- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Elérhetők a Micron HBM4 memóriájának mintái
Új hozzászólás Aktív témák
-
dosailord
tag
Sziasztok!
Van egy kínai usb tunerem ([link]) melyet most hazavinnék és kipróbálnám tetőantennával, az átállás miatt.
Hagyományos "lepke" erősítős szélessávú antennáról van szó. Az antenna lejövő kábele egy csatlakozóban végződik, melyből kijön egy vékony kábel is a DC táphoz. Erre ráköthetem a tunert, vagy kell egy leválasztó eszköz is, hogy a tápfesz ne mehessen a tuner felé ?Köszönöm előre is a segítséget!
-
Kernel
nagyúr
Ha jól tudom, annak az antennának létezik beépített erősítővel rendelkező változata is, talán a TV adja neki az 5 V tápot, ami a menüben beállítható.
Az igaz, hogy látszólag ráterhel a box is, de abba visszirányba valószínűleg nem folyik áram, emiatt nem okoz gondot. Egyszerűbb TV-tunereknél (ami tápot nem ad ki) más a helyzet, mert általában egy tekercsen keresztül rövidzárat képez a bemenete, legalábbis DC-szempontból (nagyfrekvenciára nyilván nem).
De a vevőboxok általában maguk is adnak ki tápot, ami szintén a menüben aktiválható, tehát az ilyen tunerek bemenete nem képez rövidzárat.
További érdekes kérdés, amikor egyszerre aktiválod a TV és a box antennatápját, és azok "szembekapcsolódnak" egy splitteren keresztül. Elvileg az áramkört felkészítik ilyen véletlenekre is (elektronikai szempontból nem egy nagy kaland megoldani és kivédeni a káros következményeket), bár én még nem próbáltam, hogy mi van ilyenkor.
Mindamellett vannak DC-leválasztott splitterek is, ahol az egyik ága kondenzátorral leválasztott.
-
M@nH.
aktív tag
Sziasztok.
Nekem problémám akadt ezzel az átállással, ugyanis adott egy LG TV ami már rendelkezik mpeg4 tunerrel és adott egy régi tv ami sep-top box segítségével veszi az adást. Van fent egy ilyen antenna, ami egy 2 utas splitterrel van elosztva a tv-k felé. Minden szép és jó addig, mig az LG TV-t ki nem kapcsolom, mert ha a tv kikapcsolt állapotba kerül akkor a set-top box elveszti a jelet. Ennek mi lehet az oka?
-
kucziroland
csendes tag
Sziasztok!
Nagy szükségem lenne valamelyőtök segítségére!
A Digi tv-s Music Channel HD-ről kellene rögzíteni 2x1,5 órát fullHD-ban kódolás nélkül!
Nagyon kérek valakit, aki tud, segítsen ebben mert nagyon fontos lenne!
Természetesen korrekt módon honorálnám a dolgot!
Köszönet!
kucziroland@gmail.com -
korcsi
veterán
válasz
wassermann #12394 üzenetére
Engem érdekelnek a fejlemények!
-
törölt tag
válasz
wassermann #12394 üzenetére
Úgy gondoltam, hogy mivel DVB-T stream dekódolásához szükséges a program illik ebbe a topic-ba. De ahogy gondolod.
-
törölt tag
Na, újratelepítettem a gépet. Természetesen nem indul, sőt, most a webfelületet sem tudom elérni a 8888 porton. Manuális indítás sem segít.
/home/media/oscam-conf/oscam.conf
/home/media/oscam-conf/oscam.server
/home/media/oscam-conf/oscam.user
/etc/init/oscam.confHol lehet a galiba?
-
csendes
addikt
válasz
#68216320 #12387 üzenetére
Akkor lehet, hogy tényleg a rootnak is kell jogot adnod az oscam beállításokhoz az automatikus indításhoz /etc/init-tel. Ha az oscam vagy tvheadend beállításokkal lenne baj, akkor kézzel se indulna el. Van egy kolléga aki szintén Ubuntu-val használja, tőle tudsz esetleg segítséget kérni: [link]
-
Drone86
tag
Sziasztok!
Hp microserveremet szeretném digitális adás felvételére képessé tenni. Mindig tv -nél vagyok, tehát mpeg4es dvb-t tunerre lenne szükségem, ci modullal együtt (ami akár egy második bővítőhelyen is lehet) Sajnos viszont csak két low profile hely áll rendelkezésemre. Tudnátok vmi ajánalni?
Előre is köszönöm! -
leonaprofi
tag
Sziasztok! Tudnátok ajánlani egy jó DVB-T vevőt és egy szobaantennát, mert az átállás miatt anyósnál csere kell? Köszönöm előre is a segítséget.
-
törölt tag
válasz
csendes #12385 üzenetére
És ha a /etc/init/oscam.conf-nál az utolsó sorból kiveszed a "/"-t a végéről?
Most a log-ban már helyesen szerepelnek az útvonalak, de persze nem találja őket, ami szerintem nem jelent hibát csak egyszerűen jelzi, hogy azokat nem töltötte be.Ja, és elnézést, lemaradt egy "t" a "biztosított"-ból.
Ezt nem értem mire írtad.Továbbra is manuális módon kell indítanom az oscam-ot.
-
azbest
félisten
válasz
#68216320 #12383 üzenetére
Ezek opcionális konfig fájlok, amik ha megnézed a mappát, akkor tényleg nincsenek ott.
Tvheadend-ben legyen kipipálva az "update card", hogy fel akarja írni a következő havi aktiválást a kártyára.
Az oscam.user -ben "au = 1" sor is legyen a felhasználónál, hogy legyen joga írni a kártyát.(ez utóbbi rendben van a log alapján) -
törölt tag
válasz
csendes #12379 üzenetére
/usr/bin/oscam a jó útvonal, jogosultság is rendben.
a config és a log a /home/media/oscam-conf könyvtárban van. a könyvtárra a user van owner-nek adva. lehet root kellene tulajnak?viszont ezekkel még nem találkoztam és a dupla // is fura:
2013/03/19 08:16:10 0 s ERROR: Cannot open file "/home/media/oscam-conf//oscam.srvid" (errno=2 No such file or directory)
2013/03/19 08:16:10 0 s ERROR: Cannot open file "/home/media/oscam-conf//oscam.tiers" (errno=2 No such file or directory)
2013/03/19 08:16:10 0 s ERROR: Cannot open file "/home/media/oscam-conf//oscam.provid" (errno=2 No such file or directory)
2013/03/19 08:16:10 0 s ERROR: Cannot open file "/home/media/oscam-conf//oscam.guess" (errno=2 No such file or directory)
2013/03/19 08:16:10 0 s ERROR: Cannot open file "/home/media/oscam-conf//oscam.ird" (errno=2 No such file or directory)
2013/03/19 08:16:10 0 s ERROR: Cannot open file "/home/media/oscam-conf//oscam.whitelist" (errno=2 No such file or directory)
2013/03/19 08:16:10 0 s ERROR: Cannot open file "/home/media/oscam-conf//oscam.cacheex" (errno=2 No such -
Kecuhun
senior tag
Meg tudná valaki mondani, hogy ez a set top box alkalmas lenne-e kábeltévés vételre Conax kártyával?
EVO3-M DVB-S2 [link]
-
törölt tag
válasz
azbest #12374 üzenetére
Jól emlékszel/gondolod, valóban van a gépben egy olyan kártyaolvasó, amit felismer az Oscam. Valami MSI gyártmány. Szerintem nem cserélte fel a sorszámait. A log-ot töröltem, mert piszok nagy volt már. Restart, majd kézzel elindítottam és kaptam egy új log-ot. Hát keres pár állományt, de nem jó elérési útvonalon.
Ránéznél esetleg itt? Látom ugyan, hogy mi a gond, legalábbis szerintem, de nem tudom mik ezek a fájlok és miért hibás útvonalon keresi őket.
-
azbest
félisten
válasz
#68216320 #12373 üzenetére
a logokat kell ilyenkor nézni és hogy mi történik és mi a panasza a programoknak... az init script rendben van, ha kézzel indítod el az oscam-et akkor lehet feltűnik mire panaszkodik. Nem emlékszem, hogy neked volt-e másik eszköz is a gépben amit smartcard olvasóként is felismert (sok az egyben memóriakártya olvasó amiről lespórolták a sim kártya olvasó részt)... ha több eszköz van, akkor lehet megfordult az olvasók sorrendje valamiért és most nem 0adik hanem 1. eszközként találja meg például.
-
törölt tag
válasz
#68216320 #12372 üzenetére
Közben annyit sikerült kiderítenem, hogy a gépr restart után nem indul automatikusan az oscam.
/etc/init/oscam.conf
## oscam server
description "oscam"
author "none"
start on startup
stop on runlevel [!2345]
#respawn
pre-start script
test -x /usr/bin/oscam || { stop; logger -t oscam "cannot execute /usr/bin/oscam, exiting" ; exit 1; }
sleep 5
end script
exec su - media -c "/usr/bin/oscam -c /home/media/oscam-conf/" -
törölt tag
Oscam/TVHeadend kombóval csinálok az itthoni hálózaton stream-et. Ma vettem észre, hogy a kártyaolvasón nem világít a megszokott led és nem működnek a kódolt csatornák. Pcsc_scan ad visszajelzést a kártyáról. Valaki tudna segíteni merre induljak el a hiba kijavításában?
-
Watt25
veterán
válasz
steelsec #12369 üzenetére
Ha MPEG4-et is tud a tévéd és a szolgáltatód viszont csak analógot ad, akkor meg lehet próbálkozni antenna közösítővel. Csak rádugsz egy szobaantennát és megpróbálod befogni az adókat.
Ha meg nem, akkor meg veszel egy bármilyen MPEG4-es DVB-T boxot és arra dugod a szobaantennát. Ismét csak azt tudom mondani, hogy meg kell próbálni. -
steelsec
aktív tag
Sziasztok.
Olvasgattam itt a hozzászólásokat, és kíváncsi lennék arra, hogy a felszíni sugárzású MindigTV-t milyen eszközzel tudnám fogni, Budapesten a 7. kerületben. A Kábel szolgáltatóm nem ad HD-ben, így kellene valami ahol van HD adás, a TV-ben van dvb t még kártya hely is, de nem szeretnék pluszban fizetni.
Szóval lényeg a lényeg kellene egy beltéri antennás vevő ha van ilyen, és lehessen váltani a kábel és a mindig tv között.
Előre is köszi.
-
cerb
tag
Sziasztok!
Szeretném a tanácsotokat kérni, hogy érdemes e a 6. kerület (nagykörúton belül) szobaantennával próbálkozni, ha az ingyenes adásokat akarom nézni? Fent vagyok viszonylag magasan, és az utca felé, hátha ez pozitívan befolyásolja a dolgot.
Szeretnék egy kis pendrive méretű adaptert használni a számítógépemhez, és azon nézni a forma1et
Tudtok esetleg ajánlani valami olcsó kütyüt, ami bevált? (később fizetős cuccok nem fognak érdekelni, nem kell kártyaolvasós)Ha van szoba antenna amit tudtok ajánlani, ne tartsátok vissza!
köszi előre is!
-
Kernel
nagyúr
Mellesleg nem véletlen nincs rajta analóg videóbemenet sem.
Hogyne lenne, SCART, kompozit szerepel az adatok között.
Egyébként ami elsősorban TV, a monitorfunkció pedig csak másodlagos, az számítógépes munkára nem biztos, hogy hosszabb távon kielégítő, bár igényektől is függ, árkategóriától, minőségtől.
Amit viszont elsősorban monitorcélra gyártanak, az jobban ki van élezve arra. Kezdve a dönthető talppal, általában mattabb felületű kijelzővel, ami kevésbé tükröz, felbontás nagyobb, oldalarány is eltérő lehet (16:10 például) vagy egyéb minőségi paraméterek.
Tuner lehet utóbbiban is, de a TV fogalmához manapság még szorosan kötődik az analóg tuner is, ezért főleg a nyugati típusú, nem túl okos vásárlóval azt nem nagyon lehet, vagy érdemes megtenni, hogy a gyártó TV-ként adja el, mégsem analóg-képes. Tulaj hazaviszi, nem működik, köpködi a gyártót.
De nem is nagyon érdemes, mert szó szerint a tuner vagyis hangolóegység (általában egy fényes, árnyékolt doboz a készülékben), ami a nagyfrekvenciás jelet feldolgozza, analóg és digitális jelnél közös, nem véletlenül látható ezeknél a közös antennabemenet. Itt történik a jel előerősítése és keverése egy helyileg szintetizált frekvenciával, a kettő különbsége a középfrekvencia (KF). A processzor által vezérelt frekvenciaszintézer végzi lényegében a hangolást, vagyis a csatorna kiválasztását.
A KF-jel további erősítés után kétfelé ágazik az analóg és a digitális demodulátorra. Az így kapott alapsávi jel digitális oldalon a multiplex, amiből még ki kell kódolni a kívánt műsort.
Analóg oldalon előáll az alapsávi kompozit videojel és intercarrier hang KF. Utóbbit még demodulálni kell, a kompozitjelet pedig a színdekóder bontja RGB-komponensekre.
Ami itt a lényeg, hogy az analóg alkatrészek költsége manapság már önmagában sem jelentős, pláne amikor ezeket eleve integrálják a digitális processzorba, szinte elenyésző, az egész készülék árához képest.
Tenyérnyi LCD TV-t látni esetleg, amiben csak digitális tuner van, de ott jobban érthető is, hogy igyekeznek minimalizálni, pláne egy olcsó kínai terméknél. Tehát itt maga a "digitális tuner" elnevezés szakmai szempontból kicsit felemás, de aki ért hozzá, úgyis tudja, miről van szó, laikusnak meg úgyis mindegy.
-
csendes
addikt
Gyakorlatilag már majdnem minden modern tévé használható monitornak is, persze a kisebb felbontású (HD Ready), illetve a nagyon nagy átmérőjű nem praktikus. Kb. 13 ezer Ft-tal kerül többe egy olcsó monitor-tévé mint az azonos panellel gyártott egyszerű monitor, és ebbe már bizonyos típusoknál belefér az analóg, DVB-T és DVB-C tuner, CI+ foglalat, a hangszóró, USB-ről média lejátszás; esetleg fejlhallgató kimenet, SCART, illetve komponens bemenet, második HDMI, stb. Talán a monitor-tévénél a hang az, ahol kompromisszumot kell kötni, de ha van rajta hang kimenet, ezt is lehet orvosolni
-
-
superg
senior tag
Nem értelek .Ez egy monitor +tv.Lehet ugyanúgy használni tv-nek pc nélkül.Ezért van benne digi meg analóg tuner is.Meg a fenti példák is azt mutatják hogy analógot még nem hagyják ki.Régebben az ilyenekbe csak analóg tuner volt nyilván mostanság jöttek mellé a digi tunerek is
-
-
válasz
superg #12360 üzenetére
Pedig de. Egy monitorba minek analóg tuner? DigitálisTV vevő is csak azért van benne mert_digitális_. Vagyis nem kell az analóg vétellel, és utánna az analóg vidójel digitális feldolgozásával foglalkozni. Ugyanis akkor már TV-nek hívnák, nem monitornak. Mellesleg nem véletlen nincs rajta analóg videóbemenet sem.
-
superg
senior tag
válasz
tomee007007 #12358 üzenetére
Kétlem hogy analóg tuner ne lenne benne,atttól hogy nem írják.A pontos tipust is elárulhatod amúgy
-
wassermann
Topikgazda
válasz
tomee007007 #12358 üzenetére
Mivel van CI+ kártyahelye is, a hagyományos mellett akár az UPC digitális HD-adásait is meg tudja jeleníteni, csak vegyél bele UPC-s előfizetői kártyát.
-
nfsu17
veterán
válasz
tomee007007 #12356 üzenetére
•DTV vevő: DVB - T / C
A T a földfelszíni (mindigtv), a C a digitális kábel.
Egyik sem kompatibilis egymással.
Az analóg meg nem digitális. Szintén nem kompatibilis a fentiekkel. Mint ahogy a műhold sem (S/S2)•DTV beépített Tuner elérhető
Az összes mai tévékben ez már alap, csak ott analóg is van. És fel is van tüntetve a speckóknál. Pl. [link] -
nfsu17
veterán
válasz
tomee007007 #12354 üzenetére
Erre azt írják van benne. De ezt is csak egy vásárló, a speckó nem írja.
Szvsz nem annyira népszerű az analógos monitor. -
tomee007007
addikt
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném, kérni, remélem jó helyen teszem fel a kérdésemet:
Szeretnék venni egy Samsung HDTV monitort, ami rendelkezik DVB - T/C tv tunerrel.
Ez működik analóg tv adással (UPC)?Válaszotokat előre is köszönöm!
-
batt
aktív tag
Gondoltam megosztom veletek hátha valakinek segítek vele!
Előzmény antenna választás ügyben és terep viszonyok!
Meg vettem a Sencor SDA-510 DVB-T kültéri antenna-t a tanácsotokra le akartam mondani a rendelést de már nem tudtam! Tökéletesen meg vagyok elégedve vele, még nem raktam ki kültérre de lehet nem is fogom!
Összeraktam és az ágyra lerakva is az összes csatorna bejött,most a szekrény tetején van és full,semmi akadás és nem zavarja semmi! Igaz a hozzá adott adaptert rákellet dugnom de lehet ha kikerülne oda nem kéne! Nekem bevált! Jól néz ki és nem nagy az alján a led tök jópofa! -
superg
senior tag
válasz
gyszomb #12349 üzenetére
Nekem is ilyen volt a a technisat-nál. Eszközkezelőben jobb klikk driver frissítése ,kézileg megkeresni neki a mappát ahol a driver van.Ez nálam megoldotta.Egyébként hol vetted és mennyiért ha szabad megkérdeznem?
DVB dreamet ajánlom abban csak a magyar régiót ki kell választani(ha a tiedben nem lenne) -
gyszomb
csendes tag
Vettem egy TBS5220 USB DVB-T2/T/C TV sticket. Az operációs rendszerem Windows7Professional.
Telepítem a DVB-C drájvert, mivel kábeles digi TV van, de az eszközkezelőben a driver sárga háromszögben lévő felkiáltó jellel jelenik meg. Az eszközállapot jelzése: Az eszköz nem indítható el. (Kód: 10).
Bármit csinálok, az állapot nem változik.
Tudtok segíteni? Mit tegyek?
Köszönettel! -
DomToretto
tag
Helló,
Használ itt valaki Evolve Arcadia DVB-T beltérit?
Az éredeklne hogy az AAC1 hang problémára van-e valami megoldás? A gyártó oldalán lévő 2013.02.08 dátumú firmware nem javítja a bizonyos csatornáknál jelentkező "dobozhang" problémát.Esetleg rá lehet tölteni más gyártó firmware-ét?
-
A HDTV ready, az marketing maszlag. Nem értelmezhető paraméter egy antenna esetén. Egy antennának sávszélessége, nyeresége, előre/hátra viszonya, impedanciája,... van.
A horizontális/vertikális polarizáció pedig attól függ hogy vízszintesen, vagy függőlegesn szereld fel.Nézd meg milyen frekiken mennek azok az adók, amiket nézni szeretnél. Sanszos, hogy 470-860MHz közöttiek (UHFsáv:470MHz - 862Mhz, vagy ha úgy tetszik CH21-től CH69-ig)
A "camping" antenna a VHF+CCIR sávon is biztosít vételt, ami DVB-T vétel szempontjából feleslegs zavar forrás (Pl. egy közeli nagy teljesítményű VHF/CCIR adó simán leültetheti/begerjesztheti az erősítőt, ami meghiusíthatja az UHF vételt.
Az sem mindegy mennyire "zuhan" a nyereség a magasabb frekik felé. Pl. Egy mezei szélessávú yagi antenna nyeresége a freki emelkedésével csökken:
Ugyanakkor a DVB-T (Digitális, HDready,...) antennák esetében (ezek a jellegzetes 3 gerincü antennák) ez fordítva van, a magasabb frekiken nő a nyereség:+ magát a fizikai méreteket is figyelembe kell venni, hogy elfér-e a kijelölt helyre.
-
válasz
Watt25 #12342 üzenetére
Sztem az első egy tipikus camping antenna. Az nem a kinézet miatt van kupakolva, hanem praktikus okokból.
- Külső behatások elleni védelem (időjárás, korrozió, madarak, egyéb külső behatások (labda, stb),könnyű szerelés/tisztítás,...)
- Mível vízhatlan kupak, az erősítő is jól elfér benne.
- A zárt felépítés miatt maga a kialakítása is olcsóbbPersze lehet nagyot tévedek, még sosem láttam belülről.
-
batt
aktív tag
Srácok kérlek segítsetek,nem igazén találtam megfelelő topic-ot!
Fogalmam sincs mit kell figyelni,nem értek sem az antennákhoz sem a dvb-hez sem!
Melyiket rendeljem szerintetek a két antenna közül! Azt tudom ,hogy két külön kategória de nem tudom melyik mibe jó és melyik lehetne alternatíva!?
Sima szoba antennával erősítéssel lehet fogni a mindig tv extrát de sokszor akad és ezért gondoltam valami jobb antennára!
KB 25 km-re vagyok a legközelebbi adó toronyhoz!
A mindig tv-sek szerint szoba és kültéri is jón nálam!
-
Sziasztok!
Optikai kimenet van az STB-n. PC hangfalra kötném jack-re átalakítóval. Lehet ezt? (fizikailag lehet...)
-
varmi2
nagyúr
válasz
wassermann #12338 üzenetére
FAT32-n 4 Gb lehet egy fájl max mérete, ha több, az hiba, nem tudja kezelni, így lejátszani sem semmi. Formázd a pendrivot ntfs-re.
-
wassermann
Topikgazda
Nekem nincs Gekko-m, így csak találgatni tudok: a fájlkorlát miatt gyanús, hogy az NTFS-t ismeri és a FAT32 fájlrendszert nem. Ehhez viszont már kicsit varázsolni kell: próbáld ki a pendrájvot kisebb méretű filmmel úgy, hogy először FAT32 formázod, aztán ugyanazt a filmet NTFS-re formázotton.
-
hacsa
tag
A kérdésem pontosabban arra irányulna, hogyan tudok lejátszani Gekko HD-vel egy pendrive-on lévő 4GB-nál nagyobb videófájlt?
-
hacsa
tag
Nemrégen vettem egy Gekko HD beltérit és nem akar lejátszani USB pendrive-ról fájlokat. Én néztem el és tényleg csak HDD-vel tud normálisan kommunikálni. A pendrive-ot is csak akkor ismerte fel ha a beltérin keresztül formáztam le. De a PC-ről pendrive-ra felmásolt fájlokat nem akarja így sem lejátszani. Ez így zsákutca? Mindenképpen kell egy külső HDD?
-
Kernel
nagyúr
Nyilván kell hozzá legalább egy mobil botantenna, a többi már térerő függvénye, hogy elég neki vagy nem. Egy ilyen árnyékolt csatlakozó önmagában gyakorlatilag nem vesz fel jelet, legalább egy drótdarab kellene hozzá, próbaképpen:
Szerk: ha megfigyeled, panelra "rajzolt" antennája sincs, ami egyébként sem érne sokat, mert ezen a hullámhosszon egy kis rajzolt antenna úgyis túl rövid lenne.
-
-
LarsR
tag
A kijelző az 17"
Ez ugye laptop és benne van 3 db kábel, amiből 2őt a wifi kártyára lehet rádugni, a 3ikat meg a tvkártyára dugtam rá. Szóval sima laptop wifi kábel és csatlakozó. [link] ez a kártya az. A bot antenna oké, de tetőantenna az nekem már sok lenne. Inkább eladom a kártyát és hagyom az egészet. Most kb 5kg a gép, nem akarok egy tetőantennát is cipelni hozzá
-
-
LarsR
tag
Elképzelhető hogy kell neki külső antenna? Erre gyanakszok. Nem talál jelet, se digitális se analógot. Alapból három kábel van a képernyőben, 2 wifi, 1 meg gondoltam tv kártyára megy. Ez rossz elképzelés?
Sehol nem találtam a neten olyan csatit amit be tudnék építeni. Gyárilag ahogy a képből ki tudtam venni, a gép bal hátsó sarkán lenne a helye. Oda most perpillanat egy usb portot raktam be. Antenna bemenetet nem találtam sehol sem. -
-
LarsR
tag
Sziasztok!
Van egy avermedia a316-os mini pci-e tv kártyám laptopban (msi ex705x). Azt szeretném megkérdezni, hogy milyen programot használjak hozzá. Az avermedia oldalán lévőkkel már próbáltam. Drivereket is kipróbáltam mind. Az volt a baj hogy amikor a drivereket felraktam hozzá és a program feltelepült azt írta ki hogy nem látja az eszközt. Most teljesen máshonnan szedtem le drivert és azzal simán felismerte magát a kártyát és feltette azokat a drivereket amiket fontosnak talált a gép. Elméletileg most használatra kész a kártya, viszont nincs hozzá program amivel tudnám használni. Tudtok segíteni?
rendszer win7 prof. 64bit
Köszönöm előre is! -
Gerasz
aktív tag
válasz
wassermann #12314 üzenetére
Próbálgattam. Panelban lakom, így a lehetőség korlátozott, nincs rálátásom toronyra. Nem szeretném a nappali közepére vagy a fürdőkádba rakni, ezért szeretnék valami izmosabb cumót. Lehet, hogy egy lepkeantenna erősebb lenne?
köszi
-
-
-
Kernel
nagyúr
válasz
varmi2 #12316 üzenetére
Csak a szokásos és természetes. Nagyobb nyereségű antennával lehet kísérletezni és/vagy kirakni a tetőre, jófajta kábel, szakszerű csatlakozások (lehetőleg elágazás nélkül), fejerősítő szükség szerint.
De mindig többet ér egy jobb antenna, mint ahelyett egy erősítő, tehát ezt a prioritás miatt teszem hozzá.
-
varmi2
nagyúr
Üdv!
Remélem jó helyre írok. Tegnap beléptem a mindigtv extra táborába. És egy érdekes jelenségre lettem figyelmes. Ha az utcán előttünk elmegy egy motor vagy egy benzines autó, akkor egy pillanatra bekockásodik a kép. Ez miért van? Mit tudok tenni ellene? Régebbi antenna van fenn a padláson. Ha újra cserélném az számítana? Tv-re van kötve az antenna, így nem tudom megmérni a jelerősséget. Esetleg, ha van olyan szoftver ami számítógépen kijelzi, akkor meg tudom mérni, mert van tv tuner csak be kell tenni a gépbe. -
Gerasz
aktív tag
Üdv!
Tud valaki ajánlani egy jó szobaantennát?
Eddig egy Strong SRT ANT12-t használtam, de nem vagyok vele elégedett. Albertfalván próbálkozom, és nincs közvetlen rálátásom.köszi
-
Stirbi
addikt
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy a 23,5°E -ös műholdas pozíción vannak e szabadon fogható csatornák?
Ha igen akkor tudnátok nekem adni egy listát róluk? Köszönöm! -
válasz
tejminatoj #12301 üzenetére
Lehet magán a tuneren jobb a zavarszűrés, ezért nem érzékeny a gyengébb/zajosabb tápegységre.
+Próbáld meg másik slotba dudni, Lehet vmi odaszór, és pár centivel odébb már nem éri el/nem akkora a zavar.
Persze az sincs kizárva, hogy maga a kártya rossz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest