Hirdetés
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darth_Revan
veterán
válasz
undercover #32199 üzenetére
Mert kb semmit nem költenek marketingre (aminek költsége azért benne van az árban másoknál), distribúciót is a partnerek végzik, viszont anyaghasználat terén is azért sok esetben olcsóbb komponenseket használnak.
-
undercover
őstag
Én is olvasgattom a fórumot és lenne egy kérdésem.
Clevo gépek úgy tudom egy megbízható márka, jó hűtéssel és még az alkatrészek is cserélhetőek benne?
Mert ami fura nekem, hogy ezek miért kerülnek fele annyiba szinte mint a Dell, MSI, Asus társai? -
x_o_n
veterán
válasz
gago1975 #32156 üzenetére
Pedig ez nem jó megközelités,nálam 60-65c 1070-el,gond nélkül megy minden,halkabb mint egy gt,szóval rosszul látod a dolgokat,de persze lehet fikázni valamit,sznobságbol,de ez jól sikerült,ez van
attól még hogy egy évekkel ezelötti ge sorozatu gép szar attól még a friss nem az.
Én csak azért tartom viccesnek mert én is igy álltam ehetz aztán tátva maradt a szám ahogy lemosta a régi gépemet,meg ugy általában azokat amiket akartam venni erdetileg és mondom ezt ugy hogy nem vagyok MSI-párti sőt....de ami jó az jó. -
mellov
csendes tag
Sziasztok.
Laptop vasarlas elott allok. Szeretnek olyan eszkozt valasztani ami viszonylag strapabiro (sokat vinnem magammal), es garfikus programokat is siman elvisz. Corel, illustratorrol lenne szo elsodlegesen + kis jatek.
http://www.laptopszalon.hu/dell/dell-g5-5587-5587fi7ua3-laptop_34752-adatlap
Egy masik topicban ezt ajanlottak (dell g5). Gondoltam kikerem a ti velemenyeteket is. Jo valasztas lenne e ennyi penzert, vagy tudtok hasonlo arban jobb adottsagokkal rendelkezo gepet? Koszi elore is.
-
KFORboy
senior tag
válasz
gago1975 #32160 üzenetére
Én meg azt imádom mikor valakinek nincsenek tapasztalatai adott dolgokkal de lefikázza :"D
"Tök x@®... de biztos lehet jó is" <--- konkrétan ezt ismételgeted felváltva egyéni elfogultság alapján, különböző virágnyelveken.
De semmi konkrétum...Ilyet én is tudok;
Szerintem meg az MSI tök gagyi, bottal se nyúlnék hozzá ! Ha kapnék egyet, inkább eladnám és vennék akármit !
Asus ugyan ez... csak arra még ránézni is rossz !Tök faja így márkák alapján kompletten degradálni az egész megfogalmazhatatlan méretű mindenséget.
Az én gagyi (mert ugye Lenovo) Y530-am még jobb hőfokokat is produkál full stressz alatt mint a "te géped" és még játék is fut rajta, nem Fifa 18... illetve napi 15-20 órát megy !í
De a legjobb az egészben, hogy még felszállni sem akar, kollégák is hallgatják napi 8 órát irodában, stb...
Senki sem szólta még meg, hogy kapcsoljam már ki a porszívót vagy ilyesmi...A gyári paszta csere után mellesleg csak 2 fokot nyertem a CPU-n, GPU-n meg 1-et... (AC MX-4) pedig még políroztam is érintkező borda felületet.
-
kdavid23
aktív tag
válasz
Darth_Revan #32183 üzenetére
egyébként, most hogy nézegetem az arányokat a képeken, lehet, hogy ugyanott van a chip, csak kicsit más a heat sink pl szélektől aránylott távolság egyforma...de azért lehet, hogy lesz benne 1-2 tized mm... meglátjuk.
-
kdavid23
aktív tag
válasz
MaxxDamage #32186 üzenetére
már most gyűjtök rá...hmm lehet, hogy kell új heat sink is, igazad lehet Darth R.
-
Darth_Revan
veterán
Jah igen, ma meg picit tovább lett facsarva a Predator G5 és a gtx 1060 benne már nem 78W, hanem 110W
-
kdavid23
aktív tag
-
RM007
addikt
válasz
"Imádom azt amikor egy vékony gépbe egykörös hűtés mellé betesznek mindenféle erőművet.
Egykörös hűtés mellé soha nem passzol pld. egy I7-6xxx/7xxxHq + GTX1050Ti/1060m vagy nagyobb GPU."Azért ne túlozz! Egykörös hűtés csak nálam van. A VGA -val soha semmi gondom nem volt melegedésileg. Persze azért be kellett állítani a kicsikét. KillHates nélkül igaz nem lenne semmi sem a mostani formájából és a többi........
(#32177) kdavid23: Lehet nem is lesz már többet szabványos MXM. Már kellene látni bizonyos jeleket.
-
kdavid23
aktív tag
válasz
MaxxDamage #32178 üzenetére
Keress rá aprón, van 3 clevo p751tm
-
kdavid23
aktív tag
válasz
MaxxDamage #32164 üzenetére
Végy egy Clevo p751tm-et. i9 és. Rtx 2080 menni fog bennük...
-
gago1975
őstag
válasz
MaxxDamage #32174 üzenetére
Szia.
Az egy nagyon jó gép csak elkel/elkelt. Most boltoltam le a feketeibiza val.
De ha találsz ilyet és nem sürgős akkor ilyet vegyél -
MaxxDamage
félisten
válasz
gago1975 #32170 üzenetére
Asus -ról nem hallottam jókat (bár nem most volt) - hanyag szerelés, kihagyott alkatrész, stb..
Saját tapasztalatom van velük, de nem Laptop ügyben. VGA-t cseréltettem (közel 2 év használat után RGB LED hiba miatt - és cserélték szó nélkül!) bár itthon nem foglalkoznak ilyennel (VGA) és Cseheknél volt. (Cseh Asus szakszerviz)Régi notim (2007-ben vásárolt) a mai napig jó, gari idő alatt komplett venti (zörgött) rendszer volt cserélve, azóta is jó. (bár már nem nálam van)
Erről vélemény? [link]
(#32173) Muerte: Ha füles nem is, ott van a gyári hangszóró is erre a célra (akár)
-
Muerte
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #32171 üzenetére
1-2 óra után nagyon zavaró tud lenni,de ha fülest használsz nem lényeg.
-
gago1975
őstag
válasz
MaxxDamage #32167 üzenetére
Szia.
Ezt remélem most nem komolyan írtad?
Asus-nál felróni az anyaghasználat/minőség+ szerviz hátteret?Bátor vagy. Semmivel sem jobb vagy rosszabb a szerviz hálózat, mint bármelyik más gyártónak, az anyaghasználat pedig 1st class. Nem recseg, nem ropog, nem csavarodik pld egy G751/G752/G703.
Ne a vékony gépeket nézd mert azok "Fake"Gamer-ek.
-
gago1975
őstag
válasz
MaxxDamage #32162 üzenetére
Szia.
Na látod ez az amit mondtam, hogy erőművet egy ilyen gépbe i7 Hexa-core + 1060-as izzani, izzadni fog a géped rendesen.
Nem adok sok időt és beállsz a panaszosok sorába.Még az I5-ös 8300-as 1060 Max-Q-val is izzasztja. Keress rá ha nem hiszed.
Google nagyon jó barát. Dell G5 teszt.[link]Gyári paszta????
Ugye viccelsz? Olyan mintha ki se cserélted volna csak a Human Soft zsebét tömöd plusz pénzel.
Torrent szigorúan csak és kizárólag hdd-re telepítve és arra helyezve. SSD-t kinyírod seperc alatt. Ez alap.A te pénzed, te döntöd el mire és hogyan "vered" el, de ennyiért gépet veszek és nem ezt.
Ha Gamer gép akkor féltégla töltő, legalább 4 Kg masszív ház és pöpec halk hűtés. Na ez az ami a Dell-nél csak az Alienware tud.Az az Acer jobban megéri az árát mint a Dell.
Nem kell megfogadni a tanácsot ez az én véleményem.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #32167 üzenetére
-
válasz
MaxxDamage #32164 üzenetére
Hát...ha 140 thread-en fog menni a torrent, akkor tuti fog ordítani....
-
válasz
Ahogy Muerte írta;
-youtube, isopropil alkohol, kedvenc pasztád
-íróasztalon helyet csinálni
-csavarhúzó, valami ibrik amibe a csavarokat rakod
-ha leszedted a hátulját, az első legyen, hogy lehúzod az akkut!
-utána már nem lesz nagy ördöngősség; a csavarok meg vannak számozva: kifelé csökkenő, befelé növekvő sorrenben kell csavarni
-utoljára az akku, majd az alsó dekli! -
MaxxDamage
félisten
válasz
Muerte #32163 üzenetére
Alapjáraton (pl. megy éjjel) gondolom úgy nincs hangja?
Terheléskor meg (pl. Game alatt) a hangzás elnyomja.
20dB(A) max. a megszokott venti zaj a számomra, ez nem kétséges
90c fok az már (nekem) sok, vagy az feletti temp. érték..hosszútávon meg nem egészséges.
Kompromisszumot kötnék, teljesítmény, hűvösség a venti zaj nem zavarna, ha első 2 jó lenne. -
Muerte
Topikgazda
válasz
Ha a ventizajra érzékeny vagy,akkor ne vedd meg a G5-öt, magas frekvencián 50dB-lel visítanak a ventik terheléskor.A proci csak erősen butítva fog 90°C alatt működni.
A Dell gépeket lehet otthon bontani,pasztázni,nem bukik a gari.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Igen , tudom.
78c fok az nagyon jó! (mint max. temp) - a megfelelő temp az elsődleges (persze a csendesség is) és a nagy temp egyértelműen a teljesítmény rovására megy... "throttling"
Jelenleg ez a fajta van kinézve / ajánlva [link] (rendszer az Win10 Pro x64 Retail verzió lenne hozzá)
Felhasználási terület: sokszor napi 16-18-24 órát is menne (pl. torrent) és Game(k): GTA5 , Titanfall 2, és egyéb gamek (akár újabbak is, bár mai gamek nem igazán jönnek be..)Általad ajánlott(ak) jó árban vannak és abból inkább az MSI lenne a "választott" (egy hiányossága, hogy a bill. az nem Magyar és Angol sem gond, de Magyarhoz vagyok szokva és az jobban kézre áll, a matricázást meg nem szeretem.. Jelenleg T430 (HD+) amit használok és ebbe is HUN LED Bill. van, külön szereztem bele.
PC-m amim volt az túl sok volt nekem és inkább eladtam/kiszálltam (magam raktam össze, ügyelve a csendesség,hűvösség és teljesítményre) Phanteks Enthoo Pro M ház, Seasonic Focus Plus Gold 650W táp, R7 2700X, X470 Taichi Ultimate , 2x16GB 3466MHz RAM , 525GB M.2 SSD , 2x3TB P300 HDD , Zotac AMP Extreme 1080 Ti VGA , 3db Nanoxia 140mm FAN , LF240+2 db Akasa Apache Black 120mm...stb.. volt a konfig. (igényes konfig volt és összességében nem olcsó, de notit annyiért nem akarok venni, mert nem használnám ki)
(#32161) KillHates: Gondolom én otthon nem szedhetném szét (mert garivesztés lenne) és így csak a forgalmazói/márkaszerviz amire támaszkodhatnék, persze a dupla pasztázást (régire felvinni az újat? WTF!?) na azt kerülném!
/régit,gyárit lepucolna, cleanelve, felvinni az újat, minőségibb pasztát/
-
válasz
MaxxDamage #32159 üzenetére
Én a "szakszervizes" paszta cserét hanyagolnám...
Hacsak nem akarsz zoknit húzni a kotonra -
gago1975
őstag
válasz
MaxxDamage #32159 üzenetére
Szia.
Volt igen.
Tudod nagyon nem mindegy, hogy azok a bizonyos komponensek(CPU, GPU,SSD,HDD) milyen köntösbe vannak csomagolva, milyen a gép felépítése, anyaghasználata, hűtése.Imádom azt amikor egy vékony gépbe egykörös hűtés mellé betesznek mindenféle erőművet.
Egykörös hűtés mellé soha nem passzol pld. egy I7-6xxx/7xxxHq + GTX1050Ti/1060m vagy nagyobb GPU.
Ezek termelik a hőt, a hő nemcsak a belső komponenseket teszi ki mindenféle ennek-annak, hanem pld a házat, zsanérokat stb...
Rengeteg gépnél leírják user-ek, hogy a zsanér eltört, ház elrepedt, eldeformálódott emiatt cserélhet házat, stb...
A Lenovo-k nagyon hajlamosak ilyenre. Tiszta gagyi műanyag.
Azt is szeretem mikor a "macskajancsi" megmagyarázza, hogy az ő gépébe mi van és minek az ilyen-olyan nagyobb gép "rosszabb peifériákkal", azt agyba-főbe veri. Ja, rövidtávon lehet, amíg bekapcsolja, de mikor igazi munkára fogja az ember a gépet akkor döcög-röfög, melegszik, nem tudja kihozni magából a CPU+GPU a valós lehetőségeit pfffff.Az én gépem hiába úgymond "elavult"-abb mint a mostaniak de iszonyatosan kiegyensúlyozott, nem throttling-ol, nem akadozik amikkel én játszok BF2/3/4, F1 12-17-ig, Fifa18 masszívan elég és most, hogy Killhates jóvoltából újra lett pasztázva, mindent full-ra állítva 78℃ nem megy feljebb se a CPU, se a GPU. A gép nem zajos, nem is hallom, hogy megy. Jó, nem egy mai konfig, de iszonyat stabil és ez gép marad egy ideig.
Jelen esetben a te általad kinézett Dell G5 5587? Azt látom, hogy kétkörös hűtésrendszerű de vékony gép.
Milyen a gép specifikációja? I5/I7? GTX1050Ti vagy nagyobb? Nem tudom, hogy mennyibe kerül? Mi a felhasználási terület, mennyire fontos a mobilitás, milyen játékokra használnád?Nem ismerem, nem tudok olyan pro/kontra érvel szolgálni ami ezzel a gépel kapcsolatban neked segíthetne.
Nekem kiesik a periférikus látásomból mert én ilyen és hasonló gépet elkerülök, "nem az én gépem".
Persze ettől még lehet jó, de csak erős kompromisszumokkal.Én pld G-SYNC 75/100/120/144Hz-es monitor alatt már nem veszek, nem vennék gépet.
Kinlódás a szememnek amikor a régi MSI GS60-ast használom, pedig az se olyan rossz. IPS-es de csak 60Hz-es.Én a helyedben ha olyan 300-320K Ft körül van a te általad kinézett gép, inkább hozzátennék egy 50-80K-t és valami jó használt, de garanciális gépet vennék ami masszív. VAn itt egy-két jó gép amin elgondolkodnék a helyedben.
[link]
[link]
Csak így hirtelen itt van kettő. Killhates fórumtárs tud is tanácsot adni mint hozzáértő notebook szerelő, hogy melyik mitől jobb vagy rosszabb a másiknál. -
MaxxDamage
félisten
válasz
gago1975 #32156 üzenetére
Szia!
Magyarul volt "CPU throttling" ?
Ahogy elnéztem, a legtöbb "Gamer" noti ennek van kitéve (CPU 80-90-100c+), pár kivétellel (azok már súlyos darabok)
Az általam kinézett Dell G5 az mennyire ajánlott darab?
Egyből kérnék (szakszerviz által) gyári paszta cserét (gyárit valami jóra cserélni)
Sok "Gamer" notiba csak a dedikált GPU van? (régen pl. nV-s fajtánál volt Intel is - az volt az elsődleges, ha kellett, átkapcsolt a dedikált grafikus vezérlőre - nV pl.) -
gago1975
őstag
Szia.
A GS-t is leírtam, van is egy GS-em de csak a hordozhatósága miatt tarom, játékra nem való, nagyon nem egy liga a nagyobb gépekkel.
Igen sajnos a GE sorozat se tartozik a masszív "Gamer" laptopok közé nálam. Lehet, hogy sok embernek igen, de nálam nem.
Volt GE72-es pár napig, GTX970m-el és sajnos a túlmelegedés, órajel esés megvolt. Ha pedig bekapcsoltam az extra hűtést akkor meg a zaj volt nagy.
Nem egy liga a GT73/75, G751/752, AW17 és társaival.
Ezzel nem szeretnék senkit megbántani csak nekem nem "GAMER" gép.Mondom ezt úgy, hogy az MSI nálam nagyon favorit, de csak "nagyban".
-
gago1975
őstag
válasz
Pocok256 #32151 üzenetére
Szia.
Lehet, de nem mind1 hogy milyet és hol. Csak 17"-os és nem slim gép kell. Azok mind fosok.
Csak masszív Gamer jöhet szóba mit pld: Asus G752, AW17, Acer Predator, MSI GT72/73/75.
Selejt Asus GL702/703/704, MSI GS73, GP/GE73 Raider, Helios 300-as és társai nem köszönöm.
-
válasz
gago1975 #32149 üzenetére
Szia! Ezt a gépet árulta az Acer másfél hónapja 320 ezerért (bruttó!!!!)
Nem tudom ki az aki laza 160 ezerért méri a 256-os SSD-t bele, de biztosan sírva rakná tele az orrát a fagylaltos!Egyébként nagyon jó gép, de nehogy adj érte ennyi pénzt! Darth_Revan-nak van ilyen. Ő elég igényes felhasználó és nagyon meg van vele elégedve! Holnap egyre jön hozzám, ha van időd és energiád akkor meg tudod nézni személyesen.
-
gago1975
őstag
válasz
KillHates #32148 üzenetére
Szia.
Szakmai tanácsot kérhetnék tőled?
Adott egy gép Acer Predator G5 793-74 I7-7700Hq, 1060m, 8gb ram, 1Tb hdd+256 ssd, win10, G-SYNC stb.
Azt írják mindenhol,hogy azonnal új Thermal Grizzly Kryonaut paszta vagy MX-4 és akkor jó, utána nem melegszik.
Szerinted cca 480K-ért milyen?
Nagyon nem ajánlod?Sajnos a G752VS-t elvitték már.
U.i megvan még úgyhogy írok rá
-
válasz
gago1975 #32146 üzenetére
Köszönöm a visszajelzést!
Gyanítottam, hogy így van (azaz valami beszorult készlet miatt került bele a drága proci a gépedbe)
Itthon első körben 4700-val, aztán később 4720-al és ezzel párhuzamosan 4860-al voltak szerelve a 751-esek. Olyan procival mint a Tiéd, nem is láttam eddig 751-est! Ezért is kerekedett a szemem!Sajnos elég mostohán elbánt a piac a Broadwell-ekkel; kajtattam én is 2015-ös 13-as MBPR-t de olyan drágán adták őket, hogy végül egy 2014-es lett. Akkor most már értem miért!
-
gago1975
őstag
válasz
KillHates #32024 üzenetére
Szia KillHates.
Először is nagyon szépen köszönöm a gyors és precíz munkát amit 17-én a G751JT-n nekem csináltál.
Mindenkinek csak ajánlani tudlak. ISTEN KIRÁLY
Én inkább más oldalról közelíteném meg az általad felvetett dolgot.Ugye anno voltak a 4Th Generation Intel® Core™ i7 processor (4700/10/20) amik általánosak voltak.
Az Intel elkezdte tovább fejleszteni őket, (I7-4750/4850/4860/4870/4950/4960/4980) mellé tették az IRIS Pro-kat az Apple miatt.
Az Apple a Macbook-ba beletette az IRIS miatt, (emiatt sok Macbook pro-hoz nem is tettek NVIDIA vagy AMD videokártyát).
A többi nagy gyártó valamiért várta inkább az új 5Th Generation Intel® Core™ i7 processorokat.Az Intel viszonylag kevés Apple hoz tudta eladni ezeket, nem akarta, hogy a sok új fejlesztésű 4Th Generation Intel® Core™ i7 processor rajta maradjon és elkezdte értékesíteni nemcsak Apple-hoz.
Az Asus-nál késett a G751-es utód, illetve olyan jól sikerült a G751-es, hogy emiatt 2015/16-ban kapva-kapott az alkalmon, az olcsón megvett hatásosabb, jobb procikkal (szerintem) szerencsére telepakolta a G751-ket (GTX970m 4750/4850HQ-val, a GTX980m-et pedig 4750/4860/4870HQ-val).
Ha megnézed és utánajársz, mindegyik ilyen G751-es(ellentétben a 4710/4720-as procikkal szemben) G-SYNC-es és az összesben tiltva lett az IRIS Pro.Az 5Th Generation Intel® Core™ i7 procik (5700/5950HQ) viszont olyan jól sikerültek, olyan erősek, drágák lettek, hogy sok gyártó, kivéve az MSI senki nem rakta be a gépeibe.
Pedig nagyon sokan várták, akarták volna szerintem.Az 5Th Generation Intel® Core™ i7 5700/5950HQ-k valahol a 6Th Generation Intel® Core™ i7 6700HQ/6820HK/6920HQ és a 7Th Generation Intel® Core™ i7 7700HQ/7820HK/7920HQ között vannak teljesítményben, egyesek még a 7Th-nél is jobbak, meghaladta a korát véleményem szerint.
Én személy szerint a HQ/HK processorokhoz bele se tennék semmi mást csak az NVIDIA-t.
Totál felesleges a Intel HD az 'U'-s prociktól nagyobb, erősebb kategóriánál.
-
bandras54
aktív tag
Régen én is foglalkoztam szórakoztatótechnikai eszközökkel. Abban az időben csak a régiókat (hova gyártották hivatalosan) különböztették meg az utolsó 1-2 számmal. Pl. valami itthon 5000 végűre végződött de lehetett kapni 5050 típust is (ami pl. hivatalosan szlovák vagy román volt) de olcsóbban lehetett kintről beszerezni és itthon értékesíteni.
-
RM007
addikt
válasz
gago1975 #32141 üzenetére
Ahhoz képest hogy én meg a full hd 144Hz -el állok hadilábon egy gaming monitornál. A DisplayPort nem akarok működnit már feldolgoztam, a hdmi nem akarok 144Hz-t mutatni csak egy nagy fityisztbe is belenyugodtam eddig, mert még így sem rossz az összkép. De most fel lett kavarva az állóvíz. Egész nap ez volt a téma.
Még a végén beadom életem első számítástechnikai periférikus elemét gariztatni(más sem volt), ha így megy tovább.
-
D@ny7
aktív tag
válasz
gago1975 #32141 üzenetére
Igen ez nagyon hasznos volt. A saját tv-m pontos típusát nem találtam meg ugyan a listában, csak egy hasonlót 49UH8500- az enyém meg 49UH8507. Nem tudom mit jelenthet az utolsó számjegy, de nem sok külömbség lehet. Ha hihetünk ennek az oldalnak akkor az én tv-m panelja 120 Hz, bár csak 10 bit (8bit+ FCR).
-
gago1975
őstag
válasz
MaxxDamage #32096 üzenetére
Szia.
Még 1 megjegyzést engedj meg.
Neked nem volt és nem is lehetett ez a kábeled Belkin HDMI 2.1, max 2.0.
Amit belinkeltél le is írják, hogy ez sima 2.0.Ha a kimeneti HDMI csatlakozó 1.4-es, akkor te bármilyen 2.0-ás (a vagy b) kábelt rátehetsz semmit nem változtat.
Kis magyarázat ha nekem nem hiszel: [link]
-
gago1975
őstag
Szia
Na akkor tegyük picit tisztába a dolgokat tv szempontból.
1. Kérek mindenkit, felejtsük el a 100Hz-t ahogy többen már megírták és ne hajtogasd a magadét.
Nincs és nem is volt 100Hz soha a büdös életbe egy LCD, LED, Plazma, OLED stb....
2. Olyan van csak, hogy 60Hz vagy 120Hz.60Hz-es tv-k "fake" 10bit (8biten+AFC) ezért nem REAL 4K-s egyik sem.
120Hz-est tévék között se mind REAL 10Bit-esek, de vannak LG modellek amikből már van és létezik REAL 10Bit és létezik olyan is ami REAL 4K-s.Itt egy oldal és itt meg tudod keresni,hogy a te tv-d milyen panellal van szerelve.
[link]A "panel deep depth" mutatja meg, hogy Real 10 bit vagy "fake" 10bit (8bit+AFC)
A "vertical frequency" mutatja, hogy 60Hz vagy 120Hz-s a tv-dAzt, hogy az INTEL beállítások között megtalálod az általad kívánt továbbítandó képfrissítés milyenségét az egy dolog, de a tv-d vagy tudja a 120Hz-et vagy nem.
Valótlant pedig ne mondj kérlek mert a 430-as ban található Intel x alaplapi kártya nem tudja a 1080p60Hz videókat megfelelően továbbítani a tv-d felé. Az NVIDIA 9xx-sorozat is "csak" kiválóan tudta volna amennyiben HDMI 2.0 val lenne szerelve, de nem, 2160p60Hz-et az se tud/tudhatott mivel a HDMI 1.4 le van korlátozva, max 2160p30Hz-et tud közvetíteni. Ha picit utána olvasol akkor elhiszed. Tetszik vagy nem ez a gyártási technológia.
HDMI 2.0-át a GTX1050-től szerelik. -
RM007
addikt
-
whiteyolo
csendes tag
Sziasztok! Utolsó reményként fordulok hozzátok segítségért!
Előre is köszönöm azon embereknek, akik kicsit is törik majd magukat a megoldásért!Szóval. Adott nekem egy Lenovo Y520 (IKBN15)
Ez a 4giga rammal ellátott verzió (2400) e-mellé lett rakva egy crucial ram 8 giga szintén 2400.
(nem tudom mennyire lényeges info, de azért leírom)A lényeg! HDMI segítségével össze kötöm a lapost a tv-vel, és KB 5-8 perc után a kép szinkronja elcsúszik szép lassan a hangtól, míg végül teljesen random tátognak a filmben/videóban és a hang teljesen másik univerzumban jár....
Akkor is, ha mást lejátszót alkalmazok pl: VLC / MPC / WMP
ÉS AKKOR IS, ha youtuberól vagy hasonló online felületről játszom le az adott videót!Amit próbáltam: Windows reinstall
-Driverek /softverekre/hardverekre
-Ramok kivétele, egyenként tesztelve
-Külömböző HDMI használata (1.3 / 1.4 stb)
-2 TV-n is tesztelve, mind 2 ugyanaz a hiba.Amit még eltudok mondani. hozzám került egy hasonló laptop, csak 1-el újabb verzió (8 giga ram)
Azzal semmi probléma nincs... minden ugyanaz benne egyébként a ramokon kívül...Esetleg ötlet valakinek?
Köszönöm még egyszer!
Szép napot! -
-
Syklas
tag
Sziasztok..
Adott egy ASUS ROG G750JZ amiben egy Nvidia GeForce GTX 880M csücsül. A gép tökéletesen működik.. de nem rég csináltam egy újratelepitést.. ( Win10) és azóta a rendszer nem látja a 880-ast csak az integráltat. Az nvidia drivert ezért fel sem lehet telepíteni mivel nem talál kompatibilis hardvert..
Minden ötletet szívesen fogadok hogy merre induljak el.. -
D@ny7
aktív tag
válasz
Gaberiellb #32121 üzenetére
Az én tv-mnél PMI-van megadva (2 éves) , de lehet azóta változott a megvenevzése.
Valószínűleg nagy része a tv-knek 60hz-es, de mostanában tényleg mindent titkolnak, nehéz megtudni. -
D@ny7
aktív tag
válasz
MaxxDamage #32117 üzenetére
Szia.
Ez a cikk talán segít a problémád megértésében
Sajnos a mostanában megvehető tv-knél már egyre inkább titkolják a valódi képfrissítési adatokat, ehelyett pl a lg-nél PMI (Megkérdeztem a gyártót hogy mégis mit jelent, de soha senki nem árulta el) értéket adnak meg.Nem tudom milyen tévéd van, de ha egy másik noti ugyanazzal a kábellel tudja, akkor a most használt géped lehet az oka. Ott nem stimmelhet valami (talán nem támogatja).
-
MaxxDamage
félisten
válasz
matyee #32116 üzenetére
Hivatalosan nem tudja (ez TV)
Fontos kérdésem mindenkihez - ilyen (Dell G5 5587 5587FI7UC1) kinek van és tudna róla véleményt mondani?
-
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #32115 üzenetére
Nem igazán erre irányult a kérdésem. Az relatíve evidens miért jobb a magasabb frissítés, én azt nem értem, ha tudja a 120hz-et akkor miért is 100hz-ről beszélünk
-
válasz
MaxxDamage #32104 üzenetére
Aha!
Akkor ez vakrepülés lesz;
1, mert úgy néz ki nem tudja a TV-d a TrueMotion miatt, csak szimulálja a 100HZ-et
2, ha mégis valami módon lekommunikálja, akkor bezavarhat, hogy melyik lesz a megfelelő kábel ehhez
3, és akkor még nem biztos, hogy meg van a 100Hz legfeljebb csak a kontrol panel mutatja
Azt hiszem véget ért itt a tudományom. -
garage112
aktív tag
Srácok, csak egy gyors buta kérdés...az alulfeszelés, ki be kapcsolgatása nem árt a procinak ugye?
-
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #32104 üzenetére
De ha tudja a FHD 120hz-et ahogy írtad, akkor miért pont 100hz?
-
válasz
MaxxDamage #32101 üzenetére
De most nem ezt az eszközt használnád és szeretnél FHD-n 100HZ-et a TV-den? (ha jól dekódolom
)
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Szép! Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T2000 4GB
- Lenovo LOQ 15APH8 gamer laptop 15,6" 144Hz, AMD Ryzen 7
- Acer Predator Triton 17X Intel Core i9 13900HX/RTX 4090/64GB RAM/4TB SSD jó áron IGAZI RITKASÁG!
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest