Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- A kínai routerek mellőzését kéri az amerikai kongresszusi bizottság
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Apple asztali gépek
- PCI Express 6.0-s SSD-t demonstrált a Micron és az Astera Labs
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zsigus
őstag
válasz
Csucsu88 #10895 üzenetére
Kösd rá a PC-t, és nézd ott. Vagy nem értem, hogy mi a gond?
Így nem lehet streamelni, csak hálózaton keresztül, de a TV-k nem kezelik a különböző programok által kiküldött stream-et.
Ha rádugod a PC-t a TV-re akkor is látod a képét, ha kiterjeszted az asztalt, és a TV tunner programot átteszed/áthúzod a második kijelzőre.
-
Csucsu88
tag
Sziasztok!
PC-ről lehetséges valahogy online digitális képet varázsolni a tv-re? (tv adásokra gondolok)
-
Oliverda
félisten
Az DVB-T USB-s tunerek képesek 5 voltos feszültséget biztosítani az antennának? Megnéztem párat, de a gyártók nem nagyon térnek ki erre a nem túl elhanyagolható tulajdonságra.
-
Killerlaca
senior tag
Mindenkinek köszönöm a válaszokat próbálkozok a javasoltakkal..
Köszönöm
-
zichie
senior tag
válasz
Killerlaca #10883 üzenetére
TSreader-rel megy a streaming. A 3-4 mbit upload kevés a hd-hez, én bl meccs alatt egy upc-s ismerősnek a Digisport HD-t nyomtam át, mivel neki nincs, ott 12-13 mbit/s volt a kimenő sávszélem. Persze ez attól is függ, hogy a csatorna milyen bitrátával ad.
DVB-T esetében a két kereskedelmi alacsony bitrátával ad, azok lehet, hogy átmennének 3-4 megabiten. -
Murphistic
aktív tag
válasz
Szerintem a 3-4 megabit nem elég, ha HD-adást akarsz továbbítani átkódolás nélkül. ( Csak nem EB-t akarsz közvetítteni?
)
Amivel én próbálkoztam az a mumudvb volt, bár Linux alatt. Az adást pedig VLC-vel lehetett nézni ( igaz csak wifin keresztül próbáltam, de ha már van egy működő szervered onnantól kezdve egyszerű kiküldeni a net felé is, vagy a haveroknak ). Arról nem is beszélve, hogy poén volt egyszerre három csatornát nézni
.
VLC-vel webkamera képét streameltem LAN-on át, de akkor egy idő után egyszerűen megállt a kép.
Murphistic
-
Bozek
nagyúr
válasz
Elvileg VLC-vel megoldható a stream. Hogy hogyan, arra csak francia oldalt találtam, az meg nem az én nyelvem.
A SmartDVB-ben ahogy láttam, csak hálózaton keresztül lehet streamelni, nem pedig ki a NET felé. -
Bozek
nagyúr
válasz
Killerlaca #10881 üzenetére
Milyen tunered van? Milyen jellegű adást akarsz továbbítani? Mekkora a NET-ed feltöltése?
-
Killerlaca
senior tag
Sziasztok
Azt nem tudjátok véletlenül , hogy hogyan tudnám megosztani neten a tunerem adását?
Köszönöm.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Killerlaca #10877 üzenetére
Próbáld ki a SmartDVB-t.
-
Male
nagyúr
válasz
Killerlaca #10877 üzenetére
A felvételnél be tudod állítani mennyit használhat, és melyik meghajtón. (illetve ha ott nem tudod eléggé levenni, akkor registry állítgatással is meg lehet szabni pontosan... a link már nincs meg, ahol leírták hogyan, de guglival meg fogod találni elég hamar)
-
hati
addikt
válasz
Killerlaca #10873 üzenetére
Miért akarod kikapcsolni? Nagyon hasznos funkció.
-
Male
nagyúr
válasz
Killerlaca #10873 üzenetére
Tudtommal nem lehet kikapcsolni... csak beállíthatod melyik meghajtóra tegye (érdemes átrakni, ha a rendszered SSD-n van, hogy ne azt gyilkolja vele)
-
Killerlaca
senior tag
Sziasztok
Azt szeretném kérdezni, hogy Windows media centerben a timeshiftet ki lehet iktatni?
Vagy van olyan másik progi ami hasonlóan proci barát mit ez?Köszönöm
-
gg72
veterán
válasz
Murphistic #10871 üzenetére
Kösz.
-
Murphistic
aktív tag
Nem 8903-assal, de 8110-essel van tapasztalatom. Így elsőre szerintem csak a kimenetekben van különbség, de ez persze nem biztos.
Nos, a 8110-essel meg vagyok elégedve. Viszonylag rossz vételi körülmények között is sikerült viszonylag stabil vételt produkálnom, de a kis antenna helyzeténél szinte minden milliméter számított. Kellemes meglepetés volt, hogy az NTFS-formátumot is támogatja a felvételnél, pedig csak a FAT32 volt feltüntetve.
Igazából eddig komoly gond nem volt vele. DVB-T vevőre volt szükségünk és azt teljesíti is.Murphistic
-
gg72
veterán
Sziasztok, ismét én...
Antenna-ügyben átgondoltam a dolgot és a TV-szoba fölött van egy galéria-szoba közvetlenül az ablak mellett, ahol el tudnék helyezni egy nagyobb antennát, akár kültérit is. Mit ajánlanátok pl. innen? [link] Egy úgynevezett kislepke mennyire lenne jó megoldás egy szobaantennával összehasonlítva? [link]
Illetve a STRONG SRT 8903 vevővel van valakinek tapasztalata? A Wayteq-kel valószínűleg FW-hiba miatt is volt akadozott a vétel, így azt visszavittem.
-
zsigus
őstag
Én is tanácsot szeretnék kérni ha megengeditek.
A szobaantennát szeretném kiiktatni (kevesebb kábel, több hely), most a T-s SAT TV kábele a plafonról jön le, sajnos nem tudok mellé berakni még egy kábelt, mert ez is éppen elfér a lyukban (másiknak pedig nem tudok helyet csinálni), ezért arra gondoltam, hogy a padlásra felteszek valami kínai tetőantennát (szerencsére elég jó a jelerősség, és nincs sok árnyékolás, ezért valószínűleg az is elég lenne), de a SAT vezetékét nem szívesen vágnám szét kérdés nélkül, mert 62%-os a jelminősége és 83%-os a jelerőssége, ezen annyira nem szeretnék sokat rontani.
Találtam egy ilyen közösítőt: [link], amivel elvileg megoldható a dolog, ez befolyásolná szerintetek egy antennával a műholdas vételt? Vagy ha ez nem jó tudnátok ajánlani valami ilyesmit?
Mi lehet egyébként az LNB (Single) kell még valami hozzá? Illetve egy elválasztó szűrő vagy valami hasonló kell e még hozzá, vagy csak simán egy elosztóval ketté lehet osztani a TV közelében a kettőt?
A műholdvevő fej egyébként egy Hirschmann "dupla" (két csatornás, vagy nem tudom, hogy van szakszóval), ha ez számít valamit.
Köszi a választ
-
-
nrc
tag
Próbáld meg az antennát a hosszabb oldalára fektetve elhelyezni, mert a sugárzás vízszintes polarizációja miatt így akár sokkal jobb is lehet a vételed.
Az ilyen erősítős beltéri és kültéri elhelyezésre tervezett kompakt antennák beállítása sok esetben egyáltalán nem könnyű feladat, mert az antenna kis méretéből és csekély nyereségéből adódóan nagyon fontos a precízen beállított pozíció és helyzet.
A legtöbb esetben az antenna nem megfelelő beállítása és elhelyezése áll a vételi problémák hátterében.Nincs könnyű dolgod egyáltalán, szép nagy falak árnyékolják be a könnyű vétel lehetőségét. Esetleg érdemes lehet még próbálkozni a lakás másik végéből is, jó hosszú, akár 10-20 méteres koax kábelt használva hosszabbításra, ha a stabil vétel semmiképpen nem akar összejönni a jelenlegi pozícióban.
-
zsigus
őstag
Én is fogom szobaantennával, szintén egy narancssárga területen.
De olyat hivatalosan nem mondtak, hogy ezzel is fogható, csak azt, hogy a világossárga a tetőantennás vételi lehetőséget, a sötétebb pedig ennél erősebb! jelerősséget jelent, de nem volt szó szobaantennáról.
-
azbest
félisten
Nagyon-nagyon off...
"állami kezelésű és műemléknek számító bérház", hát ahogy látom nem viszik túlzásba a ház állagmegóvását és javítását. Persze nemhogy antennát nem engednek feltenni, de esküdnék rá, hogy tatarozást sem engednék bürokratikus útvesztő nélkülAmúgy mindenkinek szokott rossz napja lenni, amikor harapósabb.
-
gg72
veterán
válasz
Kernel #10855 üzenetére
Igen, valóban beettem a markating-maszlagot, hogy a digitális átállás milyen egyszerű. De azt azért te is láthatod, hogy nem én vagyok egyedül, aki szenved a dologgal, különben nem lenne ilyen hosszú ez a topic, meg a számtalan többi sem és nem csak itt a PH-n. Szóval akkor maradjunk annyiban, hogy nem a szolgáltatást fikázom le, hanem a nem megfelelő hivatalos tájékoztatást vele kapcsolatban.
De azért az előző hozzászólásoddal te is képviseltél egyfajta "gondolkosást", ami sajnos egyre inkább terjedőben van itt a PH-n, miszerint oktassuk ki a hülyegyereket, de úgy, hogy azért közben nehogy segítsünk neki.
-
Kernel
nagyúr
Hagyjuk már azt a lefedettségi térképet... fórumokon folyton ezzel jönnek, fizikával nem törődnek. Az a térkép - noha professzionális tervezőprogramokkal készült -, mégis csak tájékoztató jellegű.
Például pont olyan esetekre nem érvényes, ahol a ház másik oldalán, ellenkező irányba áll az antenna, vagy egyéb speciális esetek vannak. Nem mindegy a ház anyaga sem, különböző fémes árnyékolások, helyi reflexiók, kioltások stb.
Amíg nem volt nálunk helyi adó, én egyszerű erősítős lepkeantennával, 50 km-ről vettem az adást, de még annak is csak egy reflexióját.
Ebben a topikban is sokszor le volt már írva, hogy a design-antennák nem sokat érnek. Legalábbis nálunk, mert külföldi, németországi stb. városi viszonyok között tényleg jól szolgálhatnak.
Nekem alapvetően az a gondolkodás nem jön be, amikor valaki nem ért valamihez, de azért kapásból lefikáz egy szolgáltatást. Amit persze nekem nem tisztem védeni, hiszen semmi közöm hozzájuk, legfeljebb ismerem sajnos ezt a mentalitást, saját tapasztalatból is.
-
gg72
veterán
válasz
azbest #10852 üzenetére
Köszönöm a részletes választ. Az a baj (és ezt be is látom), hogy kellő elő-informáltság nélkül vágtam bele a dologba, mert én (valóban) laikus a lefedettségi térkép alapján arra gondoltam, hogy nem lesz itt semmi gond a vétellel, megveszem a dekódert, egy szobaantennát és kész. Kb. úgy, mint az analóg sugárzás idején.
Amúgy ez a belső udvar, a kép jobb szélén az antenna látható, hát sok szabad rálátásom nincs egyik adóra sem... Lepkeantenna felszerelésére sajnos nincs lehetőségem, egyrészt messze van a tető, másrészt állami kezelésű és műemléknek számító bérházban lakunk, ahol semmit sem engednek felszerelni. Érdekes, de a mostani meccs alatt javult a vétel, alig-alig szakad meg a jel.
-
zsigus
őstag
válasz
azbest #10852 üzenetére
"Valószínűleg azért is jön néha ércesebb válasz a kérdésekre, mert szinte minden kérdésre hetente születik válasz és ugyanazt kell ismételgetni újra és újra."
Ezért kellene az első hozzászólásban összefoglalni a fontosabb dolgokat az antennákra, beállításra, tunnerekre stb. vonatkozóan, ahogy pl. a plazma topic-ban is van, majd beírni a topic címébe, hogy "olvasd el az 1. hsz-t!".
De ha még nem is olvassa el a többség akkor is elég lenne annyit írni, hogy olvassa el, és nem kell újra mindent leírni.
-
azbest
félisten
Tudtommal sehol sem mondanak beltéri lefedettséget, azzal nem tud mit kezdeni a szolgáltató, hogy egy emeletes ház belsejében laksz. Ahogy mobil telefon térerő sincs egy pincében, úgy tévé vétel sem nagyon van a háztömb belsejében.
Valószínűleg egy 2 ezer forint körül kapható kislepke és pár méter kábel segítségével a háztömb belsejéből a tetőre/erkényre kivezethető. Az más kérdés, hogy a társasházakban igencsak megnehezíthetik az ember életét a kedves szomszédok, ha nem engedik kitenni. Ha hosszú kábel kell, akkor nagyobb normális antenna kell, hogy ellensúlyozza a kábel veszteségét.Az erősítős szobaantennák általában pont ilyen szituációban nem segítenek. Parasztvakítás a legtöbb a dizájnos műanyag burkolatával együtt, de legalább drágák. Az erősítős antennák szerintem inkább nagyobb távolságokból, zavarmentes környezetben való vételre jók. Mint például én fogom 30km távról a szentesi adót egy sima régifajta kerek hálós erősítős szobaantennával, de városban szinte nincs különbség aközt hogy azt dugom-e be, vagy a sima botantennát. Haverom beltérre letett egy hátsó rács nélküli passzív kislepkét a szobájába, ahol a botantennával nem volt vétele, s így stabilan vesz minden muxot.
Valószínűleg azért is jön néha ércesebb válasz a kérdésekre, mert szinte minden kérdésre hetente születik válasz és ugyanazt kell ismételgetni újra és újra.
-
gg72
veterán
válasz
Kernel #10850 üzenetére
Megmondanád nekem, hogy milyen játékantenákkal szórakozok, amikor a lefedettségi térkép alapján egy beltéri antenna is elég lenne a normális vételhez?
Ahelyett, hogy lekezelően kioktatsz, ajánlj már légyszíves akkor egy jó antennát, ami nem a játék-kategóriába tartozik.A kis t...öm tele van az ilyen hsz.ekkel, amiben a segítőkészség csírája sincs meg, csak a leugatás.
-
zsigus
őstag
De azt írtad, hogy meglett a megfelelő jelerősség, gondolom akkor mégis működnie kellene, csak valami zavarhat.
No mindegy, majd egyszer próbáld meg "kiszűrni" a zavaró dolgokat; vagy nem tudom hogy mennyit használna (valami szaki kijavít ha rosszul mondom), de bizonyos kábeleknél belül alufólia van (vagy valami hasonló), esetleg próbáld meg körbetekerni alufóliával az antenna kábelét azon a részen ahol sűrűsödnek az eszközök/kábelek, hátha leárnyékolja... (csak vigyázz, hogy ne érjen hozzá a csatlakozó fém részéhez.)
Más ötletem nincs.
-
zsigus
őstag
Amennyire én tudom amíg az analógot nem lövik le, nem fognak teljes teljesítménnyel üzemelni az adók.
De ha itt az isten háta mögött megoldható a tökéletes vétel (100% minőség, 90% jelerősség, és most már képhibák sincsenek, kb. 2x1 órányi kísérletezés után) akkor nálad is működnie kellene.
-
gg72
veterán
Úgy próbáltam, hogy én magam forgattam, tettem ide-oda, de semmi javulás. 85 a jelminőség maximuma nálam, de így is nagyon gyakran akad.
zsigus: Én is valami hasonlóra gyanakszom, de igazából nincs kedvem és idegrendszerem tovább játszadozni vele, így is ráment az egész napom... Ilyen szempontból egyetértek dudika10-val, amíg ez az egész DVB-T ilyen gyerekcipőban jár, nekem nem kell belőle. Direkt megnéztem a lefedettségi térképet és mennie kellene beltéri antennával itt a belvárosban, de még kültérivel sem műxik. Ez nekem egyelőre felejtős sajnos.
-
Gabesz87
veterán
válasz
dudika10 #10840 üzenetére
Az az érdekes, hogy amikor először kipróbáltam, a kicsit antennával (amúgy ilyenem van: [link], csak a távja még nem ilyen, gondolom nekem vmi korábbi típus lehet, vagy nem tudom...az antennája meg ilyen: [link])
a szobámban, ami pont a másik oldalon van (nagyjából észak-északkeleti irányba néz), mint ahol most használom, tök jól működött. Aztán átvittem a nagy szobába az ellenkező oldalra (dél-délnyugati), és ott meg a szobában a nagyobb antennával is képtelen voltam befogni...ezért kellett száműzni az erkélyre az antennátDe mindegy, lényeg hogy így megy, kis akadást meg még kibírok. Nagyszobában van a projektor, amin meccset és F1-et nézek
Úgyhogy örülök, hogy így is sikerült megoldani.
-
zsigus
őstag
Szerintem itt nem az antennával van gond, hanem azzal hogy valami bezavar.
Nálam is ez van, ha kihúzom a HDMI kábeleket, és áramtalanítom az STB-t tökéletes a jelerősség, ha a kábelek a helyükön vannak nálam is produkál néha kockásodást.Ráadásul a műhold kábele is mellette fut, mióta megvan szintén gyengült a jel.
Ha hosszú vezetéke van az antennának próbáld meg máshová tenni, és húzz ki/kapcsolj ki mindent a tv körül és így próbáld meg. Aztán ha sorban visszakapcsolod megtudod mivel van gond.
-
dudika10
veterán
válasz
Gabesz87 #10835 üzenetére
Hol laksz pontosan?
Csak a tornyok és a környezet miatt érdekel. Nem betörni akarok és ellopni az antennát.Amíg nem les hasonló a lefedettsége a DVB-T-nek mint az analógnak, addig a hajukra kenhetik részemről...
Pedig most a VB-t és a Forma1-et is nézném szívesen HD-ban. -
Gabesz87
veterán
Nekem ilyen szobaantennám van: [link] Jó nagyra kihúzható a 2 antenna. Én is körbezárt, udvaros társasházban lakom a 3-on, és van még felettem is vagy 3 emelet. Kitettem tegnap ez erkélyre, és úgy néztem az EB-t. Jelerősség nem tudom mennyi volt, de a minőség az ha nem tévedek elég magas, talán 100%...De erre most nem esküszöm meg. Nagyon ritkán akadt be csak a kép 1-1 pillanatra. Jobb mint a vevőmhöz adott kis antennával. Azzal olyan 60-70% körüli volt.
-
gg72
veterán
válasz
Bloksma #10833 üzenetére
Közben kicseréltem az antennát egy kültérire [link] és hiába lett a a jelerősség 90, a jelminőség 85, továbbra is erősen szaggat a kép. Így asszem nekem egy napig tartott a mindigTV kisérletem... Sajnos nagyon leárnyékol a belső udvar, ahol lakunk, ráadásul fölöttem van még 2 emelet, hiába van 2 adótorony is 10 km-en belül.
-
Gabesz87
veterán
DVB-T vevő antennát szinte bárhol kapsz, Praktiker, vagy akármilyen műszaki áruházban szerintem. Én is úgy nézem most az EB-t, hogy egy ilyen nagyobb antennát (nem amit kaptam a tunerhez) kitettem az erkélyre, és a mindigTV faszán jön
A kicsivel is próbáltam, az is befogta, csak ezzel a nagyobbal azért mégiscsak jobb a jel. Szóval szerintem vegyél valami tisztességes antennát, és nem lesz gond!
-
-
gg72
veterán
Megvan a WayteQ HD-95CX beltérim és hozzá egy Hirschmann beltéri antenna [link], a jelerősség 86, a jelminőség 83 körül van, azonban elég gyakran kihagy a kép... Mit tudok tenni? Van ennél jobb beltéri antenna is? Kültérire nincs lehetőségem sajnos...
A Thomson ANT1410 típust eléggé dícsérik.
-
G@ß!
őstag
Sziasztok!
Szereztem egy ilyen laptophoz tartozó tunert. [link]
Egy bajom van, nem látja a dvb-t adásokat.
Rálátok a toronyra, mégse fog be semmit. (analóg adást fogja!)
Mit ronthattam el?Köszi
-
zichie
senior tag
Nekem marad a PC-s megoldás side by side -> anaglyph konverzióval és pár száz forintos színes papírszemüveggel. Legalább nem kell hozzá méregdrága 3D tévé. Erős pc viszont igen a real time konverzió miatt. Gyakorlatban kipróbáltam már és működik igaz nem az m3d teszten, hanem műholdas 3d tesztadáson.
-
wassermann
Topikgazda
-
gulyasa
őstag
válasz
gyáliSanyi #10818 üzenetére
Az alaplapokon szokott lenni egy-két ún. alaplapi USB kivezetés, amelyekre lehet csatlakoztatni további USB portokat.
Ezek lehetnek olyanok, mint a te számítógép házadhoz tartozó előlapi portok, de lehet hátul egy bővítőhelyet elfoglaló USB port is.
Pl. ilyen: [kép] -
Pöstiek örülhetnek, a vidékiek meg levannak sz...a: [link]
-
gyáliSanyi
őstag
Hi!
A számítógépem háza elején van 2 USB csatlakozó/kimenet, de ezzel néha van valami gond.
Ez valami külön alaplapra csatlakoztatott egység lehet, de nem tudom a nevét.
Tudnátok ebben segíteni, hogy létezik-e ilyen meg, hogy mi is a neve. -
Watt25
veterán
válasz
Nyirike #10816 üzenetére
HD-s antenna nincs. Antenna van. Abból van jó, meg kevésbé jó.
Az, hogy neked milyen kell, a vételi viszonyoktól függ. Mennyire vagy takarásban, milyen messze vagy az adótoronyról, stb.Az antennát az antenna csatlakozóba kell dugni, bármilyen meglepő...
3 lehetőséged van:
1. Cserélgeted a UPC kábelt és az antenna kábelt.
2. Veszel egy DVB-T Set-top-box-ot és ennek már van HDMI kimenete (ha olyat veszel), amit bedughatsz a TV-d HDMI csatlakozójába.
3. Veszel egy antenna közösítőt. Ennek az elve az, hogy azon ferkiket, amelyeket a MindigTV használ, azt az antenna felől engedi a TV-be, a többit meg a kábeltv felől. (De ellenőrizni kell, hogy ne legyen "frekvenciaütközés") -
Nyirike
csendes tag
Hali!
Érdeklődnék hogy van egy Viera G30-m és UPC mediacard-al megy a cucc. Ez eddig ok. Nem vagyok hajlando évi 12.000 Ft-t fizetni olyan HD adásokért ami csak ritkán érdekel. Most pl. a FOCI EB / Olimpia miatt kellene (3 hónapig). Milyen antennát érdemes venni ami HD-ben fogja az m1-t? Van olyan antenna ami HDMI-vel csatlakozik a TV-hez? Ugyanis az antenna csatalkozót már foglalja a UPC
Thx
-
gg72
veterán
Egy DVB-T dekóder kellene nekem m1 HD vételéhez (mindigTV), ugyanis a fullHD TV-mben sajnos nincs megfelelő tuner. Mit ajánlotok? Első körben a WayteQ HD-95CX típust néztem, de aztán elég sok gondról olvastam vele kapcsolatban. BP belvárosban lakunk és a lefedettségi térkép alapján elvileg elég lenne hozzá egy belső antenna.
-
egykettő
aktív tag
válasz
Mr. Teddy #10796 üzenetére
nekem is ez van/volt, ami fura, hogy eddig röccenés nélkül ment, most meg 80-100% proci és darabos kép.
VLC-nél ez segítet: http://wiki.videolan.org/VLC_GPU_Decoding így most nem terheli a procit és pöpec a kép.
smartdvb-nél meg (#10793) azbest hozzászólása segít, bár nekem rtl klubra audio decoder hibát dob, de ez így is marad, mert nem vagyok hajlandó további codeket telepíteni(régi beidegződés). -
gruang
csendes tag
sziasztok!
vettem egy leadtek dtv1800h típusú tv-kártyát. media centerrel és winfast pvr2vel is tökéletesen működik, azonban legjobb képminőséget a pvr2-ben evr renderer+hardveres gyorsítással sikerült elérnem. a probléma csak az, hogy ekkor a kép random időközönként megakad, a hang megy tovább és ha elkapcsolok majd vissza, akkor újra megy rendesen. ezt az elkapcsolásos megoldást 3-4-szer sikerül eljátszani, utána pedig kifagy az egész lejátszó és task managerrel kell lelőnöm. tud esetleg erre vki megoldást? vagy esetleg egy másik progit, amivel hardveres gyorsítással lehet kicsit javítani a minőségen?
előre is köszi a válaszokat! -
-
Male
nagyúr
válasz
bogyo74 #10800 üzenetére
Jó tipp, szórom is ki a szögeket a következő fontos műsor előtt
Mr. Teddy: Próbáltam a gyárit a kártyámhoz (Terratec HomeCinema), aztán a SmartDVB-t majd a DVBViewer-t (igaz, a demót csak)... mindegyikkel volt szívás, aztán végül elindítottam a Winhez mellékelt Windows Media Centert-t, ami simán megtalált minden csatornát, jó a kép, nem akadozik, stabilan teszi a dolgát... szóval ha a te winedben is van, akkor megpróbálnám a helyedben. (SmartDVB-t azért arra használom, hogy az antennát belőjem, mert szépen mutatja a jelszintet.)
...ha SSD-d van, akkor a felvételi meghajtót állítsd át valamelyik vinyóra... azért erre gondolhattak volna, mert a timeshift állandóan aktív benne, így folyamatosan ír a rendszer vinyóra alapértelmezésben, ami nem tesz jót egy SSD-nek. -
soldner
tag
válasz
P.O.C. #10804 üzenetére
Ezt a 4 DVB-C képes boxot tudom ajánlani:
Orchid Maxevo CT CICX HD PVR
Synaps CHD-3000
Alma C2200
Optibox Gekko Cable HDA nagy mennyiségű HD adás rögzítésére azt tudom mondani, hogy kicsit még gyerekcipőben járnak ezek a boxok.
Sok bennük a szoftver hiba.Nem akarok marhaságokat írni, de mintha a UPC hálózatán nem működnének.
Mivel ott a szolgáltató által hozzárendelt készülék szükséges. De ez nem 100%, majd valaki aki UPC-s megerősíti vagy cáfolja. -
P.O.C.
tag
Üdv Urak!
Nem vagyok otthon a témában, így egy ilyen egyszerű kérdésem lenne:
Milyen DVB-C tunert ajánlanátok? Mindenféleképpen belső kéne, a szolgáltató valószínűleg Digi, de befigyelhet a UPC is...A cél nagy mennyiségű adás rögzítése.
köszi
-
Gabesz87
veterán
Lehet, hogy hülyeség, de arra gondoltam, hogy az USB-s tuneremhez kapott kis digitális antennát - amivel most úgy tudom befogni a MindigTV szabadon fogható csatornáit, hogy az ablakon át kiteszem az erkélykorlátra - nem lehet valahogy rákötni magára a korlátra, hogy az egy nagy antennaként működjön?
-
zsigus
őstag
válasz
Zoci21 #10798 üzenetére
Ahogy olvasom a FAQ-t nem írnak másról csak set-top-box-ról, szóval a kártyaolvasó nem jó.
Ez sajnos nem így működik, hogy átteszed a kártyát és jó lesz, a szolgáltatónak is lehetőséget kell adnia arra, hogy használhasd a TV-ben a kártyát.
Egyébként érdemes lenne a TV-t bekalibrálni, rengeteg cikk és teszt foglalkozik ma már a TV-kkel és biztosan megtalálod valahol a TV-dhez megfelelő beállításokat valahol.
Ha pedig nem HDMI kábellel van a TV-hez csatlakoztatva a box akkor mindenképp próbáld meg azzal, mert a SCART/Kompozit nem valami jó megoldás. Teljesen más lesz az eredmény a HDMI-vel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Mortal Kombat 1: Khaos Reigns - Így harcol a T-1000-es
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Le Mans Ultimate
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Vicces képek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- iPhone 12 Red 64 GB
- Asus ROG Flow Z13 GZ301VIC Acronym Limitált kiadás - 13.4" QHD 165Hz Érintő - 32GB - 1TB - RTX 4070
- X1 Carbon 10th 27% 14" 2.2K IPS i7-1260P 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch Lite 32GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ1A 27 170Hz 1ms IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest