Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Roland1981 #12498 üzenetére
Tuner type: kábel
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Watt25
veterán
válasz Roland1981 #12496 üzenetére
Na várj, akkor egyelőre azzal van a baj, hogy valóban nem látja a géped a tuner-t. Addig ne is próbálkozz a csatikereséssel, amíg az ablak alján a Jelenlegi eszköz mező üres. Az Opciók ablakban a Hardware fülön az eszközlistában látnod kell az eszközt. Kattints a Scan Devices-re ebben az ablakban.
[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Roland1981
csendes tag
válasz Roland1981 #12495 üzenetére
http://kepkezelo.com/images/rugt9k3zyjr1tw45wjw.jpg
-
válasz Roland1981 #12490 üzenetére
Töltsd le a legfrissebb meghajtót XP-hez (és a DVBVIewer-t) innen [link], hátha az segít.
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
Milyen progival próbálkozol?
-
wassermann
Topikgazda
Sajnos millió-féle USB-s vevő van. Nem biztos, hogy idetalál egy olyan ember akinek pont ilyenje van. A helyedben a boltban kérnék tanácsot, ahol vettem!
-
Roland1981
csendes tag
sziasztok.TECHNISAT AirStar TeleStick 2 USB földi digitális vevő-t xp-vel használok.most vettem.az usb látja a gép csatlakozik.ráraktam egy philips antennát,semmit nem keres.mindigtv adásait szeretném vele fogni.ebben kérném segítségeteket nem tudom mi lehet a hiba.az antennán van egy digitális tv és hibátlanul fog mindent.előre is köszönet.
-
Kernel
nagyúr
Ebben a listában:
http://www.antennak.hu/index.php?kat=62
De le kell görgetni az aljára, ahol az aktív antennaosztók vannak. Felette olyan erősítők vannak, ami túl érzékeny ilyen célra.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
Itt komoly félreértések vannak úgy látom, az nem erősítő, hanem csillapítótag. Ott kezdődik, hogy erősíteni nem is lehet tápfeszültség nélkül, passzív eszközzel. Vannak koax. kábelen keresztül táplált erősítők is, de valahonnan azt is el kell látni energiával.
- 1 GHz a splittereknél a felső határfrekvenciát jelzi, pontosabban ahol nagyjából -3 dB-t esik a szint.
- 130 dB RFI a rádiófrekvenciás elválasztás, ami az árnyékolás minőségére utal.
- 3.5 dB, 7.5 dB ebben az esetben a jel csillapításának mértéke.130 dB egyébként óriási szám, mivel logaritmikus mértékegységről van szó. Csak az érdekesség kedvéért:
http://www.mogami.com/e/cad/db.html
3.5 dB -> Voltage-ratio = 1.49624
7.5 dB -> Voltage-ratio = 2.37137
40 dB -> Voltage-ratio = 100
100 dB -> Voltage-ratio = 100 000
130 dB -> Voltage-ratio = 3 162 277Neked "rendes" splitterre van szükséged, ami nem csillapít, illetve mindössze az elkerülhetetlen beiktatási csillapítással rendelkezik.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
roomi
tag
válasz Kernel #12482 üzenetére
HI. Nagyon köszi .Most beraktam az 1GHz-es erősítőt. Pont egy hangya faxnyival lett jobb. Számít-e az osztó fajtája? Gondolom igen . A digisek betettek egy másikat (500-1000 Mhz) mint ami nekem volt. Van a fiókban egy ilyen: 1 in, 3 out, 5-1002 MHz-ig ~130 dB RFI. A 3 kimenetből 2 höz 7.5 dB, 1-hez 3.5 dB van írva.
-
Kernel
nagyúr
válasz Kernel #12481 üzenetére
Pontosabban úgy értettem, hogy DVB-C (kábeles) tuner nincs abban a készülékben, csak DVB-T van, valamint analóg tuner
Így a MinDigTV adását tudnád rögzíteni, tető- esetleg szobaantennával, ha bejön nálatok.
-
Kernel
nagyúr
Láttam már olyan optikai modemet, annak kimeneti szintjét gondolom nem lehet növelni, vagy nem tudom.
A direkt bekötést csak próbának gondoltam, a helyzet felmérésére, amúgy az elosztásra nyilván szükség van, ha a felvevő belső tunerjét is használni akarod. De azzal digitális jelet nem tudsz fogni.
Kíváncsiság kedvéért meg lehet nézni ilyenkor, hogy a TV-t és a felvevőt összekötöd egy SCART-kábellel, a felvevőt beállítod a megfelelő AV-bemenetre, hogy tud-e onnan rögzíteni valamit. De ha így működne is, onnan kezdve csak azt tudnád rögzíteni, ami a képernyőn van, tehát kiesik az a lehetőség, hogy a háttérben más adót. Illetve a TV-t sem lehetne akkor kikapcsolni.
A jelszintet valamilyen többkimenetű erősítővel lehetne növelni, antennás szaküzletben tudnak ehhez tanácsot adni, hogy melyik erősítő alkalmas a célra. Érzékenyebb erősítők ugyanis túlvezérlődhetnek, tehát olyanra van szükség, ami jól tűri a nagyobb jelszintet is, ugyanakkor kompenzálja az elosztás veszteségét.
Talán egy példa, de személyesen én sem ismerem, csak most találtam:
-
roomi
tag
válasz Kernel #12479 üzenetére
Köszönöm. Különben előtte UPC volt. És ilyen jellegű próbléma nem volt. Azért nézek ilyen értelmesen a fejemből. Na most a digi optikai kábelen viszi a jelet a modemjébe. És a modemből koax szal viszi tovább a jelet.Na most ha a modemből induló 1 db koax kabelt osztás nélkül a dvd felvevőbe -/DMR EX795 Panasonic és ez egy 100+ os felvevő volt amikor vettem kb.2 éve/ - viszek akkor mi lesz a digi setupbox szal. Oda is kell jel. Így kénytelen osztani az ember. Tegyek be egy erősítőt,egy henger alakú szart a a koaxra mielőtt bedugom a felvevőbe?? Nem egészen értem amit írtál a scarttal kapcsolatban meg a tv vel. Most esetleg akkor mit csinálhatnék jobban,máshogy onnan kezdve ,h kijön 1 db koax a digi modemjéből. Ezt el kell vinni egy digi setup boxba (a digi film miatt) ill készítünk felvételeket dvd felvevővel aTV adásokból. A dvd felvevőn egyszerüen nem tudok digitális jelet hangolni. Próbáltam: francia, kelet europai, ny europai stb. váltásokkal különböző frekvenciákon kereseni, de semmi. Jó lenne ha a kis hangyákat meg tudnám szüntetni, ha felvételt készítek.
-
Kernel
nagyúr
DVD-recorderekben analóg tuner szokott lenni, vagy létezik éppen DVB-T Panasonic is, a 100 000 forintos kategóriában. DVB-C külföldön is ritka, ha jól látom a neten.
Lényeg, hogy minden jel szerint a DVD-felvevőbe épített analóg tunerről veszel fel, ami lehet szemcsés, ha nem elegendő a kábelen az analóg jelszint. Ezt okozhatja egyébként a jel kétfelé osztása is passzív (vagyis nem erősítős) eszközzel, amikor eleve kevés a bejövő szint. A próba kedvéért bedughatod az antennakábelt közvetlenül is, elágazás nélkül, úgy elvileg tisztulhat a kép.
De a felvevő egyéb (SCART, RCA, S-VHS) bemenetein is csak analóg felvételt tudsz készíteni, miután ezek analóg SD szabványú csatlakozók.
Szerk: egy érdekes trükk lehetne, ha a TV a SCART kimenetén ki tudja adni a saját digitális tunerjének analóg kompozitra alakított jelét (ezt nem minden TV teszi meg), utána azt rákötni a felvevőre.
[ Szerkesztve ]
-
Pendragon911
aktív tag
Üdv!
Úgy néz ki, hogy kezdjük megelégelni a szolgáltatók által macerált csatornakínálatot és az ezzel járó bosszankodást és összeröffentenénk egy műholdas rendszert. Ma kaptunk német ismerőstől egy komplett tányérosantennát konzollal és egy 2 kimenetű fejjel. Ez a része tehát megvan, felhívták a figyelmemet arra, hogy a beltéri, amit veszek, mindenképpen digitális legyen.
Az én igényeim elsősorban azok lennének, hogy német csatornákat tudjunk nézni (ZDF a BL meccsek miatt, ugyanis most hiába van a csatorna a kínálatban a meccs idejére nem közvetít), akár HD minőségben és persze ingyen , mondjuk az Eurosport2 HD sem volna ellenünkre, akármilyen nyelven, csak a Bundesliga legyen látható rajta. Második feltétel, ami az előző egyik részéből sztem eleve következik, képes legyen FullHD kimenetre, vagyis HDMI-vel lehessen TV-hez csatlakoztatni és mondjuk még vmi jó kis digitális hang kimenet is járjon hozzá, ja, az USB-t ki ne hagyjam. Az is jó volna, ha tudnék felvenni mondjuk külső vinyóra. Nagyjából ezek érdekelnének. Milyen árban gondolkozzak és mely márkák lennének megfelelők. Ha szükség van a fej típusára, akkor azt meg tudom nézni esetleg. A médialejátszás annyira nem létkérdés, ezt csak azért írom, mert tudom, hogy már arra is képesek egyes beltérik, de mondjuk ha a FLAC lejátszást tudja, akkor az fincsi volna
Válaszokat és segítséget előre is köszönöm! -
roomi
tag
hi. Jó topikban vagyok? Adott digi hálózat. Próléma: digi modemből koax megy /in/ egy osztóba, onnan 1.koax digi set.boxba, mivel van digi flm, a kép tökéletes. koax 2. megy pana dvd felvevőbe , a kép tőkéletes, a felvevő hdmivel van a tv vel összekötve. Ha fel akarok venni, akkor felvevőn a csatorna kiválasztása után a felvételkor láthatóan gyengébb a képminősége /kicsit hangyás/. a tv dvb-c re van állítva. tv tudja azmpeg4 et. felvevőnem tudom. Megoldás???
-
Kernel
nagyúr
válasz m_kovacs #12475 üzenetére
Semmi újdonság a topik olvasóinak, csak benézte, C-multiplex egyáltalán nem jön neki. Másik topikban válaszoltunk: [link]
De természetesen én is annak híve vagyok, hogy "fórum-etikett", vagyis illik közölni a megfejtést, hiszen a fórum működését segíti elő.
-
törölt tag
A vevőkészülékek érzékenysége nagy szórást mutathat. A gépemben lévő Gigabyte U8300-as USB-s vevő 100%-os jelerősséget, és 100%-os jelminőséget produkál, és a műsor egy pillanatra sem akad meg. Viszont ha a tévére kötött beltérire dugom ugyanazt az antennát, ott a jelerősség - jelminőség (90% - 88%). Néha egy picit akad is.
-
wassermann
Topikgazda
válasz Roland1981 #12471 üzenetére
Akkor vagy sokkal érzéketlenebb, mint a TV vagy egyszerűen rossz! : (
-
Roland1981
csendes tag
válasz wassermann #12469 üzenetére
szia.tv-re is van kötve tökéletesen jön rajta a 7 adó és a 3 rádió.antenna jó.nincs ötletem mi lehet vele. köszönöm válaszodat.
-
orrlyuk
aktív tag
Üdv, kollégák!
Strong SRT8110 készülékünk van. Az összes elképzelhető adó jön rajta, kódolt és kódolatlan, mindent megtalál - kivéve a tv2-t és az RTLKlubot, mondhatni, értelmiségi üzemmódban van.
Vajon mi lehet az oka? Elég erős a jel, két különböző adóra is fordítottam már az antennát, ugyanaz. firmware a legutolsó.
Van ötletetek? Köszi!(másik fórumban is bekérdeztem...)
No hay banda! Il n'est pas de orquestra!
-
wassermann
Topikgazda
válasz Roland1981 #12468 üzenetére
A legtöbbször az antenna beállításain bukik már a dolog. Esetleg nincs a közelben egy TV? Én arra rákötve az antennát kikeresném először a legjobb vételi helyet és poziciót.
-
Roland1981
csendes tag
Sziasztok vettem egy technisat airstar telestick 2-t xp-n telepitettem,philips erősitős antennát tettem rá. digitális földfelszini sugárzásra szeretnek tenni de nem megy programkeresésnél elakadok.ebben kérném a segítségeteket. előre is köszönöm.
-
superg
senior tag
válasz spetya72 #12463 üzenetére
Nekem meg így néz ki(nekem is ue a tuner van pont):
Ahhoz hogy a transponder listában megjelenjen kell egy digi.ini nevű file itt:
C:\ProgramData\CMUV\DVBViewer TE2\Transponders
ini file tudsz csinálni egy txt file-ból amibe ezt írod
[SATTYPE]
1=4000
2=Digikabel Budapest
[DVB]
0=12
1=121500,5,6000
2=354000,5,6900
3=362000,5,6900
4=370000,5,6900
5=378000,5,6900
6=386000,5,6900
7=394000,5,6900
8=402000,5,6900
9=738000,5,6900
10=770000,5,6900
11=778000,5,6900
12=786000,5,6900
13=794000,5,6900
De ez csak Buddapesti digikábelnél lesz jó -
válasz spetya72 #12463 üzenetére
Innen le tudod tölteni a Technisat oldalról a legfrissebb meghajtót és a DVBViewer TE-t: [link] (XP, Vista és Win 7).
A Digi-hez a beállításokat innen le tudod tölteni [link]
Néhány helyen nincs digitális szolgáltatás (Dorog, Esztergom és Szentistván):[link]Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
spetya72
tag
Sziasztok.
A segítségeteket szeretném kérni. Vásároltam egy Technisat CableStar Combo HD CI USB-s tunert, amivel a PC-n szeretném a DigiTV adását nézni. A problémám a következő. Telepítés után, ha elindítom a DVBViewer progit és szeretném a csatornákat beprogramozni, akkor valamiért nem érzékel antenna jelet a tuner. Van valakinek ötlete hogy mi lehet a gond? Ez már a második ilyen tuner, az elsőnél is ez volt a gond, kicserélték egy újra, de nem hinném hogy mind a kettő hibás lett volna. -
czkare
csendes tag
válasz azbest #12457 üzenetére
Köszi a gyors választ,elindult az oscam bár a konfiggal egy kicsit molyolni kell, ebben egy kis segítséget kérhetek egy alap lokális megoldásra.
@m_kovacs, köszi ezzel próbálkoztam először csak a konfigban nem tudtam megadni a fent említett olvasó elérését <node>??</node> ha esetleg van ötlet akkor köszi.
Mellesleg DVBDream (bevált) fut a műholdas adásokhoz és ez mellé szeretném a földi adásokat is tenni.
-
czkare
csendes tag
Sziasztok,
Egy kis segítségeteket szeretném kérni.Adott egy Omnikey 2020-as kártyaolvasó és egy Mindig TV extra kártya amit szeretnék használni Win 7 alatt vmelyik DVB programmal emulált conax pluginnal.A problélmám hogy az olvasó megfelelően van telepítve mint intelligens kártyaolvasó de nincs semilyen port amit megtudnék adni ezközcímnek (COMx) a pluginnak. A segítséget előre is köszönöm. Karesz -
Kernel
nagyúr
Elképzelhető, bár az egy 3D TV, mozgásérzékelős távszabályzóval, legmodernebb design stb. További részletek a saját honlapján:
http://www.lg.com/hu/monitorok/lg-TM2792S
http://www.lg.com/hu/monitorok/lg-M2732D
Van ott egy összehasonlító gomb is, ami egyébként a CI-slot hiányát tévesen hozza ki a TV-nél.
LG TV-k XD engine vagy bármilyen képjavítója a legkevesebb, mert azt legjobb kikapcsolni. Hangfunkciók sem lényegesek, külső hangrendszer alkalmazása esetén. LG LCD TV-knél szokott lenni feketeszint-csökkentő opció is, ami már érdekesebb lehet, mert azzal kellemesebb a filmnézés, valamint 32" és alatti méreteknél hasznos lehet az overscan, ami nem sokat vág le a kép széleiből, mégis szubjektíve nagyobbnak tűnik tőle a kép, pontosabban az alakok. Monitornál nem tudom, van-e.
Vagyis az ördög a részletekben lakozik, hogy jó közhelyes legyek, ami még menet közben derül ki, mindamellett 125 ezret én nem adnék egy ilyenért, noha pofára igen tetszetős. Ennyiből 42" Panasonic plazmát is kapni, ha TV-nézés a cél. Ámbár ennyiért inkább csak 1024x768-as kijelzővel, de azt lehet 3-4 méterről nézni és már nem is feltűnő a pixelesség, viszont jobb a moziélmény, szebb a kép, mint egy LCD-n.
-
válasz Kernel #12449 üzenetére
Tehát ha veszek pl. egy LG M2732D PZ monitort, akkor jobban járok, mintha egy LG TM2792S TV-t vennék?
Egyrész a monitor majdnem fele annyiba mint a tv (70k kontra 125k), másrészt hosszabb élettartamra tervezték.
-
bprubin
tag
Akkor gyakorlatilag ez jó?
http://trinit.hu/index.php/alcor-dtv-conax-usb-dvb-t-tuner-ka.html -
Kernel
nagyúr
Nemrégiben felmerült a topikban, akit esetleg érdekel: [link]
"Miben különbözik egy tévé és egy monitor? Mocsár Sándor, a Samsung szakértője szerint a monitorok élettartamát hosszabb, akár napi húszórás üzemre tervezték, míg a tévé esetén a gyártók nyolcórás átlaggal számolnak, vagyis azonos hosszúságú napi használat mellett egy monitor tovább működik hibátlanul. Ugyanakkor ha valaki csak naponta néhány e-mailt küld, illetve elolvassa a Facebookot és a híreket a neten, annak egy tévé is megfelel a monitor helyett.
Bár a tévéken is van általában PC-mód, a szövegek olvasása egy monitoron kicsivel kevésbé fárasztó. A filmek gyors jeleneteinek elmosódását megakadályozó több száz hertzes képjavító funkciók a monitorokból hiányoznak, a monitorok inkább gyors válaszidőben erősek. Egy 2 millisecundumos reakcióidejű monitor tökéletes játékra, bár a mai tévék esetében sem tapasztaltunk már a játékprogramok irányítását nehezítő késleltetést."
-
Bozek
nagyúr
válasz bprubin #12447 üzenetére
Értem. Akkor már nehezebb a helyzet. Vagy szerzel be egy bankkártya olvasót és úgy használod mondjuk SmartDVB-vel. Vagy volt régebben az Alcor-nak egy kártyaolvasós tunere, de a hivatalos forgalmazó (Infopatika) jelenleg nem folytat kereskedelmi tevékenységet. Hogy ez még kapható-e valahol, azt nem tudom, 2-3 hete még láttam nálunk az Interspar-ban.
-
bprubin
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani olyan külső eszközt ami a mindig tv kártyával kompatibilis,mert notebook-on szeretném használni.
A segítséget előre is köszönöm. -
hacsa
tag
Valaki segítsen légyszíves! Egy Gekko HD-én szeretnék saját elrendezésű csatornalistát összeállítani. A menü csatornalista szerkesztőjében, az OK gomb megnyomásával megjelenő csatornalistában és a kettő kombinációjával is próbálkoztam már de nem jöttem rá a nyitjára. Jól fel is húztam magam. Valahogy a lista rendezése és a színes gombok használata mindig bezavar.
-
Watt25
veterán
válasz maglew #12442 üzenetére
3 órán át szórakoztam a kábellel de mostmár bejött
Ez egy ilyen dolog. Rá kell szánni az időt, hogy minden jól be legyen lőve de akkor onnantól műxik jól. (Már említettem, de nekem stabilabb vételt ad a MindigTV (egy év alatt egyszer sem volt adáskimaradás), mint a kis helyi kábelszolgáltató.)Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
maglew
aktív tag
válasz Watt25 #12441 üzenetére
Na fejlemények.
Elmentem Antenna boltba.
Mondja az eladó hogy 900 ért van egy kis antenna.
mondom beltéri? aszondja igen.kihoz egy b..szomnagy pillangóantennát.
Mondom ezt meg hova tegyem?Aztán kitököltük hogy a ház tetején lévő régi antennát kéne beüzemelni.
3 órán át szórakoztam a kábellel de mostmár bejött a digitális, köszi a segítséget.Most már csak valami olcsó biszbasz elosztó kéne amivel át tudok kapcsolni analóg és digit között.
-
Watt25
veterán
válasz maglew #12437 üzenetére
Állj! Ne forgasd ki a szavaimat. (Meg másét sem.) Senki nem mondta, hogy "dugjak be egy sima drótot az antenna csatlakozóba és be kéne jöjjön vele a földfelszíni digitális." Ne keverd azt, hogy lehet, hogy bejön meg azt, amit írtál. Senki nem írhatta, hogy egy darab dróttal biztosan bejön. Ha qrvanagy szerencséd van, akkor bejön. De általában nem...
Rendes UHF antenna kell. (Nekem egyébként apósoméknál sikerült befognom (gyengén) olyan négyzetes antennával is, de csak azért, mert szinte rálátásuk van a Széchenyi toronyra. De nem ez a mérvadó.)[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Kernel
nagyúr
válasz maglew #12437 üzenetére
Van egy négyzetes antenna amit a HIFI használ az vajon jó rá - csak annak más a csatlakozója?
A mondat másik fele gondolom nem kérdés, hanem kijelentés, és valószínűleg a tekercselt AM keretantennára gondolsz, ami teljesen alkalmatlan erre a célra. A HiFi-hez is felesleges használni, ha nem hallgatsz AM-adókat, csak a vezetékgubancot növeli.
Darab dróttal lehet kísérletezni, de magasabb frekvencián, a rövidebb hullámhossz miatt, rövidebb huzal tud rezonanciába jönni, ezért nem lehet túl hosszúra venni. Teleszkópantennát is ezért kell ilyenkor összébb húzni, a jobb vételhez. A HiFi-hez mellékelt FM huzalantenna is például hosszabb a kelleténél.
Hogy szigetelés van rajta, az mellékes, az elektromágneses hullámokat nem befolyásolja, akár komplett antennát is lehet műanyag burkolattal ellátni. A huzal vastagsága már érdekesebb, a vastagabb jobb.
De mindez mellékes, ha kevés a térerő a helyszínen, mert akkor egy dróttal úgysem fog menni.
-
maglew
aktív tag
Sziasztok!
Samsung tévémen szeretném fogni a digitális ingyenes műsorokat.
Többen mondták hogy dugjak be egy sima drótot az antenna csatlakozóba és be kéne jöjjön vele a földfelszíni digitális. Bedugtam egy darab rézdrótot (műanyag burkolatút) kb 4 méter és nem történt semmi nem talált digitális jelet.Van egy négyzetes antenna amit a HIFI használ az vajon jó rá - csak annak más a csatlakozója?
Vagy milyen beltéri digitális antennát kéne vennem, ha sehogy sem működik? vagy nincs a beltéren digitális jel? -
Kernel
nagyúr
Egyre inkább furcsállom a helyzetet, most már akkor szíveskedj rámutatni, hol is írtam én ilyet, amit látni vélsz?
Teljesen világosan, magyarul fogalmaztam, mit nem lehet ezen érteni?
Szerk: (#12434) Eladó nincs sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz wassermann #12431 üzenetére
OK, csak nem értem, ebben mi az új információ. Épp ezt mondom, hogy én még 40 collon is láttam nézhető képet. Mindamellett a képátló és távolság viszonyán van a hangsúly, hiszen monitort is lehet közelről nézni, vagy TV-t távolról, ettől függően változik a helyzet.
De nem kevertem össze a méreteket, tele van a... szervizem is tévékkel, el tudok közöttük igazodni, méret alapján is. Monitorom is van néhány, 15-24" között.
-
Kernel
nagyúr
válasz Smithy87 #12428 üzenetére
Élvezhetetlennek nem mondanám, eleve kisebb méretű, mint egy átlag TV, ezért kevésbé látszanak a felbontás hiányosságai.
40 collos LCD-n is láttam már aránylag nézhető képet, SCART-on keresztül, csak lehetőleg távolról kellett nézni. Hosszabb távon persze nem lenne jó ilyet használni, de jobb híján elmegy.
-
Smithy87
senior tag
Ismét lenne egy kérésem, ha sima SD-s boxot bérelek az SCART csatis és ha van olyan monitorom ami scartos de LCD azzal gondolom mennie kell a dolognak. De nem lesz e élvezhetetlen a kép?
-
efi99
őstag
válasz cneref69 #12423 üzenetére
Egyes aljzatok sem engedik át az alsó sávot. Különösen ha pl duplacsatlakozós és az egyik a rádióé.
Ennél eszetlenebbül, mint ahogy a Digi teszi nehéz lett volna egyébként kiosztani. Kettőt betesz a sáv aljába, ami problémás, meg egy csomót 800 Mhz köré had vesszen el minél több a jelből (nagyobb frekvencián többet csillapít a kábel, meg az elosztók is), mintha muszáj lenne.
/Nálunk anno régen a szolgáltatónk még az S01 csatornára is képes volt adást tenni, amit még a legtöbb tv sem támogat (csak S02-től), mivel átfedésben van a rádió URH sávjával./Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
-
unravel
őstag
"a hozzáadott programmal nem találja meg az M1, M2 csatikat"
több oka lehet:
- lehet az általad használt szoftver nem a megfelelő frekvenciákon szkennel.
Frekvencia: 1215000 és 1285000
Moduláció: 256-QAM
Symbolrate: 6000
itt találhatóak a közszolgálati csatornák.Javasolt szoftverek: SmartDVB (ingyenes), ProgDVB, DVBViewer
- gyenge a jel (?)
a macskád elharapta a koax kábelt
hívd fel a DIGI-t.- erős a jel (?)
szűrőt kell beszerezni.
hívd fel a DIGI-t.¯\_(ツ)_/¯
-
Kernel
nagyúr
válasz Smithy87 #12422 üzenetére
Kábelek vannak, csak az nem biztos, hogy az neked jó. Egy példa: [link]
Hama VGA - Scart adapter
Kábel adapter 15 pólusú HDD és SCART véggel.
Speciális összeköttetés pl. DVD készülék SCART kimenetén keresztül kivetítő monitor bemenetére. (VGA-ból nem csinál Scart jelet!)Ez csak olyan projektorhoz, monitorhoz jó, ami képes feldolgozni a PAL vagy NTSC jelet. Ha a monitorod nem képes, akkor léteznek olyan kábelek, ami komolyabb belső elektronikát tartalmaz, jóval drágábban: [link]
Vagy átalakító doboz: [link]
További fejtegetések a problémáról, amiben tudnék apróbb hibákat találni, de inkább hagyjuk, a lényeg így is látható: [link]
-
Kernel
nagyúr
Lehet, használhatsz bármilyen programot, Digikábelen szokott lenni olyan gond, hogy nem jön be a közszolgálati multiplex, annak alacsony jelszintje miatt, míg más adók jönnek rendesen. Ugyanis a földi digitális adáshoz hasonlóan, kábelen is csomagokba vannak rendezve az adók:
http://m3digital.hu/digi-tv/digi-tv-digitalis-frekvencia
A közszolgálati multiplex a sáv aljára esik, ami a kábelrendszer átviteli hibáira érzékenyebb lehet. Például egy hibás csatlakozásnál a nagyfrekvenciás jel kapacitív úton jobban átszivárog, mint egy alacsonyabb frekvencia.
TV-javítás közben többször találkoztam ilyen panasszal, hogy valakinél Digikábelen csak a közszolgálati adók nem jönnek be. A szolgáltató ezen vagy tud segíteni, vagy nem, de ők csak az analóg vételt garantálják egyébként. (Legalábbis koaxon, mert amúgy optikai hálózatot is építenek, adnak hozzá egy modemet, arról megy a TV, telefon, Internet, kertvárosi részeken lehet ilyet látni.)
Lakásban a kábelezést, csatlakozásokat célszerű ellenőrizni. Az elosztások is okozhatnak jelcsökkenést, ezért lehet próbálkozni elágazás nélküli, direkt bekötéssel, illetve a hibát bejelenteni a szolgáltatónál.
-
cneref69
tag
Segítsetek.
Adott egy Delock 61959-es DVB-C USB eszköz.
Digi kábelen szeretném használni, a hozzáadott programmal nem találja meg az M1, M2 csatikat, kézi hangolása nincs (nem találtam).
A Win7 média centerben meg nem tudom kiválasztani az eszközt.
Van valakinek tippje?
Vagy milyen programot használjak?Üdv Ferenc
Xiaomi 13T Pro
-
Smithy87
senior tag
válasz Kernel #12421 üzenetére
Kábelek padig vannak. Ki kellene próbálni valahol. Lcd miért ne menne 50Hz ről? Az otthonin is annyi a frissítési sebesség. Azért Értetlenkedek mert egy HD box 18K egy SD 10K Monitornál is kb ennyi a külömbség a HDMI-s és a HDMI nélküli között. Valamint ha bérelném a boxot az sem mind egy 700 ft al drágább a HD-s havonta.
-
Kernel
nagyúr
válasz Smithy87 #12420 üzenetére
A SCART-RGB kimenet 50 Hz interlaced (PAL), esetleg 60 Hz (NTSC), valamint a SCART-nál nincs külön horizontális és vertikális szinkronjel, a TV-k ugyanis ezt a kompozit videojelből választják le.
A D-Sub két külön vezetéken továbbítja a H és V szinkront (bár láttam olyan megoldást, hogy egyszerűen rákötik a kompozitjelet mindkettőre, utána a monitor majd leválasztja magának, ami kell), fő gond azonban, hogy LCD monitor 50 Hz-ről nem fog menni.
-
efi99
őstag
Tiszteletem.
Tudna valaki ajánlani egy tuner kártyát, DVB-C + analóg lenne az igény. Lehetőleg PCIe, végső esetben USB. További előny: CI+ foglalat (akár opcióban is), DVB-T.Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
-
azbest
félisten
Smart kártya / bannkárya olvasó. PCSC (pc smart card) kompatibilis kell legyen. A dealextremes linken lévő működik linux és win alatt is.
Nem a kártyaolvasó dekódolja az adást, hanem a szoftverek, amik a kártyaolvasóval kezelik a kártyát. Volt már szó róluk a topicban és a mindigtv topicban is.
-
a man
tag
Magam is felteszem a korábbi 12204-es kérdést, hátha végigment márt valaki ezen a vonalon:
"MindigTV Extra-hoz USB-s CONAX kártya olvasót hol lehet kapni?"
Tegnap ugyan találtam is egyet a HomeSys oldalán cca. 10.000,- forintért. - Ez valami Gemalto (PC Twin?) gyártmány lehet, bár nem írnak róla túl sokat.
Bevallom, jobb lenne valami olcsóbb alternatíva.Itt olvastam, hogy valaki az USB Smart Card Reader-t ajánlotta. Ez megfelelhet a célnak?
Az eBay-t és hasonszőrű oldalakat nézve, több szabványú kártyaolvasót lehet kapni. Tudnátok abban segíteni, hogy milyet érdemes/kell megvenni, mely a Conax kódkártyát is kezelni tudja?
[ Szerkesztve ]
-
válasz Smithy87 #12412 üzenetére
Milyen bemenete van a monitornak?
A legolcsóbb, ha a digitől bérelsz egy box-ot, mivel a 10-15k-s keret szűkös lesz. Kicsit emelve a keret, kapsz DVB-C USB-s vevőt.
Ha elég az SD, akkor egy ilyen is jó lehet, és még a keretbe is belefér.
De vigyázz! Ennek csak analóg kimenete van, se dvi, se hdmi se semmi! Szóval elötte járd körbe a monitort, hogy mit tud fogadni.[ Szerkesztve ]
-
Smithy87
senior tag
Digikábel elérhető az új helyen ahová költöztem. És egy monitorrt szeretnék tv nek használni. Nincs belső tunere. Minden olcsó megoldás érdekel amivel sikerülhet kivitelezni a tvzést. Olyan max 10-15 ezerig. Box usb-s pci-os tuner bármi ami jó lehet. Előre is köszönöm a segítséget.
-
Watt25
veterán
Az, hogy digitális, nem jelent rögtön 16:9-et. Attól függ, hogy mi megy a csatornán. Illetve van még néhány csatorna, ami nem állt át 16:9-re, tehát a moziflmeket is alul-felül fekete csíkokkal adják...
Antenna kell, de jó lehet, ami most van.Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Akula
őstag
eddig analóg tv-zés volt egy szobaantannával. megnéztem a hírműsorokat és kész.
de most ez sem lesz ha nem állok át.(#12408) Kernel: Waytec-nek van jó néhány cucca ami kártyát is fogad.
Az egész addig kell amíg a UPC ki nem építi a hálózatát az utcában. Onnantól net, TV, minden lesz és akkor benevezek egy komolyabb TV készülékre[ Szerkesztve ]
"Akula Sub, ready for the deep!"
-
Kernel
nagyúr
Box menüjében lehet állítani, illetve jobb esetben a távszabályzóra is tesznek egy gombot (nem mindegyiknél), hogy a 16:9-et letterbox-módban szeretnéd látni (alsó-felső fekete sávval), esetleg levágva a két szélét (Pan & Scan), hogy kitöltse az egész képernyőt.
De én nem szívesen vágtam le a képből, mert jobban szeretem a teljes panorámát látni. Inkább auto-módban használtam, ahol automatikusan érzékelve az adó által kibocsátott AFD-jelet, a 4:3 adás rendesen kitölti, a 16:9 pedig LB lesz. Lapostévén pedig a 4:3-at középre teszi. Ehhez persze korrekt firmware is szükséges.
Én csak a DPS 80 HD-t ismerem, ami kártya nélküli vevő, és még ajánlani sem tudom, mert a hazai forgalmazója már nem támogatja, a dpstech.hu honlapot megszüntette, ilyen cégtől pedig nem szabad vásárolni.
Ezen mondjuk jó az AFD (egy frissítés után) és az alkalmazott MediaStar chipsetnek köszönhetően kiváló a képminősége is, RGB és HDMI kimeneten egyaránt, de a médiaplayer-része kihívásokkal küzd, amit normális esetben javítani kellene. RTL Klubról még a felvétel is problémás, ha 4:3-as film közben jön egy 16:9 reklám, még ez is gondot okoz neki (pontosabban utána ennek lejátszása).
Tehát ezt csak azért írtam le, hogy ilyen buktatók is léteznek.
[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
Ha eddig analógban fogtad a földfelszíni adásokat, akkor valószínűleg van is hozzá antennád. Előbb próbáld ki azzal és ha nem megy, akkor keress másikat. A szobaantenna csak a toronyhoz közel jó, olyan max. 15 km-re (saját tapasztalat). De ez függ az adó teljesítményétől és a földrajzi viszonyoktól is.
-
Akula
őstag
Sziasztok!
Most hogy közeledik a digitális átállás, felmerült bennem a kérdés, hogy hagyományos kscs. televízió + egy DVB-T set top box elég lesz-e és ha igen, mit fogok tapasztalni.
Most 4:3 arányú a kép amit látok. Ez megmarad, vagy mi lesz vele? Úgy tudom a digitális adások 16:9 méretarányúak. Ezt nem fogja nekem a set top box módosítani, ugye?
Amúgy melyik cuccot ajánljátok nyugodt szívvel? Ja, meg kell mellé valamilyen szobaantenna is ha jól tudom"Akula Sub, ready for the deep!"
-
dosailord
tag
válasz Kernel #12402 üzenetére
Köszi szépen, ez nagyban leegyszerűsíti a próbát
A következő lépés az STB beszerzése. Szükségem lenne valamilyen nagyon olcsó, kártya fogadására is alkalmas eszközre. Ha már STB-t szerzek be, olyat szeretnék amiben a jövőben fizetős csatornákat is lehet majd fogni. Tudsz/tudtok ilyen eszközt ajánlani? -
Drone86
tag
válasz korcsi #12390 üzenetére
És azon belül?
Mivel digitális folyamot rögzítek, nincs digitális-analóg átalakítás, mennyire számítanak a különböző márkák különbségei? Nem mintha nagy választék lenne, egyet találtam csak:
Alcor DTV conax de amennyire láttam, ezt is csak rendelésre árulják...[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz dosailord #12400 üzenetére
Az antenna lejövő kábele egy csatlakozóban végződik, melyből kijön egy vékony kábel is a DC táphoz.
Ez a gyári DC-leválasztós csatlakozó (tápfeladónak is nevezik), aminek az a dolga, hogy leválaszt, így nincs miről beszélni.
Van benne a tuner irányába leválasztó kondenzátor, táp felé fojtótekercs, ami kell.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- ASUS routerek
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrotik routerek
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Óvodások homokozója
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- GAMER PC : i5-7400 / 16GB / GTX1050Ti / 120GB / 1000GB
- GAMER PC : i5-12400F / 64GB / RTX3070 / 2000GB
- MSI RX 6600 MECH 2X 8G eladó
- Új MSI 14 Cyborg FHD+ IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest