Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Androidos tablet topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amazon Kindle
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Google Chromecast topic
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gudi
tag
Mindenkinek köszönöm a segítséget, egy picit megnyugodtam, hogy azt írtátok, hogy csak a videokártya a gyenge pont, nem mintha a CPU valami baromi erős lenne, de talán a minimum közelében van..
Kérdésre válaszolva: a mostani géppel csak az SFX el játszom, és azt tudom mondani hogy közepes felhúzással még elfogadható módon fut a játék (PMDG 747.el 20-25 fps, de egy alap cessnával 60-80...) Ha megúszom videokártya cserével, akkor asszem nekivágok...
Köszi mégegyszer Nektek -
válasz
wollnerd #16098 üzenetére
"Szűk keresztmetszet", amit jelen esetben a cpu fog adni. De azért annyira ne aggódj, nyilván a 1080ti-vel hasítani fog, a gond csak annyi, hogy amit bírna a kártya, azt valamennyire megfogja a proci. Mennyit jelenthet ez? 10-20-30 fps-t? A franc se tudja... E miatt persze inkább lehúzod a beállításokat, és végeredményben nem fog olyan jól kinézni az FS2020 mint amennyire egy 1080ti-n képes lenne kinézni. Hogy ez konkrétan hány fps-t jelent, és mennyire csorbul a látvány azt jelenleg senki nem tudná nekünk megmondani, majd a megjelenés utáni napokban talán ki tudjuk bindzsizni a tesztekből/benchmarkokból.
De ha csak simán játszani akarsz vele, akkor szerintem azért nem kell nagyon aggódnod ezzel a vassal. Ha viszont ki akarod préselni a max látványt amit a 1080ti-n tudna a játék, na az lehet hogy nem fog menni 100%-ban ezzel a procival.
-
wollnerd
aktív tag
"mert a 4790K-nál erősebb proci nincs az lga 1150-hez. "
Óó baszki. Tényleg, ezt kifelejtettem a számításból!
Hát, ha muszáj lesz, tényleg költséges lesz.... Mert számomra új ház is kelleni fog, esetleg +hűtő.
FullHD-s monitorom révén, FHD-n fogom futtatni a játékot...Szerk: Őőő... Mit is jelent ez a "bottleneck"?
-
válasz
wollnerd #16096 üzenetére
Sajnos ugyanezen kell pörögni nekem is, de ugye ez egyben teljes alaplap+ram+cpu váltást is jelent, mert a 4790K-nál erősebb proci nincs az lga 1150-hez. A különféle benchmarkok amúgy 12-25% körüli bottlenecket írnak 1080ti -nél erre a cpu-ra, de ugye itt erősen számítani fog maga az FS2020 is, illetve hogy milyen felbontáson/frekin akarod majd játszani.
Én arra jutottam, hogy elnapolom a megjelenés utánra a döntést, sokkal több infó lesz akkor. Mondjuk nyilván az fog kijönni, hogy váltani kellene, csak a nagy kérdés az, hogy mennyi elégetett pénzből mekkora előrelépést kapunk, vagyis mennyire fogja vissza a kártyát konkrétan ezen játék alatt a 4790K.
-
wollnerd
aktív tag
A témához én is csatlakozva kérdezném hogy a (teljes gépkonfig az aláírásomban) jelen i7 4790K proci mennyivel van elmaradva az ajánlott procitól...? A Can you run it, úgy értékeli hogy csak minimum lesz jó. Láttam már Bechmark oldalakat, de azonkívül milyennek értékelitek azt a procit a 1080Ti mellett?
Tudom, észben tartom hogy az egy 6 éves proci és ha nagyon muszáj, lefogom cserélni és akkor mindenképpen olyasmire cserélném, ami az ideálishez van. Pl. i7 9800F, ami újabb és jobb mint az 9800X, azt hiszem.
Videokártyát cserélni értelmetlen volna, hisz alig még 1 éve vettem meg...
Ja, berendeltem a Honeycombot. -
Razor18
tag
Minden jónak tűnik, kivéve a videó kártyád. Szerintem sajna esélytelen, a min. hardver specifikáció is GTX 770-et ír, ami eleve kb. hatszor erősebb, mint a Te kártyád. Nem azért, hogy még sót is dörzsöljek a sebbe, de ezzel a kártyával milyen játékokat tudsz még manapság élvezhető minőségben futtatni egyáltalán?
-
Egyelőre mindenki csak a közzétett rendszerkövetelményeket ismeri, az alapján a sajnos a rossz hír az, hogy a géped bőven a minimum alatt van. A jó hír viszont az, hogy ez orvosolható lenne csak a GPU cseréjével. A kérdés az, hogy mennyit tudsz rá szánni. Az ajánlott (tehát a minimumnál nagyobb, de még nem az ideálisnak jelölt) kategóriában levő kártya (pl. a GTX 970) 30eFt körül lőhető az aprón, ez lenne talán a legmegúszósabb megoldás. Aztán persze elmehetsz a csillagos égig is, mivel azt nehéz megmondani jelenleg, hogy ez az "ajánlott" kategória milyen látványt fog jelenteni. Vélhetően azt értik alatta, hogy lesz olyan beállítás amivel simán fog futni a játék, de nyilván nem úgy fog kinézni, ahogy azt a jelenlegi videókon látjuk.
A másik amit nézz meg, hogy mennyi helyed van az SSD-n. A 250GB nem túl nagy, a fent említett rendszerkövetelmény alapján 150GB kell a játéknak.
-
Gudi
tag
Ja és elfelejtettem: C: ssd 250
-
Gudi
tag
Sziasztok!Segítséget, tanácsot szeretnék kérni mindentudó társaimtól...Arról van szó, hogy nagyon izgat engem ez az FS2020, és szeretném megvenni, de nem tudom, hogy elkaristol-e a jelenlegi gépemen a program. láttam a neten a minimális gépigényt, de az a helyzet hogy a csekély számítógépes tudásom okán nem tudom összehasonlítani teljesítményben, tudásban az ott felsorolt hardvereket az én gépemben lévőkkel.
Ezek a következők: CPU i5-8500 3.00 Ghz, RAM 16 Gb, videokártya NVIDIA GeForce GTS 450, Windows 10 pro táp 500 W..
Kérlek benneteket, aki tud segítsen nekem eligazodni ebben a kérdésben, ugyanis a program ára tényleg baráti, de ha gépet is kell cserélnem, akkor már elgondolkodnék a vásárláson... Köszi előre is a megnyugtató válaszokat.. -
wollnerd
aktív tag
Éppen olvastam random cikkeket a MSFS2020-ről
és olvastam ezt a régebbi cikket.
Keressétek meg a hibát a cikkben....(Nem kell sokáig keresni benne)
-
Korcsii
őstag
válasz
wollnerd #16083 üzenetére
Kizárólag youtube videók meg az itteni kommentek alapján szerintem nevetségesen alacsony ez az árbeli különbség?! (mondjuk nem az én pénztárcám bánja, így könnyű okosnak lenni
)
Amúgy, az autós pedált nem lehet valahogy áthákolni rudderré átmenetileg?
A két szélső pedál a rudder (mondjuk az két axis egy helyett, de mod FSX-re már biztos van, FS2020 meg ki tudja hogy kezeli), a fék meg a fék.No meg a mostani HOTAS gázkarja is bevethető átmenetileg. Csak a joystick-nek ne legyen szerep osztva - bár ha meg olyan géppel repülsz...
Autorudder általában (főleg a földön) a csűrő inputjával vezérli a ruddert (FSX-ben még legalábbis), magyarul tudsz a földön közlekedni, meg talán ellen is tart valamelyest a légcsavar forgató erejének. Nyilván nagy szélben nem lehet így belépni a gépet.
-
wollnerd
aktív tag
válasz
Cypresss #16079 üzenetére
Megnéztem közelebbről a Honeycomb-ot és az tényleg jónak néz ki, mondjuk a beépített swich panel miatt kicsit jobban húzna arra a szívem. Még szebb is, sztem. De az ára...
Egy Saitek yoke system +saitek rudderpedal (aminek az árát én sokkalom.) = 126 880 HUF...
Honeycomb yoke + Saitek Pro Flight Throttle Quadrant (mást nem nagyon láttam) = 134 080... És akkor még nem számoltam hozzá mondjuk a Thrustmaster rudder pedált...
Kérdés: Mennyire lehet nélkülözni a rudder pedálokat a Yoke-k mellett?!
A 2 napja visszatelepített FSX-ben találtam 'autorudder' opciót. Hozzáértő megmondaná hogy milyen mechanikával kezeli azt a program? És akkor ki tudja h FS2020 hogyan fogja, sztem abban is lehet, az avaliablity miatt.)
(nem mondanám h végleg, hanem átmenetileg, mondjuk köv. hónapokban ruháznék rá az együttesen magas árak miatt.)Ui.: A rudderpedal helyhiány miatt már nem annyira aggódom, ugyanis kitaláltam hogy az asztalom alatt van egy deszkarúd alul és mondjuk odarögzítve tárolhatom addig a autóspedált.
-
wolruf
őstag
válasz
Cypresss #16079 üzenetére
Megírtam, komolyan gondolom, a budai motorosok ne jöjjenek. Vagy tagadják le, hogy budaiak
Vagy mittudomén.
A lényeg, ha valaki meg szeretne nézni Saitek szettet, esetleg a 16000m-et működés közben (netán kipróbálni Rift S-sel a szerencsétlenkedést
) , akkor tényleg szívesen megmutatom én is. Nekem bejött a Saitek, de !figyelem! GAGYI. Kár szépíteni. Fröccsöntött hatás nagyon és érzésre is eléggé az. Nem bántam meg, mert ,,olcsó'' yoke megoldás, de azért érezhető, hogy kihasználták az olcsóság lehetőségét. A másik meg a bele... kellett javítanom már (minő meglepő) és ami belül van, az mindben ócska (szinte). Ezt (sajnos) el kell fogadni. Hihetetlen nagy pluszt ad élményben, de amikor összetákolom a szettet, mindig bennem van az a ... ejnyeno ... érzés
-
Cypresss
senior tag
Itt a válasz azok kérdésére, akik érdeklődtek a Steam elérhetőségről:
Marketplace Program
Announced today is the start of the new Microsoft Marketplace Program. Microsoft said that “we recognize that creations by 3rd parties are a vital ingredient to broaden and deepen the Flight Simulation experience so we are excited to announce our Marketplace Partner Program which enables approved partners to sell content within our built-in Marketplace.”
The new Marketplace is the first time simmers can download and buy products directly from the simulator. Based on an Agency Model, it means that developers and publishers can set their own prices, see their sales and get paid directly from the system itself. Whilst the Marketplace exists as a way to make distribution easier, Microsoft confirmed that developers and publishers can continue to retail their products via their own stores and platforms.Vagyis nem lesz Steam, mindenkit beterelnek a Marketplace alá, még a külső fejlesztők cuccai is megvásárolhatók lesznek közvetlenül a Marketplacen keresztül.
(#16072) Akkor most bántóan őszinte leszek
a Logitech - ami egy Saitek - szar, és erről wolruf tudna órákat mesélni, de elég ha elolvasod ezt a rövid, ám lényegretörő kommentjét (#15842). Tulajdonképpen egyetlen olyan pontot sem tudnék említeni, amiben csak kicsit jobb lenne a konkurenseknél. Szóval nem éri meg rá beruházni. Én a Korcsi által írt listából a Honeycombot választanám ár/érték/tartósság arányait vizsgálva szerintem a legjobb, csak a Covid miatt kicsit problémás az elérhetősége (amerikai cég), bár az Alzán ép van: [link]
És azt hiszem az Aerosoft is forgalmazza.(#16075): A VKB nagyon jó cucc, imádtam, nem tud annyit mint a Warthog, tehát funkcióban rosszabb, de kidolgozásban és tartósságban sokkal jobb, kvázi a Yoko szintjén van, csak éppen töredék áron. Kicsit old school a hangulata a Warthoghoz képest, de ha ezzel együtt tudsz élni, akkor tökéletes választás lehet.
(#16076): Ha segít a jó döntés meghozatalában, nyugodtan bejöhetsz hozzánk (pilots.hu), ha érdekel keress meg privátban.
(#16078): "gyere át (ha pesti vagy)" Aha, tehát a budaiak smafu?
Ok, értem. Motorral azért még beugorhatok hozzád (szigorúan bukóval a fejemen, hogy ne legyek vállalhatatlan számodra), vagy az is tiltott? -
wolruf
őstag
válasz
wollnerd #16076 üzenetére
A megoldás: mindenből vegyél egyet. Nem szabad ezt elaprózni
A végén én is úgy álltam össze, hogy van a Saitek Yoke, az összes panel, pedálok, plusz egy throttle quadrant, aztán Elite mérgezést kaptam és bejött egy Hotas X, majd ment is a levesbe és lett helyette T16000M system
Ha gondolod, gyere át (ha pesti vagy), próbáld ki
-
sheep
addikt
válasz
wollnerd #16076 üzenetére
Ha nincs nagyon helyed akkor kérdőjeles a pedál. Nekem is saitek van, most lemértem, 40 cm a szélessége és 31 a hossza, viszont nálam le is van csavarozva hogy ne csússzon el. ha viszont állandóan cserélgetni kell az macerás lehet a kábelek miatt is. Sajnos a rudderek elég szélesek. Ebben az esetben inkább használnék egy csavarható botot, mint az X 52.
(érdekes hogy nekem is van egy T16000m és nekem is tönkrement pár hónap után, nem érzékelte a csavarást. Emellett van még egy ffb-s Microsoft Sidewinder is, jó régi de még mindig tökéletesen működik)
A Thrustmasternek is van egy pedálja, ránézésre lehet az kicsit kisebb:
[link]@bazccka:
nem vbk-m van, de ha tényleg jó cuccot akarsz akkor a Warthogról lebeszélnélek, a gimballos -rugós mechanikája miatt nem lehet vele finoman repülni, és ennyiért vannak jobb ajánlatok is, pl. mint amit írtál a VBK. Én is pont emiatt lecseréltem a Warthog mechanikáját, vettem egy Virpil base-t hozzá ami kompatibilis a joyyal, azzal sokkal pontosabban lehet repülni. Szerintem a VBK-val jobban jársz, Warthogot csak akkor vegyél ha a gázkarral együtt jó áron be tudod szerezni. -
wollnerd
aktív tag
+Korcsii:
Köszönöm a válaszokat. Kerestem helyeket ahol ki lehetne próbálni, mint pl. Hyper-Z, ahova már régóta gondoltam elmenni, ahol Warthog HOTAS és rudder pedal van, de ahol szarvkormány, olyat nem találok, max. a www.pilots.hu ahol gyakorlatilag igazi repcsi műszerekkel várják az ügyfeleket... (pl. Cessna 172)
Egyébként csak egy dolog aggaszt igazán, rudder pedál: nem tudom hogy asztal alatt lesz-e helye a Logitech G27 autós pedál mellé elférve. Próbálom keresni a rudder pedálok méretadatait, de csak Saitek rudder-ről találtam infót, a Thrustmasteresről nem találok pontosat, pedig ránézésre 'rövidebbnek' tűnik, de lehet tévedek... Az aszal alatti tér hosszúsága 65 cm, G27 pedál hosszúsága 29 cm....
Ui.: A Warthogra már 2018 novemberében is elgondolkoztam miután a Thrustmaster 1600m tönkrement, de a csavartengely hiánya miatt visszavontam (pedig akkoriban is mellé gondoltam a rudderpedalt) így x52pro-ra esett a választásom. -
bazccka
tag
Hali! Biztos van joystick-topic itt a haver(van)apród(?)on, de úgy látom aktuális most nálatok a téma... Szóval felteszem a kérdést, hátha van/volt valakinek itt esetleg VKB-Sim Gladiator mk2 botja? Mennyivel lehet jobb, vagy rosszabb mint mondjuk a drágább árkategóriában futó TM Hotas Warthog?
-
Korcsii
őstag
válasz
wollnerd #16072 üzenetére
Logitech... nálam G940 van, amit már rég nem gyártanak, helyette megvették a Saitek-et és az általuk réges-régen kifejlesztett általad említett két típust forgalmazzák. Amik persze már bizonyítottak rengeteg szimmernél, itt a topikban is. Sőt, így legalább nagyobb eséllyel támogatják alapból.
Viszont az elmúlt időben kijött jó pár másik yoke is, amit érdemes lehet megfontolni
X-Plane alapítótól összehasonlítás:
[Brunner CLS-E NG, YoKo Plus, Honeycomb, and Logitech]
[Honeycomb Yoke Overview and Demo]
Hogy melyiket mennyire támogatja az FS2020 azt passzolom - emiatt érdemes lehet várni.ui: én, aki hasonlóan sokat repült az elmúlt időben, inkább várnék a vásárlással, hogy mennyire lesz tartós a fellángolásom - igaz a G940-nel semmi bajom, teszi a dolgát, csak hát ugye nem yoke
-
sheep
addikt
válasz
wollnerd #16072 üzenetére
Ezt szerintem neked kell egyedül eldöntened hogy megéri-e. Nekem pl. egy Thrustmaster Warthogom van, az sem volt olcsó, de mivel sokat repszimezek ezért nekem megérte.
Az x 52 nagyon jó univerzális cucc, nekem is volt vagy 5, ár/érték arányban nincs jobb, a yoke meg leginkább a polgári gépekhez van, máshoz nem igazán jó, ehhez képest viszont elég drága.
Én azt mondanám ha teheted próbáld ki valahol hogy mennyire más egy hotas, és ha annyival jobbnak érzed akkor vegyél. Én mondjuk simán használom a warthogot az x-plane 11-ben a Boeinghez, vagy dcs-ben a Minyóhoz. -
wollnerd
aktív tag
Sziasztok! (Remélem jó helyen teszem fel a kérdést.
)
Sok videót néztem már, de még kicsit bizonytalan vok)
Mivel hamarosan megjelenik a MSFS2020, nálam az év legjobban várt játéka. elgondolkoztam a Logitech Yoke System-en, ami nem olcsó befektetés lenne, tekintve hogy van Logitech x52 Pro-m (ez már a 3. hotasom), amivel rengeteget nyüstölöm az Elite Dangerous-ban, már 1,5 éves és már most is jól elhasznált, de még jól működik. Joystick-kal még csak keveset nyomtam a FSX-et jópár éve, azóta nem repcsiztem (max. War Thunder, de az más kategória és egérbillel toltam). Tegnap próba erejére visszatelepítettem a FSX-et és most elég vegyes érzésem volt vele... Nem éreztem prezívnek az irányítást. A kisrepcsiket preferálom, azokban Yoke van. A tervem szerint igen sokat szeretnék repülni ezzel az új játékkal, kis tréning után akár már rögtön belevágnék egy 12 órás repülőútra egy Cessna-val.Ennek fejében megéri rászánni a 100 ezres beruházásba fogni (még a rudder pedált is venni kéne) ?
-
Korcsii
őstag
válasz
Csorbi #16070 üzenetére
De az is biztos, hogy ilyen default látvány DX10 alatt se volt FSX-ben.
Lehet tanultak az esetből, és inkább a szélesebb körben elérhető DirectX verzió mellett döntöttek - lehetséges, hogy a konzolok jelentik a szűk keresztmetszetet (remek)? Vagy csak olyan régóta dolgoznak már rajta, hogy akkor még DX11 volt az egyértelmű választás.
Mondjuk amennyire követtem a DirectX fejlődését, úgy rémlik teljesítményben, erőforrás kihasználásban is hozott újakat a DX12, ami FS-nél nem épp elhanyagolható dolog.
-
Csorbi
addikt
Fasza szülinapi ajándék lesz
(18-án jelenik meg, 20-án leszek 40
)
A DirectX 11 kicsit meglepett, azt reméltem full DX12 lesz... -
cintula187
addikt
azért aki megveszi fórumon szeretném ha kenne valamilyen formában group flight
-
Cypresss
senior tag
válasz
Korcsii #16057 üzenetére
Nem véletlen, Robert a 737u megjelenésekor már írta az Avsimen, hogy aki megveszi még dec 31. előtt, az ingyen megkapja az FS2020-as változatot is, mert már a fejlesztés eleje óta együtt dolgoznak. Gondolom ezt volt a PMDG részéről a feltétel, hogy csak akkor portolják a 737-est FS2020-ra, ha exkluzivitást kapnak. Az FS-nem meg kellett egy jól ismert 3rd party developer, hogy azt mondhassák, már a legnagyobbak is a projekt mögé álltak. Win-win szitu.
(#16059) Feltételezhetően, ORBX is ezt írta: We are looking forward to delivering our world class products on this new platform, both through the Microsoft marketplace, and our own channel, OrbxDirect.
A Steam még kérdéses, de szerintem az indulásnál kizárható, egyelőre nem máshová akarják terelni a népet, hanem a Marketplace-re.Egyébként nekem nincs vele bajom, ha az első 6-12 hónapban MS exkluzív játék lesz.
(#16060) A platform itt selling platformot jelent? - Igen.
-
Korcsii
őstag
válasz
cintula187 #16060 üzenetére
Platform:
Már rendelhető CD-n és kazettán! [link] -
3L1T3
addikt
válasz
cintula187 #16060 üzenetére
Idővel tuti lesz, az MS elkezdte bevezetni minden platformon a játékát , főleg STEAM-en. Ugyanakkor ha fél - 1 évig csak Game Pass és MS store exkluzív azzal sincs gond. Azért ez elég nagy beruházás kiadói részről a licenszek miatt.
-
cintula187
addikt
Még akár ezt is repülném vele a Dunán akár.
-
cintula187
addikt
válasz
Korcsii #16059 üzenetére
Q: Is Microsoft Flight Simulator going to be released on Steam or the Epic Store?
A: We have no news to share regarding additional versions, but our goal is to have Microsoft Flight Simulator available on as many platforms as possible.Ez ilyen semmilyen tipikus politikus válasz nem?
A platform itt selling platformot jelent?
-
Korcsii
őstag
Azt jól sejtem, hogy ez a M$ saját boltjaiban lesz csak elérhető?
Tényleg kell az új gép akkor, mert erről minden ilyen le van irtva és 4 év után nincs kedv újrarakni.
-
Korcsii
őstag
válasz
cintula187 #16054 üzenetére
Biztos csak véletlen maradt ki a 737, meg csak véletlen az a PMDG közkedvelt gépe.
-
3L1T3
addikt
válasz
Látod mondtam, hogy aug 18 a 05.07-es privát üzenetembe!
Mellesleg akinek van Xbox Game Pass előfizetése annak free a játék.
-
LWhite
tag
válasz
Igen, a Premiumban a 787-10 elég vonzó, nem véletlenül került abba a csomagba.
Ha azt nézzük, hogy egy jó PMDG gép ára önmagában is több, mint ez a +$60, akkor nyilván simán megéri.
(Persze akkor meg még inkább, ha már lesz referencia, hogy milyen minőségűek ezek a "gyári" gépek pl. egy PMDG-hez képest) -
-
Cypresss
senior tag
MSFS 2020 megjelenési dátum és árak: [link]
-
Hedgehog9780
tag
válasz
Hedgehog9780 #16049 üzenetére
Sirály! Sikerült
-
Hedgehog9780
tag
válasz
cintula187 #16048 üzenetére
A paneleket tudtam, hogy lehet nagyítani és ide-oda mozgatni. Én az egész felső panelt szeretném a felső monitoromra kitenni.
-
cintula187
addikt
válasz
Hedgehog9780 #16047 üzenetére
Nem kell új ablak. pl. az FMC-t is ha megnyitod jobb katt undock és arra a képernyőre húzod át, amelyikre akarod.
-
Hedgehog9780
tag
válasz
Korcsii #16046 üzenetére
P3D V4-gyel repülök. Bár a 737-et kérdeztem, de ennek ellenére 789 a kedvencem és legtöbbször ezzel repülök. P3D-ben tudok új ablakot nyitni, de még nem találtam meg a best of megoldást.
Cam beállítást tekintve most azt próbálgatom, ha a HUD kijelzőben mindent egyben látok. Gondolom valami ilyesmi az optimális.
Köszi a linket is. -
Korcsii
őstag
válasz
Hedgehog9780 #16045 üzenetére
Melyik szim, melyik gép? A legtöbben vannak detachable panelek, azokat szabadon lehet pakolgatni.
3 nap guglizás után (hű de rég repültem a típust): 737-ben nincs eye position/reference indicator (mint pl az A320-ban a 3 gömb középen a két szélvédő közt)
[link] itt leírják, hogy nagyjából hogy kell lennie: a Master Caution a középvonal, és akkor a többi referenciapontra pont kijönnek a gép egyéb részei. Egyébként meg érzésre.
De ami fontosabb, az inkább az, hogy mindig ugyan ott ülj (szimben is, valóságban is), hogy megfelelően érezd a gépet, ne legyen szokatlan egy-egy alkalommal.
-
Hedgehog9780
tag
Tavaly vettem egy monitort, mert az akkor éppen használt bal oldalon elkezdett csíkozni. Szerelő mondta, hogy x összeg. Emiatt minimálisan hozátett összeggel vettem egy újat. Viszont gondoltam egyet és helyhiány miatt egy fali konzollal az új fölé helyeztem a régit.
Kérdés: Van olyan lehetőség, hogy a felső monitoron megjelenítsem mondjuk az upper panelt? Ha igen, akkor mi kell hozzá?Lenne egy másik kérdésem is. Milyen ülésmagasságot szokás beállítani Captain Seat esetében? Még soha nem volt lehetőségem, hogy akár B737 pilótafülkébe beülhessek és így nem tudom, milyen a valós kilátás, tehát a nem tudom hova állítsam a kamera magasságot. Van vkinek ötlete? Mihez érdemes tájolni? Kép? stb..
Előre is köszi
-
Cypresss
senior tag
Airbus fanatikusok figyelmébe: [link]
-
Hedgehog9780
tag
válasz
cintula187 #16041 üzenetére
Ahh. Tudtam, csak nem sejtettem.
Positive rate. De vannak pilóták akiktől totál másként hallani.
Thx -
cintula187
addikt
válasz
Hedgehog9780 #16040 üzenetére
- 80, xcheck rotate
- and there we go, see we got a lot of runway we could have used
-Positive rate
-gear in transition. -
Csorbi
addikt
válasz
cintula187 #16038 üzenetére
Képzeld, értettem elsőre is. De kb. ezeket szokták felsorolni, tehát igen nagy esély van rá, hogy ezt mondja. Tehát: "Positive Climb CHECK, Landing Gears UP".
Valszeg nem scuba gear up-ot mond. -
Csorbi
addikt
válasz
Hedgehog9780 #16035 üzenetére
Erre gondolsz? [link]
-
cintula187
addikt
válasz
Hedgehog9780 #16035 üzenetére
Linkeld be a pontos időkóddal az érintett videót
-
Hedgehog9780
tag
QW 787 esetében Take Offnál mond valamit a crew, hogy ...... Gear Up. Próbálom megérteni, néztem pár videót, de sztem a sok fejhallgató már megteszi hatását és süket vagyok
Ti tudjátok mit mond? Positive climb vagy positive rate? vagy mi?
Azt YT videókon sokszor látom (és hallom), hogy ez elsősorban US pilótáknál van. Más földrészen csak annyit mondanak, hogy Gear Up. -
druzil
tag
Hello! Tegnap próbáltam ki először a FSX-et, de billentyűzettel elég nehézkes az irányítás. Van olyan belépő szintű, de már használható joystick amit érdemes beszerezni?
-
Korcsii
őstag
válasz
cintula187 #16031 üzenetére
ATIS kb onnantól érdekes, ahonnan van "térerő".
METAR/TAF alapján lehet kalkulálni az elején, de én max akkor pötyögöm be a STAR-t, ha az útvonalterv tartalmazza, és adott irányban csak egy (leszállásra használt) futópálya van, nem túl változó széllel. Igazából én mindig sietek a felszállással(izé, nem is repülök), aztán cruise alatt pont ráérek ezzel foglalkozni... A valóságban úgy is az irányító döntené el a végén, amire az ATIS alapján lehetne készülni.
Mostani viszonyok közt pont nem jó példa, de normál forgalomnál egy FR24 sokat segíthet... -
cintula187
addikt
válasz
Cypresss #16030 üzenetére
Tehát.
Amúgy lehet, hogy az alapokkal kapcsolatban vannak hiányos infóim.
Szeretném tudni hogy az induló reptéren melyik az aktív kifutó.
Ez az utóbbi napok tapasztalatai alapján P3D -ben hol működik ha behangolom pl. PMDG 777 ben az atis frekit hol nem. Illetve útközben szeretnék időben infót kapni, hogy melyik lesz a várható pályairány, amire tervezhetem a STAR-t. Vagy a simbrief - navigraph párosra már a tervezéskor lehet hagyatkozni? Úgyértem amiket ők feldobnak az használható? Bár egy hosszú út alatt, de akár percről percre is változhat az aktív pálya. -
Cypresss
senior tag
válasz
cintula187 #16026 üzenetére
Ezt nem teljesen értem, pontosan mi a kérdés?
-
fatal`
titán
válasz
Hedgehog9780 #16028 üzenetére
-
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #16026 üzenetére
Az ok hogy a gépen a földön be tudom hangolni az ATIS-st, de P3D ben hogy van megoldva a cél reptérbe az infó beszerzése? Mekkora a hatótáv?
-
cintula187
addikt
1.0 -ás kérdésem lenne. Mit lehet használni globálisan real life ATIS infókra? Az épp használatban levő pályát szeretném tudni a reptéren (origin és destination is)
hálám
-
Razor18
tag
Bocs, ha off, a pakisztáni Airbus crash rekonstrukciója (FSX + Youtube?) mai frissítéssel:
-
Cypresss
senior tag
Minden idők legbetegebb kiegészítője, eddig nem ismertem, véletlenül találtam rá. A lényeg, hogy ez egy olyan program, amiben be tudod állítani az utasok be- és kiszállítást, név szerint, útvonal szerint, azt is látod, éppen mit csinál az utas (pl: kinéz az ablakon, vagy wc-re megy, milyen útvonalon megy az üléséhez, stb), ugyanez a helyzet a cabin crew-val is. És ez nem statikus, a repülés teljes időtartama alatt dinamikusan változik. Kompatibilis az összes nagy szimmel.
-
Korcsii
őstag
válasz
cintula187 #16018 üzenetére
[link] A 80 kiválasztott reptér, amit jobban modelleznek, azok kapnak chart alapján twy jelöléseket. Előtte 4:25-nél mond valamit elég érthetetlenül, hogy a postprcessing alatt generálódnak a twy nevek és sign-ok a sok ezer többi reptérnél.
-
cintula187
addikt
válasz
Hedgehog9780 #16017 üzenetére
Remélem, hogy nem lesznek ennyire elszállva az árak PMDG esetén talán, mivel a default gépek is viszonylag sokat tudnak.
@Korcsiii: random gurulóut elnevezések lesznek? Nanemár. P3d esetében is néha belefutok (pár hónapja használom csak a navigraph-ot ezért kezdett feltűnő lenni nah)
és zavar.
-
Hedgehog9780
tag
válasz
Korcsii #16016 üzenetére
Arra én is gondoltam, hogy UTX, FTX Global és a PhotoScenery cuccoknak innentől viszlát.
Navigraph-ra erős a tippem nekem is.
A repterek bemutató videója szép volt. Persze, jó volt látni, hogy kis hazánk,Szombapthely (Söpte) repülőtere is promózva lett benne, de tartok tőle, hogy LHBP-t vkinek majd fejlesztenie kell.
Kissé tartok tőle, hogy a 3rd paty repülőkre kemény árat kell majd fizetni. Hiába promózzák a 747-et és az A320-Neo-t, sztem ezek fizetős gépek lesznek. Ráadásul, ha a P3D-re már most $210 a PMDG 747-8 (a két csomag együtt), bele sem merek gondolni, hogy mennyi lesz ugyan ez FS2020 esetében.
Jó lenne tudni, hogy kik lesznek a külsős addon készítők és mit fejlesztenek
Engem kimondottan 737 és 787 fog érdekelni. Remélem Quality Wings is odateszi magát és hozza a Dreamlinert. -
Korcsii
őstag
válasz
Hedgehog9780 #16015 üzenetére
Mivel nem vagyok tesztelő, csak az eddig látottak alapján:
Szerintem jóval kevesebb kiegészítő kell majd:
- A táj alapból részletes (elvileg utcaszintű?), kidolgozott, jól néz ki (UTX/FTX Global, photoscenery-k kiestek).
- A legtöbb reptér valószínűleg használható minőségű lesz - bár a random generált gurulóút betűzésektől a hajam az égnek áll, akkor már inkább nyúlhasson bele a közösség, mint az X-Plane gateway-en. Mindenesetre csak pár tucat valósághűen lemodellezett reptérről beszélnek, a többit az AI legenerálja (nem csak a gurulókat, az épületeket is), szóval várható jó pár addon reptér (de pl ha jól rémlik az UK2000 nem kapott alpha/dev hozzáférést).
- Elvileg lesz navdata - mondjuk ez már FSX-ben is volt valamilyen szinten, és persze jól elavult, mert nem volt frissítve, mindenesetre tegnap raktam egy kérdőjelet a Navigraph mellé (oké, SimBrief meg egyebek miatt úgy is kell)
- A látottak alapján lesz pár használható alapgép - de azért pl a PMDG is dolgozik már az FS2020 gépeken, mert mindig van feljebb, no meg ott vannak a ritkább típusok, amik úgysem kerülnek bele alapból. (mondjuk véleményem szerint ha az alap gépekre ha jönne egy ZIBO kaliberű mod, akkor a PMDG simán lehúzhatná a rolót)
- Az időjárásról külön epizódok szólnak, ennél jobbal előrukkolni nehéz lesz.
- A mindenféle földi kiszolgáló meg (az én véleményem szerint) egyéb sallangok is úgy néz ki alapból benne lesznek.
- Nyilván aki multiplayer-nél komolyabb hálózatra vágyik (IVAO, VATSIM, PilotEdge), annak kell majd az a kiegészítő. Bár itt meg erősen fennáll az esélye, hogy megcsappan az utánpótlás ezeken a hálózatokon, ha sikerül egy komoly mulitplayer-t összehozni, irányítással, szabályok betartatásával - és nem mellesleg AI gépekkel, amik nélkül elég üres tud lenni a légtér (mondjuk lehet épp ez teszi fotelpilóta szempontból kezelhetővé a szituációkat).Szóval összességében én ha megveszem, nem tervezek majd túl sok addont venni (mondjuk ez már X-Plane esetében is így volt: A320, B748, AVS, a többi az ingyenes mod: ZIBO, BetterPushback, stb). Nem lennék most az addon gyártók helyében.
-
Hedgehog9780
tag
Van itt köztünk olyan kolléga aki FS2020 aktív alpha teszter?
Megjelent a 8. epizód az új szimulátorról. Nagyon szép, de nekem vannak még félelmeim, hogy kissé árkád lesz. Talán a teszterek már többet tudnak erről.
Egy kérdés:
Itt is ugyan olyan sok 3rd party által kiadott kiegészítőt kell majd vásárolni mint P3D esetében? (reptér; repülők; időjárás... stb) -
Cypresss
senior tag
Ha valakit érdekel, elindult a HC blogja, vannak rajta jónak tűnő írások is:
Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy elindult a HungaroControl blogja, amelyen heti rendszerességgel jelentkezünk a repülés legérdekesebb témáival. Cikkeink nemcsak a légi közlekedés és a technológia iránt érdeklődőknek szólnak, hanem azoknak is, akiket érdekel a környezetvédelem és a társadalmi felelősségvállalás kérdésköre, illetve számos olyan kollégát is bemutatunk, akik a HungaroControlnál dolgoznak.
Blogunkat olvasva többek között az alábbi témákkal találkozhatnak:
Q Hogyan szüntethető meg a turbulencia? Azaz miként utazhatunk a jövőben anélkül, hogy csukott szemmel a könyöktámaszt szorítanánk?
Q Mi a közös az evezésben és az irányításban? Milyen egy világbajnoknak a hajóból az irányítópult mögé ülni?
Q Mióta nincsenek légifolyosók a magyar légtérben?
Q A mesterséges intelligencia már a pilótákat is képes helyettesíteni?
A HungaroControl blogja a következő linken érhető
el: https://blog.hungarocontrol.hu/ -
cintula187
addikt
Most úgy állok, hogy letöröltem az UT-t és jó. (naná) Néztem scenery editorban is, de ott de javult meg az átrendezésre. MAjd újra felrakom és megpróbálom a fájl átnevezést pl. köszi mindenkinek!
-
Korcsii
őstag
válasz
cintula187 #16009 üzenetére
Nincs valami addon, ami automatikusan átrendezi a scenery library-t? Esetleg maga az UTX? Ha a fájlban írod át, akkor se marad a sorrend?
-
sqpp
őstag
válasz
cintula187 #16009 üzenetére
Egyszerű, rákeresel az UT mappában ami leginkább hivatkozhat a BUD részre és kitörlöd vagy átnevezed más fájltípusra és kész is.
-
fatal`
titán
válasz
cintula187 #16007 üzenetére
Na erre már nem emlékszem, nagyon rég szimulátoroztam. Az alap controlsban biztos lehet, vagy fsuipc, vagy van neki saját config toolja.
-
fatal`
titán
válasz
cintula187 #16005 üzenetére
Nincs P3D nekem most telepítve, de van valahol egy axis, ami az összesre vonatkozik (simán throttle axis talán?).
-
cintula187
addikt
Ez már megint milyen pofátlanúl néz ki? A 3 cég akivel együttműködnek szintén tetszetős.
-
Korcsii
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Apple asztali gépek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Androidos tablet topic
- Milyen routert?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Apple Airpods Max 2nd Gen. (2024) USB-C Starlight, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
- Lenovo Thinkpad x13 i7-10610U 32GB RAM 512 SSD FHD/IPS/TOUCH
- Asus TuF 17 Gaming Notebook! Ryzen 7735HS / Rtx 4060 / 32GB DDR5 / 1TB! BeszámítOK
- Apple Airpods Max 2nd Gen. (2024) USB-C Starlight, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
- Remek áron Lenovo ThinkPad x395 AMD Ryzen 7-3700U/16GB/256 SSD/AMD Radeon Vega 10 Grap/FHD/IPS
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max