Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- VR topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- Fujifilm X
- Régi CPU újrakiadásával ünnepelné a Socket AM4 tizedik évfordulóját az AMD
- Hordozható Linux terminál billentyűzettel és érintőképernyővel
- Kezdő fotósok digitális fényképei
Új hozzászólás Aktív témák
-
csibe1
veterán
Az a szomorú, hogy nem csak a játékiparnak.
Ha tárolásra vennél merevlemezt, vagy bővítenéd az asztali géped, laptopod SSD-jét egy nagyobbra; ugyanúgy dupla-tripla árat fizetsz érte.Az optimalizáció az meg megint egy érdekes téma; meg az optimalizáció hiánya is.
A játékok, filmek tartalma megint megérne egy misét; vagy akár kettőt is.
Röhej ami megy, lassan 100 GB alatt nem lesz játék.
Mire fel kell annyi tárhely?!?
Aztán hol van a hangulat, történet meg sehol sincs.
Múltkor mondtam ismerősnek, hogy 20 éve mindent is letöltöttünk; most szerencsére a youtube-os végigjátszások, bemutató videók megkíméltek ettől.

A javítások, patchek megint egy érdekes téma.
Elkapkodva vannak kiadva a játékok; nem egy helyen olvastam, hogy majd egy év múlva megveszem, mert addigra lesz normálisan játszható."Tartalmilag 10 éves szinten megragadtak,látványban fejlődtek,pár óra után unalmassá válik,még 4K Ultrán is...!"
A felbontás nem igazán befolyásolta nálam a történetet, hangulatot.
Ha valami jó volt, és hangulatos az 720p-ben is az volt.
A vacak gagyi meg lehetett akár 8k is, nem a felbontás a lényeg.Lehet nem véletlen a sok remaster játék.

-
Hunwar
tag
Jogos.A játékiparnak mindenképpen keresztbe tesz,viszont vannak említésre méltó dolgok is,többek közt: Az optimalizálás hiánya,csúcshardvereken is pocsékul mennek. Tartalmilag 10 éves szinten megragadtak,látványban fejlődtek,pár óra után unalmassá válik,még 4K Ultrán is...! Lassan 500GB egy játék ami tömény bughalmaz. Mindezt olyan áron kínálják,hogy még a pap is kitér a hitéből. Megjelenés után 1 év mire csiszolnak annyit az egészen hogy élvezhető legyen.Elgondolkodtató.
-
csibe1
veterán
válasz
Sanchez638
üzenetére
Itt is az lesz, mint a merevlemezeknél a szökőár (cunami) után.
Majd 5-6 év után kiderül, hogy mindenki is kartelezett, és kapnak valami semmilyen kis büntetést, amit az évek alatt bezsebelt haszon kamatos kamatának a 0,00001 %-ából vidáman kifizetnek.
Mi meg ezzel egyáltalán nem leszünk kisegítve, de "erkölcsi győzelem" vagy mi az lesz; igaz nem tudni, hogy kinek.
Az átlag felhasználók csak a nagy mínuszban lesznek, ha jobban megnézzük.
Visszakapjuk a pénzünket amit a karteles áremelés miatt pluszban beszedtek tőlünk? Lófüttyöt, szóval megette a fene az egészet, szokás szerint. -
csibe1
veterán
Nálam is marad a régi konfig.
Vettem új procit, csak nincs kedvem szétkapni a gépet.
Előszedtem a régi játékokat, egy csomóhoz vannak új modok is.
Szerencsére teli a youtube minden játék végigjátszásával vagy trailerével, de egy félórás
játékmenet videó majdnem mindegyikről akad. Egyiket sem kell feleslegesen megvenni vagy levadászni a virágboltból.
Régen majdnem mindent is leszedtünk, nagy részét teljesen feleslegesen, mert azt se tudtuk mi a fene is az.
Jönnek a baromságok, új Warzone - TPM chip, boot sector piszkálás, ezeket kihagyom.
Ezért fejlesszek gépet? Ilyen árak mellett?

Aztán jön a sírás ,hogy nem fogy a PC, nem veszik a játékokat...
Vajon miért?
-
csibe1
veterán
Igen, és sajnos ez van.
Ma beszéltem ismerőssel más ügyben, és épp mondta; hogy amit múltkor említettem (minden is kurva drága lett); éppen ezen akadt ki egy haverja.
Kicsit (nem is kicsit) lemaradt a dolgokban, és most inkább nem fejleszt gépet, ennyiért.
Egy fél éve, vagy inkább egy éve még nagyjából okés lett volna, de most ennyiért felejtős az egész. -
Hunwar
tag
Na igen,valami ilyesmiről van és lenne szó.
Mostanság ismét előszedtem a régi vasakat,és retrózom kicsit.Szórakoztató és nevetséges is egyben hogyan teljesít a régi technika
meglepően néha még jól is...,pedig összeraktam egy 1851-es konfigurációt,és még ki is próbálnám az új Intel PLUS processzorokat is ,de minek???Valahogy nem fogalmazódott meg bennem 1 olyan érv sem,hogy nekem arra szükségem lenne.Talán,de nem biztos,még jól meggondolom vagy 12x-is hogy,az érkező 1954-es foglalatot még esetleg bevállalom majd.Aztán egy időre el is engedem a témát,úgy 4 évre biztos.
Próbálkoztam én is konzolokkal is,DE nem adta nekem vissza azt a szabadságot,azt az érzést mit amit a PC nyújt.
Összességében,minden igény és egyénfüggő,aki 4k Ultrán akar szórakozni,az készítheti a vastag bukszát.Aki meg megelégszik egy FHD-val is,annak több marad a zsebébe.
-
bteebi
veterán
"Nincs rá igényem és meg is unnám!Van egy lélektani határ,már nem pénz kérdése,hanem inkább elv."
Megértem, illetve egyet is értek. Én se akarok egymillióért gépet venni, de még talán a feléért se. Amikor annak idején elkezdett elszállni a VGA-k ára (200, 300, 400k, 600k+), akkor úgy voltam vele, hogy nekem tulajdonképp nem is kell új kártya, sőt elég lehet az IGP is.
Ha meg annyira játszani akarnék, akkor inkább konzolt vennék. Oké, sok szempontból közel se ugyanaz, viszont amit kiadnak rá, az működik is, PC-nél meg eltelik 2-3 év, és már megint kellhetne az új.
Persze az is igaz, hogy nem muszáj 4K Ultrán játszani, és akkor máris lehet több, mint 2-szer akkora is az fps, ami kocajátékhoz már simán lehet elég.#17: Azért az a baseline-tól függ. Ha 1-3 éve vettél gépet, és nem vagy nagyon HC gamer, akkor tényleg nem. De ha már mondjuk 5+ éve, akkor azért van tér a fejlődésre.
-
Hunwar
tag
+1
Amúgy tényleg nagyon meggondolandó.Amennyiben nem fontos,és kiszolgálja az embert az adott konfiguráció,nem kell megvenni,meg úgy semmit.Jobb már nem lesz,egy kis mérséklődés és korrekció várható majd évek múlva,de naivnak lenni,és bilibe lógatni a kezeket sem kell.
Sokan lecsúsztak az upgraderől!
Személy szerint én meg nem vagyok hajlandó egy VGA-ért kiadni 500.000 HUF-ot sem,nemhogy még 1 milliót vagy többet.Nincs rá igényem és meg is unnám!Van egy lélektani határ,már nem pénz kérdése,hanem inkább elv.
-
bteebi
veterán
válasz
Sanchez638
üzenetére
Én tavaly ősszel kezdtem el gondolkodni gépek és NAS vásárlásán - irodai 3-4. generációs i5-eink vannak, amik mivel nem játszunk, tulajdonképp kiszolgálnak minket (mondjuk egy 4K film már akad rajtuk, meg persze már csak azért sem játszik senki semmit, mert ezeken nem lehet).
Még lenne is pénz lóvéra, és már pont kezdtek normalizálódni az árak, amikor tavaly október körül/után minden hirtelen baromi drága lett. RAM, SSD, HDD. És valahogy nincs kedvem kiadni 150 ezret egy fél éve még 40 ezerbe kerülő RAM-ra, vagy egy ugyanakkor még 55 ezerbe kerülő HDD-re 85 ezret. Persze legalább a CPU-k meg az alaplapok olcsók most még, bár már azok se sokáig.
Egyelőre nem tudom eldönteni, hogy várjak-e 1-2 évet, vegyek részkonfigot (alaplap+processzor, esetleg GPU), aztán meg várjam a csodát, esetleg vegyek gépet, csak pl. kevesebb RAM-mal (mondjuk 16 GB). -
Hunwar
tag
válasz
Sanchez638
üzenetére
Sokrétű hogy ki miért vált.
1.Mert kell neki,azzal keresi a betevőt.
2.Tönkrement a régi,de ha már van pénz lóvéra akkor legyen a legújabb.
3.Mert egy drága hobby és szórakozás.
-
Sanchez638
addikt
A ddr5 ára miatt nem léptem egy újabb platformra, pedig a 146k-hoz az dukálna(z690 jó kis akcióban volt ddr4-el).. Hát úgy nézem se am5, se 1851 nem lesz egy jó ideig..
Ki fogja megvenni ezeket? Vagy inkább miért..
-
bteebi
veterán
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Oké, de néhányan már nyitják a short pozíciókat.
Az is valami. De amúgy sajnos fog az AMD is emelni. A kérdés csak az, hogy mikor és mennyit. -
Bla-bla-bla-bla-bla- "megfeleljen a befektetői elvárásoknak"
Ennyi a lényeg. Megint azt várják, hogy rövid távon legyen minél több pénz és leszarják, hogy ez tette tönkre a céget. -
i2k
őstag
Most, hogy visszavásárolja a 2024-ben eladott tulajdonrészét a FAB34*-ből -> kell a pénz a lóvéra.
-
Egy ekkora mértékű áremelés valószínűleg idővel a piaci részesedést is tovább fogja módosítani.
-
Duree
veterán
Akik Intelre építenek azoknak rossz hír, gondolom az AMD is lépni fog.
-
Akkor viszlát Intel, kövi upgrade AMD lesz.
-
koni016
tag
Akartam is kérni mert ilyen olcsón biztos nem veszek processzort
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core I7 13700K - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.02.02. -ig - Eladó!
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
- INTEL Core i7-13700F 3.40GHz LGA-1700 (30M Cache, up to 5.20 GHz) OEM CPU!
- Intel Core I9 14900KS - 24mag/32szál - Eladó!
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- Audi A6 C5 Multimedia - 1/32GB / 12 hó jótállás
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 mini / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest