyen nagy hőmérsékleti ugrándozás a chip forrasztása miatt. Bízni kell a gyártóban és használni, azért is van több év garancia.
Ez a cpu hőfok tökéletes.
-
-
-
-
Csupati
őstag
válasz
Tiger. #107153 üzenetére
Én még a Samsung S10-et is kábeles nettel használom, nemtudod bedugni kanócos netre?
Nekem egyszer azt mondta egy okos ember , hogy gaming wifi nem létezik.
Mi az amire nem elég a gyári wifi adapter? MO-n asszem 1000res optikai a legnagyobb lakossági oldalon, 1000megabits/sec az kb 100-120megabytes/sec .
MediaTek Wi-Fi 6 MT7921 az 1200 megabits/sec-re képes .
Szerk.: a routert nézted mit tud? Tudja egyántalán wifin az 1000megabit/sec-et? -
válasz
Tiger. #107153 üzenetére
Szeretnék neked segíteni ami tőlem telik. Annyit tudok tenni hogy elmondom nekem mi üzemel a laptopomban és azzal mennyire vagyok elégedett. Maga a Wi-fi 6 elnevezés nem is olyan "rég" igen csak felbolygatott, mert amit előtte használtam is mindent tudott amit kellett jelfogás és sebesség terén is. Csak annyit ehhez hogy vannak igényeim, szeretem a nagy sebességet.
Szóval, cseréltem............ a most jelenleg használt laptopomban egy wi-fi 6E AX210 160MHz kártya. Volt rá pénz korábban és kicseréltem az előd félét mert megtehettem, cserélhető. Nem vettem észre változást a használati módomat tekintve. Megfogott az elnevezés a wi-fi 6 és elszálltam.
Mindegy mit használok a jelen környezetemben messze az internet modemtől tökéletesen üzemel nagy sebességgel. Most nincs nálam Digi kábel csak wifi és ha húzok jön minden fogyaszthatóan és ez a lényeg. Leszarom mi lenne ennél még jobb, nem fogom kicserélni, plusz rákölteni, mert megfelel 2024-es szinten tökéletesen teljesít. -
gabyka
aktív tag
válasz
Tiger. #107155 üzenetére
Figyelj, vettél egy gépet, aminek a specifikációit b...tad elolvasni/értelmezni. Telespammeled a siránkozásaiddal a topikot, mert sérelmezed a (szerinted) hibáit. Mit vársz tőlünk? Add el...mielőtt rájössz az ssd lassúságára...vagy más, egyébként a gyártó által leírt tulajdonságaira.
Szerk.: nincs annak a gépnek semmi baja...legfeljebb a Te elvárásaidat nem teljesíti...de ez nem a gép hibája.
[ Módosította: radi8tor ]
-
Csupati
őstag
válasz
Tiger. #107130 üzenetére
Ha aktív a vega az azt jelenti hogy az RTX kártya végzi a munkát, és a mux-on keresztül a Vega jeleniti meg a képet, ez kb5-10% veszteség, de ha akkurol használod, pl videó film nézés, excel stb akkor jobb akkumulátor időt kapsz, ha kikapcsolod a Vega kártyát, akkor kikapcsolod a MUX ot, ergo direktben az RTX kártyáról ad képet, de olyankor olyanokkal is terheled a kártyát amikor csak az asztalt bámulod és kevésbé hatékony mint az integrált vega!
-
FőDudu
veterán
válasz
Tiger. #107130 üzenetére
Azert, mert a GTX egy 5-6 eves technologia es abban az idoben a video kimenetet nem a multiplexeren keresztul akasztottak ra a dedikalt GPU-ra, hanem az intel/amd grafikus kartyajan keresztul.
Nem megy mind a ketto, de a prociba integralt kartyan keresztul megy a jel, ami lassit. Ennyi.
Ha direktben a GTX-re dugod a kijelzot - HDMI port altalaban direktben azon log - akkor jobban teljesit.
-
Semin
őstag
válasz
Tiger. #107126 üzenetére
Csak hogy tisztába tegyük...
Nálad valami nem oké ezt értjük, de a többségnél rendben működik.
Nálam így néz ki ugyanez a teszt, és tökéletesen vált a két VGA között.
Semmit nem kell beállítani, sőt ha kihúzom a töltőt ki is kapcsolja a dGPU-t.
(persze csak a megfelelő profilban)szerk:
Mondjuk azért az sokat elmond a Superpositionról, hogy még az OS-t sem tudja rendesen detektálni. (Win11-et használok) Szóval nem vennék készpénznek mindent amit kiír.Ahogy Fődudu is írja, és a videóban is benne van amit linkeltem. A te géped - ha aktív a hibrid mode - csak az iGP-n keresztül tud jelet küldeni. Igen ez lassít, ha zavar kapcsold ki.
Bár nálam minden úgy működik ahogy kell:
-
peet05
aktív tag
válasz
Tiger. #107126 üzenetére
Nálam a régi gépnél (ROG Strix G713, Ryzen 4800H, rtx 3050Ti) nem volt semmi probléma.
Lehet, hogy nálad valami szoftveres anomália van. DDU-t neki, és a Vantage-t is újrarakhatod szerintem. AMD Adrenalin Edition-t is felteheted.
Illetve az Nvidia Control Panel-ben is beállíthatod, hogy ez, meg az a progi melyik vga-t használja. -
válasz
Tiger. #107130 üzenetére
Már a kezdet kezdetén is úgy volt hogy bár jelen van az igpu (kötelezően) és a dvga, dolgozni vagy az egyikkel vagy a másikkal lehetett csak. Meghajtani egyszerre mindkettőt nem lehetett. Olyan hogy az igpu besegít a dvga pontszámaiba mert a háttérben az is nekiveselkedik ugyanannak olyan nincs és nem is volt soha.
Valami grafikus háttérnek meg mindig kell lennie a háttérben (igpu) mert különben nem lenne kép, vagyis alapnak, akár csökkentett mód, nevezzük bárminek épp mi van, ahhoz hogy feltehesd a drivereket Windows alatt.Aztán hogy a mai modellekben a bios beállítások mentén ki mit tud bejelölni és úgy indítani az más kérdés, szerintem így sem lehet egyszerre két vga-t irányítottan futtatni.
-
válasz
Tiger. #107113 üzenetére
Meghiszem azt.
Én most építgetem a két laptopot és a laptop keyboardot használva látom, hogy RGB megy szépen és ha nem használom a bill.-t akkor talán fél perc múlva ki is kapcsol és ha megnyomok egy bill.-t , akkor meg vissza be és így tovább.
Eddig nem használtam, vagy már olyan rég, hogy el is felejtettem! 🤭🤣 -
-
Semin
őstag
válasz
Tiger. #107105 üzenetére
A redditen találtam egy bejegyzést , itt is erre panaszkodik egy delikvens.
Azt a tanácsot kapta, hogy törölje az app-ot, és tegye fel újra. Fontos lehet, hogy nem csak a Vantage hanem a Vantage Services is értintett. Sajna nem derült ki használt e a dolog...szerk.:
Itt is van egy hasonló szál : [link] -
Semin
őstag
válasz
Tiger. #107092 üzenetére
Nincs olyan hogy együtt dolgoznak...Olyan van, hogy nincs Advanced Optimus + MUX, és hybrid módban a dGPU az iGPU-n keresztül dolgozik.(ez volt a sima Optimus)
Itt egy videó ahol részletesen el van magyarázva :
Boost Game FPS Automatically with Advanced Optimus!Ennek semmi köze az AMD-hez.
-
echterion
nagyúr
válasz
Tiger. #107092 üzenetére
Nekem, mikor Legion-om volt, ezek nem voltak. Saját szememmel láttam. Nem dolgoznak együtt, hanem attól függően, hogy milyen módban van a gép, a kép vagy direktben jön a dvga-ról vagy az integrálton keresztül ad képet. Ennyi a titok, ha a dvga megy, mikor nem kellene, akkor valami mindig felébreszti.
-
törölt tag
válasz
Tiger. #107082 üzenetére
És tényleg, mea culpa. XPS / Elitebooknál olvastam, illetve bizonyos Asus modelleknél van az alaplapon. De mentségemre, elég ritka, ráadásul nem régóta van ilyen. Összességében lenne értelme, akár töltőről is, nem jó mindig a 400 nitet bámulni..
Evil Snowman: Az MacBook, nem notebook
-
-
válasz
Tiger. #99903 üzenetére
Jónak semmiképp nem. 90C fölé nem kellene hogy menjen. Játék meg egy tág fogalom, melyiknél hogy dolgozik. Kéne találni másokat ugyanilyen laptoppal náluk hogyan és akkor jobban be lehetne határolni mi számít nagyon soknak. Az hogy egy pillanatra felröppen 90-re az nem számít, lehet végig 85C körül volt.
-
Csupati
őstag
válasz
Tiger. #99903 üzenetére
Mennyire ordít a venti benne?
Nálam CPU 70C GPU 73-74 és viszonylag halk a gép 40% körüli venti,fhd felbontáson. Cpu ugye limitálva 70W ra gpu 100-120w körül eszik.
Ha kimaxolok mindent 4k ban akkor cpu 75-80 gpu 80 fok és viszonylag hangos de még nem megy maxon a venti. -
peet05
aktív tag
válasz
Tiger. #99813 üzenetére
Akkor a régebbi típusoknál lehet, hogy nem annyira részletes a beállítási lehetőség.
Nálam, amikor még a G713IE volt (4800H, 3050Ti), akkor a cpu PL1/PL2 értéke is állítható volt, a GPU teljesítmény is változtatható, illetve a venti is, hőfoknak megfelelően.
Nézd meg, amit említettem, G-Helper-t. Illetve az XTU-t is. No meg ott van még a ThrottleStop. -
válasz
Tiger. #99809 üzenetére
Szerintem nem. Valami miatt a mai laptopok beállításaiból kihagyják a melegedésre irányuló kézi finomhangolást, csak automatizált sémákat tesznek. Utána kell nézni ott mi van jelenleg. Amúgy az órajel állítás is ezt a célt szolgálná mikor lejjebb venné az ember., az UV állítás is. Passz most miért van ez, csak elméleteim vannak. Gondoljon mindenki arra amire akar.
-
-
-
-
-
válasz
Tiger. #99197 üzenetére
Nem paszta van a memórián (nem is szerencsés rátenni) hanem thermal putty azaz hővezető gyurma. Nem szabad letörölni, hanem össze kell húzni középre mindkét felületen és majd megint szétnyomódik. Ha letörölted, akkor már helló ennek. Ilyenkor hézagológyurmával mérd meg a távolságot, hogy mekkorára nyomódik össze és vegyél olyan vastag gap padot ami oda kell
-
válasz
Tiger. #99098 üzenetére
Itt nincs ennél a laptopomnál....sem gamer külső és kinevezett belsőnél. Viszont egy pötty van a legelső még sok éve vett MSI GT70-es laptopom kijelzőjén, bal közép részen. Nem fehér talán fekete. (Most éppen a nyaralóban dekkol, ha oda megyek azt használom.) Szóval a gyári kijelzőjét tönkretettem, utaztatásnál benyomódott a fedlap és fekete foltokat hagyott a kijelzőn (részben de nem csak) ezért meglátogatva a mestert kicserélte egy elfekvőben lévő ha jól emlékszem egy Asus rog g751 vagy valami hasonló kijelzőre ami épp elfekvőben volt nála. Azon van egy pont, de észre sem venni. Ajándék lónak ne nézd a fogát.
Sokkal jobb kijelző mint amit cserélt, szebb színek és jóval nagyobb fényerő fogadott használatnál.
-
-
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Tiger. #98959 üzenetére
7. genes proci van benne, szóval minimum 5 éves. Bármilyen videokártya van benne (1070/1080), ennyit biztosan nem ér.
Sőt, akár 6. genes proci is lehet benne, emlékeim szerint futott ez a széria 6820HK-val is
Szerk:
Közben látom pontosítottad a specet. Azt mondom ezzel nem érdemes foglalkozni, még alkudozás szintjén sem. -
-
vakablak93
őstag
válasz
Tiger. #98959 üzenetére
Mi van benne?
Mag a a G752 egy király gép volt, szerintem a legjobb akkoriban (mondom ezt annak ellenére hogy nekem clevom volt) de ezek nagyon régiek már.
Nem hiszem hogy van benne olyan hardver ami még érne ennyit.Ha esetleg a legjobb 1080-as verzió arra figyelj hogy a proci a 7820HK modell legyen, mert már annak idején is hangos volt a topik hogy a 7700hq-val állandóan limitbe szaladt, és konkrétan már a megjelenéskor is fps droppos sztori volt annyira kevés volt a kisebbik proci a gpuhoz.
Ma meg amikor a 4 magos procik a végüket járják már, nagyon kell figyelni.Ha meg csak 1070 akkor meg simán nem ér meg ennyit.
Bármi is legyen én pofátlanul alkudnék, mert legjobb esetben is kicsit több mint a felét éri kb.
#98962 KillHates: tudod mindig vannak akik ha karcmentes többévesen is "új"-ként próbálják a régi cuccukat elsózni.
A reálértékét illető gondolatokat-megjegyzéseket természetesen megetetve Schrödinger macskájával, valszeg' egy ilyen eladóról van szó most is....
-
-
-
-
khalox
őstag
válasz
Tiger. #98321 üzenetére
Az nem a gép miatt lesz. Alapból nem vált automatikusan a silent - performance - turbo - manual között, csak ha használod a "scenario profile"-okat (adott játékhoz hozzárendeled a beállításokat). Hogy ez mennyire megy neki jól, azt nem tudom, de azt igen, hogy kezdetben eléggé össze-vissza működött ez a feature.
-
válasz
Tiger. #98321 üzenetére
Mintha valami AI munkálkodna a háttérben ami helyetted is állítgat némi elemzés után felhasználó és hardver együttes szempont figyelembevételével. Az én Clevom is csinál néha hasonlót beállítások terén. Szóval újból meg kell jegyeztetnem ezt azt, és mind ezt sunyin, terhelésnél veszem észre hogy van egy beállítás ami talán még egyezik is a feltüntetett számokkal, de mégsem egészen van ahol lebukik. Szerintem a Windows is kavarhat. Esetleg driver kompatibilitás, a Win lejövő frissítései folyamatosan kavarnak az álló vízen, nem árt sokszor újraindítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest