Hirdetés

Aktív témák

• Lidl

senior tag

válasz zoo8800 #42825 üzenetére

Sima HDD-vel is lehet gyors a Boot idő. Persze még tiszta Win-el, amikor nincs belakva. Ha már felmennek az ilyen olyan állandóan futó programok (monitorozó progik, egér/touchpad kezelő, vírusírtó, tűzfal, widget-ek, VGA tuning progik, stb) akkor már 2-3szor hosszabb is lehet. És akkor az 20 mp rögtön 60-80.
    Meg az is kérdés, hogy honnan számoljuk a boot időt.Ha a gomb megnyomásától, akkor az alaplaptól is függ, hogy milyen gyorsan jut el a Win betöltésig.
    Én most cseréltem a vinyóm SSD-re a hétvégén. (OCZ Vertex 3-at vettem) és valóban villámlik. Sajnos újra kellett telepítenem a rendszert (pedig nem akartam), de még itt is láttam, hogy kicsit lassul, ahogy több, induló programot telepítek. Az elején nem tudott a Win logo összeállni és már be is ugrott a rendszer, de mostmár van ideje összeállni. És csak akkor ugrik be a rendszer.
    Viszont a gép azonnal használható, ahogy megjelenik a desktop, nem kell még plusz 15-20 mp-t várni. Már ezért is megérte. Szóval, ha nem számít a sok terra hely, akkor SSD.

Köszi
    Lidl

Aktív témák