Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- LG LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kosztinho
tag
válasz
_csocso_
üzenetére
Hello,
Mindenképpen. Billentyűzettel szenvedés az egész. Pár ezer forintért lehet már venni valami alap joyt, ami tökéletesen megteszi (arra érdemes figyelni, a függőleges vezérsíkot tudjad vele irányítani, pl. forgatható legyen a kar). Bár vannak itt olyan elvetemültek, akik egérrel játszottak, de arról ők tudnak mesélni, én nem próbáltam soha

-
Kosztinho
tag
válasz
GrooveHero
üzenetére
A röviditések csak röviden, tömören
:
AIRAC: az az adatbázis, ami alapján az FMC dolgozik (repterek, waypointok, SID, STAR, stb..)METAR: meteorológiai jelentés. Le tudod kérni az ATCtől, ha behangolod az ATIS-t. (Hogy hogy kell értelmezni, az már másik történet
)ATC: légiforgalom-irányító.
-
Kosztinho
tag
Pont a registry-turkálást szerettem volna elkerülni. Nem mintha kétségbe esnék tőle, de örültem volna valami "egyklikkes" megoldásnak
Mondjuk még ez is egyszerűbb (vagyis gyorsabb), mint újrarakni mindent. Meg végülis csak egyszer kell megcsinálni, kimentem valahova, aztán már csak update-elgetni kell majd. -
Kosztinho
tag
Hali!
Tud valaki olyan programról, amivel valami ghost-szerűt lehetne késziteni FS9ről? Át akarom tenni egy másik gépre, és nagyon nincs kedvem feltelepitgetni pár tucat kiegészitőt

-
Kosztinho
tag
válasz
vzsolo2225
üzenetére
Jaa, az ugy mas
En azt hittem "potyogtetve" kell raterelni az ivre... De akkor hetvegen ki is probalom mindkettot 
-
Kosztinho
tag
-
Kosztinho
tag
válasz
Gizmo94
üzenetére

Carenado fele C172-essel, meg mooney m20J-vel. De azert lett ilyen sok, mert azert kanyarogtam rendesen Daniaban, Svedorszagban, Nemeto.-ba. Amugy meglett volna szerintem 10 ora alatt is
De poen, mert VFR-t repulok, es googlemaps-on nezem a fobb pontokat (varosok, tavak, folyok, utak, stb) es olyan szepen le lehet kovetni, hogy merre jarok, hogy eloszor el se hittem

-
Kosztinho
tag
válasz
AirBooms
üzenetére
Vagy, ha megy valamennyire az angol, akkor FS9-ben a flying lessons alatt jó kis tutorialok vannak, szép színes ábrákkal, bemutató repülésekkel. Marha hosszú, marha unalmas, de az alapokat meg lehet tanulni belőle
(Anno én is ezekkel kezdtem, amikor rájöttem, hogy ez nem annyi, hogy bepattanok és padlógáz
) -
Kosztinho
tag
-
Kosztinho
tag
Látom mindenkinek jól telik a hónap

26-án államvizsga...akkor most nyertem?
-
Kosztinho
tag
válasz
Gizmo94
üzenetére
Így van

Kézzel repülhető, az automata részével vannak gondok. Pl. az FMC abszolút nem működik, VORra nem mindig bír ráállni magától (ha viszont megvan,akkor szépen tartja
), a magasságváltások érdekesek, hogy finoman fogalmazzak, ILS-t jobb ha elfelejti az ember...
Igazából nézőpont kérdése: lehet szenvedés, de lehet élmény is
De a legjobb az lenne,ha már kijönne az új NGX... -
Kosztinho
tag
válasz
Gizmo94
üzenetére
Oké, összebogarászom ami kellhet, aztán hétvégén feldobom valahova.
hunfatal: CTRL-E valóban nem tökéletes, hogy finoman fogalmazzak
De A/T-t ne is kapcsoljon nekem,mert azt ha jól tudom csak felszállás előtt kell felpöttyinteni,nem indításkor...persze lehet én tudom rosszul... 
-
Kosztinho
tag
válasz
Gizmo94
üzenetére
Nekem a kicsi az a Cessna,ez meg nagyobb

Sikerült azokat is, de nem emlékszem pontosan hogy hogyan.. Valahogy egy külön mappába telepítgettem, és onnan másoltam át kézzel mindent a helyére.Közvetlenül az FSX mappájába nem ment fel. A service update-t viszont már nem sikerült
-
Kosztinho
tag
Nagy nehezen beküzdöttem

Nem mondom, hogy tökéletes lett,de repülhető.
Az FMC-n kívül annyi hibája van, hogy manuálisan nem megy a hajtóműindítás, csak CTRL-E-vel, meg az autopilóta nem mindig jól fordul rá a VOR-ra, és akkor kicsit be kell segíteni kézzel. De ennyit elnézek neki, mert a nagyobb gépek közül ez a kedvenc
-
Kosztinho
tag
válasz
Korcsii
üzenetére
Villámcsapást ki kell(ene) bírnia szerintem is,én is láttam egy csomó videót...
Más olyan elektromos hatás meg nem jut eszembe,ami teljesen tönkre tehetné az egész rendszert...Aztán persze kitudja, nagyon én se értek ehhez a részéhez...
De én személy szerint a mechanikai hibáktól jobban tartanék, mint az elektronikaiaktól.A francia airbusról elég sok mindent találgattak(villámcsapás, hajtómű, AP hiba, felrobbantották,stb...), tartok tőle soha nem fogjuk megtudni, hogy miért zuhant le.
-
Kosztinho
tag
Na akkor még egyszer
:
Amikor kiválasztod a küldetést(pl. a Monsoon Approachot
), a lista alatt van egy olyan, hogy Enable changes in selected Mission, azt kell kipipálni. Elindítod a küldetést,nyomsz egy ALT gombot,és az Aircraft -> Select aircrafttal kiválasztod a PMDG-s 747-est. Innentől fogva azzal repülöd a küldetést... -
Kosztinho
tag
Hello!
A PMDG 737-800-t neked sikerült felküzdeni FSX alá? Ezzel szívok már lassan egy hete, addig eljutottam, hogy csak az FMC-ben nem tudom a reptereket megadni (meg egy-két kapcsolót nem tudok állítani az overheaden,de az egyelőre nem izgat) Ha sikerült tudnál valami trükköt mondani hogy hogyan?

-
Kosztinho
tag
válasz
Geryson
üzenetére
Egyrészt az FSB miatt, plusz még egy pár dolog amiről én eddig hallottam :
- L3 cache, ami azért sokat dob rajta
- a prociba magonként külön be van tokozva a memóriavezérlő -> a memóriautasításoknak nem kell átmenniük az északi hídon
- újra van Hyperthreading (ha jól tudom, egy darabig kihagyták valamiért...)
- plusz még egy pár dolog, amiről nekem fogalmam sincs
-
Kosztinho
tag
Sziasztok!
Lenne egy VATSIMes kérdésem:
Ha olyan reptérröl akarok felszállni/leszállni , ahol nincs irányítás, ott mi a teendő? UNICOMba pötyögjem be hogy mit akarok, vagy használjam a beépített ATCt, vagy csak adjak egy kövér gázt és mehet? -
Kosztinho
tag
FSCopilot/FSInnhez nem tud valaki linket,hogy honnan lehetne leszedni? A hivatalos oldalon lévő valamiért nem működik...

-
Kosztinho
tag
-
Kosztinho
tag
válasz
Geryson
üzenetére
wow, jó cuccnak tűnnek, majd lehet teszek velük egy próbát.Tényleg vannak benne jó fajta akcentusok(pl. az 5.en kicsit felröhögtem
)Online repüléshez milyen plusz tudás/progi kell? Fóniát mennyire kell(ene) vágni? Gondolkodtam már rajta,hogy ki kellene próbálni, de még nem szántam rá magam ,hogy komolyabban utánanézzek

-
Kosztinho
tag
Sziasztok!
Azt meg lehet oldani valahogy, hogy ha kiteszem az FSX-et ablakba,és taskot váltok, ne menjen el a hang? Hosszabb utak alatt jó lenne mást is csinálni közben,és mégis hallani a rádiót,stb...
-
Kosztinho
tag
Én GPS-el szoktam nézni, az GS-t mutat.
Gyorsan kipróbáltam, 26000 lábon az IAS 330 csomó,a GS pedig 442. (Az már azért kellemes sebesség
) Az ha jól számolom, ~820km/h.
Mach-ra pedig az autopilotnál a IAS/MACH alatti C/O kapcsolóval válthatsz,de az nem fog 0,7-08at mutatni,mert az is IASban számol. -
Kosztinho
tag
Hali!
Nekem ilyen joy-om van, szerintem teljesen megérte az árát. Frankón be lehet lőni FSX alá,nincs vele semmi gond. Egyedül ForceFeedbacket hiányolom,de hát annyi baj legyen
Plusz jó dolog,hogy tudod csavarni is,és azzal mozgatni a függőleges vezérsíkot.mod: Hátránynak annyit tudok, hogy egy másik fórumon olvastam,hogy állítólag gyorsan kopik, de ezzel én még nem találkoztam

-
Kosztinho
tag
Nyugi,az update szerint folytatják
(persze kérdés,ha más csapat fejleszti,akkor milyen lesz...)De ha már itt vagyok,lenne egy kérdésem:
Az mitől függ, hogy az FS műszeres repülésnek 'könyveli el' az utat,v csak simának?
Mert eddig próbáltam úgy,hogy a torony mondja merre menjek, úgy is hogy magamtól repültem VORtol VORig,nappal,éjszaka,esőben,egyéb kombináciokban,de mindig csak 10-20 percet ír az x orás utakbol....
-
Kosztinho
tag
válasz
tomi_mod
üzenetére
Ha jól értem a gondot,akkor szerintem az "A"-val próbálkozzál.Mert FSXben alapban "S"-el tudsz váltani a cockpit, külső nézet, torony (+talán még valami) között,"A"-val pedig ezeken belül váltasz.Pl. valamilyen cockpit nézeten vagy, és akkor váltogathatsz h 2D, 3D, radio stack, felső kapcsolók, stb...
-
-
Kosztinho
tag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Hát, nekem az adatlapomon lévő gépen 1024ben gyenge mediumon megyeget...a nagyobb reptereken esik le az fps,de ott csúnyán
Szóval egy próbát megér szerintem.
(ja meg persze DX9ben) -
Kosztinho
tag
válasz
Interceptor
üzenetére
Hello!
Esetleg még IL-2.Már ha bejönnek a világháborús gépek...
-
Kosztinho
tag
Hello!
Olyannal már találkozott valaki,hogy az oktatónak és az ATCnek nincs hangja?
Vagy csak én állitottam el valamit? (Eddig szolt minden,csak ujra kellett raknom.De ez igy nagyon nem jó...
)
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hardcore café
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Filmvilág
- Jövedelem
- Autós topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Újszerű Sony PS4 500GB, 1db DUALSHOCK 4 kontrollerrel
- Új, felbontott Kingston FURY 24GB (1 modul) Renegade DDR5 8000MHz CL38 KF580C38RW-24 - 24 hó gari
- Honor 90 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Motorola Moto G72 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Xiaomi 13T 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4188, 94% Akkumulátor
- 173 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 12/128GB Fekete / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

), addig meg lehet meg is muttetem. De koszi az infot

Meguntam a szopast az FSX-el... Es azota szebb es boldogabb az eletem
Nem sokat repultem a gyarival...
Akkor valószínű nem ez lesz a megoldás...
), a magasságváltások érdekesek, hogy finoman fogalmazzak, ILS-t jobb ha elfelejti az ember...