Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Everest / AIDA64 topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Asztrofotózás
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RM007
addikt
Tudom asztali nem laptop teszt, de azért elgondolkoztató az fps különbség.
RTX 2060 vs. GTX 1050 Ti (Test in 8 Games)Megfelelő cpu támogatással tarol az rtx gpu.
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
Jön az új Dell G5 (5590):
Dell G5 5590 -
-
válasz
Damwise #32787 üzenetére
Hinnye! Egyik modell sem egy sikertörténet! A Helios 300-nak hagy némi kívánnivalót maga után a hűtés, az OMEN-eknek gyárial határértékre vannak méretezve, a 700-as TUF meg valójában egy 15-ös gép egy 17-es házban:
Vegyél egy G5-öst, annak elég jó hűtése van, vagy G752-est.... HP-ban nem tudok jó hűtésű gépet.
-
Damwise
csendes tag
A nálam okosabbaktól kérdezném, hogy az Acer predator helios 300-nak (17" 144hz, i7-8750, gtx1060) jó, vagy jobb a hűtése mint a többi "gamer" laposnak? Érdemes kifizetnem azt a 70k pluszt, vagy semmivel nem jobb, mint egy ugyanolyan felszereltségű mondjuk asus tuf 705-nek, esetleg hp omennek?
-
Balázzs
senior tag
The Titan we reviewed is cheaper, but not by much at $4,199. It's outfitted with an overclockable 2.9-GHz Intel Core i9-8950HK processor, 32GB of RAM, a 512GB NVMe PCIe SSD with a 1TB 7,200-rpm hard drive, an Nvidia GeForce RTX 2080 GPU with 8GB of VRAM and a 4K Nvidia G-Sync 60Hz display.
The base models are slightly more attainable. The Area-51 starts at $2,549, which gets you a 3.6-GHz Intel Core i7-8700K CPU, 8GB of RAM, a 1TB (+8GB SSHD) Hybrid Drive, an Nvidia GeForce RTX 2070 GPU with 8GB of RAM, an Intel UHD Graphics 630 GPU and a 1920 x 1080 60Hz display.
The $2,199 entry-level Titan offers a 2.2-GHz Intel Core i7-8750H CPU, 16GB of RAM, a 256GB NVMe PCIe SSD, an Nvidia GeForce RTX 2070 GPU with 8GB of VRAM and a 1080p Nvidia G-Sync 144-Hz display. For $3,399 you can get a Core i9 CPU and an Nvidia RTX 2080 GPU.
-
Dinter
addikt
Sziasztok.
Ismerősnek van egy Lenovo Y530-a, és az a problémája, hogy a Numpad 7-es-re hangerőt állít és "370s"-t ír, 9-re meg beírja hogy +9e, meg és Caps lockot kapcsol. Sok dolgot javasoltam már neki:
-Numpad kapcsolgatása
-Fn+Numlock kapcsolagtása
-Könnyű kezelésnél egérrel irányítás be/kikapcsolás
-Driver újrarakásEddig egyik sem segített. Vagy hardveres hiba lenne? Win10 van a gépén.
-
echterion
nagyúr
Az experience is csak a grafikai beállításokkal játszik, semmi extrát nem nyújt. Sajna ez egy nem túl acélos proci, tuningot sem igazán ismeri (legalábbis neten nem nagyon találtam erre utaló jelet). Ami megy, az megy, ami nem, azon sajnos semmilyen varázslat nem fog segíteni.
-
eeXaa
addikt
Hali. vettem egy lenovo laptopot ryzen 3 2200U val. linkelné vki a megfelelő topikot hol tudnék a lehetőségeimről kérdezni? elég sok mindent elvisz, de azt gondoltam 2-3 éves játékokat azért elvisz alapon... hát sajna nem ez a helyzet.... szal miken tudnék állítani stb. hogy nyerjek egy kis szuflát.... sokszor tényleg csak 5-10fps en múlik hogy élvezhető legyen a játék...
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Raymond #32773 üzenetére
Én a 417.71 WHQL-t szedtem/tettem fel és tökéletesen megy. Felrakásnál voltak anomáliák, kép bekockásodás (TV-n) de minden OK.
-
Raymond
titán
válasz
MaxxDamage #32772 üzenetére
En is tegnap update-eltem az Aero-t amit mar 1809-es Win van, a 411.63-as driver felment ra, de en a Giga oldalarol toltottem le.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
MaxxDamage #32768 üzenetére
Ugyan az a hiba. Nem talál kompatibilis eszközt.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
Darth_Revan #32766 üzenetére
Asus hot key-re gondolsz? Ja fent.
-
Recon666
Közösségépítő
Sziasztok!
Másik probléma, rendszer fent van az intel UHD 630 videokártyát felraktam, viszont a GTX1050Ti sehogy sem akar települni.
Azt irj nem talál kompatibilis hardvert, meg hogy nem kompatibilis a telepítő a windows ezen verziójával, bármeilyket szedem le, mindig ez van pedig win 10 64 bit van fönt. Vagy valami patch kellene vagy chipset cucc, pedig már azokat is feltoltam? -
echterion
nagyúr
Kíváncsiságból szétkaptam a gépem, hogy megleskedjem, mennyi porcica gyűlt össze benne. Csodálkozva látom, hogy semennyi. Akkor azt nem értem, hogy mikor legutóbb szétkaptam az egy hónapos gépet, akkor honnan került bele annyi cucc...nem költöztem el otthonról és a macskát se raktam ki az utcára.
-
-
Raymond
titán
válasz
Muerte #32755 üzenetére
RAM OC is volt Pocok-nal? Mert nalam ez ugy jott ez ki hogy egyenes vonal az AB curve-ben 800 mV-tol a vegeig 1632Mhz-re allitva es a VRAM pedig 8808Mhz (+400). A masik dolog hogy a 1070MQ az Aero 15X-ben a 90W TDP-s, nem tudom mennyi a GS65-ben, de ha csak a 80W-s akkor az is kozbejatszik. A tesztek alatt 1550-1620 kozott mozog az orajel, de inkabb 1600 alatt es power limit az AB szerint. Erdekes hogy az FC5 vagy a Wildlands benchmark-nal stabilabb az orajel es 1600 felett van pedig ott a CPU is jobban van terhelve es jobban is melegszik az egesz rendszer.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
echterion #32756 üzenetére
Aki most vesz majd hosszab távra,úgy 2-3 évre gépet,az mindenképpen a 2080MQ-val jár jobban,mert azonos fogyasztás/hőtermelés mellet 35%-kal több teljesítményt kap 2060-hoz képest.Csak itt majd még az árak lesznek kérdésesek,mert lehet akkora felárat meg már nem fog megérni a 2080MQ.
-
echterion
nagyúr
válasz
Muerte #32755 üzenetére
Remélem, az AW is befrissít erre az 2080MQ kártyára, mert jelenleg csak 2060-ast adnak azok közül, amik engem érdekelnek. Mondjuk nekem a 2060 is már overkill lenne azokhoz a játékokhoz, amikkel játszok, de ha cserélek, jó lenne egy bivaly gépre cserélni. Az az area51-es fehér masina nagyon tetszik, csakúgy, mint a lapos 17-esük.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Raymond #32747 üzenetére
16700-at kapsz,ami kimagaslóan jó eredmény,de az átlag 1070MQ az olyan 14500-15000-at kap.Pl. Pocok gépében is +200MHz-el kapott 15628-at,és az még mindig messze van a te eredményedtől.
Csináltam egy kis összehasonlítást W/teljesítmény szerint,Ncsekken az átlag ereményekkel számolva.
Nem lesz teljesen pontos,mert ott pl.az 1060-ra is 11500-at ír FS GS-ra,nálam az UV és szinte zéró tuning mellett is 12500,tehát eleve +10% már a diffi.,de nagyjából azért lehet látni a külömbségeket.GTX1060-78W-GS11558---------->RTX 2060-90W-GS15389 +33%
GTX1070-115W-GS17236-------->RTX 2070-115W-GS19353 +11%
GTX1080-200W-GS21394------->RTX 2080-150W-GS24142 +12%
GTX1060MQ-70W-GS10430----> RTX 2060MQ-Jelenleg visszaléptek a gyártásától
GTX1070MQ-90W-GS14678---->RTX 2070MQ-90W-GS16490 +10%
GTX1080MQ-110W-GS18191-->RTX 2080MQ-90W-GS20703 +13%
Az új szériából számomra 3db értékes kártya van.Az olcsóbb kategóriában a 2060 mert 33%-kal több teljesítményt ad az elődhöz képest,sajnos kapott +10W-ot is hogy ezt az eredményt hozni tudja.
A 2080,mert ott viszont 50W-tal kevesebből hoz +12%-kot az 1080-hoz képest.
A 2080MQ ami a legjobban tetszik,mert mindössze 90W-ból hozza a 200W-os 1080 teljesítményét.Fogyasztás/Teljesítmény arányban messze az a legjobb kártya jelenleg szerintem. -
matyee
őstag
válasz
PR0JECTNR56 #32750 üzenetére
Ne félj a hőfokoktól, 0,9V cap és vhol 1850-1900mhz között fog menni 150W-on. Teljesítménye 99%-os lesz, és 75foknál megáll! - ps: esetleg az upgrade-elt heatsinket vedd még meg hozzá (70USD) az is hoz biztosan pár fokot. 751 hűtése eszméletlen jó!
-
matyee
őstag
válasz
Darth_Revan #32746 üzenetére
Ez elég jó, de az ára azért nálam a vicc kategória egyenlőre, de biztosan alakul ez még
-
RM007
addikt
-
RM007
addikt
válasz
PR0JECTNR56 #32750 üzenetére
Hát a Taobao oldalra Muerte hívta fel a figyelmemet. Azóta lesem árgus szemekkel mióta a most használt kártyámat csak ott találom meg mint megvehető árút. [link] Az oldalt lefordítom(google translate), úgy picit jobb.
Ott a zöld kártyám, a kékből momentán nem kapni ha jól látom, de az más tészta. Az eBay-en más féle van, de sok eladónál. Szóval ha történne valami nem maradnék hoppon. Az Aetina egy érdekes eset, sajnos nagyobb méretben gondolkoznak, csak az 1060 volt a méretemben, de volt ott még 1080 is korábban, hosszabb méretű kialakítás. Most nem lehet azt a részt megnézni sajnos.
Nekem 2070-ből csak a 115W max fogyasztású fog érdekelni, alább nem adom. És igen tudom, már el lett mondva és utána is olvastam, még a 6 magos cpu-k sem tudják kihajtani, mindegy akkor is kell. -
PR0JECTNR56
addikt
Igen, éppen a Holdújév leple fedi a távol keleti cégeket, úgyhogy most egy darabig biztosan csend honol majd több gyártónál is.
2080-al kapcsolatban az egyetlen dolog ami eddig igazán tetszik, hogy kisebb hőfokokat csinál teljes terhelés alatt mint a 1080, a teljesítménye az számomra csalódás kissé, meg szerintem még így is rohadt drága lesz, arról nem is beszélve, hogy megint kéne akkor egy új heatsinket vennem.Taobao-ban nem vagyok nagyon otthon, még csak a teljesen kínai verziót láttam belőle. Ebből van valamilyen általunk is használható variáns vagy a kínai site + google translate?
(#32733) kreten67: Csodaszép hely (a nagyon intenzív hószakadástól eltekintve).
(#32723) Muerte: Ezt én is néztem, meglátjuk majd a gyakorlati / tartós tesztek alatt mit tud.
-
RM007
addikt
válasz
PR0JECTNR56 #32748 üzenetére
Biztosan lesznek más alternatívák. Van pár kínai mxm gyártó csak még nem fedték fel magukat. Momentán zárva pl a Aetina. Átalakítás alatt vannak....meg az ünnep, vannak mások is, és nem biztos hogy annyit kérnének érte. Persze ha a kártyák amennyiben megfelelnének méretben, ha megoldható a használatuk. Pl most az 1070mxm-ből is kétféle kapható eBay és Taobao.....a 980m re hajazó féle csak 150e huf....a másik sem sok. Estek az árak, jön az rtx változat, gondolom valamivel több zsetonért, lesz 2080 is egész biztos. Lesznek versenyzők, aztán lehet hozzájuk faragni a bordákat, ha muszáj.
Tudom a tudatlanságom miatt elég optimista vagyok, meg amiatt amit nekem mondott a múltkor a kérdésemre válaszolva a kínai eladó.Ne kapkodd el! Talán megéri várni.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
Clevo téren én is kutatkodtam, mint kiderült 1080 MXM modellt szeretnék venni a gépsárkányba, 2080-ra egy árajánlatot kaptam eddig mint külön megvehető egység, 550k.
Ezen a ponton döntöttem úgy, hogy jó lesz a 1080. -
Raymond
titán
válasz
Meg mindig azon vagyok hogy azok a Max-Q valtozatok egy nagy atveres. A 1070MQ-m 16700 GS-t ad, az hogy az elmeletileg egy kategoriaval feljebb levo es raadasul ujabb sorozat kartyaja 23%-ot dob csak ra az eleg langyos.
-
Darth_Revan
veterán
Tesztek alapján úgy tűnik az új AW-ben lenő RTX 2080 áll a legközelebb teljesítményben az asztali variánshoz, aminek talán az az oka, hogy annak a legjobb a feszültség ellátása.
Úgy tűnik a gyártók ezen a téren sem beszéltek össze és a 3 top gyártó (Clevo, AW és MSI) más-más feszültségellátást tervezett a cserélhető kártyáknak.Clevo RTX 2080 11 egyfázisú FET
AW RTX 2080 6 duplafázisú FET
MSI RTX 2080 6 egyfázisú + 2 duplafázisú FETEzek alapján szerintem AW>Clevo>MSI
Ez a teszt alapján az AW lazán oldalbaverte az MSI-t:
(AW-ben és MSI-ben RTX 2080 van, a többiben GTX 1080)
Clevo P775TM Fire Strike teszt (VGA alapon):
AlienWare 51m FS mérés: [link]
RTX 2080 MaxQ mérés:
-
Pistivi
tag
Sziasztok , ezt most találtam. Nekem ez alapján elég gyengének tűnik ez Lapos, pedig gs65-öt akartam 1070-el.
-
Recon666
Közösségépítő
Nvme configuration menuben nem lat eszkozt nem kene itt latnia az ssd-t?
Megvan a bibi achi modba kelett rakni.
-
kreten67
senior tag
válasz
PR0JECTNR56 #32728 üzenetére
-
Recon666
Közösségépítő
Sziasztok!
Van itt egy Asus TUF Gaming.laptop (FX505G)
A problemam hogy a window10 telepitő nem latja a pci-e ssdt.
Se uefi se legacy modban. Mit tudok tenni hogy felismerje? -
kreten67
senior tag
válasz
KillHates #32726 üzenetére
Valamilyen higany állagú "vaspaszta" volt a CPU és GPU-n rendesen nyakon öntve,de nem azért nem indult a gép hanem összeszerelésnél az Usb / SD board kábelének a lábait összekuszálták és testelt az 5V .
A vaspasztát letakarítottam és a kábelt cseréltem és most hibátlan a G751JY pedig a GPU-n a pici kondik úsztak a vaspasztában. Valszeg az 5V zárlata nem engedte elindulni a gépet és ennek köszönheti az alaplap hogy megúszta. A gép tulaja a pasztázás után mivel nem indult és többször is szétszedte és nem vették észre a hibát a kábelen és eladta alaplaphibásként amit a vaspaszta helytelen használatának véleményezett.
Mekkora mázlija van a gépnek ,mert ha azt a kábelt nem trancsírozzák zárlatosra és megpróbált volna normálisan indulni a gép ,akkor az alaplapnak Sanyi. -
Muerte
Topikgazda
Fake vagy nem?,vélemények? Battlefield V Gameplay Dell G7 RTX 2060 Laptop DXR Test Real Time Raytracing In Gaming Laptop
-
kreten67
senior tag
-
Muerte
Topikgazda
válasz
PR0JECTNR56 #32722 üzenetére
A Noctua-nak is van valami új szerzeménye [link]
-
Muerte
Topikgazda
válasz
KillHates #32716 üzenetére
A "pro"-ért kár volt pénzt adni,hacsak valakivel nem akarsz nagyon kitolni.
Az még úgy szilárdul meg hogy "ragaszt" is.Max.8-12 hónap alatt bekövetkezik és aztán csak nagy eséllyel együtt a chip-pel fog felszakadni mikor szét kell bontani.
Azért fejlesztették ki a Liquid Ultra-t, hogy ezt a hibát kiküszöböljék,de annál is nagyon ajánlatos 6 havonta a csere. -
RM007
addikt
Szerintetek nincs ez túlárazva?
-
-
matyee
őstag
Én minden géphez próbálok lőni egy second skint, ami lehetőleg méretpontos, és úgy megy a táskában. Jellemzően így azért nem szokott sérülni. Az viszont tény, hogy a WASD nyomoatás károsan hat a burkolat polírra egy idő után
-
MaxxDamage
félisten
válasz
whited #32706 üzenetére
Ilyen táskába csak lehet magammal vinni és csak nem lesz baja... (max. a bill. kijelző közé rakom ami gyárilag volt, meg belehúzom a gyári "csomagolásba") de dobozba biztos nem rakom...
-
Medocsabi
addikt
válasz
Mikulásbá #32709 üzenetére
Persze, nem vagyunk egyformák
Én is megpróbáltam, de zavar ha a tenyerem alatt van valami. Igaz, hogy nekem javarészt Battlefield3 megy amihez kell a billentyűzet.
Tök fura amúgy, ezeréves játék, de valahogy számomra élvezetesebb a multija mint az újaknak. lehet azért mert faék egyszerű, és a mapokat is ismerem, nem is tudom.Pl bf1 nem kötött le. -
Medocsabi
addikt
válasz
Mikulásbá #32707 üzenetére
Jó ötlet, de nekem ez már kicsit a másik véglet.
Van ismerősöm, aki szinte hozzá sem ér a notihoz, hogy ha eladja akkor tiptop legyen. Egyrészt megértem, én is szeretek vigyázni a dolgaimra, de én úgy vagyok vele, hogy nem eladásra veszem a dolgokat, hanem hogy használjam. Nem értem hogy lehet valamit úgy venni, hogy már megvételkor azon gondolkodom mi lesz ha eladom. -
whited
addikt
válasz
MaxxDamage #32700 üzenetére
Ha egy helyben áll az még ugye ok, amire inkább kihegyezném az az, hogy a hurcolàszást mennyire bírja, mert amelyiknek az anyaghasználat olyan az szeret azért elgyengülni a merevségben és az ugye több szempontból is probléma.
Sajna láttam pár alaplap törést és társai. -
Medocsabi
addikt
válasz
Mikulásbá #32703 üzenetére
Annó a lenovómmal jártam úgy, hogy táskába mindeféle zacsi nélkül tettem, és a 4. 5. alkalomnál vettem csak észre, hogy a sarkai nagyon undorítóan megkoptak emiatt. A DELL-t én is a gyári bubis zacsijával együtt teszem a tatyóba,bár a gumírozott burkolat sajnos így is kopik(a palmresten is ahol a tenyerem van). Kényelmes nagyon, de nem hurcolászásra találták ki, arra sokkal alkalmasabb egy full alu vagy akár műanyag ház.Lehet gari után veszek egy teljes új borítást.
-
válasz
MaxxDamage #32702 üzenetére
Megérdemli,hogy vigyázz rá,ne teszteld.Én a gyári papír csomagolását is ráhúztam,úgy tettem a hátizsákba.Amikor eladtam,újkori állapotban volt,a vevő alig akarta elhinni.
-
válasz
MaxxDamage #32700 üzenetére
A G752VSK felső kategória.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Milyen TV-t vegyek?
- E-roller topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Mafia: The Old Country - Fókuszban a harcok
- Milyen processzort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mobil flották
- Everest / AIDA64 topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Dell XPS 13 i5-8365U / 8GB RAM / 256GB SSD / 13,3" FHD / HUN bill. / 12 hó garancia
- HP EliteBook 850 G8 i5-1145G7 / 16GB RAM / 256GB SSD / FHD
- Bomba áron dobozos új Hp Laptop! /AMD Ryzen 5-7520U/8 GB/256 SSD/FHD/Garancia/
- ÁRESŐ! Dell Inspiron 15 3501 /11.gen i5-1135G7/8GB/512 GB SSD FHD
- Bomba áron eladdó DELL LATITUDE 7330 /i5-1245U/16GB/256 GB SDD/14/FHD/IPS/Garancia/
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest