Új hozzászólás Aktív témák

• Zirowe

nagyúr

Sziasztok, tegnap sikerült végre beszereznem egy olasz tivúsat kártyát, hogy a kódolt olasz adókat is tudjam látni a hotbirdön.

Viszont problémába futottam.
    Először is azt hittem, hogy a műholdvevőmben már van alapból egy kártyaolvasó, és azon kívül egy CI foglalat.
    Nagy meglepetésemre, amikor bele akartam rakni a kártyát az olvasó nyílásba, kiderült, hogy az csak egy "dísz" nyílás, nem jó semmire, ezért csak a CI foglalat használható.
    Viszont nem volt otthon cam olvasóm, csak az, amit a dvb-t-hez használok, egy wayteq conax cam ca-module olvasó, de ha abba berakom a kártyát és az egészet a műhold vevőbe, akkor azt írja ki nekem, hogy kártyahiba.

Elvileg a kártya nagravisiont használ, talán a 3-as verziót, illetve ha a hd csatornákat is szeretném látni, akkor CI+ is kell, bár ezt még mindig nem sikerült megértenem, hogy miért lenne szükség csak a hd adások miatt egy újabb modulra, ha a műholdvevő kompatibilis a hd adókkal.
    Viszont, ha nem akarom a hd adókat (amiből amúgy is csak kettő van), akkor elég egy sima smarcam.

Az lenne a kérdésem, hogy vajon elég beszereznem egy ilyen smarcam ci+ olvasót a műholdvevőbe és minden menni fog, vagy mindenképpen új műholdvevő kell?

Jelenleg egy skymaster dchd 9000 típusú vevőt használok.

Nézegettem a ci+-os vevőket, de eddig az "emberi ár" kategóriában csak a strong SRT 7300 CI+, ami ha jól látom, borsos ára ellenére nem tartalmazza az olvasót, csak alkalmas annak befogadására.

Új hozzászólás Aktív témák