Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • bogiboy

    csendes tag

    Szevasztok!

    Indíthatnék új topikot is, de hátha elfér itt ez a kérdés: SSD rendszervinyónak!

    Kezdem a kezdetektől mert, már a formatnál elakadtam. Van egy OCZ Vertex turbo 120GB-os ssd, amit hétvégén szándékozom egybegyúrni Win7 hun alatt egy Intel E8600-os procival(a többi alkatrész az régi...). Kérdésem: Indítsam el a win7 telepítőről és fel fogja ismerni a le nem formázott ssd-met, vagy előtte mással formázzam le a szűz ssd-t, mondjuk egy működő xp alatt?
    Formatnál ad fel lehetőséget a win7 telepítője, hogy milyen legyen egy cluster egység, hagyjam alapon, vagy 1K, 4K, vagy 16K, közül válasszak. Melyikkel járok jobban. Gondolom itt nincs köze annak, hogy a turbo vertex a 128KB-os fájlokat mozgatja már elég jó sebességgel... Ja és azt hallottam, hogy fat32-sel kellene formázni, mert ha ntfs-sel formázom, akkor az ssd nem hozza azt a sebességet amit tud, viszont ha fat32-sel nyomom, akkor meg ott van ugye a nagy fájl korlát(pedig én szeretném látni a DV kazimról a vinyomra feltett 12 GB-os nagy avi fájlokat konvert előtt:-))...

    Másik fő kérdéskör. Felment win7 az ssd-re(remélem érezhető lesz a seb növekedésem:-)). Mit kell, és mit érdemes beállítani a Win7 alatt, hogy az ssd-ém minél tovább bírja. A következők kikapcsolásáról vagy működésük tiltásáról hallottam:
    - AHCI módot biosban tiltani, miért is?
    - PIO mód kikapcs(erről f.ngom sincs hol van, mi ez és hol lehet kikapcsolni)
    - töredezésmentesítés (ez egyértelmű)
    - cache(erről még vitatkoznak, hogy nyerek-e sebességet a kikapcsolással vagy nem, viszont áramkimaradásnál gond lehet!?)
    - pagefile kikapcsolása, vagy más ssd-én kívüli hdd-re irányítani és max 200MB-ra állítani?
    - TEMP fájlok mozgatása hdd-re és nem az ssd rendszervinyóra
    - indexelés szolgáltatás letiltása
    - Win searche szolgáltatás letiltása
    - Disable SuperFetch (regeditbe kell vmit írni)
    - Disable Prefetch (szintén regeditbe kell vmit írni)
    - rendszer-visszaállítást letiltsam vagy nem?(megéri az pár GB nyereség)
    - disable hibernate?(megéri az pár GB nyereség)

    Én összefoglalva ezeket találtam angol nyelven(majd magyarra fordítás google segítségével) Kérlek benneteket, hogy írjátok meg hogy a fenti beállításokból melyiket ajánljátok, és az a beállítás hol van pontosan a win7 hun menürendszerében.

    Mit hallottatok erről a Diskeeper 2009 progi Hyperfast részéről, ami állítólag kíméli az ssd-éket: [link] Használja már esetleg vki, vagy az angol nyelvű honlapot elplvasva érdemes letölteni a őprogit és használni az ssd mellett?

    Ja és bocs ha olyat kérdeztem, ami egyértelmű esetleg, vagy esetleg baromság amit leírtam, mert olyan koca módon ismerem a mai számtech-et. Ezért is kérdezek, minthogy tönkrevágjak egy 90 ezres ssd-t...
    bocsesz, hogy ennyire bőlére sikeredett...

    Köszönettel: bb :) :R

    :-)

Aktív témák