- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Everest / AIDA64 topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Gaming notebook topik
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
zichie
senior tag
válasz
KBalázs34 #20655 üzenetére
Amit belinkeltél (Amiko) tud felvenni USB pendrive-ra, amit tudsz PC-n használni, a felvételt meg tudod nézni, átmásolni, azt csinálni vele amit akarsz. Csak a kódolatlan MinDig tv csatornákról tudsz felvenni, ill. ha a fizetős csatornákból valamelyiket (pl. kódolatlan hétvége keretében) megnyitnak rövid időre, akkor azt is tudod nézni, ill. felvenni róla, PC-re átvinni... stb.
-
zichie
senior tag
válasz
garga01 #20650 üzenetére
Lehet, akkor az eurovízió idejére átforgatok ide.
Nekem egyébként 9° Keleten (Eutelsat 9B) szokott állni főként a tányér. Innen jönnek a magyar közszolgálatik, ahol többnyire az M4 sport-ot nézem, ha valami érdekes sportesemény van, mert jobb a képe, mint digikábelen vagy dvb-t -n, persze ilyenkor kódolt, de van hozzá conax kártyám. Ezen kívül az EBS és EBS+ ad néha magyar nyelven is. Továbbá itt van több száz FTA olasz adás, aminek több, mint a fele nézhető Magyarország területéről, ha nincs rossz idő. Az olasz Mediaset csatornákon minden esetben jó az eredeti (angol) hangsáv. Érdekes, hogy ezeket máshol (pl. Hotbird) kódolják, itt nem, bár ezek multistream-esek és 16APSK-val mennek és Olaszország területére sugározzák őket. Van itt pár NTSC 720p amcsi adás is, ahol néha akad olyan sportközvetítés, ami érdekel. Pl. bowling egyik magyar sportcsatornán sincs, de itt szokott lenni, igaz nem élőben. -
zichie
senior tag
válasz
qnadam #20646 üzenetére
A feed (közvetítőcsatorna) is 50i (PAL rendszer), az érintett tv társaságok (talán Ausztrália kivételével, mert ott 60i van, azaz NTSC rendszer) akik innen kapják a jelet, meg is hagyják annak, de youtube esetében konvertálják 30 fps-re (nem tudom miért nem 25 fps-re, ha 50i a forrás?).
Ha youtube-on 50i -> 25 fps konverzió lenne, akkor még nézhető is lenne TV-n 1080p50Hz beállítással Kodi youtube plugin-el, ahol folyamatos lenne a kép és nem "röcögne". Ez nem a youtube hibája, mert láttam már live stream-et, ami 25 fps volt. Gondolom a youtube-ra már konverzióval juttatják el a jelet, tehát oda már "röcögve" jut el. -
zichie
senior tag
válasz
garga01 #20643 üzenetére
A törökök sem vesznek részt az eurovízión egy ideje, így ők is kizárva, mert nem adják. Tőlük korábban a forma 1-et néztem HD-ben, amikor jópár éve a magyar RTL Klub 4:3 sd-ben volt csak képes adni.
Az ADR/ZDF -re ránézek, hogy van-e rajta valamilyen CAID, bár 19,2° Keletre (Astra 1KR,1L,1M,1L) már több mint 5 éve nem forgattam az antennát, mert nincs ott semmi érdekes.A lyngsat szerint van eredeti hangsáv is.
Itt van, hogy mely országokban mely csatornák adják: how to watch -
zichie
senior tag
válasz
garga01 #20641 üzenetére
A Duna évek óta nem adja, mert Magyarország nem vesz részt az eurovízión egy jó ideje. A feed 7° Keleten (Eutelsat 7B/7C) szokott lenni, de emlékeim szerint elég gyenge jelszinttel, ráadásul h264 4:2:2-ben, amit a 4:2:2 miatt a VU+ Zero 4K nem tud megjeleníteni, de stream-elni igen. Legvégső esetben marad ez a feed, de ez csak úgy, hogy a VU+ Zero 4K-ról streamelem a laptopra a feed-et, ahol VLC-vel mézem, a laptop-ot pedig HDMI-n összekötöm a tv-vel, ami eléggé kényelmetlen. Át kell rendezni hozzá a nappalit.
Nem túl erős a laptop, elég régi, a 4:2:2 meg ugye GPU-ból nem megy csak CPU-ból, ahol emiatt néha megakad a kép.Évekkel korábban volt, hogy feed-ből néztem, de akkor még mpeg2 4:2:2 volt, amit a régi AzBox tudott.
Az ARD/ZDF talán adja, ami egyébként FTA, de nem tudom, hogy az esemény idejére le fogják-e kódolni. Amíg ment a Dunán évekkel korábban (9° Keletről), addig ott kódolták műholdon a közvetítési jogok miatt.
-
zichie
senior tag
A májusi eurovíziós dalversenyt akarom nézni májusban élőben. Tavaly nem volt gond, mert a BBC-n tudtam nézni 27,5° Nyugatról (Intelsat 901), de itt a BBC csatornákat április elején lekapcsolták (a teljes muxot), így a vételi lehetőség megszűnt. Így is épp, hogy elég volt a jel. Korábban néztem a francia és az olasz közszolgálati csatornákról 5° Nyugatról (Eutelsat 5 West B), de itt hiába vannak eredeti hangsávok is, azok is franciául és olaszul mentek. A szabadon vehető (FTA/BISS) érintett csatornák közül még a 46° Keletről (Azerspace 1) az azeri Ictimai TV HD jöhet szóba, de sajnos úgy látom, hogy itt nincs eredeti hangsáv, továbbá 39° Keletről (Hellas Sat 3) a görög közszolgálatik (ERT 1,2,3) közül adja majd valamelyik. Ha szerencsém van, akkor az ERT 1 HD, mert ott van eredeti AC3 hangsáv is. Kérdés, hogy itt eredeti nyelven (angolul) lesz-e majd vagy görög lesz ez is?
Van valakinek tapasztalata az eurovízió vételével eredeti hangsávval? Hol lehet még szabadon vehető (FTA/BISS) formában elérni műholdról?A youtube verziót kizártam, mert tavaly a BBC-n sokkal jobb volt a kép, a youtube live stream-en csinálnak egy 25 fps-ből 30 fps-be konverziót, ami miatt "röcög" a kép és képminőség is rosszabb volt az alacsonyabb bitráta miatt.
-
zichie
senior tag
válasz
Atomantiii #20600 üzenetére
Azóta nem néztem, de majd este ránézek a Dakar után.
Dakarról jut eszembe: 33° keletről vagy inkább 36° keletről (Eutelsat 36B) érdemes inkább nézni. 33° keleten du. 5 óra után nem sokkal már vége szokott lenni, mire haza érek. Tudom a 75° kelet lenne az ideális, de odáig már nem tudok forgatni. -
zichie
senior tag
-
zichie
senior tag
válasz
Atomantiii #20600 üzenetére
Igen, most látom, hogy T2-MI. Korábban az Express AM8-on (34°Nyugat) volt pár ilyen orosz transzponder, de ezeknél úgy emlékszem még jelet sem talált a VU+. A háború elején még néhány hónapig mentek, aztán lekapcsolták őket. Az Octagon viszont ezeket tudta venni, nézni is lehetett.
-
zichie
senior tag
Van egy VU+ Zero 4K box, a DVB-S2 tuneres változat OpenPLI-vel. Az antenna most éppen az Eutelsat 33F (33°Kelet) műholdra néz a Dakar Rally közvetítések miatt, ami innen (is) fogható. Ezekkel nincs is gond, de ezen a holdon két transzponder is van, amin tv adások is vannak, ezek közül a 12646 H gond nélkül bejön, de a 11444 H nem, itt van jel is szinte max-on, jelminőség is rendben, de csak adat csatornát talál.
-
zichie
senior tag
Ha már az antennaméretnél tartunk, akkor az Intelsat 907-en (27.5°Nyugat) lévő BBC csatornákhoz mekkora antenna ajánlott budapesti vétel esetén? Nekem egy 1 méteres Gibertini van Inverto Black Ultra Twin LNB-vel, de csak időszakosan van vétel, akkor is teljesen instabil, kockásodik, akad. 125cm elég lenne? A bbc transzponder lefedettségi területe: Intelsat 907 Spot 2
Érdekes, hogy ugyenezzel a tányérral és LNB-vel kb. 10 évvel ezzel sikerült indőszakosan stabil vételt elérnem ugyan ebből a műhold pozícióból a bbc csatornák kapcsán. Persze ez régen volt, azóta a sugárzási paramérterek is változhattak és a saját tányér és lnb is amortizálódhatott, így lehet, hogy érett egy cserére. Ha cserélek, akkor 100cm, helyett 125-re gondoltam a BBC és a feedek miatt. -
zichie
senior tag
válasz
farkas-j #18687 üzenetére
Egy megfelelő port forward, ddns, statikus dhcp beállítás a routeren csodákra lehet képes, de ez már nem ennek a topicnak a témája, hanem inkább routerekkel foglalkozóval. Pl.: Router gondok
-
zichie
senior tag
válasz
nfsu17 #16250 üzenetére
Elméletben működhetne lassú gépen is, mivel az AVI egy konténer, nem pedig kodek. Tehát a video tömörítés továbbra is h264 vagy mpeg2 lenne, de a formátuma AVI. Mivel így nincs újratömörítés, csak "konténerezés", így egy olyan lassú gép is el tudná végezni real time, ami a videót már lejátszani nem tudja. Persze ez csak elmélet, gyakorlatban nem láttam ilyet.
-
zichie
senior tag
válasz
Buvana #16198 üzenetére
Itt van két típus: TBS MOI+ & MOI PRO
-
zichie
senior tag
válasz
zichie #16129 üzenetére
Végül is összejött az mpeg2 sd is, amit a Ultimate HD Video Player visz 7 perces korlát nélkül. Csak szoftveres módban megy, hardveres gyorsítással nincs kép. Tökéletes a kép, nem darabos, akadozó. Ill. néha kimarad egy-egy képkocka, de alig észrevehető.
Végül így a vlc-t hd csatornákhoz lőttem be, az ultimate playert pedig az sd-khez. -
zichie
senior tag
válasz
zichie #16125 üzenetére
Felraktam sd kártyára egy újabb androidot. Itt már megy a youtube, de a tvhguide és a tvhclient progikból indított lejátszás továbbra is leáll mx playerrel és a belső lejátszóval. A vlc-n be tudtam lőni a hardver gyorsítást. Csak teljes hardver gyorsítással van "mozgó kép" hd adások esetében. A kép folyamatossága viszont elmarad az mx playerétől és a belső lejátszójétól, de nem áll le a lejátszás 7 perc múlva. Gyors mozgásoknál, kamera pásztázásnál darabos, szaggatós a kép mindegy, hogy pass through vagy matroska módot választom. Kockásodás nincs.
A gondom az (mpeg2) sd adásokkal van, mert azokat sehogy nem hajlandó lejátszani, sem hardveres, sem szoftveres módban a vlc. A többi lejátszó viszi, de ott meg a 7 perc a probléma.
Az openelec lenne a megoldás linux alatt, de abból nincs banana pi image, csak raspberry pi. -
zichie
senior tag
válasz
azbest #16124 üzenetére
A belső lejátszót, MX playert vagy a BSPlayert próbáltam. A belső lejátszó adta a legjobb képet. Sajnos a vlc esetében nálam nincs hw támogatás így minden szaggat rajta, nézhetetlen.
Mindent (lejátszók, konténerek) próbáltam, a próbálkozások a képminőségre (szaggatás, interlace. . . stb.) voltak hatással, de a 7 percre nem.
Az a furcsa, hogy pl. youtube videót kb. másfél percig játszik le a Banana Pi, majd leáll, de ha youtube live-ot (azaz élő adást) nézek, akkor nem áll meg. A vimeo is gond nélkül megy.
Lehet, hogy ez hardware probléma? Pl. memóriahiba? -
zichie
senior tag
Banana PI alatt androidon használok TVHclient és TVHguide alkalmazásokat, amikkel az itthoni linuxos laptopon futó tvheadend szerverhez csatlakozom. A gond az, hogy bármelyik csatornát nézem a lejátszás szinte óramű pontossággal 7 perc után leáll. Teljesen mindegy, melyik lejátszóval próbálom és a két progi közül melyiket használom és melyik csatornát nézem, a lejátszásból 7 perc után kilép.
Kerestem, hogy hátha a két alkalmazásból van pro (fizetős) változat, de nincs, így ez nem az ingyenesség miatti korlát lehet.
A szerverrel nincs gond, mert windowsos pc-ről vlc-vel órákig megy a lejátszás a szerverről.
Mi lehet a gond TVHclient és TVHguide progikkal? Többféle beállítást is próbáltam. A tvheadend logjaiból az derül ki, hogy a kliens szakítja meg a kapcsolatot. -
zichie
senior tag
Ha csak dvb-c miatt kell tuner, akkor vehetsz olyat is, amiben nincs dvb-t csak dvb-c. Nekem pl. egy ilyen van, ezt próbáltam digikábellel, upc kábellel, winXP, win7, linux alatt, dvbviewer, altdvb, smartdvb, vlc, tsreader, tvheadend progikkal. Mindenhol kifogástalanul működik. Persze picivel drágább, de valamit valamiért.
-
zichie
senior tag
-
zichie
senior tag
válasz
golya87 #15757 üzenetére
Én sokat szívtam a TBS linux driver felrakásánál, mivel linuxban nem vagyok nagyon otthon. Nem tudtam, hogy lett volna más alternatíva is, ami talán egyszerűbb. Nekem a csatornaváltás a Popcornon (aminek a linuxos tvheadend streamel) 5-10 másodperc, de ez a Popcorn hibája, mert nem erre lett kitalálva.
-
zichie
senior tag
válasz
golya87 #15755 üzenetére
A VLC-t windows alatt használom, korábban így streameltem.
A Tvheadend-et Lubuntu alatt használom a TBS honlapjáról letöltött Linuxos driverrel: TBS DVB-C USB Stick Linux Driver v141019
Annyi érdekesség van linux alatt, hogy a tuneren működés közben nem világít a led, míg windows alatt igen.
-
zichie
senior tag
Én batch file-okat írtam a vlc-hez.
Batch file (Digisport1HD.bat) a DigiSport 1-hez:
C:
cd "C:\Program Files\VideoLAN\VLC\"
vlc dvb-c://frequency=354000000 :dvb-srate=6900 :program=26 :sout=#std{access=http,mux=ts,dst=0.0.0.0:48777}A DigiSport 2-hőz (Digisport2HD.bat):
C:
cd "C:\Program Files\VideoLAN\VLC\"
vlc dvb-c://frequency=402000000 :dvb-srate=6900 :program=28 :sout=#std{access=http,mux=ts,dst=0.0.0.0:48777}A 48777-es porton megy a http stream, de értelemszerűen ezt átírva a batch file-ban más portot is meg lehet adni. Nekem TBS tunerem van, de vélhetően Cinergy tunerrel menni fog.
-
zichie
senior tag
Hivatalosan nincs, de tudomásom szerint nem hivatalosan sincs. PC-n csak a kódolatlan digitális adások nézhetőek upc kábel esetében, amiből úgy tudom, hogy csak egy van, az m2.
PC-s digitális dvb-c vételre egyetlen egy járható út ismert upc esetében: a szolgáltató váltás. -
zichie
senior tag
Az emu is olyan mint a torrent. A torrentet lehet legálisan is használni, pl. ingyenes linux disztibúciókat letölteni, tovább megosztani. Az emu is ilyen. Pl. mi van akkor, ha az érintett csatornákra érvényes előfizetése is van, de a kártya és a modul nem működik pc-ben, mert ott nincs még ci+ rendszert támogató tv tuner, azonban az érintett csatornák mennek emuval? Továbbá vannak olyan esetek, amikor nem azért kódolt egy állandó vagy ideiglenes adás (jelfolyam), mert előfizetéses, csupán technikai okai vannak. Pl. elő sem lehet fizetni rá. Ez főként műholdas (dvb-s(2)) forrásra jellemző, ahol akár többszörös többletköltséggel jár a kódolatlan sugárzás, mint a kódolt. Erre példa a skandináv közszolgálati csatornák egy része. Ezen kívül léteznek olyan ca rendszerek, amelyek nem chipkártyások, pl. a BISS-1, ahol a jelfolyam megtekintésére jogosult egy kulcsot kap a jelfolyamot sugárzótól, akivel leszerződött. A BISS-1 viszont már elég ritka, mert felváltotta a BISS-E, ami már kártyás. A PowerVu sem kártyás rendszer, igaz itt tudomásom szerint nincs emu támogatás.
Feltételezem, hogy badhead dvb-c (kábeles) forrásra gondolt, ami valóban illegális, kivétel, ha az erintett csatornákra van érvényes előfizetése és a fent említett ci+ támogás hiánya miatt csak így tudja igénybe venni pc-n dvb-c tunerrel a szolgáltatást, amire előfizetett. -
zichie
senior tag
válasz
azbest #15569 üzenetére
Ezekből azok érdekesek, amik a UK nyalábon vannak, de ahhoz úgy tudom min. 2,5m-3m-es tányér kell, de azzal sem jön minden. Ami az európai nyalábon van az egy 80-90 centissel jön, de ott nincsenek hd-s bbc-k, meg itv-k. Kb. Három-négy éve még ment az itv1 hd az europai nyalábon, ott el lehetett csípni pl. bl meccseket hd-ben, ott néztem a liverpool-debrecen-t is, mert akkor még nem volt digisportom.
-
zichie
senior tag
válasz
Gróf... #15518 üzenetére
"A Nagy kérdés, hogy gyárilag hulladék, vagy ez a konkrét darab hulladék?"
Én évek óta használok TBS dvb-c tunert és kifogástalanul működik. Szerintem a konkrét darabbal van gond, amit ki kell cséltetni a gyártóval egy jól működő ugyan olyan típusú darabra. Felesleges küzdeni vele.
-
zichie
senior tag
Téves törölve...
-
zichie
senior tag
válasz
zichie #14863 üzenetére
Íme a Hispasat 4K TS file: 20140322_2001 (noname) SID 0001.TS
-
zichie
senior tag
válasz
Watt25 #14862 üzenetére
A Hispasat 1E műholdon megy most 4K teszt adás. TSReader+VLC kombinációval tökéletesen le tudom játszani, AltDVB-vel picit akad. Persze csak full HD-re lekonvertálva tudom nézni, de még így is üti a normál 1080i adások képét.
Rövidesen teszek fel belőle TS mintát is.
-
zichie
senior tag
Én tavaly próbálkoztam 4K vétellel PCIe dvb-s2 tunerrel.
Kísérleti FTA adás ment műholdon, ami egy pár perces műsort ismételgetett. A tömörítés h264 volt. Sajnos akadozott a kép, ha pedig bekapcsoltam a dxva teljes vga hw gyorsítást, akkor kék halál lett az eredmény. Azóta sem volt kék halál a gépemen, igaz nem is próbálkoztam 4k-val. -
zichie
senior tag
válasz
Watt25 #14555 üzenetére
Hirtelen és erős széllökések esetében szokott lenni kockásodás, vagy pillanatokra jelkimaradás, de ez ritka eset. A vételt a felhőzet és a Sun Outage szokta befolyásolni, az utóbbi éves szinten csak néhány perc.
-
zichie
senior tag
válasz
Zirowe #14342 üzenetére
"Kérdés, hogy milyen twin lnb fejet érdemes venni?"
Nekem az inverto twin fejekkel van tapasztalatom. Volt egy red twin, de egy éven belül meghibásodott. Már évek óta black twin van és jól szolgál, a gyengébb jelű holdak és a feedek nagy része is jön vele. A hideget viszont nem szereti, mínusz 10-15 fok alatt bizonytalan vagy egyáltalán nincs vétel, de ez lehet kábel probléma is.
-
zichie
senior tag
válasz
wassermann #14305 üzenetére
A teljes mux átmegy a tuner és a pc között, a dvb szoftver használja azokat a pideket a muxból, ami egy csatorna nezéséhez szükséges.
-
zichie
senior tag
válasz
wassermann #14303 üzenetére
Az usb probléma mennyire kavar be az usb dvb tuner használatakor? Én dvb-c tunerrel használnám. Valahol olvastam, hogy a Raspberry Pi usb sebességét vissza kell venni 2-ről 1.1 -re, ami egy dvb-t muxot még elbírhat, de a dvb-c -hez mindenképpen usb 2 kell, mert itt 50 mbit/s körül van egy mux.
Van már valami megoldás az usb bug-ra?
Én egyébként a málnapécét dvb-c tunerrel csak szerverként használnám, a kliens egy "otthoni" régi Popcorn Hour A100-as médialejátszó lenne, vagy "távoli" win-es pc vlc-vel. -
zichie
senior tag
válasz
wassermann #14268 üzenetére
A TBS tunerhez szerencsére linux driver van, a cég honlapjáról letölthető.
-
zichie
senior tag
válasz
wassermann #14249 üzenetére
Ilyesmi lenne jó dvb-c tunerrel digikábelhez. Nincs Raspberry Pi-m, de ha ez működne a TBS usb dvb-c tuneremmel, akkor beruháznék egy "málnára".
-
zichie
senior tag
válasz
radio11 #13844 üzenetére
Jó megoldás lehet talán még az alábbi:
Rapsberry PI USB kártyaolvasóval + 2 db Diablo CAM Wifi modul: A Raspberry PI-hez kötött USB-s kártyaolvasóban lenne a kártya, a Raspberry pedig LAN kábellel wifi-t is tudó routerre csatlakozna. A Raspberry PI-n futó kártyaszerver progi osztaná meg a kártyát a két wifi-s Diablo modul között. A két Diablo modul a két tévé CI slotjában foglalna helyet és Wifi-n keresztül csatlakozna a routerhez, a routeren keresztül pedig a Raspberry-hez, azaz a kártyaszerverhez.A gond az, hogy a Diablo modulok ára elég húzós: [link]. Továbbá ezek a modulok nem minden tévével kompatibilisek.
Még az sem biztos, hogy kell a Raspberry PI és az usb kártyaolvasó, mert talán úgy is működhet a dolog, hogy az egyik Diablo modulban van a kártya, ami megosztja wifin (routeren keresztül) a másikkal.
Persze mindez csak elmélet, gyakorlatban még nem láttam működni.
-
zichie
senior tag
válasz
Nakivagyok #13791 üzenetére
ACamd plugin kell a pc-s usb-s kártyolvasókhoz. DVBViewer-rel biztosan megy, de vélhetően SmartDVB-vel is, mert mindkettő kezeli a plugineket.
-
zichie
senior tag
válasz
golya87 #13751 üzenetére
Valószínű, hogy a kártya nem frissült be. Sajnos nem értek az oscam-hoz, csak a newcs+mgcamd párossal volt dolgom.
A frissítő jel ettől függetlenül még mehet az EMM pid-en a kártyának, csak az oscam nincs jól bekonfigolva.
Azt esetleg meg lehet próbálni, hogy egy tv-be tett conax modulba vagy valamilyen conax olvasós dvb-t boxba rakod a kártyát és rákapcsolsz egy olyan kódolt adásra ami elő van fizetve és vársz pár percet, míg elindul az adás. Ekkor kapta meg a kártya a frissítést.
Ezután visszateszed a kártyát a pc-hez kötött olvasóba. Ha továbbra sem megy, akkor nem (csak) a frissítéssel van a gond, hanem még az ECM feldolgozása sem működik. Ha megy, akkor a frissítés nem működik nálad oscam alatt és azt kell valahogy bekonfigolni.
Amennyiben a conax modulban vagy a conaxos dvb-t boxban sem indul be fél órán belül az adás, azaz nem frissül a kártya, akkor nem nálad van a hiba, hanem központilag nem küldik a frissítést (aktivációt) a kártyának. -
zichie
senior tag
válasz
Watt25 #13570 üzenetére
Ez egyértelműen az előfizető szivatása. Az invitel megörökölte a fibernet rendszerét, ahol nem volt párosítás. Én három éve fibernetes voltam. A box ott pihent a szekrény alján, a kártya pedig tv-ben saját conax modulban volt használva, ill. volt saját dvb-c tunerrel is rendelkező pvr-es box, ami felvételkor volt használva. A kártya a saját box és a tv-be dugott conax modul között volt felváltva használva.
Azok szívták meg, akik évek óta saját eszközben (modul, box... stb.) használták a kártyát probléma nélkül, egyszer csak azt veszik észre, hogy nem működik, mert a kedves szolgáltatójuk párosította. -
zichie
senior tag
válasz
peterk #13535 üzenetére
"A 35 HD (nagyjáboli szám, nem pontos) úgy jön össze, hogy a 18 az alapcsomag része (a honlapon csak 10 van kiírva, de az 18). És ha előfizetsz a nem free HD csomagra, akkor kapsz még kb. 10-et (ezt pontosan nem tudom, hogy melyik, de ha nagyon érdekel végigböngészem a muxokat a TV-men.)."
Nem vagyok jó matekból, ezért lettem informatikus.
A 10+18 hogyan lesz nagyjából 35?
Tudomásom szerint 10+18 = 28.
"A HBO és a FilmBox csomag pedig bár nincs kiírva, de HD."
A HBO-k közül csak a HBO HD lehet HD, a többi SD, ugyan ez a helyzet a Filmbox-ok esetében. Magyarországon a HBO-nak és a Filmbox-nek is csak egy-egy HD változata van. A műholdas UPC ad kétféle magyar nyelvű HBO HD-t különböző műsorral, de ebből az egyik a cseh verzió, amin van magyar hang is.
A mondatod helyesen megfogalmazva:
A HBO és a FilmBox csomag pedig bár nincs kiírva, de tartalmaz HD csatornát is. -
zichie
senior tag
válasz
peterk #13515 üzenetére
"Összesen úgy 35-38 HD csatorna lenne elérhető, ha mindent megvennék."
A cég honlapja szerint csak 18 HD csatorna van: [link] Ezen kívül van még 37 SD csatorna. Hol van az a 35-38 HD csatorna?
"Plusz az HBO és a Filmbox külön fizetős 3-3 hd csatornája."
A HBO-knak egy darab HD csatornája nincs itt a szolgáltató kínálatában, Filmbox-ból is csak egy HD van. Hol van az a "fizetős 3-3 hd csatorna"?
"Inkább az a probléma, hogy a kis magyar törpe adók egy része még nem tért át HD-re. Pl. a viasat csatornák vagy a tv2 ill. rtl szatelit csatornái."
A kínálatban van RTL Klub HD és Viasat Nature/History HD is. TV2 HD viszont tényleg nincs.
"Ez a 20 mux hatszorosa a mindigtv 3 muxának, és többszöröse az UPC által használt műholdas muxok számának"
A UPC Direct is pontosan 20 muxot használ: [link] Persze itt több olyan mux is van, amiből csak egy-két csatorna tartozik a UPC-hez, a többi más szolgáltatóhoz tartozik.
-
zichie
senior tag
válasz
katalin888 #13481 üzenetére
Kérdés, hogy mire szeretnéd használni? Egyszerű tévé nézéshez, adás rögzítéshez a legolcsóbb is elég, pl. az usb-s qbox2 vagy qbox3. Ha speciális dolgokat is akarsz vele művelni - feedvadászat, speciális (hagyományos eszközökkel nem vehető) transzponderek vétele - akkor viszont antennaforgató is kell és min. 1 vagy 1,2 méteres tányér. Ebben az esetben ajánlottak a felsőbb kategóriás cuccok.
-
zichie
senior tag
válasz
katalin888 #13438 üzenetére
Amiket tud, de általában a többi "hagyományos" dvb-s2 kártya nem:
- Blindscan (feedek kereséséhez)
- 16APSK és 32APSK moduláció támogatása ACM és VCM módban is (speciális, részben nem publikus feedek és adatcsatornák használják)
- Multistream támogatás (egy transzponderen több mux, ami főként fejállomásoknak jelszétosztásra van műholdon keresztül)
- Konstellációs diagram "rajzolás" és egyéb alacsony szintű diagnosztikai funkciók16APSK és 32APSK modulációt pl. az olcsóbb TeVii kártyák is támogatják, de csak CCM módban, azonban 16APSK és 32APSK esetében több, mint 90%-ban ACM vagy VCM módot használnak az érintett transzponderek, amit csak ez a kártya tud tudomásom szerint.
Multistream támogatása is van több kártyának, de az "Eutelsat 12 West A" holdról vehető Telecom Italia multistream transzponder (12718 H) ad csak CCM módban, a többi ilyen multistream transzponder tudomásom szerint mind ACM vagy VCM módban megy, amit viszont csak ez a kártya tud tudomásom szerint...Összefoglalva ez a kártya olyan speciális paraméterekkel sugárzott jelek vételére is alkalmas, amire a műholdvevők és a többi hagyományos dvb-s2 kártya nem. Inkább "vadászatra" való, egyszerű tévé nézéshez drága.
Nekem egy TeVii S470-es kártyám van, ami a TBS 6925-nél lényegesen olcsóbb. Blindscan-t tud. 16APSK-t és 32APSK-t is, de csak CCM módban. Több éves használat, "vadászat" alatt összesen két 16APSK feedet találtam (CCM módban), de ebből az egyik kódolt volt. A multistream is működik, de én csak a fent leírt Telecom Italia multistream transzponder (12718 H) esetében találtam vele gyenge ingadozó jelet, ahol erősen kockásodó, akadozó kép fogadott, ami nem a kártya hibája, mivel ehhez úgy tudom, hogy min. 1,2 vagy 1,5 méteres tányér kell, nekem meg csak 1 méteres van. A TeVii alacsony szintű diagnosztikai funkciókat nem tud (pl. konstellációs diagram rajzolás), legalábbis én nem tudtam rávenni ilyenekre. A TeVii szerintem jó kompromisszum, én meg vagyok vele elégedve. TSReader sajnos nem megy vele, míg a TBS műholdas kártyáihoz van támogatás.
-
zichie
senior tag
válasz
Kernel #13424 üzenetére
Az egyszerre egy műsor (titkosított adatfolyam) dekriptálása a ci+ modul korlátja, maga a kártya szoftveres multi (ami a nagra3-at is támogatja) kártyaolvasóban egyszerre több műsor dekriptálására is alkalmas lenne. Ennek két akadálya van:
1. szoftveres (newcs+mgcamd, oscam... stb.) kártyaolvasás többnyire csak linuxos (pl. enigma2 alapú) eszközzel lehetséges,
2. a kártya hozzá van párosítva a modulhoz, így csak abban működik hivatalosan. -
zichie
senior tag
válasz
katalin888 #13419 üzenetére
TBS, Omnicom vagy TeVii. Ezen három gyártó dvb-s2 tunerei a legjobbak, igaz nem a legolcsóbbak.
-
zichie
senior tag
válasz
peterk #13295 üzenetére
UPC kártyakezelés a műholdas upc-re vonatkozik, azon belül is az ICE kártyára. A kábeles Nagra kártya párosítva van, az csak upc-s boxban vagy modulban megy.
Ettől függetlenül elképzelhető, hogy megy a kábeles nagra kártya is, de csak akkor, ha a gyári upc box "fel van törve", azaz ki van olvasva belőle az rsa és boxkey, ami be van írva az Amiko boxba.
A upc boxból az infók kiolvasása tudomásom szerint kemény dió, a box szétszedése és forrasztgatás nélkül biztos nem lehet. Mellékesen pedig teljesen illegális. Gyakorlatban még soha nem láttam ilyet. -
zichie
senior tag
válasz
Samanbacsii #13267 üzenetére
Jelenleg nem ismeretes olyan pc-s dvb-c tuner, ami upc kábelre jó lenne. Jelenleg egy megoldás van: a kábelszolgáltató váltás.
CI+ modulfogadóval rendelkező pc-s dvb-c tuner kell a upc-hez, ami nem létezik. -
zichie
senior tag
válasz
asddsa #12898 üzenetére
Ha lehet, akkor technisatot vegyél, mert az elég megbízható. Én több, mint egy évig használtam Fibernethez. Persze lehet, hogy pár száz forinttal többe kerül. A többi típus mindigtv extrára jó, de olvastam, hogy conaxos kábeles szolgáltatókkal vannak kompatibilitási problémák.
-
zichie
senior tag
válasz
asddsa #12895 üzenetére
Veszel egy conax modult, beteszed a tv ci foglalatába, kiveszed a kártyát a t-home boxból és beteszed a modulba, innentől felesleges a box, mehet a szekrény aljára. A kártya szépen frissül a conax modulban, még erre sincs gond.
Biztos működik a dolog, mert sokan így használják.
Nincs ebben semmi warez, a szolgáltatásért fizetsz, a conax modul több műszaki áruházban, boltban kapható. Valahol ki is írják, hogy mindigtv extrához és t-home kábeltévéhez.
Nem kell boxid-vel foglalkozni, mert kábelen nincs párosítás. -
zichie
senior tag
Még egy érdekesség a kártyával kapcsolatban. A technotrend honlapján megtalálhatóak a driverek: http://www.technotrend.eu/2959/PC_Products.html
A TT-premium® C-2300 kártya esetében nem látok BDA drivert, csak WDM-et. A többi TT termék esetében - egy-két kivétellel - van. Ugyan ez volt a gondom a Nexus-S kártyával, nem volt BDA driver és a neten sem találtam sehol.
-
zichie
senior tag
válasz
wwenigma #12597 üzenetére
Én kb. 8 vagy 10 évvel ezelőtt használtam hardveres mpeg2 kártyát, igaz az nem kábeles volt, hanem műholdas. Hauppauge WinTV Nexus-S névre hallgatott. Akkor még nem voltak mpeg4 adások, csak mpeg2-esek. Amikor megjelent az első mpeg2 HD adás, azt hardverből már nem tudta, csak szoftveresen. Mpeg2 sd-vel nem volt gond, az ment hardverből. Amikor jött az mpeg4, akkor még a dvb programok nem nagyon támogatták.
Később jött a feketeleves. Az AltDVB és ProgDVB progikból megjelent olyan verzió, amiben volt már mpeg4 támogatás, de ezekkel az újabb verziókkal nem ment a kártya. Le is írták, hogy a két progi esetében a továbbiakban megszűnik a hardveres mpeg2 (Skystar1, Nexus-S, Technotrend Premium) kártyák támogatása. Nem csak a hardveres mpeg2 nem ment, hanem a kártyát, mint hardvert nem kezelte! A régebbi verziójú AltDVB és ProgDVB működött a kártyával, de azokban még nem volt mpeg4 (h264) támogatás, az újabb verziók viszont már kezelték az mpeg4-et, de ezek már nem kezelték a kártyát. A DVBViewer lett volna még megoldás, de az egyáltalán nem működött a kártyával.
Ami érdekesség volt még a kártyával, hogy full TS mentést nem lehetett csinálni vele, mert az érintett progik jelezték, hogy a hardver nem támogatja.
Később lecseréltem a kártyát egy Technotrend s2-3200 -as kártyára, amiben már nem volt hardveres mpeg2. Azzal a kártyával minden megoldódott: mpeg4, futt TS mentés, DVBViewer...
A fenti Technotrend kártyák ugyan dvb-c -sek, de a hardveres mpeg2 miatt ugyan azon az elven működnek gondolom, mint a műholdas mpeg2 hw kártyák.
A leírtak ellenére szerintem érdemes megvenni valamelyik Technotrend dvb-c kártyát, már csak azért is, hogy meg lehessen vizsgálni, hogy ugyan az-e a szitu, mint a műholdas (dvb-s) hardveres mpeg2 premium kártyák esetében. Hátha más már a helyzet és driver szinten megoldották az mpeg4 támogatást. -
zichie
senior tag
válasz
Daniel Alves #12555 üzenetére
Amit írtam az a kábelesre vonatkozik. A műholdas csak szolgáltatói (digis) settopbox segítségével működik.
Az Alma C2200-as kábeles box. -
zichie
senior tag
Az Alma C2200 esetében egy apró megjegyzés: csak FTA forrásból felvett anyagot lehet feldolgozni pc-n, kódolt forrásból felvett anyagnál a felvett anyag is kódolt lesz és csak a box tudja lejátszani. Úgy tudom, hogy az Amiko esetében pl. menüből kapcsolható, hogy kódolt adás esetében az USB eszközre kódolva vagy dekódolva kerüljön rá a felvétel.
Persze ez a kábeles digi esetében nem probléma, mert 5 csatorna kivételével minden FTA. -
zichie
senior tag
Melyik a legalkalmasabb DVB program, ami DLNA-n keresztül belső hálózaton tud adást (akár 20-30 mbit/s HD-t is) megjeleníteni Smart TV-n?
Konkrétan adott egy asztali PC dvb-s2 tunerrel a manzárd szobában. A nappaliban egy DLNA képes Samu Smart TV LAN csatlakozással. A két eszköz azonos hálózatban van, azaz routerre van kötve. A PC-ről szeretnék adásfolyamot küldeni úgy a tévének, hogy az le tudja játszani, akár még csatornát is tudjak váltani vele, ha ez egyáltalán lehetséges. Ha jól tudom a DVBViewer Pro alkalmas lenne rá. Kérdés, hogy ez gyakorlatban mennyire működik, ill. van-e esetleg valami (nem robosztus több száz megás) ingyenes DVB alkalmazás, ami DLNA segítségével tud a tévének adást (streaming) szolgáltatni újrakódolás nélkül? A DVBViewer NetStreaming plugin nem jó, mert azt a tévé nem látja és elég instabil is. Korábban egy Popcorn médialejátszónak küldtem adásfolyamot és gyakran megállt. Fontos, hogy DLNA szerverként lássa a DVB alkalmazást a tévé. Plugin (pl. vplug) támogatás is előnyös lenne. Ha nincs ingyenes, de a DVBViewer Pro megbízhatóan megbirkózik a feladattal, akkor nekem 15 eurot még meg is érne. Most egy korábbi (kb. 4 éves) verziót használok, de az erre alkalmatlan.
-
zichie
senior tag
válasz
horika79 #11853 üzenetére
Én korábban próbaképpen TSReaderrel streameltem UPC-s ismerősnek a Digisport HD-t bl meccs alatt. Min. 40/20-as net kell hozzá és HD esetén csak egy kliens megy, mert kb. 12-13 mbit/s az adásfolyam és ennyit bír el a 20 mbit/s upload. SD adás akár mehet 3 kliensnek is, mert alacsonyabb a bitráta. Minden az adás bitrátájától függ. Pl. a közszolgálati HD-k esetében két kliens is kiszolgálható, mert itt 10 mbit/s alatt van a bitráta.
Mi az a veetle.com?
-
zichie
senior tag
válasz
Petyus87 #11771 üzenetére
"...már beszereztem conax modult..."
Ha mikrós Hello HD van nálad, akkor a Conax modult nem tudod használni, mivel oda Cryptoworks modul kell. A mikrós Hello HD nem Conaxot használ, hanem Cryptoworks-öt. Az AD100-as box leírásában is benne van:
JELLEMZŐK
• Teljes MPEG-2 és DVB-kompatibilitás
• MPEG-2 Video (MP@ML), MPEG-1 Audio Layer1, Layer2
• PLL RF modulátor UHF 21…69 PAL B/G/D/K
• Digitális tuner továbbfűzési lehetőséggel
• 2 SCART tv-készülék és VCR számára
• Felhasználóbarát, teljes funkcionalitású képernyőmenü
• 256 színű grafikus felhasználói felület
• Többnyelvű menürendszer
• 4 digites, 7 szegmenses előlapi LED kijelző
• Változtatható képarány (4:3, 16:9, 4:3 letter box)
• EPG (elektronikus műsorújság)
• DVB és teletext feliratozás támogatása
• Kedvenc és szülői záras csoportok létrehozása
• Automatikus szoftverletöltés
• Automatikus csatornalistafrissítés
• Beépített Cryptoworks kártyahely
• Bemeneti frekvenciatartomány 110…862 MHz, szimbólumsebesség: 1,5…7 MS/s
• 16, 32, 64, 128 és 256 QAM moduláció támogatása -
zichie
senior tag
válasz
Plasticbomb #11576 üzenetére
Az IP STB oldalán ezt írják:
"Supports HDMI connectivity with high-bandwidth digital content protection"
Ez azt jelenti, hogy a HDMI kiemeneten HDCP másolásvédelem van. Ez problémát okozhat.
Közben eszembe jutott, hogy valójában az IPTV technológia egyszerű lan kábelen megy IP alapon, mint a net. A PC-s dvb programok egy része támogatja az iptv vételt. Olyan lehetőség nincs, hogy a lan kábelt közvetlen a PC-be dugja az ember, elindítja az iptv vételére alkalmas dvb progit és nézi az adásokat? Ez alatt azt értem, hogy az ip STB helyett a pc-t használja, mint settopbox. LAN csatlakozó van gondolom a laptopon, az adás IP alapon jön, csak a megfelelő iptv szoftver kell, ahol beállítod az invitel dvb szerverének, csatornáinak... stb. ip címét, portokat... stb. Az STB-ből kiolvashatóak ezek a beállítások?
Persze ez csak elmélet, nem tudom, hogy gyakorlatban működhet-e? Ha az stb-ből nem olvashatóak ki a szükséges paraméterek, akkor a megfelelő eszközzel, pl. pc-vel le lehetne menteni az STB és a modem közötti adatforgalmat fájlba és a dump fájlt pl. wireshark segítségével elemezgetni.
Abból gondolom, hogy esetleg működhet, mert korábban olvastam egy skandináv fórumon a pc-s iptv vételről, hol alaposan kitárgyalták, hogy mely csatornák milyen ip címen mennek, mit kell beállítani a pc-s vételhez. Minden cím 192.168-al kezdődött, tehát belső címek voltak. Gondolom az iptv szolgáltatók is ilyen címeket (192.168.x.x vagy 10.x.x.x) használnak, mivel zárt a hálózatuk.
Összességében felvetődik a kérdés, hogy minek az STB, ha lan kábelen jön az ip adatfolyam a modemből, amit egy pc is fel tudna dolgozni, mivel van benne hálókártya és csak a megfelelő iptv vevő szoftverre lenne szükség. Minek a tv tuner?
Még egy kérdés? Az IPTV szolgáltatások össze vannak párosítva az STB MAC címével? Feltételezem, hogy igen. Ebben az esetben közbe lehetne iktatni pl egy routert, ahol az ember klónozza a MAC címet, mivel a pc hálókártyájának MAC címét nem nagyon lehet megváltoztatni.
-
zichie
senior tag
válasz
vitemerius #11572 üzenetére
"És te hol vetted?"
E-bay. 50$ volt.
-
zichie
senior tag
válasz
vitemerius #11570 üzenetére
Én a CI nélküli verziót használom: http://www.tbsdtv.com/products/tbs-dvb-c-usb-stick.html.
Ehhez kezdetben nem volt linux driver, de most már van. Én win alatt használom és összességében elégedett vagyok vele. Negatívuma talán az, hogy ennél nincs TSReader támogatás, míg a TBS többi termékénél van. A QBOX-ot (TBS5680) nem ismerem. -
zichie
senior tag
-
zichie
senior tag
Ezt hosszú lenne elmagyarázni. A lényeg, hogy többnyire sporteseményeket lehet elcsípni, esetleg egy-egy koncertet. Akadnak bejelentkezések külső helyszínekről tévé társaságok hírműsoraiba, de ezek nem annyira érdekesek.
Kedvencek nincsenek, mivel ezek csak ideiglenes csatornák. Sajnos egy részük kódolt, de sok FTA is van. A sportesemény vagy egyéb rendezvény helyszíne és a tv stúdió közötti jelátvitelre szolgál, ahol nincs kiépítve optikai kábelkapcsolat vagy más lehetőség, ahol meg tudnák oldani a jelátvitelt műholdak nélkül. Ebből adódóan lényegesen jobb minőség, mint ami adásba kerül, nincsenek reklámok, nincs csatornalogó. Sajnos kommentár sem szokott lenni. Hátránya, hogy néha semmilyen idő vagy eredmény jelzés nincs pl. foci alatt, de a kép cserébe csúcsminőség. További hátrány még, hogy min. ajánlott 1,2m-es tányér forgatóval, mert itt gyengébb szokott lenni a jelszint, mint hagyományos tévé csatornák esetében. Nekem csak 1m-es van.
A dolog hátránya az, hogy nehéz megtalálni a közvetítőcsatornákat. Van, hogy nem sikerül megtalálni, van, hogy igen, de kódolt vagy ha nem az, akkor túl gyenge a jel. Ha sikerül elcsípni valamit és nézni is, ami érdekel, akkor annak megvan a feelingje. Megvan egy újabb "trófea".
A feelingre egy jó példa: Más, ha az ember egy élelmiszer áruházban megveszi a halkonzervet és más, ha maga pecázza ki, készíti el és eszi meg a halat.Végül példaként egy oldal, ahol a mások által megtalált feedek (közvetítőcsatornák) kerülnek fel: http://www.satelliweb.com/index.php?section=livef
Ide persze sokminden nem kerül fel, így azokat blindscan segítségével érdemes keresgélni. Sajnos a magyar vonatkozású anyag nagyon-nagyon ritka. -
zichie
senior tag
válasz
Jocozolg #11333 üzenetére
Gondolom a smart kártya olvasóra gondoltál és nem a műholdas tunerre. A válasz: Nem, mivel a kártya párosítva van a UPC moduljával. CI+ modulfogadós pc kártya jelenleg nem létezik, csak CI, ami UPC digitális kábelre nem jó. Ez a CI+ rendszer egyik fő attrakciója, hogy ne lehessen PC-s eszközökkel használni, így ne lehessen közvetlen digitális (akár HD minőségű) felvételt készíteni PC-re. Emiatt vélhetően nem is lesz majd CI+ modulfogadós pc-s tunerkártya.
Jelenleg egy megoldás létezik ilyen probléma esetére: a szolgáltatóváltás. Más kábelszolgáltatóknál nincs ilyen korlátozás, mivel sima CI rendszert használnak, vagy nem is kódolnak, mint pl. a Digi (a HBO csatornák kivételével). -
zichie
senior tag
Ha nincs CI modulfogadó, akkor megteszi helyette egy kártyaolvasó is: usb-smargo-smartcard-reader-plus
-
zichie
senior tag
Én egy Technotrend S2-3200-as kártyát használtam évekig. Meg voltam vele elégedve, majd alaplapot, cpu-t és ram modulokat cseréltem a gépemben és az új konfigban nem működött rendesen a kártya. A dvb-s2-es transzponderek esetében memóriaszemét került az adatfolyamba, ami miatt összetört, kockásodott a kép. Az összes létező drivert próbáltam, több dvb progit, az összes pci slotban kipróbáltam, az eredmény ugyan az volt. Összefoglalva hardver összeférhetetlenség volt a gépem és a kártya között.
Vettem egy TeVii S470-es tunert, ami kifogástalanul működik az új alaplappal.
Én a listáról a TBS tunert választanám, amit sajnos nálunk nem lehet kapni. Nagyon jó a TBS dvb-s2 tunerek támogatottsága. -
zichie
senior tag
válasz
torrentszaki #11286 üzenetére
Úgy emlékszem, hogy ő nem újabb drivert rakott fel, hanem régebbit. Ez volt a hozzászólása lényege. Persze mindhármunknak más dvb-c tunere van. A jó megoldást talán egy Cablestar hd2-es kártyát használó fórumozó tudná megmondani.
-
zichie
senior tag
válasz
torrentszaki #11275 üzenetére
Más tunerrel próbáltad? Pl. dvb-c tuneres tv. Ha azzal sem megy, akkor kábelezés gond lehet.
-
zichie
senior tag
válasz
torrentszaki #11275 üzenetére
121500-on (SR: 6000, 256-QAM) talál valamit?
Nálam 128500-on minden ok:
-
zichie
senior tag
UPC Direct box nem tud Olcsó TV vagy Hello HD kártyát fogadni, mert a UPC Cryptoworks és Nagravision rendszert használ, a Hello HD és Olcsó TV pedig Conax-ot.
Ami a dvb-s(2) tuner márkákat illeti én ezeket preferálom: [Tevii] és [TBS], vagy esetleg a [ProfTuners]. Sajnos nem olcsók. Nekem Tevii van műholdra (dvb-s2) és TBS kábelre (dvb-c).
-
zichie
senior tag
Igen egyszerre. Külön csatornákat is, de ehhez twin LNB is kell, amiből két kábel jön le, az egyik a linuxos boxba, a másik a pc-be. Már elég rég lejárt a kártyám, így csak egy-két csatornát nyit: a két kereskedelmit és az m1-et, m1HD-t. Korábban használtam ezt a megoldást felvételre, mert a box PVR funkciója teljesen megbízhatatlan volt, a PC-s tuner meg nem tudott kártyát fogadni. Ezért kellett a megosztás, hogy pc-vel kódolt adásból tudjak rögzíteni. Mivel már van Digikábel (dvb-c), így nem használom.
-
zichie
senior tag
Olcsó TV esetén adnak csak kártyát. Nekem is van és saját boxban működik, továbbá pc-s dvb-s2 tunerrel is tudom használni, mivel a boxban lévő kártyát belső hálózaton keresztül el tudom érni a pc-vel is. Csak így tudom használni a kártyát pc-s tunerrel, mert a tuneren nincs modulfogadó, a boxban meg szerencsére van kártyaszerver funkció és mivel csak lakáson belül használom, ezért legális.
-
zichie
senior tag
válasz
#65675776 #11214 üzenetére
Nekem teljesen akadásmentes az sd és a hd is, igaz a dvbviewer egy kb. 4 évvel korábbi verzióját használom, amivel a pekingi olimpiát is néztem. Nem is akarom lecserélni újabbra.
Az viszont zavar, hogy nem jelzi ki a jelszintet és a jelminőséget.
Az AltDVB jobb lenne, mert jobban tetszik a felülete, és tudok vele real time sbs anaglif konverziót az m3d-hez, de ott némely hd adás akad, nem kezeli az aac hangot és nagyon instabil a progi. -
zichie
senior tag
válasz
zhagyma #11097 üzenetére
"Ahogy korábban is írták bármelyik digitális tuner képes HD-ben felvenni. Egyszerűen rögzíteni kell a HD stream-t."
Lehet, hogy hihetetlenül hangzik, de van olyan kártya, ami nem képes h264 hd (és sd) vételre. Ilyen pl. a Skystar 1 és a Hauppauge WinTV Nexus-S.
Nekem az utóbbi volt és akkor vettem, amikor Európában még nem volt HD adás. A lényege, hogy hardveres mpeg2 dekóder van benne és full TS mentésre sem volt alkalmas a kártya, mert a jelfeldolgozás egy részét mindenképpen ő végezte. A kártya megvétel után pár évvel elindult az első HD adás, az Euro1080, ami eleinte még mpeg2-ben ment. Azt tudta venni, igaz szoftveresen. Egy-két év múlva indult be a h264 hd kezdetben még sima dvb-s szabvány (azaz nem dvb-s2) szerint. Ezeket az ismertebb dvb progik (AltDVB, ProgDVB...) újabb verziói támogatták már, azonban a kártya csak a régebbi verziókkal ment együtt. Azt AltDVB első h264 vételi lehetőséget is biztosító verziójában írták is, hogy ettől a verziótól megszűnt a Skystar 1 és WinTV Nexus-S kártyák támogatása.
Összefoglalva én WinTV Nexus-S kártyával semmilyen módon nem tudtam h264 HD adást nézni és lementeni. Amikor lecseréltem egy Technotrend S2-3200 kártyára, akkor gond nélkül ment a h264 hd.
Úgy tudom, hogy hasonló, de dvb-c szabvány szerinti kártya a TechnoTrend Premium C-2300 ([link]). Ebben is hardveres mpeg2 dekóder van. Azt nem tudom, hogy itt is ugyanaz a helyzet, mint a műholdas WinTV Nexus-S esetében, azaz sehogy sem lehet rávenni h264 (mpeg4) vételre. Ami még érdekes, hogy a kártyának nincs BDA drivere: [link] [link]
Ugyan ez volt a gondom a Nexussal is, nem volt BDA driver. -
zichie
senior tag
válasz
superg #11082 üzenetére
Szerintem is digikábelre egyértelműen dvb-c tuner kell. Dvb-t esetében antenna is kell és emiatt már majdnem árban ugyan ott van, mint a dvb-c.
Dvb-t esetében 7 kódolatlan csatornát tud fogni, míg dvb-c tunerrel több, mint 90-et, amiben benne van a 4 közszolgálati hd is.
Szerintem egyértelmű, hogy melyik a jobb választás. -
zichie
senior tag
válasz
laca500 #10969 üzenetére
"Egy normálisabb PVR-es DVB-C-s STB is 30-60 között van, amit csak addig tudok használni amíg a DIGI-nél vagyok."
Ha van benne conax kártyaolvasó és/vagy CI modulfogadó, akkor más szolgáltatók esetében is jó (pl.: Vidanet, T-Home, Invitel), sőt ha CI+ modul fogadására is alkalmas, akkor még a UPC is megy vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Diablo 3
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- PlayStation 5
- BMW topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Everest / AIDA64 topik
- További aktív témák...
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Dell Inspiron 5406 2-in-1i5-1135G7 16GB DDR4 3200 512GB NVME 14" FHD Érintőkijelző W11Pro
- Eladó MacBook Pro 14" M1 Pro (2021) 16/512 99% akku Makulátlan állapotban!
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged