Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krissz5435
aktív tag
Hello!
Most így a vég előtt gondolkozom, hogy kéne venni stb-t meg antennát.
STb-nek a következőt néztem ki:
TV Star T1030ez a 3 év garija miatt tetszett meg a 6k-s árával együtt. Vagy esetleg nem éri meg?
Ha nem, akkor még ezeket néztem ki:
Alcor HD 2650Sima kódolatlan vételre kéne, és nincs nagy igény. Az első ha jól olvastam tud usbről lejátszani, szóval azért is néztem, hogy az elég lenne.
Antennának pedig ezeket néztem:
Sencor SDA 300
Sencor SDA 110
Sencor SDA 100Ennél viszont nem tudom melyik lenne jobb.
Előre is köszi a tanácsot.
[ Szerkesztve ]
"Ha én pm-et kapok válaszolok is rá. Ezt mástól is elvárom akinek írok."
-
MMIX
addikt
válasz Zirowe #13998 üzenetére
A hsz lényege pont az, hogy Szentes és Szeged környéke erősödik és egy hangyányit a Kékes környéke. Vagy legalábbis vételi javulást mutat a térkép. Úgy látom a MUX(B)
A PDF-ben meg benne vannak a novemberi Max.ERP (kW)
A környező országokra is tekintettel kell lenni, meg az orosz haditechnikájukra és a szomszéd országok analóg lekapcsolási dátumaira. (gondolom)Engem meg a két még nem használt MUX D és MUX E érdekelne. Mikortól és mi lesz rajta.
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
Inkább arról kéne némi infó, hogy mikor lesz végre teljesítmény növelés.
Lehet róla tudni vmit?We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
MMIX
addikt
Technikai információ (PDF) [link] -
Müszi
senior tag
válasz sssirius #13994 üzenetére
Helo!
Én sajnos bevállaltam egy ilyen szobaantennát. Tetszett, hogy viszonylag kicsi és állítható 36DB-ig az erősítés rajta. Egy USB-s tunerhez kellett volna, mert a hozzáadott kis bottal az egyik mux jött be rendesen, a másik csak akadozva. Gondoltam, ha már kicsivel is jobb, elég is lehet.
Gyakorlatilag rosszabb volt, mint botantennával, így vissza is vittem és szerencsére becserélték egy Evolve Eye-re, ami még olcsóbb is volt 1k-val.
Kellemesen csalódtam, mert nálam ez szuprül dolgozik és minden jön tökéletesen. Én csak ajánlani tudom, persze csodára ez sem lesz képes. -
válasz sssirius #13994 üzenetére
Olyan erősítős szobaantennával érdemes próbálkozni, ahol állítható az erősítés. Ezen úgy tűnik, hogy fix. A túl nagy erősítés fölöslegesen rontja a jel-zaj viszonyt (ez DVB-T-nél kevésbé zavaró), és az adó közelében telítésbe is viheti a jelet. Ezzel együtt mindig a kipróbálásnál derül ki, hogy megfelelő-e egy szobaantenna; akár ez is jó lehet.
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
Kernel
nagyúr
válasz golya87 #13989 üzenetére
Nem tudom, milyen hely ez, mert a társasházak tetején előfordulnak a 80-as évekből ott maradt antennák, amit mindenhol kikötöttek, helyette a sokcsatornás kábeltévét kötötték a ház soros rendszerére. Később az is használaton kívül került, mert jött helyette a csillagpontos rendszer.
A tetőantennás rendszer időközben elfelejtődött, mivel az utóbbi évtizedekben gyakorlatilag senki nem használta. Nem mondom, hogy újabban a MinDigTV kedvéért nem építhetnek ki ilyet, de elég ritka még ez.
Az erősítő működését egyébként célszerű ellenőrizni, például a bemenetére csatlakoztatott botantennával, vagy ami van. Utána a tápot ki-be kapcsolva megfigyelni, hogy történik-e változás.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
sssirius
tag
Sziasztok!
Szobaantennát keresnék MindigTV adás vételére. Budapest III. kerületben lakom. A Hármashatár-hegyen van egy adó, elvileg az nincs túl messze. A probléma az lehet, hogy van tőlünk kb. 50-80 méterre egy másik 10 emeletes is, ami eléggé betakarhat.
Szerintetek működhet a szobaantenna? Lehet, hogy hülye kérdés, nem értek hozzá. Illetve, ha igen, akkor tudnátok ajánlani valamit?
Előre is köszönöm!
-
Kernel
nagyúr
válasz golya87 #13987 üzenetére
14 méteres kábelt nem bírja meghajtani, ahhoz túl kevés a szint, van ilyen.
Az előzményben olvastam, hogy vásároltál egy erősítőpatront, azt kellene beiktatni a toldásnál, tápot pedig lentről adhatnál neki. Tápfeladóval, box, TV vagy ami van.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
őstag
válasz Kernel #13978 üzenetére
A jelnek hitt valami, valóban csak "zaj" lehetett, mert hangolásnál nem talált csatornákat. A falból kiszereltem az aljzatot és F csatlakozóval közvetlenül rákötöttem a sajátomat, de semmi változás 0-10% között ugrál a jelszint.
Teljesen tanácstalan vagyok, elfogadnám a sz@r az egész rendszer magyarázatot, ha a "bolti" méteres kábellal nem tudtam volna 80%os jelet fogni (és adást is néztem). Így viszont nem értem az egészet. -
bbslut
csendes tag
Koszonom mindenkinek!
-
Watt25
veterán
válasz bbslut #13984 üzenetére
Akkor inkább vegyél egy DVB-C rögzítőt, tedd abba a kártyát, és azzal rögzítsd a felvételt. Közben a tévén pedig analógban nézheted a csatornákat.
Bár, én ezt nem tenném, nem akarok analóg műsort nézni ideiglenesen sem. Én kérnék a szolgáltatótól társkártyát. (Ha tud adni.)Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
bbslut
csendes tag
válasz Kernel #13983 üzenetére
Ok. Nagyon koszonom!
A kabelszolgaltatom egyebkent analogba is adja (a digitalisan kodoltakat is, kiveve az hbo-t) a csatornakat. A problemamat ugy gondoltam megoldani, hogy az eppen felvenni kivant (pl. HBO-t) elinditom a tv felfevojevel, csatornakat valtani meg a regi analog felvevomon tudnek. Gondoltam en. De amikor a tv-n bemenetet valasztok, hoy lassam az analog csatornakat az analog felveon keresztul, akkor a tv-n a digitalis felvetel leall.
-
-
Kernel
nagyúr
válasz bbslut #13979 üzenetére
Ez valóban így működik, mint amikor régebben a VHS-magnót is külön kellett beiktatni, annak is volt egy saját tunerje.
De ha kártya nélkül nem lehet dekódolni az adást, akkor anélkül nem fog menni, vagyis a boxhoz is kellene egy másik kártya.
-
bbslut
csendes tag
Sziasztok!
A jelenlegi tv-ben van dvb-c tuner, es egy kartya a jelenlegi kabelszolgaltatomtol. Felvetelnel nem lehet csatornat valtani.
Megoldhato ez egy pluszban a tv ele kotott dvb-c tuneres szerkezettel?(igyekeztem ertelmese feltarni problemamat, lehet, hogy nem sikerult )
es koszonom a segitseget!
-
Kernel
nagyúr
válasz golya87 #13974 üzenetére
Illetve további csavar lehet a történetben, amikor azt mondod, hogy az aljzatnál közvetlenül még van jel, ez azonban kevés lehet egy hosszú kábel meghajtására. A csatlakozóban lévő illesztőtagokon ugyanis leosztódhat a jel.
Elképzelhető, hogy ha kiiktatnád a fali csatlakozót és összetoldanád a két kábelt F-csatlakozóval, talán javulna a helyzet.
-
Kernel
nagyúr
Ez csak azt bizonyítja, hogy az aljzat nem ad jelet.
Amikor csak a belső eret érinted hozzá, az kb. olyan, mintha bármilyen darab drótot, fémdarabot, botantennát akasztanál a végére. Ilyenkor érvényét veszti a falban lévő kábel árnyékolása, az is összeszed valami jelet, mintha antenna lenne.
Amikor viszont szabályosan letesteled, árnyékolássá válik, ami az eredeti funkciója, és kiderül, hogy a betáp oldalon nem is kap rendes jelet.
Ez egy igen kellemes helyzet, amikor például TV-t javítok valakinél, és szét van gányolva a kábelrendszer, vagy akármi baja van. Bekötöm normálisan a csatlakozót, erre még rosszabb lesz a kép.
Utána magyarázzam meg, hogy nem én rontottam el, hanem egy fos a rendszer.
Fázisról egyébként ne nagyon beszéljük, az áramszolgáltatásban azért nevezik úgy, mert van 3 fázis, azok közül legalább egy van bevezetve egy lakásba. Tehát az egy fázis.
Más témában, ahol nincs több fázis, ilyet nem szokás mondani. Antennánál melegpont van és hidegpont, vagyis föld, GND, legalábbis aszimetrikus (földelt) rendszernél, a koax. ilyen.
Földhurok is teljesen más fogalom, de inkább nem írnék most arról is két oldalt.
-
Szerintem földhurok. Mérj rá a kábel hideg pontja(árnyékolás), és az antennacsatlakozó közé. Nem vami magas feszültség (50-100V)? Mikor rádugod akkor szikrázik,"megcsíp"?
Tegyél elé egy "izolátor"-t.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
őstag
Hello
Kicsit elfoglalt voltam. De most ott áll a dolog, hogy ha így csak a középső réz szálat illesztem az aljzatba, akkor 100%-os jelet mérek. Ha viszont így "normálisan" bekötöm a csatlakozóba, akkor 0-10% közöttit.
Az aljzat és a csatlakozó a külső és a belső gyűrűnél illeszkedik.
Sőt, ha a kábel csak a csatlakozó közelében van, már 80%-os jelet mérek.
Bár tanulmányaimmal eléggé az elején járok a távközlési rendszereknek, de én ezt nem értem. A koax kábelen vezetett tv jel, nem úgy működik, mint az elektromosság? Kell egy fázis és egy test? Itt viszont test nélkül is megy az egész.Köszönöm a segítséget!
-
Kernel
nagyúr
válasz tylerddd #13972 üzenetére
Ehhez a részéhez nem tudok hozzászólni, a fórumon sem díjazzák az illegális témákat, de valóban nem is ismerem, személyesen.
Viszont a távszabályzója igen ismerős, ilyen volt már a kezemben. Igényes kivitelű példány, egyrészt minőségre is, valamint a gombok elrendezése a klasszikus és ergonomikus Philips design, ami a kedvenc távszabályzómra emlékeztet.
-
tylerddd
veterán
válasz Kernel #13969 üzenetére
Egyébként találtam tesztet a készülékről és szerintem 18k-ért teljesen megfelel a számomra. Érdekesnek találtam azt a funkcióját, miszerint netre kötve összeszedi más kártyák adatait és bejönnek a kódolt, fizetős adók is és az enyém adatait is megosztja. Nem tudom ez hogyan működik, de ezt írta a teszt. Optibox Spider HD teszt
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
tylerddd
veterán
Értem, köszönöm mindkettőtök segítségét. Tehát azt kell néznem, h két "tuner in" bemenet legyen rajta, a loop úgymond számomra lényegtelen!
Köszönöm még1x!
-
Kernel
nagyúr
válasz Kernel #13969 üzenetére
Illetve a végén véletlenül átsiklottam:
Ez a két vezeték elég nekem, h a fenti módon tudja felvenni, igaz?!
A két vezeték elég, ha duplatuneres boxot vásárolsz hozzá.
-
Kernel
nagyúr
válasz tylerddd #13967 üzenetére
Két vezeték jött le az antennától és ezek mentek a beltéribe
Mert a tányéron twin-fej volt felszerelve, ami két tuner kiszolgálására alkalmas.
Azt nem értem, h bal oldalt a hátulján összesen 4 ilyen antennabemenet vagy mi van
Két tunerbemenet és két kimenet, utóbbi a bemenőjel továbbhurkolására alkalmas (loop), további tunerekhez, másik szobába stb.
Más: jelenlegi beltérimbe csak az egyik vezetéket tudom bekötni, de elvileg a másik is használható, mert nem kötötte ki a UPC-s tag. Ez a két vezeték elég nekem, h a fenti módon tudja felvenni, igaz?!
Független felvételre nem alkalmas, mert ahhoz kell a dupla tuner.
Készülékről nem tudok véleményt írni, nekem nincs ilyen.
-
azbest
félisten
válasz tylerddd #13967 üzenetére
Ha két lnb volt rákötve, akkor dupla tuneres volt. Ez logikus is, hiszen nem tud felvenni bárhonnan, ha közben egy másik muxon nézel éppen valamit. A optibox képén rajta vannak a feliratok: input1 loop1, input2 loop2 . Tehát erre is két lnb köthető. A loop kimenetre másik készüléket lehet kötni.
-
tylerddd
veterán
Hello!
UPC Direct előfizuhoz szeretnék saját beltérit. Ami nagyon kellene, az a HDMi csatlakozó, illetve szeretném, ha külső meghajtóra tudnék felvenni vele, akár úgy is, hogy én nézek adott műsort, addig ő felvesz egy másik adóról.
Egy műholdas boltban azt mondták, h nekem olyan beltéri kell, ami dupla tuneres. Ezt azért nem értem, mert amíg előfizettem a HDR csomagra, addig egy Philips beltérit adtak, ami szerintem nem volt dupla tuneres. Pontosítok, nem tudom, h az volt-e! Két vezeték jött le az antennától és ezek mentek a beltéribe és működött a fent leírt felvételi mód. Ezeken kívül további antennát nem lehetett csatlakoztatni a beltérihez. Egy ilyen Optibox Spider-t ajánlottak. Azt nem értem, h bal oldalt a hátulján összesen 4 ilyen antennabemenet vagy mi van. A Philipsen csak 2 ilyen volt. Akkor most az számít dupla tuneresnek, ha két vezeték megy bele?! Akkor ez a Spider mit tud, ha 4 ilyen bemenete van?!
Más: jelenlegi beltérimbe csak az egyik vezetéket tudom bekötni, de elvileg a másik is használható, mert nem kötötte ki a UPC-s tag. Ez a két vezeték elég nekem, h a fenti módon tudja felvenni, igaz?!
Elnézést a laikus leírásért, de ezt nem vágom, h működik. Megköszönném a segítséget!
ps: mi a véleményetek az fenti Spiderről?! Egyébként helytakarékosság miatt egy Amiko Mini HD-t néztem ki, de mivel a fenti művelet ezzel valószínűleg nem megoldható, így a méret rovására, de belemennék egy normál méretű beltéribe is.
-
Peltár
aktív tag
válasz #93794560 #13965 üzenetére
Köszönöm szépen!
Nagyon valószínű hogy a kódolt adások is képbe kerülnek majd, de akkor maradok a Strong vonalon. Veszek valami friss kártyásat, mondjuk a Strong SRT 8903 -at, elolvastam, ennél is ír HDD-t, gondolom ez igaz is lehet.
A vételi lehetőségek is jók, tehát az sem lehet probléma. Ha más javaslat nem érkezik akkor valószínű ez lesz.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Peltár #13963 üzenetére
Nem tudom, hogy csak szabadon foghatóban gondolkozol, vagy kódolt adások vételére is. Mert ha csak a szabadon foghatókra, akkor arról nekem van tapasztalatom. Nekem egy Strong SRT 8102+ beltéri van. A tunere nagyon jó minőségű, van olyan adás, egy helyi tévé, ami 65-70%-os jelszint és jelminőséggel ad, és ez a kis cucc zökkenőmentesen fogja. Összevetettem egy Synaps THD 2880 CX-szel, ami viszont nézhetetlen ugyanarról az antennáról, ugyanabban a helyiségben.
Ez a Strong simán tud felvenni TS és PS formátumban, eddig XVID, DIVX, DIV3-as avi-t, MPG-t, VOB-ot, MP4-et, MKV-t próbáltam ki vele, ez utóbbi kettőt HD-ben, értelemszerűen mind 720-s és 1080-as felbontásban is. Mindkettőt akadás mentesen viszi. Jelenleg egy 2 terás USB vinyó van rákötve. Arról játszik le és arra is vesz fel nálam.[ Szerkesztve ]
-
Peltár
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni! Anyukámnak keresnék valami normális beltérit ami tudja a PVR-t, a külső HDD-t (500GB) is kezeli! Lehetőleg valami jobb minőségű gyártótól. Sajnos nem tudom hogy a DVB-T gyártók közül ki számít minőségi gyártónak. Eddigi tapasztalat csak a Wayteq egyszerü kis vevőjével van. Műholdas beltériben a Strong volt nekem az elnyűhetetlen. Még annyit hogy egy Samsung monitorra lenne kötve amiben már figyel egy DVB-t panel ami nem tud felvenni.
Előre is köszi!
Üdv
Peltár
-
Kernel
nagyúr
A boltosnak láthatóan fogalma sincs a témáról. RCA-aljzaton eleve nem is mehet két irányba a jel, azok mindig csak egyirányú csatlakozók a készülékeken.
A SCART tartalmazza a bemeneteket és kimeneteket egyaránt, már amennyiben a készülék is támogatja. Vagyis az a bizonyos 6 db vezeték egyszerűen és közvetlenül bekötendő a SCART megfelelő pontjaira, mindegyiknek adott a helye:
http://en.wikipedia.org/wiki/SCART
Ehhez képest van a kapcsolós trükk, ahol csak 3 vezetéket tudunk alkalmazni, amit kapcsolóval lehet input vagy output oldalra kötni. Ez a korlátozottabb, mert a SCART többi lehetőségét itt nem tudjuk kihasználni.
Előnye inkább abban jön ki, hogy univerzális adapter, amit több célra lehet felhasználni, de aki fixen csak egy célra alkalmazza, annak úgyis mindegy. Simán megfelelne neki egy kapcsoló nélküli, egyirányú csatlakozó is.
Csak annál nem mindegy, melyik irányba van kötve, ilyenkor mégis jól jöhet a kapcsoló, mert csak át kell billenteni. Viszont a kapcsoló lehet kontakthibás is, áthallásos is, a belső árnyékolás itt már nem olyan minőségű, mint amikor fixen bekötött, jól árnyékolt vezetékekről beszélünk. Pontosabban a kapcsolósnál belül semmiféle árnyékolás nincs, csak vékony drótok tekeregnek benne.
[ Szerkesztve ]
-
td
senior tag
válasz Kernel #13951 üzenetére
Bocs, nem voltam elég pontos. Arra gondoltam, hogy ugyanaz a három RCA-dugasz van ki- és bemenetiként is bekötve. Amikor boltban kérdeztem a kapcsolós felől, azt mondták, az abban az esetben jó, ha ugyanazon a kapcsolaton két irányba is mehet a jel. Nem igazán értettem, mit magyaráz, de nekem gyanús volt, hogy azt mondta, hogy két helyre bekötöttet árulnak, és hogy az is jó lenne nekem.
''Pre-visualization hardware by AMD Opteron processors.''
-
válasz ocsi19 #13956 üzenetére
Akkor a legfrissebb firmware van rajta. A "Felvételi beállítások" alatt megjelenik a Timeshift és be van kapcsolva? A távirányítón van timeshift gomb (talán jobb oldalon alulról a harmadik gomb "Tms" felirattal)?
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
Kernel
nagyúr
válasz NPeete #13957 üzenetére
Ez egy egyszerű, passzív közösítő, azért is tud működni oda-vissza. 4 dB csillapítás gyenge jelnél már észrevehető lehet, de még működhet is, ez majd a gyakorlatban derül ki.
Ha a csillapítás gondot okoz, vannak aktív, vagyis erősítős szerkezetek is, persze drágábban. Két különböző frekvencia továbbítása egy kábelen, alapesetben teljesen normális dolog.
Speciális esetben lehetnének ugyan problémák is, de erre kisebb az esély.
-
NPeete
tag
Sziasztok,
Próbált már valaki olyan közösítőt amivel egyszerre két (más adótornyokra állított) antenna jelét lehet levezetni? Találtam egy ilyet:
http://www.ostelsat.hu/szelessavu_tv_jelkozosito_st_1-60_C0910.htm
Ez tényleg arra jó, amire gondolom? Valamint mennyire ronthatja a jelet, meg okozhat-e más problémát?
Köszi![ Szerkesztve ]
-
-
-
Watt25
veterán
válasz Forestgreen #13950 üzenetére
Jogilag tiltva nincs, de lehet, hogy a kártya technikailag párosítva van a box-hoz, másban nem fog működni. Ekkor meg kell kérdezni az ÜFSZ-on, hogy tudnak-e adni olyan kártyát, ami nincsen párosítva az ő box-ukhoz.. (A választ írd meg ide is, mert érdekel.)
[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Forestgreen
aktív tag
Lenne egy kérdésem.
Vidanet szolgáltatónál van a tv-m. Egy nagyon egyszerű box-ot kaptam ami még a HD adást sem tudja fogni. Sajnos ami erre alkalmas fizetős, pedig a kapottal nem tudom nézni a HD-t.
Kaptam kölcsön egy AMIKO THD-8240 T2 CICX E boxot. Ebben szeretném kipróbálni a kártyát. Ha műlködik én is veszek egyet.
Van ennek valkami jogi következménye, ha nem a szolgáltató box-át használom? Sok webshopban olvastam, a boxok leírásánál, hogy milyen szolgáltatókat támogat. Ki lenne írva ha nem szabadna használni?
Köszi
ASROCK Z790 Riptide WiFi + Core i5-12600K+MAG Coreliquid E360, Gainward GeForce RTX 3070 Ti Phoenix, 1 TB SSD, CORSAIR 32GB Vengeance RGB DDR5 6000MHz + Corsair 6500X
-
Watt25
veterán
Azt jól tudom, hogy 1080i (vagy akár 1080p) TV-adás nem lehet (magyarul csak a mediabox funkció felől érkezhet ilyen jel)?
Félig tudod rosszul. A 3 közszolgálati adó HD-s felbontású, vagyis 1080i. Az 1080p sugárzás gyakorlatilag a világon nem létezik. (BBC próbálkozott vele, persze 50i helyett 25p-vel, de voltak (vannak?) vele gondok.)Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Watt25
veterán
arról lett volna szó, hogy az összes befogott digitális rákerüljön az RF-re analóg formában.
Ilyen háztartási eszköz nincsen. Fejállomásnak hívnák az ilyet, valószínűleg több új tévé áráért... De kérjél pl. innen árajánlatot, én is kíváncsi vagyok.[ Szerkesztve ]
-
td
senior tag
Persze az az egy csatorna is több, mint a semmi, de most már van egy "belépő szintű" doboz. Az nem tud ilyet. De nem adtak hozzá antennát sem, pedig egy olyan kicsit elfogadtam volna. A minap egyébként eső volt, és jól működött egy régi (teleszkópos) szobaantennával. Csak az első próbánál állt rosszul, és tiszta kockás volt a kép, azt hittem már, rossz a box.
Azt jól tudom, hogy 1080i (vagy akár 1080p) TV-adás nem lehet (magyarul csak a mediabox funkció felől érkezhet ilyen jel)?
ui: jó helyen lakhatsz
-
td
senior tag
válasz Kernel #13927 üzenetére
Igen, így belegondolva ez egy könnyen félreérthető kérdés is lehet, de már nem emlékszem, hogyan tettem fel... De tényleg arról lett volna szó, hogy az összes befogott digitális rákerüljön az RF-re analóg formában.
Amúgy létezik olyan Scart-RCA átalakító, ami in/out kapcsoló nélkül is működik mindkét irányban? Biztonságos lenne egy olyan bekötés?
[ Szerkesztve ]
-
válasz ocsi19 #13943 üzenetére
A legfrissebb CHD-3100 M CX hivatalos firmware-t innen [link] tudod letölteni a zöld "Support" fülre kattintva. Firmware telepítés előtt ellenőrizd, hogy valóban egyezik-e a típus és olvasd el az útmutatót. Zavaros egy kicsit a leírás, a gyártó pdf-es reklámanyaga szerint tudja a timeshift-et [link] , a gyártói oldalon [link] a timeshift csak a másik típusnál (3100 CI) szerepel.
-
ocsi19
senior tag
válasz Watt25 #13942 üzenetére
értelek Én, de én itt vettem: Synaps CHD-3100M
"Timeshift: élő adás megállítása és visszatekerése, így akár reklámok nélkül tévézhet"
,amúgy a gyári dobozán is fel van tüntetve, hogy "time shift".
Azt hittem, hogy a CX nem tudja a Timeshift-et, a sima 3100M igen...persze most már tudom, hogy az enyém is CX, de a belinkelt weboldalon - és nem a címében! - csak sima 3100M van feltüntetve.
Az eladó korrekt, azt mondta természetesen visszaveszi, mert Ő is csak a héten szembesült ezzel a problémával, de jobban örülnék ha lenne rá másik firmware, mert amúgy tetszik a cucc.
[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
válasz ocsi19 #13941 üzenetére
Google első találata: Egyszerű kis beltéri egység PVR funkcióval.(Timeshift nincs)
-
ocsi19
senior tag
válasz peterk #13546 üzenetére
Sziasztok!
Synaps CHD-3100M-et vettem(DIGI kábelhez), az eladó weboldalán és a termék dobozán is fel van tűntetve a "Time shift", de sajnos egyenlőre nem tudja...
Az eladó szerint software frissítéssel megoldható lenne, de még nincs kész a progi...valaki találkozott már a megoldással?Amúgy gyönyörű lett a kép, egyenlőre nagyon meg vagyok elégedve a géppel, 500-as vinyót is kb
2-3mp alatt felismerte. -
Zirowe
nagyúr
Köszönöm.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
-
-
Zirowe
nagyúr
válasz zhagyma #13936 üzenetére
Tehát a jobb oldali az nem is splitter?
Mert az előzőleg a upc kábelnél volt használva splitterként, most is hasonló feliratú van fent.
Vagy kábelnél ez teljesen máshogy megy?Mondjuk a baloldalit berakva most jobb lett a vétel dvb-t eszközön.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Zirowe
nagyúr
válasz Zirowe #13859 üzenetére
Sziasztok, a két splitter közül melyiket érdemesebb használni dvb-t-hez?
-
Multibit
nagyúr
válasz closedown #13932 üzenetére
Többször volt már róla szó - itt és már topikban is - hogy a set top boxok nem helyettesítik a dedikált mediaplayereket. Az általad említett hanghiányosságoknak egyszerűen az az oka, hogy a gyártók nem óhajtják kifizetni a licensz díjakat. Persze megpróbálhatná bárki "fű alatt", azaz díjfizetés nélkül felokosítani a készülékét, de úgy tűnik ezt nem akarják bevállalni. Olvastam itt egy beszámólót, melyben az írja a hozzászóló, hogy megszólal az STB-n a AC3 és a DTS, de szaggat (Optibox Gekko). Ezekbe a készülékekbe nem építenek komoly mediaprocesszort, tehát egy magasabb bitrátás MKV megfingatja szegényeket. De nem is ez a faladatuk. A specifikációkban olvasható "with mediaplayer functions", csak marketing bullshit!
Tudom, hogy sokan szeretnék "óccsón", egy készülékkel megúszni a dolgot, de nem megy! -
closedown
csendes tag
Egy kis segítséget kérnék. DVB-C-s stb-t szeretnék vásárolni az általam megfizethető kategóriában kinéztem két típust. Az egyik a Synaps CHD-3100 CI CX, a másik az Alma C2200. Az Alma jobban tetszene külsőleg, valamint az, hogy LAN kábelt is lehet csatlakoztatni hozzá.
Egy évvel ezelőtti hozzászólásokban olvastam, hogy pl. ez az Alma C2200 MKV-t nem tudja normálisan lejátszani, mert sem az AC3 sem DTS hang nem hallható. Van-e valakinek tapasztalata, hogy az azóta elérhető új firmware-rel már ezek is működnek? Tudom, hogy egy ilyen stb nem túl erős a médialejátszó képességekben, de azért az elvárható alap lenne, hogy az mkv-t legalább AC3 hanggal lejátssza. Nem is várnék el tőle sokat ebben a tekintetben, tudjon AVI-t, MPEG-et, MKV-t esetleg MOV-ot, MP3-at.
Igazából a Synaps-szal sincs bajom, azzal kapcsolatos tapasztalatot is szívesen vennék. Azzal csak az a "probléma", hogy a netre csak WiFi stick-kel csatlakoztatható (az is csak meghatározott chip lehet - valami RALINK RT5370).
Esetleg még szóba jöhetne az Amiko CHD-8240, de az gyanúsan ugyanaz, mint a Synaps.
Köszönök minden segítséget, esetleg új ötletet.
-
Kernel
nagyúr
SCART és RF-kimeneten csak a szabványos analóg SD-jelet lehet kiküldeni, ami csak 576i vagy 480i lehet (PAL vagy NTSC).
Nálunk értelemszerűen az 576i beállítás jön szóba, ami megegyezik a bejövő SD adásokkal, hiszen lejjebb skálázni nincs értelme, illetve régebbi TV-ken az NTSC nem is menne.
Nagyobb felbontások a HDMI-kimenetre vonatkoznak.
[ Szerkesztve ]
-
dark2
tag
Saját magamnak válaszban - tegnap jártam Miskolcon az MM-ben, sajnos a wayteq nem volt, viszont tudtak adni egy olyan vevőt, ami RF csatornára is ki tudja adni a jelet a tv felé, nem csak átengedi a antenna jelét.
Ez egy Strong STR 8113.
Tegnap gyorstesztet csináltam ,eredménye a következő:
A kékesi adótorony nálam látható a hegy tetején, távolsága légvonalban tíz/tizenpár km. A készülékhez jár egy pici talpas antenna - ezzel a szabad csatornák tökéletesen bejönnek. Se kockázódás, se egyéb nincs, a kép szép, éles. A menüben többféle képméret beállítható, 576i-ben próbáltam eddig. Az rtlklub/tv2 hangja jónak tűnik, igaz tv-n hallgattam.
Médialejátszásban igazából nincs gond, kártyaolvasóval egy 8gigás CF kártyáról (fat32) játszottam le állományokat. A MOSAIC gomb nyomogatásával lehet a médiatípust váltani hang/kép/film formában. Volt mp3 kéznél, az ment gond nélkül, sőt, bár nincs ráírva, de a flac fájlokat is ette. Emellett filmeknél néztem avikat, annyi volt csak gond, hogy a film képaránya 2:1 jellegű volt, de 16:9-ben ment, ez gondolom beállítással korrigálható, de sok időm nem volt rá. Képeket nem próbáltam.
RF-en még nem teszteltem a gépet - minden csak idő kérdése, ha lenne... -
Kernel
nagyúr
Vagy félreérthető volt a kérdés, analóg modulátoros boxok természetesen vannak, nem is drágán, topikban is sokszor szóba került.
De az csak az éppen nézett műsort teszi fel, általában egy UHF-csatornára, jobbára csak monóban. A kimenőjel pedig behangolható a számítógép analóg tunerjével is, VHS-magnó tunerjével is, értelemszerűen csak SD formátumban.
De ehhez egyébként még UHF-csatornát sem szükséges modulálni, mert a box SCART / RCA kimenetéről levehető az alapsávi video és hang, ami például egy tunerkártya AV-bemenetére is köthető, közvetlenül. Így elmarad egy moduláció --> demoduláció, ráadásul ez biztosan sztereó.
Csak koaxon az RF-jelet jobban lehet többfelé osztani és távolabbra is elvinni.
[ Szerkesztve ]
-
td
senior tag
Köszi a tippet, de arra gondoltam, amivel kapcsolatban Kernel írt nekem (neki is thx a válaszért!), vagyis hogy létezik-e olyan doboz, ami a befogott digitális csatornákat ráteszi egy RF kimenetre, hogy utána a hagyományos módon lehessen őket megosztani analóg eszközök felé, illetve behangolni felvevő készülékek által is (videó, tunerkártya).
Boltban azt mondták, van, de én nem hittem el. Persze most nem az elvi lehetőségre gondolok, hanem arra az árkategóriára, amire mondták.
mod: itt valami félrement, ez egy válasz akart lenni azbest (és Kernel) részére
[ Szerkesztve ]
-
Nakivagyok
tag
Erről mi a véleményetek? Digital Freeview 30dBi DVB-T Antenna TV Coaxial For TV HDTV
-
Kernel
nagyúr
Múltkor MMarktban vettem 6000 forintos akcióban két kis Triax TR 43-at. Szintén kártya nélküli, ALI-menüvel, de ezt otthoni körülmények között nem tudtam tesztelni, mert útközben vásároltam valakinek.
Viszont fel volt tüntetve a papírján a HE-AAC is, SRT feliratot nem tudom. De ezt csak a példa kedvéért említem, WayteQ-ben is lehet gondolkodni stb.
-
Kernel
nagyúr
A videóból kiderül, a menü alapján, hogy az első is MStar-chipes, a másik kettőről pedig tudom.
Az MStar processzort sok kártya nélküli boxban alkalmazzák, képminősége jó, de a hangjával kapcsolatban az a gyanúm, hogy a HE-AAC dekódolást hardveres alapon nem tudja, így későbbi frissítésekkel sem lesz megoldható.
Csak egy példa, az Alcor honlapján, hogy mit kell nézni.
HD2400 (MStar-chip):
HD2800 (ALI-chip, kártyás):
De van olyan variáció is, hogy ALI-chip és nem kártyás (WayteQ HD95-CX), ami normálisan szól a HE-AAC műsorokon is.
A HE-AAC dekóder hiánya főleg azoknak kellemetlen, akik jó minőségű hangrendszert használnának hozzá, amit egy ilyen szerkezet zsebrádióvá aláz.
Nagyothalló ember TV-jének dobozhangszóróján viszont már nem bug, inkább feature a fülsértő hang.
[ Szerkesztve ]
-
dark2
tag
Egy kis tanácsot kérnék set top box vételhez.
Az Euro**cs-ban néztem a honlapon olcsó dvb-t vevőket. Alapvetően tv nézésre vennénk, esetleg médiaboxnak is használnánk 1-1 film lejátszásához (aminél előfordulhat többféle hangsáv és srt felirat is talán). 3 db van a honlapon, ami olcsóbb és csak szabad műsorokat visz:
tvstar t1030
alcor hd2400
dps hd60 dvb-t
Túl sok tapasztalatot nem találtam még róluk, csak itt egy pár oldallal korábban az alcorról, volt aki jót, volt aki rosszat írt róla.
Tudnátok javaslatot adni, melyiket érdemesebb? Vagy van olyan típus, ami ajánlott az olcsó kategóriában?köszi
[ Szerkesztve ]
-
adanyi
csendes tag
válasz nfsu17 #13915 üzenetére
Na ez az, engem minden kombináció érdekel, beleértve a kódolt adásokat is. Szóval akkor milyen dual TV tuner kártyát kéne vennem ami ezeket tudja és jó is + távirányító. Olvastam Hauppauge és a Compro-ról amikhez távirányító is van. + milyen vidókártya kéne, hogy olyan minőségben nézhessem, mintha simán a tv-n nézem. A Tvre hogy lenneérdemes rákötni, HDMI? stb.
-
Kernel
nagyúr
válasz adanyi #13912 üzenetére
Gondolom a dual tv kártyákkal ez megoldható.
Én inkább a 7,5 dolláros USB-tunerből rendeltem másodikat is, de nem azért, hanem a PIP miatt. Példának okáért, nézem az X-Faktort, jön a reklám, egy gombnyomás a PIP, utána átlépek más műsorra, így látom a PIP-en, hogy mikor ér véget a reklám.
A DVB-Viewernél (15 EUR) mindez már egy tunerrel is működik, csak akkor egy multiplexen belül.
Úgy látom, azt is tudja, amit írtál:
Elindítom a felvételt egyik műsoron, de akár több műsoron el lehet indítani, amit külön fájlokba rögzít. A PIP is bekapcsolható valamelyikre, ha akarom. Utána átlépek egy másik műsorra, azon aktiválom a timeshiftet. Utána itt az időcsúsztatással lehet játszani, de csak addig, míg nem váltok csatornát, mert akkor leáll a timeshift is. Viszont azt külön be lehet állítani, hogy a végén a timeshift-fájl törlődjön, vagy megmaradjon.
Mindamellett a timeshiftet én nem szoktam használni, szükség esetén inkább nyomok egy felvételt, majd később visszanézem a kimaradt részt. A DVBViewer-hez távszabályzó is konfigurálható, ha az tud billentyűparancsokat szolgáltatni. CI-modult is tud kezelni a beállítások szerint, de az nincs nekem, így nem próbáltam.
Vagy vannak Linux lehetőségek is, azt nem írtad, mit preferálsz.
[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
-
adanyi
csendes tag
válasz nfsu17 #13913 üzenetére
Ok tudsz ilyet mondani légy szíves. Márka típus? Tudom hogy van pl a Wayteq HD 95cx de ott külön kell USB merevlemezt csatlakoztatni és sok jót nem olvastam róla, továbbá még a Wayteq support sem tudta megmondani, hogy tudok-e egyszerre nézni és timeshiftelni egy adást és másikat felvenni.
-
adanyi
csendes tag
Sziasztok,
Mivel sehol nincs olyan egység amivel lehetne kódolt adást is felvenni, visszatekerni (mindigtv + extra) ezért gondoltam építek egy PC-t ehhez. Tudtok ebben segíteni, hogy milyen konfigurációt kéne összeraknom. Videó és Tv kártya, conax olvasó stb. Ha lehet olyat szeretnék amivel lehet egy adást nézni, és közben legalább egy másikat felvenni. Gondolom a dual tv kártyákkal ez megoldható.
Régen hirdették a hybridboxot, de bementem az irodába és a hölgynek köze nem volt a témához, hogy mit tud az egység vagy mit nem. Azóta nem lehet kapni mondván majd lesz jobb, de egy éve se kép se hang.Előre is köszi.
-
azbest
félisten
A boxoknak van olyan rf "kimenete" ami semmi mást nem csinál, csak átereszti az antennától jövő jelet. Ez semmit sem változtat a jelen, nem lesz dekódolva. Egyébként egy splitterrel is szét lehet osztani kétfelé az antenna jelét.
Az ingyenes csatornákat tehát könnyű tovább juttatni a számítógépben lévő tunerhez. Ha a kódolt adásokat szeretnéd rögzíteni, akkor a havidíjas előfizetésben elérhető társkártya és smartcard olvasó (plusz a megfelelő szoftverek a kártya kezeléséhez) szükségesek. Van olyan tuner is, aminek van saját kártyaolvasója vagy ci slotja, de ezek általában csak a melléjük kapott programmal képesek az előfizetői kártyát kezelni.
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
Nincs ilyen, ezekben a boxokban épp olyan egyszerű és olcsó, analóg modulátor van, ami régen, a VHS-magnókból ismert. Vagyis az alapsávi AV-jellel modulál egy UHF-csatornát. De még azt is csak monóban szerintem, mert a sztereo hang bekódolása egy külön, árnövelő áramkört igényel.
A DVB-T modulátor külön fogalom, egy példa erre: [link]
Multiplexet ezzel sem tudnál kezelni, csak egy műsort.
-
td
senior tag
Üdv!
Felteszem itt is a kérdésemet: lehet olyan DVB-T set-top boxot kapni, ami analóg (RF) antenna kimeneten kiküldi a digitális csatornákat? A cél egyrészt a megosztás, másrészt a rögzítés (számítógép tunerével) lenne.
(Tudom, hogy van olyan set-top box, ami USB-re rögzíti a stream-et, de az nem jó, mert csak az adott eszköz játsza le - habár nem tudom, egy VirtualDubMod mit szólna hozzá, már ha kezeli az MPEG-4-et...)
-
Tomikapc
aktív tag
válasz wassermann #13907 üzenetére
Visszaolvastam, köszi Hasznos dolgokat találtam de erről a termékről nem, csak a TBS-ről. ez sem drága, de nem merek kockáztatni azért :/
Tomikapc
-
Tomikapc
aktív tag
Üdv! Digis kábeles digitális adáshoz keresek usb-s tunert.
http://www.ebay.com/itm/USB-2-0-DVB-T2-HDTV-Digital-TV-Stick-Remote-Recorder-Receiver-DVB-C-BE88-Newest-/261285983954?pt=UK_Computing_Video_Capture_TV_Tuner_Cards&hash=item3cd5dbb6d2Ilyent néztem ki. Szerintetek van értelme ilyent venni, működne? Köszi szakik
Tomikapc
-
Cadal
őstag
Hali!
Van egy Asus My Cinema P7131H típusú Tv tuner kártyám, és bár van antenna rá van kötve és korábban szépen működött, most az istenért sem talál csatornákat, pedig a Kab-hegyi torony nincs tőlem messze.
Lehet hogy ezzel a kártyával a digitális átállás miatt már nem tudok TV adást nézni? -
-Rolika-
senior tag
válasz -Rolika- #13898 üzenetére
Közben akadt még egy felmerülő probléma. Ha ugye összekötöm a boxot a monitorral, akkor csak kép van(a monitoromon nincs hangszóró). Mellette tudom használni az analóg hang kimenetet a boxon? Vagy pedig az optikai hangkimenetet? Azt nem tudjátok véletlenül, hogy ami optikai csatlakozó van az alaplapokon az bemenet is vagy csak kimenet?
https://www.youtube.com/@Rolika82
-
Zirowe
nagyúr
válasz Zirowe #13874 üzenetére
Vlc-vel készült felvételek ritka ocsmányok.
Mp4-be mentette le az rtl klubbot, ha megnyitom mpc-hc-vel, akkor csak hang van, kép nincs, ha vlc-vel, akkor van hang, van kép is, de az néha teljesen széteszik, néha meg megáll teljesen (közben megy a hang, illetve ha becsukom és újra kinyitom, akkor ugyanoda rakva már megy rendesen).
-
qpakcovboy
őstag
válasz qpakcovboy #13900 üzenetére
Restart után visszajött. Szerintem bekavar, hogy az erősítőre van kötve és onnan a TV-re.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrotik routerek
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Óvodások homokozója
- Anime filmek és sorozatok
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- BestBuy topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- GAMER PC : i5-7400 / 16GB / GTX1050Ti / 120GB / 1000GB
- GAMER PC : i5-12400F / 64GB / RTX3070 / 2000GB
- MSI RX 6600 MECH 2X 8G eladó
- Új MSI 14 Cyborg FHD+ IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest