Hirdetés
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Korcsii
őstag
-
Cypresss
senior tag
válasz
Gizmo94
üzenetére
Szia,
A mikor jó kérdés. Mielőtt elutaztam volna, szóltam nektek, hogy az első képek hamarosan felkerülnek a PMDG oldalára. Ehhez képest az oda szánt képek a fórumra kerültek fel fokozatosan csepegtetve. Hát ennyit a szavahihetőségről...
Azt gondolom, hogy szept-okt magasságában várható valami. Talán, de nem mernék erre sem fogadni.Éppen azért tart ilyen sokáig a fejlesztés, mert a cél az, hogy a userek többségének ne legyen gond az NGX futtatása. Ennek érdekében tényleg folyamatosan megy a reszelés a részleteken. Ahogy én jelenleg látom nem lesz nagyobb probléma. Körülbelül arra számíts, mint amikor az FS9-hez megjelent a PMDG 737.
Részletek: talán még nem említettem, hogy a fékek, de még a hidraulika rendszer működése is komplett szimulációt kap.

De ami nálam első helyet érdemel, azok a hangok. A TSS-féle CFM56-7B hangok[link] sehol nincsenek ahhoz képest, amit az NGX "gyárilag" kapni fog. Ha másért nem, már csak emiatt is érdemes lesz megvenni a madarat. -
Cypresss
senior tag
válasz
vzsolo2225
üzenetére
Szia,
Az NGX-ben már erre is gondoltak. A kedves felhasználónak már nem kell ezzel külön kínlódni.

-
Korcsii
őstag
válasz
gabitoo88
üzenetére
nem szeretem a vezetékeket (bill+egér is kékfogas), de az elemes megoldásokat sem (akkusat meg látott már valaki?)... nomeg az nem volt, főleg nem "ingyé"

közben a tesztkörök megvoltak már kb mindenféle nagyságú/sebességű géppel, úgyhogy jön az online része a dolognak

amúgy faxa, bár a gombokat még be kéne programoznom, de egyelőre megvagyok a gyári FS beállításokkal meg billel (persze az érzékenységet/deadzone-t átállítottam, utóbbit inkább megszüntettem)...
-
fatal`
titán
válasz
Korcsii
üzenetére
Én már több hete írtam hogy 2000ért láttam, de lehet, hogy SGre, nem ide. Borzalmasan jó vétel, én januárban vettem 4500ért, bár ez nem tudom miben különbözhet. Az MM-ben lévő fekete+barna ha jól emlékszem, a barna rész nekem ezüst. Talán azon csak 2-2 gomb van oldalt.
-
Korcsii
őstag
válasz
vzsolo2225
üzenetére
hmm, én elvagyok az alap panelekkel, igaz 4:3-on sose láttam, így talán kevésbé volt mellbevágó a látvány... (FSX persze, ha ez számít)...
amúgy Korcsii egy év egér+bill kombó után áttér joystick-ra

avagy jártunk a MM-ban, és 1.990-ért (nem, nem írtam félre, és full új, nem kirakati darab) nem lehetett otthagyni a Saitek Cyborg Evo-t... pedig csak nézelődni mentünk (a logitech új cucca amúgy faxán néz ki, de arra meg rendesen rárakták az árrést)...
nah asszem ma már nem láttok

-
AirBooms
addikt
válasz
vzsolo2225
üzenetére
A PMDG 747-hez érdekelne engem is a wide 2D panel... A PMDG fórumait olvasgatva azért nem csinálták meg, mert technikalilag elég bonyi lenne átírni az eredetit... De ha neked van egy működőképes verziód, nagyon szívesen kipróbálnám majd (persze, ha FS9-re van meg).

-
vzsolo2225
tag
Sziasztok!
Most, hogy új monitort vettem, nekiálltam 16:10-re "wideosítani" a repülők paneleit. A PMDG 747-hez, Wilco 737 Classichoz kész, most a PMDG 737NG van soron, de ehhez sajnos a MainBackLight (ez tölti be az esti háttértextúrát) helyett új gauge-t kell szerkesztenem. Az imént kitanultam annyira az XML gauge készítésének módját, amivel már majdnem megoldhatnám a dolgot, csak annyi a gond, hogy nem tudom pontosan meghatározni a napszakot, azaz, hogy mikor vált nappaliról, esti textúrára az FS.
A PMDG műszerei, és az LHBP scenery egy időben (ma ez 19:55) váltanak esti textúrára, a "TIME OF DAY" paraméter azonban nekem már 17:50-kor azt mondja, hogy este van. Február 1-re állítva a dátumot, a textúrák 17:00-kor váltanak estire, azonban a "TIME OF DAY" csak 19:05-kor jelzi azt, hogy este van.
Van olyan paraméter, ami a helyi napszakot adja vissza (mint pl. ahonnan a PMDG műszerei, vagy a scenery is veszi), vagy ezt a "TIME OF DAY"-t kell valahogy megvariálni, hogy jó legyen? -
Korcsii
őstag
melyiken nyomjad? VATSIM-en
(vicc, nem megkövezni)amúgy teljesen mind1... amelyiket jobban szereted... online senkit sem érdekel, hogy mit használ a másik... sokan még mindig FS9-re esküsznek, én FSX-el kezdtem, és bár nemrég felraktam az FS9-et, de inkább maradtam FSX-nél (annyira nem jött be - túl régi nekem)... de online szerintem FSX-nek annyival könnyebb a dolga (offline-hoz képest, nem FS9-hez viszonyítva), hogy nincs AI traffic (legalábbis a többség kikapcsolja), így csak az online lévők gépeit kell megjeleníteni (ez IVAO-n egy packban jön le AI aircreft-okként, VATSIM-en pedig a gépeden lévőkből áll össze)....
-
Géjza
őstag
azért ez nem olyan csúnya

-
-
haky
senior tag
Nekem E8500 volt 4Ghz-en most egy i5-750 van 3,6Ghz.. nem sok...igaz a forgalomra ez a 4 magos rendszer már nem érzékeny annyira mint a c2d volt. Az ati-ról nvidia-ra való váltás viszont durván érezhető volt. A HD5770 visszafogta az i5-t
. I5-ből csaik a 4 magosat vedd. a többi csumpi szerintem.... memóriát én 2000Mhz-en járatom 9-9-9-27-en gyári 1,65V Kingston Hyperx 200-es ramokkal... -
Géjza
őstag
Mekkora előrelépést jelentene a mostani C2D-s rendszeremhez képest egy i5/i7-es rendszer FSX alatt?
-
Gizmo94
veterán
válasz
Kosztinho
üzenetére
Én is azt hiszem,hogy más lesz, kis változatosság. Most hétvégén neki is látok a gyors útvonaltervezésnek és az indulásnak, igyekszem valamere az északi tájak felé is tenni egy kitérőt, legalább a hideg illúziója miatt,
csak a gépet nem döntöttem még el, de azt hiszem a Carenado Piper Warrior II.lesz. Úgy tervezem, hogy kora hajnali indulást fogok eszközölni a (remélhetőleg) hangulatos kezdeti fényviszonyok miatt. 
Cypress: Köszönjük a képeket, nagyon szép lesz ez a madár, csak kérdés,hogy végül mikor?

Azt hiszem,hogy a PMDG ennél a projektnél kicsit elveszett a részletekben, bár a hello kittys panel az nagyot üt.
Azonban a képeket nézve, amiken majdhogynem a kosz is látszik a kapcsolókon, komolyan tartok egy elképesztő gépigénytől, mert a jelenlegi állás szerint el nem tudom képzelni,hogy egy ennyire részletes cucc ne vágja a pincébe az fps-t..... -
Kosztinho
tag
-
Cypresss
senior tag
Sziasztok,
A gatyarohasztó hőségben néhány kép a 737 NGX-ről: [link]
Tök friss, remélem tetszik.
Ezenkívül, ma megkaptam a legújabb bétát, amiben már van VSD!

Igaz, kb két percig tudtam használni, mivel szinte azonnal lefagytam....de hajnal négy körül ez is nagy öröm volt számomra.

Ha kérdés van, várom!
István
-
Gizmo94
veterán
-
Ombi5
őstag
Ha uninstallaltam sok dolgot win 7 alol, de fsx-nek nem volt programok kozott uninstallaj egyaltanan nem is kegyezte be es letoroltem fajljait, majd mikor setupot nyomok, vagy repiart enged vagy uninstall, de mivel mar nincs fennt hibaval kidob. Lehet ilyenkor vmit kezdeni?
-
tomi_mod
aktív tag
Lehet volt már...
FS2004-hez találtam egy kis kiegészítőt, ha jól tudom nem is olyan rég került végleges formába.
Magyarország a lefedett terület. Domborzati adatokat nem, de azon kívül szinte mindent tartalmaz, tehát víz, út stb. rajz. erdős illetve lakott területek pontos helyei...
A képek alapján nagyon meggyőző, egy jobbfajta Hungary mesh-el nagyszerű lehet VFR-re.
http://biztonsagostarhely.eu/stdesign/?page_id=10
[link]
-nekem FSX-van abba nem sikerült belepaszírozni -
Kosztinho
tag
válasz
Gizmo94
üzenetére

Carenado fele C172-essel, meg mooney m20J-vel. De azert lett ilyen sok, mert azert kanyarogtam rendesen Daniaban, Svedorszagban, Nemeto.-ba. Amugy meglett volna szerintem 10 ora alatt is
De poen, mert VFR-t repulok, es googlemaps-on nezem a fobb pontokat (varosok, tavak, folyok, utak, stb) es olyan szepen le lehet kovetni, hogy merre jarok, hogy eloszor el se hittem

-
Ombi5
őstag
Azt hol tudom megnezni, hogy sp2 van e fennt nekem?
-
gabitoo88
tag
Megragadtam PHNL-en a világkörüli repülésem közepette remélem 2-3 nap és újra Ferihegyen landolok

-
Taylory
csendes tag
Szép jó estét mindenkinek !! segitségre lenne szügségem, mégpedig .frc kiterjesztésü fájt hogy lehet átkonvertálni valamilyen video fájlra ? egyáltalán lehet ? ( fs recorder )......elöre is megköszöném a segitséget.......
-
v!ct0y
veterán
DCS Black Shark meg van valakinek ?

-
fatal`
titán
Aerosoft Airport Enhancement Services (AES) 2.07 released
Aerosoft Mega Airport Amsterdam Schiphol X released
-
gabitoo88
tag
Na akkor hogy maradjunk a témánál!Valaki nem tud jól működő A380-as gépet ajánlani nekem?!Szigorúan Fs2004re!!!Vagy FS9-re is jó

-
v!ct0y
veterán
válasz
cintula187
üzenetére
Nem, a 4 es metró alagútjából repült ki

-
v!ct0y
veterán
Most láttam egy full csupasz cargoluxot
Csak a farkán volt egy kis jelzés 
-
cintula187
addikt
válasz
bacsaattila9
üzenetére
Ezba**meg EPIC. De ennyire, hogy nézte be a kis atka?

-
gabitoo88
tag
Sziasztok ez itt még az FS fóruma?

-
Korcsii
őstag
ami itt megy, az már tényleg gáz....
-
Ombi5
őstag
FSX telepites es itt elakadok ? Van erre otlet?
Win 7 64 bit.
[link] -
Gizmo94
veterán
válasz
bacsaattila9
üzenetére
Ez első hozzászólásnak egész faszára sikeredett. Ezzel beleálltál a tízpontosba, viszont ilyen reakcióidővel fontold meg a repülést..

-
fatal`
titán
válasz
bacsaattila9
üzenetére
Nem is tudom ki a szerencsétlen, válaszoltál egy 4 éves hsz-re, grat

-
Korcsii
őstag
válasz
bacsaattila9
üzenetére
mondta ezt lesaux 4 évvel ezelőtt

szerk1: azért csöppet bealudtam hsz írás közben...
szerk2: nembaj, látom hunfatal is

-
Bundee69
tag
válasz
bacsaattila9
üzenetére
Te most egy 2006-os levélére válaszoltál valakinek? Nem késtél el egy kicsit?

Nem is tudom ki a szerencsétlen.
-
bacsaattila9
csendes tag
-
Acor
aktív tag
Az Fsinsider oldalon azt irjak, hogy kiadnak újabb FSX-et, mert teljesen elfogyott és a boltokban már nem lehet kapni, most mar csak az a kerdes, de elvileg sejtelemesen az derül ki az infóból, hogy változtatnak rajta egy kicsit. CSak futtaban olvastam nezzetek Ti is utána.
Ez biztatóan hangzik...
-
Cypresss
senior tag
Üdvözlet Mindenkinek!
Az elmúlt pár (hat és fél) hét teljesen kimaradt FS-témában. Cserébe Izland kárpótolt.
Majd rakok fel néhány képet ha érdekel valakit.A PMDG-nél minden nyugtalanítóan csendes. Még mielőtt elmentem Izalndra leadtam a bétateszt eredményeit, de azóta semmi előrelépés, na mindegy. Amennyiben lesz friss infóm közzéteszem.
István
-
Korcsii
őstag
válasz
AirBooms
üzenetére
igen, AIRAC-ban mindig az aktuális van, de ez azt is jelenti, hogy nem kapnak benne helyet az ilyen rég nem használt repterek (amik már nem is repterek többé)

BAV Overnighters 4 groupflight alkalmával onnan indultunk (bár a csapat nagyobbik része az újról indult, köztük én is), így előtte kicsit megnéztem a környéket Google Earth-ben... hát a kifutó jelenleg parkolóként meg kikötőként üzemel, a többi része meg eltűnt a föld színéről...
-
AirBooms
addikt
válasz
Falconer
üzenetére
Az tény, hogy a navigraph féle airac-ban nincs benne az IGS (sőt szerintem Kai Tak sem). Ezt külön kell manuálisan bemásolni a megfelelő helyekre, minden airac-frissítés után, így PMDG repcsikkel biztosan lerepülhető lesz, s talán Level-D-re is létezik megoldás. A többire nem tudom.
-
WZZ107
csendes tag
Szevasztok!
AES 2.06 programot használom a Flight Simulator 2004-hez. És vettem krediteket hozzá,de rosszul írtam be és azt szeretném, hogy olyan emberrel cserélni, akinek van ehez a AES-hez kreditje és nem letöltött! Ha esetleg adna 1-et,akkor én szívesen adok 5-öt is!Ha esetleg az illető nem hiszi el, hogy eredeti AES kreditekről van szó, akkor szívesen elküldöm az aerosofttól kapott levelet.Nagyon szépen köszönöm! Az e-mail címem: n737t@hotmail.com
-
válasz
Korcsii
üzenetére
Röviden: orrfutó.
Bővebben: amikor elemeled VR-nél az orrfutót a pályáról, a kiegyensúlyozatlan orrkerék (nem egyenletes kopás miatt pl., de alapjában véve nem szoktak törekedni a tökéletes centrírozásra egyébként sem) egyenetlen forgása rángatja az orrfutómű futószárát, és ez adja ki a tompa, dübörgő hangot a pilótafülkében. Amikor behúzzák a futókat, hallani a surrogást is, ahogy a futóműaknában elhelyezett két fix fékpofán lefékeződik a kerék.
Új hozzászólás Aktív témák
- Olcsón! LG 34WR55QC-B 100Hz 21:9 UltraWide USB-C PD Machez is! Gari: 2027.áprilisig.
- Liquid Freezer III 360 - használt, garancia: Alza 2031.02.16-ig - ALKUKÉPES.
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- Mobil LTE hotspot router TP-Link M7200 V4 4G/LTE 150Mb/s,WiFi 2,4GHz 300M
- Four Connect Stage2 2x10mm2 prémium hangfalkábel Nakamichi banándugókkal
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 1 i7-10510U 32GB 1000GB Nvidia Quadro P520 14" FHD Gar.: 1 év
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nekem a Wireless van belőle

Mennyire kisgép ez?