Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Philips LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- DUNE médialejátszók topicja
- iPad topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen házat vegyek?
Aktív témák
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Dr.Ádám
üzenetére
Vagy Raid vagy AHCI a 2 egyszerre nem mehet.
Nem kizárt, hogy az őj Raid driver már engedi a trim et.
A trim miatt kel az ahci amúgy(#46961) bozig
Nekem a samu hdd met játsza ezt el, még csak újra sem indítom azt mondom neki, hogy tesztelje újra, és akkor felugrik a korábbira.
. -
Core2duo6600
veterán
Hello
Van most náalm egy SSDNow KC100 SSD — SKC100S3 120 Gb os.
A gép bekapcsolását követően post alatt aamikor felismeri a hdd ket, sokat matekol az adott portnál, ahova kötve van, de nem ismeri fel.
Menet közben bedugva sem.
Usb rackbe kötve nem talál drivert hozzá.Mi lehet a gond ?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Nyuszo01
üzenetére
Mibern nyilvánul meg a lassuság ?
Ahogy az értékeket látom, nem tünik lassunak.És ne felejtsd el, ezek szintetikus tesztek, a valósághoz kb semmi köze.
HA megnézel akár itt a PH án is a különböző valósághoz leginkább hasonlító teszteket, pl win 7 boot.
gyakorlatilag nincs köztük különbség.
Nekem van egy 64 es Kingstone, a pontos típusát most meg nem mondom, de talán
SNV 325 Toschiba vezérlős.
Meg egy Samu 830 128 Gb os, utobbi sata 3 as előbbi sata 2 es.Win 7 boot nál 0 különvbség van köztük a friss rendszert náhány mp alatt behozza.
a régii rendszert, meg vagy bő 20 mp, de inkább 40 amire minden ikon bejön, (már rég megérett az ujratelepítésre, csak lusta vagyok ) -
Core2duo6600
veterán
válasz
Faterkam
üzenetére
Na ezt én is így gondolom

(#40499) jakos73
Laptopnál elég ritka a sata 3 lévén, hogy a 2,5 eh hdd ék még a sata 1 határait sem igen feszegetik.(#40491) radi8tor1
Sorry, keresőt kellett volna használnom
Használtam, csak rosszul írtam be, hogy mit keresek(#40499) jakos73
Mikori gép ez ? -
Core2duo6600
veterán
Melyik ez a beárazod topik ?
Tüzfal win 7 beépített, antivirus MS Security Essentials
(#40443) Drughi
Milyen lapod van ?
A sebességek sata 2 esre emlékeztetnek
Mérhetnél egyet úgy, hogy átteszed fill 1 ra vagy mire felülről a második ra, mivel SF es a vezérlő így jön ki a gyárihoz hasonló sebesség(#40442) q8
A rendszer pörgösebb lesz valamivel, ha a közeljövőben nem tervezel gépet cserélni, akkor semmi esetre sem vennék drága megjhajtót(#40452) Egon
A 15 öst még nem néztem, mert amit lekaptam nem indult el ...
Nekem a tekeréssel vannak bajaim, csinálok egy pár kattintást és hosszú mp ek mire történik valami, pedig a gépem nem gyenge !
Most, hogy benne van a samu 830 annak a második particiója a forrás, a cél meg egy normál hdd, és sokkal vidámabb a dolog, de nem akarom kinyirni a ssd met, ezért gondoltam, hogy beszerzek egyet csak erre a célra, azt hadd menjen, birja amíg birja.
Még próbálkozom slc set keríteni, de ha nem megy akkor megy bele egy mlc, valszeg vertex 3 vagy 4, esetleg másik fajta(#40455) Najz
A D hez van keret, míg a másik csak maga a meghajtó, de ennyit nem ér egy keret, én a simát vettem, és behjítottam a gépházba mindenféle keret nélkül(#40457) puttonyos
Jól gondolod(#40458) jakos73
Szerintem fogadd el hogy ebben a gépben ennyit megy, még így is gyorsabb mint egy noti hdd(#40468) Faterkam
Gyorsabban éri el a swap file-t, és tempet ha használja, na ezért nem érdemes ezeket hdd re átteni, mert elveszted az ssd értelmét -
Core2duo6600
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
Sehol nem találni még használtan sem !
Ami meg van vagy lesz az intel oldalán 24 gb a legnagyobb, na az nekem kicsi .
Video vágáshoz használnám, aztán lehet, hogy begurulok és veszek egy simát bírja amig bírja alapon !(#40438) dantre
Alapban a win 7 nél 20 percre van téve ezt kell megemelni akár 1 órára is
Akár ki is kapcsolhatos 0 ra állítással, ha nem sok az üresjárat -
Core2duo6600
veterán
Ha nincs terhelve a rendszer a cpu csökkenti a feszültségét, és a sebességét, ezáltal kevésbé melegszik, kevesebbet fogyaszt.
Látható hatása van, mert enélkül 100 w felett fogyaszt idle ben, ezeket be / auto módban meg 50 körül, és ez egy IWY Bridge 3770 es rendszer Radeon 5870 es vga val.Nem beszélve arról, hogy üresjáratban akár le is kapcsolja a nem használt magokat !
Szóval érdemes bekapcsolni őket, nincs semmi köze az SSD hez !
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Dyingsoul
üzenetére
Annál a lapnál sajna ilyen sokáig tart nem lehet mit tenni !
Azért nem ment fel az ahci, mert nem volt a biosban bekapcsolva !Tehát AHCI bekapcs, és így telepítsed fel a rendszer t!
(#40382) Mankó
Ha AHCI vel nem indul a rendszere akkor nincs ahci je !(#40385) Mankó
A P55 Asrock Extreme 4 és a Gigabyte Z77x Ud3h között A z77 es azért gyorsabban indul, mint a másik !
Mind a 2 esetben a kinsgton 64 Gb os Toshiba vezérlős sata 2 es ssd volt a tesztalany
Alap telepítés volt a win és a driverek vga stb...
Más nem volt telepítve ! -
Core2duo6600
veterán
válasz
bionatur
üzenetére
Ezt a progi topikjában tedd fel, mivel az ssd hez semmi köze, és ott hamarabb is fognak válaszolni !
(#40346) jakos73
Simán lehet, hogy a cpu / chipset fogja vissza.
És mivel ez egy laptop mindenhol takarékoskodik az akksival, úgyhogy simán lehet..
A Táp be volt dugva a mérés idejére ?
Mert táppal megy csak 100 % on bármilyen laptop amiben laptop cpu van ! -
-
Core2duo6600
veterán
2 SSD ét tesztel összehasonlítani csak fizikailag ugyanabban a lapban érdemes.
A netes teszteket felejsd el.
Bármelyik jó lehet, mint ahogyan az első hsz ban van.Válassz ár, gari idő, vagy kinlzet alapján !
Használat közbeni különbséget nem fogsz érezni !
Mindenekelött tisztázni kéne, hogy a laoptopban pontosan milyen sata vezérlő van !(#40318) samu74
Ez csak annyit jelent, hogy a rendszer elküldte, de nem azt, hogy az ssd hez eljutott, és hogy végre is hajtotta.
Tedd fel a hd sentinelt és azzal ellenőrízd le !
Ha az azt mondja, hogy a tirm támogatva és engedélyezve, na akkor van trimmed ! -
Core2duo6600
veterán
válasz
Laraxior
üzenetére
Semmit Samu nál 99 ről indul, mindegyiknél !
Tehát úgy jó, ahogy van(#40284) Laraxior
Az, hogy az fsutil 0 át ad vissza, nem jelenti automatikusan, hogy az ssd végre is hajtja tudomásom szerint jelenleg csak a Hard Disk Sentinel az amlyik megbizhatóan jelzi vissza !
Nézd meg azzak, hogy mit ír az ssd re, zöld felületen a szöveges részt kellen nézni ! -
Core2duo6600
veterán
Például úgy, hogy nem a floppy-s változatot használod hanem a rendes telepítőt ami egy exe, vagy msi, de indítható a driver ugyanaz !
[link]Legalsó !
(#40265) Dr V
Bootolj be egy DVD ről vagy Pendrive ról és úgy telepíts(#40270) LordDarkness
Jobb neki, márcsak a trim támogatás miatt is(#40271) Dr V
Fill 0 val mérj, mert az egy SF es vezérlő -
Core2duo6600
veterán
válasz
Cingáriusz
üzenetére
C1E és társai, a cpu ra vonatkozó résznél szokott lenni.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Cingáriusz
üzenetére
CPU energia gazdálkodás, ha nem használod akkor visszaveszi a tempot feszülstséget és ezzel a melegedést és a fogyasztást is, érdemes bekapcsolni !
-
Core2duo6600
veterán
A mindennapi használatban.
Rendsuer indulás, progi betöltés, stb....
A szekvenciális értéket érdemes megnézni de csak 1 szer, hogy megy - e rendesen.
Nem érdemes a teszteket állandóan futtatni, mert az is nyuzza az SSD ét .(#39880) BeLucZ
Milyen vezérlő van benük ?(#39873) vinibali
Pont ilyenem is van 64 es változatban, Kingston -tól -
Core2duo6600
veterán
válasz
kegyetlen19
üzenetére
Akkor beteszem én is a samu 830 128 Gb osnak sata 3 as csatolün, hogy milyen driver azt nem tudom.
Szerintem a tied még jobb is mint az enyém:

-
Core2duo6600
veterán
válasz
kegyetlen19
üzenetére
A leggfrisebb Atto val is csinálj egy tesztet ?
Az máshogy tesztel ! -
Core2duo6600
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Azt letiltotta a win a telepítést követően vagy közben, de ellenőríztem !
(#39672) rob83
Lehet, alap esetben 20 percre van beállítva !(#39673) Pityu
Semmi sem bántja, mert rajtad múlik, hogy melyik hdd / particióra re engeded rá.A beépített is tökéletes, vagy a diskeeper
(#39676) Bodor
Látom a Hyperfast-ot te is használod(#39692) Pityu.
Na most jó nagy .......-ot kérdeztél.
Mivel semmi köze az antivirusnak meg a tűzfalnak, hogy a rendszer miről fut !Tuzfal - A beépített megteszi, és nem te vagy a nemzeti bank !
2 Antivirus, ennek van külön topikja a OS Alkalmazások alatt, Milyen vírusírtót ... címmel, ott tessék kérrdezni ! -
Core2duo6600
veterán
válasz
csabsz13
üzenetére
Én nem szaroztam beraktam a gépház aljába és kész !
(#39532) lehella
Milyen vezérlő van a lapon ?Ha ugyanaz mint az P55 Exreme 4 esen, akkor sajna ennyit tud, azon a lapon a sata 2 es porton fürgébb a rendszer mint a sata 3 on.
Az intelre, a marwell hozzá képest ratyi, + a telepítésnél driver kell neki !
-
Core2duo6600
veterán
ÉS Milyen SSD is ez ?
Ha beteszünk egy képet írjuk már, oda, hogy milyen SSD milyen alaplap, Milyen rendszer (Ha nem win 7 x64 Sp1!!! )hogy követhető legyen a teszt, és összehasonlítási alapként szollgálthat !Sata 3 as sebességgel megy, elég korrektnek tünnek a 4 ks értékek.
Nekem a samu 830 ettől kevesebbet mutatott !(#39448) Pityu.
Nagy terhelés, de beállítható, hogy hova dolgozzon !Egy win reinstallt megérne a dolog, mert elég sok mindentől tud egy ilyen rendszer akadni, akár túlmelegedéstől is, ami mostanában nem lenne meglepő !
(#39453) Pityu.
A letöltés sebessége az net elérésed határozza meg leginkább, meg hogy milyen peerekhez csatlakozol.(#39458) melan
És milyen SSD mert ezi fontos lenne !Persze, hogy az, a RAM még mindig gyorsabb mint az SSD
-
Core2duo6600
veterán
SF es SSD vel még nem találkoztam úgyhogy nem tudom, de vettem már olyan terméket amit mindenhol fikáztak tesztekre hivatkozva, semmi baja sincs még ma is, ez amúgy az ASUS nak egy DVD írója, amit úgy emlegettek, hogy a világ legroszabb dvd írója, na most a másik ami van meg úgy emlegették, hogy a világ legjobb dvd írója, azt samsungnak vettem, és mind a 2 nek azonos vezérlője van....azonos tulajdonságai vannak !
Na most akkor legyen okos az ember

De lehet, hogy a TEMP számára majd bepróbálkozom eggyel, bár a tömörített video fileokhoz lehet nem a legjobb !
Elég sok típus van ssd ből, hogy hogy csak pár darab van benne ?
szvsz még nem kellene kiszedni , hátha összekapják magukat !, meg aztán a nagy számok törvényeMeg aztán ha a usernek ocska a hardvere instabil, olcsó gagyi táppal használja, és rendetlenkedik a gépe, akkor mindjárt az ssd ét okolja, ezt is figyelembe kell venni.
Sosem értettem meg, hogy valaki összeállít egy aránylag jó gépet és utána beleteszi egy nevesincs házba, egy nevesincs táppal, a ház még nem is annyira gond, mert ha nem melegszik túl, akkor nagy baj nincsen, de a gagyi táp..... ezt sosem értettem !(#39353) qnadam
Nekem nem volt még ilyen gondom 8 Gb ram melett !
Friss telepítés a win ?
3 GB ram mellé én a 32 bites win 7 et tenném fel.(#39357) bigdigit
Win 7 telepítő jól particionál, bizd rá !(#39365) Bodor
Egész érdekesnek tünik ez az msata dolog.
Most lehet már 64 gb körülieket kapni, ennek még nem mentem utána(#39366) melan
Hd sentinelle, asszem az is kiírja a firmware-t de akára samu megcan t is, csak a javasolt optimalizálásokat én nem engedtem rá.
Mint ahogy semmit sem, hagytam mindent úgy, ahogy a win fellent !
2 év után 100/100 as az SSD ém Kingston 64 -gb A samu 830 2 hetes, úgyhogy arról még nem igazán van tapasztalat -
Core2duo6600
veterán
válasz
ricsidealer
üzenetére
Nekem 4 et ír, no para 0 ról indult !
Mindössze annyit jelent, hogy a beépített optimalizáló vagy mi a bánat hányszor futottEgy kis info róla [link]
-
-
Core2duo6600
veterán
válasz
fsb1000
üzenetére
Leszedtem egy frisebb drivert a gigabyte oldaláról !
Amióta a bios megfrisitettem csak a legfrisebb driver megy fel. Most a giga oldalán 11. akárhányas van, verzió szám szerint egyezik az intelnél lévővelAz intelnél úgy lehet megtalálni, hogy rst ..for intel desktop boards.
Ami a sebességet illeti minimálisan gyorsult a 4 k olvasás írás az ssd vel a többi a teszt szerint romlott vagy nem változott
Szóvaé szedd le az alaplapgyártótól vagy az inteltől az aktuálisat !
-
Core2duo6600
veterán
válasz
fsb1000
üzenetére
Ez így van, de a win 7 csak maga alatt csinál trim-et az xp helyett nem fog, de a diskeeper a barátod, az rendbentartja.
Xp ét mihez használsz ?(#39223) dani3l
Ne féltsétek már annyira azt az SSD ét, ha a ramdisket mindig visszaírod az SSD re, akkor ugyanott vagy mintha semmit nem csináltál.
Hogy milyen írás tökindegy, mindegyik ugyanúgy öregíti a cellákat, de azt azért szögezzük le, hogy nem vágja a cache haza az SSD-ét, nem ettől fog bedögleni !Én hagytam az ssd én, és nem kapcsoltam ki semmit sem, 2 és fél év után, 100 % os az SSD ém, kell ennél több ?
Minden maradhat az ssd én, ha minden terhet leveszel róla akkor nem fogod élvezni az elönyét
(#39226) dani3l
Ez így van !Használni kell, feltenni rá a hetest, ellenörízni, hogy az SSD en kikapcsolta -e a defragot, a hdd én maradjon, és kész is vagy.
Nem kell semmien sufni tuning ! -
Core2duo6600
veterán
válasz
qnadam
üzenetére
Kiszedek belőle részeket.
Nincs efektezés.Ha hajlandó rá a progi, akkor smart tender van, vagyis csak azt számolja amit kell.
A gép Core I7 3770
8 Gb Ram
Az SSD én kivül egy hdd van benne, így ugyanazon a hdd én van a forrás is és a cél is, de kipróbáltam, hogy a samu 830 nak a második particiójára tettem a forrás file-t(fele fele arányban van felosztva), és ég és föld a különbség., a file ban a keresés, tekerés gyosrult leginkább ! Egyszerűen hamarabb végig tudom turni.
Hogy a végső számolás gyorsul- e nem érdekel, addig csinálok mást, de a progi kezelése gyorsuljon !Persze SLC SSD lenne a legjobb, de horror az ára, és nem is igen kapni, ezért gondoltam, hogy teszek be egy akármilyet, aztán megy amíg megy 64 es kb elég lenne !
A kérdés az, hogy milyen a videoszerkesztésnél úgy tudom a szekvenciális sebesség a mérvadó, a cél gyors és nagy ssd minél kedvezőbb áron ! -
Core2duo6600
veterán
Használ - e valaki pl. videovágásra mlc ssd ét ?
A méretes slc megfizethetetlennek tűnik, de nem is nagyon van -
Core2duo6600
veterán
A minap a közel 2 éve üzemelő ssd m ről küldtem jelentést a hdd sentinelnek, mire viszajött:
Az ssd állapota szinte "új"...
elég ritkán látható ennyire jó állapotú SSD, ami már több hónapja üzemel és
a kondíciója nem csökkentÉn voltam az, aki semmien beállítást nem csináltam, semmiot nem helyeztem ide vagy oda.
Nem kapcsoltam ki a swap et sem, semmit nem, egyedül annyit, hiogy a letöltést a hdd re csinálom.
A defragot maga a win 7 kapcsolta ki, és használom a diskeeper-t
Ennyi, úgyhogy ezek az ezt kapcsold ki azt kapcsold ki ezt helyezt át, azt amoda semmit nem érnek, lehet, többet árt mint használ.Tehát aki beüzemel egy SSD ét telepítse fel, és használja ennyi, nem kell mindenféle hokuszpokusz, a hdd sentinellel ellenörízni kell, hogy megy - e a trimm
-
Core2duo6600
veterán
válasz
szab.tam
üzenetére
Nem neked ment a válasz
(#39158) SentryGun
Valszeg te leszel az első aki msata-as ssd ét fog használni, nekem is van a lapomon, de még nem néztem, hogy mennyi lehetne
Egy tipp, a seagate nek van olyan hdd je amibe be van építve valamekkora ssd is, na lehet egy olyan kellene neked, nem tudom, hogy 2,5 colosban van - e -
Core2duo6600
veterán
válasz
bluobluo75
üzenetére
Telepítsed fel a HD sentinel progi legfrisebb változatát.
Majd nézd meg, hogy mit ír az SSD re -
Core2duo6600
veterán
válasz
bluobluo75
üzenetére
Ellenőrízd le, hogy a trim megy - e
Aztán egy 2 éves win (Ha azóta nem raktad újra !) Már be tud lassulni ! -
Core2duo6600
veterán
Vajon miért nem tudom feltenni az Intel RST Driverér
[link] ?
A lap : Gigabyte Z77X - UD3HSata 0 son, az SSD (Samu 830)
Sata 2 esen egy HDD
Sata 4-5 megy 2 optikaFel kellene mennie nem ?
És azt mondja, hogy a gép nem felel meg a minimális követelményeknek a telepítőt rendszergazdaként futtattan ! Mind a 2 öt kipróbáltam egyikkel sem megy -
Core2duo6600
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
Az Acronis Truimage akkor is tette a dolgát, tehát akkor is volt jó progi !
(#39011) melan, (#39012) radi8tor1
Annyit azért tegyünk hozzá, hogy klónozás esetén magunknak kell a defragot az SSD re vonatkoztatva letiltani !, én egyedül ennyit tettem meg a többivel nem foglalkoztam
-
Core2duo6600
veterán
válasz
keke69
üzenetére
Nem kell, csak ajánlott !
Amiért le szoktuk húzni, hogy ne fordulhasson elő olyan, hogy a win vagy alár a linux is, máshova rakja az indíto file jait mint ahová te akarod, jelen esetben az SSD re !
Volt olyan gépem amibel le kellett húzni, volt amiben ha az 1 (0)-ik portba dugtam a HDD ét, mert mindig oda dugtam, volt hogy nem babrált bele a többibe, volt hogy beleturt, tehát akár lapfüggő is lehet a dolog!Biztos ami biztos szoktuk lehuzni, és nem csak az első, hanem akárhányadik telepítés idejére.
(#38959) Agyzuzo
Nem mindegyik biosban lehet, de jártam már úgy, hogy letiltottam a biosban, majd a feltelepíteni kivánt oprendszer ezzel nem foglalkozott, és hazavágta a koörábbi windowsomat !
Tehát ha lehuzod az a biztos !(#38963) 2544AACD
Ennyi pénzért ugorj bele !
Nincs nagy veszteni valód ! -
Core2duo6600
veterán
válasz
Agyzuzo
üzenetére
A PH án elég sok SSD teszt van, érdemes áfutni pőket, ami számít, hogy milyen vezérlő van az ssd ben, az a lelke és talán a legfontosabb része, hogy mi a márkajelzés érdektelen !
A samu azért lehet jó választás, mert talán az egyetlen aki maga csinálja a vezérlőt is és a drive ot is.
Az intel még ilyen egyes típusoknál !Ha egy kicsit feljebb olvasol, ha jól emlékszem volt szó az intel drive ról, hogy pont erről - e azt nem tudom.
De amennyivel drágább annyival nem gyorsabb ! -
Core2duo6600
veterán
válasz
Agyzuzo
üzenetére
Én most azt mondom, hogy samu 830 seria, az Intel tulárazott, de az ajánlottak közül bármelyik jó lehet, azért mondom a samu-t ilyenem is van, mert relative olcsó, és a sebessége is jó.
De valós használat melett nem igen veszel észre különbséget !
A teszteket nem feltétlen kell nézni, hogy őszinte legyek.
A core I7 esbe próbaképpen betettem azt az SSD ét amit a core i5 ben használok sata 2 es 64 es Kingston, semmivel nem volt lasabb mint a Kingston tól jóval gyorsabb samu.Az ugyanaz a méret, csak a kisebb magától lefoglalja a spare areat, míg a nagyobb az nem, ott hagyni kell valamennyi helyet, hogy a karbantartó funkció müködjön !
-
Core2duo6600
veterán
válasz
fsb1000
üzenetére
Nálunk is fut még bőven XP, és ugyanazon a gépen (2 magos) bizony lassabban, mint a Vista vagy a 7-es
A sima P4 es meg az xp vel boldogul el.
A végére kiforrta magát, de tényleg eljárt felette az idő, azonban ha speci feladatot lát el, vagy a dolgozó emberkének a 2 pprg jét kell csak futtatni, csak azért, hogy váltsunk 7 esre nem érdemes cserélni, mint ahogyan szvsz a legtöbb cégnél még HDD ről fut a win is.
Nálunk is , és biza elég lassúnak bizonyulnak sok esetben még a Core I5 ösök esetében is. -
Core2duo6600
veterán
válasz
tejeskifly
üzenetére
Akkor szedd le az intel oldaláról az ahci drivernek a "floppy-s " változatát, és add be neki az install közben !
A Legfelsőt a biosban nem engedi ahci re tenni ?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
tejeskifly
üzenetére
Milyen win telepitpd van neked ?
Melyik portra dugtad az ssd -ét amire telepíteni akarod ?
Ugyanis telepítettem ilyen lapra win 7 et, és simán felemnt rá, én az intel vezérlő sata portkait használtam. -
Core2duo6600
veterán
válasz
üzenetére
Lemented Acronis Trueimage-el egy hdd re, majd vissza, nem nagy dologk, és az allignálás is helyes lesz.
(#38812) fsb1000
Nem tartom kizátnak, hogy ide modban visszabutul sata 2 re, vagy 1 re
Ugyanis a ahci t nem támogató hdd ek még sata 1 esek voltak, azokon ncq sincs tudtommal -
Core2duo6600
veterán
válasz
fsb1000
üzenetére
Viszont, ha többet adnak el belőle, akkor több lesz a gond is .
Még akkor is, ka százalékosan kisebb a meghibásodás .(#38741) SPY0817
Akkor ne vacakolj sokat, bármelyik mai darab nagyságrendekkel megdobja az élvezetet a laptopon.
Én amikor életem első ssd jét vettem kingston 64 Gb os változatban, pontosan a :
KINGSTON SNVP325S264GBAmi akkor sem volt a top, az akkori tesztek szerint közepesnek volt nevezhető. És semmi gondom nincs vele.
A Kingston ra akkor az volt a jellemző, hogy a többitől olcsobb volt, de nem végzett a teszteken top helyezéssel, a teszt egy dolog, a valós használat meg megint más.
De az biztos, hogy a noti hdd hez képest még a legszarabb mai ssd is fényévekkel jobb !(#38748) GoodSpeed
Én akkor cserélek amikor lerohad, ha annak idején nem vágja szét a villám a Core2duo mat, a (CPU még ma is megy egy gépben ) akkor még azt használnám.(#38750) attila9988
Ezzel én is vagyok !
A fönököm is megcsinált minden letiltást meg ilyenekt (A Defrag rendben van, mert klónozta hdd ről, és akkor nem tilt automatikusan a 7 es)
Majd panaszkodik, hogy nem indul, szívás, lassabb mint a hdd stb.
Ja és informatikus lenne, na erre mondom azt, hogy NO COMMENT !
Én egy ugyanolyan gépben használok egy az ővénél régebbi ezáltal lasabb ssd ét, és érdekes semmi bajom.
Telepítettem, és használom, ennyi ! -
-
Core2duo6600
veterán
válasz
TeeJay
üzenetére
Na ez mondjuk igaz.
(#38640) Pityu
Mivel a Win 7 nél az IE 50 Mb ra van állítva default, feltételezem, hogy nem, hiszen mindig csak egy részét puffereli
Beraktam a Core I7 esbe a Samu 830 ast a laphoz adott kábellel kötöttem be a sata 0 as csatiba, ami sata 3 as a leírás szerint
A korábban a HDD re telepített rendszert backupoltam, majd visszaállítottam az SSD re
A tesztek lentebb :

(#38580) HZoli87
Ugyanígy néz kli nekem is, pedig sata 3 ra van kötve a Z77 esen -
Core2duo6600
veterán
válasz
Pityu.
üzenetére
Semmi gond, mert ha beállítod Pl. a Firefoxnak, hogy 50 Mb a Cache, akkor annyit fog használni, ha letöltesz, akkor úgyis arra a drive szedi amit beállítottál, nem úgy mint az IE, ami elösször a tempbe vagy isten tudja hova, aztán átmásolja.
Nekem 50 Mb ra van réve, az SSD én, és semmi gondom.
Pedig szedek aztán mindenfélét. -
Core2duo6600
veterán
válasz
TeeJay
üzenetére
És mire jó ?
Ehhez vezérlő és CPU is kell, hogy kihajtsa !
A mostani Core I7 Z77 es lappal sata 2 es kettő éves SSD vel is igen brutál.
A sata 3 as samu 830 még nem volt benne, de mindjárt megnézem, hogy mit tud.Ez megint olyan, hogy lehet jól néznek ki a tesztek, de a valós használat megint más
-
Core2duo6600
veterán
(#38619) janos666
Win alol hozz létre egy Acronis Truimage boot cd ét vagy pednrive ot, az visszatesz neked mindent, Eddig SSD re még nem telepítettem rendszert, az allignálás is jó lesz.
Nem reklám, de a 15 Hirens Boot CD tartalmazza a cuccost !(#38617) Pityu
Nem fogy el, mert megadod a böngészőnek, hogy mennyi helyel gzdálkodhat, 50 - 200 Mb közt elégnek kell lennie !Áttettem az intel sata 2 vezérlőre az samu 830-at
Az eredmények magukért beszélnek.
És hogy mennyire nem számítanak ezek a benchmarkok a valós használat szempontjából, alátámasztja, hogy semmivel nem gyorsabb a rendszer, sem bootban sem semmiben.Az Asrocknak egy nagy fekete pont a Marwelles Sata 3 vezérlő miatt.
A bios és driver frissités után, nem hogy gyorsult még lassult is a dolog.Ime a tesztek :

-
Core2duo6600
veterán
válasz
Coolmat
üzenetére
Az lesz, pontosabban eddig ebben a gépben egy 64 e kingstone volt, ami eleve sata 2 es, vettem ezt a samu-t és gondoltam ebben használom, elvlgre ez a gép jár többet, mert van egy Core I7 es Ivy bridge is, de akkor majd az lesz a felálás, hogy a core i5 be megy vissza a kinsgton és a samu az új gépbe !
-
Core2duo6600
veterán
Megfrissitettem a biost, frissitettem a drivert.
A trim támogatás inaktivvá váltAz eredmények alább, lassult a dolog !

-
Core2duo6600
veterán
Ebben a lapban, Asrock P55A Extreme 4 nincs inteles sata 3, csak a marvell.
De az feltünt, hogy mintha még lasabb lenne a boot is, mintha a sata 2 esre van dugva, intel által.
A másik gépben, Gigabyte Z77X Ud3H, Sata 3 as portra van dugva jelenleg a Kingstone SSD, ami amúgy az Asrock ban volt korábban, és valamivel jobbak az eredmények.
0 Ról 6 Mp alatt Bootol pl.Tehát akkor ezen az Asrock lapon tekinthetem úgy is, hogy nincs sata 3 portom igaz ?
-
Core2duo6600
veterán
Hello
Lehet amatör kérdés, de honnan tudom meg, hogy sata 3 módban megy -e az SSD ?
Asrcok P55 Extreme 4 es a lap. -
Core2duo6600
veterán
válasz
attilafree
üzenetére
A RAM még mindig gyorsabb mint az SSD.
Nekem sincs semmi sem kikapcsolva a Defragot a win kikapcsolta, feltettem az adat hdd miatt a Diskeeper-t, ott azt mondtam, az ssd re, hogy az SSD de talán fel is kinálta magától !
Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- SörcsaPH!
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Futás, futópályák
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Melyik tápegységet vegyem?
- War Thunder - MMO Combat Game
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS (210-AZBV)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4237,100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3205
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest