Hirdetés
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Azonnali fotós kérdések órája
- iPad topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geryson
addikt
válasz
Korcsii #12096 üzenetére
Háááát, nem írnám, ha 40-50 FPS-esem lenne, de annyi csak kívülről, vagy a levegőben van...
Képzeld, jelentkeztem az Air Japan VA-ba, fel is vettek kb. 2 hete. Kicsit irreálisan a JCA (Japan Cargo) szekcióba vagyok egy 747-8-al. Annak ellenére, hogy ez pár éve megszűnt, úgymond életben tartják és lehet repülni ezt is (személyekhez továbbra sincs kedvem). Nagyon kedvesek és nagyon érdekesen beszélnek angolul.
Holnap fogok már mennyi egy kicsit hosszabbat, egy RJTT-KSFO-t, úgy látom elég sokat leszek víz felett.
A PMDG livery amúgy valami ocsmány...
Meglátom milyen a csapat, bár közben elkezdtem szemezni az AAL-el is, nekik úgy látom van a flottában 747-8F és valami bödület, hogy mennyien vannak pilóták. Mondjuk amcsiknak repülni annyira nincs kedvem. Van még a Cathay Cargo is, erre is van VA, de ők lényegesen kisebbek mint az American Airlines.
-
Geryson
addikt
Na, az előző kérdésemre megvan a válasz, kérdezek mást.
Most egy 580OC kártyám van, 1.5 giga RAM-al, mellette egy i7 D0, 4.0-án, 12 giga DDR3-al. Mit vennétek a helyemben?
Új procit (6 magosat), lapot, memóriát (Quad channel), vagy új VGA-t, ha legfőbb elfoglaltságom az FSX? Az az igazság, hogy eddig nekem egyetlen játék sem akasztotta meg a gépet, tehát úgy egyébként nincs okom cserélni.
VGA-ban várok, hogy szóljanak, hogy megjött és 7990-re cserélném, ez ugye brutális kártya, ez ismert. A kérdés csak az, hogy van-e értelme, hogy ha pl. az i7 kevés az FSX-nek.
-
Geryson
addikt
válasz
RCH663 #12091 üzenetére
Na, most tudok a kérdéssel alaposabban foglalkozni. Hol kell ezeket a cikkeket a neved alatt keresni? Google, vagy itt?
Egyébként nálam egyenlőre a tweak nem igazán jött be, ugyanis kevesebb lett az FPS-em.
Aztán inkább most visszatöltöttem a régi .cfg-met és egyesével fogok nekiindulni minden pontnak, de így mondjuk túl sokat lehet nem is várok tőle.
Érdekes, most néztem, nekem van régi bufferpool bejegyzés, ezzel a szöveggel:
[BufferPools]
RejectThreshold=131072Ez mi?
-
RCH663
aktív tag
válasz
Geryson #12089 üzenetére
Szokásos: Nevem alatt tweak cikk, többször végig olvasni, próbálgatni.
ATI vs nV: kb másfél éve nincs különösebb különbség a két nagy gyártó között előtte volt, az ATI AA enginje sajnos elvérzett a felhők shader modelljén, ez egy bug volt valahol a catalyst legmélyén de kártyák felépítése is szerepet játszott benne.
Bufferpool: sokáig szent grálnak tartották a tweak-ben, de nem csodaszer. kísérletezni kell vele, de nem oldja meg a gondodat hirtelen. Van hogy jobb kikapcsolni, van hogy jobb bekapcsolni, és manuálisan nagyobb poolsize-t adni neki. Függ a kártyától, meg még ezer más dologtól (driver sem mindegy)
FPS limiterek: dx9 alatt használhatók, FSX anti lagg pl. FSX alatt nem az fps száma a lényeg, hanem hogy folyamatosnak tűnjön. 27-33 stabil fpstől felfele mindegy gyakorlatilag hogy hány fps-ed van. Ezért jó megfogni limiterrel, mert akkor nem ugrál, és elkerülhetőbbek a mikro laggok.
-
Geryson
addikt
Mesterek! Egy kis Tweak kérdésem lenne. Nem vagyok valami jártas ebben, de azért sikerült belőnöm úgy a gépem, hogy szépen elrepülgetek midnenhova VC-ben payware tájjal, reptérrel, időjárással és repülővel. A legutóbbi ötlet, amit alkalmazok az a dwm újraindítása FSX indítás után, ez nálam a földön 5-10 FPS, levegőben meg még több és valóban nincs FPS brutális ugrálás.
Amit viszont tegnap láttam Youtube-on tök véletlenül az az volt, hogy a srác kikapcsolt egy bufferpool nevü dolgot, hogy a VGA végezze a munkát, plusz visszavettem trilineárisra azt az izét (nem tudom mi a neve) FSX-en belül és a VGA control paneljében rakta rá az AA-t és az élsimítást. Plusz még javasolt egy olyat, hogy legyen egy külső FPS limiterrel fékezve az FSX.
Ezt meg tudjátok erősíteni?
Más:
Anno volt a Youtubeon egy srác, csodaszép FSX videókat csinált egy dual GPUs ATI-val és amikor beszélgettem vele mondta, hogy hülyeség, hogy az ATI nem jó FSX-hez. Aztán ha Google-el kicsit körbenézek, mégis szidják. Lehet megcsípek egy 7990-et, az én mostani kártyámhoz képest 2.5 - 3.5x nagyobb FPS-t hoz normális játékoknál, persze tudom az FSX az sajnos más. Viszont nem találtam még tesztet, hogy valaki FSX-el nyomta volna a 7990-et, ami azért csak a legerősebb még egy pár napig a piacon. Valakinek valami tapasztalata? Vagy hagyjam is, merthogy ATI és inkább várjam meg a 290x-et?
-
Cypresss
senior tag
válasz
cintula187 #12080 üzenetére
Reinstall és downgrade: van az Atinak egy uninstaller progija, amivel totál ki lehet gyilkolni a telepített driver minden elemét és a registry bejegyzéseket. Felraktam neked szerverre, [innen] leszedheted.
Futtasd le, ezután indítsd újra a gépet, majd mehet vissza a 13.4-es driver. Ha ezzel megvagy akkor fsx konfig fájl töröl, csak ezután indítsd el az FSX-et, és hagyd had építse újra a fájlt (ezzel persze minden beállításod elveszik a programban, azokat majd megcsinálod újra). Sok sikert, remélem segít.
-
Korcsii
őstag
válasz
cintula187 #12082 üzenetére
Win downgrade.
-
uRSul
tag
válasz
cintula187 #12080 üzenetére
Ha idéznék egy korábbi üzenetből, ezt idézném: 'inkább ne kísértsd a sorsot vele (13.9)! ...Hátha a következő driver jobb lesz!'
Nekem pont ezt csinálta, ha a logitech profileren vagy más programon keresztül indítottam, önmagában indítva viszont legalább jó volt. A driver eltávolítás megoldotta vagy ha vissza tudod állítani a rendszert korábbi állapotba, talán az is segít.
Mivel a hétvégén (párszor) teljes windows reinstall volt a gépemen, így tudom, hogy ez biztosan megoldja a problémát, sőt azóta meglehetősen elégedett vagyok a géppel, 30 fps alá ritkán megy még erősen felhős időben sem!
Lehet, hogy sok volt már a kiegészítő!Jó telepítést!
-
cintula187
addikt
Mi ez a nihil srácok??
Legalább annyi tudható hogy egy reinstall megoldja e a problémát?
-
cintula187
addikt
Gázos a helyzet. Ugyanez a jelenség van nálam is. Próbáltam visszarakni a korábbi catalystot és uninstall közben kékhalál volt.
Most viszont nagynehezen vissazrakva a 13.9 et a totál default flight tehát hogy levegőben indulva a trike ultralight kivételével semmit sem tölt be :s
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Nem tudom hogy a catalyst frissítésnek tudható be de nem hajlando repteret betölteni az FSX. Az a fura hogy akérmelyik repteret töltetem be vele akár csak az fsx akár elötte REX et elinsítva semmi. Csak agyal 100% loading complete nél és kakukk. A fura hogy nem a scenery betöltéssel kezdi hanem egyből 80% mál loading air land and sea traffic nál tart
-
SLC09
tag
En a kompatibilitasi hibat azzal oldottam meg, hogy egy kulon particiora felraktam kulon az FSX-nek egy 64bites xp-t. Igaz igy nincs magyar billentyuzetem, mert csak angolul jelent meg ez az XP, de legalabb minden fut maximalis stabilitassal.
-
djfules
tag
Na most melyiket mért van kétféle a piacon miben különböznek és melyiket érdemes használni?
Aerosoft NavDataPro Cycle 1311 < - > Navigraph AIRAC Cycle 1311
-
uRSul
tag
válasz
Korcsii #12069 üzenetére
Igen, ezt olvastam én is, de reméltem, hogy van valamilyen más megoldása is, mert Win8.1 alatt nem engedte telepíteni a 13.4-t (nálam lefagyott közben), ahhoz csak a 13.9-et lehet letölteni a honlapról is. A választ köszönöm!
cintula187: inkább ne kísértsd a sorsot vele!
Épp IVAO IFR World Tourt csinálok, és azt tervezetem, hogy hétvégén pár szakaszt megcsinálok ehelyett már nem tudom hányadszor telepítem újra a dolgokat!
Hátha a következő driver jobb lesz! -
uRSul
tag
Én is csatlakoznék az előttem szólóhoz, 1 napja csak hibaüzenetet látok, magasba törő Boeing helyett!
Igaz, hogy Windows 8.1-re frissítettem, de egy ideig még ezen is elindult (uiautomationcore.dll cserélve).
Gondolom, hogy valamilyen Ati probléma, esetleg ennek a dll-nek egy másik gépről átmásolása segíthet?
(a tapasztalatom az, hogy nem igazán)A hibát okozó alkalmazás neve: fsx.exe, verzió: 10.0.61637.0, időbélyeg: 0x46fadb14
A hibát okozó modul neve: atiumdag.dll, verzió: 9.14.10.984, időbélyeg: 0x5221203b
Kivételkód: 0xc0000005
Hiba pozíciója: 0x00024c81
A hibát okozó folyamat azonosítója: 0xe44
A hibát okozó alkalmazás indításának időpontja: 0x01cecca896f30c16
A hibát okozó alkalmazás elérési útja: F:\Microsoft Flight Simulator X\fsx.exe
A hibát okozó modul elérési útja: C:\WINDOWS\SYSTEM32\atiumdag.dll
Jelentés azonosítója: e7ab3c7b-389b-11e3-be75-1c6f65d372e9
A hibát okozó csomag teljes neve:
A hibát okozó csomag relatív alkalmazásazonosítója:Köszi!
-
SLC09
tag
Sziasztok,
újra telepítettem a gépet, ua. az OS van rajta mint eddig (win7 64 bit) és ezzel a hibaüzenettel kifagy: fatal error has occurred. Akkor fagy ki amikor a betöltött játék közben próbálok akármelyik menüpontba belépni vagy kilépni a pillanatnyi repülésből a főmenübe. Próbáltam a + dll bemásolását és a 2 dll kitörlését a system mappákból is, ezeket találtam neten, De nem segített. Volt másnak is ilyen, mi volt a megoldás, ill. mi okozza?
Köszönöm a segítségeteket!
-
Geryson
addikt
-
gabesz222
csendes tag
sziasztok köszönöm a válaszokat próbálgattam az ereszkedést és most már megy simán a landolással együtt...de még lenne pár kérdésem...
boeing 737-ben (pmdg) mit jelentenek ezek a kapcsolók és mire szolgálnak?: L/R pack, L/R recirc fan, isolation valve, és APU bleed (apu-t tudom mi)
valamint egy olyan problémám lenne hogy alapból a parkolóhelyen 45 csomós sebességet mutat a gép.... hogy lehetne ezt nullára korrigálni? -
-
Cypresss
senior tag
Akinek megvan a FlyTampa TNCM FSX-re az innen töltheti az új verziót: [link]
A már meglévő serial kell hozzá, AES támogatás majd jön.
-
pcnet
addikt
Sziasztok!
A repülés élménye trilógia most 71%kal olcsóbban vásárolható meg letölthető verzióban. Én eddig a Sierra Kilo Delta-t vettem meg, 600 ft-ért ajándék volt.
Kis kiegészítés: vásárláshoz regisztráció szükséges, vásárlás után belépve jobb felül a Rendeléseim alatt a rendelés állapotánál "Letölthető tartalom"ra kattintva jön be a megrendelés követése. Itt a "letöltéshez klikk ide" linkre jobb egérgomb majd Hivatkozás mentése más néven. Bal klikkre nálam böngészőben indult el. Kicsit eldugták.
Szerk.: Szerintem számotokra már nem újdonság, de A pilótafülke titkai is nagyon-nagyon jó vétel 600ft-ért.
-
válasz
Korcsii #12059 üzenetére
Fuhh, jó kérdés. Sajnos közel két éve nem ültem cockpitben.
Mondjuk szinte minden esetben kaptunk shortcutot, aztán vektoráltak, illetve ment az egyezkedés az ATC-vel, hogy ha adott pontot adott magasságon tudjuk keresztezni, akkor mehet az adott hosszúságú final pl. És jellemzően nagyon-nagyon kevés pilóta emelkedett/süllyedt VNAV szerint, igaz, e tekintetben a SOP sem volt túl szigorú.
-
Korcsii
őstag
Jorus, egy ANEXA1J lerepülése hogy zajlik a valóságban? Gondolok itt a süllyedési profilra, illetve a varióra. Mert szinte mindig kapnak rövidítést illetve vektort, szóval a Szlovákok felett nehéz belőni a T/D-t és a veariót is. Egy fokkal könnyebb, ha megmondják, mennyire süllyedjünk ANEXA-ig. De 13-as iránynál még a kb straight-in approach is szóba jöhet, akkor pedig még alacsonyabban kell elérni ANEXA-t. Ha jól tudom IRL ezt tesztelik is a Wizz-nél (illetve a megszakítás nélküli süllyedést).
-
válasz
gabesz222 #12055 üzenetére
Nem. Szépen leköveti a vertikális repülési profilt a gép VNAV-ban. Kézzel csak akkor kell állítanod a magasságot, ha az ATC másképp kéri (máshogy fogja). Ha kapsz egy új magasságot az ATC-től, akkor azt betekered, és vagy megadod kézzel a V/S-t, (ekkor VNAV helyett SPD és V/S alapján süllyed/emelkedik), vagy LVLCH-t nyomsz, vagy csak betekered az új magasságot, megnyomod az MCP-n a magasságállító tekerőt, VNAV-módban hagyod, és akkor majd igyekszik utolérni magát a path-on.
-
Cypresss
senior tag
válasz
Ennél azért komplexebb feladatot lát el az FMS.
Ha megfelelő adatok állnak rendelkezésedre, akkor egészen finalig lehet programozni a süllyedési profilt, amit a jobb gépek (iFly, PMDG, Level-D, AXE) nagyon szépen lekövetnek.
Ehhez megfelelő térképek, valós időjárási és széladatok, valamint együttműködő ATC szükséges.
Jelenleg a PMDG777-es az egyetlen olyan gép, amelynek FMC-je valós széladatokkal dolgozik és ezek ismeretében képes megtervezni a süllyedést, emiatt nem szükséges constraint (nem tudok rá magyar megfelelőt) alkalmazása.
Azt lehet tudni, hogy milyen géppel repülsz?
-
Korcsii
őstag
válasz
Valahogy úgy. Valós életben általában az ATC által engedélyezett magasságnak kell betekerve lennie, egyszóval ezt a részét te szabályozod, az FMS csak segíti a végrehajtását.
megj: ha már elérted a T/D pontot, vagy a betekert magasságot, valószínűleg be kell nyomni a tekerőt, hogy alkalmazd az új magasságot
-
gabesz222
csendes tag
szóval akkor ha jól értem a magasságokat nekem kell állítgatni az fmc csak azért felel hogy megfelelő ütemben süllyedjen?
-
Korcsii
őstag
válasz
gabesz222 #12053 üzenetére
A Navigation Display-en ha minden igaz, az út végefelé megjelenik egy T/D pont az útvonalon. Optimális esetben ott kell megkezdeni a süllyedést. Viszont előtte már be kell tekerni a kisebb magasságértéket, hogy automatikusan megtegye azt. Célszerű már előtte beprogramozni a STAR-t, így látható, hogy melyik a következő fix magasság (ami nagy számokkal jelenik meg, nincs mögötte A = Above = felett), vagy esetleg mi alá kell süllyednünk egy bizonyos pont eléréséig (B = Below = alatt). Érdemes ezt a magasságot beállítani a T/D pont elérése előtt - vagy amit az ATC engedélyez.
-
gabesz222
csendes tag
sziasztok! tudnátok abban segíteni hogy mért nem süllyed a gépen érkezéskor? most kezdtem el ismerkedni az fmc-vel viszont olyan problémám lenne hogy az útvonalban mikor eljött a süllyedés ideje a gép ugyanúgy tartja az utazómagasságot.... az fmc egy olyan üzenetet ad ilyenkor hogy "reset mcp altitude"... nem tudom pontosan ez mit takar én csak annyit csináltam hogy az mcp panelen leviszem nullára a magasságot a vnavot meg ki majd be kapcsolom... ekkor elkezd süllyedni viszont gondolom nem ez a szabályos megoldás... már csak az azért sem mert ez így nem lépcsőzetes süllyedés ha egyből nullára van állítva a magasság... előre is köszi a segítséget
-
wolruf
őstag
-
Cypresss
senior tag
AXE 30 százalék kedvezménnyel csak a Simmarketnél: [link]
-
Cypresss
senior tag
válasz
wolruf #12046 üzenetére
Pedig egy ilyen madarat be kell fejezni, ha másért nem az utód miatt.
(#12047) Korcsii: A lakókocsi olyan, mintha az Üvegtigrisből lopták volna.
(#12048) Geryson: Szeretek vezetni, főleg éjszaka. Társaságban egyébként is gyorsan telik az idő. A leghosszabb távom egy Bp-Nordkapp-Bp volt, na az tényleg brutál.
Más: Ez a fickó volt korábban a PMDG vezető programozója, a zseniális Concorde után nincs kétségem afelől, hogy milyen lesz az Airbus.
[link]
-
Geryson
addikt
válasz
cintula187 #12037 üzenetére
Nekem az FSX a C:-n van, a REX és a FSGlobal meg a D:-n. Nem a legpraktikusabb, de így tudtam megoldani, lévén ez a kettő kiegészítő igen masszív terjedelemre. Így megy a gépem vagy 2 éve, nem fagyok, nincs gondom semmivel FSX alatt, tehát nem végzetes ez a dolog a jelek szerint.
-
Geryson
addikt
-
Korcsii
őstag
FTX EGML - na ez már növényzet!
-
wolruf
őstag
válasz
Cypresss #12045 üzenetére
Hát az úgy kezdődött, hogy lett két csík a terhességi teszten (nem, nem nekem volt terhességi tesztem
)... Aztán valahogy mindig, minden fontosabb volt. FSX utoljára kb. fél éve indult a gépemen, HighFly-ba van kuponom, de azt sem ,,jártam még le''. A kocsin apróságokat kéne csinálni, de valahogy az sem halad. Fene se érti, hogy van ez...
De a szekrény tetején a komplett szárny, vázszerkezet, szépen mutatnak
Nagyjából itt áll a dög most, azóta pár apróság már készült rajta, de nem sok (csűrők, kormányzás, szárnyállás beállítva, vezérsíkok fóliázva, ajtó kész)Jelen állás szerint nem rakom bele a szintén polcon figyelő motort, statikusra megépítem és megy fel a kisfiam szobájába lógni
Egy FPV modellező ismerősöm mondta, hogy a ragasztó, amivel készül, nem örökéletű, vígan előfordulhat, hogy elöregszik (így, hogy ennyit stagnált a dolog) és egyszerűen a terheléstől összetörik a gép. Ők azért lövöldözik le airsofttal az öreg repülőiket, mert úgy, az még poén, inkább, mintha rendes repülés közben törne össze a levegőben (korábban azt hittem, az csak amolyan úri hóbort).
-
Cypresss
senior tag
Az év aztája: [link]
-
Cypresss
senior tag
Sziasztok,
Ha valakinek van kedve velem tartani ide: [link] akkor keressen meg magánban.
Én biztos, hogy megyek, és az is biztos, hogy kocsival.
-
Asbee
veterán
Sziasztok! Tudom topikban nem illik, de kihasználatlanság miatt megválnék megválnék, pmdg 747-400x és 8i/F kiegemtől. Ha esetleg valakit érdekel jó áron, dobjon egy privátot.
-
wd.taz
aktív tag
válasz
cintula187 #12037 üzenetére
Nekem is külön meghajtón van, ahol a többi repüléshez való cucc. Egy 60GB SSD-n a rendszer, egy 120GB SSD-n az FSX, van két 500-as vinyóm, az egyiken a már említett dolgok, a másikon minden egyéb játék, film, zene stb.
-
wd.taz
aktív tag
válasz
cintula187 #12035 üzenetére
Szerintem igen.
-
wd.taz
aktív tag
válasz
cintula187 #12033 üzenetére
User definition-re (legalsó opció) állítja magát ha a REX-ből indítod az FSX-et. Hagyd úgy.
-
cintula187
addikt
válasz
Geryson #12032 üzenetére
Bocs ugy értettem természetesen hogy FSX-ben major thunderstormra állítva az időjárást.
Tehát instalálom a texturákat. Kiválasztok útvonalat a rexben és fly now. Ezután a FSX weather optionjében van egy olyan lehetőség hogy "REX". Erre állítom? Ha folyamatosan frissitendő időjárást állítok be a rexben az fsxben min álljon? staticon vagy ott is frissitésen? -
Geryson
addikt
válasz
cintula187 #12031 üzenetére
Mi az, hogy "REX Essentialsben major thunderstormra állítva az időjárást", hol állítod ezt be?
A kérdés második felére vonatkozóan természetesen nem szabad az FSX-ben is állítani időjárást. Vagy a REX generálja, vagy az FSX, a kettő együtt nem megy. Annyit lehet ugye, hogy a REX-ben installálsz egy textúra packot és akkor (elvileg) az FSX-nek ezt kell használnia.
-
cintula187
addikt
REX Essentialsben major thunderstormra állítva az időjárást a REX ben miért nem esik az eső? Gray and rainy nél sem. FSX weather optionsban ne is állitsak akkor időjárást?
-
uRSul
tag
válasz
wd.taz #12029 üzenetére
Én is sávszélesség miatt (és ezen leírás alapján: [link]) nézegettem az 570-et, meg hogy 38-45e Ft körül hozzá lehet jutni, igaz nem újonnan.
Tesztek alapján általánosságban nem sokkal gyorsabb, mint az enyém (de legalább többet fogyaszt) viszont ebben a kategóriában még lehet, hogy az NVidia jobban dolgozik FSX alatt (főleg a felhők a kérdéses), az újabb Radeonok már jól teljesítenek, csak azoknak az ára elég magas.
Ja, i7 2600 mellé nézném.Viszont így eladó lesz egy HD5830-as!
-
Cypresss
senior tag
Akciós Orbx repterek gombokért:
- Orbx - FTX: EU EGHA Compton Abbas Airfield - $14.95
http://www.flightsimstore.com/product_info.php?products_id=2411- Orbx - FTX: EU EGHP Popham Airfield - $14.95
http://www.flightsimstore.com/product_info.php?products_id=2405- Orbx - FTX: EU EGHR Chichester/Goodwood Airport - $14.95
http://www.flightsimstore.com/product_info.php?products_id=2245- Orbx - FTX: EU EGKA Shoreham Airport - $14.95
http://www.flightsimstore.com/product_info.php?products_id=2310- Orbx - FTX: EU EGSG Stapleford Airfield - $14.95
http://www.flightsimstore.com/product_info.php?products_id=2302- Orbx - FTX: EU EGTH Shuttleworth (Old Warden) Aerodrome - $14.95
http://www.flightsimstore.com/product_info.php?products_id=2374- Orbx - FTX: EU EGTR Elstree Airfield - $14.95
http://www.flightsimstore.com/product_info.php?products_id=2406 -
Cypresss
senior tag
A CH Yoke-on ugye elég hülye helyen van a gázkar, ami főleg approach közben zavaró, amikor egy neccesebb szituban jobb kézzel vadul fűrészelsz a gázkarral, miközben ballal próbálod pályavonalon tartani a gépet, de a kormány folyton beleütközik a kezedbe.
Átérzem a problémát, ugyanezzel szenvedek én is.
Ja, ide oldalra tettem hajlékony műanyag pálcikákból határolókat, így még kattan is és meg is akad az egyes fékszárnyállásoknál.
Erről tudnál egy közeli képet posztolni?
A cockpit pedig nagyon szuper, viszont kicsinek tartom a monitort.
(#12020) uRSul:A GTX szerintem tök jó választás, bár nem tudom milyen procival akarod használni?
(#12024) Korcsii: lesz nyilvános link is, vagy jelentkezzek be? Az Aerosoft oldalán semmit nem találni még erről.
Ja igen, küldöm sok szeretettel:
(livery has fully accurate and verified airline options configuration included)
-
Korcsii
őstag
LHS_LHBP kompatibilis lett a GSX. Aki használja, frissítse.
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Az Aerosoft my traffic 2013 ban látom van ATC sound update. De különbséget nem hallok a beszédben eddig. kell még valamit állítanom hogy ezt használja az fsx?
-
uRSul
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni tőletek.
Gondolkodom egy videokártya cserén, mert a felhőkkel eléggé meggyűlik a baja a Radeon HD5830-nak.
Milyen kártyát javasolnátok? Sajnos a mozgástér nem túl nagy, egy GTX570-es szintig tudok most árban elmenni, viszont nem tudom, hogy arra meg érdemes-e váltani?
Esetleg a felhőkre van valamilyen megoldás, ami a(z ezen) Radeon képességeit is figyelembe véve jól működik? -
Korcsii
őstag
A mai napon hivatalosan is megkezdi pilótáinak toborzását a Sólyom Hungarian Airways Virtual. Elsődleges cél a valódi légitársaság működésének szimulálása, és a virtuális magyar légtér benépesítése.
Természetesen a valódi légitársaság indulásáig még hátra van némi idő, de ez lehetőséget ad felkészülni az indulásra, illetve ez idő alatt különböző online eseményeken is részt vehetnek majd a pilóták.
Minden érdeklődőt szívesen fogad a Sólyom Hungarian Airways Virtual.
-
800.henrik
senior tag
válasz
800.henrik #12017 üzenetére
-
Korcsii
őstag
válasz
800.henrik #12015 üzenetére
-
800.henrik
senior tag
válasz
800.henrik #12014 üzenetére
-
800.henrik
senior tag
Sziasztok!
5 percenként leáll a flight simulator x...
Miért?
-
-
válasz
Cypresss #11999 üzenetére
Egészen újszerű, mondhatni egy új dimenzió nyílt általa a szimulátorozásban.
A CH Yoke-on ugye elég hülye helyen van a gázkar, ami főleg approach közben zavaró, amikor egy neccesebb szituban jobb kézzel vadul fűrészelsz a gázkarral, miközben ballal próbálod pályavonalon tartani a gépet, de a kormány folyton beleütközik a kezedbe.
Ellenben most már nagyon kényelmes és életszerű a fenti szituáció is. Plusz a bal szélső karra tettem a spoilert, ami megint csak gusztusosan életszerű, a jobb szélsőre a flapst, ami extra életszerű, ahogy átnyúlsz a gázkarokon, check speed flaps 10, és pakolod neki 10 fokra.
Ja, ide oldalra tettem hajlékony műanyag pálcikákból határolókat, így még kattan is és meg is akad az egyes fékszárnyállásoknál. Ja, és ugye a thrust reverser is a gázkarokon van értelemszerűen, így nem fordulhat elő olyan csúfság, hogy a gázkar nincs teljesen alapon, amikor ráhúznám a sugárfordítót.
Majd délután készítek a képet a "cockpit"-ról. -
ha1265
tag
Felraktam én is az új LHBP-t, gyönyörű. Én az aerosoft várossal együtt használom, egész jól működnek együtt pár apróságot leszámítva, ami normál repülésnél a cockpitból nem észrevehető. Délen az M0-s el van csúszva egy picit, illetve a gyorsforgalmi mellett, talán az Szemeretelep, nincsenek épületek és fák, csak a fotó van a talajon. De ez nem észrevehető, és ennyit megér, hogy megmaradjon a város. Az FPS viszont az egekben van
-
ha1265
tag
válasz
Korcsii #12000 üzenetére
Nekem is volt hasonló jellegű, nem tudom pontosan ugyanez-e. Nálam az instabil CPU/VGA tuning volt a hiba forrása, noha fsx-en kívül minden más tökéletesen futott. Addig emelgettem a feszt amíg nem volt már ilyen problémám, de mégegyszer mondom, csak tippeltem, hogy a tuning a baj, mert tényleg sehol máshol nem mutatkozott instabilitás. De lehet, hogy a kevés VRAM-mal is összefüggésben van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- LEGO klub
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xbox Series X|S
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- Update 08.01. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3020, 91% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest