- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
Maximusz #11247 üzenetére
Nem Grid, hanem Girder, vagy egyéb megoldások lehetségesek, sok függ a vevő működésétől. Legpraktikusabb az USB-infravevős megoldás. Nekem például olyan van, kétféle is, melynek USB-vevője szabvány HID-billentyűzetként jelenik meg az Eszközkezelőben, a távszabályzó egyes gombjai pedig billentyűkombinációkat képviselnek, illetve a legtöbb eleve adja magát, mintha normál billentyűzet lenne (számok, nyilak, Enter, Back stb.)
Tehát itt csak annyit kellett csinálni, hogy ha egyes kombinációk rosszul jönnek ki, vagy valamiért nem alkalmas, azon lehet még fordítani közbeiktatott programmal (AutoHotKey, KillSoft HotKey Manager stb.), más gombokat pedig 1:1-ben felhasználni.
Értelemszerűen lehet ellenőrizni, ha a távszabályzóval elkezdesz gépelni Jegyzettömbbe stb., vagy működik, vagy nem. A kombó-parancsokat persze így nem lehet kiolvasni, de az is egyszerűen megoldható programmal, esetleg Windows-parancsikon segítségével (jobbklikk stb.). Bár utóbbi átvágós is lehet, ha a Windows önkényesen elé tesz Alt+akármit, így nem azt a parancsot látjuk, amit a távszabályzó ténylegesen kibocsát.
Mindamellett az is tény, hogy az utóbbi években már olcsón kaphatók rádiós egerek és billentyűzetek, de azért a távszabályzót is máig használom, ha már bekonfiguráltam egy jól használható rendszert. Médialejátszás, tallózás a Total Commanderben (annak is egy nagyított beállítása, ami TV-n messziről is jól látható), gép kikapcsolása stb.
-
azbest
félisten
válasz
Maximusz #11244 üzenetére
Csak a hozzá adott BlazeHDTV 6.0 progiban működött, de az is csak akkor, ha a cédén lévő blasedtv telepítőben annak a távirányítónak a konfigja van. Ahogy nézem a telepített progi C:\Program Files (x86)\BlazeVideo\BlazeHDTV 6.0\RemoteControl mappájában a default.ini tartalmazza a billentyűzet kiosztást... hirtelenjében ezeket találtam itthon:
ez az analóg tuneremé , és a ez rtl2832u digitális tuneré, talán af9015 tuneré, ez meg talán it9135 tuneré.
De annó az af9015 kapcsán találkoztam többfélével is, csak nem tudom megvan -e még az a cédém. Ez a blazehdtv nézem maga tartalmaz dll-eket a kommunikációhoz hardverenként. A lapos fóliatávirányító egyébként elég gyatrán működik, nem sokat próbálgattam, nem használom.
-
-
azbest
félisten
válasz
Maximusz #11187 üzenetére
Valahol olvastam hogy mumudvb-t felheggesztettek mar arra a routerre, csak az meg nem kezeli a kodolt adasokat. Olyan leirast is lattam pcafre, hogy sasc-ng csinal dekodolt virtualis dvb eszkozt es azt hasznalja a mumudvb, de nekem nem sikerult stabil mukodest kicsikarni ebbol a kombinaciobol.
-
azbest
félisten
válasz
Maximusz #11067 üzenetére
a smartdvb-ben adod meg, hogy hová menjen az adás... ha azt akarod hogy minden helyi hálón lévő gép megkapja, akkor a broadcast címre kell küldeni, pl:
stream to: 192.168.0.255
port: 8888
ha csak egy gépre akarod küldeni, akkor annak a címe.A vlc-kben meg csak ennyi legyen:
udp://@:8888
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Makulátlan, új állapotú Garmin Forerunner 255 music fekete
- Szinte új állapotú Samsung Galaxy A54 5G 6/128GB
- Apple iPhone 13Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Garmin Fenix 8 Amoled 51mm Sapphire Carbon Gray DLC - Használt, karcmentes
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest