Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
A loop-kimenet nyilván erre van kitalálva, hogy több vevőt felfűzni egymás után, ilyenkor a beépített loop-illesztő erősítő gondoskodik a jelveszteség pótlásáról is. Ehhez persze áram alatt is kell lennie, tehát egy normális boxnál készenlétben is kap tápot ez a része, a VHS-korszakból ismert módon.
Ugyanakkor manapság már a loop-kimenet DC-leválasztásáról is szokás gondoskodni, ami egy kondenzátorral szinte semmibe nem kerül, így érzéketlenné válik a DC-tápra. Vagyis mindegy, hogy a másik box küld rá tápot, vagy nem, az terheletlenül marad.
Régebben, a VHS-magnók korában ez nem volt ennyire magától értetődő, mert akkor még a földi antennák tuneres 5 V táplálása nem volt elterjedt, illetve szabvány, így azoknál a loop-kimenet is DC rövidzárt képez. Meg a koax. bemenet is, mint a régi TV-k bemenete általában.
Amellett a mai tunerek a zárlatra is fel vannak készítve, ilyenkor simán lekapcsolja az 5 V-ot. Zárlat bármikor előfordulhat, vagy rádughatnak egy passzív antennát is, ami szintén kapásból zárlatot képez, ennyitől nem szabad károsodnia. Amúgy is 120 mA körül be van korlátozva a kimenet, vagyis legfeljebb kb. 5V x 0,12A = 0,6 W zárlati teljesítményről beszélünk, azt is pillanatok alatt lekapcsolja a védelem.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
spiritex
veterán
Az első boxba bejön az antenna, a box felküldi neki az 5V-ot, ha kell, az antenna kimenetét pedig bevezeted a másik box antenna bemenetébe és kész. Nyilván a 2. box-ban már ki kell kapcsolni a távtáplálást.
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
spiritex
veterán
Hello!
Ugyanez a kérdés, csak evolve-ra. Ez az Evolve Andromeda nevű csodájuk rászorulna némi foltozásra. A •REC sajnos mindig látható minden csatornán felvétel közben, az információ az aktuális műsorról csak pár karakter hosszú, és sokszor nem is tudom mi megy éppen, mert olyan rövid, pedig lenne neki hely és bőven kiférne a teljes címe, ill. néha lassan vagy nem is veszi be a jelerősség kérő info gombot.
Amúgy tök jó, mert érzékenyebb, mint a korábbi [/]dps 60-as, 83-88%-os a jelerősség és -minőség szobaantennával a korábbi dps 74-79%-hez képest, jó a képe, gyors a csatorna váltás, 2 tunere van, tehát egyidőben lehet 1 műsort nézni, a másikat meg rögzíteni függetlenül melyik mux-on vannak, de akár 2 műsort is lehet rögzíteni vele egyidőben bármelyik mux-okról. Tehát alapjában meg lennék vele elégedve, de nem találok semmi terméktámogatást, csak egy cseh úriember e-mail címét találtam meg az angol nyelvű oldalukon. A magyar oldal meg egyenlő a 0-val... Tud valaki segíteni?[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
Helló, Synaps gyártóra nem tudtok valami mailcímet? Weboldaluk egyszerű, mint egy faék, és az thd-2856+ nevű csodájuk még a legújabb FW-vel sem tudja kezelni a képarányt. Gondoltam dobok nekik egy mailt, hogy tervezik-e implementálni.
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
Zirowe
nagyúr
sziasztok, tudnátok vmi olcsó stb-t ajánlani max 10k-ig?
mindigtv extra egyáltalán nem kell, viszont kell hdmi, pvr és alap filmlejátszás ( avi, mkv, mp4, 720p, 1080p, ac3, aac, mp3) megfelelő felirat kezeléssel (egyéni méret és helyzet).jelenleg van egy olcsó kínai stb-m, 6k volt, fenti teljes leírásnak megfelel, kivéve a felirat kezelést + elég ramaty a kinézete (scartba helyezhető, külső infra érzékelő és otg kábel), ezt szeretném most lecserélni.
most nyáron két hónapot elég sokat használnám.[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
fanci
tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene.Vásároltam egy strong srt 8903-as boxot,az üzletben egy strong srt ant 12 aktív beltéri antennát ajánlottak hozzá.
Mára kiderült hogy ez nagyon kevés,az RTL és a TV2 be sem jön a többi adó meg csak ritkán.
Nem szeretnék másik antennát vásárolni,létezik valami más megoldás?Valamilyen antenna erősítővel nem lehet esetleg megoldani a dolgot?Van egy régebbi erősítős szobai antennám is,lehet hogy butaságot írok de nem lehetne esetleg összekapcsolni a kettőt?[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
A szülők padlásán van ez az antenna sok éve, nem használva. van még 2 használatban, de ezt most elviszem, mert nem veszek ha van itt egy pluszban. nem tudom volt-e hozzá tápegység. Lehet hogy lefotózom mindjárt ha még lesz időm.
Remélem nekem ott elég lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
Simán a box meg tudja táplálni a koaxon keresztül, nincs szükség külön adapterre. Nem rosszak a lepkeantennák, nekem a 68-as csatornát is behozta ezzel az erősítővel, 50 km-ről.
De ezen a téren semmi nem biztos, nyilván vannak komolyabb antennák is.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
-
Kernel
nagyúr
A box vagy TV készenlétben le szokta kapcsolni az 5 V tápot az antennáról, de egyébként az a pár mA nem sokat számítana, folyamatosan sem. Az antennán lévő kis doboz burkolatát le lehet pattintani, elvileg lehet benne erősítő nélküli panel is (csak baluntrafó) vagy erősítő is.
A képen egy erősítő látható, másik oldalán a szimmetrizáló balunnal. 12 V-os, de 5 V-ról nagyon jól tudtam használni, amikor még régebben szükség volt rá. Ha ilyen van beépítve, táplálásra mindenképpen szükség van, azt a menüben be kell kapcsolni.
Ha nincs erősítő, akkor az antenna, illetve a balun rövidre zárja az 5 V tápot, így hiába is aktiválod, a box védelme lekapcsolja.
Az elosztás attól függ, hogy egy boxra akarsz 2 db TV-t, azt milyen csatlakozással, vagy magát az antennát kell elosztani, mert akkor ott jön a képbe a DC-leválasztás kérdése is.
A Strong processzora eszerint kicsit érdekesen csinálja, hiszen a SCART (szabvány analóg csatlakozóként) mindig csak PAL 576i vagy NTSC 480i jelet bocsát ki, ott más opció nincs. Így például a MediaStar chipeknél teljesen közömbös a HDMI-kimenet felbontása, mert az egy független kimenet. Kijelzi ugyan a SCART-on is, de nem változik semmi.
Pontosabban ennél csak annyi változik, hogy NTSC 480i módban szintén kicsit homályosabb a kép, mert ilyenkor az SD 576 soros adást is átkonvertálja 480-ra, TV is egyértelműen üzemmódot vált NTSC / 60 Hz-re. De itt külön opció van az analóg kimenet beállításához (PAL vagy NTSC).
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Közben jobban megnéztem a lepkét: az van ráírva, hogy "with amplifier", azaz úgy néz ki erősítős darab. Ez jó? ezeknek be kell kapcsolni az stb-ben az antennaerősítést? Ez nem gond hogy folyamatosan megy majd?
-
mexel
veterán
A strong 8102+ vjól kezeli az afd-t, tegnap kipróbáltam. Az viszont érdekes, hogy scart-al van bekötve, de HDMI-t ír ki és csak úgy is működik normálisan, és a felbontást 720p-re állítom akkor a legszebb a képe hagyományos crt tv-ken. Ha 576-ra teszem akkor sokkal homályosabb és gyengébb a kép. Ez miért van?
Most hoztam le a padlásról egy nagylepke antennát, ezzel akarom majd abalatonon beüzemelni a strongot. Ez jó lesz hozzá? Ha 2 tv-re akarok majd egy antennáról milyen elosztót kell használjak? Van itthon egy csomó splitter nevű csoda, mind más értékekkel. Ezek mit jelentenek?
-
Kernel
nagyúr
válasz elodman #13083 üzenetére
Itt egy kis félreértés lesz, az AFD korrekt kezelését a box-firmware intézi.
A TV-d nem fog akadályt támasztani, azt elvileg PT90 sasszival szerelték (Profilo Telra, olasz állítólag, vagy ez is török alaplap, rejtély), ugyanakkor a T2155 belsejében lehet akár Vestel 11AK37 vagy újabban kínai sasszi is. A hátán valamelyik szám árulkodó lehet ezzel kapcsolatban.
Egy a lényeg, ezekben már olyan videoprocesszor van, ami szabványosan kezeli a SCART-ról érkező 16:9 DC-kapcsolójelet, az RGB-kapcsolójelre is átvált automatikusan, valamint a videójelbe ágyazott kapcsolójelet is értelmezi.
SCART-RGB módban is rendesen működnek, nem úgy mint a régi, elavult konstrukciók, aminél RGB-módban a színtelítettséget és kontrasztot egyszerűen nem lehetett szabályozni, az akkori integrált áramkörök egyszerűbb felépítése miatt.
Ezek már tudják azt is, hogy a képeltérítés szabályzásával (függőleges képméret) összébb húzza a képet 16:9-re, aminek az az előnye, hogy így továbbra is 576 látható sor marad, csak összébb sűrítve, így marad a felbontás, szebb a kép. A másik variáció, amikor az 576 sor egy része arra megy el, hogy lent és fent fekete sávokat alkot, csupán a maradék 400 akármennyibe szűkül a kép, ami értelemszerűen minőségromlás. Így még az SD-adás meglévő 576 soros minőségét sem lehet rendesen kihasználni.
Ezért jó egy ilyen TV, amelyik a képcső eltérítőáramának csökkentésével összébb húzza a vertikális méretet, ugyanakkor a sorok száma változatlan, így legalább a képcsöves TV-k relatív szebb képét lehet élvezni (természetesebb arcok) némelyik LCD-hez képest. Persze, ez főleg SD-re érvényes, HD adás külön téma.
Normális esetben a box beállítható mindkét variációnak megfelelően: 576 sor full kitöltése, vagy letterbox mód. Itt jönnek a firmware finomságai, hogy mindent jól tudjon, beleértve a különböző adásokat is (HD-pillarbox, SD-anamorf), kapcsolójeleket is úgy adja ki, ahogy éppen kell.
-
elodman
aktív tag
Köszi cigam az infot, nem nagyon jutok előre!
(no és sajna netmobilozom, baromi nehézkes a vétel napokig, így nem tudok jól keresőzni)Nem tudom fellelni, ismeri-e eme képcsöves TV-nk (Orion t2155 mtx) a hőn áhított AFD-t.
Még amolyan helyre kis AFD képes TV listát se láttam a neten sehol! jaj.Nem lehet egy AFD-s dekóderrel jó képet előhozni vajon?
Gondolom a népesség jó része hasonló TV-kkel próbálkozik majd.A vételi lehetőségekről köszi olvastam a nevezett átállás oldalon (tető v. ill. családi csomaghoz kültéri antenna javasolt), de azt hiszem a jelenlegi tetőantennát tesztelnénk először, s csak szükségben váltanánk le.
Thanx, ave.
[ Szerkesztve ]
-
Egy próbát megérne azt a bot antennát lecserélni egy normálisabb, vagy erősítős antennára.
+ próbálgasd a pozíciót, néha centimétereken múlik a vétel.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Kernel
nagyúr
Ez természetes, mert két különböző frekvenciáról beszélünk, a terjedési viszonyok fizikailag nem is lehetnek egyformák, és még több körülményről lehetne beszélni.
Ezért vagy jobb antenna kell, vagy majd segít a magasabb frekvenciák lejjebb költöztetése, akár már az idén is, állítólag most már felgyorsították a folyamatokat.
[ Szerkesztve ]
-
-
kowik
tag
Sziasztok. Kis segítséget szeretnék kérni. Van egy ilyen USB DVB-T tunerem. Feltelepítettem a drivert, Splash Lite-ot.
A probléma, hogy a TV2, RTL Klub-ot nem találja meg. Az összes többi csatorna(még a fizetősök is) megvannak, csak pont ez a kettő nincs. Mi lehet a gond? A válaszokat előre is köszönöm. -
ruzsass
tag
Sziasztok,
egy ismerősnek kellene vennem egy olcsó RF modulátoros DVB-T vevőt egy csak antenna bemenettel rendelkező 4:3-as TV-hez, ami jól kezeli az AFD-t. Tudtommal a Wayteq HD-95RF nem kezelte jól az AFD-t, de nem tudom, hogy az ígért firmware frissítéssel már jól kezeli -e? Aki rendelkezik ilyennel kérjem írjon vissza. Kinéztem egy másikat is a Synaps THD-2856+ -t, de nem tudom, hogy ezen jól működik -e az AFD képarányváltás 4:3-as TV-n? Hasonló lenne a kérdésem a STRONG SRT 8102+ típussal kapcsolatban is. A válaszokat előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
válasz spiritex #13071 üzenetére
Rákerestem az ÁSZF-ben:
A „MinDig TV Extra” kártya Szolgáltató kizárólagos tulajdonában marad.
[...]
Amennyiben az előfizetői szerződés bármely okból megszűnik, Előfizető köteles a „MinDig TV Extra” kártyát haladéktalanul visszajuttatni a Szolgáltatónak, ellenkező esetben a Díjszabásban meghatározott kötbér megfizetésére köteles.Nincsen semmi kivételes helyzet felsorolva, tehát ez minden esetben így van.
[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
spiritex
veterán
válasz #66323456 #13068 üzenetére
Köszi szépen, ebből is tanultam, bár hozzáteszem, hogy nekem azért fontos az érzékenység, mert nem szretnék tetőantennát feltenni. Egyrészt nincs rá pénzem, másrészt akkor a villámvédelemről is gondoskodni kéne. Tehát jó lenne ugyanavval a szobaantennával kockázódásmentes képet nézni a Pana plazmámon is (első plazmák közül való és még nincs benne dvb-t), mint a meglévő usb-s tunerrel PC-n. Illetve nem árt, ha jobb, mint egy vacak MSI USB-s tuner, mert azért amikor vihar van, akkor tud kockázódni.. Tehát ezért fontos nekem.
Az mit jelent, hogy a "kódolt felvett adásokat csak kártyával enged lejátszani"?
Hogy nem járhat le a MinDig TV extra kártyád, mert ha lejár akkor nem tudod lejátszani? Vagy azt hogy lejárhat a kártya, de nem veheted ki a gépből?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz spiritex #13065 üzenetére
Ilyen összehasonlításra szerintem keveseknek van konkrét tapasztalata.
A képminőség szubjektív, az érzékenység meg lényegtelen, ha egyébként stabil a vétel. Nem távolsági URH/TV-vételről/vadászatról beszélünk...
Egy jó antenna megfelelő kábelezéssel többet számít, mint hogy melyik érzékenyebb egy kicsit. A saját jelerősség/jelminőség kijelzésük sem mérvadó az eszközöknek, legfeljebb tájékoztató adat, arra jó, hogy az antennát irányba állítsd vagy két antennát összehasonlíts.
Én 1 km-re lakom a toronytól, a pana 42G30 általában antenna nélkül is megy, antennával mindig 100% minden, ugyanekkor a SYNAPS THD3000 meg a STRONG8903 kevesebbet mutatott.
Csináltam egy koax csillapítós A-B összehasonlítást párosával, ebből nálam az derült ki, hogy a pana saját tunerje a "legérzékenyebb", ennél gyengébb a synaps és annál is gyengébb a strong. A pana tunerje volt a referenciapont, annál a jelszíntnél, ahol a pana már összeomlott, ott a másik kettő meg sem szólalt, illetve annál a jelszintnél, ahol a másik kettő összeomlott, a pana nagyobb értékeket mutatva vígan ment.
A strong átkerült egy másik helyre, ahol szintén azzal kezdte a tulaj, hogy érzéketlenebb, mint a meglévő készüléke. De ez csak egy adat, megfelelő antennával nincs jelentősége.
Nekem sokkal bosszantóbb volt, hogy a STRONG 8903 kódolt felvett adásokat csak kártyával enged lejátszani, illetve a kódolt csatornákat nem tudja "kódolatlanul" felvenni, az ilyen felvételt a külső médialejátszóm nem nyitja meg.
Médialejátszója a "könyvtári" .ts fájlokat nem nyitotta meg, 720p mkv fájlokat megnyitotta, de akadozva játszotta. -
válasz elodman #13061 üzenetére
Első körben nézd meg hogy mik a lehetőségek: http://atallas.hu/merre-forgassam/
Ebből az is kiderül milyen messzi vagy az adótól, mekkora antenna szükségeltetik a jó vételhez.4:3-as TV-n fontos, hogy ismerje az AFD-t. Ez állítgatja automatikusan a képarányokat.
-
Kernel
nagyúr
válasz spiritex #13065 üzenetére
Ezeket nem ismerem, igazság szerint én személyes használatban csak az előbb említett processzort ismerem, amiről tudni lehet (mások szerint is), hogy aránylag szép képet ad az analóg-RGB és a HDMI-kimeneten egyaránt.
Az általad írtaknak viszont más a menüje, kártyás vevők, más processzor. Külön egység persze maga a tuner, az is lehet többféle.
-
-
Kernel
nagyúr
válasz szalai56 #13062 üzenetére
Próbálkozhatsz 8-asokkal is, vagy az 12345 jelszóval, illetve ahány jegy van.
Ámbár a MediaStar MSD7818 processzorra épülő szerkezeteknél (kártya nélküli, médialejátszónak is nevezett boxok), az újrahangoláshoz nem szokott jelszót kérni, csak az átrendezéshez.
Sok készülékben alkalmazzák, felismerhető a jellegzetes menüképéről:
http://www.digiportal.hu/page.php?89
http://www.digiportal.hu/page.php?93
http://www.digiportal.hu/page.php?99
http://www.digiportal.hu/page.php?100[ Szerkesztve ]
-
szalai56
senior tag
Üdvözletem a fórumlakóknak.
Egy kis segítséget kérnék. Kellene nekem az "ORION DVBT-R800" leírása, mert az enyim valahol eltünt a ködben. Valamiért elfelejtette egyik napról a másikra a csatorna beállítást és a visszaállításhoz jelszót kér. Nem gondoltam, hogy fel kéne írnom és most ugye nem tudom beállítani.
Előre is kösziAmiga1200; http://amigos.amiga.hu/szalai56/
-
elodman
aktív tag
Ave a hozzáértőknek!
#13047-as üzi szerzője, ZCoyote ladikjában volnék, egy kis különbséggel.
Ajánlanátok egy
-megbízható, nem túl drága,
-Balaton ÉK-i partra, antennás digi adás vételhez (DVB-T?),
-MindigTV + később további pár tucat csatornához,
-(USB-n) "közepes" media lejátszós képességű (divX, avi,.., de konvertálom őket, ha szükséges),
-hagyományos képarányú (4:3 ??) és felbontású, bizonyára buta, SCART csatlakozós CRT TV-hez
-jól kezelhető, magyar menürendszerreldekódert (= set-top-box)?
(A helyi jelerősség dolgának még nem néztem utána, nem tom, fontos-e)
Amúgy a MindigTV egyeduralkodó a földi sugárzású digi adásban?
Köszi ha némi info jönne!
[ Szerkesztve ]
-
-
-
spiritex
veterán
Tudnátok abban segíteni, hogy milyen dvb-t tunert vegyek, ami a 7 ingyenes adó vételére való, nagy az érzékenysége, tehát gyengébb jel is elegendő neki, és az EPG-je áttetsző, tehát látom mögötte az adást?
Előre is köszi!Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
ZCoyote
őstag
válasz Watt25 #13051 üzenetére
Köszönöm!
Kernel: Köszönöm a kimerítő választ! A módszerem ugyanaz lesz mint a Tiéd, ha gond lesz a képaránnyal felhívom én is a figyelmüket a zoom gombra. Hacsak nem lesz mázlim és automatikusan jó képarányt jelenít meg az rf csatin keresztül.
cigam: Köszi Neked is!
Romani ite domum.
-
Kernel
nagyúr
válasz ZCoyote #13050 üzenetére
RF-modulátorral rendelkezik a HD-95RF , így a célra megfelel. Épp a napokban találkoztam egy ilyennel, egy idős embernek kellett segíteni a beállításban (ámbár TV-szerelőként nekem nem profilom, de azért elvállaltam, már csak kíváncsiságból is).
Ott mondjuk SCART-on csatlakozott a TV, a képarány "Auto" módban nem igazán állt be mindegyik adón. LB (letterbox) módban viszont az m1, m2, Duna 4:3 műsor esetén fekete keretben látszott. 16:9 műsor jól jelent meg, a kereskedelmi adóknál is.
Mindamellett a távszabályzón van egy Zoom gomb, amivel igény szerint levágható a fekete keret is. Csak ilyenkor kellemetlen lehet, ha egy másik műsornál ismét változtatni kell a Zoom-beállításon, hogy ne vágja le a 16:9 bal-jobb oldalát. De legalább adott a lehetőség, hogy manuálisan jó legyen, ha akarom. Későbbi firmware-frissítés segíthet még ezen, amit a hazai viszonyokra jobban optimalizálnak, jó esetben.
Az is előfordulhat, hogy RF-kimeneten részben másképp viselkedett volna, mert a SCART-nak van egy 16:9 kapcsolófeszültsége is, amit egy TV vagy lekezel, vagy nem (típusfüggő), amellett létezik a videójelben továbbított kapcsolójel is, amit értelemszerűen az RF is átvisz, mindezeket a box-firmware is vagy szolgáltatja, vagy nem, így a sokféle variáció közül nehéz megjósolni a végeredményt.
Nyilván úgy szerettem volna, hogy automatikusan beálljon minden adónál és minden műsornál a jó kép. Mint ahogy van például egy DPS 80-as vevőm, ami egyéb firmware-hibái ellenére legalább az AFD-t korrektül intézi, 4:3 és 16:9 TV-n egyaránt.
De a tulajdonost a geometriai fogalmak, torzulások eléggé hidegen hagyták, csak legyen neki teljes képernyő, annak örült a legjobban. Így ennél jobban nem mélyedtem el az opciók próbálgatásában (pláne még az antennával is kellett szórakozni, ami fontosabb ilyenkor), a Zoom-gomb használatára felhívtam a figyelmét és ennyiben maradtunk.
-
ZCoyote
őstag
Sajnos csak antenna bemenet van a tv-n. Nem fognak előfizetni semmilyen extra csatornára, csak az a lényeg, hogy valamit tudjanak nézni.
Arról fel tudsz homályosítani, hogy megveszik ezt a kütyüt és egy antennát és kész is? Az alap műsorok ingyen foghatóak vagy mindenképpen elő kell fizetni valami szolgáltatásra?Ennek közben utána néztem.
[ Szerkesztve ]
Romani ite domum.
-
válasz ZCoyote #13047 üzenetére
Itt csekkold, hogy van-e vétel, ill. az antennát milyen irányba kell belőni.
A régi TV-n van videóbemenet (RCA, scart,...), vagy csak antennán keresztül képes jelet fogadni?
Most, vagy később a kódolt csatornákra is előfizettek? (Most célszerü eldönteni, mert később csak a készülék cseréjével lehetséges a kódolt adók vétele)Papíron az összes MindigTV matricás készülék le tudja kezelni a képarányváltást.
A vevőknek az AFD-t (Active Format Description = Aktív Formátum Leírás) tudniuk kell kezelni (csupán az „első generációs” MinDig TV vevőkészülékek esetén fordulhatott elő, hogy az AFD kezelése nem volt támogatott)[ Szerkesztve ]
-
ZCoyote
őstag
Hello,
Nagyon nem vagyok naprakész ebben a kérdésben ezért kérem a segítségeteket.
Balatonra kellene anyósoméknak set-top box a földi analóg sugárzás megszűnése miatt. Egy kis kb. 51 cm-es hagyományos tv-n néznék az adást antenna bemeneten keresztül.
Kérlek, javasoljatok egy-két egyszerű de ha lehet megbízható tipust, olcsón (tudom, ilyen nincs):-). Nem akarnak műsort felvenni és egyéb extrát sem csak tv-t nézni.
Ami fontos lenne, hogy a képarány ne torzuljon, vagyis tudjon a készülék 4:3-as képarányt és 640x480-as felbontást (asszem ennyi a hagyományos tv-k átlagos felbontása).Előre is köszi!
Romani ite domum.
-
moonguru
őstag
Sziasztok!
Kezdek nagyon mérges lenni!
Budapesten a Dózsa György úton miért nem lehet normálisan venni a 3 MUX-ot?
Eleve mellbe vágott a Mindig TV kellemes női hangon adott tájékoztatása hogy tető antennát ajánlanak a vételhez.
Régen az analóg egy darab dróttal bejött az UHF-en egész Budapesten!
Most meg digitális átállás és újra rakjuk tele a tetőket antennával?
És aki ezt (engedély hiányában) nem teheti meg az így járt?
Úgy gondoltam hogy a szobaantennám gyenge (erősítős kocka) visszavittem, szerencsére visszaadták a pénzt! (csak a MUX B és néha a C jött be vele)
Vettem egy Lepke 2-töt (szintén erősítős) már gyanús volt hogy a reflektor nélkül semmit se fogott be!
Most megy a keresés reflektorral, már harmadszor , de eddig még semmit se talál.
A kábel az antenna az erősítő a kártya jó, csak az a fránya lefedettség.
És most már nem is tudom hogy mire cseréljem az antennát, mivel az ablakom a zárt udvarra néz.
Monitor Guru!
-
unravel
őstag
válasz Anonymous 01 #13015 üzenetére
úgy látom még senki nem válaszolt.
Cablestar Combonál a dvbviewert,hogy kell beállítani,hogy találjon is valamit?
Megfelelő transpoderlista kell hozzá. Magyarul, azokon a frekvenciákon kell keresni, amelyeket a szolgáltatód megadott. UPC? DIGI? T-home?
A dvddream müxik de pl.az M1-nek nincs hangja...miért?
Kell hozzá audio filter ami dekódolja az audio streamet. LAVfilterst ajánlom, szinte mindent visz.[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯
-
gban
veterán
válasz Kernel #13041 üzenetére
Anyáméknál Balatonnál ez úgylenne szerintem hogy beprogramozzák, aztán elmennek fürdeni pl.
Ezért lenne fontos a típus kiválasztása.
De maximum az lesz a megoldás hogy beprogramozzák, majd nem kapcsolják ki - remélem így is fölvesz, ellentétben a videomagnóval, ami szól hogy kapcsold ki, mert időzített felvétel jön x perc múlva.
Csak akkor meg lehet hogy a timeshift miatt rögzít folyamatosan...[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
Kernel
nagyúr
válasz Kernel #13040 üzenetére
Vagy lehet eleve úgy indítani, hogy adás közben Pause, csak annyira nem használom én sem, hogy inkább csak egyfajta érdekesség, nem is emlékszem rá.
Inkább úgy szoktam, hogy ha el kell menni, vagy telefonon hívnak, és nem tudok kétfelé figyelni, nyomok egy felvételt, később visszanézem a kimaradt részt.
-
Kernel
nagyúr
Nem tudom, melyiknél van ez (Windows Mediacenternél például, legalábbis amit én olvastam róla, hogy rögzítget a merevlemezre, kérés nélkül is), normális esetben csak felvétel közben használja a tárolóeszközt, akkor is először timeshift nélkül.
Enyémnél utána tudok átváltani timeshiftre, ha akarok.
-
gban
veterán
Informálódtam ismét, kérdésem lenne ismét
Úgy láttam, a timeshift funkcióhoz kell a pendrive, ez idáig rendben is lenne, de fordítva is igaz, ha benne a pendrive, akkor automatikusan rögzíti is az adást.
Ez valahogy kikapcsolható, vagy ha nem akarom állandóan terhelni a pendrájvot, akkor ki kell húzni ha nem érdekel a timeshift, és csak akkor bedugni ha föl akarok venni / visszanézni a felvételt?Postázást nem vállalok.
-
Kernel
nagyúr
Épp ez a "poén" benne, hogy például rögzíthetsz az m1-ről 4:3-as, fekete-fehér filmet, de azt is HD-sávszélességen tolják (technikai okból ez így működik), így épp olyan sok helyet foglal az is, mint a valódi HD-műsor.
Utólag lehet esetleg, számítógépes konvertálással csökkenteni rajta, ha valaki szeretné tárolni hosszabb távon is.
-
Watt25
veterán
Az számít, hogy mi jön be, vagyis, hogy HD, vagy SD-e a csatorna. (Pontosabban a bitráta számít, de szoros összefüggés van a felbontás és a bitráta között. )
Tehát a box azt tárolja le, amit kap, nem azt, amit kiküld a tévére. (Ez az egyszerűbb.)[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
gban
veterán
válasz Kernel #13033 üzenetére
Köszönöm.
A HD / SD adásra visszatérve, az adástól függ a fájlméret, vagy (ha van ilyen funkció, sosem volt ilyen boxom) a kimenet beállítástól?
Gondolok itt arra, hogy pl. a DVD lejátszómon is állítható a kimenet, és crt tv esetében a legkisebb felbontás választása a jó, megfelelő, elegendő.
Vagy ez nem számít, és a bejövő jelet rögzíti úgy ahogy az bejön, mindenféle átméretezés nélkül?Postázást nem vállalok.
-
Kernel
nagyúr
4 GB (3,72 GB) méretű pendrive-ra nagyjából 1 óra 20 perc HD-adás fér, míg SD adásból 4 óra 35 perc. Ez az adás bitsebességéből következik, így általánosnak mondható, hacsak egyes vevőknél a fizetős adások kódolt rögzítési módja nem növel rajta valamennyit.
Egyszerű maxell-kacat is működik, pláne a MinDigTV nem a hatalmas bitsebességeiről nevezetes, ámbár a HD-sávszélességet többnyire még így sem használják ki, amikor gyengébb a műsor minősége, mint amit az adásrendszer tudna.
Törlés szinte magától értetődő a fájlkezelőben, noha van egy DPS (kártya nélküli) vevőm, ami a számítógépről áthozott fájlokat nem hajlandó törölni, csak a saját felvételeit. Ezek külön ablakban jelennek meg.
Típusokat passzolnám másnak, aki ismeri közelebbről.
Képcsöves TV-nél az AFD korrekt működésére célszerű odafigyelni, ugyanis a jó képgeometria a 16:9-es TV-ken hamarabb adja magát, a rendszerből következően, míg a 4:3-as TV-knél a firmware-nek alkalmazkodni kell a hazai viszonyokhoz is, vagyis a kínai alapverzió nem feltétlen jó nekünk.
[ Szerkesztve ]
-
gban
veterán
Nyaralóba, CRT tv mellé melyiket javasolnátok?
Alcor HD-2800
Wayteq HD-95CX
Esetleg másikat?
Alcort picit leszólják a tudás, minőség miatt, Wayteq-ről pedig azt olvastam, problémája van az időzített felvétellel, ha ki van kapcsolva, hibára fut amikor bekapcsolja magát, mert elöbb kezdene felvenni minthogy megtalálná az USB-t.
Akinek lenne (szüleim), nem műszaki zsenik, alapfunkciók kellenek, tv nézés, időzített felvétel, conaxosat vennék, egyszerűt, olcsót.
Lehet, apróság, de pl. tudjon egy pendrive-ról file-t törölni, ha felvettek valamit, és az már nem kell, ne teljen be 1 hét alatt a cucc.
Tényleg, pendrive sebessége elég a felvételhez?
Valamint, mennyi hely kell 1 órának / 1 percnek?[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
wwenigma
Jómunkásember
Elozo futam mar le volt lőve.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz kircsi28 #13022 üzenetére
Nem nézhető rajta az F1, lelövik amikor futam van.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Kernel
nagyúr
válasz golya87 #13024 üzenetére
Nem tudom, mennyire triviális, de én néha találkozom olyannal is, hogy valaki áramtalanítja a videómagnót, azután meglepődik, hogy szemcsés lesz a kép (analóg), miután a magnó loop-illesztőerősítője áram nélkül ugyebár meg van halva.
-
kircsi28
aktív tag
Sziasztok!
Tudtátok, hogy van Mindig tv alkalmazás ipad és android eszközökre?
Remélem majd az F1 is nézhető, mert ha igen nem szarakodok tovább az usb vevővel a laptopon
Most ipad 4-en tökéletes full hd adásban megy az evezés
-
őstag
Egy két emeletes ház tetején van az antenna, észrevettem volna, ha valami elé épül.
De akkor tényleg az elmozdulás lesz és a megnevezésben biztosan igazad van, hasraütés szerűen mondtam két szót, ami rémlett, rosszul...
A csatlakozásokat is átnézem.Köszönöm még egyszer a segítséget!
-
-
válasz golya87 #13018 üzenetére
A jelszint, és a jelerősség ugyanaz. Nem a jelminőség 59%. Ez tényleg határeset.
Nem mozdult el az antenna vmilyen irányba? Nem épült/nőtt elé valami? Ellenőrizd az antenna és a készülék felöl is a csatlakozásokat.
-
őstag
Hello
Segítségre lenne szükségem. Adott egy Strong 8903-as DVB-T vevő, MindigTV extra kártyával, Nyíregyháza déli részén. Szüleim egy-két hete panaszkodnak rá és most tapasztaltam én is, hogy szaggat, darabos, kockásodik az adás.
Mi lehet a gond? Kábelek jól vannak összedugva, médialejátszás tökéletesen megy.
Jelszint 59%, jelerősség 71%, vagy valami ilyesmi, erre nem emlékszem tisztán már, de a számok stimmelnek.
Antennánk még a régi 90-es évek végi analóg antenna.Köszönöm a segítséget!
-
mackosajt
addikt
válasz Kernel #13016 üzenetére
Nekem ezt ajánlották be a boltban anno.
Bár mondták, hogy lehet jobban járnék egy "elemes" antennával, aztán ha kell, vennék rá erősítőt.
Én hittem az akkor, és ott jelen lévő egyik szerelőnek, aki állítólag a környékünkön már nem egy ilyet szerelt, és azt állította, hogy jó lesz.
Sajnos már nem volt "pofám" ezt is visszavinni, mint azt ami előtte volt nálam. Azt 3 napon belül kicseréltem erre.
Most valakinek ezt elpasszolom, és veszek egy jobbat, ha már úgyis kintre került.
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
Kernel
nagyúr
válasz mackosajt #13014 üzenetére
Ennél az antennánál számít a mögötte lévő hálós reflektor is. Amikor én ilyennel kísérleteztem, ami az előző képen is látható, leszereltem a tányért és önmagában is kipróbáltam, hogy mégis mi történik. A távolsági vétel jelentősen romlott, vagyis az a reflektor határozottan jót tesz neki.
Az erősítőt már korábban kiiktattam, tehát itt csak magáról az antennáról van szó.
A tiéden nincs ilyen visszaverő felület, így én legalábbis túl sokat nem nézek ki belőle, mármint távolsági vétel szempontjából. Elvileg van még annyi tartalékod, hogy egy jobb antennával javíthatsz a helyzeten. Hogy melyik lesz az, azt én sem tudhatom, mert ezen a téren semmi nem biztos. De előbb mindig a passzív megoldásra kell törekedni, utána jöhet egy erősítő is, ha szükséges.
-
Anonymous 01
tag
Üdv!
Cablestar Combonál a dvbviewert,hogy kell beállítani,hogy találjon is valamit?
778000-re állítva mindkettőt talál 12 adót a 100-ból.
A dvddream müxik de pl.az M1-nek nincs hangja...miért? -
mackosajt
addikt
válasz Kernel #13013 üzenetére
5V
Ilyen táp van hozzá. Semmit nem lehet rajta állítani.
Az antenna pedig úgy van felszerelve, ahogy azt a leírásában is kérik, vagyis állítva. A webshopos kép ne tévesszen meg. Én is csak pislogtam, most hogy kerestem a képet róla.
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
Kernel
nagyúr
válasz mackosajt #13012 üzenetére
Kikapcsolva biztosan nem működik egy erősítő, esetleg ha csökkented a tápját, akkor kevesebbet erősít. Voltaképpen mennyit kap most, 5 vagy 12 V-ot?
Biquad-rendszerű antennát (ami a képen is látszik) függőlegesen kell fordítani, a horizontálisan polarizált adáshoz:
-
mackosajt
addikt
Max. kikapcsolni tudom az erősítést. Majd kipróbálom.
kipróbáltam... akkor abszolút nem lesz jel.
[ Szerkesztve ]
-
-
mackosajt
addikt
Samu T22A300 Tv-Monitoron használom, miután meguntam az USB-s stickhez mindig bekapcsolt PC zúgását.
Ezért vettem meg ezt annó, mert beltérben akartam használni eleinte.Ez minőséget nem ír, csak erősséget.
Ott ami fura, hogy a MUX A/B/C esetében szinte mindig ugyanúgy 92-94 % a jel erőssége, de van egy bithiba arány nevű rész, és ott csinálja azt, hogy MUX A sávos M1, Duna műsorok esetén nagyobbak a hibák, mint egy MUX B sávos retekklub vagy trévékettőnél.
Meg nagyon érzékeny az irányra. Mikor szobában próbálgattam, félórákat tudtam nézni a műsorokat.
Kiraktam kintre, esőcsatorna szélétől 10 centivel magasabbra. Kb. ugyanúgy tudtam nézni mindent, mint amikor bent volt.Gondoltam felrakom magasra. Vettem egy fali tartót, abba bele állítottam egy 2 méteres félcolos csövet, annak a tetejére előbb felraktam az antennát, majd belőttem a legjobbra. De így sem az igazi. Néha jó, néha nem.
Gyanítom, hogy a kedves diófa árnyékol, ami 2 méteren belül lengedez.Próbáltam olyat is, hogy az analóg adót lőttem be a legjobbra, de akkor még rosszabb volt a dvb-t. Pedig nekem logikusnak tűnt, hogy ha az adótorony analóg adását legjobbra befogom, akkor az a legjobb irány. De tévedtem, vagy ez az antenna ilyen hülye.
[ Szerkesztve ]
-
válasz mackosajt #13008 üzenetére
Meddig jutottál vele? Térerő/minőség?
Amúgy meg egy igazi antenna-val többre mennél.
Ugyanakkor nincs kizárva, hogy olyan szerencsétlenek az adottságok, hogy ilyen marad.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
mackosajt
addikt
Ezzel az antennával eljutottam oda, hogy már kintre felraktam egy 2 méteres rúdra. Még így is mindenfelé tető meg fa van előtte.
Mit lehetne feltenni helyette, ami jobb vételt biztosítana?http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
-
Watt25
veterán
válasz Hujikolp #13003 üzenetére
Ez így kevés infó, de nagy valószínűséggel kábeltévé esetén nem jó a DVB-T vevő. Akkor tudod használni, ha olyan szolgáltatónál vagy, aki grátisz ráteszi a kábelre a MindigTV MUX-ait, de ezt inkább csak a kisebb szolgáltatók teszik meg néhány helyen.
Kábelhez DVB-C tuner kell, már ha van egyáltalán digitális adás a kábelen.
Szóval, picit pontosabban... Milyen szolgáltatónál vagy?Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Hujikolp
őstag
Üdv!
DVB-T-s vevőm van. Panelban jön a kábel TV. Van valami mód vagy program, amivel az adásokat elő lehet csalni?
-
Kernel
nagyúr
válasz wassermann #13001 üzenetére
Annyit azért megér nekik a tartalom, hogy matricás készülékkel csak kódolva engedjék rögzíteni. De az már egy másik, egyedi fájlkódolás, amit a matrica miatt külön erőszakolnak rá. Nem az eredeti Conax-kódolás marad rajta, vagy nem tudom, ezt hogyan értetted:
A védelemnek a megjelenítőig rajta kéne maradnia a stream-en nem?
HDMI-n csak a HD-jelek titkosítására kötelez a HDCP-szabvány, az STB analóg PAL/NTSC kimenetet meg nem is lehetne titkosítani.
A fizetős adások titkosított rögzítése érdekében a jogtulajdonos a szolgáltatón keresztül tud nyomást gyakorolni, aminek esetünkben a MinDigTV a matricás készülékek forgalmazásával igyekszik eleget tenni.
De arra nincs behatásuk szerencsére, hogy egy ilyen számítógépes szerkezettel mindenki kötelezően csak olyan programot használhasson, ami a már egyszer dekriptált jelet ismét titkosítja, majd úgy rögzíti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrotik routerek
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Óvodások homokozója
- Anime filmek és sorozatok
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- BestBuy topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- GAMER PC : i5-7400 / 16GB / GTX1050Ti / 120GB / 1000GB
- GAMER PC : i5-12400F / 64GB / RTX3070 / 2000GB
- MSI RX 6600 MECH 2X 8G eladó
- Új MSI 14 Cyborg FHD+ IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest