Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bundee69
tag
válasz
tibi666 #5298 üzenetére
A 9600GT-m volt tegnapig ami alapvetően elég volt hozzá. Igaz egy 3,8-ra húzott i7 van mögötte. Ha nem is teljesen max beállításokon de közel hozzá egészen elfogadható FPS-t adott. Nálam az ORBX-es YMML volt a mérce, ha ott "jól" ment (18-25FPS) akkor általában mindenhol máshol is.
A billentyüzetes irányítás felejtős. -
tibi666
senior tag
alap fsx mekkora élmény totál kezdőnek, billentyűzettel?
9600gt kártyával, 4giga rammal hogyan szaladna? -
AirBooms
addikt
válasz
Gizmo94 #5296 üzenetére
Én azért egy picit csodálkozom a hőmérsékleten - bár ha nem 55 nm-es, akkor az magyarázat lehet a magasabb hőmérsékletre. Mint említettem, nekem a ref. hűtőmmel a tuningolt GTX 285 sosem érte el a 80 fokot, olyan 65-öt legfeljebb... S nem FS2004-gyel teszteltem, hanem olyan progikkal, amik egy kicsit intenzívebben igénybe vették... Igaz, a GTX 285 már 55 nm-es...
-
Gizmo94
veterán
Igen, a refhűtősnek jó a 80 fok, az az átlagos. Szerencsére az enyém már nem azzal van, így hűvösebb és halkabb. Csodálkoztam is amikor írtad, hogy nem javult semmit a játék FPS terén, mert az FS sokkal előnyösebben használja az Nvidia kártyákat, mint az Ati-kat. De akkor ezek szerint helyreállt a rendszer és hasznos volt a csere. Grat.
-
haky
senior tag
válasz
Gizmo94 #5283 üzenetére
Na megnéztem és nekem 80 fok körül van terhelve annál följebb nem megy. Néztem külföldi oldalakat és ez a normális egy ref hűtős gtx260-nak. FSX alat olyan 76-78 fk. Viszont valamit benéztem mert tényleg gyorsult a játék. Nem keveset. REX2-t észre se veszi a gép ha tele van felhőkkel akkor is csak kb 56 fps egy bizonyos helyen korfu 160-208fps.. eddig előző 25 fp körül míg utóbbi 90 körül volt. Úgyhogy visszavontam az előző állításomat, igenis sok köze van, h Ati v Nvidia...
-
AirBooms
addikt
Basszus, addikt lettem...
Pedig már úgy megszoktam a nevem alatt az "őstag" szócskát... Jobban is mutatott! -
AirBooms
addikt
Nem tud véletlenül valaki egy viszonylag nem régi, jól bevált Magyaország mesh-t FS2004-hez? Avsimen ami van az elég régi, s bizony azzal is sok hiba jön elő...
-
AirBooms
addikt
válasz
Gizmo94 #5286 üzenetére
Mondjuk a fix órajeleknek sok értelmét nem látom, bár nem vagyok szaki ezen a területen (lehet, hogy nem véletlen a dolog). Én kifejezetten élvezem, hogy 2D-ben 300/100-ra veszi vissza a mag/memó órajeleket a 3D-s 710/1366 helyett...
S ráadásul van egy köztes is, 400/600 asszem.
-
Gizmo94
veterán
válasz
AirBooms #5285 üzenetére
Igen, 216 SP 55Nm AHBA verzió, tehát fix húzott órajeles, nem veszi vissza sosem. Nem egy green darab, viszont szerencsém volt vele, mert tényleg nem melegszik, még 60 fokig sosem ment. Szerencsémre nem a refhűtős, hanem már az újabb verzió, alig hallom még terhelés alatt is.. Amikor beraktam a 9800GTX XXX refhűtős után, először azt hittem,hogy nem megy a venitije,de tévedtem.
A 9800 olyan volt mint egy porszívó ha kergetted, meg lehetett tőle őrülni.
Ezzel az újfajta hűtéssel a vanti 40-55%-on megy és a kártya 54-56 fokos.
-
AirBooms
addikt
Ööö, te FSX-szezel, ugye?
Na abban nincs tapasztalatom... Bár annál tutira tök mindegy, milyen VGA-t tolsz alá, akárcsak az FS2004-nél. Csak míg az utóbbinál szinte minden VGA-val jó lesz a FPS-ed (egy kis túlzással), addig lehet, hogy az FSX-nél tök mindegy milyen VGA-t használsz, úgyis vacak lesz...
Bár nálam a HD4890 után (FS9-en) a HD 5770 hatalmas csalódás volt és hatalmas FPS csökkenést tudott okozni 1680x1050-es felbontáson mindent maxra tolva. Ugyanakkor a te általd is használt VGA (csontra ugyanilyenem volt kb. egy éve, s akkor még nem is volt i7-em) tökéletes FPS-t produkált.A HD5770 melegedéséről nincs tapasztalatom. A HD4890-hez képest azonban a most használt gyárilag húzott GTX285 15-20 fokkal hűvösebb volt mind üresjáratban, mind terhelve gyári hűtésekkel nézve. Most, hogy vízzel hűtöm a GTX-et, 45 fok fölé nem megy a hőmérséklete (de tudom, neked ez nem mérvadó). Amúgy nem lehet, hogy még a 65 nm-es GTX 260-at vetted az 55 nm-es helyett? Azok jobban melegednek...
(#5283) Gizmo94: hát igen, gyári hűtéssel bizony az 56 fok nagyon jó hőfoknak számít! Szinte hűvös. S én ugyanilyeneket mértem a GTX285-tel a gyári hűtésével is (jó, lehet hogy volt néha 60 fokos is.) De az ATI 4890 80 fok alatt nem állt meg sosem. Vízzel viszont az sem ment 40 fok fölé. Amúgy a te GTX 260 55 nm-es, ugye?
-
Gizmo94
veterán
válasz
AirBooms #5281 üzenetére
Ez volt, így van, de-bár az amerikaiak sokmindent összehordanak- de elvileg várható valami másik változat is. Az FSX alatt meg a DX10 tulajdonképpen úgy szar ahogy van, az addonok töredéke használja ki, azok is többnyire rosszul. Nálam rendszerint be sincs kapcsolva, mert alig látok pár gépet DX10 alatt.
-
Gizmo94
veterán
Nekem egy XFX Black edition GTX260-am van most, gyárilag húzott ez is, teljes terhelésen, több óra játék után 56 fokos. Kérdés,hogy a melegedés alatt mit értesz, mert ez pl. normál hőfok, de túlságosan nem szabadna melegednie.... Ja, természetesen a legújabb drivert rakd fel mindig és NE piszkáld Nhancerrel.
-
haky
senior tag
Amiről szó van:
volt egy HD5770 Vapor-X kártyám 1GB 128bit
eladtam
vettem egy Gigabyte GTX260 216sp 1400Mhz shader,stb,stb.. gyárilag tuningolt VGA-t.Tapasztalat:
1 FPS-el sem jobb cserébe sokkal többet zabál a gépem és melegszik mint állat a VGA
pozitívum: 1FPS-el sem lett rosszabb -
AirBooms
addikt
Fatal mondhat valamit, hiszen tényleg edddig is ez volt a bevett gyakorlatuk... Csak látjátok ez nem is jutott eszembe... A DX9-et akkor sem értem, de mondom, ez engem nem érint. Ha viszont FSX-em lenne, akkor igenis örülnék, ha ki tudnám használni azt, amiért az FSX-et vettem, s nem az FS9-et... Szerintem nagy baki.
Na de nem morgok emiatt többet... -
Gizmo94
veterán
-
Gizmo94
veterán
válasz
AirBooms #5275 üzenetére
Engem nem lepett meg, ezt a Flytampa csak azért köhögte ki nagy nehezen végre, mert már nagyon régóta ostromolták érte és ami a fő ok, ha most nem hozza ki, akkor mivel az Aerosoft is hamarosan kiadja az FSX kompatibilis LOWW-t , már a kutya nem venné meg. Úgy gondolom, hogy emiatt inkább gyorsan összedobtak egy upgradet, bízva abban,hogy a sok régóta várakozó FSX user lecsap rá és még lesz bevétel.
-
AirBooms
addikt
-
Gizmo94
veterán
Szvsz ez a CS767 eléggé régi termék már, habár nagyon profi add-on gép.
Grafikailag nagyon ott van, részletes, ilyen cabin, galley, stb kameranézetekkel tele, stewy az ajtóban, stb.. az egész igen kidolgozott, de a Level-D767 szerintem összességében, de fizikában mindenképpen elveri.
Fatal: ez viszont tényleg újdonság.
-
fatal`
titán
FlyTampa Vienna V2.0 FS9 & FSX released
-
boeing
őstag
Csemege jelent meg.
[link] -
Gizmo94
veterán
válasz
cintula187 #5269 üzenetére
Sejtettem.
Priv.
-
Gizmo94
veterán
válasz
cintula187 #5267 üzenetére
Pedig csak egy helyre kell, a navigációs CRT-re középen, ami a waypointokat is jelzi.
Ha nem jelenik meg a panel, akkor telepítsd újra, mert valamiért nem települt rendesen. -
cintula187
addikt
Egészen pontosan itt akadok el
"To open the FS2Crew Main Panel from the Captain’s or FO’s panel, or the VC cockpit, RIGHT CLICK with your mouse the center CRT or Display Unit (DU). That’s the display that shows Navigation information. To close the Main Panel, right click the center DU again, or left click over the Mode Display on the FS2Crew Main Panel." Kattintok én már mindenre jobb kattal, semmilyen panel nem jön elö.
-
cintula187
addikt
Felraktam az fs2 crew md-11 verzioját,de sehogy sem akar müködni. Van valami vezérlőpanelje?
-
Korcsii
őstag
747-nél az is van
gyakorlatilag csak az utasok maradnak csendben az egész út alatt, amúgy mindenkivel tudsz beszélni (cabin, ground, F/O és nem csak checklist, csevegni is lehet, bár ez kicsit vicces, de jópofa találmány, és persze az utasokhoz is lehet szólni, csak az egyirányú)... -
-
-
nagyjani
csendes tag
De régen írtam ide!
Kabul felé ereszkedtem a minap, és simán szétlőtték az egyik hajtóművemet. Az Fspassengerek rendesen meg is ijedtek, meg jó sokba került a javítás is a leszállás után. Égett rendesen. Nem is tudtam, hogy ilyet is tud szimulálni. -
csimave
tag
Grafikailag van újabb/szebb szimulátor ennék az MS FS-nál?
-
fatal`
titán
A DA Fokkeren a légnyomásmérőt át lehet valahogy állítani inHG-ra?
-
fatal`
titán
Na lerepültem a DA Fokker Tutorial 3-at. Marhajó kis gép ez.
-
AirBooms
addikt
válasz
cintula187 #5244 üzenetére
Idő kell, amíg észbe kapnak az utasok, a légitársaságok, összeszedik a személyzetet, stb. A másik pedig, hogy ha tényleg újabb légtérzár lesz hamarosan, akkor nagyon nincs értelme virgonckodni. Nem kivinni kell most az utasokat, hanem hazahozni (ha jól látom, épp nem rég szállt fel egy gép Rómából LHBP felé), s LHBP-ről egy Wizz Madridba, ami valszeg utasokért megy. S ha én utas lennék, megfontolnám azt az utazást... Nem biztos, hogy haza tudnék jönni. Így is nagy a vesztesége mindenkinek, nem akarnak feleslegesen repkedni...
Amúgy, ha körülnézel Európában, északon, vagy Angliában még most sincs gépmozgás, vagyis ott még most is légtérzár van. Tehát arra nem is repülhetnek. Vagyis felesleges lenne minden járatot útjárabocsátani... Eltart ez az egész egy jó darabig még, én azt gondolom...
Pont azon gondolkodom napok óta, hogy nem kéne-e a repülőgép- és hajtóműgyártóknak azon törni a fejüket, hogy a két korábbi majdnem katasztrófa után lehet, hogy ezentúl talán már mindennapos tényként kell kezelni a levegőbe került hamu vagy egyébb szennyeződéseket is. Tehát a gépeket ennek megfelelően kelle tervezni/áttervezni. Ha ez lehetséges egyáltalán... -
cintula187
addikt
Nevetséges, hogy flightradar24 -en a légtérzár feloldása óta eddig csak 2 gép szallt fel ferihegyről.
-
AirBooms
addikt
Persze, hogy kevesebb pontot ad rá, mert a win7-nek fontosabb az, hogy a VGA DX11-es legyen, mint, hogy mekkora a valós teljesítménye (a GTX 260 csak DX10-es, tehát még cxsak nem is DX10.1-es). De ezzel ne törődj!
Az én GTX285 OC-met meg 7,4-re... Pedig ez aztán alaposan elkalapálja az 5770-et!
-
haky
senior tag
Na.. vettem egy Gigabyte OC 650/1400/100 GTX 260+ 216sp-t. kíváncsi leszek rá. A windows 7 kapásból kevesebb pontot ad mint az 5770-re(7.5), gtx 260 (7.3).
-
Gizmo94
veterán
Tehát az Airsimmer Airbus egy szar. Ami majd jó lesz. Vagy nem, de az biztos.
Amennyiben mellette döntesz majd, nem talán, hanem kényszerű módon hajlandó leszel, mert arra volt eszük, ha a bugok mellőzésére nem is, hogy csak az általad említett út járható a beszerzéssel kapcsolatban.
-
Gizmo94
veterán
Ja,hogy azt akarsz.. Aha.. A nyuszit lekésted, majd mondd a mikulásnak.
Akkor ha ennyi extra kívánság van, ott van neked addig a csodás Wilco, enjoy it. Mennyi igény egyrakáson....
AirBooms: Hát tény, hogy az A300 egy kicsit nagyobbacska, és tényleg nem FlyByWire, csak madzagos, meg nem is joystickos, és már nem is nagyon repül manapság, mint Fatal is elsírta, nade ennyi feltételnek megfelelni.. Hiába, a fotelpilóták hisztisek.
Akkor marad a várakozás az Aerosoftéra, már ha kijön az is FS9-re. Sajnos 2D cockpitje annak sem lesz, tiszta Ariane. Nálam máris diszkvalifikálódott.
-
boeing
őstag
Én meg el vagyok a MD-11-el,addig.
-
Gizmo94
veterán
Én kívánom nektek, hogy kihozzák FS9-re is, mert biztosan nagyon várjátok. Ahogy tapasztaltam itt legtöbben a középkategóriás Jetek kedvelői vannak és nekik a megváltásnak ígérkezik az NGX.
Én meg nem szólok semmit, mert én a B757-67-77 mániámmal egészen jól el vagyok látva FSX-ben.
-
Gizmo94
veterán
válasz
Gizmo94 #5215 üzenetére
Valaki repül itt CLS gépekkel? Most éppen a 747-est nyúztam és annyi lenne a kérdésem,hogy valaki tudja-e, hogy hogyan kell kikapcsolni benne a glideslope figyelmeztetést, mert amint elkezd süllyedni, egyfolytában kántálja,hogy gládszlop,glájdszlop és akármit nyomkodok, nem hajlandó abbahagyni, ezáltal totálisan az idegeimre megy. Ha van valami info, thx.
-
AirBooms
addikt
Gyerekek, hihetetlen fura, hogy egy gép sincs Budapest légterében, London Luton is pl. vasárnap éjjel egyig zárva, a flightradar24-en Európa nagy részén egyetlen gépmozgás sincs. Olyan kísértetises az egész, mint egy sci-fi-ben, ami a távoli jövőben játszódik, valami atomháború után...
-
Korcsii
őstag
OFF: IVAO meg VATSIM ma lazán ráver a real world EU-ra
kíváncsi leszek, mi lesz itt holnap... jó messziről jött a cucc... -
Taylory
csendes tag
válasz
Gizmo94 #5208 üzenetére
Ezt a SimCheck félét nem ismerem !! szivesen kiprobálnám azt is.Ez az Airbus viszont nagyon jonak tünik nekem nagyon bejön !! találtam mégegy ujdonságot bár lehet nektek nem ujdonság !!...MD-81/82Jetliner//////////////http://www.commerciallevel.com/news.php?actie=ntoon&id=114
-
Gizmo94
veterán
válasz
Korcsii #5206 üzenetére
Én is csak most vettem észre.
Taylory: Megvan egy ideje nekem is, próbálkoztam vele, valóban nagyon szép, ez a legyes vagy miazizé meg pláne.
De szerintem még nem is kicsit béta. Van még a SimCheck féle az nem annyira szép, bár az is részletes, viszont az jól kezelhető.
-
Korcsii
őstag
válasz
Gizmo94 #5200 üzenetére
éjjel nem szoktam shotolni, a fényviszonyok miatt... meg éjjel nagyon nehezen tudja visszaadni egy (sötét) kép az ottani mozgó, villódzó látványt...
szóval az afrikai naplementénél be is fejeztem a képek készítését, bár egyet még lőttem éjjel is, de ahhoz már fullscreen-re sem váltottam... és nem is látszik rajta semmi... vagy mégis: az FSInn radarján 13-an vagyunk egy 60nm-es körben, Párizs környékén, többségünk ugyan azon a kétirányú airway-en (vagyis körülötte, mert többek között én is DCT ALESOharcsát kaptam)... később fullscreenen meg már a süllyedéssel voltam elfoglalva - mire odaértem nem volt már EGLL-en környékén ATC, kicsit sakkozni kellett - azért szép volt...
nah, de itt egy kép a naplementéről Afrika felett...
és a F/O is csinált egy képet, amíg én elugrottam... khm, sürgős volt
nem mondom, hogy a legjobb képeim, de nem is akartam megosztani, amíg nem érkezett a kérés
ui: re: hunfatal (#5185): ez már inkább a nagyon hosszú kategória
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3037, 96% Akkumulátor
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest