- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
-
PROHARDVER!
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
haky
senior tag
Mindenki nyaralni van??? Vagy lezuhantatok?
-
haky
senior tag
Szerintem is az FS9 a nyerő. Most mind a 2 program fent volt (FSX, FS9) és összevetve FS9 marad. FSX-ről a véleményem? Gép zabáló!
-
Cypresss
senior tag
Sziasztok,
Hírek az NGX-ről.
1. Belőtték a végleges árat (80-85 dollár között lesz), a pontos összeg függ a dollár-euróhoz viszonyított ingadozásától is. (A PMDG vásárlóinak kb 40 százaléka európai, 55 észak-amerikai, a maradék öt százalékon osztozik a többi kontinens.) De jelentős változás már nem lesz az árban, tehát erre számítsatok.
2. A csomag része lesz a 600-700-800-900-as típus is. Lesz ezenfelül egy meglepetés is...
3. Jelen állás szerint úgy néz ki a BBJ-t külön fogják árusítani (like 747-400, 747-800 reláció), ezt speciel nagyon sajnálom, és az NGX megjelenése után dobják (majd valamikor) piacra.
4. Felmerült egy megjelenési dátum is (egyelőre csak hónap szinten): október. Na most ez simán lehet a hónap tök eleje, és/vagy legvége is.
5. A fenti infókra nem vállalnék teljes garanciát, de azért már túl vagyunk a spekulatív kategórián.
6. A 747-400X-nek pedig csökkentették az árát. 80-ról 55 dollárra. Szerintem ez már vállalható ár azoknak is, akik eddig túlzónak tartották az összeget és ezért nem vásároltak.
-
haky
senior tag
Aki 4Ghz körüli értéken járatja a CPU-t (4 magosat) annak milyen hűtője van?
-
fatal`
titán
válasz
Shrike7973 #6074 üzenetére
Konkrét oktatókönyv nincs, rengeteg anyag van hozzá a neten, főként angolul.
Joysticknak ajánlom a Saitek Cyborg Evot, ha jól tudom 1500ft most a Media Marktban. Ha mégsem azt veszed akkor figyelj, hogy forogjon a nyele és legyen rajta gázkar.
-
vzsolo2225
tag
válasz
Shrike7973 #6071 üzenetére
Szerintem ez csak annyira bonyolult, amennyire te szeretnéd, hogy az legyen. Óriási határok között lehet mozogni ezen a téren, bár szerintem hamar unható az ész-, és szabályok nélküli össze-vissza repkedés. Pl. az FS-ben lévő alap repülőgépekkel egy kezdő is el tud bánni, direkt úgy vannak megcsinálva - bár annál mindenképp több tudás kell hozzájuk, mint egy arcade, 1 gombos NFS-nél a fékezéshez -, az már más kérdés, hogy ezzel megkapod-e a kívánt repülési élményt, vagy sem.
Vagy ott van pl. a Condor, bár az vitorlázórepülő szimulátor. Na, ott aztán végképp nincs sok kezelőszerv, és gépigény.
Olcsó joysticknak ott van pl. a Genius MaxFighter F-16U. De ha körülnézel a boltok árlistáján, tuti találsz még hasonlókat.
Oktatókönyv kifejezetten az FS-ről nincs. A repülésről vannak szakkönyvek, meg kevésbé szakkönyvek, leírások, de az FS-ben is van beépített oktatás. -
Geryson
addikt
válasz
Shrike7973 #6074 üzenetére
Én is 15 collal kezdtem, addig nem lesz nagy gond, ameddig nem látsz egy haverodnál FS-t nagyobb monitoron...
FS2004 lehet elég lenne Neked a laptophoz, joystick meg már van 2-4e Ft-ért itt fent a PH!-aprók között is, legalábbis én anno találtam még 1.500 Ft-ért is.
Végülis ha nem mész online fel, akkor kisgépezéshez túl nagy tudás nem kell. Megtanulsz fel-és leszállni, aztán szépen lassan a többi dolgot is és nem GPS-el, hanem már VOR-ok és radiáljai alapján találod meg a célpontot, de erre még ráérsz, én sem így kezdtem. FS2004-hez nagyon szép kiegészítők vannak, VFR-hez (látás szerinti repüléshez) már szép, kisgépek aranyosak és igazából leteszteled magad, hogy tetszik-e az 1-2-3 órás repülés a táj és az AI-traffic (azaz a mesterséges forgalom) nézegetése közben és ha igen, akkor úgyis feljebb és feljebb lépsz majd.
Fékrásegítés van itt is, kifutsz a pályáról és már jobban lassulsz!
Nem kell itt semmi az alapokhoz, meglátod a pályát és leszállsz. Valószínűleg először nem lennék az utasod, na de később már belejössz, mint kiskutya az ugatásba.
A 4 hozzászólást 4 percen belül azért valóban tudhatnád, mint "tag", hogy hogyan kell elintézni...
-
Shrike7973
senior tag
A másik, hogyha esetleg mégis rábeszélnétek az fs-re, akkor tudnátok ajánlani vmi oktatókönyvet hozzá?
Esetleg elérhető áron jostickot.
Persze ha egyáltalán érdemes 16 colos laptoppal ilyennek nekifogni.
Bocs a 4 hsz-ért. -
Shrike7973
senior tag
válasz
Laptop speceket azért írtam mert látom itt corei7 4 ghz ekkel toljátok meg ilyenek..
-
Shrike7973
senior tag
válasz
Apropó, én is voltam a repülő napon. SU-27-es FTW.
-
Shrike7973
senior tag
Helló!
Keresek egy repülős játékot, ezért írok, hátha tudtok segíteni.
Ahogy utána néztem, nekem ezek a microsoft simulatorok túl bonyolultak, egyrészt a rengetek kezelőszerv miatt, másrészt nincs jostickom se, továbbá laptopon játszom (2,6 Ghz core2duo, 4 GB DDR2, 4670 1 GB DDR3). Van esetleg egy logitech dual action, de az nem tudom mennyire alkalmas erre.
Szóval engem egy ilyen békés progi érdekelne, amiben nem lövöldözni kell, hanem repülés élmény van a fúkuszban, de nem vérkomoly szimulátor, és azért el lehet vele lenni. Esetleg nincs vmi easy mode az fsx-ben, ami helyettem csinál dolgokat, mint pl nfs ben fékrásegítés meg mittomén. -
haky
senior tag
-
izomhod
őstag
sziasztok!
aki nincs kinn Kecskemétem, az élőben nézheti:
van hogy zene megy a hang helyett, de jó egyébként
vannak átvezető beszélgetések is -
v!ct0y
veterán
Brutál jó a livestream
3 mpként megáll
-
fatal`
titán
-
haky
senior tag
Hogy lehet azt megcsinálni, hogy ne előre meghatározott repülési terv szerint irányítsanak, hanem teszem azt leszállok Ferihegyen, majd ráállok a csápra, közben megadom a következő úticélt (repülési tervet), majd pushback truck kitol én meg húzok a következő úticélomig úgy, hogy a légiirányító irányít? Mert az a gond, hogy felszállás után előjön egy üzenet, hogy nyissam meg vagy adjak meg egy repülési tervet, ilyenkor ha elkészítem és megadom akkor újra visszatesz a pályára és ez elég béna.
-
haky
senior tag
Köszi mindenkinek
Na akkor ki jön kecskére???
Egy kis kedvcsináló:
[link] -
Falconer
aktív tag
-
haky
senior tag
Milyen forgalom generáló programot ajánlotok FS2004 alá? Az .. Traffic 2006 van fent de ott gondok vannak ferihegyen (Aerosoft) is. Pl: beleállnak az épületbe, stb, stb. Nekem jönnek miközben állok a csápnál és kezdehetem újra...
-
boeing
őstag
Meg ugye repcsi nap lesz a hét végén kecskeméten ne feledjétek.
-
Geryson
addikt
Korcsii, nem akarsz repülni egy USA-t a hétvégén? Lehet pénteken kiviszek egy Cargoluxot, mondjuk Anchorage-ba, 11 és fél óra, ponjó.
Más valaki esetleg egy long haul végigdumálva?
-
boeing
őstag
Video Az A380 lufinak.
-
fatal`
titán
válasz
Cypresss #6019 üzenetére
Szia,
Kár. Reméltem hogy tudsz valami biztosat, hogy milyen lesz. Nekem személyszerint nagyon hiányzik egy jó Airbus az FS9hez, az Airsimmert is hajlandó lettem volna megvenni, de másik fórumon mondják, hogy ne tegyem, mert még az 1.2-es patchel is állandó a CTD.
Akkor már inkább a wilco, kevesebbet tud, szar a SID/STAR, de legalább nincs CTD. Állítólag (AVSIMen olvastam) ők is készülnek valami updatel az Airbusokhoz. Meglátjuk mi lesz belőle.
Meg FSXre hamarosan jön az Airbus X az Aerosofttól.
-
lesaux
veterán
Így linkeljünk, ha szabad kérnem. Köszönöm.
-
fatal`
titán
Van értelme, egy magot használ csak sajnos, nekem is 3,52-n jár a Quad. OS mindegy, mindegyiken jól üzemel. Ahol bug van, az lesz a másikon is, épp pár napja néztem az FS9et XP alatt.
64bit alatt nem lehet telepíteni a BluePrint sceneryket, ez az egyetlen amivel gond van, ott sem a sceneryvel hanem a telepítő rinyál. Kb leszarom mert hányadék rondák a sceneryjeik
-
haky
senior tag
válasz
AirBooms #6009 üzenetére
Köszi.. Jaja van 4GB ram sőt mivel 3.6-on egy a cpu (BCLK 200) így a ramok a gyári 2000Mhz 9-9-9-27-en tudnak menni 1,65V-on. Ezért használom 3-6on, h a ramok menjenek rendesen ha már sikerült kifognom a hyperx 2000-eseket 1600-as áron
. W7 alatt nekem gondok voltak a textúrával (remegett) vista alatt nincs ilyen bajom. Xp-n nem néztem.
-
AirBooms
addikt
FS9 is szereti a magas prociórajelet, pláne, ha sok kiegészítőt használsz (főleg AI forgalmat és látványjavítót). Ha nem "kerül sokba", akkor szerintem hagyd ezen az órajelen a procidat. Én 4,2 GHz-re rakom mindig az i7 procit ha FS-ezem, s azt is megérzem még a 4 GHz-hez képest is. Bár ez utóbbin is tökéletes, de úgy még tökéletesebb...
Korábban XP alatt használta az FS9-et, úgy sem volt rossz, de a Win7 alatt még jobb - szerintem. Vistával - szerencsére - semmilyen tapasztalatom nincs, szerintem ha már szóba jöhet a Win7, akkor inkább az. Semmi gond nincs vele, sőt! S természetesen, ha teheted (tehát van legaláb 4 GB ramod), akkor 64 bit!!! -
haky
senior tag
FS2004-hez van értelme 3.6Ghz-en járatni az i5-750-et?? Mert FSX-hez annyira volt belőve. Most már úgy néz ki végleg berendezkedem fs9-re. Ja és még 1 kérdés, Vista, XP, vagy W7 jó az fs9 alá???
-
haky
senior tag
Úgy látom nagy érdeklődést keltettem fel azzal, h tolatni szeretnék PMDG 737-800 + fs9-ben. Azóta már elemezgetitek a sugárfordító működését is
Ezért szeretem ezt a fórumot, nem csak a játék-játék, hanem a részletek is... -
Kosztinho
tag
válasz
vzsolo2225 #6001 üzenetére
Jaa, az ugy mas
En azt hittem "potyogtetve" kell raterelni az ivre... De akkor hetvegen ki is probalom mindkettot
-
fatal`
titán
Aerosoft Gibraltar X for FSX released.
FS2004 version will follow soon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI CYBORG 15 A13V
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged