Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
garga01
őstag
Mindegyik USB-s vevőhöz lehet külső antennát kötni. Van amin normál méretű koax hüvely van, de újabban mcx csatlakozósok. Ehhez egy rövid átlakító kell, pl. ilyen.
#20766BenceShearer: Bármilyen vevőt veszel, arra figyelj erősítő nélküli legyen az antenna, mert ezekben az USB-s vevőkben nem szokott lenni távtáplálás, egy dugsztáp plusban meg nem hiszem h kéne a laptophoz.
Nem tudom milyen pontosan a vételi viszony ott, de gondolom az ingyenes adókra pályázol, az A és B muxon. De kb. pont szemben Siófok mellett van egy adótorony (lásd a linkelt listán).
Ha tudod a frekvenciát (onnan a listából), kézi kereséssel ráhangolod a programot és úgy meglesz. Javasolt persze előre megvenni a sticket és otthon kísérletezni
Főleg, hogy a gyári programok elég butácskák szoktak lenni, helyettük a ProgDVB és DVBDream amiket én ismerek régről, már akkor nagyon jók voltak. (A DVB Dream fizetős volt anno, de lehet van demo verzió. Sok éve virágboltban be lehetett szerezni, SkyStar2-vel jó cucc volt...)Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
Nem csoda, h jó értékeléseket kapott a cucc, ez legalább egy Yagi antenna formáját hozza, nem úgy mint a sok dizájnos e-hulladék szobaantenna Régen a Hirschmann-nak volt ilyen "szobaantennája" (itt gyártották az országban), az is jó volt. (Talán ZIFA volt a neve.)
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
Nem tudom miért kell megint kezdened a "szokásos" értetlenkedésedet, de már csak ilyen vagy
A streamről írtálm meg egy "azt hiszem" ingyenest Erre próbáltam reflektálni, hogy a mindigtv STREAM-ingen fizetős az M4, szemben hogy antennával meg ingyen jön.
Sehol se írtam, hogy a "sima" földi antennás mindigtv-n fizetős lenne, erre te rákontrázol tök fölöslegesen, hogy bemásolod melyikek az antennás ingyenes adók.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
Alapvetően a csatornákról veszi le az időt a box. Menü-rendszer-időbeállítas-> itt a GMT használata ha be van kapcsolva,akkor automatán állítja be. Ha kikapcsolod, akkor kézzel be tudod állítanj pár sorral lejjebb.
Lehet hogy a szolgáltatató rossz időt küld akár ki, próbáld meg hogy áramtalanítod és utána megnézed mire áll be. A Digikábelen és Mindigtv-n is van ilyen boxom, ott jól szokta mutatni az időt.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
válasz herrká #20726 üzenetére
Én csak azért javasoltam az Amiko-t mert ismert márka, van hozzá sw támogatás is, pár éves modellekre adnak ki frissítést. Neked az okosított tudásra nincs szükséged, nincs jelentőségse. Ki van rajta cserélve a szoftver, de ezt te is meg tudod csinálni.
De ha raksz be linket mit néztél ki ránézek/ránézünk. Pl. az Alcort én nem javaslom, rengeteget hoztak javítani és úgy megdölgöttek kuka lett a vége. A noname boxoknak általában amúgy macerásan kezelhető szoftvere van, pl. nem tudod átrendezni a csatornákat akár, ilyesmi.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
Nézőpont kérdése, nálam amit lehet antennáról nézek. Sokkal stabilabb mint a netes steam cuccok. Nyilván a T boxa saját hálózaton megy, de ha vmiért leakad a net, akkor is van tv-m így
Egy jó antennával nincsenek vételi gondok. Szülőknél és nálam is logper van, a digitális átállás óta sose volt gond.[ Szerkesztve ]
-
garga01
őstag
válasz herrká #20715 üzenetére
Szia!
Maradhattál volna a Mindigtv topikban is
Boxra kaptál tippet, kb. bármelyik használt DVB-T képes vevő jó. Amiko-k egyszerűek, könnyen kezelhetőek. A legtöbbnek van scart/RCA vagy 3,5 Jack kimenete, átalakítóval rá tudod kötni az erősítőre. A jack trükkös lehet, mert 4 pin-es a kimenete, sima sztereó jack->rca nem jó hozzá úgy rémlik, de majd megírom a bekötést.
Antenna terén meg próbálkozhatsz vmi szobaantennával, vagy lepke vagy logpert érdemes venni. Erősítős szerintem fölös, sima erősítő nélküli is elég. 1/2 db bilinccsel lehet ezeket rögzíteni.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
válasz mufuee #20712 üzenetére
Mielőtt visszaadod, azért csinálj egy mentést amit lent írtam a boxról. Én kötve hinném, hogy az Amiko párosodik a kártyával de ki tudja. Egy sw cserét megérdemelne a dolog, ha adnál egy mentést, meg lehetne oldani h felmenjen utána egy szolga független és akkor azzal tudnál felvenni is.
-
garga01
őstag
válasz mufuee #20705 üzenetére
Az Impulseban nincs CI/CAM fogadó, neked csak egy kártyád van, ami valószínűleg Conax kódrendszerű.
Az Impulse oldalán van USB, amire lehet dugni pendriveot, HDD-t is akár, de HDD-nél célszerű külső tápost használni, vagy Y USB kábelt, aminél külön tudsz tápot adni a HDD-nek. Ez a box tud felvenni, persze egyszerűbbek a képességei mint a VU+ és egyéb linuxos boxoknak.
Esetleg nézd meg milyen szoftver van most rajta, lehet csak frissíteni kellene. Itt találsz hozzá, neked mindegy hogy emu vagy mcas verziót raksz-e fel. Arra figyelj, hogy a boxodnak megfelelő legyen, mert van H265-ös verzió is belőle (de az rá van akkor írva a box elejére). A sima Conax verziós sw-ket itt lehet leszedni, ez az "alap" Impulse, ez meg a H265-ös. Szoftver frissítés előtt csinálj egy teljes mentést boxról (a mentésnél a minden módot válaszd)! Bármi gond lenne, vissza lehessen állítani. A szofver frissítésnél pedig a minden+bootloader módban tedd fel az újat.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
válasz JozsBiker #20701 üzenetére
Én azt javaslom, amennyire tudod vidd el legalább ablak közelébe (ablakpárkány) az antennát, az már lehet segít.
Ha már mindenképpen szobadíszantenna kell, akkor olyat vegyél amiben van 5G (mobilnet) szűrő, de ez sem garancia semmire. A szabályozható erősítés is segítség, esetleg be tudsz lőni egy optimális jelszintet, ahol nem akad a kép mert nem vezérli túl vagy nem erősítő fel túlságosan a zavart is.
Ha netről rendelsz, ott bárminemű indok nélkül el tudsz állni amúgy, csak a visszaküldést kell legtöbbször kifizetni. Esetleg ha használt is szóbajöhet, nézd meg a Jófogást, Vaterát, FB marketplace-t, sokszor lehet áron alul találni.[ Szerkesztve ]
-
garga01
őstag
Persze, majd ingyen adnak mindent műholdról Ez úgy az Astra indulásakor, amikor azon a holdon 16 csatorna volt, akkor volt utoljára
De felejtsd el, műholdas Digihez nem kapsz CI modult. Ezt írtam az elmúlt hsz-ekben is...Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
Nem is fogsz modult látni Olvasd el még1x amit írtam, rövid ideig (értsd kb. fél évig) lehetett kérni, de kivezették. Szóval aki most fizet elő, tökmindegy milyen tv-je van, kap egy buta szolgaboxot.
Egyébként mint bármi más, a műholdas is ugyanúgy menne, mint a fizetős kábeltv. Bedugod a parabolát, lekeresed a fizetősökhöz meg bedugod a CI modult.
DirectOne-nál megoldható a CI modul, ott nem kell box akkor hozzá.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
Nem erre (kábeles Digi) gondol 99%-ban, hanem a műholdasra ahol a szolga boxot kell használnod.
(Egy nagyon rövid időtartamban lehetett CI+ modult kérni a műholdashoz, de hamar kivezették. Aki akkor kért és nem mondta le, annak még megvan.)[ Szerkesztve ]
-
garga01
őstag
válasz David888 #20687 üzenetére
Ismerem meg használom az OScamot, igen sokmindenre képes. Viszont vannak azért kártyák, amik erősen kompromisszumosan mennek a megosztásban (lásd Sky csomagok).
Viszont a sima Mindigtv-nél hiába: Nem adnak már smart kártyát, csakis CI+ modult, amivel meg nem tud mit kezdeni az OScam.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
válasz David888 #20684 üzenetére
Ez totál nem releváns, mert mint írtam a kártya (smart card) és a CI/CI+ modul azon kívül hogy fizikailag sem egyforma, működése is más. Sokkal több korlátozás van a CI modul használatával és a CI+nál még többet tud a szolgáltató korlátozni. Ezért írtam, h érdemes kipróbálni. Hacsak nem Conax modulban van az MTVA kártyád, de ezt nem írtad.
De hogy képen is egyérteműsítsük:
(Van a PH!-n is tudástár cikk róla: [link] )A bal oldali vékony plasztik lap (ami olyan mint egy bankkártya) az előfizetői kártya (smart card), a jobb oldali meg a CI modul. Az a szép, hogy már van ún. cardless CI modul is, amibe nem kell/lehet kártyát rakni. A Digi és a Mindigtv is ilyet ad már. Ezért csak CI fogadós box. Csak azt nem tudom, amit a CI modul dekódol lehet-e streamelni is.
-
garga01
őstag
válasz KBalázs34 #20681 üzenetére
Lentebb írtam, a Mindigtv nem ad kártyát, CI+ modul van.
A VU+ Zero 4K tudja fogadni a CI+ modult. Viszont azt nem tudom, a CI-vel dekódolt adók is streamelhetők-e, nekem nincs modulfogadós boxom.
(Link beszúrására használd a szerkesztőben középtájin a "2 lánc-egyben" gombot, és akkor kattintható lesz.)[ Szerkesztve ]
-
garga01
őstag
válasz gulyasa #20670 üzenetére
Igen, elvileg egyeznek. Hogy ki másolt kiről nem tudom, a netboard-on vegyesek a vélemények, de igazából mindegy is. Mind a kettőről jó tapasztalatok vannak.
Az első Ustym-et pár éve vettem, most akartam egy 2.at másik vételi pontra, aztán ha az első is Ustym volt, akkor ide is azt vettem.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
Külső HDD melegedésére gondolt gulyasa szerintem. De pl. vannak full alu házak, azért azok egész jók nem melegszik túlságosan. Nekem van egy ilyen Delock házam (igaz jó ára is volt...), több mint 10 éves egy 1 terrás WD Blue vinyóval, sokszor egész nap ment míg az asztali gép és nem volt sose gond vele.
-
garga01
őstag
válasz kovyhun #20667 üzenetére
Az image szerintem nem, de a csatorna lista, beállítások átvihetők.
Én nemrég vettem egy 2. Ustym-et, az új Ultimate verziót, de ebben szerintem nincs m.2 port, de majd ránézek. Nekem csak egy microSD van benne, nekem annyi elég.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
válasz KBalázs34 #20663 üzenetére
Telekomnál már nincs hagyományos kábeltv, de nem is erről van szó.
A Mindigtv-nek van előfizetéses része, a mindigtv prémium. Annyi hogy ezt csak boxal vagy CI+ modullal tudod venni. A soros megoldás már kicsit szürke zóna, de járható út.
Linuxos vagy engima2 set-top-box / beltéri egységet keress. Viszont ezek sem olcsóak, általában külön T2-es tuneres nincs is nagyon, műholdvevővel egybeépített combo boxot fogsz valszeg találni.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
válasz KBalázs34 #20655 üzenetére
IPTV-t max úgy, hogy veszel vmi HDMI-s rögzítőt (tipikusan streamer cuccok, pl. Elgato), de a védelem gond lehet.
A Mindigtv-t ha PC-n akarod nézni, inkább egy USB-s DVB-T vevőt vegyél, jobban jársz azt gépről tudod kezelni, nem kell külön áramforrás se neki.
(Meg ha külön boxot veszel, kell egy eszköz, ami a HDMI jelet fogadja és azok nem olcsók).Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
válasz zichie #20652 üzenetére
Nem kell bemutatni, ismerős a hold, arrafelé is áll/szokott állni az egyik antenna, meg van kártyám is. Az olaszok elég jó minőségben is adnak ráadásul. Az amcsi adók jók, én is néztem pár eseményt ott amit nálunk semmi nem ad. Mondjuk az olaszok alapból nem felénk sugároznak, elég kevés a tartalék rajta. Én egy 100-as Gibertinivel veszem jelenleg. Majd egy multis fejtartót akarok rá, úgy h a fókusz marad a 9°K-en, hogy az olaszok is jöjjenek.
-
garga01
őstag
válasz zichie #20644 üzenetére
Na mondom én sötétben tapogatózok, de köszi a listát így már világosabb a dolog
100% nincs rajtuk semmilyen CAID, mivel sosem volt kártya sem a német közszolgálatikhoz.
Nézőpont kérdése (szó szerint ) az Astra 19,2K. Én tudok németül uh jól elvagyok vele. Ami külön jó, hogy az MTV-n és a Comedy Centralon egy rakás sorozatot tolnak angol hangsávval is, pl. South Park. A Deluxe tematikus zenecsatik szólnak nálam elég sokat háttérzajnak mostanában innen.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
válasz zichie #20642 üzenetére
Jah ezt nem tudtam, sok éve nem néztem már. A 4:2:2 nagyon macerás, ez igaz.
Az ARD/ZDF-nél nincs az a kártyás dolog, mint nálunk, ha valamit ad az állami tv akkor az FTA. Gondolom náluk van a licensz, mert max a kereskedelmiknél tudnám elképzelni, hogy azok nem adják FTA(SD), csak HD-ben (amit a HD+ és Sky, stb. kártyákkal lehet nézni).
Esetleg még a Türksatról a TRT csatornák nem jöhetnek szóba? Nem tudom ők adják-e.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
válasz zichie #20640 üzenetére
Esetleg a németek (ARD/ZDF) nem fogják adni eredetiben?
De szerintem lesz nézhető feed is hozzá, érdemes nézegetni az ilyen feed-es oldalakt/fórumokat. Pl. sat-universe (regisztrálva van külön Biss Feed topik) vagy satelliweb.
Amúgy ha csak a jobb képminőséget akarod, PIP-es boxal meg tudod azt csinálni, hogy egyik tunerről veszed a képet a másikról a hangot. Gondolom Duna is adja majd, annak a hangját veszed földiről vagy máshogy és alárakod a hangját a RAI vagy vmelyik alá.[ Szerkesztve ]
-
garga01
őstag
válasz Pikari #20636 üzenetére
Ja értem, ilyenre tippeltem volna. Akkor meg ha kábeltv-s hálózat, akkor a sat.hu mellett esetleg keresd a HFC Technics Kft-t. A két cég közül valamelyik biztosan tud segíteni.
Aprón nem nagyon fogsz szerintem ilyen szintű eszközt találni. Amik modulátorokat használtan árulni szoktak, azok kisebb hálózatra elegek (pl. pár lakásos társasház).[ Szerkesztve ]
-
garga01
őstag
válasz Pikari #20633 üzenetére
Húha, nem egyszerű a kérdés és a válasz sem. Lehet kapni DVB-T és C modulátorokat is, de ezek jellemzően kábeles terjesztésre (társasházak, hotelek) vannak. Nyilván hozzá lehet kötni egy megfelelő adóantennát, de ugye ez mind engedélyköteles. Engedélyek terén az NMHH-t érdemes keresni. Szerintem keresd meg a sat.hu-sokat (Posta Tibi), több komoly tv rendszert telepítettek, lehet tudnak ebben is segíteni.
-
garga01
őstag
válasz SunMount3r #20630 üzenetére
Modul fog kelleni. Önállóan kártyát szerintem 99% nem fognak adni.
Alapvetően CI modullal lehet felvenni, viszont korlátozásokat tudnak arra is küldeni, hogy X műsort ne tudd felvenni (nem engedi, vagy megáll). Meg alapból lehetne olyat, hogy egy adót nézel és közben másikról veszel fel (2 tuneres box-al), de ezt is le tudja tiltani a szolgáltató. Szóval a felvételt jobb inkább elfelejteni, és beszerezni alternatív forrásból ami kell Nem veszik észre a szolgáltatók meg a tv-k, de a túltolt DRM-el is plusz szög a lineáris tv koporsójába...
IPTV-n meg kb. mindent el kell felejteni, ott aztán majd a tartalomgyártó megszabja mit hogy mikor meddig és hogyan nézhetsz vissza... És bármikor küldhetnek a saját boxukra egy fw frissítést is, amiben esetleg kiszednek funkciókat amikor korábban voltak...Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
-
garga01
őstag
válasz Firmino #20613 üzenetére
Ez a box jó a Digire, de mellé kell tenni, hogy jelenleg. Nagy eséllyel vagy kódolják az adást és CI/CI+ modul fog kelleni VAGY IPTV lesz. Nem tudni egyenlőre, szóval ha hosszabb távra tervezel és boxot akarsz venni, akkor olyat nézz aminek van CI fogadója (pl. Amiko 8265+) vagy ha nem fontos a felvétel akkor várj vele. Itt pár hsz-el lejjebb is pont ezt tárgyaltuk, meg néha érdemes beleolvasnod a DIGI kábel TV topikba is.
-
garga01
őstag
válasz zichie #20606 üzenetére
Elvileg arra van igen. De érdekes, mert az Eutelsat9B-n meg az Eutelsat5-ön is van egy csomó TP, amin olasz meg francia csatornák FTA jönnek, elvleg ezek is DVB-T átjátszás miatt vannak fent. Viszont ezek mind "sima" multistream adások, nem T2-MI. Lehet az oroszok ezt a szabványt jobban kedvelik, szerintem csak az Express holdakon láttam eddig.
-
garga01
őstag
válasz zichie #20599 üzenetére
Szerintem is az lehet amit Atomantiii írt. Nekem Ustym box van, az tudja a T2-MI-t, de perpill nincs forgatós antennám, hogy megnézzem. Ha nem lesz hideg hétvégén ráfordítok egy antennát, van egy fölös Digis tükör, az elég erre a holdra?
[ Szerkesztve ]
-
garga01
őstag
válasz Dr.Szilvi #20595 üzenetére
Esetleg olyan E2 box jöhet szóba, amiben van beépített C-s tuner, és bedugsz mellé egy USB DVB-C vevőt második tunernak. De amit írt jovás is, érdemes megvárni merre megy tovább a szolgáltatás. Ha "csak" kódolnak és CI modul fog kelleni, a linkelt Technisat box tökéletes, mert CI+ kompatibilis. De sajnos nincs még róla infó, hogy kódolás lesz vagy IPTV-re állás...
-
garga01
őstag
Jah.. gondolom tv-monitor kombó lehet akkor. Azt is lehet persze, csak az már alapból erősített kimenet (ne hangosítsd nagyon fel a monitoron, mert akkor torzulhat a hang).
Illetve változó, van amelyiknek zajosabb a fejhallgató kimenete.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
De megint belemnél a témába és tök feleslegesen ontod a hsz.-eket, ahelyett hogy a képet megnézted volna.
A fotóról leírtam már a véleményem, meg kéne tanulni használni a printscreent, mert bizony telón is létezik.... Azt én is látom h fotóztál egy másik telót, tök fölöslegesen
A piros led-nek meg semmi köze a jelen témához, de látom pörögsz rajta még mindigNa zártam a témát, megint ott tartunk, hogy vitázni sem érdemes veled mert annyira nem érted az egészet amiről beszélek, csak a széllel szembe *** mégy...
-
garga01
őstag
Megint sötét vagy
Az hagyján, hogy igénytelenség netovábbja vakuval lefotózni egy kijelzőt, amikor mindenen van beépített képernyőfotó, (vagy belinkeltél volna egy webshopos kéept)
de...olvasd már el mi van Jack alá írva!Segítek, IR IN, az az infra bemenet. Na ehhez vehetett volna Jack-RCA káblet és várhatná a hangot, mert egy deka ki nem meg rajta. Ha itt nem tudtad elolvasni, tessék itt a nagy felbontású kép: [link] Ennek az infra vevő kábele megy bele, ha szekrényben, tv mögött, stb. van a box, akkor is tudd vezérelni: [link]
Nem kell mindenhez hozzászólni, ha nem értesz hozzá, mert megint csak azt sikerült bizonyítanod.
Az, hogy van 1 db Amiko boxod még nem jelenti azt, hogy értesz hozzá. Nekem vagy 20 fajta megfordult kezem alatt, beállítás, szoftver csere, javítás vagy antenna felszerelés miatt. Lehet értek is hozzá kicsit már[ Szerkesztve ]
-
garga01
őstag
Berakta a képet a boxról, ha megnéznéd (vagy ráguglizol), láthatod, hogy nincs rajta Jack, mivel ezen Scart van. (Nincs olyan Amiko box, amin lenne mindkettő... vagy 3 db RCA vagy Scart vagy 4 pin-es Jack van.
@V60: Vegyél egy Scart-RCA átalakítót, azzal simán össze tudod kötni. Arra figyelj, olyan scart kell ami "OUT", azaz kimenet, vagy kapcsolható. Pl. ez teljesen jó hozzá: [link] Persze olcsóbban is meg lehet találni, akár lehet találsz otthon. Lehet csak a dugót is külön venni, sajnos azok elég gagyik, de ilyet is lehet találsz akár: [link]
(Szerk.: Ja látom te is ilyet linkeltél. Az teljesen jó hozzá.)A HDMI konverter lehet bedöglött amúgy, vagy megadta magát a tápja. Nézd meg milyen feszültégű és bekötésű, ha van ugyanolyanod próbáld ki egy másikkal is esetleg.
[ Szerkesztve ]
-
garga01
őstag
válasz zsoltip #20564 üzenetére
Borzasztóan túlárazottak a szobaantennák (Nem csak ezek, sok másik is...)
Van Mindigtv topik, de itt is elfér a kérdés. Viszont ott is olvashatsz tapasztalatokat a szobaantennákról. Azt kellene tudni, hol akarod venni az adást (település és ház típus, társasban hányadik emelet), csak ingyenes vagy fizetős adókat is akarsz-e és tudod-e melyik adótornyot (kb. milyen messze van).Korábbi posztom bemásolom (címedet írd át, egy siklósi random cím fog bejönni):
Itt tudod te is ellenőrizni elég-e a címeden a szobaantenna. Illetve itt meg tudod nézni merre érdemes fordítani (vagy melyik ablakba kellene tenni).Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
A Technisat PC kártyája kényes állatfaj...
Nekem régen SkyStar2 PCI műholdvevő volt, az se minden foglalatban óhajtott elindulni, vagy ha úgy érezte épp meg se jelent abban amiben tegnap ment.
Amit tudsz próbálj ki, összes USB csatlakozóban, másik és minél rövidebb kábellel, lehetőleg az alap hátsó (közvetlen) USB portjában. És ha van 3.0 és 2.0-ás csatlakozód akkor a 2.0-ában inkább.
Még az is lehet, a tápegység nem ad le elég áramot és egy másik segít. De elsőnek a kábel és USB portok próbálgatását javaslom.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
Vegyél onnan a lent linkelt antennak.hu oldalról nyugodtan, jó cuccokat árulnak. Ha meg nem válik be, visszaküldöd, netes vásárlástól el lehet állni. De ezek alapján javaslom olyat vegyetek ami állítható (általában van egy poti rajta vagy csavarral tekerhető) hogy megfelelően be tudjátok lőni a jelszintet. (Túl nagy erősítéssel meg túlvezérelt lesz és azért fog szétesni, pixelesdni a kép)
(Amúgy azt nem írtad h próbáltad, csak h terv volt.)[ Szerkesztve ]
-
garga01
őstag
Úgy értettem, hogy most elsőnek egy spliterrel elosztva bekötni mindent, erősítő nélkül.
Felfűzve az a baj, minden eszköz csillapít a jelen elég rendesen és ezek egymásra adódnak. Az osztó meg egységesen csillapít minden irányba. Szóval esőnek egy rendes osztó és onnan minden külön bekötve. F csatlakozós osztó, abból pedig egyik végén F csatlakozós, másik végén koax dugós kábelek kellenek. Lehet készen is venni, de legjobb méretre vágva megcsinálni.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
Jahh, nem csodálom akkor hogy elveszik a jel.
Mindegyik erősítő működik is erősít.. a kérdés csak mennyit kell erősíteni, ezt egy kábeles szerelő be tudj mérni műszerrel is.
Elsőnek le kellene párhuzamosítani és mindennek egy külön kábel egy 4-es osztóból akkor. (Mondjuk VHS-t használni nem sok értelme van mai világban, ha ott van a BD felvevő is. Célszerű lenne csak abba az eszközbe bekötni a kábeltv-t, ahol tényleg használva van. VHS-t max visszanézsére használva meg scart vagy rca kábellel kell a tv-re kötni, ahogy egy DVD lejátszót is, hacsak nincs rajta HDMI)Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
Akkor valami hasonlóval próbálkoznék. Ez osztó és erősítő is egyben. Eh most látom, h sokfelét írtál. Van több (3) kimentes verziója is ennek. Vagy ha megvan hány végpont kell minimum, akkor egy sima erősítő majd egy jobb passzív splitter is megteszi.
[ Szerkesztve ]
-
garga01
őstag
Elsőnek jelentsétek be a szolgáltatónak, az is lehet a bejövő jel túl kicsi és azt neki kötelező szintezni, hogy egy minimum belépő meglegyen.
A másik a csatlakozók, osztók, kötések átnézése. Legyen minden rendben a saját oldalon. Ha van arany színű osztó, azt mindenképpen cserélni kell. Osztókról itt olvashatsz bővebben.
Ha mindenképpen saját erősítő kell, azt is tudni kell van-e kábeles internet előfizetve. Ha van, akkor egy mutimedia splitterrel/diplexerrel kell a modem a és tv/k között szétosztani a jelet. A lényeg, a Data ágon legyen a modem, a tv ágon további oszóval a tv-k. Tehát a bejövő jelen egyből egy ilyen osztó legyen.
Ha pedig minden kötél szakad és erősítő kell, akkor pedig visszirányosra van szükség a modem miatt. De elsőnek a fentieket ellenőrizzétek, utána javaslok erősítőt is akár.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
válasz superg #20517 üzenetére
Szia! Ha elpostázod, lehet meg tudom javítani. Sajnos a T2/C alaplapjáról lespórolták a soros portot (a műholdason van egy 4 pin-es csatlakozó + jumper hozzá), viszont soc csipesszel közvetlen a chipbe be lehet égetni a szoftvert.
-
garga01
őstag
Ezeknek az antennáknak a végén egy F hüvely van, amibe csak betekered a koax kábelt.
Veszel egy szerelt koax kábelt, egyik végén F dugó, másik végén koax dugó a tv-be, vagy csináltatsz egy elektronikai boltban. Vagy veszel egy ilyet, ezt betekered az antennába és utána ebbe simán beledugsz egy egyszerű koax anya-apa kábelt.Az a baj, ez a 20dBi csak "parasztvakítás", az erősítő maximálisan tud akkora jelet produkálni, meg ahogy írták lentebb ha van rálátás is. Plusz amennyire lehet, kerülni kell az erősített antennát, mert az erősítő nem csak a hasznos jelet, de a zajt is erősíti. Ha pedig szed össze vmi zajt (már pedig városban könnyen), akkor végeredményben kockás, akadozó lesz a kép vagy ugrálni fog a jel le-fel. Az erősítő mindig egy plusz hibaforrás, van amikor persze elkerülhetetlen.
[ Szerkesztve ]
-
garga01
őstag
Nem feltélen kell erősítős antenna. De egy akár kicsi kültéri is sokkal jobb mint bármelyik szobaantenna. Esetleg azt tudod megpróbálni, veszel egy rövid kültéri antennát és felrakod egy szekrény tetejére. Persze mindegyikhez oda kellene menned és beállítanod.
Pl.: [link] [link] ,de van erősítős is, ezt akár a tv is meg tudja táplálni (általában van egy erősítő/aktív antenna amit ha bekapcsolsz ad 5V-ot koaxon az antennának): [link]Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
Elsőnek tisztázzuk a tv-t, pontos típust add meg te is szintén. Ebből kiderül esetleg van-e benne digitális tuner.
Szobaantennánál amúgy bármelyik antenna jobb, de városban elég _lehet_, csak kérdés mennyi zavart fog begyűjteni. Azért írtam, elsőnek meg kell próbálni és ha nem jó komolyabbat venni. Viszont ha nem netről rendeled, nem valószínű hogy visszaveszik a boltban.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
A box jó a Mindigtv-re, de nagyon alsó polcos márka. De nincs esetleg a TV-ben beépített DVB-T MPEG4 tuner? Ennyi elég az ingyenes adókhoz, sok régi LCD tv tudja.
Hanyadik emeleten vannak? Magasabb szinten könnyebb szobaantennával a vétel. Esetleg rendeld a neten és ha nem megy, vissza tudod küldeni, habár ennyiért már egy jobb antennát is lehet venni.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
válasz derkobals #20487 üzenetére
Szia!
Ezeken a helyeken nézelődj:
[link] [link] [link]Illetve a Mindigtv topikból egy korábbi hsz-em pár hasznos linkkel:
(A saját címedet üsd be értelmszerűen)
"Itt tudod te is ellenőrizni, beüöttem egy random siklósi címet, azt írja kültéri antennás vétel. Illetve itt meg tudod nézni merre érdemes fordítani (vagy melyik ablakba kellene tenni)."Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
Esetleg a manuális keresésnél nézd meg, tudsz-e kézzel digitális keresést indítani.
Olyat kellene találnod, ahol frekvenciát, modulációt (QAM, 16-256 közötti), szimbólumsebességet (symbol rate, SR) tudsz állítani. Ha ez megvan, akkor egy másik tv-ről le tudod nézni mik a paraméterek.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
Próbád ki a 4 db 0-át. Valószínű gyerek zár lehet, esetleg ha engedi akkor csinálj egy teljes gyári visszaállítást, mert gyárilag a 0-ák a jelszó. A leírás alapján is, illetve említi hogy ország függő a digitális keresés (20. oldal a PDF-ben)
-
garga01
őstag
[ CI modul a neve (nem L) ]
Viszont a TV a netes keresés alapján tudja a DVB-C-t, így a keresésnél nem állítottál be vmit jól. Ha van teljes keresés, azt indítsd és ha van rá mód tiltsd le az analógot. Esetleg próbáld meg átállítani az országot (nem a menü nyelvet!) Németországra, vagy más Ny-európaira, lehet ebben még szoftveresen le volt tiltva a DVB-C keresés.
Ja és persze a keresés típusa kábeles legyen, ne antenna/légi.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
válasz lesaux #20474 üzenetére
A weblapon azt írja a datasheet, hogy kábelez is jó elvileg habár DVB-C-t sehol sem említ.
Viszont ott van a Win10 driver hozzá (németül Treiber) , azt rakd fel és próbálj ki másik programot a gyári helyett.
Pl. DVB Viewer, ProgDVB, DVB Dream jó programok.
Szerk. Sőt a DVB Viewer ott a driver alatt le is tölthető tőlük.Viszont ha kábeltv-t akarsz nézni, akkor azt dugd be, csak lehet kell átalakító hozzá.
A kis antenna meg... max akkor találsz vele csatornád ha nagyobb városban laksz (adótorony közelében). Egyébként ehhez is, mint a tv/box-hoz egy külső rendes antenna kell.[ Szerkesztve ]
-
garga01
őstag
Igen itt.
Nálam szépen felvette a kikódolt adást, most jöttem haza nyitottam meg.
Szerintem valami beálíltási gond lehet náald, de az OSCam látszólag rendesen dekódol, inkább a box/openatv-t kellene megnézni minden jó-e.
Néztem nálam milyen beállítások vannak a boxban, meg a webes beállításokban, ezt a kettőt találtam, nézd meg nálad ugyanígy van-e. Habár lehet 7.3-ban már van több beállítás is.
-
garga01
őstag
Na beálíltottam egy felvételt, kikapcsoltam a boxot és szépen elekzdte felvenni, az OSCam webif-en látom h dekódol, de be nem kapcsoltam. Illetve a box saját webif-én is látom, h bár készenlétben van, de fut a felvétel, az időzítéknél is írja.
Ha kész van megnézem majd a felvételt, de ez alapján úgy látom műxik rendesen.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
Nem tudom mennyire hosszú távra tervezel, de ha olvastad a Digi topikot, a legtöbb tipp arrafelé megy, hogy vagy kódolják a DVB-C jelet és modul/box fog kelleni (ez még a jobbik eset) vagy átállnak IPTV-re.
Szóval ennek tudtatában nézelődj, mert nem olcsó beruházás, én leginkább CI+t támogató linuxos boxot néznék, pl. Zgemma H9 combo.
A rossz hír az egészben, nem nagyon van külön csak T2/C tuneres linuxos box, leginkább combo (műholdas + kábeles) tunerrel szerelt, így jóval drágább. (Főleg ha nem használnád ki a műholdvevő képességeit). Viszont cserébe ezek mindent teljesen kikódolva vesznek fel (A CI+ al kikódolt adásról nem tud nyilatkozni egyedül, mert ilyenem nincs).A mezei egyszerű Amiko boxoknál a kódolt adókról a felvételbe rak egy id-t és csak azon a boxon tudod visszanézni, amin felveted (@Kenderice, erre gondolt a kérdező "kódolás" alatt). Ha el tudod engedni azt, hogy máshol (PC, stb.) archiváld a felvételeket, sokkal olcsóbban megúszod egy "buta" box-al. (Személyes megjegyzés, nekem kb. 2008 óta van olyan műholdvevőm, ami tud felvenni pendrive-ra/hdd-re, de egy kezem meg tudom számolni hány felvételt mentettem el későbbre. Minden letölthető már a virágboltból vagy streamelhető.)
-
garga01
őstag
A sípolós műszer sajnos elég vacak, én nem is használom. Helyette a korábban írt box+SignalMeter, vagy kitelepülök a box-al az udvarra
Ileltve nemrég vettem használtan egy SF-560 nevű alis műszert, jó műholsas és földi antennához is. Sajnos alin úgy látom már nem árulják, de 10k-t nekem megért, USB-ről lehet a TP listát frissíteni rajta.Továbbá amit sajnos én is elfelejtettem írni neked, hogy nem kell hogy előre keress le adókat a boxon, netről vagy ha valaki küld egy listát csak rá kell másolni és máris van csatorna listát amivel tudsz keresni. Sajnos ez nekem is kiment a fejemből, pedig könnyített volna rajta.
A másik, amit írtál h nem ment el addig a wifid. Érdemes egy kábelt kihúzni egy AP-vel, mert nem tudom mennyi a lag-ja a mobilnetnek, de nem segít biztosan. (A SignalMeter alul írja mennyi a válaszidő a box és a teló között, majd csinálok róla képet.)
Illetve a BlindScan nagyon jó, de leginkább átjátszások (feed-ek) keresésére jó. Ha egy műholdon a normál adókat akarod keresni elég a normál keresés. Annyi, hogy ezt a satellites.xml fájl alapján teszi meg a box, az ebben tárolt frekvencia, polaritás.. (TP) adatok alapján. Ezt a filet érdemes frisíteni, a boxban FTP-vel rácsatlakozva általában a /etc/tuxbox mappában található meg. Felülírás előtt biztonsági mentést csinálj róla!
A satellites-xml.org weblap segítségével egyszerűen le lehet generálni, érdemes a custom tab-ot használni ahol ki lehet választani azt/azokat a műholdakat amiket használsz.
Alul pedig a Ku-band only legyen, TP-nél érdems a csak aktívat (only active), System Both választani. Kódolás UTF-8 legyen. Jobb alsó sarokban egy kódot is be kell adni (captcha), majd a letöltés után a ZIP-et kicsomagolni és az így letöltődött file-al felülírni a fenti útvonaolon lévő a boxban.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
válasz gregory91 #20448 üzenetére
Persze, akkor menne, de több csatorna is. De nem írt róla, hogy lenne kártyája. Modult biztos nem rak a boxba, mert annnak nincs modulfogadója.
De az alap állításodból az következett, hogy csak az Amoson kódolt az M1, ami nem igaz, ezért írtam.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
Ezt az appot tösld le a telefonra, azonos hálózaton legyél mint a box és ezzel eléred (nem kell tv-t boxot kivinni).
A lent írt U tv frekvenciájával könnyenn meglesz a műhold. Utána meg valamelyik DVB-S2 frekvencián kell finomhangolni. Ha az antenna jó irányba áll, a fejen is kell finoman csavarni (picit lazítva a fejtartón). Itt tudod nézni a frekiket, arra figyelj a Nordicon lévők alapból nyengébbek, mert azt nem felénk sugározzák.
Illetve alul a zöld gombbal használd a recepetion lists-et, akkor látod mi honnan jön.[ Szerkesztve ]
-
garga01
őstag
"Gyakorlatilag jön minden magyar kódolatlan csatorna"
Azt igazán megíthattad volna, hogy van egy sima földi antennád is! Ott a listában a Mindigtv infó adó, amik jönnek magyar adók egyáltalán nem a parabola antennáról jönnek az 100%Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
válasz gregory91 #20437 üzenetére
A Thoron se kódolatlan az M1. Az M1, Duna, stb. csak az Eutelsat 9-en kódolatlan (ott se mind mindig, pl. M4). Viszont a Blind scan TP listában nem látszódik annnak a frekvenciája. Szerintem a boxba bekötötte a földi antennát és innden indította a blind scant, azért látszódik a háttérben az adás (földi antennával az m1)
-
garga01
őstag
Szia!
Ki kellene deríteni jó irányba áll-e az antennád, de a lentiek alapján nem.
Az egyszerű kis mutatós műszer sajnos nem sokat ér, ha nincs meg nagyjából a jó irány (másik holdon is lehet ugyanazon a frekvencián adás).
Küldj be egy képet, milyen adókat talállt a box!
Illetve keresd le manuálisan a a 12687 / H / 27500-as TP-t, ezen van egy ingyenes zeneadó a Thoron U Tv néven. Ez a frekvencia az egyik legerősebb ezen a holdon, ennek jönnie kell. Ha ezt nem találja, 99% rossz irányba állították az antennádat.
Ha nem ismered anyira a szakszavakat azt javaslom rakd át magyarra a box nyelvét.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
Szia,
gondolom Digire vagyUPCDirectOnet akarod fogni vele. Ehhez bőven elég egy 100-as antenna (van időjárási tartlék is, szakadó esőben is lesz jel). Ha biztosra akarsz menni, egy márkásabb fejet vegyél (Inverto). A hálós antenna is tud akkora nyereséget mint egy tömör, olyan helyeken szokták szerelni, javasolni ahol nagy szélterhelésnek van kitéve. Szóval ha nagyon magasra rakod esetleg ki, vagy tudod hogy valamiért nagy szél van felétek (pl. település szélén nagy puszta után nagyon meg tud "lendülni"), de egyébként felesleges kiadás, elég a tömör antenna.
Ha költeni akarsz rá, akkor acél helyett alu antennát vegyél és nem fog rozsdásoni, de persze jóval drágább is.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
válasz azbest #20419 üzenetére
Az az én bejegyzésem, és valóban nem mennek a linkek (habár a linkek valszeg képekre hivatkoztak). Viszont én sat-os boxot javítottam meg soros porton, azt lehet csak. T2/C-nél lespórolták, a flasht kell kiveni és megírni vagy csipesszel. Netboardon is megválaszolásra került a kérdés
-
garga01
őstag
válasz gulyasa #20416 üzenetére
Amit gulyasa linkelt, az igaz, hogy Impulse de műholdas verzió (sat), azon van soros port, csak egy kábel kell ahogy a képen is van. Ilyen boxot én is élesztettem újra soros porton. Viszont amennyire tudom a T2/C-ről ezt lespórolták, a flash-t kivéve vagy soc csipesszel lehet beleírni az sw-t, esetleg JTAG-al (a nagy fehér csatlakozó). De mivel mind elég macerás, a legjobban úgy jársz ha szerelőhöz elviszed aki tud ilyet (tv szervíz).
-
garga01
őstag
Akkor lehet forrás típus, vagy ilyemsit keress. Nekem is vagy 8 éves a Samsungom és van ilyen opció, pedig nem is smart.
szerk.: Benne van a user manualban is... [link] 37. oldal
Van firmware frissítés is itt hozzá.[ Szerkesztve ]
-
garga01
őstag
Én nem rendeltem még erről a szlovák oldalról, de úgy emlékszek, hogy a netboardon dícsérték.
-
garga01
őstag
Amint linkeltél lent Amiko box csak "sima" tv-zsére jó meg 1-1 műásort felvenni pendrivera/HDD-re, de a 3-as pontot nem tudja. Illetve erősen limitáltak a képességei.
Hosszútávra linuxos boxot nézz, mint amit Atomantiii linkelt. Nem fogsz csalódni benne, nekem is olyan van. Ha itthon akarod megvenni, én ezt a helyet tudom javasolni, innen rendeltem.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
válasz Atomantiii #20325 üzenetére
Most nem vagyok otthon, de nekem is ez rémlik. A tv-hez be kell lőni, hogy minden beleférjen egy keretbe, a GUI ne lógjon ki.
-
garga01
őstag
válasz gulyasa #20316 üzenetére
Én úgy tudom ez felejtős. SmartCAM-ot (azaz CI+ modult) csak a kábeltv-hez adnak. Régen volt egy rövid időszak, hogy műholdast is tudtál kötni így, de megszüntették. Aki akkor szerzett, az használhatja még. Ha megnézed, műholdas új szerződéskötésnél csak a boxot ajánlja fel. Hiába van a boxban kártya, párosított kártyát adnak, ami kizárólag abban a boxban megy, még egy másik ugyanolyan Digisben se fog működni.
Ha esetleg szerzel is kábeles CI modult, abban se fog menni a kártya, illetve a kábeltv-hez egy ideje cardless Irdeto modult adnak, amibe se kártyát beletenni nemlehet és még a kódolás is más (a műholdas Digi Nagravision 3-at haasznál).Egyedül a műholdas DirectOne-hoz (ex UPC Direct) lehet kártyát konstrukcióban előfizetni, az műxik CI+ modulban a tv-ben / saját boxban is, de kínszenvedés, mert modult saját magadnak kell beszerzni és sokszor el se tudják indítani a kártyát (üf szolgálat hozzá nem értése...). De a közkedvelt Amiko boxoban gond nélkül megy a kártya, persze a műholdas tuenresekben (DVB-S2).
[ Szerkesztve ]
-
garga01
őstag
válasz gulyasa #20253 üzenetére
Azért nincs típus írva, mert sokféle van, nézz utána. Neked 2 dolgra kell össvissz figyelni: Legyen benne DVB-C tuner és engima (linux) legyen a rendszere. Amiket ott írt Kenderice, mindegyik gyártó alapvetően linuxos boxokat gyárt.
99% tudja az Ustym is a felvétel közbeni lejátszást, de kirpbóálom majd.
Ha tud 2 tv adást tud PIP-be rakni (pl. műholdról egy 4K mellé bedobom a magyar Eurosport v m4 hangját ), simán elbírja ezt is.
Eddig max olyan volt, hogy megy felvétel a kábeltv-ről és közben műholdas adást néztem.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
-
garga01
őstag
válasz gulyasa #20250 üzenetére
Ez volt az utolsó hsz a témában, azért erre reagáltam. A vissza olvasás amúgy nagyon hasznos, mert n+2-szer előjövő a kérdés. Sőt, most visszaolvastam kicsit, te magad kerestél E2-es boxot és akkor is megállapítottad h drága
Reagálhatok az erdetire is, de úgy érzem megint visszakanyarodunk...
De akkor visszateekrtem helyetted, a #20190-ben van pár típus emlíve, vagy #20183, nekem is ilyen boxom van, csak én főleg műholdra használom, a kábeles Digi vétele hab a tortán
A fenti 2 hsz körül olvasgass, volt sok pro/kontra.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
válasz gulyasa #20248 üzenetére
Olvass itt vissza, nemrég volt szó hasonló témában.
De az "alsó polcos" boxok nem igazán tudják ezt, jobb hardver (és persze sw) kell hozzá.
A legfőbb szűkítő tényező, hogy inkább kombó (műholdas+kábeles) boxokat kapsz csak, engimás csak kábeles nemigazán van.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
"Az én dvd irómnak nincs semmi baja "
Addig örülj amíg műxik, a legtöbbhöz vagy nincs alkatrész, vagy nem lehet egyszerűen javítani az író/olvasó egységet. Pl. Panánál nem feltétlen tudod kicserélni egy másik működőből, mert a RAM digit. panelellel van "párosítva".
Amúgy meg minden DVD felvevőn van legalább 1 db SCART vagy RCA bement, azzal meg lehet felvenni set-top-boxról is (feltéve ha a szolgabox nem tesz az analóg jelre macrovision-t). Persze értelme így sincs sok, ha már lassan mindent le lehet tölteni vagy streamelni.
CRT tv miatt ragaszkodni az analóg kábeltv-ért meg hülyeség, minden tv-re lehet boxot kötni, ha valaki nem akar tv-t cserélni. Kb. 2004-5 óta nem nézek analóg adást, azóta van digitális műholdvevőm Előtte is volt "box", csak akkor még analóg műholdvevő formájában.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
válasz syrus1006 #20173 üzenetére
Szia!
Műholdról több helyről is vehetők angol rádiók, változó mennyiségben. De ehhez mindenképpen egy kültéri antennára (parabola) van szükséged.
A legtöbb angol nyelvű adó az Astra 2 (28,2°K) műholdon van (ezen van az angol Sky csomag is). Itt találod az ingyenes rádiókat erről a holdról, de arra figyelj a listában csak az Europe frekvenciák vehetők felénk. Van sok jó zene rádió. Ez a műhold már egy kisebb, 60-80 cm-es (régi Upc/digi/T-home) antennával is vehető simán.
BBC rádiókból akad még pár darab az Astra 1 (19,2°K)-en, és a HotBird-ön (13 °K). Ez a 2 elég népszerű műhold, egy antennával is megoldható a vételük egyszerre. Az Astrán van még sok német adó, a HotBird-ön meg olasz, lengyel. Ezek is vehetők a fenti kisebb méretű antennával.
Ha mindenképpen a BBC-re hajtasz, az Intelsat 901 (27,5°NY) holdon van átjátszás, ami bár kódolt, de publikusak a hozzá való kulcsok. Ehhez viszont már országbon belül is eltérő antenna méret kell, de leginkább 110-120 centi kell stabil vételhez és persze kilátás a műholdra. A fenti Astra2-1-HotBird jön nálam is forgatós antennával, sajnos az Intelsat 901 még nincs meg, mert "nem lát" ki az antennám, magasabbra kell majd telepítenem.
Van egy nagyon jó androidos app (de lehet van ios-re is), ezzel meg tudod nézi a műholdakat az égen merre vannak, van-e rá kilátásod (fa, tető nem takar-e).
Beltéri egység terén, ha csak az ingyenes adókat akarsz fogni, nincs nagy kitétel, szinte bármelyik DVB-S2-őt tudó box megteszi. Én azt javaslom, olyat keress, aminek van kijelzője csatorna névvel a rádió miatt. Van egy műhelyben lévő box, nálam is csak rádió szól róla, és nagyon megkönnyíti a kezelést tv nélkül a kijelző, fejből nem tudom a pontos típust, Technisat márkájú. Vaterán, jófogáson lehet sokszor venni olcsón.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
válasz SunMount3r #20186 üzenetére
Alin és társain találhatsz esetleg olcsóbban. A legtöbb engimás box alapból műholdas csak van mellete kombó kábel/földi tuner, azért (is) ilyen drágák. A lenti Amiko zárt rendszerű, jó az is persze más kategória.
A kecske és káposzta este az egész, olcsón ennyit kapsz csak. Ha nem zárkózol el a használttól, esetleg itt a PH-n vagy a netboardon érdemes nézelődnöd.
Amúgy meg nézőpont kérdése, én 99%-ban a tv-n távirányítóval állítom be a felvételt, az Openatv-nek szerintem nagyon kényelmes rendszere van. A webif inkább azért is jó, mert ha kinyitod a rotueren a portot a netre, bárhonnan is tudsz felvételt idnítani/beállítani, vagy épp streamelni az élő adást.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
válasz SunMount3r #20176 üzenetére
Sok Amiko box van, de az olcsóbbak mind zárt rendszerűek, nincs semmiféle távoli elérés rajtuk. Csak azokon van, amik linux (Engima2) rendszerűek, de ilyen boxoból van sokféle márka. Én a PC helyett egy jó engimás boxot javaslok, mert egyszerűbb összehozni, hogy működjön. Webes feleületről elérsz mindent, tudsz állítani, felvételeket is látod, EPG-ből rögtön tudsz időzítőt állítani:
FTP-n keresztül pedig eléred a rádugott pendrive-ot, hdd-t, akártmit:
(Nekem van egy 32 gigás microSD kártya a boxban)
Néhány (általam) ajánlott üzlet, itt kapsz kábelt, elosztót, stb.:
[link] [link] [link] [link] [link]Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest