Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Korcsii
őstag
válasz
Kosztinho #6697 üzenetére
jelen... végél joy-t
IFR repültem főként, így sokáig kibírtam joy nélkül... kb 3000 ft felett mindig a robot vitte, alatta egérrel (ez alól kivétel pl az emlékezetes ELLX/EGLL-CYVR út visszaútja, ahol felszállás után még FL100-on még én vittem, egérrel, és élveztem, jól repül az a B744 szó se róla)
amíg meg repültem online, megvoltam billentyűzettel is... jó pár küldetést megcsináltam így... kellett egy "center" billentyű, amit azért elég sokszor használtam... végülis csak a 3 tengelyt kell lekódolnod az agyadban, majd eszméletlenül püfölni a billentyűzetet
egérrel ha ráérzel, mehet a dolog... össze vissza rángatod, aztán jólvan
billenyűzethez képest sokat egyszerűsödik a dolog, kattintásra fékez, görgővel pedig lehet szabályozni a gázkart, de pl a rudder még mindig 3 billentyűn figyelt (jobb,bal, center)...
joy-jal azért egyszerűbb...
-
Kosztinho
tag
válasz
_csocso_ #6696 üzenetére
Hello,
Mindenképpen. Billentyűzettel szenvedés az egész. Pár ezer forintért lehet már venni valami alap joyt, ami tökéletesen megteszi (arra érdemes figyelni, a függőleges vezérsíkot tudjad vele irányítani, pl. forgatható legyen a kar). Bár vannak itt olyan elvetemültek, akik egérrel játszottak, de arról ők tudnak mesélni, én nem próbáltam soha
-
-
_csocso_
senior tag
Sziasztok! Most készülök beszerezni egy fsx-et. Netalán később online-ban szeretnék, a játékot regisztrálni kell? (GWL - en esetleg, köszi)
-
fatal`
titán
válasz
cintula187 #6691 üzenetére
Aerosoft nem készít 737et. PMDG meg when it's done. Szerintem az ifly előbb fog kijönni FSXre is
Elvileg 2 hét és jön az FS9es SP1 onnantól meg szerintem pár hónap és jön az FSXes verzió is. Arról nem beszélve, hogy fele annyiba kerül mint a PMDG (azt hiszem 55$ az FS9es verzió és +15$ lesz az upgrade FSXre, vagy később az is 55$ gondolom), és ebben benne vannak a BBJ változatok is, PMDGnél pedig, ha jól tudom 90$ lesz a 6-7-8-9.
-
cintula187
addikt
Van valami hír, hogy a "coming soon"- ból mikor lesz konkrétum a PMDG 737 NGX-ből? Vagy, hogy az Aerosoft 737 mikor készül el?
-
Korcsii
őstag
és a kis manók (akik pl a hűtőben is kapcsolgatják fel-le a villanyt)?
LIRF szép reptér, szeretem, sokat realtime wizz-eltem oda, meg 2-3x voltam BAV-val is, de FSX-ben sem sokkal rózsásabb a helyzet
bár mintha találtam volna valamit reinstall közben, de még nem került fel, az biztos... majd ha megint arra tévedek (eddig össz 6 repteret sikerült felraknom, khm)...
-
-
BinLaden
tag
válasz
Korcsii #6684 üzenetére
Hali!
reptérkiegészítő nincs, md-11, pl genoa, moszkva, és tegnap este pozsonyba is mellészálltam, szerintem a szisztemmel lesz gond mert még az md-11 load manager is hibát észlel és leáll fuel szelektor 0, ezért mindig kiirja tippként, hogy tankoljak ,de 77 tonna üzemanyagom van gépben sőt még a 747 load manager is hibát észlel és leáll ebből uninstall lesz
load manager hibája miatt most a topcattal próbálkozom -
fatal`
titán
válasz
Korcsii #6684 üzenetére
Scenery is lehet bugos. Pl. az ISDProject LIRF valamelyik pályája is bugos és a taxiwayre akar vinni az ILS szóval ott inkább Visual Approach mert jobb scenery sajna FS9hez nincs. Van még a lago rome de ahhoz nincs AES. Meg az MK Studios Warsaw is bugos volt, de azt már patchelték.
-
-
BinLaden
tag
Hali!
Egyre többet hibázik az fsxem, már kétszer előfordult , hogy a robot a pálya mellé tett le pedig megvolt a loc g/s dual land és olyan szépen mellészálltam hogy csak na.
-
Korcsii
őstag
valamelyik éjjel (hajnalban) csatlakoztam EGPF-ből az egyik KSFO-ból hazafelé (EGLL) tartó magyar BAV-os kollégához... ő is azt mondta, amit Geryson is szokott: ő azért repül longhault, mert közben tud tanulni (jelen pillanat is repül egyébként)... hát nemtudom, én longhaul közben netezés vagy videózásnál bonyolultabb műveletet ritkán tudok csinálni... túl sokszor nézek rá a gépre, forgalomra, és így egyfolytában megszakítva nem nagyon lehet tanulni sztem... programozással ugyan így vagyok... érdekesebb az FS még akkor is, ha kb semmi sem történik...
-
haky
senior tag
Pro Flight Simulator 2010:
[link] -
Korcsii
őstag
szintén... de én is csak papírrepülőt láttam a héten
-
haky
senior tag
Na megint elhalálozások lettek
, pedig naponta 2-3x benézek és senki.
-
fatal`
titán
válasz
vzsolo2225 #6669 üzenetére
Nem a magasságról beszél ő szerintem, hanem a légnyomásról.
Amit pedig transition altitude alatt a helyi értékre, fölötte pedig a standard értékre (29.92 hgIn, hPA-ban most nem jut eszembe
) kell állítani
-
vzsolo2225
tag
válasz
GrooveHero #6667 üzenetére
Szia.
"Lehet, hogy nem kellene a spoilert, meg fékszárnyat visszaállítani" - de vissza kell.
Amire "hátsó szárny" kifejezés alatt gondolsz, az az oldalkormány, és szerintem valami vezérlő beállítási problémád lehet.
"(...)de vki elmondhatná hogy mikor hogyan hova kell állítani" - az a valaki az ATCO, ő mondja meg, hogy a leadott repülési tervednek és az aktuális forgalmi helyzetnek megfelelően milyen magasságon kell repülnöd.
Adatbázisnak pedig ajánlom pl. a Jeppesen chartjait. -
GrooveHero
addikt
Sziasztok. Attól tartok, hogy MD-11-el leszállás után mikor be szeretnék taxizni vmit rosszul csinálok. Lehet, hogy nem kellene a spoilert, meg fékszárnyat visszaállítani, vagy nem tudom. Ugyanis külső nézetből mikor a gép taxi sebességre lassítí és indulnék taxizni, a házsó szárny mindíg kifordul jobbra, vagy ballra, és irányíthatatlan a gép. Tehát olyan, mintha folyamatosan balra, vagy jobbra forgatnám a joystick karját, szinte lehetetlenség taxizni.
Tudja vki hogy miért van ez? Mit csinálok rosszul?
Ja és a magasság állítóval is lenne kis gondom, nem igazán értem, hogy hogyan is kell használni...mármint persze tudom, hogy be kell tekerni...de vki elmondhatná hogy mikor hogyan hova kell állítani..
Ha vki esetleg tud, légysz adjon egy jó kis adatbázist, ahol a legtöbb reptér kifutója, ILS-e, SID-je, STAR-ja megtalálható, mert az IVAO adatbázis rendkívül hiányos, vagy csak én nem tudom kezelni? -
Geryson
addikt
válasz
Korcsii #6665 üzenetére
Hallod-e, pont a napokban jutott eszembe, hogy mennyire jó, hogy a sz@r idővel bejött a köd! Ma 2x voltam kint Ferihegyen és akkor köd volt 4 körül már, hogy a gépeket felszállás után 20 másodperccel elvesztettem szem elől. Sajnos ellenben most a hétvégén nem tudok repülni, de szeretnék már megint, annyira jók ezek a műszeres megközelítések ilyenkor télen.
-
Korcsii
őstag
megint jön a hideg, vele együtt a köd...
TPS népszerű (bár volt már nagyobb forgalom is ott)...nah vissza megasztár (csak néha azért ránéztem a radarra/app frekire)
ui: itt a lehetőség, lehet lecsapni a 6666. üzire (ne várjunk tovább)
-
Korcsii
őstag
válasz
Korcsii #6663 üzenetére
ez lol, de ha este repülök, akkor az esetek túlnyomó többségében telihold van (vagy majdnem telihold, pl ma)...
EGFF-nél felszállás után megint nem akarta az igazságot a 767-es FMC-je, de utána jól viselkedett, majd a szokásosnak mondható -165 fpm varióval értem földet... előttem valaki egy wilco A320-ast erőltetett le a pálya végére (EGLL 27R A11-12 kijárata környékén), de satufékkel megállt... go around, mi... amúgy jól esett...
-
gombcomp
senior tag
Mély tiszteletem a topictagoknak!
Szeretném megkérdezni,hogy ez a TRACKIR4 nevű kütyü nem érdekel e valakit.
Kifejezetten ilyen szimulátorokhoz tervezték
Bocs, a zavarásért! -
AirBooms
addikt
válasz
gabitoo88 #6652 üzenetére
Gerysonnak van igaza. Mondjuk ezt a témát már néhényszor kiveséztük, de akkor röviden:
Igen, egy hajszálnyival szebb a garfikája, mint az FS9-nek, ezen kívűl a pár dolgoban nem hogy előrelépés, hanem inkább visszalépés történt benne. S nagyon nem ezt vártuk az FS9 2003 év végi megjelenése után 5 évvel... Az a hajszálnyi fejlődés nincs arányban azzal az öt évvel, amit a fejlesztéssel etöltöttek, s a szimulátorosok nem kaptak egy korszerűbb, legalább egy genereációval jobb és szebb programot. Pedig ez csak az elvárható minimum lett volna, inkább 2-3 generációval kellett volna modernebbnek lennie mind grafikailag, mind szolgáltatásokban, szimuláció minőségben. Az meg ezek után pofátlanság, hogy a hardverigénye több nagyságrenddel is megnőtt, szinte a mai legdurvább játékok sem igényelnek olyan komoly vasat, mint az FSX.
Az a gond, hogy az FS9 egy csomó kiegészítővel közelíti az FSX kiegészítős minőségét, a grafikája egyáltalán nem észrevehetően gagyibb hozzá képest, ugyanakkor az FS9 már a kettővel előző generációs procikon és VGA-kon is simán elfut így kiegészítve csodásan, míg az FSX, ha tuningolod a grafikáját, a látványt, s más egyebet, csak még szarabbul döcög egy mai csúcs gépen is.
Szóval én ezek fényében nem gagyiznám le az FS9-et az FSX-hez képest, mert ez utóbbi nagyobb csalódás, szégyen. -
Geryson
addikt
Én sem úgy értettem.
Ahogy AirBooms is írja, totál gáz az FSX programozása. Emlékeszem, hogy FS9 alatt amikor megvettem a 8600-os procimat és meghúztam plusz mellé betettem 8800 GTS videókarimat (akkoriban a GTX mellett a legcsúcsabb videókarit), akkor 100 FPS-em volt PMDG-vel, nem kamu, 100! mondjuk kiegészítős repülőtereken ez lement 40-re, de akkor is csúcs volt, nem volt olyan szitum ahol megakadt volna a gép. Jah! Ground, night environment telepítve, meg minden ami létezett fent volt.
Most tartok 20 FPS körül, ami - ahogy írtam is - nekem már éppen elég, de valljuk be tényleg lósz@r sem egy ilyen géphez...
-
Geryson
addikt
Engem 20 FPS körül már nem érdekel, hogy mennyi. Biztosan lehetne még itt és ott húzni egy kicsit, de most 20 vagy 22 már tök mindegy. Most ultrastabilnak tűnik és totál jó az FPS. A szél megnyír, azonnal reagál a gépem rá, azonnal lereagálja az ellenkormányzást is, ez a lényeg, hogy meglegyen a 20 FPS körül leszálláskor.
Nekem nincs forgalom beállítva, merthogy online repülök és ott úgy sem számít az AI, a kocsik az utakon viszont nem tetszenek, ezért van kikapcsolva.
-
haky
senior tag
válasz
Cypresss #6627 üzenetére
Nekem a win7 64bit prof boot idő 29,4mp. Pedig nekem nincs SSD-m, igaz 2db HD502HJ van RAID0-ban, de így legalább 1TB méretben tudja a HDTune szerinti 271MB-s olvasást. Ennyit az SSD-ről
. Normál esetben is lehetne akár 2 perc is, mivel hazajövök bekapcsolom a gépet, teszek veszek és kb 5 perc mire leülök elé.
-
Cypresss
senior tag
válasz
cintula187 #6640 üzenetére
Szia,
A csúszás (illetve a futópálya felületének tapadása) nincs leprogramozva. Ha akarsz ilyet az általad repült gépekre, akkor ajánlom ezt: [link] Manuálisan is tudsz változtatni az aktuális AB fokozat lassításának mértékén, vannak offsetek és fut widefs-en keresztül is. FS9-re és FSX-re is. Elég profi.
-
BinLaden
tag
válasz
cintula187 #6640 üzenetére
Hali!
valami megcsúszás elleni, fékezési rendszer vagy mi
én is md 11-el repülök, de nem nagyon vettem észre a hatását
szerintem akkor van nagy szerepe ha havas vagy esős időben repülsz -
haky
senior tag
Aki még nem látta volna:
[link]
új videok a készülő Microsoft Flight-ról. -
Cypresss
senior tag
válasz
AirBooms #6628 üzenetére
Szia,
Az első gépem vízhűtéssel, de egyelőre remek tapasztalataim vannak. Több óra repülés után sem ment fel a proci hőmérséklete 4547 fok fölé.
Ráadásul egy picit húztam is a sebességen, jelenleg 3,75 Ghz-en megy. Szóval nem rossz, nem rossz...
SSD: A rendszer itt van és próbaképpen felraktam az FS9-et is (összesen 31 giga, de még nem raktam fel minden kiegészítőt), iszonyat gyors lett.
FSX-et pedig a vinyóra raktam, ott van hely bőven. Egyébként kezdetben féltem az SSD-től, de többen ajánlották ezt [link] a cikket alapos tanulmányozásra. Átolvasni és értelmezni kb három órámba került, de engem meggyőzött. Minden amit tudok az SSD-ről, azt innen tudom. Ezután döntöttem a vásárlás mellett és nem bántam meg, sőt; SSD-s gép után kínszenvedés a laptopommal dolgozni.
-
AirBooms
addikt
válasz
Cypresss #6627 üzenetére
Gratula, szép és jó géped lett! S látom, nálad is víz az úr!
Én nekem épp most kell cserélnem a tiédhez hasonló SSD-t, még nem tudom, mi lesz az utódja... Nálad az SSD-n csak a rendszer van (ezt abból gondolom, hogy a boot-időd ilyen jó - mondjuk ez nálam is így volt), vagy az FS is? Az a baj, hogy nálam az FS még a 160 gigás Intel SSD-re sem férne el, pedig már elgondolkoztam rajta. -
Cypresss
senior tag
Igeeeeeeeeeeeen! Elkészült az új konfig, hét hónap rettenetes szopóvákum után végre itt van előttem; él, működik, lélegzik és már fut rajta az FS, HIHETETLEN SEBESSÉGGEL!
Cuccok alatt megtekinthetők a részletek, ha érdekel valakit. Ja igen; IMÁDOM AZ SSD-t!
Boot time (Win7 64bit Pro): 24sec
-
Geryson
addikt
válasz
Cypresss #6621 üzenetére
Nem rossz gép, én egy A6 Avant Quattro 2.5 TDI-t terelgetek, navi, hangvezéslés, TV, azt hiszem fullnak hívják, bár ez mindig relatív.
Korcsii: Múlt héten pénteken nem jöttél velem KJFK-re, olyan taxifelsorolást kaptam, hogy nem győztem jegyzetelni, kb. úgy hangzott amit leírtál.
És a pláne, hogy szombat délelőtt induláskor is volt irányítás, pedig kint reggel 7-8 óra körül volt még csak az idő. Mondjuk forgalom már volt szokás szerint. Szerintem pénteken is oda megyek.
-
AirBooms
addikt
válasz
Geryson #6618 üzenetére
Ha a kocsidban van navigáció, tempomat, távolságtartó radar, sávelhagyásra figyelmeztető berendezés, akkor szinte már teljesen utasszállító pilóta fílinged lehetne... Vezettem egy-két ilyen autót, s mintha otthon, az FS-sel játszottam volna. Tisztára nem autóvezetőnek, hanem programozó-navigátornak éreztem magam.
-
Geryson
addikt
Képzeljétek el, hogy most szereltettem be a kocsimba egy kihangosítót és olvasgatom a használati utasítását erre látom, hogy a hangvezérlésnél nem csak számokat (és persze neveket és utasításokat) tudok neki mondani, hanem betűket is, hogy a telefonkönyvben azokra a helyekre tudjon lapozni. Na és most jön a pláne, hogy ismeri a hagyományos abc-t és a NATO abc-t is, ami történetesen ugye az, amit mi is használunk a repülésben a taxiutaknál!
Tiszta pilóta-feeling...
-
gabitoo88
tag
Hová tűnt mindenki? Ma láttam a sarki fényt!
-
haky
senior tag
válasz
Geryson #6607 üzenetére
Én próbáltam anno hybrid cf-el 4850+4870 és jóval lassabb volt mint 1db 4850-el. Úgyhogy szerintem fa..ság az az 50-60fps
. Arról nem beszélve, hogy sokszor elszállt az élsimításom, egyszerűen nem szereti a több GPU-s kártyákat.
De egyszerű, mert nézd meg, h a TE VGA-d mennyire tudja leterhelni az FSX. Lehet, h cserélned se kell. Az enyém néha megy 50% fölé
. Max 60% 1-2 texture flow-os ORBX-es cuccnál.
-
GrooveHero
addikt
Hali!
Egy olyan jellegű problematika merült fel, hgy a 747-esnél cold & dark-nál az extrnal power 1 nem elérhető alapból, és be sem tudom nyomni a bal szélét, mert egyszerre nyomódik be a két gomb. Enélkül meg nem tudok továbbmenni. És nagyon kíváncsi vagyok erre a "kis" gépre, mert tök szép, meg tök jó, meg tök nagy, meg mindenHja és még valami.
Haverral szeretnénk LAN-ban repülni egyet, de nem tudjuk összehozni. Vki le tudná írni részletesen a lépéseket?
A gépek össze vannak kötve cross-sal, a pingelés megvolt, a két gép látja egymást, csak az enyémen win7, haverén xp van. lehet ez a gond?Aki tudm az légyszi válaszoljon a kérdéseimre, fontosak lennének.
Előre is nagyon köszönöm.
Hali. -
AirBooms
addikt
válasz
Geryson #6605 üzenetére
Ha jól tudom, nem támogatja a 2 GPU-t az FSX sem. A 295 pedig enélkül lassabb lesz mint a 285 (az alapórajelei kisebbek a 285-nél, mert túllépnék a 300 wattos teljesítményfelvételt!). A legjobban egy 285-tel jársz, pláne, ha egy tuningos példányt fogsz ki. Tudom ajánlani az XFX GTX285 Black Edition-t vagy az XXX-et ugyanebből. A 295 plusz memóriája sem ér semmit az FS-nek - hacsak nem valami eszméletlen nagy felbontást használsz. Az FS2004 nálam a GTX285-öt átlagban olyan 30 százalékosan terhelte...
Ami még jó vétel lehet, egy GTX460 1 GB. Ezek húzva tudják a GTX285 sebességét, kevesebet fogyasztanak, alig melegszenek. Az áruk pedig most nagyon elfogadható... -
Geryson
addikt
Azon gondolkozom, hogy veszek (ha találok beszámítással) egy GTX 295-öt, gondolom ez talán még-még dobna az FPS-en egyet és ha sikerülne tényleg stabilan bemenni 20 és 30 FPS közé bármilyen szituációban, az azért nem lenne rossz eredmény. Esetleg valakinek GTX 285 vagy 295?
-
Korcsii
őstag
a cfg teljesen alap, még csak néhány dolgot hoztam át régiből... ami viszont neked is megvan a beérkezett fájljaid között néhány példányban
igaz eddig mindig volt vele valami bajod...
a nagyobb cache szerintem is dob rajta valamennyit, de lehet az órajel még többet...
amúgy tavaly próbálkoztam különböző RAM beállításokkal, és bőven észrevehető az is... már nem tudom, hogy az órajel vagy az időzítés számított többet, de eszméletlen adatmennyiséggel dolgozik, szóval a 800 vs 1000 MHz is közrejátszhat benne... (1000, mert az ASUS EPU-jával próbálkoztam, emelni/csökkenteni a proci meg a rendszer órajelét, de végül nem lett belőle semmi, viszont ez maradt 1000)...
-
Geryson
addikt
Na, pedig soha nem szálltam még le ott. Még FS98-ban (vagy talán FS95-ben) repülgettem mindig a szomszédos repülőterekre, lévén Magyarországon nem volt repülőtér, még Ferihegy sem. Emlékszem, hogy valami miatt mindig Prágát preferáltam Bécs helyett, de azért akkor egyik sem így nézett ki.
Emlékszem, egyszer produkáltam egy hasraszállást Prágában, 1x fordult velem elő ilyen azóta, persze pont irányítás alatt FS9-ben, de már nem tudom hol.
Béccsel kapcsolatban annyi az emlékem, hogy kisgéppel sokszor átrepültem Sármellékről és néztem az online induló forgalmat (persze irányítás nem volt) és így többször áthúztam a reptér felett, de figyeltem mindig az érkező/induló gépekre. Aztán egyszer rám szólt egy SUP, hogy ilyet nem illik csinálni, úgyhogy abbahagytam. Gondolom figyelte a radart, hogy mit csinál ez a hülye gyerek ott...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Bomba ár! Microsoft Surface Pro 5 Wifi - i5-7GEN I 4GB I 128GB SSD I W10 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest