- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fujifilm X
- Vezetékes FEJhallgatók
- HP notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Monitor hiba topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
garga01 #20805 üzenetére
Az Emost közben én is megtaláltam, de én úgy értelmezem (lehet félre?), hogy ez csak az Emos vevőkkel működik. Ami nem lenne baj, mert akkor lecseréljük a box-ot, de ha már box-ot cserélünk, akkor olyat vennénk, ami kártyafogadós. De olyan Emos meg nincs, így a kör bezárult. Köszi a tippeket, megnézem a többit is.
-
universum73
csendes tag
-
herrká
senior tag
válasz
garga01 #20753 üzenetére
Igen. :-) Közben rendeltem egyet a jófogásról és már meg is jött. Egyet néztem el, de nagyon! A hangkimenet. S/PDIF. Az erőlködőn meg nincs ilyen bemenet! HDMI megy a projektorra, most azt akarom kipróbálni, hogy a hangot ki lehet közben csikarni a Scarton esetleg? Mert Euroscart - RCA kábelem van. Ha nem, akkor újabb néhány ezres beruházás :-(
-
-
-
-
cof
veterán
válasz
garga01 #20719 üzenetére
Elhiszem, nálam is hozzá nem kellett még nyúlni a padláson a lepkeantennához a digitális átállás óta, pedig az se ma volt már.
Viszont herrká-t ismerem másik topikból, nem hozzáértő ilyen szempontból. Mert amit írt MindigTV topikban X96 box, azzal is lehetne nézni. Ezért a legegyszerűbb megoldást javasoltam.
-
mufuee
csendes tag
válasz
garga01 #20711 üzenetére
Szia, igen, felhívtak a PR-tól hogy a kártyájukat csak az ő által kiadott eszközökben használhatók, nem is lehet velük mókolni.Mondjuk hogy frissíteni se lehet az eszközt az nagy ba...nak tartom.
Most ott tartok hogy veszek CAM modult, abba megy a kártya összepárosítva és kell egy box ami ezt fogadja. -
mufuee
csendes tag
válasz
garga01 #20708 üzenetére
Köszi a segítségedet.
Impulse 265 T2/C va ráírva. Megpróbáltam feltenni ahogyan írtad de azt írta ki hogy: A kliens gép más módban van nem lehetséges a frissítés. Esetleg próbáljak csak szoftvert?? Próbáltam felvenni pendrivre (32GB) de sír hogy nincs hely pedig formáztam. Külső HDD külön táppal, na azt nem is látja.
Rádugtam a LAN-t hogy hátha úgy frissít de semmi.
Lehet a PR valahogy blokkolja ezt?
Láttam itt a közelben egy GigaBlue HD 800SE-t aminek a leírásában ez szerepel: A vevőegység egy beépített műholdvevővel és egy további szabad foglalattal rendelkezik, amelyhez további tunert is hozzáadhat DVB-S2 műhold, DVB-T/C, DVB-T2/C hibrid formájában, ezzel bővítve az adások vételét kábelt/földi sugárzást, és bővítse ki a vevőt két tunerre.
Ezzel tudok kezdeni valamit vagy rossz úton járok. Vagy kell ehhez egy CI/CAM modul is pluszban? -
zichie
senior tag
válasz
garga01 #20650 üzenetére
Lehet, akkor az eurovízió idejére átforgatok ide.
Nekem egyébként 9° Keleten (Eutelsat 9B) szokott állni főként a tányér. Innen jönnek a magyar közszolgálatik, ahol többnyire az M4 sport-ot nézem, ha valami érdekes sportesemény van, mert jobb a képe, mint digikábelen vagy dvb-t -n, persze ilyenkor kódolt, de van hozzá conax kártyám. Ezen kívül az EBS és EBS+ ad néha magyar nyelven is. Továbbá itt van több száz FTA olasz adás, aminek több, mint a fele nézhető Magyarország területéről, ha nincs rossz idő. Az olasz Mediaset csatornákon minden esetben jó az eredeti (angol) hangsáv. Érdekes, hogy ezeket máshol (pl. Hotbird) kódolják, itt nem, bár ezek multistream-esek és 16APSK-val mennek és Olaszország területére sugározzák őket. Van itt pár NTSC 720p amcsi adás is, ahol néha akad olyan sportközvetítés, ami érdekel. Pl. bowling egyik magyar sportcsatornán sincs, de itt szokott lenni, igaz nem élőben. -
zichie
senior tag
válasz
garga01 #20643 üzenetére
A törökök sem vesznek részt az eurovízión egy ideje, így ők is kizárva, mert nem adják. Tőlük korábban a forma 1-et néztem HD-ben, amikor jópár éve a magyar RTL Klub 4:3 sd-ben volt csak képes adni.
Az ADR/ZDF -re ránézek, hogy van-e rajta valamilyen CAID, bár 19,2° Keletre (Astra 1KR,1L,1M,1L) már több mint 5 éve nem forgattam az antennát, mert nincs ott semmi érdekes.A lyngsat szerint van eredeti hangsáv is.
Itt van, hogy mely országokban mely csatornák adják: how to watch -
zichie
senior tag
válasz
garga01 #20641 üzenetére
A Duna évek óta nem adja, mert Magyarország nem vesz részt az eurovízión egy jó ideje. A feed 7° Keleten (Eutelsat 7B/7C) szokott lenni, de emlékeim szerint elég gyenge jelszinttel, ráadásul h264 4:2:2-ben, amit a 4:2:2 miatt a VU+ Zero 4K nem tud megjeleníteni, de stream-elni igen. Legvégső esetben marad ez a feed, de ez csak úgy, hogy a VU+ Zero 4K-ról streamelem a laptopra a feed-et, ahol VLC-vel mézem, a laptop-ot pedig HDMI-n összekötöm a tv-vel, ami eléggé kényelmetlen. Át kell rendezni hozzá a nappalit.
Nem túl erős a laptop, elég régi, a 4:2:2 meg ugye GPU-ból nem megy csak CPU-ból, ahol emiatt néha megakad a kép.Évekkel korábban volt, hogy feed-ből néztem, de akkor még mpeg2 4:2:2 volt, amit a régi AzBox tudott.
Az ARD/ZDF talán adja, ami egyébként FTA, de nem tudom, hogy az esemény idejére le fogják-e kódolni. Amíg ment a Dunán évekkel korábban (9° Keletről), addig ott kódolták műholdon a közvetítési jogok miatt.
-
Pikari
veterán
válasz
garga01 #20637 üzenetére
Értem, köszönöm. És köszönöm a tippeket is. Ez egy falu (illetve kettő), így a jelnek kilómétereket kell megtennie, hogy eljusson a lakókhoz. Másrészt viszont, ha megtudják, hogy milliókat kellene csak ilyen eszközökre és fizetni egy cégnek, szívinfarktust fognak kapni a hivatalban.
Ami viszont bíztató, hogy ezekre a kacatokra 3km elméleti hatótávolságot írnak megfelelő koax kábel minőség esetén, ami elvileg elegendő lenne ahhoz, hogy mondjuk 1.5km-t át lehessen hidalni a gyakorlatban. Csak nem minden gyártó szokta ezeket az adatokat megadni, a példában szereplő cucc meg elég drága. És fennáll az esély, hogy 15 házzal arrébb meg már foghatatlanul gyenge lesz a jel, mivel a valódi paraméterek bizonyára jelentősen eltérnek az elméletitől
-
Pikari
veterán
válasz
garga01 #20635 üzenetére
Köszönöm a választ. Csak egyet. Ez egy helyi tv csatorna volt, és a helyi kábeltv szolgáltatónál volt ez a tv csatorna, de technikai okok miatt nem tudják már megoldani a csatorna hálózatos szolgáltatását. Ők úgy kapják máshonnan készen a dolgokat már, nem tudnak egyénileg csatornát hozzáadni a kínálathoz.
Ekkor eszembe jutott az, hogy egy szabad frekvencián a jelet felküldenénk a koax kábelre. Azt mondta a szolgáltató, hogy ez technikailag akár lehetséges is lehet, de nekik már azok az eszközeik, amivel ezt meg tudják csinálni, nincsenek meg, évekkel ezelőtt tönkrementek/kiszórták őket. Ezért gondoltam arra, hogy valamit apróhirdetéses oldalakon szigorúan pár ezer forintokért megvásáronék, és azzal talán megoldható lenne.
Én csak a technikai részével foglalkozom a dolognak, az engedélyek, szerződések, szerencsére nem az én problémám.
-
ekkold
őstag
válasz
garga01 #20631 üzenetére
A DiGi kábeltv egyetlen előnye, hogy jelenleg több TV-re is szétosztható a háztartáson belül. Én már legalább 16 éve nem nézek TV-t, de a szüleim igen. Kérdés, hogy ha majd mindenféle doboz kell hozzá, meg 2x annyiba kerül 2 tévére, akkor is kell-e majd nekik. Ha rajtam múlna, már az optika bekötésekor sem kértem volna TV szolgáltatást... Ez nem csak a DiGi miatt van, hanem úgy eleve a "lineráis TV" nem érdekel, alja műsorok, rengeteg reklám, és gondolom a helyzet csak romlott az utóbbi években, szóval ebből inkább nem kérek (még ingyen sem kellene, nemhogy pénzért).
Ha változtatnak (pl. IP TV-re) akkor ezeket a DVB-C modulokat (muteromnál a PC-re van dugva egy ilyen USB stick) is el lehet felejteni majd... Meg kell tanítanom inkább torrentezni a szüleimet, így közel a 90-hez biztos könnyű lesz....
"...a túltolt DRM-el is plusz szög a lineáris tv koporsójába...." Ez találó volt, pontosan így gondolom.
-
zichie
senior tag
-
V60
aktív tag
-
pjen
félisten
válasz
garga01 #20585 üzenetére
"Pont olyan Amikóm nincs, de a 8265 höz van egy 4polusú jack amin kijön a hang is. Szerintem a Tieden is van."
Látod, így kezdtem. Azért írtam, hogy szerintem.
A Telón nem láttam tisztán a képet, a piros LED pedig nem világított eléggé. A Fotó pedig:teló lett fotózva telóról. -
Hulot
tag
válasz
garga01 #20562 üzenetére
Köszi. Telepítési leírásom van, átnéztem.
Megpróbálom az összes usb porton.
Azt nem tudom, hogy működik-e. CAM modul nélkül próbálom és a nyílása mellett látok egy led-et, ami nem világít. Kérdés, hogy kellene-e alapból világítania, vagy csak akkor ha be van dugva a CAM? -
-
-
-
-
-
€uro
őstag
válasz
garga01 #20470 üzenetére
"az OSCam webif-en látom h dekódol"
Ezt hol tudom én is megnézni, ellenőrizni? Mit kell nézni ehhez?
...Azt hiszem, látom. Gyakorlatilag 10 másodpercenként új sort naplóz. Ilyesmiket:
2023/07/02 15:56:42 78EA8FBB c (ecm) dvbapiau (P: 1802:000000:791E:1956:0000: #ECM_L:92 #CW=51FE5DACEA34B3D1A7865A87FC271E41 HOP:02): found (484 ms) by MyCcCam_3 (P/2/3/3) - M4 HD
-
Atter
csendes tag
válasz
garga01 #20462 üzenetére
Köszönöm szépen Kenderice és Garga01!
Nem hosszútávon gondolkodnék, ideiglenes/játszós megoldásnak kellene.
Nem kódolt adást szeretnék felvenni, inkább csak onnan jött a kérdés, hogy régen a, ha jól emlékszem a Samsung TV-ken volt olyan, hogy tudtak ugyan felvenni, de azokat csak a TV-n lehetett lejátszani.Akkor valószínűleg elég lesz nekem egy buta box is
Köszönöm!
-
€uro
őstag
válasz
garga01 #20444 üzenetére
Nem tudom telepíteni a mobilomra a Enigma Signal Meter-Sat Finder-t. Próbáltam rákeresni a neten. Letöltöttem egy .APK file-t, de azzal sem működik.
Létezik valamilyen egyéb alternatíva? Mert maga a program hasznos lenne.
Egyébként még nem jutottam oda, hogy állítgassam az antennát, mert holnap le lesz szerelve a parabola. A konzolt meg kell erősíteni. L-vas szelvényből készült és van egy kis kilengése. Rendbe lesz téve, hogy stabilan tartson.
-
€uro
őstag
válasz
garga01 #20387 üzenetére
És valóban! Megtaláltam a beállítást. Érdekes, hogy míg a HDMI-3-ra csatlakozó PC-nél menüből választhattam ki HDMI-PC opciót, addig a HDMI-1-re kötött médialejátszónál nekem kellett beírnom, hogy milyen nevet szeretnék neki adni. Így végül megoldódott a képméretezési probléma.
Köszönöm a segítséget!
Külön köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet az új firmware-re. Be volt kapcsolva a hálózati automata frissítés, de már másfél éves szoftver volt rajta - nem frissített magától.
-
gulyasa
őstag
válasz
garga01 #20363 üzenetére
És hogy hasonlít az Octagon SF8008 4K Combo-ra...
-
gulyasa
őstag
válasz
garga01 #20252 üzenetére
A #20190-es hozzászólássl továbbra is az a bajom, hogy csak márkák és nem konkrét típusok.
Az uClam talonba lett téve - egyelőre.
De...
Közben szereztem egy amlogicos boxot, ami majdnem mindent tud, amire szükségem lenne - egy kivételével: az éppen előre programozott rögzítés alatt álló műsorba nem lehet bele/visszatekerni. Csak a rögzítés leállása után lehet a felvétellel kezdeni bármit.
Ezért kezdtem újra a kérdezősködést, kiegészítve a hiányzó funkcióval kapcsolatos kérdésemmel.
Az uClam tudja? Ez továbbra sem derült ki... -
cocka
veterán
válasz
garga01 #20240 üzenetére
Panánál nem feltétlen tudod kicserélni egy másik működőből, mert a RAM digit. panelellel van "párosítva".
Akkor az lesz az, amiről írtam az LG-nél is.
Persze értelme így sincs sok, ha már lassan mindent le lehet tölteni vagy streamelni.
Hát jó lassan, mert még mindig van egy csomó cucc, amit nem lehet letölteni.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
garga01 #20101 üzenetére
Nem tudom a Diseqc, pontosan itt DVB-T-nél mit fed, de a lényeg, hogy nincs eltüntetve, látszik és állítható. Ha fölé állok az egérrel, a súgó valami ilyet ír ki angolul: a tuner-nek küldött hangolási ismétlésekre vonatkozó kérés, alapesetben 0 (nem ismétli a ráhangolást).
-
cocka
veterán
válasz
garga01 #20079 üzenetére
Ha párosított, nem fogod olvasóban használni.
Jól emlékszel, párosítva van. A kártya van párosítva a modullal. A modul viszont nincs párosítva a modulfogadó eszközzel, különben nem lehetne áttenni egyik eszközből/TV-ből a másikba.
De amúgy tök felesleges ez a bohóckodás, amit itt akar emberünk, mert gondolom a felvétel lenne a lényeg. Ingyen adnak 1 db vodkafon TV médiaboxot, azzal meg elég sok mindent felvehetsz. Amit meg nem, azt meg okosban kell megoldani.
-
pjen
félisten
válasz
garga01 #20070 üzenetére
Én abszolút semmit nem irtam azokról a boxokról amit irtál nem is akarok. Viszont a kérdezőnek csak DVBC kell es arra Z az Amikó pont elég. Egy szóval sem irtam , hogy amit Te írtál az nem jó. És azt sem írtam, hogy gépészkedni kell vele, csak azt írtam az amikoval nem kell semmit csinálni. Egy mezei digitális videó magnó.
-
Gabesz87
veterán
válasz
garga01 #20066 üzenetére
Köszönöm. Jelenleg semmilyen vevőm nincs, szóval nem Vu+-ról váltanék, azt aprón láttam, mert régebben már egyszer elkezdstem utánajárni a témának, akkor hallottam először az Enigma-ról, annak előnyeiről, és emiatt akadt meg a szemem az aprón lévő Vu+ Uno-ról, ami E2-vel van. De mivel írtátok, hogy már lassúcska, eljárt felette az idő, letettem róla. Rendeltem kemény 8EUR-ért XBOX Tunert, és megpróbálkozom a Pi3+Tuner kombóval. Meglátjuk. Ha nem jön be, nem sikerül, vagy szenvedés lesz, akkor szimplán veszek egy Amiko boxot. Egyébként nekem csak egy DVB-C kell. Vagy mondjuk ha 2 DVB-C van, az csak előny.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fujifilm X
- Vezetékes FEJhallgatók
- HP notebook topic
- Gyúrósok ide!
- Nintendo Switch 2
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- HP Elitebook Folio 9470M laptop (14/i7-G3/6GB/256SSD)
- LG 45GS95QX-B 45" ÍVELT OLED MLA WQHD 240HZ 0.03 MS GAMING MONITOR
- HP Zbook 15 laptop (15,6FHD/I7-G4MQ/16GB/128SSD/Nvidia2GB)
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS Ultra 7 165H 32GB 1TB NVMe IR kam gar
- LG 45GR95QE-B Ívelt OLED 2K WQHD 240Hz, 0.03ms, NVIDIA G-Sync ,FreeSync Premium ,HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Update 06.13. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest