Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
zsigus
őstag
válasz Csucsu88 #10895 üzenetére
Kösd rá a PC-t, és nézd ott. Vagy nem értem, hogy mi a gond?
Így nem lehet streamelni, csak hálózaton keresztül, de a TV-k nem kezelik a különböző programok által kiküldött stream-et.
Ha rádugod a PC-t a TV-re akkor is látod a képét, ha kiterjeszted az asztalt, és a TV tunner programot átteszed/áthúzod a második kijelzőre.
-
balage25
senior tag
Ha vennék egy 1X PCI-E kártyát, az működhet egy mini-itx lap 16X PCI-E slotjában, ahová a videokártyát lehet betenni?
-
Csucsu88
tag
Sziasztok!
PC-ről lehetséges valahogy online digitális képet varázsolni a tv-re? (tv adásokra gondolok)
-
Oliverda
félisten
Az DVB-T USB-s tunerek képesek 5 voltos feszültséget biztosítani az antennának? Megnéztem párat, de a gyártók nem nagyon térnek ki erre a nem túl elhanyagolható tulajdonságra.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Killerlaca
senior tag
Mindenkinek köszönöm a válaszokat próbálkozok a javasoltakkal..
Köszönöm
Asus Z170 pro Gaming, i7-6700K, GTX 1060 6GB, OCZ 60GB, Corsair 8GB, Sharkoon 500W
-
zichie
senior tag
válasz Killerlaca #10883 üzenetére
TSreader-rel megy a streaming. A 3-4 mbit upload kevés a hd-hez, én bl meccs alatt egy upc-s ismerősnek a Digisport HD-t nyomtam át, mivel neki nincs, ott 12-13 mbit/s volt a kimenő sávszélem. Persze ez attól is függ, hogy a csatorna milyen bitrátával ad.
DVB-T esetében a két kereskedelmi alacsony bitrátával ad, azok lehet, hogy átmennének 3-4 megabiten.[ Szerkesztve ]
-
Murphistic
aktív tag
Szerintem a 3-4 megabit nem elég, ha HD-adást akarsz továbbítani átkódolás nélkül. ( Csak nem EB-t akarsz közvetítteni? )
Amivel én próbálkoztam az a mumudvb volt, bár Linux alatt. Az adást pedig VLC-vel lehetett nézni ( igaz csak wifin keresztül próbáltam, de ha már van egy működő szervered onnantól kezdve egyszerű kiküldeni a net felé is, vagy a haveroknak ). Arról nem is beszélve, hogy poén volt egyszerre három csatornát nézni .
VLC-vel webkamera képét streameltem LAN-on át, de akkor egy idő után egyszerűen megállt a kép.
Murphistic
"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."
-
Bozek
nagyúr
Elvileg VLC-vel megoldható a stream. Hogy hogyan, arra csak francia oldalt találtam, az meg nem az én nyelvem.
A SmartDVB-ben ahogy láttam, csak hálózaton keresztül lehet streamelni, nem pedig ki a NET felé. -
Killerlaca
senior tag
USB-s terratec DVB-t adást szeretnék továbbítani.
A netem az jó 3-4mb/s et tud felfele.Valamint a másik gondom hogy a media center néha lefagyassza gépem....nem tudom mi lehet a baja.
Köszönöm
Asus Z170 pro Gaming, i7-6700K, GTX 1060 6GB, OCZ 60GB, Corsair 8GB, Sharkoon 500W
-
Bozek
nagyúr
válasz Killerlaca #10881 üzenetére
Milyen tunered van? Milyen jellegű adást akarsz továbbítani? Mekkora a NET-ed feltöltése?
-
Killerlaca
senior tag
Sziasztok
Azt nem tudjátok véletlenül , hogy hogyan tudnám megosztani neten a tunerem adását?
Köszönöm.
-
Bozek
nagyúr
válasz Killerlaca #10877 üzenetére
Próbáld ki a SmartDVB-t.
-
Male
nagyúr
válasz Killerlaca #10877 üzenetére
A felvételnél be tudod állítani mennyit használhat, és melyik meghajtón. (illetve ha ott nem tudod eléggé levenni, akkor registry állítgatással is meg lehet szabni pontosan... a link már nincs meg, ahol leírták hogyan, de guglival meg fogod találni elég hamar)
-
Killerlaca
senior tag
Sziasztok
Pl azért mer nincs elég helyem így mindig megáll, hogy nincs hely.
Meg különben is had döntsem már el én.....
Na mindegy sajnos kénytelen leszek ezt használni mivel ez nem használja annyira a processzort mint a gyári szoft.Asus Z170 pro Gaming, i7-6700K, GTX 1060 6GB, OCZ 60GB, Corsair 8GB, Sharkoon 500W
-
hati
addikt
válasz Killerlaca #10873 üzenetére
Miért akarod kikapcsolni? Nagyon hasznos funkció.
-
Male
nagyúr
válasz Killerlaca #10873 üzenetére
Tudtommal nem lehet kikapcsolni... csak beállíthatod melyik meghajtóra tegye (érdemes átrakni, ha a rendszered SSD-n van, hogy ne azt gyilkolja vele)
-
Killerlaca
senior tag
Sziasztok
Azt szeretném kérdezni, hogy Windows media centerben a timeshiftet ki lehet iktatni?
Vagy van olyan másik progi ami hasonlóan proci barát mit ez?Köszönöm
-
gg72
veterán
válasz Murphistic #10871 üzenetére
Kösz.
-
Murphistic
aktív tag
Nem 8903-assal, de 8110-essel van tapasztalatom. Így elsőre szerintem csak a kimenetekben van különbség, de ez persze nem biztos.
Nos, a 8110-essel meg vagyok elégedve. Viszonylag rossz vételi körülmények között is sikerült viszonylag stabil vételt produkálnom, de a kis antenna helyzeténél szinte minden milliméter számított. Kellemes meglepetés volt, hogy az NTFS-formátumot is támogatja a felvételnél, pedig csak a FAT32 volt feltüntetve.
Igazából eddig komoly gond nem volt vele. DVB-T vevőre volt szükségünk és azt teljesíti is.Murphistic
"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."
-
gg72
veterán
Sziasztok, ismét én... Antenna-ügyben átgondoltam a dolgot és a TV-szoba fölött van egy galéria-szoba közvetlenül az ablak mellett, ahol el tudnék helyezni egy nagyobb antennát, akár kültérit is. Mit ajánlanátok pl. innen? [link] Egy úgynevezett kislepke mennyire lenne jó megoldás egy szobaantennával összehasonlítva? [link]
Illetve a STRONG SRT 8903 vevővel van valakinek tapasztalata? A Wayteq-kel valószínűleg FW-hiba miatt is volt akadozott a vétel, így azt visszavittem.
-
zsigus
őstag
Én is tanácsot szeretnék kérni ha megengeditek.
A szobaantennát szeretném kiiktatni (kevesebb kábel, több hely), most a T-s SAT TV kábele a plafonról jön le, sajnos nem tudok mellé berakni még egy kábelt, mert ez is éppen elfér a lyukban (másiknak pedig nem tudok helyet csinálni), ezért arra gondoltam, hogy a padlásra felteszek valami kínai tetőantennát (szerencsére elég jó a jelerősség, és nincs sok árnyékolás, ezért valószínűleg az is elég lenne), de a SAT vezetékét nem szívesen vágnám szét kérdés nélkül, mert 62%-os a jelminősége és 83%-os a jelerőssége, ezen annyira nem szeretnék sokat rontani.
Találtam egy ilyen közösítőt: [link], amivel elvileg megoldható a dolog, ez befolyásolná szerintetek egy antennával a műholdas vételt? Vagy ha ez nem jó tudnátok ajánlani valami ilyesmit?
Mi lehet egyébként az LNB (Single) kell még valami hozzá? Illetve egy elválasztó szűrő vagy valami hasonló kell e még hozzá, vagy csak simán egy elosztóval ketté lehet osztani a TV közelében a kettőt?
A műholdvevő fej egyébként egy Hirschmann "dupla" (két csatornás, vagy nem tudom, hogy van szakszóval), ha ez számít valamit.
Köszi a választ
[ Szerkesztve ]
-
válasz azbest #10865 üzenetére
Ez mind mind +fizetős tétel (mivel már van dvb-t vevő)
upc, és egyáb kábelszolgáltatók esetén feláras HD csomag és box kell, ami vagy horror árú, vagy legalább 1év hűség.
Műhold szintén befektetés és nem kevés macera a telepítése.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
nrc
tag
Próbáld meg az antennát a hosszabb oldalára fektetve elhelyezni, mert a sugárzás vízszintes polarizációja miatt így akár sokkal jobb is lehet a vételed.
Az ilyen erősítős beltéri és kültéri elhelyezésre tervezett kompakt antennák beállítása sok esetben egyáltalán nem könnyű feladat, mert az antenna kis méretéből és csekély nyereségéből adódóan nagyon fontos a precízen beállított pozíció és helyzet.
A legtöbb esetben az antenna nem megfelelő beállítása és elhelyezése áll a vételi problémák hátterében.Nincs könnyű dolgod egyáltalán, szép nagy falak árnyékolják be a könnyű vétel lehetőségét. Esetleg érdemes lehet még próbálkozni a lakás másik végéből is, jó hosszú, akár 10-20 méteres koax kábelt használva hosszabbításra, ha a stabil vétel semmiképpen nem akar összejönni a jelenlegi pozícióban.
[ Szerkesztve ]
-
zsigus
őstag
Én is fogom szobaantennával, szintén egy narancssárga területen.
De olyat hivatalosan nem mondtak, hogy ezzel is fogható, csak azt, hogy a világossárga a tetőantennás vételi lehetőséget, a sötétebb pedig ennél erősebb! jelerősséget jelent, de nem volt szó szobaantennáról.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Nagyon-nagyon off...
"állami kezelésű és műemléknek számító bérház", hát ahogy látom nem viszik túlzásba a ház állagmegóvását és javítását. Persze nemhogy antennát nem engednek feltenni, de esküdnék rá, hogy tatarozást sem engednék bürokratikus útvesztő nélkülAmúgy mindenkinek szokott rossz napja lenni, amikor harapósabb.
-
gg72
veterán
válasz Kernel #10855 üzenetére
Igen, valóban beettem a markating-maszlagot, hogy a digitális átállás milyen egyszerű. De azt azért te is láthatod, hogy nem én vagyok egyedül, aki szenved a dologgal, különben nem lenne ilyen hosszú ez a topic, meg a számtalan többi sem és nem csak itt a PH-n. Szóval akkor maradjunk annyiban, hogy nem a szolgáltatást fikázom le, hanem a nem megfelelő hivatalos tájékoztatást vele kapcsolatban.
De azért az előző hozzászólásoddal te is képviseltél egyfajta "gondolkosást", ami sajnos egyre inkább terjedőben van itt a PH-n, miszerint oktassuk ki a hülyegyereket, de úgy, hogy azért közben nehogy segítsünk neki.
-
Kernel
nagyúr
Hagyjuk már azt a lefedettségi térképet... fórumokon folyton ezzel jönnek, fizikával nem törődnek. Az a térkép - noha professzionális tervezőprogramokkal készült -, mégis csak tájékoztató jellegű.
Például pont olyan esetekre nem érvényes, ahol a ház másik oldalán, ellenkező irányba áll az antenna, vagy egyéb speciális esetek vannak. Nem mindegy a ház anyaga sem, különböző fémes árnyékolások, helyi reflexiók, kioltások stb.
Amíg nem volt nálunk helyi adó, én egyszerű erősítős lepkeantennával, 50 km-ről vettem az adást, de még annak is csak egy reflexióját.
Ebben a topikban is sokszor le volt már írva, hogy a design-antennák nem sokat érnek. Legalábbis nálunk, mert külföldi, németországi stb. városi viszonyok között tényleg jól szolgálhatnak.
Nekem alapvetően az a gondolkodás nem jön be, amikor valaki nem ért valamihez, de azért kapásból lefikáz egy szolgáltatást. Amit persze nekem nem tisztem védeni, hiszen semmi közöm hozzájuk, legfeljebb ismerem sajnos ezt a mentalitást, saját tapasztalatból is.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
gg72
veterán
válasz azbest #10852 üzenetére
Köszönöm a részletes választ. Az a baj (és ezt be is látom), hogy kellő elő-informáltság nélkül vágtam bele a dologba, mert én (valóban) laikus a lefedettségi térkép alapján arra gondoltam, hogy nem lesz itt semmi gond a vétellel, megveszem a dekódert, egy szobaantennát és kész. Kb. úgy, mint az analóg sugárzás idején.
Amúgy ez a belső udvar, a kép jobb szélén az antenna látható, hát sok szabad rálátásom nincs egyik adóra sem... Lepkeantenna felszerelésére sajnos nincs lehetőségem, egyrészt messze van a tető, másrészt állami kezelésű és műemléknek számító bérházban lakunk, ahol semmit sem engednek felszerelni. Érdekes, de a mostani meccs alatt javult a vétel, alig-alig szakad meg a jel.
[ Szerkesztve ]
-
zsigus
őstag
válasz azbest #10852 üzenetére
"Valószínűleg azért is jön néha ércesebb válasz a kérdésekre, mert szinte minden kérdésre hetente születik válasz és ugyanazt kell ismételgetni újra és újra."
Ezért kellene az első hozzászólásban összefoglalni a fontosabb dolgokat az antennákra, beállításra, tunnerekre stb. vonatkozóan, ahogy pl. a plazma topic-ban is van, majd beírni a topic címébe, hogy "olvasd el az 1. hsz-t!".
De ha még nem is olvassa el a többség akkor is elég lenne annyit írni, hogy olvassa el, és nem kell újra mindent leírni.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Tudtommal sehol sem mondanak beltéri lefedettséget, azzal nem tud mit kezdeni a szolgáltató, hogy egy emeletes ház belsejében laksz. Ahogy mobil telefon térerő sincs egy pincében, úgy tévé vétel sem nagyon van a háztömb belsejében.
Valószínűleg egy 2 ezer forint körül kapható kislepke és pár méter kábel segítségével a háztömb belsejéből a tetőre/erkényre kivezethető. Az más kérdés, hogy a társasházakban igencsak megnehezíthetik az ember életét a kedves szomszédok, ha nem engedik kitenni. Ha hosszú kábel kell, akkor nagyobb normális antenna kell, hogy ellensúlyozza a kábel veszteségét.Az erősítős szobaantennák általában pont ilyen szituációban nem segítenek. Parasztvakítás a legtöbb a dizájnos műanyag burkolatával együtt, de legalább drágák. Az erősítős antennák szerintem inkább nagyobb távolságokból, zavarmentes környezetben való vételre jók. Mint például én fogom 30km távról a szentesi adót egy sima régifajta kerek hálós erősítős szobaantennával, de városban szinte nincs különbség aközt hogy azt dugom-e be, vagy a sima botantennát. Haverom beltérre letett egy hátsó rács nélküli passzív kislepkét a szobájába, ahol a botantennával nem volt vétele, s így stabilan vesz minden muxot.
Valószínűleg azért is jön néha ércesebb válasz a kérdésekre, mert szinte minden kérdésre hetente születik válasz és ugyanazt kell ismételgetni újra és újra.
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
válasz Kernel #10850 üzenetére
Megmondanád nekem, hogy milyen játékantenákkal szórakozok, amikor a lefedettségi térkép alapján egy beltéri antenna is elég lenne a normális vételhez?
Ahelyett, hogy lekezelően kioktatsz, ajánlj már légyszíves akkor egy jó antennát, ami nem a játék-kategóriába tartozik.A kis t...öm tele van az ilyen hsz.ekkel, amiben a segítőkészség csírája sincs meg, csak a leugatás.
[ Szerkesztve ]
-
zsigus
őstag
De azt írtad, hogy meglett a megfelelő jelerősség, gondolom akkor mégis működnie kellene, csak valami zavarhat.
No mindegy, majd egyszer próbáld meg "kiszűrni" a zavaró dolgokat; vagy nem tudom hogy mennyit használna (valami szaki kijavít ha rosszul mondom), de bizonyos kábeleknél belül alufólia van (vagy valami hasonló), esetleg próbáld meg körbetekerni alufóliával az antenna kábelét azon a részen ahol sűrűsödnek az eszközök/kábelek, hátha leárnyékolja... (csak vigyázz, hogy ne érjen hozzá a csatlakozó fém részéhez.)
Más ötletem nincs.
[ Szerkesztve ]
-
zsigus
őstag
Amennyire én tudom amíg az analógot nem lövik le, nem fognak teljes teljesítménnyel üzemelni az adók.
De ha itt az isten háta mögött megoldható a tökéletes vétel (100% minőség, 90% jelerősség, és most már képhibák sincsenek, kb. 2x1 órányi kísérletezés után) akkor nálad is működnie kellene.
-
gg72
veterán
Úgy próbáltam, hogy én magam forgattam, tettem ide-oda, de semmi javulás. 85 a jelminőség maximuma nálam, de így is nagyon gyakran akad.
zsigus: Én is valami hasonlóra gyanakszom, de igazából nincs kedvem és idegrendszerem tovább játszadozni vele, így is ráment az egész napom... Ilyen szempontból egyetértek dudika10-val, amíg ez az egész DVB-T ilyen gyerekcipőban jár, nekem nem kell belőle. Direkt megnéztem a lefedettségi térképet és mennie kellene beltéri antennával itt a belvárosban, de még kültérivel sem műxik. Ez nekem egyelőre felejtős sajnos.
-
Gabesz87
veterán
válasz dudika10 #10840 üzenetére
Az az érdekes, hogy amikor először kipróbáltam, a kicsit antennával (amúgy ilyenem van: [link], csak a távja még nem ilyen, gondolom nekem vmi korábbi típus lehet, vagy nem tudom...az antennája meg ilyen: [link])
a szobámban, ami pont a másik oldalon van (nagyjából észak-északkeleti irányba néz), mint ahol most használom, tök jól működött. Aztán átvittem a nagy szobába az ellenkező oldalra (dél-délnyugati), és ott meg a szobában a nagyobb antennával is képtelen voltam befogni...ezért kellett száműzni az erkélyre az antennát De mindegy, lényeg hogy így megy, kis akadást meg még kibírok. Nagyszobában van a projektor, amin meccset és F1-et nézek Úgyhogy örülök, hogy így is sikerült megoldani. -
zsigus
őstag
Szerintem itt nem az antennával van gond, hanem azzal hogy valami bezavar.
Nálam is ez van, ha kihúzom a HDMI kábeleket, és áramtalanítom az STB-t tökéletes a jelerősség, ha a kábelek a helyükön vannak nálam is produkál néha kockásodást.Ráadásul a műhold kábele is mellette fut, mióta megvan szintén gyengült a jel.
Ha hosszú vezetéke van az antennának próbáld meg máshová tenni, és húzz ki/kapcsolj ki mindent a tv körül és így próbáld meg. Aztán ha sorban visszakapcsolod megtudod mivel van gond.
-
dudika10
veterán
válasz Gabesz87 #10835 üzenetére
Hol laksz pontosan?
Csak a tornyok és a környezet miatt érdekel. Nem betörni akarok és ellopni az antennát.Amíg nem les hasonló a lefedettsége a DVB-T-nek mint az analógnak, addig a hajukra kenhetik részemről...
Pedig most a VB-t és a Forma1-et is nézném szívesen HD-ban.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Gabesz87
veterán
Nekem ilyen szobaantennám van: [link] Jó nagyra kihúzható a 2 antenna. Én is körbezárt, udvaros társasházban lakom a 3-on, és van még felettem is vagy 3 emelet. Kitettem tegnap ez erkélyre, és úgy néztem az EB-t. Jelerősség nem tudom mennyi volt, de a minőség az ha nem tévedek elég magas, talán 100%...De erre most nem esküszöm meg. Nagyon ritkán akadt be csak a kép 1-1 pillanatra. Jobb mint a vevőmhöz adott kis antennával. Azzal olyan 60-70% körüli volt.
-
gg72
veterán
válasz Bloksma #10833 üzenetére
Közben kicseréltem az antennát egy kültérire [link] és hiába lett a a jelerősség 90, a jelminőség 85, továbbra is erősen szaggat a kép. Így asszem nekem egy napig tartott a mindigTV kisérletem... Sajnos nagyon leárnyékol a belső udvar, ahol lakunk, ráadásul fölöttem van még 2 emelet, hiába van 2 adótorony is 10 km-en belül.
-
Gabesz87
veterán
DVB-T vevő antennát szinte bárhol kapsz, Praktiker, vagy akármilyen műszaki áruházban szerintem. Én is úgy nézem most az EB-t, hogy egy ilyen nagyobb antennát (nem amit kaptam a tunerhez) kitettem az erkélyre, és a mindigTV faszán jön A kicsivel is próbáltam, az is befogta, csak ezzel a nagyobbal azért mégiscsak jobb a jel. Szóval szerintem vegyél valami tisztességes antennát, és nem lesz gond!
-
-
gg72
veterán
Megvan a WayteQ HD-95CX beltérim és hozzá egy Hirschmann beltéri antenna [link], a jelerősség 86, a jelminőség 83 körül van, azonban elég gyakran kihagy a kép... Mit tudok tenni? Van ennél jobb beltéri antenna is? Kültérire nincs lehetőségem sajnos...
A Thomson ANT1410 típust eléggé dícsérik.
-
G@ß!
őstag
Sziasztok!
Szereztem egy ilyen laptophoz tartozó tunert. [link]
Egy bajom van, nem látja a dvb-t adásokat.
Rálátok a toronyra, mégse fog be semmit. (analóg adást fogja!)
Mit ronthattam el?Köszi
-
zichie
senior tag
Nekem marad a PC-s megoldás side by side -> anaglyph konverzióval és pár száz forintos színes papírszemüveggel. Legalább nem kell hozzá méregdrága 3D tévé. Erős pc viszont igen a real time konverzió miatt. Gyakorlatban kipróbáltam már és működik igaz nem az m3d teszten, hanem műholdas 3d tesztadáson.
[ Szerkesztve ]
-
wassermann
Topikgazda
-
gulyasa
őstag
válasz gyáliSanyi #10818 üzenetére
Az alaplapokon szokott lenni egy-két ún. alaplapi USB kivezetés, amelyekre lehet csatlakoztatni további USB portokat.
Ezek lehetnek olyanok, mint a te számítógép házadhoz tartozó előlapi portok, de lehet hátul egy bővítőhelyet elfoglaló USB port is.
Pl. ilyen: [kép][ Szerkesztve ]
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
Pöstiek örülhetnek, a vidékiek meg levannak sz...a: [link]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
gyáliSanyi
őstag
Hi!
A számítógépem háza elején van 2 USB csatlakozó/kimenet, de ezzel néha van valami gond.
Ez valami külön alaplapra csatlakoztatott egység lehet, de nem tudom a nevét.
Tudnátok ebben segíteni, hogy létezik-e ilyen meg, hogy mi is a neve.Live poor, die rich.
-
Watt25
veterán
válasz Nyirike #10816 üzenetére
HD-s antenna nincs. Antenna van. Abból van jó, meg kevésbé jó.
Az, hogy neked milyen kell, a vételi viszonyoktól függ. Mennyire vagy takarásban, milyen messze vagy az adótoronyról, stb.Az antennát az antenna csatlakozóba kell dugni, bármilyen meglepő...
3 lehetőséged van:
1. Cserélgeted a UPC kábelt és az antenna kábelt.
2. Veszel egy DVB-T Set-top-box-ot és ennek már van HDMI kimenete (ha olyat veszel), amit bedughatsz a TV-d HDMI csatlakozójába.
3. Veszel egy antenna közösítőt. Ennek az elve az, hogy azon ferkiket, amelyeket a MindigTV használ, azt az antenna felől engedi a TV-be, a többit meg a kábeltv felől. (De ellenőrizni kell, hogy ne legyen "frekvenciaütközés")[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Nyirike
csendes tag
Hali!
Érdeklődnék hogy van egy Viera G30-m és UPC mediacard-al megy a cucc. Ez eddig ok. Nem vagyok hajlando évi 12.000 Ft-t fizetni olyan HD adásokért ami csak ritkán érdekel. Most pl. a FOCI EB / Olimpia miatt kellene (3 hónapig). Milyen antennát érdemes venni ami HD-ben fogja az m1-t? Van olyan antenna ami HDMI-vel csatlakozik a TV-hez? Ugyanis az antenna csatalkozót már foglalja a UPC
Thx
-
gg72
veterán
Egy DVB-T dekóder kellene nekem m1 HD vételéhez (mindigTV), ugyanis a fullHD TV-mben sajnos nincs megfelelő tuner. Mit ajánlotok? Első körben a WayteQ HD-95CX típust néztem, de aztán elég sok gondról olvastam vele kapcsolatban. BP belvárosban lakunk és a lefedettségi térkép alapján elvileg elég lenne hozzá egy belső antenna.
-
egykettő
aktív tag
válasz Mr. Teddy #10796 üzenetére
nekem is ez van/volt, ami fura, hogy eddig röccenés nélkül ment, most meg 80-100% proci és darabos kép.
VLC-nél ez segítet: http://wiki.videolan.org/VLC_GPU_Decoding így most nem terheli a procit és pöpec a kép.
smartdvb-nél meg (#10793) azbest hozzászólása segít, bár nekem rtl klubra audio decoder hibát dob, de ez így is marad, mert nem vagyok hajlandó további codeket telepíteni(régi beidegződés).[ Szerkesztve ]
-
gruang
csendes tag
sziasztok!
vettem egy leadtek dtv1800h típusú tv-kártyát. media centerrel és winfast pvr2vel is tökéletesen működik, azonban legjobb képminőséget a pvr2-ben evr renderer+hardveres gyorsítással sikerült elérnem. a probléma csak az, hogy ekkor a kép random időközönként megakad, a hang megy tovább és ha elkapcsolok majd vissza, akkor újra megy rendesen. ezt az elkapcsolásos megoldást 3-4-szer sikerül eljátszani, utána pedig kifagy az egész lejátszó és task managerrel kell lelőnöm. tud esetleg erre vki megoldást? vagy esetleg egy másik progit, amivel hardveres gyorsítással lehet kicsit javítani a minőségen?
előre is köszi a válaszokat! -
-
Male
nagyúr
válasz bogyo74 #10800 üzenetére
Jó tipp, szórom is ki a szögeket a következő fontos műsor előtt
Mr. Teddy: Próbáltam a gyárit a kártyámhoz (Terratec HomeCinema), aztán a SmartDVB-t majd a DVBViewer-t (igaz, a demót csak)... mindegyikkel volt szívás, aztán végül elindítottam a Winhez mellékelt Windows Media Centert-t, ami simán megtalált minden csatornát, jó a kép, nem akadozik, stabilan teszi a dolgát... szóval ha a te winedben is van, akkor megpróbálnám a helyedben. (SmartDVB-t azért arra használom, hogy az antennát belőjem, mert szépen mutatja a jelszintet.)
...ha SSD-d van, akkor a felvételi meghajtót állítsd át valamelyik vinyóra... azért erre gondolhattak volna, mert a timeshift állandóan aktív benne, így folyamatosan ír a rendszer vinyóra alapértelmezésben, ami nem tesz jót egy SSD-nek. -
soldner
tag
válasz P.O.C. #10804 üzenetére
Ezt a 4 DVB-C képes boxot tudom ajánlani:
Orchid Maxevo CT CICX HD PVR
Synaps CHD-3000
Alma C2200
Optibox Gekko Cable HDA nagy mennyiségű HD adás rögzítésére azt tudom mondani, hogy kicsit még gyerekcipőben járnak ezek a boxok.
Sok bennük a szoftver hiba.Nem akarok marhaságokat írni, de mintha a UPC hálózatán nem működnének.
Mivel ott a szolgáltató által hozzárendelt készülék szükséges. De ez nem 100%, majd valaki aki UPC-s megerősíti vagy cáfolja.[ Szerkesztve ]
-
P.O.C.
tag
Üdv Urak!
Nem vagyok otthon a témában, így egy ilyen egyszerű kérdésem lenne:
Milyen DVB-C tunert ajánlanátok? Mindenféleképpen belső kéne, a szolgáltató valószínűleg Digi, de befigyelhet a UPC is...A cél nagy mennyiségű adás rögzítése.
köszi
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Lehet, hogy hülyeség, de arra gondoltam, hogy az USB-s tuneremhez kapott kis digitális antennát - amivel most úgy tudom befogni a MindigTV szabadon fogható csatornáit, hogy az ablakon át kiteszem az erkélykorlátra - nem lehet valahogy rákötni magára a korlátra, hogy az egy nagy antennaként működjön?
-
zsigus
őstag
válasz Zoci21 #10798 üzenetére
Ahogy olvasom a FAQ-t nem írnak másról csak set-top-box-ról, szóval a kártyaolvasó nem jó.
Ez sajnos nem így működik, hogy átteszed a kártyát és jó lesz, a szolgáltatónak is lehetőséget kell adnia arra, hogy használhasd a TV-ben a kártyát.
Egyébként érdemes lenne a TV-t bekalibrálni, rengeteg cikk és teszt foglalkozik ma már a TV-kkel és biztosan megtalálod valahol a TV-dhez megfelelő beállításokat valahol.
Ha pedig nem HDMI kábellel van a TV-hez csatlakoztatva a box akkor mindenképp próbáld meg azzal, mert a SCART/Kompozit nem valami jó megoldás. Teljesen más lesz az eredmény a HDMI-vel.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : i5-7400 / 16GB / GTX1050Ti / 120GB / 1000GB
- GAMER PC : i5-12400F / 64GB / RTX3070 / 2000GB
- MSI RX 6600 MECH 2X 8G eladó
- Új MSI 14 Cyborg FHD+ IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest