Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz marchello1 #11292 üzenetére
Szállodákban valóban előfordul műholdas TV is, amit könnyű felismerni arról is, hogy hátul két antennabemenet van. Egyik a normál koax. aljzat, a földi és kábeles vételhez.
Másik általában F-csatlakozós (menetes), SAT feliratot és/vagy parabola piktogramot is szokás mellérajzolni, így elég elég nehéz eltéveszteni.
Nálunk egyébként egyes Panasonic plazma típusok is kaphatók SAT-tunerrel.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
-
zsigus
őstag
válasz marchello1 #11292 üzenetére
DVB-S tunnert nem igazán építenek a TV-kbe (kivéve a Németországba szánt modelleket).
A TV-nek ki kell írnia a forrást (DVB-T (földfelszíni), DVB-S (műholdas), DVB-C (kábel), HDMI, AV stb.) akkor amikor bekapcsolod és elvileg a távirányító i (infó) gombjával is ki lehet íratni (ott van ahol a felbontás: 1080p/50Hz vagy 720p/50Hz).
De gondolom a TV használati utasításában is benne kell lennie (ha elérhető a szállodákban).
Ha van beltéri (set-top-box) akkor vagy DVB-S vagy DVB-C lehet.
[ Szerkesztve ]
-
marchello1
csendes tag
válasz Murphistic #11291 üzenetére
Szia,
Köszi a választ, megpróbálok akkor egy ilyet beszerezni hát ha azzal működik, mert valóban SCART az az esetek 99%ban van a TV hátában
Marchello
-
Murphistic
aktív tag
válasz marchello1 #11289 üzenetére
Ha a TV-n van Scart csatlakozó, akkor nyert ügyed van, mert a Scart kimenet is egyben ( amivel én találkoztam ott működött). Egy Scart - Cinch átalakítóval rá tudod kötni a tunerod kompozit bemenetére.
Hátránya, hogy az a kép jelenik meg, amit a TV is mutat, viszont a TV OSD infoi lemaradnak róla és a TV hangereje se befolyásolja.
Valami ilyesmi kellene: [link]
Murphistic
[ Szerkesztve ]
"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."
-
azbest
félisten
válasz marchello1 #11289 üzenetére
dvb-s az műholdas. Nem dvb-c -re gondolsz? A hybrid pinnacle meg dvb-t és analóg, gondolom.
-
marchello1
csendes tag
Sziasztok,
A segítségeteket kérném. Van egy Hibrid USB TV-tunerem (Pinnacle). Viszont elég sokat utazom, és a Hotelok nagy részében DVB-S kábel és sugárzás van. És esetek nagy részében a vevő maga a TV-ben van tehát csak egy kábelem van ami lóg ki a falból. A kérdésem az volna, hogyan tudnám kinyerni a képet a TV-ből, hogy ne kelljen egy újabb TV tunert vegyek csak DVB-S adások vételéhez. És van a tuneremben S-video , Composit vevő is.
A segítségetek előre is nagyon köszönöm. -
zichie
senior tag
válasz torrentszaki #11286 üzenetére
Úgy emlékszem, hogy ő nem újabb drivert rakott fel, hanem régebbit. Ez volt a hozzászólása lényege. Persze mindhármunknak más dvb-c tunere van. A jó megoldást talán egy Cablestar hd2-es kártyát használó fórumozó tudná megmondani.
-
torrentszaki
tag
Valahol olvastam egy zHagyma hozzászólást, ahol leírta hogy sikerült, de azóta sehol nem találom.
-
gulyasa
őstag
válasz torrentszaki #11279 üzenetére
Esetleg más programmal (ha egyáltalán létezik hozzá) próbáltad?
Mondjuk amióta a Digi-sek ezt a frekvencia változtatást bevezették, nekem csak a tévé tudja automatikus (és kézi) módban megtalálni a közszolgálati csomag csatornáit.
Van egy Golden Media 9080-as STB-m is. Azon viszont csak kézi TP kereséssel találja meg. A vak keresés (gyakorlatilag automata) módban az sem találja meg azokat.Szerk.: Akkor csak a tunerrel vagy a programjaiddal, driverrel (passz, nem tudom) lehet a probléma...
[ Szerkesztve ]
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
torrentszaki
tag
válasz zichie #11283 üzenetére
Nincs sajna másik tunerem, sőt tv készülékem sincs.
Legutóbb 2 Digis emberke járt erre, mert tönkrement valami szűrő. Jelet mértek a tuner bemenetnél, náluk minden jó. Ebből gondolom, hogy kábelezés gond nem lehet.
Az eddig kipróbált tuner programok sem látnak semmit azon a 2 alsó frekvencián. A Technisat meg nem adott frissítést a kártyámhoz.121500 SR 6000, QAM256: 0 csatorna.
128500 SR 6000, QAM256: 0 csatorna
Mivel lehetne még próbálkozni?[ Szerkesztve ]
-
zichie
senior tag
válasz torrentszaki #11275 üzenetére
Más tunerrel próbáltad? Pl. dvb-c tuneres tv. Ha azzal sem megy, akkor kábelezés gond lehet.
-
zichie
senior tag
121500-on (SR: 6000, 256-QAM) talál valamit?
Nálam 128500-on minden ok:
-
MonkeyBird
csendes tag
Kösz az infót, Windows 7 64Bit-em van. Legális és eddig tökéletesen bevált így nem szívesen váltanék és az oprendszerek közt se szívesen ugrálnék. Hogy mennyire stabil driver van rá azt nem tudom erre nem sok infóval találkoztam, drivert már leszedtem hozzá aláírtat, de persze ez már csak a kütyü megléte után derülhet csak ki, hogy megfelelő e, na meg a hozzá mellékelt az mit tud.
Ezért is kérdezősködök hátha valaki bővebb felvilágosítással szolgálhat, ennél legalább a chipset biztos, és ez is haladás, hogy nem zsákbamacska. Így fel lehet valamelyest készülni.Ha te nem kaparod ki a gesztenyéd, azt más sem fogja, de a magáét minden bizonnyal.
-
válasz MonkeyBird #11278 üzenetére
Igen, magát a streamet menti el, mikor felveszel vmit.
Azért írják, mert a mellékelt progiban csak mpeg2 dekóder van. és mint tudjuk a DVD nem határoz meg minőséget...
A Windows Médiacentert ajánlom, csak egy távirányító kel hozzá és kész.Szóval csak arra figyelj, hogy legyen az op.rendszeredhez (stabil) driver.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
MonkeyBird
csendes tag
válasz Kernel #11277 üzenetére
Akkor én fogalmaztam meg rosszúl a kérdést értetlenül, a lényeg erre voltam kiváncsi, hogy mezeien lementi a Streamet mintha netről töltenék le valamit és nem tömöritget semmit felvételkor. Viszont az ilyen kütyük melletti leírások többsége DVD minőséget és MPEG2 felvételt katyvaszól ezért voltam rá kiváncsi, hogy mi merre hány méter mert az ilyen nem sokat érne ha csak erre volna képes, pont a lényeg veszne el ezzel.
Annyit javítanék az eredeti kérdésen, hogy inkább arra kérnék válasz, hogy melyik chipset a jobb melyiket érdemes inkább beszerezni.
Ahogy végig böngésztem a leírásokat és a fórumot erre a chipsetre IT9135 van a legtöbb cucc és van hozzá 64bit-es driver is.
Ezt a kütyüt néztem ki magamnak.
Mini USB DVB-T HDTV MPEG-4 Win 7 64Bit it9135Itt pedig a nagykereskedő oldalán: HX126 HDTV MPEG-4 IT9135
Akinek esetleg van ilyenje leírhatná tapasztalatait, előre is köszönöm.
Ha te nem kaparod ki a gesztenyéd, azt más sem fogja, de a magáét minden bizonnyal.
-
Kernel
nagyúr
válasz MonkeyBird #11272 üzenetére
Miután az adás is MPEG, a felvétel is. Bár én is csak tervezek kipróbálni USB-vevőt, jelenleg asztali készülékeket használok, de ezeknél sem szokás átkódolni semmit. Nincs értelme.
Számítógépnél főleg nem lenne logikus kódolással terhelni a processzort, hiszen némelyiknek épp elég a H.264 dekódolásával megszenvedni. Vagyis arra próbálok kilyukadni, szerintem látatlanban is kijelenthető, hogy alapértelmezés a stream direkt mentése, hiszen ez a könnyebb út.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
gulyasa
őstag
6003-at próbáltad már?
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
válasz torrentszaki #11273 üzenetére
Symbol rate 6900
-
MonkeyBird
csendes tag
Most készülök venni az e-bayről USB Stick DVB-T tunert, a kérdésem, hogy ezekel miben lehet menteni, mert a legtöbbnél azt látom, hogy MPEG felvétel de gondolom ez a hozzá adott progival, de elvileg lehetne menteni magát a stream-et is anélkül, hogy átkódolná? Ha igen melyik progit ajánlanátok, elsősorban Win 7 64bitre.
Illetve tapasztalatok, hogy mostanában melyiket érdemes vagy milyen chip-el ellátottak jönnek, esetleg konkrét eladót.
köszönettel.
Ha te nem kaparod ki a gesztenyéd, azt más sem fogja, de a magáét minden bizonnyal.
-
gulyasa
őstag
válasz torrentszaki #11270 üzenetére
Ezért kellene odafigyelni, hogy mit ír néha a Digi az oldalán, vagy a csekkhez adott tájékoztatójában...
A közszolgálati csatornák már hónapok óta 128500-on jönnek minden városban (kábelen).[ Szerkesztve ]
-
torrentszaki
tag
Üdv mindenkinek!
Van egy Cablestar HD2-m. A jelenleg elérhető beállításokkal nem jön nálam a közszolgálati csomagból semmi. Olvasgattam egy jó adag hozzászólást itt, de erre nem találtam semmit. Digi a szolgáltató, a 121500 Mhz 6000SR értékkel is üres csatorna. Tud rá valaki valami megoldást?
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Én az Algyői út végén lakom kertes házban, idelent van 2 db tévé koax splitterrel elosztva, felmegy a padlásra 10m koax, annak a vége 95mm-re kilóg, a gerendához drótoztam, és nálam is tökéletesen megy minden adás.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
-
Telefonon is megerősítették, hogy a jelenlegi akcióban futó Telefunken box-on se timeshift, se kódolt adók felvétele.
Van táblázat, hogy az éppen kapható box-ok mit tudnak?
Olyasmit keresek ami:
- Tudja a kódolt adók felvételét (Nem baj ha PC-n nem feldolgozható!)
- Legyen TimeShift
- 2 Tuneres
- EPG programozhatóság sorozatfelvételre is. (rábökök a Monk-ra, és vegye fel az összes Monk epizódot)
- Amikor behívom az EPG-t ne akadjon meg se kép, se hang
- Áramtalanításkor se felejtse el a programozást, pontosídőt
- Stabil legyen (ne fagyjon, ne legyen háklija)
- Olcsó legyen
Ez olyan nagy feladat?Pl. a Xoro HRT 5000 már majdnem jó (a techspec alapján, de nincs kártyaolvasója, és nem biztos hogy tényleg stabilan tudja az ott leírtakat)
Néztem a Wayteq95CX-et, de
- EPG villogás az m2, Duna, Duna2 csatornákon
- Standby-ra kapcsolva nem kapcsolja le a winyót
- EPG éjfélkori használatát mellőzni mert ilyenkor hajlamos lefagyni
...
És ez az egyik legjobb[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, újraraktam a rendszert és szeretném megint használni a tsreadert finomhangoláshoz, viszont nem tudom kiválasztani a tuneremet, régebben ment.
Volt vmi leírás neten, itt a fórumban is találtam hozzá linket, de már nem él az oldal, tudnátok segíteni?
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
-
Én vagyok fáradt, vagy vmi tényleg nem stimmel itt?
Mindjárt az első sor. Ha 1 évre előre kifizetem fullos csomagot, akkor 2240.-re jön ki a havidíj.(összesen 33780.-)
Viszont ha 1év hűséggel, de havonta fizetek(második sor), akkor csak 1990.- a havi költség(éves szintenten 30769.-)2. vevő ill. kártya árazása merre van?
[ Szerkesztve ]
-
korfa
aktív tag
Sziasztok,
Nemtudjátok véletlenül hogy magyarországon hol lehet venni ilyent:
TBS6618 DVB-C TV Tuner CI PCIe CardKöszi.
-
Traptor
aktív tag
Sziasztok!
A problémámat felvetettem az Ubuntu topikban is de láttam, hogy vannak itt, akik használnak Mythtv-t és ezért beteszem ide is, hátha előbb kapok választ.
Szóval, nem vagyok egy nagy Linux guru de mivel a windows-os MCE nem kezeli a DVB-C kártyákat így arra gondoltam, hogy szétnézek ezen a vonalon.
Meg is találtam az Ubuntu HTPC-re készített változatát a Mythbuntut.
Ebből a 12.04 64bites verziót szedtem le és installáltam egy szűz vinyóra.A gondom a Mythtv beüzemelésével van. A tunerkártyám egy Technisat Cablestar HD2, amit lát is sőt egy másik DVB alkalmazással még adás is volt, fel is vettem vele (Me TV).
Nekem azonban a Mythtv kellene, hogy normál HTPC-ként üzemeljen a dolog és a setupnál elakadok.
Csatornakeresésre mindig a "failed to find any channels" hibaüzenetet kapom.
Találtam DVB-C kártya beállításához ezt a leírást: [link] ami alapján a channels.conf-ot le is generáltam.
Ha a channels.conf importálását választom, akkor megtalálja a csatornákat de nem menti le, mert a Channel Editor az üres...Innen nem tudok tovább menni.
Van valakinek ötlete?Köszönettel:
Traptor
.: Aláírás helye :.
-
Tottu
senior tag
Munka után beugrottam a boltba és vettem én is egyet.
Én Szegeden, a belvárosban lakom 2. emeleten, téglaépítésű lakásban. Az ablakhoz közel kellett tennem + elfektettem és így tökéletes a jel. Állva nem volt az igazi, mert néha-néha megakadt a kép. Egyelőre teljes mértékben megvagyok vele elégedve, mert tényleg folyamatos és jó minőségű az összes adás.
"A legnagyobb hiba, amit az életben elkövethetsz, az a folyamatos rettegés attól, hogy hibázni fogsz.“ - Elbert Hubbard
-
Bozek
nagyúr
Nekem az van, kb. 10 km-re a toronytól tökéletes a jel. Igaz, én a vasvári toronyról fogom az adást, aminek elég nagy jelerősséggel ad.
Szerencsére nem a főút mellett lakok, így nem zavarnak be a motorok, buszok.Egy kis botantennával próbálkoztam előtte, az egyszer megtalálta a csatornalistát, de utána már azt se.
-
Tottu
senior tag
Üdv,
Valakinek van személyes tapasztalata a Thomson ANT1410 antennával kapcsolatban?
Tegnap vettem egy digitális TV tunert, de a hozzáadott kicsi antenna nem fog semmi jelet, így gondoltam veszek egy normális antennát hozzá.
"A legnagyobb hiba, amit az életben elkövethetsz, az a folyamatos rettegés attól, hogy hibázni fogsz.“ - Elbert Hubbard
-
Kernel
nagyúr
válasz Maximusz #11247 üzenetére
Nem Grid, hanem Girder, vagy egyéb megoldások lehetségesek, sok függ a vevő működésétől. Legpraktikusabb az USB-infravevős megoldás. Nekem például olyan van, kétféle is, melynek USB-vevője szabvány HID-billentyűzetként jelenik meg az Eszközkezelőben, a távszabályzó egyes gombjai pedig billentyűkombinációkat képviselnek, illetve a legtöbb eleve adja magát, mintha normál billentyűzet lenne (számok, nyilak, Enter, Back stb.)
Tehát itt csak annyit kellett csinálni, hogy ha egyes kombinációk rosszul jönnek ki, vagy valamiért nem alkalmas, azon lehet még fordítani közbeiktatott programmal (AutoHotKey, KillSoft HotKey Manager stb.), más gombokat pedig 1:1-ben felhasználni.
Értelemszerűen lehet ellenőrizni, ha a távszabályzóval elkezdesz gépelni Jegyzettömbbe stb., vagy működik, vagy nem. A kombó-parancsokat persze így nem lehet kiolvasni, de az is egyszerűen megoldható programmal, esetleg Windows-parancsikon segítségével (jobbklikk stb.). Bár utóbbi átvágós is lehet, ha a Windows önkényesen elé tesz Alt+akármit, így nem azt a parancsot látjuk, amit a távszabályzó ténylegesen kibocsát.
Mindamellett az is tény, hogy az utóbbi években már olcsón kaphatók rádiós egerek és billentyűzetek, de azért a távszabályzót is máig használom, ha már bekonfiguráltam egy jól használható rendszert. Médialejátszás, tallózás a Total Commanderben (annak is egy nagyított beállítása, ami TV-n messziről is jól látható), gép kikapcsolása stb.
-
Kernel
nagyúr
válasz Gerasz #11248 üzenetére
Mindenesetre, ha olyat kapsz, amin nincs RCA, arról is levehető a hang egy SCART -> RCA átalakítóval.
Olcsó dobozoknál elég gyakori ugyanis, hogy csak HDMI + SCART áll rendelkezésre, de ez ne jelentsen akadályt.
-
Gerasz
aktív tag
Sziasztok,
olyan DVB-T olcsó set top boxot keresek, amivel a kódolatlan adásokat tudnám nézni (nem fontos a kártyaolvasó). HDMI-n legyen a kép, és a hangot ki tudjam vezetni aktív hangfalra.Jelenleg is így használok Digin egy dvb-c boxot monitorral és pc-s hangfallal (rca-n keresztül), de havi egy sportesemény az egyébként alacsony díjat sem éri meg
Budapesten, xi. kerben menne ez vmi egyszerű botantennával?
Köszönöm
-
Maximusz
aktív tag
válasz azbest #11246 üzenetére
köszönöm a bőséges forrást! - Abban kezdtem el gondolkodni, hogy régebben, mintha próbálgatták volna sokan az analóg tv tuner-hez kapott távot a windows rendszer vezérlésére tanítani. Grid volt talán a programnak a neve, de sosem használtam még - gondoltam ha már van IR távom (3db), akkor csak jó lenne valahogy beüzemelni, hogy ne kelljen szaladgálni a gép és a kivetítő között, ha csatornát szeretnék váltani
-
azbest
félisten
válasz Maximusz #11244 üzenetére
Csak a hozzá adott BlazeHDTV 6.0 progiban működött, de az is csak akkor, ha a cédén lévő blasedtv telepítőben annak a távirányítónak a konfigja van. Ahogy nézem a telepített progi C:\Program Files (x86)\BlazeVideo\BlazeHDTV 6.0\RemoteControl mappájában a default.ini tartalmazza a billentyűzet kiosztást... hirtelenjében ezeket találtam itthon:
ez az analóg tuneremé , és a ez rtl2832u digitális tuneré, talán af9015 tuneré, ez meg talán it9135 tuneré.
De annó az af9015 kapcsán találkoztam többfélével is, csak nem tudom megvan -e még az a cédém. Ez a blazehdtv nézem maga tartalmaz dll-eket a kommunikációhoz hardverenként. A lapos fóliatávirányító egyébként elég gyatrán működik, nem sokat próbálgattam, nem használom.
[ Szerkesztve ]
-
-
Maximusz
aktív tag
válasz azbest #11241 üzenetére
Sziasztok!
nem hiszem, de azért megkérdezném, hogy van itt valakinek rajtam kívül usb-s dvb-t stick-je, távirányítóval ? Ha igen, a távot hogyan tudtátok életre kelteni? - nekem sajnos egyáltalán nem megy, hiába próbálom nyomkodni, nem reagál a dvb-t stick (jelet ad ki a táv, azt már bemértem).
vagy nem elég a windows-os drivert feltenni, amit feltesz automatikusan ahogy csatlakoztatom a win7 64bit-hez ?
-
csernak75
senior tag
Üdv.
Azt szeretném megtudni mi a véleményetek a következő antennáról: Funke ODSC-100Putnokon lenne használva. A jelenlegi lepke antenna(10-15 éves lehet) nem jó mert akárhová tesszük vagy nincs kép vagy kockásodik.
-
azbest
félisten
Igen van különbség, mert más hardveren más szoftver fut rajtuk. Speciális esetben jöhetnek ki különbségek.
A wayteq az smit [link], a synaps meg ez [link].
Ha pontosak az adatok, akkor a synaps egyszerre több csatornát képes dekódolni, valamint lényegesen több memória van rajta. Ha pécén egyszerre több adást lehetne nézni vagy felvenni vele, akkor talán számíthat ez, de nem valószínű, hogy hétköznapi használattal észrevehető. -
trob
tag
Van különbség a WayteQ és a Synaps cégek Conax kártyái között?
-
zichie
senior tag
UPC Direct box nem tud Olcsó TV vagy Hello HD kártyát fogadni, mert a UPC Cryptoworks és Nagravision rendszert használ, a Hello HD és Olcsó TV pedig Conax-ot.
Ami a dvb-s(2) tuner márkákat illeti én ezeket preferálom: [Tevii] és [TBS], vagy esetleg a [ProfTuners]. Sajnos nem olcsók. Nekem Tevii van műholdra (dvb-s2) és TBS kábelre (dvb-c).
-
trob
tag
válasz azbest #11221 üzenetére
UPC Direct Philips DSR 4101/58 beltéri egysége tudja használni más szolgáltató (Olcsó TV, Hello HD) kártyáját?
Másként:
- Conax kártyaolvasó van benne?
- Van benne a mobiltelefonok SIM-Lockjához hasonló korlátozás?-----------------
Más:
Ez a Terratec kártya elég jónak tűnik. A legolcsóbb ára kb 28 ezer Ft. Érdemes másik márkákat megnézni? Minőség terén melyik gyártók kártyáival érdemes foglalkozni? (Szart nem akarok.)[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz burriebonz #11232 üzenetére
Az alcor tunerrel egyutt intezett elofizeteshez adtak perforalt kartyat. Nekik volt engedelyuk igy "rongalni" a kartyat. Nem tudom lehet e meg kapni, mert a mogotte allo ceg csodbe ment. Mashonnan nem perforalt kartyat adnak.
-
kbhuinfo
tag
Hülyeséget kérdeztem, nem tudja senki a választ, vagy nem ide tartozik?
Van egy szint, ami felett nem mész egy bizonyos szint alá...
-
Gabor970
addikt
válasz burriebonz #11232 üzenetére
hülyeséget írtam... bocs.
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Watt25
veterán
-
burriebonz
tag
Hy!
Valaki tudna olyan usb-s dvb-t tunert mondani amiben van kártyaolvasó? Nem tudom létezik-e ilyen de nekem elönyösebb lenne mint egy stb. -
zichie
senior tag
Igen egyszerre. Külön csatornákat is, de ehhez twin LNB is kell, amiből két kábel jön le, az egyik a linuxos boxba, a másik a pc-be. Már elég rég lejárt a kártyám, így csak egy-két csatornát nyit: a két kereskedelmit és az m1-et, m1HD-t. Korábban használtam ezt a megoldást felvételre, mert a box PVR funkciója teljesen megbízhatatlan volt, a PC-s tuner meg nem tudott kártyát fogadni. Ezért kellett a megosztás, hogy pc-vel kódolt adásból tudjak rögzíteni. Mivel már van Digikábel (dvb-c), így nem használom.
[ Szerkesztve ]
-
zichie
senior tag
Olcsó TV esetén adnak csak kártyát. Nekem is van és saját boxban működik, továbbá pc-s dvb-s2 tunerrel is tudom használni, mivel a boxban lévő kártyát belső hálózaton keresztül el tudom érni a pc-vel is. Csak így tudom használni a kártyát pc-s tunerrel, mert a tuneren nincs modulfogadó, a boxban meg szerencsére van kártyaszerver funkció és mivel csak lakáson belül használom, ezért legális.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Ha minden igaz a műholdas adásnál szinte mindegyik szolgáltató párosítja a kártyát és a beltérit, így csak a szolgáltató eszközével működik. Ha valamelyikhez lehet kérni box helyett cam modult, akkor azt valószínűleg bele lehet CI slotos számítógépes tunerbe. DVB-s2 tuner kell egyébként (a sima S az a régebbi fajta).
Ha jól tudom ennél a szolgáltatónál saját eszközzel is megy a kártya: [link] - ez feltöltőkártyás szolgáltatás.
De van egy másik havidíjas szolgáltatásuk is, ott úgy tudom ez is csak az ő eszközükkel megy.
A lényeg, hogy kérdezd meg az esélyes havidíjas szolgálatatókat, hogy ci slotba való cam modult lehet -e kérdni a set top box helyett. És olyan dvb-s2 tunert keress, aminek van CI slotja, amibe a szolgáltató cam modulja tehető. Pl ez: [link]
Ha ez nem lehetséges, akkor csak a box analóg kimenetéről analóg videobementes tuner vagy digitalizáló segítségével lehetséges a pécén nézni az adásulat. Ez viszont nem biztos hogy érdemes.
[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
Elvileg talán sima smartcard olvasó kellhet (MindigTV esetén így van), de az azt hiszem probléma lesz, hogy mindkét szolgáltató párosítja a kódkártyát a STB-hoz, vagyis csak abban működik. (Talán a Digi nem, de a UPC valószínűleg igen...)
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
trob
tag
Sziasztok!
Szeretnék belső tunert venni, amivel lehet fogni a UPC-Direct vagy a műholdas DigiTV adását.
Hol találok olyan belső (PCI vagy PCI-E) tunert, ami megeszi a szolgáltató kódkártyáját? Kerestem, de sehol sem találtam ilyet, csak kártyahely nélküli DVB-S tunereket. Vagy ha kártyahely nélkülit veszek, ahhoz milyen kiegészítők kellenek, hogy tudjam nézni a kódolt adásokat?(Próbáltam olvasgatni, de ebben a kérdésben szinte semmit sem jutottam előrébb. Persze az sem kizárt, hogy én voltam béna, és rosszul kerestem.)
Köszi
-
zichie
senior tag
válasz #65675776 #11214 üzenetére
Nekem teljesen akadásmentes az sd és a hd is, igaz a dvbviewer egy kb. 4 évvel korábbi verzióját használom, amivel a pekingi olimpiát is néztem. Nem is akarom lecserélni újabbra.
Az viszont zavar, hogy nem jelzi ki a jelszintet és a jelminőséget.
Az AltDVB jobb lenne, mert jobban tetszik a felülete, és tudok vele real time sbs anaglif konverziót az m3d-hez, de ott némely hd adás akad, nem kezeli az aac hangot és nagyon instabil a progi. -
-
bogyo74
tag
válasz fradi81 #11215 üzenetére
Csak tippelek. Ha a megfelelő linux-ban vagy, akkor a tuner inicializálásakor feltölti a megfelelő firmware-t, és megy. Ha átlépsz a másikra, és a tuner áramellátása nem szűnik meg közben, akkor a megfelelő firmware marad, és jó lesz az új kernellel. Ha kihúzod, akkor ismételt betöltéskor nem megy rá a firm, ezért nem megy. A "rossz" linux esetében húzd ki, dugd vissza, majd nézd meg a dmesg-et. Én onnan tudtam meg, hogy mely firmware hiányzik.
Nekem szintén standard módon megy a tuner az újabb linux kernelekkel, csak a firmware fájlt kell mellétenni.Bogyó
-
fradi81
veterán
Észrevettem egy fura dolgot. Eddig azt hittem hogy az újabb kerneles linuxokban alapból megy a tunerem. Most kiderült nem egészen így van. Ha a gites buildelt linuxból átlépek a másikba, amibe még a firmware fájl sincs berakva, egy darabig ott is működik a tuner mintha emlékezne, de ha kihúzom, vagy valami gebasz történik utána már nem, mindaddig amíg vissza nem lépek buildeltbe, ez hogy lehetséges?
moto g72, Ninebot d28e
-
törölt tag
válasz m_kovacs #11212 üzenetére
EPG egy használhatatlan valami. Ugrál össze-vissza a timeline-on, az előkép rálóg az alsó sorra... Komolytalan.
Teljes képernyőn nem képes akadás mentesen megjeleníteni még egy SD stream-et sem.
Mindig max hangerővel indul.
A kedvenceket rakhatom sorba, a jobb oldali gyorsmenüben akkor sem úgy jelenik meg.
Jobb oldali "gyorsmenüben" kettőt kell kattintani a csatornaváltáshoz.
OSD mintha nem is létezni. Pl EPG adatokat ott ugyan meg nem jelenít.
Nem kezeli rendesen a képarányváltozásokat. 4:3-ban feleslegesen sok helyet foglal a megjelenítőablak.
Nem jelez vissza hangerőértéket. Sem abszolútban, sem százalékosan.A felület úgy alapból a legkevésbé sem informatív.
Így hirtelenjében ennyi.
-
kbhuinfo
tag
Segítség kellene: jól gondolom, hogy a MUX A-B-C <0,6 m-es hullámhossza azt jelenti, hogy a ház mellett 65 centire felfüggesztett yagi antenna akár jó is lehet? 90%-os jelerősség, 83%-os jelminőség (stb szerint) rendben van szerintetek?
Köszönöm!
Van egy szint, ami felett nem mész egy bizonyos szint alá...
-
törölt tag
válasz laszlohu #11209 üzenetére
Akkor már hozzá lehet vágni a Terratec H5-öt és H7-et is.
MÁS: Lehet rosszul emlékszem, de korábban mintha közfelkiáltással a DVBViewer lett volna megnevezve, mint legjobb DVB néző program. Ezt valaki megindokolná? Mert eddigi tapasztalataim alapján egy hulladék.
[ Szerkesztve ]
-
laszlohu
addikt
Ilyen hibridet is lehet kapni :
-
Jocozolg
tag
Üdv
Az UPC CI+ mediacard-ját melyik tuner "eszi" meg?
Kösz
Jocó -
Maximusz
aktív tag
válasz Watt25 #11200 üzenetére
a tuner minősége - szerintem - fontos! Többek között a vételi érzékenységben azért igen jól megmutatkozik a különbség! Találkoztam itthon olyan tuner-el, ami pálca antennával tökéletesen veszi az adást 100/100 , de van itthon olyan is, aminek az erősítős szoba antenna még kevés. (természetesen ugyan azon a helyen, ugyan abban az időben, ugyan arra a gépre kötve harmat gyenge jelet produkál)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrotik routerek
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Óvodások homokozója
- Anime filmek és sorozatok
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- BestBuy topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- GAMER PC : i5-7400 / 16GB / GTX1050Ti / 120GB / 1000GB
- GAMER PC : i5-12400F / 64GB / RTX3070 / 2000GB
- MSI RX 6600 MECH 2X 8G eladó
- Új MSI 14 Cyborg FHD+ IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest