Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- RAM topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen videókártyát?
Aktív témák
-
Killerlaca
senior tag
válasz
keke69 #48206 üzenetére
Szia!
Jelenleg az van fenn amit a win7 tett fel AHCI 1.0...
Először feltettem az alaplap összes driverét na azzal katasztrófa volt naponta 2-3fagyás újraindulás.
Utána leszedtem és hagytam, hogy a win tegye fel amit szeretne. Ezzel sokkal jobb, de így is van 2-3naponta egy fagyás. Ebből gondolom, hogy még mindig nem 100%-os valami... -
válasz
keke69 #47828 üzenetére
Már írtam, hogy a 4kQD32 írást rendesen megdobta, ergo ha semmi anomáliát nem tapasztalsz, akkor nyugodtan használhatod.
(tesztelgetni meg nem kell sűrűn, mert a CDM alapbeállításon(5x1000MB) 22-24GB írással terheli a meghajtót...)cossie023
A teszt nem előtelepített OS-ek költöztetésére irányult, mert abban lehetnek(és vannak) buktatók. Ettől függetlenül kivitelezhető, ezt az "eszmecserét" olvasd át: [link] -
válasz
keke69 #47821 üzenetére
Úgy néz ki nincs gond az új IRST driverrel, a 4KQD32 írást rendesen megdobta (bár azért megvárhattad volna a teszt végét)
Megy a TRIM, nem ad vissz fals adatokat a SMART-ban, olybá tűnik használható.
apollo12
Ezek alapján nem tudom mi okozhatja a fagyásokat, mert a kép alapján az látszik, hogy a legújabb FW van a meghajtón, jó a partícióeltolás értéke is, W8-t használsz és annak AHCI driver-ét és SATA2-es portra van kötve az SSD...Nem lehet, hogy inkább a játéknak van gondja a W8-al? (ha először használsz W8-at, akkor nem feltétlenül az SSD-hez köthető a hibajelenség)
puttonyos
Az első csökkenés az még azt mondom belefér, de utána csak meghatározott mennyiségű írás után lehetséges csak(ami közel állandó). Az MWI-t (MediaWearout Indicator, SMART adat) pont ezért alkalmazzák, mert a garanciavállalás egyik része, hogy a garanciaidőn belül nem tudod "lenullázni" az MWI-t, normál használat mellett(ezt fel is tüntetik a gyártók, hogy napi xyz GB írás mellett)
Egy biztos, hogy egy 830-as nem csökkentheti 500GB-oknént az MWI-t az első csökkentés után, mint ahogy a 840-es sem csökkentheti 130GB írás után az elsőt követően.
(A 470-esem 6-7TiB írás után csökkentette először az MWI-t, 99-ről 98-ra) -
-
válasz
keke69 #47807 üzenetére
Még azt próbáld meg, hogy feltelepíted ezt a driver-t: iata_enu.exe
1 oka van a kíváncsiságomnak, nevezetesen ez egy 11.7 verziójú IRST driver(a legújabb, ami létezik), amit eddig még nem telepítettem, érdekelne, mit produkál. Arra kérnélek pluszban, hogy a Hard Disk Sentinel-el ellenőrizd a TRIM-et és dobj róla egy képet,
egy ilyet.vagy akkor inkább olyat mint amit azóta már készítettél. THX!
(Azért érdekel, mert akkor lehet ajánlani azt a driver-t másoknak is és beteszem a leírásomba is, de ahhoz kellene tudni, hogy kifogástalanul működik-e, bár ehhez lehet, hogy a HDS 4.10.7 béta változatára lesz szükség, az Agility 3 FW-jével a mostani HDS 4.10 lehet, hogy furcsa adatokat fog megjeleníteni) -
válasz
keke69 #47805 üzenetére
Majd ha tömöríthető adatokkal mérsz, akkor abból lehet látni, ha van gond, tömöríthetetlen adatokkal végzett tesztből nem.
-
válasz
keke69 #46384 üzenetére
Mert az alaplapodon nem csak Intel SATA vezérlő van, hanem Marvell is. Nyilván a Marvell-re érdekes lenne ráhúzni az Intel AHCI driver-t...
soultrapp
tétlen állapotban képes alacsony fogyasztású állapotba tenni a meghajtót. Ez eddig nagyon jól hangzik, csak épp gyakorlatban meg ennek az opciónak köszönhető, hogy alvásból nem lehet felébreszteni a gépeket, BSOD-val indul(azaz nem indul a rendszer) stb stb. Szóval én ezért tiltom minden esetben. -
válasz
keke69 #40125 üzenetére
Egyszerre csak 1 AHCI driver használható, egyazon vezérlőhöz tartozó SATA portokhoz. Ha az IRST-t telepítetted, akkor biztosan azt használja. 2 különböző AHCI driver csak abban az esetben lehet jelen, ha több SATA vezérlő van az alaplapon(Pl Intel és Marvell) és mindegyikhez telepítve van külön-külön AHCI driver. Ha nincs külön-külön telepítve, akkor a W7 alap AHCI drivere vezérli mindegyik SATA portot, függetlenül, hogy hány SATA vezérlő van.
-
rob83
aktív tag
válasz
keke69 #40112 üzenetére
Ne aggódj nekem sem gyorsabb,de érzésre jó!
Egyébként a proci különbségek nem jönnek ki az SSD-használat közben!
Ez érdekes!
-
-
-
Core2duo6600
veterán
válasz
keke69 #38958 üzenetére
Nem kell, csak ajánlott !
Amiért le szoktuk húzni, hogy ne fordulhasson elő olyan, hogy a win vagy alár a linux is, máshova rakja az indíto file jait mint ahová te akarod, jelen esetben az SSD re !
Volt olyan gépem amibel le kellett húzni, volt amiben ha az 1 (0)-ik portba dugtam a HDD ét, mert mindig oda dugtam, volt hogy nem babrált bele a többibe, volt hogy beleturt, tehát akár lapfüggő is lehet a dolog!Biztos ami biztos szoktuk lehuzni, és nem csak az első, hanem akárhányadik telepítés idejére.
(#38959) Agyzuzo
Nem mindegyik biosban lehet, de jártam már úgy, hogy letiltottam a biosban, majd a feltelepíteni kivánt oprendszer ezzel nem foglalkozott, és hazavágta a koörábbi windowsomat !
Tehát ha lehuzod az a biztos !(#38963) 2544AACD
Ennyi pénzért ugorj bele !
Nincs nagy veszteni valód ! -
Mankó
veterán
válasz
keke69 #38958 üzenetére
Nem kell lehuzigálni. Azt akkor szokták ajánlani, ha valami összeakadás van.
Simán mehet ssd-re a rendszer, minden fajta szerelés nélkül! Ha nem akarsz kavarásokat később (kell-e vagy nem a 100mb-s partíció, stb.), egyszerűen partícionáld meg egy létező rendszer alól az ssd-t - így az alignálás is rendben lesz -, aztán már mehet is fel a rendszer.
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! 6TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- WD Blue SN580 2TB NVMe SSD - garancia
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS dokkoló 210-AZBV + DELL 180W AC töltő
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest