- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
echterion
nagyúr
válasz
[-HERO-] #100398 üzenetére
Kiélvezte, eladja. Lelke rajta.
Ha nem lenne saját pénzének ellensége, ki se bontja. Gondolom, úgy van vele, ha nem megy el, akkor visszaküldi. A 14. napon bejelenti, utána még van 14 napja, hogy feladja. Egy hónap alatt csak elmegy, addig meg kiélvezi. Sőt, emagnál asszem 30 nap van az elállásra (bár a kisujjam erre nem merném azért tenni). -
FőDudu
veterán
válasz
[-HERO-] #99146 üzenetére
Ez szerintem eleg best buy.
Felaron a tiedhez kepest. Mar ha eleg a 4070 es a nemet billentyuzet.
A 7945HX mindent porba alaz jelenleg. -
baro32
aktív tag
-
Ubul86
őstag
válasz
[-HERO-] #99106 üzenetére
hát, kérdés, hogy a 3070 lenovom után ennyiért megérne e nekem egy 4080-as gép...vagy jövőre jön -e esetleg az 5xxx és a 4xxx áruk meg csökkeni fog -e
1.2 milliót már sokallok egy gépért, főleg ha annyit nem hoz, amennyi felárat elkérnek érte. Vagy reális az ár, az más kérdés...22 × 54 316 Ft ... végül is most 29et fizettem a Lenovoért
az még annyit számomra másfél éve megért
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
[-HERO-] #65943 üzenetére
Azért ezt így kijelenteni hogy szopatás az alja az szerintem nem túl szerencsés.
Semmi baj nincs ezzel a megoldással. Figyeld meg milyen hűtőventilátor van rajta. Gondold végig honnan szív levegőt. Gondold át merre fúj.
És most gondold át miért rossz az a filces megoldás.Egyedüli hátránya ezen megoldásból a többi alkatrésznek lehet. (SSD, miegymás hőfoka) De szerintem az sem jelentős.
-
FőDudu
veterán
válasz
[-HERO-] #65720 üzenetére
A hirek szerint AMD-s verzioban szar memoria van.
De egyszeru. Kiszeded. Ha egy oldalas (vagy ra van irvva, hogy 1Rx16), akkor szar.Bar lehet, hogy progival is meg lehet nezni a memoriakat. Azt hiszem CPU-z mutat pl. memoriat is.
Nekem peldaul az SPD info kiirja a tipust es az alapjan: [link]
1R8 -
gago1975
őstag
válasz
[-HERO-] #65549 üzenetére
Szia.
Létezik belőle 5800H+RTX3060-as, de, hogy mikorra lesz nálunk azt senki nem tudja.
Itt egy-két összehasonlítás Which Is Better? Legion 7 vs Legion 5 Pro ? Lenovo Legion 5 Pro 16 vs Legion 7 - RTX 3070 vs 3060 - Best Gaming Laptops of 2021?Kintről is jelenleg egy helyről lehet Magyarországra rendelni Lenovo Legion 5 Pro 16ACH6H 16" | Ryzen 5 5600H | 16GB | 512GB SSD | RTX3060,6GB.
Az itt #65380 linkelt Lenovo Legion 7 16ACHg 16"QHD | Ryzen 9 | 32GB RAM | 2TB SSD | RTX3080,16GB VRAM | Win10-est nem egész 2 nap alatt elkapkodták, igaz csak 3db volt belőle, de nem volt "olcsó".+#65546Chumlee én most megnéztem egy-két yt videot, és nem vészes még a kijelző merevség sem.
Lenovo Legion 5 Pro Consumer Review 4:07
Lenovo Legion 5 Pro Review - Simply INCREDIBLE 3:21
Lenovo Legion 5 Pro 16 vs Asus Zephyrus G15 22:45 -
-
-
gago1975
őstag
válasz
[-HERO-] #51394 üzenetére
Ez nem vitás, maga az AREA 51M design gyönyörű úgy ahogy van.
17” ra persze elég a fullHD akár 240Hz-esben is, de nagyobb ficsőr lett volna pld. QHD 240Hz-es kijelző, vagy a 4K 120Hz oled.
Az AW M15R2 is 4K oled-es és elég gyönyörű képet ad, nem tűnik kicsinek, kevésnek. -
gago1975
őstag
-
válasz
[-HERO-] #49213 üzenetére
Felesleges elbizonytalanodnod; DTR Clevot csak akkor láttam tönkremenni, ha szénné tuningolták és/vagy belebuzeráltak. Különben a mai napig még működnek még a P4es (Northwood !!!) ATI 9700 konfigos relikviák is, tojásra puffadt kondikkal, rommá tört zsanérokkal, rég halott billentyűzettel, kifolyt akkuval. (Egy cégnél van egy ilyen gép, kb. vele egyidős CNC vágógépet vezérel WinXp alatt)
-
gago1975
őstag
válasz
[-HERO-] #49014 üzenetére
Szia HERO
Most látom, hogy "végre" milyen szuper gépre tettél szert
Gratulálok hozzá és üdv a REAL Gamer notebook klubban.
Használd egészséggel ezt a szuper erőművet és leld örömöd a mindennapi használat/játekok alatt.
Ahogy néztem Dávid korábbi hsz-ét (#47521) kdavid23 szuper hőmérsékleteid vannak ahhoz képest ami a te gépedben van. i9-9900K+ RTX 2080, le a kalappal
Sokáig nem kell cserén gondolkodnod -
gago1975
őstag
válasz
[-HERO-] #48011 üzenetére
Szia.
Semmi ilyenről nincs szó.
Ezek most az új frissített GPU-k.
Azért lehet furcsa neked, mert nem a megszokott módon 3070/80-nak hívják.
majd azok is jönnek de arra még várni kell.
Matyee azért írta oda, hogy notebook, mert ezekbe a notebook verzió és nem a desktop van benne, de valószínű ugyanúgy mxm foglalattal, tehát cserélhető lesz.Az új super GPU-nál emelték a CUDA magok számát, viszont csökkentették az órajeleket.
pld: NVIDIA GeForce RTX 2070 Mobile vs NVIDIA GeForce RTX 2070 Super Mobile
NVIDIA GeForce RTX 2080 Mobile vs NVIDIA GeForce RTX 2080 Super MobileDesktop GPU vonalon a 2070-2080 nál viszont emelték az órajeleket
Pld:NVIDIA GeForce RTX 2070 (Desktop) vs NVIDIA GeForce RTX 2070 Super (Desktop)
NVIDIA GeForce RTX 2080 (Desktop) vs NVIDIA GeForce RTX 2080 Super (Desktop)Az új Clevo-ba (x170) is kérdéses, hogy vajon Desktop vagy Mobile 2070/2080 super-t tesznek e bele.
Ezt matyee jobban tudja. -
hito
nagyúr
válasz
[-HERO-] #47787 üzenetére
Hasonló a konfigunk, csak a cpu-m fiatalabb egy generációval. És érdekes, hogy mennyit számít, hiába GPU tesztelésre van ez a benchmark. Ráadásul nálam a processzor még 600Mz-cel alacsonyabban is ketyegett. Az időjárási viszonyok nálam sajnos egész mások.
Gondolkoztam az Y520-on, kicsit bánom is, hogy nem azt vettem, viszont nagyon nem tetszett a design. Procid hány fokra szokott felkúszni teljes terhelés mellett?
-
motifator
senior tag
válasz
[-HERO-] #46213 üzenetére
Van már fent 10875H teszt [link] [link] kb az amire számítani lehetett, a benchek nagyrészében 94 W-on sem tudja hozni a 4900HS szintjét. Ráadásul lőttek az undervolt / plundervoltnak az új generációs chipeknél illetve több laptop gyártó is tolja a friss biosokat, aki még nem frissített, az becsülje meg a régit, ha fontos a feszkózás.
-
MR007RM
addikt
válasz
[-HERO-] #46049 üzenetére
Most mit mondjak ez van. Még bírom idegekkel, de már nem sokáig.Félsiker. A legújabb driver kész, viszont ahogy szokták mondani...............a műtét sikerült, de a beteg meghalt.
Addig b@sztattam a rendszert a driver fe-le rakással míg már semmit nem fogadott el. Komolyan ilyet még nem láttam, a driver felmegy, elvileg sikerült, aztán a kártyaadatok meg nagy nulla.Sikerült is meg nem is az ssd-n.
Ez a fenti gpu-z egy másik tartalék rendszeremen sikeres felrakás. Vagyis megvan, csak holnap reggel állhatok neki ssd újrarakásnak, teljes partition törlés.....szerintem valami baja van.
((Ez a pixel és texture fillrate magas számot meg már megint nem értem, kevesebbnek kellene lennie, persze a többnek csak örülök ha igaz.)) -
válasz
[-HERO-] #46049 üzenetére
Vannak perverz emberek. Én is csodálkozom, nekem anno 20 éves koromban volt ennyi türelmem, telepítgettem, vadásztam driverek utána, kéthetente másik laptopot "tesztelgettem", de ha most lenne akár egy 1,5M Ft-os Alienware RTX 2080-nal, 64GB SSD-vel, meg gyakorlatilag full gép, egyszerűen nem érdekelne már, hogy mit tud a gép. De ha a ventillátorja bekapcsolna egy apró terhelés mellett is, kidobnám mint macskát szarni.
-
gago1975
őstag
-
gago1975
őstag
válasz
[-HERO-] #45539 üzenetére
Szia.
Vannak furcsaságok itt a video-ban ami kicsit különböző mint amit én linkeltem.
A 2070 mobil verziónál a cuda magot 2304 ről 2560-ra ugyan megemelték de az órajeleket visszavették 1215 - 1440MHz ről 1140 - 1380 MHz re.
Hogy ez mennyire lesz jó azt majd akkor tudhatjuk meg ha lesznek végre normális teljesítmény tesztek.Továbbá a notebookcheck szerint az Nvidia RTX2070 super mobil, RTX2070 super max-q mobil GPU 6Gb-os lesz szemben a RTX 2070/2070 max-q mobil GPU-val ami 8G-os.
Hivatkozás: NVIDIA GeForce RTX 2070 Mobile vs NVIDIA GeForce RTX 2070 Super vs NVIDIA GeForce RTX 2070 Super Mobile
Hogy ez mennyire elírás, esetleg ha így lesz, előny vagy hátrány egyenlőre nem tudni.Tehát nem biztos, hogy egy AMD-s gépnél pld hátrányt jelentene, hogy "csak" sima 2070/2080 mobil GPU-val lenne szerelve.
Amit még hozzá fűznék, hogy ezeket a eltéréseket igazából nem fogjuk érzékelni.
Nem hiszem, hogy egy 1080 max-q mobil-al szerelt laptopnál egy 2080 max-q super mobil laptop 130%-al jobb lenne? Jobb mint egy asztali 2080?
Ez csupán marketing.Én ahogy néztem a 1080 max-q mobil és 2080 max-q mobil között kb 20-max. 30% különbség van.
Szerintem jó ha super és sima RTX 2080 mobilnál szintén lesz 30%.
Különben mindenki masszívan fog @nyázni.
-
-
-
-
-
válasz
[-HERO-] #45295 üzenetére
Ez már ilyen "ó máj fkn gáss" kategória. Durva hogy egy 35w tdp-s chip ott van a valagába egy 140w tdp-snek. Csinálhatna a végre az áemdé olyan chipet is koca játékosoknak hogy integrál nagy sávszélességű memóriát az igp mellé nem kéne túlzásba esni, de egy 4/8-as apu bika igp-vel kaphatna legalább 2gb memóriát.
-
-
Iparmágnás
tag
válasz
[-HERO-] #44488 üzenetére
Még jómagam is egy y510p-t hajtok, gtx 750m-mel
. Egyszer megfordult szervizbe, még vétel után nem sokkal. Azt hiszem alaplapot cserélték benne, azóta soha semmi probléma nem volt vele. Párszor újrapasztáztam, ami elég nyűg valójában, szét kell kapni hozzá rendesen. Mostanában gondolkodtam új gép vásárlásán, és én maradnék a Lenovonál. Szerintem jó márka, egy i5-1660 Ti párosításban gondolkodom. Szerintetek repaste után vállalható hűtése van?
-
zsolti75
senior tag
válasz
[-HERO-] #42710 üzenetére
Ezzel a 960pro-val valami nem stimmel, egy évvel ezelőtt méricskéltem ssd-ket és a 960-as sorozat nem túl melegedős fajta, szemben a 980-asokkal, amik hűtés nélkül szépen megégetik az ember ujját.
Tudom ez nem épp egy korrekt mértékegység, de én pont e miatt cseréltem le a 970-eseket XG6-ra, mert egyszerűen nem bíztam a hosszú élettartamában a hőmérséklete miatt.
Ilyen belassulást meg 960-nál sosem láttam. -
gago1975
őstag
válasz
[-HERO-] #42710 üzenetére
Szia.
Gondolom tudod, hogy mit jelent a Rapid mode.
"RAPID (Real-time Accelerated Processing of I/O Data) mód használatát, ami tulajdonképpen annyit tesz, hogy lefoglal némi területet a rendszermemóriából, amit RAMDISK módjára gyorsítótárként használ, így egyes esetekben érezhetően javítja az adatátviteli sebességeket. Persze ennek ára van: egyrészt a szolgáltatás megfoszt minket maximum 1 GB-nyi rendszermemóriától, másrészt áramszünet vagy rendszerfagyás esetén fennáll az adatvesztés veszélye, hiszen a DRAM illékony memóriatípus, így ekkor az ott tárolt adatoktól búcsút kell venni, hiszen nem készül róluk biztonsági másolat."Azt is tudni kell, hogy az NVMe nem támogatja és nem is fogja támogatni a Rapid mode-ot.
Az a sebesség amit a 960Pro tud, bőven jó,
az általad hiányolt 3500/2100MB, laboratóriumi körülmények között mért adatok.
Egyébként a Samsung programon belül is van benchmarkt teszt, ott is meg tudod nézni, hogy mennyit tud jelenleg.
Ha jobb eredményt szeretnél az általad leírtaknál, akkor olyan laptop-ot kellene venned amibe lehetőséged van RAID-be kötni 2 ugyanolyan gyártmány/típus/méretűt.Az is igaz, hogy 1000Mb/s felett már nem igazán veszed észre a különbséget.
Minden NVMe SSD velejárója sajnos a magas hőmérséklet.
Ezért nem mindegy, hogy milyen méretű, milyen vastag a gép, milyen a termodinamika hatása belül.Tudom demagóg dumának tűnik, de egy 17"-os vastag, nehéz, masszív hűtésű "Igazi Gamer" notebook-ok nemcsak a CPU-GPU-t, de -20-40%-kal lejjebb tudják hűteni még az NVMe ssd-t is.
Tehetsz az ssd-re hűtőbordát, de vigyázz, hogy JÓ szakember csinálja, le ne essen, el ne szabaduljon bent a gépben mert tud furcsaságokat, esetleges károkat okozni egy elszabadult hűtőborda.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest