Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cosmic Gate
aktív tag
válasz
bogyó73 #5192 üzenetére
1.5v kapott abból nem tudom pontosan mennyit adott le az alaplap neki
Telefunen:Igen,az úgy ahogy mondod!De jövő hónapban érkezik a lényeg
!Csak a lap és ramok elöbb meglettek!
Egyébként ez a max a processzornak
Az alaplap az megy még bőven
Csak kicsit játszani kell a ramok időzítéseivel!
-
Sickboy25
addikt
hi
ua ez a cuccom csak nekem 800mhz esek a ramok!!
hát kezdetnek 8x szorzó és 400 as fsb persze ha gyári hűtőd van akkor majdnem ez lesz a vége!!biosban ellenőrizd a ramok frekijét a voltot meg 400-nál a cpujét 1,38 ra tedd és jöhetnek a tesztek orthossal ,hogy stabil e!!
-
g-spot
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is - mint sokaknak - tanácsra lenne szükségem. Most vettem egy E6750-es procit, P5KC lappal, 1066-os Kingmax memóriával. Még semmi tuning, nem mertem belevágni, mivel eddig nem nagyon foglalkoztam vele. Tudna valaki segíteni, hogy mit állítsak be a procin szorzónak, FSB-nek, fesz-nek. Nem akartam érvénytelen értékekkel próbálkozni, nehogy megjárjam. Amúgy a RAM alapból is csak 800 Mhz-en megy, amikor elvileg 1066-os, ez mitől lehet?
Köszi előre is. -
muki°°
csendes tag
Srácok az miért van h, a gép stabilan fut 9x410 beállításon, de mikor lejjebb vinném a szorzót, h az fsb-t rakjam magasabbra akkor be se boot-ol, még ha összességében kisebbre is veszem az órajelet?
-
Telefunen
őstag
válasz
Cosmic Gate #5189 üzenetére
de milyen abszurd egy ilyen felsőkategóriás lapban egy ilyen procc
-egyébként nem rossz, grat.
-
bogyó73
tag
válasz
hát ez kemény
mennyi fesszel ment?
nekem 1.5v -nál is kékhalálozott 7*490-en
többet nem merek adni neki -
subaruwrc
félisten
válasz
nem rossz
-
Cosmic Gate
aktív tag
-
fdisk
őstag
válasz
killerjohn #5187 üzenetére
-
killerjohn
addikt
tudtok valami jó leírást (angol is jó), ahol meg tudom tanulni az OC alapjait ? még azt sem tudom, hogy mi a default fesz az északi hídnak...
-
Soak
veterán
válasz
mynameis?! #5169 üzenetére
Ez kemeny....
... fényképezővel lehet lefényképezni de tényleg inkább maradj a vasgolyónál
-
válasz
mynameis?! #5172 üzenetére
Szerintem ne tuningolj... Vannak nagyon jó OKJ-s tanfolyamok "PC kezelés alapfokon" címmel.
-
keIdor
titán
válasz
mynameis?! #5172 üzenetére
jujj...
-
Skizz
addikt
válasz
Jó vicc...
-
keIdor
titán
válasz
"Biosba nyomtam print screent de má painba nem tom betenni s lementeni."
BIOS-ban nyomtad meg a Print Screen-t?
Ugye csak viccelsz?
-
Soak
veterán
válasz
mynameis?! #5167 üzenetére
érdekes.... csinálj rola egy fényképet
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Blackmate #5158 üzenetére
egyértelmű hogy a magasabbb órajelű amivel jobban jársz ->> E6750.
sztem azt vedd meg, jó kis proci. aláírásombaqn láthatod hogy mit megy nekem.
nem tom az E6420 miért olyan drága, jobb helyeken legalább 4000 ft kül van közöttük.úgyhogy részemről 1 pirospont az E6750-nek.
-
Soak
veterán
válasz
mynameis?! #5160 üzenetére
szerintem te az állapotot nézed és nem ahol lehet állitgatni a cuccokat
[link] itt állitsd a system clock mode-ot manualra és akkor tudod állitani
-
Soak
veterán
válasz
mynameis?! #5157 üzenetére
az nvidia chipsetek már az "effektiv" FSB-t irják ki, azt az FSB-t le kell osztanod 4-el és megkpod a 333mat, ha 400at akarsz akkor értelemszerüen 400*4 ,vagyis 1600at kell beállitanod
-
Blackmate
őstag
Lenne egy nagyon láma kérdésem Core2 ügyben. Adott az alábbi 2 proci:
1. Intel Core 2 Duo E6750 (2.66GHz/4MB/1333MHz) (s775) BOX
Kétmagos, 64 bites, Socket-775 LGA foglalatban, 4MB belső L2 cache-sel, 1333 MHz-es rendszerbusz sebességgel, 65nm2. Intel Core 2 Duo E6420 (2.13GHz/2x2MB/1066MHz) (s775) BOX
Kétmagos, 64 bites, Socket-775 LGA foglalatban, 2x2MB belső L2 cache-sel, 1066 MHz-es rendszerbusz sebességgel, 65nmA két procit ugyanannyiért tudnám megvenni, s ez az, amit nem értek. Ugyebár 2 dologban különböznek: az egyik a buszfrekvencia, a másik pedig a processzor frekije. Mindegyiknek 4 MB cache van, bár a 2.nak 2x2 mega. Ez jelent valamit? Melyiket érdemes megvenni? A nagyobb sebességű 1.-t? Akkor mi az oka annak, hogy a 2. "kevesebbet tud" és ugyanannyiba kerül?
Felvilágosítanátok?
-
mynameis?!
tag
Valaki segítsen már aki vágja ezt a qva MSI bios-t
Csak olyan xarok vannak hogy CPU Freqency 1333 meg memory freqency( selytem hogy a CPU freqency az...
De nem annak kéne ott lenni hogy 333.vmennyi hogy 400-ra tudjam tenni meg tovább?? Vagy akkor most mit állitsak ezen ? Azonkivül a cpu voltagenel(biosba) azt irja : 0.0000000V
-
Zé_Mester
őstag
tudom hogy nem ártana rá valami értelmes hűtés (compi, szárazjég, vagy valami nitró) de sajna azt nem adnak a sarki éjjelnappaliba, úgyhogy felejtős.
az alaplapcserén viszont nagyon agyalok, mivel ez a Deluxe nem tud 1,7V felett adni a procinak.
nagyon agyalok egy Gigabyte P35-DQ6-on, vagy egy ASUS Blitz Formula-n
. a DFI-n is agyaltam, de sajna 58e pénzért
nem akarok lapot venni.
vagy azon is agyaltam hogy megcsináktatom a lapon a teljes VMod-ot és akkor ezzel se lenne akadály a tuning.
de ez még csak elmélkedés........ -
Sickboy25
addikt
válasz
mynameis?! #5137 üzenetére
Hi!
Sztem a hűtőt nem raktad fel rendesen mert nekem tuningolva megy ez a proci (orthossal 2 órát terhelve 67 fok főlé nem mennek a magok a cpu meg kb 55 fok !!
Ja és GYÁRI hűtéssel!! és most van3200 és még sehol a vége a gyárival!!orthos úgy teszteli le,hogy más helyzetbe soha nem kerül ilyen negy terhelés alá!persze ha úgy van beállítva!!
paszta van rajta??
-
mokus1
addikt
Az nagyon rontja a ramjaim élettartamát ha adok neki 2,37voltot?950 cl4.
-
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Nekem ez tuning nélkül is orthos alatt 60-61fok
ember te mit hűtessz ??? bazz ennyi meleget még a paksi erőmű se termel, pedig az se kutya.
az a terheletlen 60-61 fok kbszott durva, sztem valami nem stimm azzal a hűtővel.
vagy rosszul van felrakva, vagy szar alatta a cucc, de nem létezik hogy normál esetben ilyen meleg legyen. sztem javasolt megnézni, mert ez így nem OK !!!!!!!ha tuningolsz és teljes terhelésen van a proci (Orthos, Prime) akkor max 70-75 fok a megengedett, de az már nagyon a felső határ. inkább csak 70 fok.
-
subaruwrc
félisten
válasz
Zé_Mester #5136 üzenetére
komolyan szólok a modiknak mert ha így haladsz meghalsz idegösszeroppanásban.
látod látod mi a következménye ha ennyit beszél az ember? senior tagság
edd meg amit főztél
orthos 60fokról beszélt..
mynameis?! ezt nemtom mikor álmodtad de 60fok sosem volt a határ.75fok.az az értelme hogy ne süsd meg a procidat. tuningolni meg nem gyári hűtéssel szokás... -
Skizz
addikt
válasz
Teszt alatt elmegy a 80 fok is, játék alatt az 70 se lesz, az pedig bőven elfogadható egy c2d-nél.
-
mynameis?!
tag
Ügyelni kell arra, hogy a CPU teljes terhelés alatt se melegedjen 60°C fölé, ezt pl. Orthos-sal lehet tesztelni. (alant linkelve) Ennek van vmi értelme? A tuning kapcsán irják!! Nekem ez tuning nélkül is orthos alatt 60-61fok akk lehet ezzel a gyári hűtővel tuningolni?
Segítsetek őskövületek
-
-
muki°°
csendes tag
Hali!
Szeretném kérdezni, hogy C2D E6850 húzáshoz melyik lap lenne a leg megfelelőbb?
Köszi! -
Zé_Mester
őstag
hát ha nekem is ez lesz a helyzet, akkor sajna 520 lesz a csúcs
de akkor idegbajt kapok (mostmár jól bemagyaráztam magamnak hogy ez a vége, úgyhogy mostmár pörgök mint állat hogy mi lesz vajon)
na megyek aludni, addig se agyalok hogy mi lesz a vége
jóccak mindenkinek, reggel majd re -
Zé_Mester
őstag
természetesen.
a múltkor amikor 8x520-at ment, akkor akartam a 7es meg a 6-os szorzót is megnézni, de hajnal 4-kor valahogy már nem állt rá a kezem
de megnézem és rakom fel a képeket !!!!
WÁÁÁÁÁÁÁÁ, SENIOR TAG LETTEM !!!!!!!!
de miérta FANATIKUS TAG SOKKAL JOBBAN HANGZOTT
-
bogyó73
tag
válasz
Motion_Blur #5109 üzenetére
és ez?=>[link]
-
Zé_Mester
őstag
dehogy , szigorúan csak teszt jelleggel. a Dunát rá kellene akkor vezetni hogy meghűtse.
de amúgy nagyon b@ssza a csőröm hogy csak 1.7V-ot tud adni a procinak ez a köcsög lap.
úgyhogy lehet hogy csere lesz egy DFI-s szépségre. vagy megcsináltatom ezen a teljes V-Mod-ot és akkor bika lesz minden.subaruWRC :
-
Motion_Blur
félisten
-
Zé_Mester
őstag
na jólesz már
le van mindenki lőve
8x520FSB
én nyertem LoL -
Zé_Mester
őstag
válasz
mynameis?! #5101 üzenetére
valszeg be van kapcsolva az energiatakarékos szarság.
vagy
régebbi VPU-Z van fent (1.40 vagy révebbi) ami nem írja ki pontosan a feszeket.tegyél fel egy 1.42est, meg kapcsold ki az energiatakarékos szarokat biosba (EIST, CI1)
-
subaruwrc
félisten
válasz
mynameis?! #5101 üzenetére
milyen verziójú cpu-z? állítottál a biosban feszt?
Soak
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 7 265K - Új, Gari 2028.09.27. -ig - Eladó!
- Intel Core I9 14900F - 24mag/32szál - Új, Gari 2030.08.27. -ig - Eladó!
- i7 12700k 2026.07.23ig aqua gari
- Intel Core i7-12700KF 12-Core 2.7GHz LGA1700 Box (25M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor
- Intel Core i7 - 12700 12Mag / 20Thread - LGA1700 - 3.6GHz - 4.90 GHz, 25M Cache
- Bomba ár! HP EliteBook 8440P - i5-520M I 4GB I 250GB I DVDRW I 14" HD I DP I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7470 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Honor Magic6 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest