Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- LG LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Melyik tápegységet vegyem?
- Autós kamerák
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
zichie
senior tag
válasz Atomantiii #20600 üzenetére
Azóta nem néztem, de majd este ránézek a Dakar után.
Dakarról jut eszembe: 33° keletről vagy inkább 36° keletről (Eutelsat 36B) érdemes inkább nézni. 33° keleten du. 5 óra után nem sokkal már vége szokott lenni, mire haza érek. Tudom a 75° kelet lenne az ideális, de odáig már nem tudok forgatni. -
zichie
senior tag
válasz Atomantiii #20600 üzenetére
Igen, most látom, hogy T2-MI. Korábban az Express AM8-on (34°Nyugat) volt pár ilyen orosz transzponder, de ezeknél úgy emlékszem még jelet sem talált a VU+. A háború elején még néhány hónapig mentek, aztán lekapcsolták őket. Az Octagon viszont ezeket tudta venni, nézni is lehetett.
[ Szerkesztve ]
-
€uro
őstag
válasz Atomantiii #20441 üzenetére
Köszönöm. Akkor állítok majd az antennán...
Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
gregory91
senior tag
válasz Atomantiii #20435 üzenetére
Szerintem jó helyen lehet mert az Amoson az M1 tudtommal nem kódolatlan.
Update:
Most látom hogy 45000 szimbólum sebességgel megáldott tp nincsenek 0.8-on,így szerintem a 2 műhold közé keveredett.[ Szerkesztve ]
Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.
-
€uro
őstag
válasz Atomantiii #20395 üzenetére
Rendben, fogok készíteni mentéseket.
Lesz majd műhold is. Örülök neki, hogy a DreamBoxEdit-tel egyszerűen lehet majd szerkesztgetni a dolgokat.
Igen, a 8.3-as a legújabb - nekem is azt telepítette alapból a készülék. Kedden is kijött hozzá egy új verzió.
Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
€uro
őstag
válasz Atomantiii #20393 üzenetére
Köszönöm!
Igen, Enigma-2 OpenPLi. Találkoztam már ezzel a DreamBoxEdit-tel a neten vagy talán itt említette korábban valaki. Szuper, biztos jó lesz!
-
€uro
őstag
válasz Atomantiii #20361 üzenetére
Az antennák levehetők? Nem lesz rá szükségem, csak útban lennének.
-
cocka
veterán
És tudsz szlovákul? OK, hogy van machine translation, de én nem mernék olyan külföldi oldalról rendelni, aminek nem beszélem a nyelvét, mert mint látható hiába van angol opció, szar sincs kész a fordításból. Az MT meg ki tudja miket fordít félre. Aztán nézel ki a fejedből, hogy miért nem az és úgy történt, ahogy te azt elképzelted.
Mondjuk ha van szlovák nyelvtudás, akkor végül is mindegy.
-
€uro
őstag
Köszönöm szépen!
Úgy látom, valóban közkedvelt, sokat tudó beltéri. Valószínűleg ezt fogom választani.
-
farkas-j
őstag
válasz Atomantiii #20355 üzenetére
Neked és gulyasa-nak is köszönöm a választ!
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
gulyasa
őstag
válasz Atomantiii #20352 üzenetére
Nálam kábeltévé van (DIGI), az automatikus megoldások nem működtek. Eleve FTP-n, manuálisan raktam őket a megfelelő helyre (/usr/share/enigma2/picon).
Magát a HDGlass skint nem telepítettem, de a benne lévő fájlokat megtaláltan egy csomagban, több helyen is. Viszonylag kicsi felbontású (max. 150x90 és 100x60) piconokat tartalmaz, és nem transparent-ek. Próbáltam azokat is, nem tetszettek.
Ja azt nem írtam, hogy nekem a transparent piconok tetszenek, mert jól mutatnak sötét és világos képernyőtartalom "fölött" is, bármilyen keret és háttér nélkül.
És nem írtam még elégszer, több hasonló pakkot is átnéztem, és nem találtam meg mindent, mindenféle - köztük transparent - változatban.
Egy-kettőt ugyan találtam "hátteres" változatban, de így is maradtak bőven hiányzók. Tizenvalahány csatornához barkácsoltam PNG-t a pótlásukra.[ Szerkesztve ]
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
gulyasa
őstag
válasz Atomantiii #20350 üzenetére
Igen, tudom.
Először a csatorna/picon pluginekkel próbálkoztam, de egyiket telepítve sem jelentek meg a piconok a csatornalistámban.
De mint ahogy a pluginek választéka, az egyéb helyekről letölthető csomagok sem teljesek, nem mindegyikben van mindenféle, minden felbontásban (pl. a 220x132-es méret alattiak nagyon gányul néznek ki strech-elve).
És vannak olyan csatornák, amelyikhez nem létezik semmilyen.
Mondjuk ez nem ért meglepetésként, mert szinte mindegyik forrásánál erre külön felhívják a figyelmet...Szóval hosszas keresgélés után a nálam (DIGI kábel - DigiInvi kiosztás) fogható csatornáknak csak kb. 90%-ához találtam megfelelőt.
A többihez "alkottam".[ Szerkesztve ]
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
Atomantiii
addikt
válasz Atomantiii #20342 üzenetére
Bár ha fent van az open atv ugye elvileg azon belül is van frissítés menü, így ami esetleg frissebb cucc az open atv 6.4-eshez azokat online is lelehet tölteni.
-
Gabesz87
veterán
válasz Atomantiii #20337 üzenetére
Igen, mondjuk ezt sejtettem. Csak próbálok ismerkedni a boxxal, ezért gondoltam.
FW update-be még nem mertem belefogni, utána kell néznem, hogysmint megy. Van erre valami jó oldal, leírással, ill. ahol a fw is letölthető? Érdemes egyébként frissíteni? Ahogy látom 7.2 a legújabb, ITT és ITT találtam elvileg VU+ Solo SE V2-höz valót. (ITT miért van ez a sok verzió?) U.a. lehet mindkettő? Macerás updatelni? Menüből OTA-n nem lehet amúgy? Nem néztem még szét a menüben túlzottan, távirányítóval is eleinte meggyűlt a bajom.#20339 cof:
tehát ez az alsó tartományos dolog nemhogy előnyös, hanem inkább ellenkezőleg!? 15-ért vettem amúgy itt HA-n. Hát ha rákeresel a HSZ-aimre itt a topikban, olvashatsz róla, mik voltak a gondok. Nem töltött be a fw rendesen előbb, úgyhog azt kellett SSH-n először "buherálni". Némelyik csatornát nem találta meg kereséssel, manuálisan kellett hozzáadogatni, de nem is nagyon kínlódtam vele aztán, elment tőle a kedvem. Írták is nekem, hogy elvileg ezeknek pár klikk után magától mennie kellene, nálam meg szenvedés volt. Ezért döntöttem inkább a box mellett.[ Szerkesztve ]
-
gulyasa
őstag
válasz Atomantiii #20325 üzenetére
Nem, az egy másik menü.
Én a képminőség kalibrációs értékekről beszélek, de csak simán "Video-beállítások" néven szerepel:Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
garga01
őstag
válasz Atomantiii #20325 üzenetére
Most nem vagyok otthon, de nekem is ez rémlik. A tv-hez be kell lőni, hogy minden beleférjen egy keretbe, a GUI ne lógjon ki.
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Atomantiii #20183 üzenetére
Ettől féltem, 37K már nagyon húzós lenne erre a célra, amire kell nekem. A 4K is teljesen felesleges, lejátszó Box-nak sem akarom használni (arra van már másik). Szimplán néha felvennék pár FHD-s műsort vele, gyak. ennyi, a C-s Tuner is elég lesz. Szóval valami olcsóbb?
-
Gabesz87
veterán
válasz Atomantiii #20061 üzenetére
De ez olyan elvileg. Ja, vagy te az Amikora mondtad, hogy E2-eset kéne keresni!?
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
válasz Atomantiii #20059 üzenetére
Egyáltalán nem Csak amiatt keresgéltem Enigma-sat, hogy esetleg a felvételt egyből a szerver gépemre mentse, és elérhető legyen bárhonnan. De igazából nem ragaszkodom ehhez sem, sokkal egyszerűbb, ha a TV-hez van csatlakoztatva a box is, amire/amivel rögzítek, a kábel kétfelé osztva, egyik direktben a TV-be, amit használunk TV-zéshez, a másik meg a box-ba, amivel csak felveszek. És így ha a gyerek felvett mesét akar nézni, akkor csak egy bemenetet kell váltani kb. És ezekből az Amiko boxokból melyik ajánlott? Mert annyi van belőle hogy Dunát lehet rekeszteni.
De amúgy ha a Vu+ Uno működik az Xbox Tunerrel, az sem drága. 15 a box, és szállítással együtt ebay-kleineinzeigung-ról 15 eur-ból megvan a Tuner is. Vagy akár az a Vu+-os DVB-C Tuner, amit linkeltem lent.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Atomantiii #20054 üzenetére
megy is az xbox tuner, de a linuxos drivere amikor legutóbb próbáltam (bő egy éve) még mindig nem volt tökéletes.
hanyas vagy, te disznó?
-
Gabesz87
veterán
válasz Atomantiii #20052 üzenetére
Ja igen, láttam. Dilemmázom, mert vagy Pi3-at használok, ami van itthon, csak ahhoz kéne még egy HDD is akkor, vagy a másik opció, aprón láttam a Vu+ Uno-t 500GB HDD-vel. Elviekben akkor mindkettő életképes lenne egy ilyen XBOX-os Tunerrel!? Mondjuk a Pi az gondolom kicsit buherálósabb.
-
Gabesz87
veterán
válasz Atomantiii #20050 üzenetére
Rpi3-al esetleg vmelyik használható?
-
Gabesz87
veterán
válasz Atomantiii #20048 üzenetére
Nyitott vagyok a lehetőségekre egyelőre, szóval de, igen!
-
LógaGéza
veterán
válasz Atomantiii #19999 üzenetére
Közben dobtam egy mailt nekik, kb negyed óra múlva jött is a válasz, kitöltöttem az űrlapot, utaltam nekik 7000Ft-ot, visszaküldtem az űrlapot és az utalásról visszaigazolást, és már el is postázták a kártyát.
Meglepően gyorsan ment :)Köszönöm mindenkinek a segítséget
[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
garga01
őstag
válasz Atomantiii #19828 üzenetére
Szia, részben tudok hozzászólni. Nekem Ustym 4K van és valóban megy mindenféle multistream, sajnos a nyugatni 14 fok még nincs meg mert most nem lát ki oda az antennám, de az Eutelsat 5-ről jön minden francia, olasz adó vele.
Én az Openatv 6.4-es image-et használom, nem lehet, hogy ez attól is függ és ami neked van image nem kezeli jól? A Vu+t nem ismerem, habár én is szemeztem vele, de a multistreamekről érdeklődtem a vétel előtt direkt, azért is döntöttem az Ustym4k melett.(Sajnálom, hogy már te sem vagy ott a netboardon, egyre kevesebb aki érdemben is hozzá tud szólni 1-1 témához...)
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
Kenderice
senior tag
válasz Atomantiii #19822 üzenetére
Még egyszer utánanéztem.
A Lyngsat is úgy írja, hogy T2-MI, PLP 0.
Ez tuner függő, nem boxfüggő.
Mármint a multistream.
Nem mindegy milyen tuner van a boxban. -
Kenderice
senior tag
Közben utánanéztem.
Ez a mód szerintem a T2 földfelszíni sugárzás egyik módja ha jól olvastam... -
Kenderice
senior tag
válasz Atomantiii #19824 üzenetére
Hát ilyen módokról még nem is hallottam.
Javaslom a netboard SAT fórumát felkeresni, ott SAT guruk vannak, ők biztos jobban meg tudják mondani. -
Atomantiii
addikt
válasz Atomantiii #19823 üzenetére
Illetve azért érdekelt volna a téma, mert a nyugati 14 fokon megjelent egy rakás orosz csatorna, van ami megy normál módban, de van ami T2-MI-ben van és technikailag érdekelne a dolog, hogy lehet befogni.
-
Atomantiii
addikt
Közben azt írják open pli fórumon, hogy nem minden beltéri képes dekódolni közvetlenül a T2-MI-t, hanem ahol nem ott az astra sm-en keresztül lehet valahogy csak nem tudom pontosan hogy.
-
Kenderice
senior tag
válasz Atomantiii #19819 üzenetére
Nekem ultimo 4K van és műholdas.
Mit szeretnél tudni? -
kolor
csendes tag
válasz Atomantiii #19819 üzenetére
Nem. Digi DVB-C.
-
kolor
csendes tag
válasz Atomantiii #19813 üzenetére
Időközben annyit tudtam meg, hogy egy videófájl lejátszása közben a 0 gomb megnyomásával lehet bookmark-ot elhelyezni, illetve a < és > gombokkal lehet ugrani közöttük.
Remélem másnak is hasznos lesz ez az infó.
-
veterán
válasz Atomantiii #19814 üzenetére
tudtommal nincs. én már annak is örülnék, ha linuxra lenne olyan, amivel streamhibák nélkül működik
hanyas vagy, te disznó?
-
cocka
veterán
válasz Atomantiii #19689 üzenetére
Akkor jól sejtettem.
És miért ne lenne?
Egyszerre adják. A modul magával az eszközzel nincs párosítva, amibe teszed.
Az egy szál smartkártya az egy másik történet tudtommal. De ott nincs is szükség modulfogadó nyílásra.
Tehát max. annyit tudnék elérni az FBC-s cuccal, hogy veszek egy kódoltat a többi három (akár nézem, akár veszem már csak kódolatlan lehet)
Különben ha tényleg úgy működne, hogy szoftveresen megoldja, hogy egy kártya (nyilván modullal együtt értem) elég ahhoz, hogy több kódoltat vegyél egyszerre, akkor valószínűleg nem készülnének olyan tévék, amiknek két külön modulfogadója is van. Tehát ezért kérdeztem ezt, mert ez eleve gyanús. Miért kellene két külön kártyanyílás, ha egy kártyáról szoftveresen is megoldható hogy több kódolt adást lehessen felvenni... így a kérdés már csak költői.
[ Szerkesztve ]
-
Kenderice
senior tag
válasz Atomantiii #19689 üzenetére
Ehhez a részéhez nem értek. Sosem volt előfizetői kártyám.
-
zolnagy
őstag
válasz Atomantiii #19501 üzenetére
Akkor mindenképp megnézem élőben, mi a helyzet. Köszi a segítséget!
-
zolnagy
őstag
válasz Atomantiii #19499 üzenetére
-
beteg
őstag
válasz Atomantiii #19314 üzenetére
Köszi szépen!
Azért keresgélek másikat, mert nálam a vlc megbolondul az openwebif-ről letöltött m3u8 fájltól. Nem játssza le, csak végtelen tekerésbe kezd és kifagy.
Amúgy is olyat szeretnék, ami nem csak egy csatit játszik le egy fájl megnyitása után, hanem látni akarom benne a csati listát is. Ha viszont a vlc-ben megadom a box elérési útját, nem látja. Lehet valamit rosszul állítok be.
De ha azt mondod, hogy a vlc a legjobb erre a célra, utána olvasok, mi lehet a baj.
kösziCsak futni kell!
-
Zirowe
nagyúr
válasz Atomantiii #19107 üzenetére
Igen, eredetileg én is ezt a kábelt néztem ki, csak nem tudom mennyire bírná magában azt a kb 24 méternyi szabad lengést feszítő nélkül.
Meg úgy alapból is gondolkodom, hogy hogyan tudnám csökkenteni a terhelést a kábelen.
Az árbócra 2-3x rátekerem, majd ahol le kell engedni, oda hilti szalaggal rögzítek egy kis gégecsövet a tégla hajlathoz, hogy abban menjen a koax, esetleg még bele egy kis szilikont, alul pedig gégecső hajlat fogadja a kábeleket, belül pedig már csatorna.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
válasz Atomantiii #19099 üzenetére
Az antenna nyeresége az adott frekvencián lesz a legnagyobb. A marketing csoportnak elég információ az ütős szögekhez. Néhány éven belül, ha jön a 4K, DVB-T3. A 4K-d antennák is jönni fognak.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
veterán
válasz Atomantiii #19095 üzenetére
nyilván semmi a világon.
viszont ha 4k feliratút veszel, azt egész selymes érzés lesz simogatni.hanyas vagy, te disznó?
-
Elméletileg akkor lehetséges, ha olyan csatornára van méretezve, ami FullHD-ban sugároz.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Diák66
őstag
Szerintem qnadam rövid válasza a semmire akart utalni.
-
veterán
-
pjen
félisten
válasz Atomantiii #19083 üzenetére
Nézni lehetett vele,felvenni nem.
-
pjen
félisten
válasz Atomantiii #19081 üzenetére
Az Amiko szépen viszi a DIGI CI kártyáját viszont amihez kell a kártya,pl:HBO azt nem veszi fel nézhetően.
-
KBalázs34
csendes tag
válasz Atomantiii #18792 üzenetére
Köszi!
Akkor lehet felhívom őket és megkérdezem! -
KBalázs34
csendes tag
válasz Atomantiii #18789 üzenetére
Szia!
Köszi!
Tudsz nekem mondani olyan oldalt ahol lehet kapni? -
Formaster
addikt
válasz Atomantiii #18593 üzenetére
Szuper, de hallottam, hogy a UPC-nél tulajváltás lesz és elképzelhető, hogy valami új féle kártyát használnak majd. Ez már aktuális?
-
roberto7
csendes tag
válasz Atomantiii #18404 üzenetére
-
törölt tag
válasz Atomantiii #18314 üzenetére
A fejlesztő oldaláról töltöttem le. Szóval az hányt be rendszeresen.
-
Dommiel
csendes tag
válasz Atomantiii #18107 üzenetére
Szia! A Tsreader megse nyikan az írja Failed tolock signal a legfrisebbel probáltam,aztán egy régebbivel is.Ugyan az az redmény
-
Atomantiii
addikt
válasz Atomantiii #17995 üzenetére
Már ha sikerül valahonnan letölteni, mert a hozzászólások alapján hiába írnak a fejlesztőnek nem érhető el.
-
Bozek
nagyúr
válasz Atomantiii #17990 üzenetére
Ja, azzal csak analizálni tudsz egy-egy frekvenciát.
Esetleg ezt próbáld meg. Bár régi és sose néztem, de úgy tűnik, hogy arra való, amit szeretnél. Van még valami, csak nem jut eszembe a neve.
-
Bozek
nagyúr
válasz Atomantiii #17988 üzenetére
Mit értesz vakkeresés alatt? Én az ilyen keresésekhez a TransEdit-et használom, az alapból jár a DVBViewer mellé.
-
Steady74
addikt
válasz Atomantiii #17945 üzenetére
kábeles. Köszi
-
silboy
aktív tag
válasz Atomantiii #17733 üzenetére
Ezt néztem én is, de ez elbizonytalanított: RJ45 átvitel: 10Mb/s, (1, 2, 3 és 6 ethernet érintkező aktív). Én mást nem találtam, linkelj másikat!
Olympus Stylus XZ-10, iPhone 13 128GB, TCL 75C805, Sony KD-60XF8305, LG 50UH635V, Xiaomi Yi Sport Cam, Longines Hydroconquest Ceramic, Tissot PRX Automatic, Citizen CB0010-88E, Bulova Accutron II 96B210, Bulova Precisionist 29B226, Orient Bambino II FAC0000CA, RHA S500, Tennmak IE800
-
őstag
válasz Atomantiii #17656 üzenetére
Egyszerűen annyira kiábrándító a családom hozzáállása, nem hajlandó sem öcsém sem az a rokon fordítani nekem a reklamációhoz aki megrendelte nekem karácsonyra a kártyát, csak azért mert autista vagyok, hogy én kezdek belefáradni, nekem sosem lesz működőképes PCIe-s dvb-c tunerem, talán ha majd a prohardver szerkesztőség segít benne...
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 14 Pro 128 GB Silver, Kártyafüggetlen! Mint egy új!!! 86% Akku!
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron Lenovo IdeaPad Gaming, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX3050
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron MSI GF63 Gamer, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX2050
- Laptopok alkatrésznek
- Laptopok alkatrésznek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest