- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Egér probléma
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Analóg fényképezés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #90499 üzenetére
Megolted a topikot
-
vakablak93
őstag
válasz
FőDudu #90490 üzenetére
Én azzal tisztában vagyok hogy külömbözőek vagyunk.
Nekem személy szerint tökre semmi bajom azzal hogy neked mik a prioritásaid. Nem értem ugyan miért zavar ennyire hogy párunknak másra van igénye mint neked, de mind1.
Valamint gépemben egyáltalán nem szokott semmi lerakódni.6 éve van már meg hidd el nekem ezekbe a clevokba nem gyűlik fel a szőr a takaróról amire te gondolsz.
Az a vékonyentis, sosem takarított gépek baja.
Eleve nem is lehetséges, mert a gépem aljan lévő gyári gumibakokra ragasztottam még további 20mm magasakat, így még az ágyra/kanapera érve sem ér le az allja, nyugodtan lélegzik.
-
mihione
őstag
Wow,megkerik az arat
Talaltam amugy nem ket komponensut is olcsobban de arra asszem 0.8-1 W/m-K irtak.[link]
Egy Mx 4 tud elvileg 8 W/m-K-t,ahhoz kepest nem mondamam.jo hovezetonek, de nemtudom a valosagban mennyit szamit ez.Szerk:A ketoldali ragasztok tudnak 1.2 W/m-K-t ilyet mar hasznaltam vram chipeken es szepen tettek a dolgukat kis alu bordakkal,szoval akar meg jo is lehet.
-
válasz
FőDudu #90489 üzenetére
Amin meglepődtem az hogy a Clevo hőcsövek nem tartalmaznak vizet csak szétmálló por van bennük szivacsos felállásban, más csövekben meg van víz is. A venti mellett lévő bordára meg csak ragasztva van rátéve a cső, erős ragasztással. Ami érdekelne az, vajon milyen szürkés színű ragasztóanyagot használhattak.(kamu forrasztás
) Ráadásul a borda tetején helyezkedik el nem pedig (praktikusabban) középen valami ütős hővezető képességgel rendelkezhet. Van egy jelölt alany oda a feladat betöltésére, de ha nem válik be lemérve Kínából is lehet rendelni csak bordát aztán mehetnének rá a csövecskék. Csak hát kellene egy jó ragasztó anyag erre a feladatra.
Ami most úton van [link] nem tudom erre a feladatra megfelelő lehet-e. -
echterion
nagyúr
válasz
#65537792 #90492 üzenetére
Nem tehetik meg, szóval szedd le nyugodtan. Illetve a gyártó itthoni képviseleténél azért érdemes egy email-t váltani erről, MSI pl. nyugodtan bontható lesz utána, csak meg kell őrizni az email-t és persze fizikai sérülést nem szabad a gépben okozni. Én vittem már így kinyitott gépet a fehérvári szervízükbe, nem volt vele gondjuk.
-
törölt tag
Digiprime-ról tud valaki valamit?
Matricázva van a laptopon egy csavar.
Nem engedik az SSD, RAM csere/bővítést? -
consono
nagyúr
válasz
FőDudu #90488 üzenetére
Wake up, Neo! TV Box-ok ezer éve vannak Droiddal, de a Telekom is ilyent ad az ügyfeleknek már több mint egy éve
Én is bírom a célhardvert mindenre, meg a modularitást, főleg azért, mert ha behal valami akkor csak egy funkció sérül... Kihalni meg már kihalt a PC: az ismerőseim több minta felének egy okostelefon évekkel ezelőtt kiváltotta, nincs is gépük akkor sem, ha korábban volt. Már a tablet sem igazán megy, mióta a "kis" telefonok is 6" körüliek. Házon belül is ezt látom: az asszony a gépét csak azért használja, mert neki sok szöveggel kell dolgoznia (tanár). 90%-át, ami nem a munkájához kapcsolódik ő is a telefonján intéz... -
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #90483 üzenetére
Kulonbozoek vagyunk.
Eszembe sem jutna gamer gepet agyba vinni.
Pedig az enyem vagy 8 oran at birna a filmezest.
Arra inkabb elokapom a Macbook Pro-t. Annak zart az alja, nem tud beszivni semmit.KH biztosan tud mondani par szep tortenetet az altala takaritott gepekrol....
-
FőDudu
veterán
Siman bele lehet tanulni a dobozolasba - kb egy centis keretet kell epitened az eredeti es a gep koze. par tavtarto, nehany hosszabb csavar - es meg is van a hely a ventiknek.
Ha a tavtartokat korbe tekered szigetelo szalaggal, mar az is valami.A kapott resbe meg azt sakkozol be amit akarsz. Hogy az nehany venti lesz vagy komplett vizhutes - csak rajtad all.
-
FőDudu
veterán
válasz
Frozen #90487 üzenetére
Nyilvan sarkitok, hiszen nem csak a 2 veglet letezik
Az majd erdekes lesz, ha valoban jon a jo minosegu es kicsi kesleltetesu sterwamin, aztan kb barmin lehet jo felbontasal jatszani. A barmit ugy ertem, hogy akar a Tesla beepitett kijelzojen is lehet ilyen jellegu szolgaltatas. Miert ne lenne?
Epp tegnap olvastam valami Yettel Androidos boxrol - ami akar vezetek nelkul szolgaltat HD minosegu TV csatornakat. Azaz mar ott tartunk, hogy amit eddig otthon hackelgettunk (OSMC, Plex) az bejott a koznapi hasznalatba. Ha net van minden van.
Meg lehet ideologizalni a nagyobb gepet - de igazabol en jobb iranynak tartom a modularitast.
Ha nem lennenek olyan bun rondak az Asus gepei (nehanytol egyszeruen hanynom kell, holott technikailag rendben vannak), mar nekem is XG boxos gepem lenne.
Mert ott akkurol ugysem jatszik az ember, ha meg kell akkor ott a power az XG boxban es jonapot.Ha az almas okoszisztema tamogatna a kulso GPU-t (MBP M1/M2 14" es 16" tudtommal nem), akkor az is nagyon jo alternativa lenne a hordozhatosag, uzemido, teljesitmeny, minoseg tekinteteben.
Szoval erdekes lesz latni a pc kihalasat. Mert jonnek a tabletek, konzolok, sima - tartalom fogyasztasra optimalizalt eszkozok. Ahogy mondod, a jatekgep megmarad a kihalo keveseknek. Ahogy a belso egesu motoros auto is.
-
Frozen
addikt
válasz
FőDudu #90482 üzenetére
Szerintem aki ilyen 1-2 kiloval szarakodik annak a szervezete nagyon le épűlőben van már. Normális ember meg sem érez szinte +1kilot.
A másik pedig egy asztali géphez kell monitor és miegymás ... laptopban minden benne van szoval,hogy nem nyújt semmit és nincs értelme azért nem teljesen állja meg a helyét.
Mindenféle praktikus szemszögből a legjobb.
egyébként a gépek árai ahogy néztem és a jövőbe tekintve sokkal kifizetödöbb lesz pár év múlva az nvidia szolgáltatása sőt szerintem majd hasonló szolgáltatok is megjelennek ilyen lehetöséggel. Mert annyira drága lesz a laptop és az asztali gép is hogy józan embernek kb elérhetetlen kategoria lesz. (főleg az olyan példányok amiben majd egy rendes videokártya is lesz, nem mostanra kell gondolni hanem 2-3 széria múlva mi lesz, itt az rtx 4xxx és már ez is elég magasra rakta a lécet)A következő generáciokkal még jobban rádobnak majd egy lapáttal minden egyes alkalommal. -
nggabi
félisten
válasz
-
válasz
FőDudu #90481 üzenetére
Idővel lehet ha beletanulok lesz minden is, most azért még próbálok az eredeti kinézet mentén maradni. Van némi hely a háztető alatt és azt próbálom kihasználni. A vastag laptop előnye, mikor nincs minden összenyomva.
Várom a csomagjaimat mint Maxx a vízhűtését (aludni sem tudok
)aztán élesben okosabb leszek.
Ezekkel a akár "
filléres" vásárlások kézhezvételével majd megjön a fantáziám mikor látom mit lehet/ne velük kezdeni, gondolok itt pl a rézlapokra, amikből akár venti bordát is építhetnék ha nagyon vékony, csak hát az illesztések, ragasztások....nem értek hozzá. Aztán legközelebb lehet rákeresek a lemért hátsó takarólemez méretű (mert Kínában basszus minden van) lemezekre vastagabb formában és csinálok egy másik hűtésmodult egy még jobbat. De előbb legyen meg az első akár sz@r is legyen és aztán jöhet majd a jobb, ha szerencsém van a régi átalakításával.Úgy érzem magam mint Harry Potter a tanulmányai elején.
#90480 Csupati:
Ilyenem van itthon 2 féle hűtő is. Amit a képen mutatsz, ráadásul nem 3 hanem 5 venti van rajta egy 3-mas és egy 2-tes egység. De Clevo-val ez nem megy mivel pálcika állványon van. Láttad a fotókat amiket megosztottam, nem használok laptop hűtőt az adapter miatt. Nem is nagyon akarok, szeretném ha anélkül tudna ütősen hűteni, a mostaninál valamivel jobban. -10 fok és kiegyeztem a sorssal.A laptop burkolatot sem szeretném kifaragni, csak ott lesz ahol a szellőző van a proci felett, de be lesz tömve a kb akkora méretű ventivel. És szerintem még jól is fog kinézni, az esztétikára nagyon fogok figyelni.
Még egy ilyen is lesz később. [link] Ez is hozzá fog tenni a jobb hőfokokhoz.
-
pekoka
tag
válasz
+1
Nem csak Te vagy igy ezzel. Én is.
Sokan meglepődnek, mikor átveszik pár pillanatra fogni (táskával). -
-
válasz
mihione #90473 üzenetére
Én egy kicsit másképp képzelem és ha tévedek is utána szeretnék járni.
Ez amit linkeltél nálam nem jó a kijövő kábel miatt azért van pálcika állványon. Szóval nem tudom ezzel rendesen letenni úgy hogy a fenekét nem emelem jól fel. Vagy inkább úgy mondom nem akarom a kábelt kilapítani.
A célom az lenne hogy a lapos szerves része legyen a hűtő. Akár mindegy belül hol legyen csak bent. Talán rá se teszem a proci feletti csőre a hője miatt, csak beépítem a hátlapba úgy hogy összerakott állapotban szinte érintve legyen. A 3mm az egy átlagos hőcsőméret nálam pont odaférhet bentre. Van még egy szempont. Talán nem véletlen hogy a ventik nem érnek közvetlen hozzá a takaró burkolathoz, van ott azért kis hézag köztük. Szerintem azért hogy lehessen belül is egyfajta légkeringés(belső keringés) ami a nyitott részeken ki tud áramlani. Mikor dolgoznak a ventik hűvösebb az alaplap legalábbis a szenzor szerint. Én inkább azt szeretném újításnak hogy a meleg levegőt valami belülről lökje ki, valami belül is kavargassa a levegőt azzal szemben mikor kívülről belökve gátoljuk a kiáramlást.
Kintről beszívja rű a forró felületre majd az távozik oldalt amit én inkább a laptopon belül képzelnék el. Ezzel belül egy folyamatosan mozgó szellőzés lesz. Még a meleg is jobb mint az hogy semmi.
Tegnap meg is rendeltem ebből 1 db-ot. Hát jól megkérik az árát. A csati ha belül marad akkor egy szellőzőn kidugom és majd kivülről csatizom rá mindig az usb csatit ami még jobb is és megy a laposba. Végül is 6db USB portom van ezért tudom hova tenni. -
törölt tag
válasz
Smithy87 #90474 üzenetére
Az MSI Cyborgban egy 45 Wattos 4050/4060 lesz. [link]
Nem vinnék le ennyire alacsonyra a TDP-t, ha használhatatlan lenne.
13-14 colos (igaz az msi egy 15 colos gép) kategória vagy 5 percet kapott az NVIDIA eseményen, külön figyelmet szenteltek erre, javították a fogyasztás/teljesítmény arányt. Persze csodát nem lehet várni, de csak nem szivátják meg magukat.. -
Smithy87
senior tag
válasz
#96974848 #90472 üzenetére
"Létezik ilyen, úgy hívják Zephyrus G14. [link] A 6800S még túl is teljesíti a 7600M/7600S-t."
Az néha még egy rtx 3080m-et is megfogIgen ismerem na ugyan ez csak kicsit olcsóbban.
Ettől függetlenűl nagyon várom az új nvidia AMD alsóházat az én igényeimnek tökéletesen meg felel. Most is egy 60W os 3050 TI van és nekem elég.
Valahol itt (60w) egy 4050/4060 maga lenne a katarzis
-
mihione
őstag
Szerintem felesleges ez a kis venti,én nagyban gondolkoznék hogy valami haszna is legyen
Vagy sokkal jobb megoldás lenne ez,mivel rá van kényszerítve hogy áttolja a meleget a gépen IETS GT500
[link]
Amúgy nem is értem miért csak ennek a gyártónak jutott eszébe....pedig tök logikus -
törölt tag
válasz
Smithy87 #90471 üzenetére
"Én teljesen elégedett lennék egy 45Wot r7 el meg egy rx 7600M-el az egész megáll 120W környékén."
Létezik ilyen, úgy hívják Zephyrus G14. [link] A 6800S még túl is teljesíti a 7600M/7600S-t.
motifator: Azt is tegyük hozzá, hogy az ADA TDP-je jobban skálázható is lesz: 4050/4060 35 - 115W + TURBO. 35 Wattos 3060-ról nem igen tudok, mint ahogy 140Wattos 3050-ről se.
-
Smithy87
senior tag
válasz
#96974848 #90469 üzenetére
VAlóban tud de ahogy az első képen is látszik 60 környékén van a vége persze etethetsz vele többet csak nincs értelme. A tervezett TDPje 45W ott a külömbség elhanyagolható a kettő között ha ezt meg duplázod az intel el húz 10-15% ot 3X akkora felvett teljesítménnyel pipa.
Ha nem csinálnak AMD VGA val lapost hogy a pékbe tudnák eladni? Az meg, hogy a featureöket nem rakják bele (USB4) szintén nem az AMD tehet. Én teljesen elégedett lennék egy 45Wot r7 el meg egy rx 7600M-el az egész megáll 120W környékén és a 90% át hozza a 20W ot zabáló i7+rtx 4060 140W-nak és nem 2300Ojróról indul.
-
motifator
senior tag
válasz
Smithy87 #90468 üzenetére
Az intel évek óta ezt csinálja, a turbó órajelhez tartozó TDP mindig is az egekben volt, azt vagy tudja kezelni a hűtés, vagy nem.
Az nvidia új architektúrája azért hatékonyabb az ampere-hez képest, most a mobil gpu 175W-ból azt hozza, mint az asztali 3080/Ti 350W-ból, mi ez ha nem hatékonyabb működés? A kisebbeknél a sávszél butítás miatt lehet, hogy nem lesz akkora előny, de majd kiderül. -
törölt tag
válasz
Smithy87 #90468 üzenetére
Hülyeségeket beszélsz..
12900h-nak és a 6900hx-nek azonos a fogyasztása, az AMD is tud 120 Wattot kajálni.
Még visszavett fogyasztással is jobb az intel.AMD gyakorlatilag nem létezik a mobil grafikus vezérlők piacán, kár is rá több szót fecsérelni. Tavaly még Németországban is csak 3-4 különböző laptop volt (most is csak 10-et listáz), amit 6800u-val lehetett kapni, ráadásul egy részük az igért teljesítményt se hozta..
Egy játékos gép van ami ajánlott vétel és AMD-s: G14. -
Smithy87
senior tag
válasz
#96974848 #90460 üzenetére
Persze arról híres az nvidia, hogy alacsony fogyasztás melett tud elfogadható teljesítméynt nyujtani.
persze a 4090 gyorsabb mindennél 400 Wattból ugyan az mint az intel volt legutóbb.
Az i9 12900H VS r9 6900HX az intel gyorsabb ez tény 130W os fogyasztás melett 10% al ami kb a duplája az AMD nek
Ismét csak köszi.
Az asusomban most egy i7 1265H van ami alap esetben 65W-ot eszik és 110W a boostez az asztalik territóriuma. Persze gyorsabb is minta ryzenek de milyen áron.
-
-
törölt tag
Nem tudom Jarrod mit csinál mostanság, hiányoznak a notebookos, elemzős videói. Az összehasonlítgatós, meg ökörködős videói nagyon nem jönnek be.
Razer Blade 16 2023 Unboxing and First Impressions
The Perfect Razer Laptop - Blade 16 ReviewAz első videóban frissebb Synapse lehetett fent, mert abban már benne van cpu overclocking rész is.
Érdekes, hogy a Razer jobban engedi UVzni a processzort, mint az ASUS.
Érthetetlen viszont, hogy az amerikai billentyűzeten kívül az összes többi kiosztásnál a másodlagos karakterek nem világítanak...
-
törölt tag
válasz
consono #90461 üzenetére
Nem, viszont ilyen fizikai méretekkel és árral lesz 4060, ami meg job lesz nála, sokkal, ráadásul modernebb processzorral (7940HS vagy Raptor Lake). Szóval sehogy se jó ez a gép. Pl. MSI Cyborg 4060-nal 1100$ listázza a BestBuy, míg a Zep G16-ot 4060-nal 1449$. Szóval amennyit kérnek ezért (~1700Euro), ennyiért bőven lesz alternatíva, ami veri.
Pl. a Strix G18 i7-13650HX+4060 1800 Euro. -
motifator
senior tag
válasz
FőDudu #90453 üzenetére
A 18-nak nem tudom mi lehetett az indoka, hogy visszahozták, de a 16 méret szerintem még simán vállalható. Engem nem érdekel az sem, ha 5 kiló, végre az AW a középkategóriába is normális hűtést és körítést pakolt (GPU-t és CPU-t is lefedi a VC). Nem mindenki 14 méretben és 1,5 kilóval keres laptopot, ezeknek a nagyobb gépeknek korábban is volt hájpja, szinte minden gyártó rácuppant megint. Sok lehetett a sírás, mert a 17,3 kategória is majdnem kihalt, méret szempontjából a vékony káva miatt ezek sem nagyobbak, mint egy régi tank.
-
törölt tag
válasz
Smithy87 #90458 üzenetére
Egy 2.2 kilós laptopnál, 240 Wattos töltővel, ha már nem a legkönnyebben hordozható, legalább teljesítmény legyen. Ezt nem sikerült megugrani az AMDvel. Az meg külön extra, hogy csak a drágább modellben van USB4 és képesek voltak a legvacakabb mediatekes, amd-s wifi kártyát belerakni, pedig tavaly február óta van már egy teljesen elfogadható, intel szintű fejlesztés is. Még olcsó sem lesz.
Érdekes tavaly a G14-nek sikerült abszolválnia ezt a feladatot (és még USB4 is lett a végére). -
Smithy87
senior tag
válasz
#96974848 #90450 üzenetére
Azért ezeken mindig jót nevetek. Az rx 6600m meg a 7600s az annyit tud mint egy 140 Wattos 3060
Igen annyit tud 80-90W-ból ember!! Asztalinál még elfogadom, hogy nem számít elbírja a 3x32A a 4KW-os RTX7900-at
De notebooknál mi más számít mint a teljesítmény fogyasztás arány? -
válasz
FőDudu #90453 üzenetére
Azért mert ezek az igazi gamer laptopok. Nálad csak a két véglet létezik? Asztali vonal és laptop vékony semmit sem tudtunk beletenni mert nincs hely kategória?
Felhasználást tekintve az emberek sokrétűek. Nálam pl nem számít a súly.
#90456 FőDudu:
Valami ilyesmiben gondolkozom. Csak persze rácsatolnám az USB portra.Hát ahogy mondod annyi féle megoldás lehetne csak ezeket meg is kell tudni valósítani.
-
FőDudu
veterán
Azon amugy elegge csodalkozom, hogy ilyen felcsatolhato hutest meg nem csinaltak.
Ha lenne a gep hatan egy masfel centi magas es kb 15 centi hosszu hoatado felulet, arra akar peltier vagy kompresszoros hutessel megtamogatott durva hutotombot lehetne applikalni. Azaz a gepben belul lehetne akar vizhutes is, amit kivulrol egy masik blokk felcsatolasaval huthetne a tulaj.
Olyan modon, akar egy dokkolot. Nem foglalkoztam a szamitasokkal, de levegonel biztosan jobban hutene.
-
válasz
KillHates #90449 üzenetére
Mi lenne ha egy ilyet beszerelnénk a laptopba pont a csövekre? [link] Már volt ilyen történetem.
És egy ilyennel átalakítva [link] kivezetnénk a laptop USB portjára. (Vagy asztali ventit felcsatolni a hűtőcsövekre, szóval nem a procira hanem a csövekre tapasztani valahogy mondjuk hátlap, takarólemez nélkül ebben az esetben, csak hogy jól hozzáérjen. Úgy képzelném a gyakorlatban mint majd pl. Maxx használja a vízhűtést, ő is felcsatolja asztán le mikor nincs rá szüksége.
De ez a pici venti talán még el is férne a hátlap alatt, vagy ott talán pont lehetne vágni egy akkora lyukat és belehetne építeni a takarólemez részeként, felmegy a hátlap már rajta is van.
A venti azon részét ahová kifújja a levegőt azt letakarni nyagyon vékony réz lemezzel és az tapadna a csövekre amit a venti belül hűt, vagyis a lényeg a lemezt hűtené ami a csövekre tapad. Valami ilyesmin gondolkodom most. Kicsit tisztességtelen laptopkörnyezetben, de a delid miatt most berágtam....ha így akkor én meg úgy alapon. -
törölt tag
Mondjuk ez már akció
Deal | XMG spreads the love with up to €900 Valentine's Day laptop discounts -
törölt tag
válasz
Frozen #90422 üzenetére
Én nem vagyok az Alienware m széria nagy híve, de most úgy érzem, végre valami.
m16 3.2kg, míg az m18 4kg. Ebből aztán nem spórolták ki az anyagot (fém ház, 4+ ventilátor, hőcsöves-vapor chamber kombinált hűtés). Elvileg bírja 240-250Wattos terhelést, lehet Cherry MX billentyűzettel is kérni.
Gizmo videóban is azért volt Cinebench alatt 95 fok körül a processzor, mert 170+ watton ment, ellentétben a Strix G18-al. Elméletben ezt a modellt is lehet uvzni, szóval még jobb számokra képes. -
törölt tag
Asus TUF Gaming A16 Advantage Edition in review: AMD notebook under the auspices of the 7
AMD Ryzen 7 7735HS egy átnevezett 6800HS, a 7600s = 140 wattos 3060 (vagy néha az se).
AMD nem igazán erőlteti meg magát..
Viszont a 144herzes, 60% SRGB panel végre elfelejtve. -
válasz
gyoriaa #90448 üzenetére
Ha belefér még a költségvetésbe, akkor egy hűtőpadod is vegyél alá!
Terhelésnél nem fog sokat számítani, de amikor jobbára böngészésre, irodai munkára használod majd, akkor hangtalanná teszi a gépet, továbbá ilyenkor nem a gép méregdrága ventilátorai dolgoznak (amik úgyis a gariidő lejárta után fognak besz@rni) hanem a "filléres" hűtőpad öblíti a levegőt a gépből!
Én ilyen -rommá programozható- hűtést vettem a lányomnak az MSI GT66 alá. Tud brutál légpárnás üzemmódot is és tud szinte alig hallhatóan halk is lenni. Az RGB-orgia meg kikapcsolható vagy személyre szabható is.
-
válasz
gyoriaa #90444 üzenetére
Hoppá az lemaradt!
Ha teljesítményt szeretnél, akkor egyértelműen a Gigabyte a befutó, minden szempontból. Eredetileg ez egy Tongfang kínai gép, aki sok márkának a beszállítója, igazából nincs ezzel gond, de az átgondoltsága és minősége közepes:
-egyszerű műanyag ház
-sima hőcsöves hűtés rendszer
Kiugró dolgot ne várj tőle, ha nem napi rendszerességgel hurcolod; otthon-utazás-munkahely-utazás-otthon konstellációban, akkor sokáig egyben lesz, de ha hozom-viszem gép kell, akkor gyorsan fog amortizálódni. Ha viszont jobbára otthon van és nincsen napi szinten sokszor nyitogatva akkor nem lesz vele gond. Sűrűn kell azért majd takarítani; fogja gyűjteni a port, mert ilyen hardver hűtéséhez azért át kell majd mozgatni sok levegőt.Cserébe viszont jól bővíthető!
A Legion7-et azért ajánlottam, mert arany középút a mindennapi használathoz: sok jó innováció van benne (VC hűtés, világító portok, fém ház), jó kijelző, szép hangja van, jól személyreszabható a hűtése, face login) A hurcolást jó bírja, bár a fém ház miatt nehéz mint a sár.
Nekem Alienware gépem van, ami a másik liebling, de abból az ilyen highend konfigokhoz inkább az X sorozatból ajánlanék tiszta szívvel: X15, X17 az szuper jó hűtés miatt. Ha AW minőséget szeretnél de még jobb minőséget, akkor a Razer gépeket ajánlom.Ha e négy gép közül kellene most választanom, akkor nekem is a Gigabyte lenne a befutó! A teljesítmény miatt
-
Smithy87
senior tag
Tessék friss ropogós [link] rtx 4090 mobil vs desktop
-
gyoriaa
kezdő
Találtam egy nagyon jó laptopot Gigabyte Aorus + állat vga elég jó áron...szeintetek?
[link]
? -
törölt tag
válasz
Gubu0101 #90437 üzenetére
Haladjunk a korral. DDR5 van már benne. Az a 3070 Ti lehet megfog egy-két 3080ast aminek nincs elengedve a TDP-je.
A razer is DDR5. Tényleg jó ránézni. Kellemes a tapintású. Full prémium. De a hűtése nem biztos, hogy olyan hatékony mint a aliené plusz a dell gari/support igen jó.
A második amit mondtam volna az a ROG.
Mondjuk az most akcióban is van és valóban 32GB RAM és elv. DDR5 az is.Akkor a ROG.
-
Frozen
addikt
válasz
motifator #90431 üzenetére
Nem vagyok benne biztos mivel az msi-m 140w tudja tartani kicsit felette is megy alapból és 73 fok kb..
És hozzáteszem a gpu-n nincs is fém meg csak k5 pro paszta van a chipeken is.
Ha ezt lecserélném egy keményebb jobb hővezetőre simán meglenne a 70 alatt
11. gen melegszik én még nem láttam olyan gépet ahol elengedve a gpu mellett tudta volna tartani a 90 fok alatti értéket. Legyen az lenovó ufo vagy bármilyen gép. Én ezt be szoktam korlátozni wattra és akkor nincs vele gond ezzel is kb megvan all core 4-4,1 Ghz -
motifator
senior tag
válasz
Frozen #90422 üzenetére
Én csak Gizmo videóját láttam az m16-al, nekem elég imperrszív volt, a cpu 170-180W mellett kezdett el csak trottyolni, folyamatos 140W köröl simán bírja trotty nélkül, azért az nem piskóta. Az pedig, hogy ezt a teljesítmény a 12. gen asztali csúcsproci felett van az sem elhanyagolandó A GPU pedig vígan elvolt 70 fok alatt 175W mellett. Ezeket megirigyelné az msi-d
-
válasz
echterion #90427 üzenetére
Bele, naná! Azért a kezeim között reccsent el 150 ezer Ft.
Ami a legbosszantóbb volt az egészben, hogy kifejezetten ezért vettem meg a 110ójróért a mindentudó puccos delid tool-t, aztán amikor megreklamáltam nekik, akkor lepattintott a support, hogy a csomagolásán ott van, hogy az i"9-9900 not supported", csak ezt még nem tüntették fel a weboldalukon. -
motifator
senior tag
Sajnálom a dolgot, én személyesen találkoztam vele, nem emlékszem, hogy problémás volt a dolog. Igaz én a procit új állapotban vittem hozzá. Ezt a Z370 alaplap dolgot nem igazán értem, nekem ugyanez az alaplap van a laptopban, gyárilag támogatja a 9900K-t, én felesleges infókat nem fecsegtem neki, hogy miféle gép, stb, a legtöbben úgy sem ismerik. Tény, hogy nem veszélytelen a beavatkozás, mert a 9. gen asztali procik már hegesztettek, nem paszta van a kupak alatt, de a kockázatot a megrendelőnek kell vállalni. Valószínű van neki elég melója...
-
Ma megtörtént a csóró ember upgradje (többiek folyamatban lévő projektjéhez képest).
16GB Samsung RAM lecserélve 32 GB Crucial-ra. Érdemi változás a RAM modulok méretén kívül nem történt. Mindkettő DDR5 4800MHz CL40-el.
Plusz kapott még egy 1TB Crucial P5 Plus SSD-t. Kb pariban van a gyári Samsung PM9A1-el, ami elvileg az OEM variánsa a 980 Pro-nak.
Pár eredmény hőfokokkal.
-
válasz
KillHates #90421 üzenetére
Köszi szépen inkább kihagyom. Nem akarom megtanulni. Tudod valójában nem is nagyon akartam. A hűtéssel kapcsolatos tevékenységem miatt hoztátok fel itt páran, azt én kevésbé tartom veszélyesnek, ilyennel nem próbálkozom.
Abban bízom hogy lesz olyan jó a heatsink hogy nem fogok erre rászorulni. -
FőDudu
veterán
Mindig van kockazat egy olyan beavatkozasban ami a garanciat is ugrasztja. Marpedig a delid is ilyen.
Lekapjak a proci kupakjat, a dye feluletet (es z IHS belsejet) felpolirozzak, aztan jo esetben visszarakjak jobb hoatadast biztosito pasztaval.
A serulekeny a szilicium felulete - ott valoban a proci tetejet simogatjak...
Nem ismerem a procidat - lehet nemelyik forrasztott, a tobbi meg ragasztott.
Ez nem latszik a kepeden, mert fenylik.Csak neked tett jot - nincs neked szukseged erre. A geped delid nelkul is mukodik, a mokolas miatt akar masik hutot is rakhatsz ala.
En elengednem a gyarit - fognek egy jobb fajta proci hutest es abbol indulnek ki.
Azt rafogatnam valahogy, a rajta levo hocsoveket meg lehetne szepen alakitgatni.
Esetleg adott verziohoz oda fero pici vizhutes. Annal nincs jobb.
Corsair gyart minden felet. Csak a rogzitest kell megoldanod. -
válasz
wanted5 #90417 üzenetére
Úgy ahogy mondod! Baromi könnyű kifingatni a 9900-est, ezért is vettem a pokoli drága forgatós delid tool-t. Meg van a gyári visszaragasztó szilikonom is, hogy "garanciális" maradjon a proci. De mivel egyszer elrontottam egy procit, akkor megfogadtam, hogy többet nem vállalok. Szerencsére garanciális volt, így megúsztam a zsebbenyúlást.
-
Frozen
addikt
Ahogy néztem a rövid teszteket a youtubon kiderült az asus 18 as nem valami hatékony, és a hűtést is megnézve kb mint az előző generáció nem sok minden változást eszközöltek ide sem , kicsit máshogy van pár csővezés meg odaraktak egy ventit...
De melegszik mint az állat 80+ játékok alatt...
Az alien sem sokkal jobb sőt ez még xarabb
Így hogy ezeket látja az ember valószínű még jobban nem fog szaladnia boltokba több ezer eurokat kiadni értűk -
válasz
wanted5 #90417 üzenetére
A proci előéletét akarta kideríteni. Aztán képet kapott a cuccosomról és arról eddig mit sikerült vele művelnem gondolom ezért léphetett vissza. Joga van hozzá. Végül megköszöntem neki hogy meghallgatott.
Bár bevallom nem igazán értem mi itt a gond. Én fizetek ő pedig dolgozik ha kell minden kérdezősködés nélkül. Hogy aztán mi lesz csak 6 vagy 8 fokkal hűvösebb, hogy mennyivel az a chip tulajdonságán múlik nem? Ráadásul említettem hogy milyen topikból és többek ajánlásával. Azt nem feltételezném egy ilyen profi munka elvállalása esetén esetleg tönkre tehetné a procim munka közben. Aki itt kockáztatna az én lennék. Nem is bánom már, marad nálam biztonságban.
A Kiss Dominik említett nekem olyat hogy delidelés nem mindig szokott hibátlan munkát eredményezni, nem veszélytelen, és ő pl nem, de tudna valakit, de nem volt vele mindenki megelégedve.....már nem emlékszem pontosan mit mondott mikor felhoztam neki a témát pár hónappal ezelőtt.
Amúgy az alaplapomon lévő tűk elhajlását ő hozta rendbe, Dominik. Most nem tudnám használni a laptopomat ha ő nem segített volna. Na ő nem küldött el a sorsomra hagyva, ráadásul alig kért érte valamit. Vannak emberi tulajdonságok, értékek véleményem szerint. -
wanted5
őstag
Csak, hogy az ördög ügyvédje legyek kicsit, hiszen úgy lenne fair, ha a másik féltől is hallanánk a történetet, de szerintem valószínűleg azért próbál ilyen "alapos" lenni, és rengeteg dolgot kérdezni, mert már égette meg magát, tehát, hogy érhető legyen, arra gondolok, hogy volt már olyan, aki hisztériázott, hogy elrontotta delid közben a prociját.
És ne haragudj meg, de tőled se elképzelhetetlen ma már semmi (khm KH esete) -
válasz
echterion #90412 üzenetére
Ilyet kellett volna készíteni.
Én meg ilyet tudtam, vakuval kérte.
Ezen teljesen kiborult. Mondtam nincs nekem erre jó telefonom, fényképezőgépem sincs.Kérdezgetett pl reméli a laptopomban LGA 1151 v2 alaplap van Z390 chipset-tel és nem valami kókányolt Z370-es Chipset-tel. Én meg elcsicseregtem mindent dsanke bioszostúl. Azt megtudtam hogy valami valahol hibás hogy nem jönnek be az alap proci órajelek hanem más. Valszeg az alaplapomon lévő 2 db tű sérülés, vagy lehet a proci sérülése is, erről beszélt nekem. Elfelejtem ezt a beszélgetést. Mondott maga helyett valakit, de hagyom el ment tőle a kedvem.
#90413 Csupati:
Akkor a tiédben nincs olyan menü. 2 évvel öregebb a bios is. Pedig lehetne gondolni minél öregebb annál többet tud.Az is lehet a 2014-es bios verzám az egyik legjobb évjárat volt az MSI történetében.
-
-
válasz
Csupati #90410 üzenetére
Lenne kedvem ide lökni ezt hogyan mondta el, mármint a Z370, 6-8 mag pár mondatot, de mivel privát nem tehetem. Ha akarod esetleg csak neked privibe, ha kéred szívesen, mert Clevo tulaj vagy mint én.
Az biztos elment a kedvem az egésztől. Rá ment egy csomó időm tök feleslegesen, aztán meg jól kiosztott azért mert elkezdtem sorolni az észrevételeimet a proci jelenlegi viselkedésével kapcsolatban, infók (talán nem kellett volna, de fényképezni sem tudok szar minden) stb...végül elküldött. Hagyom is, legyen boldog a tudományával.
-
-
Úgy néz ki nem lesz delidelés. 1, nem tudtam megfelelő minőségű fotókat szolgáltatni. 2, beszélgettünk erről-arról és a végén jól kiosztott hogy kókányolok és ő nem szeretné ezt elvállalni. Szar az alaplapom is a Z370 ami úgy 6 magra van kitalálva azért nem akar nálam a bios alapból 8 magot kiosztani stb.....
( A pénz is sokkal több lenne nem az ami a hirdetésében szerepel, hiába írtam nekem mindegy) Szóval visszalépett.
Ennyit erről. Akkor a hűtés versenyt visszamondom. Azzal kezdek amim van. -
Sziasztok!
A mester véleményét már kikértem, de nagy a dilemma
Segítsetek, győzzetek meg.lett egy masodik zephyrus g14 is a családba a mostani mellé, egy az egyben ugyan az a kétlapos kettő dolgot kivéve, az egyiknek mennie kell.
Az egyik 3050 ti 2ks kijelző 120hz (nincs anime matrix)
A másik 3060 full hd 144hz (van anime matrix).Mivel létezik egy oldalbordám, aki az anime matrix miatt, már papíron meghozta a dontést, de ő a 60hz es a 120 között sem látja a difit, így a 2k s jobb kijelző sem jelent neki semmit
.
Én valamiért a jobb kijelzőre teszem a voksom, de azért lehet jó lesz az a 3060 extra 2év múlva…
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- Macbook Air 13" M1 - 2020, 8/256GB, 6 ciklus, 100% - garancia (75)
- Victus 16-s0276ng 16" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4060 32GB DDR5 512GB NVMe gar
- BAZÁR Laptop Notebook billentyűzet BILL használt és új 1hét garancia POSTA ON
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Update 05.27 Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest