Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
Új hozzászólás Aktív témák
-
Murphistic
aktív tag
válasz Zidanekrisz #11598 üzenetére
Szia!
A médialejátszást nem nagyon próbáltam. A saját felvételeit szépen lejátszotta. Egy mp4-es fájlt próbáltam 1080i-s anyaggal, amit csak akkor ismert fel, amikor ts-végződést kapott és úgyis akadozva játszotta le. MKV-val nem próbáltam.
Az NTFS fájlrendszert viszont kezeli (annak ellenére, hogy a használati utasítás nem említi). Egy 10GB-os (nem röhögni :-) ) Samsung merevlemez volt rákötve NTFS-re formázva és szépen működött (kb. 3 órás felvételt készítettem vele akkor). Egyetlen hátrány, hogy mintha eléggé tekert volna alatta a lemez, de ez nem volt hatással a készülékekre.
16GB-os FAT32-es USB kulcsokat is probléma nélkül kezelte (Sandisk és Kingston gyártmányúak).
Most jön a fényezés : TV-zéshez viszont szerintem mindent tud. Az EPG mindig rendben jelenik meg. Az egyes csatornáknál megjegyzi a beállításokat (pl. ha valahol kiválasztottad a Dolby hangot, akkor azt megjegyzi). Két Scart kimenet van rajta, amiből az egyik hangerejét a távirányítóval is tudod változtatni (jó eséllyel a TV távirányítója csak bekapcsoláskor kell) - a hangerőszabályozás emlékeim szerint a HDMI kimenetre is vonatkozik. Magán az STB-n is vannak csatornaváltó gombok, amit én pl. elég sokszor használok és hasonlóan jól jön a kijelző is. Az USB kulcso telőre kell bedugni, ami jól jön ha azon van LED, így tudod ellenőrizni, hogy az USB kulcs is tud-e a felvételről :-).
Hátrányok: A két Scart elég közel van egymáshoz, nem biztos, hogy két bumfordi csatlakozó befér egymás mellé. Felvétel közben mindig fut a kép bal felső részén egy számláló, ami akkor is ott marad ha átkapcsolsz másik csatornára, csak akkor még kiegészül a felvett csatorna számával is. Az időzített felvétel beállításánál kicsit jobban oda kell figyelni, mert az időzített megtekintés beállítása jobban kézre áll ( bár akkor én voltam a béna, amikor elszúrtam )
Elég régi firmwarerel használjuk, mivel tavaly nyáron lett véve és én nem frissítettem rajta semmit. Működik, így békén hagyom .
Talán találsz valami hasznosat is karakterrengetegben. Amúgy személy szerint nekem bejön a fém doboza is. Viszont nincs összehasonlítási alapom, mert csak ezt az egy STB-t használtam eddig.
Murphistic
[ Szerkesztve ]
"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."
-
GrotESC
aktív tag
válasz Zidanekrisz #11598 üzenetére
Esetleges alternatívának ajánlom a Wayteq HD-95CX -et. Itt ír Latency róla tapasztalatokat. Én is ilyennel szemezgetek, csak közbejött egy nem várt esemény, így a beszerzése csúszik.
[ Szerkesztve ]
Brit tudósok megállapították, hogy tíz emberből négy az hat.
-
Zidanekrisz
csendes tag
Sziasztok!
Vennék egy Strong SRT 8110-es földi vevőkészüléket és a véleményeket várok azoktól akiknek ehhez hasonló vagy pont ilyen készülékük van.
Leginkább az érdekel h mennyire kezeli jól a 720p és az 1080i-s HD anyagokat. Mkv fájlokot tudja e kezelni?
Az útmutatóban csak ezek a fájltípusok vannak feltüntetve: MPG, MPEG, VOV, MPES TS, AVI.
Aztán fel-e lehet vele venni NTFS partíciójú USB-re, külső merevlemezre? Vagy csak FAT32-őt kezeli?
Aztán persze minden egyéb vélemény is szívesen érdekel.Vagy ha tud vki egy olyan set top box-ot, ami nem túl drága és jól is mennek rajta a HD-s csatornák is, plusz felvenni is fel lehet vele, az írhatna egy pár tippet.
-
-
azbest
félisten
válasz vitemerius #11595 üzenetére
Alapesetben nem igazán van különbség. Az usb előnye, hogy gépek közt csereszabatos, a hátránya pedig az, hogy maga az usb csatlakozás fizikailag nem olyan masszív/stabil, könnyebben elmozdul a helyéről a tuner. Adatátviteli torlódás nem hiszem, hogy kialakulna egy hétköznapi rendszernél 1 tunert használva
-
vitemerius
tag
válasz wassermann #11594 üzenetére
Nem is arra gondoltam, hogy van-e jel, vagy nincs, s ha van, akkor az milyen minőségű, hanem az átviteli csatornával kapcsolatban vannak félelmeim, hogy az usb-n néha dugó alakul ki. A PCI-e stabilitásában, sebességében megbízom, de csak azért, mert gőzöm sincs az egészről.
-
wassermann
Topikgazda
válasz vitemerius #11592 üzenetére
Olvasd el az 1. hozzászólást - röviden, minden digitális. Emiatt vagy van jel vagy nincs. Különbség csak érzékenységben és az eszközökhöz csomagolt egyéb tartozékok között, szoftverekben van.
Szerintem sajnos nagyon kevés felhasználó tartogat egynél több cuccot...
-
JetiRulez
őstag
válasz azbest #11591 üzenetére
El is felejtettem említeni, hogy asztalira volna szükség. Képcsöves TV sajna nem működik USB-ssel. Hát akkor úgy látszik ebből kimaradok, mert ennyit nem vagyok hajlandó fizetni érte. A TV került fele ennyibe.
Kösz!"Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."
-
vitemerius
tag
Van érdemi különbség a pci-e és az usb-s kártyák között? Úgy értem, hogy kevesebb memóriát/processzort eszik valamelyik, stabilabb az egyik, mint a másik, kevesebb hibát ejt a streamben, ilyesmik. Nekem eddig még csak belső kártyám volt, úgyhogy nem nagyon tudtam összehasonlítani, de talán közületek valakinek van tapasztalata.
-
azbest
félisten
válasz JetiRulez #11590 üzenetére
Ha számítógéphez keresel, akkor van:
Kínából, ebay 8 dollár (<2000 forint) körül. Értelmes szoftvert nem adnak mellé, de vannak ingyenes programok (smartdvb, homesys, vagy akár vlc is megteszi). Az it9135 chipseteshez külön kell feltenni a drivert mert a win régit/nem megfelelőt telepít hozzá alapból. Ha normál csatlakozós antennát kell rákötni, akkor olyan átalakítót is találni ebay-en 1-2 dollár körül. Kb 2-3 hét alatt érkezik meg. Szoktak ilyeneket árulni az apró oldalakon is.
Asztali készüléket nem nagyon fogsz találni olcsóbban. Azért a kínaiaknál sem a szél fújja össze a készülékeket, a bolti árra meg rámegy még egy csomó adó és teher.
[ Szerkesztve ]
-
JetiRulez
őstag
Helló!
Hirtelen felindulásból akartam szerezni egy olcsó MPEG4-es DVB-T tunert, de 6000 Ft alatt még használtan sem találtam. Abba még belekalkulálandó a posta.
Ennél olcsóbban nem is létezik?
"Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."
-
azbest
félisten
-
PH.User
tag
Sziasztok!
Tudom.hogy nem éppen ez a legidevalóbb téma,de nem találtam BD player témára aktív fórumot!
Adott nekem egy LG BD550-es Blu Ray lejátszó!
Usb-re rákötök egy 320 GB-os 2,5 hdd-t ami tele van MKV filmekkel!
Az a gond,hogy elkezdi lejátszani,majd 1-2 percen belül a kép megáll,lefagy a lejátszó,nem reagál semmire,csal ha kihúzom a konnektorból!
Mi lehet a gond szerintetek?*****Microsoft XBOX360(PHAT/SLIM) & Sony PlayStation3 "PS3"(FAT/SLIM) Szervíz - Modding és Kereskedés***** -->Tel:.+36/70-201-7529<-- Megbíthatóság--->http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=ph.user
-
Plasticbomb
addikt
válasz zhagyma #11585 üzenetére
Bedugtam a lapost most a modemba, ami osztja a router felé a netet, és a boxok felé a tv-t. Ezt az ip-t kaptam. de a gondom az, hogy nem tudom most bedugni a stb-t a gépre, hogy wiresharkkal kinyerjem az adatokat. du lesz plusz hálókártyám, akkor folyt köv.
Közben próbáltam keresni multicast iptv scanner progikat, de még elég eredménytelen vagyok. amit egyet találtam, azt meg még nem értettem meg, mit hogy kéne megadni neki...
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
zhagyma
őstag
válasz Plasticbomb #11584 üzenetére
TCP/IP vagy UDP/IP csomagokat kell keresni (Az UDP az olcsóbban megvalósítható). Ezekben a csomagokban kell jönnie a transport stream-nek (amúgy TS után minden olyan mint bármelyik DVB rendszerben). Gondolom csatornánként van IP cím ahonnan jön a stream (sávszélesség takartéskodás miatt Single Program TS stream).
[ Szerkesztve ]
-
Plasticbomb
addikt
válasz zichie #11580 üzenetére
10.x.x.x címet kap az STB, próbáltam lenyomozni már wiresharkkal, csak nem tudom, ott mit keressek, sajnos ehhez a témához még nem értek eléggé. ráadásul a gépen egy lan csatlakozó van, meg egy wifi. A wifin a routerra csatlakozom, ami csatlakozik a modembe, amire az stb is csatlakozik normál esetben.
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
azbest
félisten
válasz zichie #11580 üzenetére
"a pc hálókártyájának MAC címét nem nagyon lehet megváltoztatni."
Dede, a mai hálókártyák nagy részénél simán átírható oprednszer szinten is a mac address Jó ötlet a direkt pc-s vétel.
Itt van szó az inviteles iptv-ről, állítólag vlc playerrel nézhető: [link], két éves bejegyzés.
szerk. (#11581) korcsi megelőztél
[ Szerkesztve ]
-
korcsi
veterán
válasz Plasticbomb #11576 üzenetére
"Hmm ez egy érdekes probléma kör. Hálát adok az égnek és az Invitel vezetőségének, hogy ők nem veszik ennyire komolyan a csatornák védettségét. Az ő adásukat ugyanis gond nélkül lehet nézni egy mezei vlc player segítségével. Csak át kell tennem a gépet abba a vlan-ba amelyikben a STB is van, kérni egy ip a dhcp szerverüktől, bepötyögni a multicast címet a vlc-be és már jön is az HBO stb...
Azt érdemes lenne kipróbálni, hogy áramtalanítod a STB-ok, beállítod a géped, hogy bridge-ként funkcionáljon, így amikor bekapcsolod a STB-ok az összes adatot amit a STB küld és fogad te is látod.
Ez azért jópofa, mert egy Wireshark segítségével egy csomó hasznos dolgot (pl csatorna kiosztás, stb..)olvashatsz ki. Sőt ilyenkor egy adag konfig fájlt is le szokott tölteni a szolgáltatótól, ezekből biztos össze tudnád rakni a képet...Jó próbálkozást és sok sikert!
Kíváncsian várom a fejleményeket."referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
zichie
senior tag
Az IP STB oldalán ezt írják:
"Supports HDMI connectivity with high-bandwidth digital content protection"
Ez azt jelenti, hogy a HDMI kiemeneten HDCP másolásvédelem van. Ez problémát okozhat.
Közben eszembe jutott, hogy valójában az IPTV technológia egyszerű lan kábelen megy IP alapon, mint a net. A PC-s dvb programok egy része támogatja az iptv vételt. Olyan lehetőség nincs, hogy a lan kábelt közvetlen a PC-be dugja az ember, elindítja az iptv vételére alkalmas dvb progit és nézi az adásokat? Ez alatt azt értem, hogy az ip STB helyett a pc-t használja, mint settopbox. LAN csatlakozó van gondolom a laptopon, az adás IP alapon jön, csak a megfelelő iptv szoftver kell, ahol beállítod az invitel dvb szerverének, csatornáinak... stb. ip címét, portokat... stb. Az STB-ből kiolvashatóak ezek a beállítások?
Persze ez csak elmélet, nem tudom, hogy gyakorlatban működhet-e? Ha az stb-ből nem olvashatóak ki a szükséges paraméterek, akkor a megfelelő eszközzel, pl. pc-vel le lehetne menteni az STB és a modem közötti adatforgalmat fájlba és a dump fájlt pl. wireshark segítségével elemezgetni.
Abból gondolom, hogy esetleg működhet, mert korábban olvastam egy skandináv fórumon a pc-s iptv vételről, hol alaposan kitárgyalták, hogy mely csatornák milyen ip címen mennek, mit kell beállítani a pc-s vételhez. Minden cím 192.168-al kezdődött, tehát belső címek voltak. Gondolom az iptv szolgáltatók is ilyen címeket (192.168.x.x vagy 10.x.x.x) használnak, mivel zárt a hálózatuk.
Összességében felvetődik a kérdés, hogy minek az STB, ha lan kábelen jön az ip adatfolyam a modemből, amit egy pc is fel tudna dolgozni, mivel van benne hálókártya és csak a megfelelő iptv vevő szoftverre lenne szükség. Minek a tv tuner?
Még egy kérdés? Az IPTV szolgáltatások össze vannak párosítva az STB MAC címével? Feltételezem, hogy igen. Ebben az esetben közbe lehetne iktatni pl egy routert, ahol az ember klónozza a MAC címet, mivel a pc hálókártyájának MAC címét nem nagyon lehet megváltoztatni.
[ Szerkesztve ]
-
Plasticbomb
addikt
hm Köszönöm neked is, és azbestnek is a választ, még megkérdem akkor az inviteles topikban is, hátha van valami okosság, más megoldás. THX!
azbest: igen a scartot rca átalakítóval küldtem be a tvtunerbe. csak az elszunyókált sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Ha jól tudom az usb portos hdmi capture eszközök 40-60eFt körül vannak, pci-e változat is 30 körül. Ahogy már írták a másolásvédelem is közbeszólhat.
A doboz scart-ját kötötted a korábbi tunerhez? Továbbra is ez tűnik a legolcsóbb megoldásnak. Persze így a hd adások képét sem hd felbontással látod.
[ Szerkesztve ]
-
Röviden? Felejtsd el!
A HDMI kimeneten tuti van HDCP (High Bandwidth Digital Content Protection) másolásvédelem. Ezért hiába szerzel be egy olyan eszközt, ami fogadja a HDMI jelet, az nem fog semmit művelni vele, max kiírja, hogy védett tartalom.
Keress a box-on egy analóg (scart,svideo,....) kimenetet, és egy pár ezresért vegyél hozzá egy USB-s videódigitalizálót.Amúgy az invitel-nek van külön topicja, ott lehet mondanak okosabbat is.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Plasticbomb
addikt
Hali!
Nem találtam igazán illő topikot, ha, mégsem idevaló, elnézést.
Adott az invitel féle IPTV téma, jön rajta a film rendesen, de bedöglött az eddig használt pctv tunerem. Sajnos a tuner csak asztalin volt használható pci sínes volta miatt, de most szeretném laptopon is nézhetővé tenni az iptv-t. Az STB-n van hdmi kimenet, arra gondoltam, azon keresztül venném ki a jelet, és küldeném valamilyen usb cuccal be a pc-be/laptopba.
Az STB egy Motorola VIP 1003 készülék, a laptop egy MSI GX620 a pc egy AMD Athlon 64 X2 3800+ proci 4GB RAM AMD Radeon HD 5770 konfig.
AZ egész USB-s HDMI input cuccot a lehető legolcsóbban szeretném megúszni, de nem 3 nap múlva eldobós cuccal.Egy kis segítséget kérek e témában, mostmár idegbajt kapok a google féle usb to hdmi találatoktól....
-
Latency
senior tag
válasz GrotESC #11561 üzenetére
Hétfőn vettem pont egy ilyet. Nekem kifogástalanul működik, jól fogja a csatornákat és a médialejátszója is vitt eddig mindent amit próbáltam. 720p mkv (feliratot is megjelenít magából a videóból, de az srt-t is megeszi, ékezetekkel nem volt problémája, ahogy láttam), mp4 és az xvid-et is vitte gond nélkül. Amit nem tud az a DTS hang.
A kezelése néhol elég béna, a legzavaróbb, hogy nem tudja folytatni a már megkezdett videókat csak elölről. Összességében viszont elégedett vagyok vele.Amit érdemes megnézni, hogy legalább a v7-es firmware legyen rajta, mert régebben tényleg voltak gondjai, de úgy tűnik azokat már javították. Sőt jár hozzá egy 6k értékű kupon is [link]
-
zichie
senior tag
válasz vitemerius #11572 üzenetére
"És te hol vetted?"
E-bay. 50$ volt.
-
vitemerius
tag
válasz zichie #11571 üzenetére
És te hol vetted?
A TSReader nem olyan nagy gond nálam, Linux alatt úgyis csak wine-vel menne, s ki tudja, hogy.
Viszont rá tudna nézni valaki erre: http://www.tbsdtv.com/products/tbs5680-dvb-c-tv-tuner-ci-usb.html. Biztos tudja a digikábelt?
Amúgy még ez is szimpatikus nekem: http://www.technotrend.eu/2914/TT-connect__CT-3650_CI.html. Árban kb. ugyanott van, csak ez ismeri a DVB-T-t is.
[ Szerkesztve ]
-
zichie
senior tag
válasz vitemerius #11570 üzenetére
Én a CI nélküli verziót használom: http://www.tbsdtv.com/products/tbs-dvb-c-usb-stick.html.
Ehhez kezdetben nem volt linux driver, de most már van. Én win alatt használom és összességében elégedett vagyok vele. Negatívuma talán az, hogy ennél nincs TSReader támogatás, míg a TBS többi termékénél van. A QBOX-ot (TBS5680) nem ismerem.[ Szerkesztve ]
-
zichie
senior tag
-
wassermann
Topikgazda
Antenna duplázás közösítővel: [link]
-
Rick4
félisten
Srácok, erről (vagy ilyenekről) van valakinek infója? a pci-os skystar2 hd2-met készülök ilyenre cserélni. Brazos-os gépre dugnám, HD nem lényeges.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
GrotESC
aktív tag
válasz azbest #11562 üzenetére
Köszönöm a választ. Tudnál ajánlani néhány konkrét készüléket? A kártyahely nem annyira létkérdés, csak ha mégis előfizetnék arra az esetre, de nem biztos, hogy valaha lesz olyan...
Blu-ray lejátszókra is ránézek -mondjuk azokra tényleg csak rá kicsit-.Brit tudósok megállapították, hogy tíz emberből négy az hat.
-
azbest
félisten
válasz GrotESC #11561 üzenetére
Nagy átlagban a kártyaolvasó nélküliek általában több féle formátumot támogatnak, mint a kártyások. A 10eFt körüli kártyás dvb-t vevők nem szokták tudni a divx/xvid avikat lejátszani. Gyakorlatilag olyan video fájlokat tudnak játszani, ami olyan, mint a tévé sugárzásának formátuma (mpeg2 / mpeg4 / avc).
Talán a blu-ray lejátszók közt találni néhányat, ami dvb-t vételt és conax kártyaolvasót is tartalmaz, azok talán jobbak médialejátszónak is - de drágábbak is.
[ Szerkesztve ]
-
GrotESC
aktív tag
válasz GrotESC #11560 üzenetére
Közben ezt találtam: Wayteq HD-95CX. Erről van vkinek tapasztalata/véleménye?
-
GrotESC
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani olyan DVB-T set top boxot, ami többé kevésbé használható médialejátszóként is? Régebben az Alcor HD-2800-ban gondolkodtam, de ha jól olvastam megszűnt a magyarországi forgalmazó, vagy mi. Valami ehhez hasonló, vagy még jobb érdekelne (USB, MindigTV kompatibilitás előny).
Válaszokat előre is köszönöm.
-
Watt25
veterán
válasz varmi2 #11557 üzenetére
Szobait jó érzésű ember sosem ajánl, itt pedig te is ellenőrizheted, hogy mennyire problémás a vétel nálad. Ha nem vagy takarásban a toronytól, akkor valszeg bármilyen 4-6eFt körüli erősítő nélküli szélessávú UHF antenna megfelelhet.
Előtte ellenőrizd, hogy tud-e MPEG4-et a TV-d (Viszonylag régebbi, ezért kérdéses.)Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
varmi2
nagyúr
Sziasztok!
Szeretném nézni a dvb-t-n a csatornákat, de a jelenlegi régi antennával sajnos nem jó. Ezért fordulok hozzátok, ajánljatok olyan antennát, amivel tuti be fog jönni a dvb-t. Hajdúdorogon lakom, mindenképpen kültéri antenna kell, vagy jó szobai is, mondjuk erősítős? Egy Samsung 32B550 tv-n nézném a saját tunerével.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
wassermann
Topikgazda
-
Zirowe
nagyúr
Sajnos nincs forrasztóm. :S
Akkor ez az erősítő felejtős?
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
azbest
félisten
válasz wassermann #11553 üzenetére
mondjuk nekem kevesebb kézügyességet és szerszámot igénylő megoldás ugrott be
a koax végekre f dugó és közéjük f toldó:
Ezt nem kell forrasztani és talán nem annyira vészes a vesztesége sem. Lehet hogy két elemből is megoldható, de nem láttam megfelelő csatlakozót. Ja és ahogy néztem 100 forintból megvan (35 a dugó és 40 a toldó ahol néztem, persze vannak boltok ahol több száz forintot is lekérnek, ami vicc).(#11555) Edenyke: ha a kábel toldásánál van a veszteség, akkor a toldó jobbra cserélése megoldás lehet, az erősítő nem biztos. Az erősítőt az antenna közelében szokták elhejezni, hogy ne a már legyengült és zajos jelet erősítse. Egyébként, ha a műsorok frekvenciája változott és azért rosszabb a vétel, akkor érdemes megnézni valamelyik netes oldalon, hogy nem került -e át másik müholdra. Lehet hogy eleve rosszabb a vétele annak a műholdnak a mostani tányérral, fejjel. A fejekből is van olyan ami jobb, nemrég nézegettem és három féle minőségűt is láttam a webshopokban (jel zaj viszon vagy ilyesmi).
[ Szerkesztve ]
-
wassermann
Topikgazda
válasz Zirowe #11552 üzenetére
Ha beltéren van, ennél talán jobb egy finom kis forrasztás:
1. belső erek átlapolással összeforr
2. a koax belső szigeteléséből egy megfelelő méretű darab egyik oldalon bemetszve visszapattintva majd cellux vagy pillanatragasztóval összerag. ne nyíljon ki
3. külső harisnyát forrasztani + alufólia ,
4. az egészre kívülről szigszalag bandázs. -
Zirowe
nagyúr
válasz azbest #11551 üzenetére
Akkor én használtam rossz szót.
Szóval egy fej, egy vevő és egy kábel van, a kábel megtört, és arra vettem vmi ilyesmit:
Ez jó pár évvel ezelőtt volt, akkor ment rendesen.
Azóta pár csatornának megváltozott a kiosztása (rai csatornák), és azóta van ez a probléma, hogy kb este van, délben nincs, csak ha birizgálom a kábelt, ezért gondoltam, hogy jelerősítővel lehetne javítani a helyzeten.
Tervbe van véve a majdani újrakábelezés, de az még legalább 1-2év, addig kéne egy átmeneti megoldás.
[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
azbest
félisten
válasz Zirowe #11550 üzenetére
közösítőt? Nem az a baj, hogy két helyről használod egyszerre? A parabola feje többféle üzemmódban megy:
- polaritás horizontális vagy vertikális - 14 vagy 18V tápfeszültség határozza meg
- mennyire keverje le a frekvenciát - 22kHz-es kapcsolójel alapjánSzóval a kapcsolójel és tápfesz alapján négy állapotban lehet a fej, amit megzavar ha két helyről kétféle tápot és kapcsolójelet kap Vagy félreértem a helyzetet?
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, szerintetek egy ilyen erősítő mennyire tud hasznos lenni?
Az a problémám, hogy a parabola coaxa megtört, raktam rá egy közösítőt, azóta bizonyos adók nem látszódnak rendesen egész nap.
Esetleg ez megoldaná a problémámat?
-
tlac
nagyúr
válasz Kernel #11548 üzenetére
a távirányító elején, és tényleg nagyon halványan látszik, kicsit utánaolvasgattam és azt írták egy másik fórumon, hogy némelyik led bocsáthat egy kis fényt ki
telefon kamerájával nézve fehér fény látszika távirányító szerintem sosem volt leejtve
én főleg linux és osx alatt használtam a távirányítót
az osx azóta jóval újabb verzióra lett cserélve, először erre gyanakodtam, hogy emiatt nem megy, de aztán linux alatt sem tudtam újra beállítani, ezért kezdek a hardverre gyanakodniköszönöm az infókat!
-
Kernel
nagyúr
Hol van az a piros pont? Az infra-LED szemmel nem látható. Látja viszont a kamera, fényképezőgép. Vagy, ha egy AM-rádióhoz közel teszed a távszabályzót (amelyikben van belső ferritantenna), az is veszi a jellegzetes kattogást, amit az infra-LED nagyáramú impulzusai sugároznak ki, zavarjel formájában. Ehhez általában állomások közé kell hangolni a rádiót.
Ez a teszt egyik része, hogy funkcionálisan működik-e a szerkezet, ami az esetek nagy részében elegendő is lenne, de létezik sajnos másféle hiba is. A távszabályzók tartalmaznak egy kerámia rezonátort, ami a stabil frekvenciaalapot adná. Hasonlóan a kvarcórák rezgőkvarcához, csak ez alacsonyabb frekvencián üzemel. (Mellesleg itt fordul elő a köznyelvi hülyeség, amikor a karóra kijelzőjét kvarcnak szokták nevezni, holott az LCD. A rezgőkvarc csak egy apró alkatrész, ami az óra belsejében van és a stabil időalapot biztosítja.)
Amikor a távszabályzót leejtik, ez az érzékeny rezonátor sérülhet, vagy esetleg anyagfáradás miatt is. Így hiába látszólag bocsát ki infrajeleket, de az frekvenciában eltérő lesz, nem fog működni, és még kimérni sem lehet. Másik távszabályzóval kontrollálható, hogy mi van vele, vagy esetleg vaktában kicserélhetem a rezonátort azonos értékűre, hátha megjavul. (TV-javítás közben néha ilyen munka is adódik, onnan ismerem a témát.)
Vételi oldalon szintén adódhatnak gondok, de nekem például egy olyan USB infravevőm van, ami szabvány USB-HID eszközként települ és billentyűparancsokat generál, ami könnyen tesztelhető.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
zhagyma
őstag
válasz szabi__memo #11545 üzenetére
A HDCP megvalósításról már korábban írtam neked: [link]
-
zhagyma
őstag
A wireshark csak a CI+ protokol kukucskálásra lenne jó. Ahogy Azbest is írta korábban a protokollal beágyazott adatok kikódolására már vannak open source megoldások. Már csak a HDCP kódolást kell levenni.
szabi__memo Azért hosszabb ideig tart megírni: specifikációkat olvasni, értelmezni, programozni, tesztelni.
[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
tudtok nekem mondani egy olyan programot mondani, amivel a Terratec Cinergy T USB XXS-hez adott távirányítót tudnám tesztelni?
régen működött és utána nem nagyon használtam, viszont most ismét szükségem lenne rá, de sajnos úgy tűnik valami elromlott
és hogy jó legyen, a bolt is megszűnt ahol vettem, így a gyártóhoz kellene visszaküldenem, de biztosra akarok menni, hogy nem csak valami szoftveres nyavalya vanegyébként próbáltam másik elemmel is, és sötétben látszik is, hogy egy kis piros pont villog, amikor nyomkodom a gombjait, ebből azt gondolom, hogy a távirányító jó lehet és inkább az usb tuner nem tudja valamiért venni a jeleket
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz szabi__memo #11539 üzenetére
Maga a dekódolás nem bonyolult, az adással jön egy kulcs aminek a párját megmondja a kártya. A dekódolásra van nyílt forráskódú lib is. Az van megbonyolítva, hogy távolról parancsokat és adatokat is küldenek az adással a kártyára. Azok is kódoltak. A különböző kódolási rendszerek ennek a kezelésében térnek el.
Régebben találtam a neten egy pdf-et
"A hozzáférés korlátozott DVB CATV műsorterjesztés alapjai"
© Wein Tibor 2004
Minden jog fenntartva
Publikált változat: A hozzáférés korlátozott DVB CATV műsorterjesztés alapjai / Híradástechnika 2004/4 sz.Abban úgy emlékszem elég jól elmagyarázza a szerző. Megtaláltam: [link] és [link]
[ Szerkesztve ]
-
-
zhagyma
őstag
válasz szabi__memo #11536 üzenetére
PCMCIA port vagy TCP/IP-n "átirányított" CI+ protokoll az ethernet portra.
-
zhagyma
őstag
Már lehet "szórakozni" a CI+ protokollal is: CI+ protokol wireshark-ban . Szóval haladunk ...
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Ha jól tudom a ci+ abban is különbözik a ci-től, hogy hdcp másolásvédelmet is használ. Biztosan nem nehéz leprogramozni, hiszen a a cam modulokban is egy mini számítógép dolgozik, van amelyik linux alapú.
Inkább jogi vagy másolásvédelmi megkötések miatt nem piszkálja senki.A mostani softcam-ek is a szürkületi zónából származnak eredetileg.
A homesys fejlesztői tudnák elmondani, hogy kellett-e / kellene-e licenszdíjat fizetniük. Nem lepődnék meg, ha ők is csak integrálták volna valamelyik elérhető softcam-et. Van belőle open source megoldás is.szerk: neten kicsit körbekerseve azért találni olyan jeleket, hogy a ci+ megoldással is boldogulhat softcam, pl ebben a fórumban. Gondolom attól is függ, hogy az adott szolgáltató milyen ci+ képességeket/korlátozásokat akar használni.
[ Szerkesztve ]
-
válasz azbest #11532 üzenetére
Oké, nem jól fejeztem ki magam, mert itt maga a program (homesys) a "Conax modul". A lényeg a lényeg, nem megy a UPC új kártyájával. Csak Digivel, és mindígtvvel megy.
Amúgy mennyire lehetetlen a CI+modult leprogramozni? (a tásrsítástól függetlenül)
-
Aki egy jó dvb-t/c box-ot keres, az kuksizza meg a jóárasított HybridBox-ot.
Még beépített kártyaolvasója is van, sajna nem ci+-os
-
M_o_g_y_i
őstag
Én is így látom.
Csak gondoltam megkérdezem kell-e valamit vennem még a beltéri mellé.4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
M_o_g_y_i
őstag
Van egy régebbi igen jó minőségű erősítős szobaantennám, azzal menne-e a földi digitális tévéadás vétele?
Azt néztem a frekvencia-tartomány megfelelő. Az adótorony kb. 1 km távolságra van, jó rálátással.4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
válasz azbest #11523 üzenetére
Köszi!
Nem rossz lista, de nem is túl pontos. Pl. az itt-ott még kapható LG BDC590-ben sincs kártyaolvasó.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Létezik olyan DVD (BR?) lejátszó, amiben kártyaolvasós dvb-t vevő is van?
-
Jb001
tag
válasz djnice #11516 üzenetére
1080p-s HD mkv-kat játszanánk le vele leginkább ha alkalmas lenne rá, DTS, AC3 stb. hanggal. Ha lenne, különböző bitrátájú sample-kkel kellene kipróbálni, nem-e akadozik a kép.
Olvastam hogy bizonyos kütyük csak "továbbadják" optikai kimeneten az erősítőnek a DTS-t + az egyéb hangokat, mások pedig átalakítják (pl. sztereóba) a tv-nek hdmi-n keresztül.
Ha ezt is meg tudnád nézni, melyik a kettő közül, megköszönném.Ha lehet extra kívánságműsor: ki kellene próbálni, vesz-e fel durva HD-adást (a legdurvábbak: Digi Sport+ HD, Nat Geo Wild HD) zökkenőmentesen pendrive-ra.
Ugyanis fateréknak lenne ez a kütyü, ha egy mód van rá, nem költenének még többet winyóra ha elég egy pendrive.Szerk.: azt ugye tudják már ezek alapból hogy feliratoznak a film mellé tett .srt-vel?
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
zhagyma
őstag
válasz wassermann #11503 üzenetére
Ebben van egy DVB-T/DVB-T2 paraméter összehasonlító táblázat és talán szemléletesebb a változás: DVB-T2
#11502, aeron111. A DVB-T2-es vevő jó lesz DVB-T-re is.
[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
válasz tothimre1988 #11515 üzenetére
A cikk elég jó és meg is értetted a lényeget. Tehát: [link]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
válasz tothimre1988 #11515 üzenetére
Igen, a kábeles digitv-hez dvb-c kell. Pár hozzászólással korábban linkeltem is párat.
-
tothimre1988
csendes tag
válasz Watt25 #11514 üzenetére
Segítségnek is örülnék. Arra már sikerült rájönnöm, hogy elszúrtam, nem kell megerősíteni benne.
http://itarena.hu/2011/01/15/rakjunk-rendet-digitalis-es-analog-tv-dvb-t-dvb-s-dvb-c-dvb-h-digitv-mindigtv-iptv-sd-hd-mpeg2-mpeg4-hellohd-dab/
Ez a cikk alapján biztos, hogy dvb-c kellene ugye?
Abszolút nem vagyok jártas a témában, azért kérdezem, mert nem szeretnék másodjára is rossz terméket rendelni, mielőtt ezt visszaküldeném[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
válasz tothimre1988 #11513 üzenetére
Kulcsmondat:
Attól tartok, hogy nem voltam elég körültekintő vásárlás ügyilegItt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
tothimre1988
csendes tag
Sziasztok,
Ma vásároltam egy Leadtek DTV DONGLE Mini-t. Sajnos egyetlen egy csatornát sem sikerült vele befognom. A TV szolgáltatunk a Digi.
Ahogy olvastam fórumokon (vásárlás után persze...), hogy ennek a TV jele: DVB-T. Ahhoz, hogy TV Tunerrel digitálisan tudjam fogni a csatornákat, ahhoz DVB-C kell?
Attól tartok, hogy nem voltam elég körültekintő vásárlás ügyileg..Antenna is van hozzá, azzal sikerült fogni jelet, de nekem be van húzva a kábel, és azon kellene.
Válaszokat előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
-
Jb001
tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni, létezik-e ilyen box ami médialejátszóként is teljesen használható?
Hetek óta nyomozok utána, de vagy nem elég részletesek a specifikációk v. egyszerűen nincs ilyen cucc DVB-C-vel Ha ti se tudtok ilyet, feladom.
Novatronból van ilyen médialejátszó, de ugye DVB-T-s ...C-s médialejátszót nem csinál senki v. fordítva: olyan C-s stb-t ami médialejátszóként is tuti?- DVB-C
- NTFS filerendszert kezelő USB
- PVR
- HD, stb. filmek akadozásmentes lejátszása (DTS hanggal rendelkező filmet is vigye)Olvastam róla hogy van olyan Blu-ray lejátszó ami elvileg tudja ezt, még nem volt időm ebben a témában is nyomozni, de úgy tudom azok drágák is nagyon.
-
válasz Armagedown #11506 üzenetére
Akkor rossz helyen kerested.
Terratec H5, Delock,EyeTVHybridFreeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Armagedown
őstag
hol usb-s lehet dvb-c vevőt kapni ?megnéztem több netes boltban is de sehol sincs ilyesmi
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
-
wassermann
Topikgazda
Angolul értőknek a DVB-T - DVB-T2 közti különbségek (korszerűbb, komplexebb hibajavítás, kódolás, stb...)
Some of the main differences are:
Transport streams - that each can carry more multiplexed bit-streams - can be allocated to Physical Layer Pipes or PLP's. Each PLP can be encoded with its own QAM modulation and FEC protection - some can be highly protected, but have low useful bit-rate while another PLP can have less protection and a high bit-rate - all on the same DVB-T2 multiplex.
DVB-T2 uses a very much stronger Forward Error Correcting code - the LDPC/BCH code. DVB-T uses the rather weak Viterbi algorithm followed by a ReedSolomon code. The RS code itself uses 8% of the bit-rate, while the BCH code used with DVB-T2 just uses 0.2-0.3%.
DVB-T2 allows many more FFT modes 1k, 2k, 4k, 8k, 16k, 32k (DVB-T is only using the 8k mode except for the 2k mode at pre-DSO UK transmitters and maybe 4k with DVB-H). Larger FFT modes lowers the overhead with SFN's very significantly. But Doppler effects will make the larger FFT modes of little use in a true mobile environment.
Note all PLP's within a DVB-T2 multiplex must all use the same FFT mode.DVB-T2 enables 256-QAM modulation. This will allow 8 bits to be encoded at each constellation/frequency slot.
DVB-T has a fixed and large overhead (8%) from 'pilot-tones' that are used for synchronisation and channel estimation. DVB-T2 has 8 different 'pilot-patterns' - some with very low overhead.
DVB-T2 uses something called 'Rotated Constellations' that divides each constellation into two parts, which both contains all the information (2,4,6 or 8 bits). One half is then swapped with the same half of a another constellation/frequency slot before transmission. Assume aA is the two parts of one frequency slot and bB is another. Then these two are transmitted as aB and bA at different frequencies. If say aB is lost due to noise or fading then all bits can be recovered from the bA frequency slot. This increases very significantly the chance of error free reception in difficult situations. This will also enable the code-rates 4/5 and 5/6 to be used in real system (the DVB-T code-rates 5/6 and 7/8 are rather fragile and useless)
(In practice 'a' is moved to 'B', 'b' to 'C', 'c' to 'D', 'd' to 'E' .... and 'z' to A' before the frequency interleave)forrás: (klikk)
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Üdv.
Szerbiában DVB-T2 digitális jelet (?) sugároznak. Érdekelne, hogy ha vennék egy DVB-T2-es vevőegységet, az kompatibilis lenne-e visszafelé a DVB-T-vel, amit Magyarországról sugároznak? (MindigTV szabadon fogható csatornák)
"A közgazdász az a szakértõ, aki holnapra tudni fogja, hogy azok a dolgok, amikt tegnap jósolt, miért nem következtek be ma."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrotik routerek
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Óvodások homokozója
- Anime filmek és sorozatok
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- BestBuy topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- GAMER PC : i5-7400 / 16GB / GTX1050Ti / 120GB / 1000GB
- GAMER PC : i5-12400F / 64GB / RTX3070 / 2000GB
- MSI RX 6600 MECH 2X 8G eladó
- Új MSI 14 Cyborg FHD+ IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest