Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
cintula187
addikt
Éssss ismét ifly kérdés
Cold&darkbol indula. Amint bekapcsolom a batteryt egy gyorsan "kerregő" hang megszólal és elkisér egészen az út végéig áramtalanitásig nem hallgat el. Tutorial videókban nem hallani :S
És hajtomüinditás után a batteryt lekapcsolva se halkul el.
-
ChipKng
aktív tag
Sracok! Erdekelne a velemenyetek:
Jelenleg a kovetkezo config-on repkedek: E8400/3Ghz, 4Gb ram, Radeon HD4830Szerintetek erdemes lenne lecserelni a Radiront egy GTX285 vagy GTX460-ra FSX miatt? 1920x1080 -ban tolom az ipart es mivel mindenhol azt olvasom, hogy az nvidiat szereti ezert gondolkoztam el a valtason - bar tudom, hogy elsosorban CPU fuggo a dragasagom -.
Megerne annyit? -
aviator
tag
4-esen van...ez a max amit ki lehet hozni belőle? Mármint hogy ennél jobban nem lehet csökkenteni a vibrálást?
Amúgy az is megoldás lenne, ha full screen-ben engedné valahogy a paneleket ablakba rakni és áthúzni másik monitorra. Amúgy az miért van hogy full screen-ben teljesen jó minden? -
aviator
tag
Sziasztok!
Élsimítás+Ati kártya problémával küzdök én is. Egyszerűen az FS-t (FS9) nem érdekli hogy a CCC-ben mit mire állítok. itt egy kép a jelenségről. A bekarikázott részek repülés közben folyamatosan vibrálnak és elmosódnak. Az érdekes az hogy full screenben teljesen eltűnik a dolog, nekem viszont ablakos módra lenne szükségem a több monitor használata miatt. Ebben kérnék segítséget.
Visszaolvasva, a problémám ugyanaz mint macy kolegának. Azt még nem próbáltam hogy CCC-ben kikapcsolni és a játékban pedig be...kipróbálom, de nem hinném hogy működne. Az FS élsimítása állítólag elég tré...ezt iktatja ki az a megoldás ami nvidiásoknak oldja meg kompletten ezt a problémátÜdv
Ádám -
haky
senior tag
Már csak 1 vizsga (rep.szerk) és ez a félév is kipipálva. Igaz ez egy 10 kredites tárgy lesz
És nem egyszerű...
-
cintula187
addikt
válasz
Geryson #8085 üzenetére
Eddig akármire nyomtam rávitt az ils sávra. Gondolom ez a PMDG gépeknél (meg sejtem a valóságban is) jelzett dolog hogy az a bizonyos STAR VOR,vagy ILS eljárást jelent. Majd csinálok róla képet. Elolvastam az Ifly meg pár smartcockpit.com -os dokumentumot is a 737 NG-ről de nem találtam erről infót bennük. Amúgy imádnivalóan jó gép lett szerintem
-
Geryson
addikt
válasz
cintula187 #8084 üzenetére
Próbáltam Neked valami Gugglizni, de mind a D23, mind az L23 egy-egy reptér kódja, más találatom nem igen volt.
Én azért azt észrevettem már pár év alatt, hogy ez itt egy szimulált dolog, vannak benne azért finomítandó részek bőven, ahol józan észre kell hallgatni. Történetesen ha jövök haza Luxemburgba, akkor LNO után sokszor egyszerűen nem veszi be a approach, tulajdonképpen a STAR első pontját DIK-et, egyszerűen nem, mindenféle hülyeséget hoz fel nekem. Aztán ide-oda kattintgatok és rendbe jön.
Próbáld ki, hogy szimplán kiválasztod a lehetőségeket és megtudod, hogy mi-micsoda.
-
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #8078 üzenetére
Bocsánat nem MCDU hanem FMC
-
boeing
őstag
Repkedésem.[link]
-
macy
addikt
FSBuild-et próbáltam de valami nem volt jó, nem követte az útvonalat a gép, meg a magassággal is gondok voltak. Aztán pötyögtem ott jobbra-balra és egyszercsak ráfordult az útvonalra. De csak fordult, a sebességet meg a magasságot nekem kellett beállítanom.
Mondjuk nem is igazán értek hozzá, azt meg végképp nem tudom hogy viszi le a gépet a computer. Gondolom a 747-8i is tud ilyet. -
cintula187
addikt
Segítsenek az Urak!
Ifly 737-ben az MCDU arrivals oldalon számomra eddig nem ismert kifejezések vannak a kifutópályák előtt: pl."D23', "I23" "23". mik ezek a betük? PMDG-nél ilyenek nem voltak.
-
macy
addikt
Wilco A380 V2-ről tudtok valamit? Azt olvastam, hogy az 1-es verzió nem volt valami jó.
-
fatal`
titán
válasz
GrooveHero #8070 üzenetére
Nem feltétlen, sg-n fórumozik.
Photoshopban szerkeszti a paintkitet gondolom. De biztosan nem egyszerű.
-
fatal`
titán
válasz
GrooveHero #8068 üzenetére
Megvette FSXre is, de kevés az ideje, meg nem igazán repül vele, szóval fogalmam sincs, szerintem nem holnap lesz.
-
GrooveHero
addikt
olvastam, hogy ezeket a festéseket a Kókai Tibor csinálta, kíváncsi lennék rá, mikor szánja el magát, hogy fsx-re is csinál egy festést. tudnám díjazni. Ha kell, még mailt is írok neki, vagy valami. Megkérem hogy csináljon
A flight1 oladalt ismerem, szinte minden nap nézem, gyűlnek azért a festések, nemrég még csak pár darab volt, most már 47. remélem minél előbb lesz fsx-re ifly 737ng-s malév festés -
fatal`
titán
FS9hez remélem a Kókai Tibor féle hungarian fleetet raktad fel (van benne kék travel festés is) meg külön ott az új fajta oneworld festés is a 800ason.
Plusz van egy fictional classic 600-as is. Ezek mind minőségi festések. Ezen kívül készült még Malév festés az iFlyhoz (asszem valaki megcsinálta az összes lajstromot is), de azok szerintem igen gyenge minőségűek ehhez képest.
-
boeing
őstag
válasz
GrooveHero #8065 üzenetére
Nem ez FS9-hez van.De itt vannak jó kis cuccok.[link]
-
GrooveHero
addikt
Szép jó estét.
Nemáááá
Mondd, hogy FSX alá
Akkor kell, légyszi segíts, honnajd tudnám megkaparintani, nagyon megköszönném.
Már megvan a 737NG, megvan az FSPassengers, meg a MALÉV magyar security szöveg, mostmár csak a festés hiányzott, hogy teljes legyen a kép.Multkor amúgy nem volt behúzva parkolófék, a gép fullon utasokkal, magyar MALÉV-os szignál szólt a KLM-es 737NG-n, erre még állt a gép, mikor hiretelen hozzáértem a gázkarhoz, erre belerohantam a másik beszállókapuba, mindenkit megöltem, és közölték velem, hogy terrorista vagyok
-
Geryson
addikt
Hát természetesen kifagytam, pedig már Svédország felett voltam. Nagyon érdekes jelenség volt, ugyanis nézetet akartam váltani és egyszerűen "beragadt" az "S", azaz másodpercenként három nézetet váltott, leállíthatatlanul. A gép hülyült meg, mert lehúztam a szarvat, a tolókart, a billentyűzetet, de semmi javulás. Persze az FS bírta egy darabig, de utána feketeség és rettentő nehezen restart. Hát nálan a Win7 egyenlőre betette a kiskaput. Megy fel az FS, nincs semmi a gépemen, úgyhogy holnap este már fent lesz minden. Sajnos az állítgatás hosszabb lesz, de nekem ennyit megér a próba megint. Ilyen hülye szitut még nem láttam.
boeing: Komoly, majd el fogom kérni!
-
macy
addikt
Ja tényleg, meg akartam kérdezni korábban is. Miért nincs nálam élsimítás? Ati kártyám van, hiába állítom be a játékban vagy akár a CCC-ben, nincs DX9-ben se DX10-ben. Lehet a CCC kavar be?
-
Geryson
addikt
Hát most azt csináltam, hogy visszavettem még jobban a grafikát, a REX-ben levettem a felbontást a maxról és ismét nekiindultam. Aztán gépezni most a laptopról fogok, merthogy rájöttem, hogy HDMI-vel rá tudom kapcsolni a TV-re azt is.
Viszont csúcs dolog történt velem, láttam hullócsillagot!
FSX-ben!
Gondolom ez a REX művelete lesz, nem default...
-
gabitoo88
tag
Sziasztok valaki tudna nekem ajánlani FAJS scenery-t FS2004 alá?
-
fatal`
titán
válasz
Geryson #8040 üzenetére
Az Aerot az FSX kikapcsolja mikor elindítod így értelmetlen végleg letiltani, ráadásul anélkül nemhogy gyorsabb, hanem lassabb lesz a rendszer, mert CPUból fogja renderelni a megjelenítést, ugyanúgy, mint az XP.
Úgy látom az FSX instabilabb, mint az FS9 pedig az is tud csinálni furcsaságokat. Mondjuk én nem repülök 12 órás utakat, az is igaz.
-
Korcsii
őstag
én meg fél órával előtte EHAM
DE! facebook-on most írta a Budapest Airport, hogy technikai okok miatt elhalasztják.... mondhatnám szomorú, de inkább lájk
szerk: így jár az, aki nem olvassa végig a fórumot, hanem egyből válaszol egy korábbi postra
de akkor már legyen valami, mondjuk ha már makettekről volt szó, az eleje tiszta olyan, mintha makettasztal lenne: [link]
-
Acor
aktív tag
Sziasztok,
muszaj ezt is megosztanom veletek ez szenzacios, mar csak eloben szeretnem latni, de meg innen is 600km Hamburg
http://toochee.postr.hu/a-vilag-legnagyobb-makett-repulotere-900-millioert
Kar a rossz hirert de legalabb kesobb megtartjak
nekem annyiban van szerencsem hogy a Baden-Baden-i repteren gyakorolnak az A380-al es sokszor latom meg teniszezes kozben is
Persze a Frankfurt-i bemutatot sem hagytam ki csucs volt csak sokan voltak nagyon...
-
Csorbi
addikt
-
Csorbi
addikt
Eddig tartott az öröm
Törölték az A380-as látogatást, de nem végleg... július 5-én jövök vissza Athénból, remélem addig vissza tudják tartani
-
Geryson
addikt
válasz
ChipKng #8037 üzenetére
- Ventik tök tiszták, nincs 2 hónapja, hogy kipucoltam a gépem
- Aerot hogyan lehet kikapcsolni?
- Húzás. Na hát ez jó kérdés. Van húzva, most már visszavettem, de azelőtt is 4.0 Ghz-re volt húzva és soha nem volt bajom, most meg minden repülésnél. Lehet még visszaveszek egy kicsit, hátha...Csorbi: Már be is nyomtam Facebookra, tuti kint leszek ha jó az idő! Köszi!
cintula187:: Nekem pont a W7-nél csinálja! -
Csorbi
addikt
URAK!
Közérdekű információ!!! [link]
Namármost én 20-án 12:50-kor valós időben BUD-SKG...egyik szemem sír, a másik üveg...
-
ChipKng
aktív tag
válasz
Geryson #8035 üzenetére
Mielott kidobsy 1 hetet ujra az eletedbol azert nezd at a kovetkezoket:
-Mennyire porosak a ventillatorok a gephazban? Porszivozd ki! Neha nem art.
-Mi van ha kikapcsolod az Aero-t a Win7-ben?
-Ha jol emlexem neked huzott procid van. Mi van ha default-ra visszatekered a tempojat? -
cintula187
addikt
válasz
Geryson #8035 üzenetére
Én lekopogom ezerszer, de amióta a 64 bit Win7 van fent nekem sem volt semmilyen memóriahibához hasonló textura, tereptárgy elmosódás, eltünés, függőleges csíkozódás (főleg) leszálláskor. Mondjuk nekem tuti nincs fent annyi kiegészítő, mint neked
PMDG gépeknél csinálta nekem is 99.99%-ban. Mondjuk beba**na,ha defaultoknál is lenne
Amúgy persze, hogy irreális, hogy külön gépet kell fenntartani az FS-hez. -
Geryson
addikt
Nem tudom, sokat gondolkoztam az este. Az egyik tényleg az lenne, hogy mint sok-sok évvel ezelőtt most sem nyúlok a "nagy géphez", csak FS és a laptopon csinálok minden mást, de egyrészt annyira irreálisan hangzik ez számomra, másrészt bevallom megszoktam a 82 cm-ert és netezni sincs kedvem már a laptopon jóformán.
Sajnos rá kellett jönnöm, hogy ki kell próbálnom az XP x64-et megint. Ott több száz órát lenyomtam és nagyon ritkán volt bármi gondom, meglepően stabil, másodperces akadások után is visszaállt mindig minden. Itt Win7-et igazából az elejétől fogva volt valami gondom főleg a nagygépes repülésekkel. Nincs mese, ki kell próbálnom, hogy jól emlékszem-e a másik rendszer stabilitására, vagy csak megszépültek az emlékek.
Mondjuk tiszta bosszantó, az tény. Állíthatok be megint mindent 1 hétig és még az eredményem sem 100%.
-
Korcsii
őstag
válasz
Geryson #8032 üzenetére
random előjön nálam is... bár már rég találkoztam ilyennel... talán alt-tab/shift+enter után szokott előjönni, vagy nem tudom...
én ilyenkor elmentem, újraindítom, aztán repülök tovább... tudom, FSPassangers-ed ezt nem szereti...
b verzió talán az (nem a feketeségre, hanem az alattad eltűnő textúrára - mondjuk nálam csa 1-2 négyzet szokott eltűnni), hogy lerakod asztalra jó sok ideig, esetleg még tolsz valami vga/vram igényes dolgot, aztán hátha
mondjuk a fagyással végződő esetekben ez nem hinném, hogy segít....
-
Geryson
addikt
Tudod az az érdekes, hogy a gép leszálllt, hallottam ahogy autolandben földet ért. A gép körvonalainak eltűnése már 4-5 óra repülés után előjön, de akkor még a táj teljesen rendben van. Bármit tudok csinálni, a földön nézetet váltani (hallom, ahogy változik a hang), csak a kép fagy meg. Magyarul scenery önmagában nem lehet, hiszen az oroszok felett már meghal a gépem körvonala külső nézetben...
6 giga RAM-om van, 2 giga folyamatosan szabad (pont néztem most is). VRAM meg 1.9 giga azt hiszem, nincs játék szerintem ami ezt megtölti.
Most leszedek egy új drivert és nekiindulok megint a hétvégén. Megnézem a REX-et, nem tudom. És most tudtam meg, hogy MCP Combot kapok születésnapomra. Hát ilyen FSX-re tényleg érdemes lesz megkapnom...
-
Geryson
addikt
Hát Uraim, egy sajátságos problémám van. Miután negyedik alkalommal készül egy röpke 11-12 órás utam kifagyni, ezért gondoltam fotózok egy kicsit kifagyás előtt.
Az alábbi a szitu mindig. Egy idő után eltűnnek a gép körvonalai és a talaj alólam. Memóriám van még, a gépet visszavettem 3.9 Ghz-re (minden egyéb alkalmazás fut amúgy). Eltűnt a menüsorom is, vagyis nem látható, de bele tudok klikkelni. DX 10 nem megy, grafikát visszább vettem, de elvileg van még FPS-em is.
Mi lehet a gond? Kicsit bosszantó és kezdem is unni.
-
ChipKng
aktív tag
válasz
cintula187 #8024 üzenetére
Van egy masik repter joval kozelebb de miutan leall a masik motor az elso tiszt atiranyit rogton Male-ra, meg be is jelentkezik radion.
-
Korcsii
őstag
válasz
ChipKng #8017 üzenetére
én ott a közelebbit választottam, mert előtte a távolabbit nem sikerült elérnem
190 csomóban egyébként van ráció, mert ugye a sebességgel együtt a felhajtóerő is nő valamennyit... így nem kell hozzá meredekebben süllyedni sem, sőt, még talán lassabban is süllyedsz (miután eléred azt a sebességet)...
a közelebbi reptér meg simán elérhető, előre emelkedés nélkül is
sőt, még talán valami holding szerűt is csináltam, mert sok volt a magasság második próbálkozásra (jó, nem, holding, de szép S kanyarok + fékszárny
)
-
ChipKng
aktív tag
válasz
Geryson #8019 üzenetére
A VS egy dolog, mert ugye az percben van megadva. Pl 500 lab per percnel nem mind1, hogy az alatt a perc alatt 140 vagy 190 csomoval mesz. Ezert van minden gepnel meghatarozva, hogy mennyi az idealis. Amugy en is alapbol a legkisebb VS-el jaro tempot valasztanam, de ugy tunik megsem az a jo megoldas...
-
ChipKng
aktív tag
válasz
cintula187 #8018 üzenetére
Es te milyen tempoval/vs-el mentel? Te is Male-ba mentel vissza?
-
ChipKng
aktív tag
válasz
Geryson #8013 üzenetére
Koszi az infot!
Tudom, hogy kicsi az eselye, de az Acceleration pack-ben vannak ilyen 'kuldetesek' azokon megyek vegig. Egesz jo kis 'tananyag'. Egyik eleme, hogy elfolyik az uzemanyag es leallnak a motorok. 94nm -re van a celpont es 35000 labrol indul a moka es az istennek se erek el a repterig.Probaltam mar kb 150 kts-el es 177kts-el is a siklast de nem igazan jott ossze. A segitom azt mondja, hogy menjek 190kts-el de ahhoz piszok meredeken kellene 'zuhannom' es gondoltam megkerdem hatha valaki meg tudja ezt erositeni.
Egyebkent valahol azt olvastam, hogy a 800-as eleg jo skilo mutatokkal rendelkezik. Jobbal mint a Cesna.Sikerult mar amugy valakinek ezt a "Limited options" kuldetest megcsinalnia?
@hunfatal:
Koszi, leellenorzom! -
Geryson
addikt
válasz
ChipKng #8012 üzenetére
Hát én ezt olyan próba-szerencse dolognak érzem, hiszen függ a gép súlyától és szerintem a magasságtól is talán. Próbáld ki, hogy hol nem esik át és annál egy picivel nagyobb VS-el gyere lefelé. Azért valljuk be ennek az esélye is elég kicsi meg az is fontos momentum, hogy egy 800-as nem egy glider.
Már rég repültem 737-el, de az stand by powernél kellett azt hiszem AUTO-ra kapcsolni, vagy valami ilyesmi, de nem OFF. 747-nél amúgy a nagy ajtókhoz kell az APU is, de úgy emlékszel 37-nél nem kellett semmi csak az akkuk.
-
ChipKng
aktív tag
Tudna valaki segiteni ? Egy 737-800NG -nek mennyi az idealis siklasi (gliding) sebessege/vertikalis sebessege ha mindket hajtomu leallt?
Mit felejthettem el atkapcsolni ha az elektromos eszkozok a leallas utan bedobjak a kulcsot?
-
atys25
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani nekem FSX alá aircraft trafficot? Nekem az Ultimate traffic 2 nem működik,nem akar elindulni mikor ráklikkelek az exe-re. Hibaüzenet jön ki,hogy zárjam be az ablakot.Esetleg másik,amiben a repcsik viszonylag jól is néznek ki?
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Lehetséges az fs2 crew ba "extra" desztinációkat is berakni a defaultokon felül?
-
Geryson
addikt
Jeppesenezik valaki közületek? Valahogy most nem tudom átírni a lejárati dátumot és a 1106-ot meg már öregnek tartja, ezért nem enged be a térképekhez...
-
Geryson
addikt
Na, tényleg benne van a 1106-os AIRAC-ben az I-Fly is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali médialejátszót?
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mini-ITX
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Star Trek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W