Hirdetés
- Felvenné a Noctua kesztyűjét az ASUS
- Leiskolázná a mezőnyt az új Samsung csúcs-SoC
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple asztali gépek
- Ami Kínában OnePlus Pad Pro, az errefelé mégis csak Pad 2 lett
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Larry303
addikt
válasz
ez_meg_emaz
üzenetére
a crysis tényleg nem, de az ue3 engine igen...
-
Myers
senior tag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Sok itt a kérdés emberek.
Szép sorjában.Zé_Mester: "hehe, mert bután csinálod. ezért jó a hosszú kábel. szépen kimegy az ajtó alatt, te meg ücsöröghetsz bent a melegbe"
Na ha ezt nálunk megcsinálnád, akkor elvesztenéd a kapcsolatot a géppel. Ugyanis a takaróléc szépen elvágná a drótot.
Amúgy gratulálok, gyönyörű példányod van!

subaruwrc: Miben, mármint hogy leteszteled a procimat?
Az jóóóó, az nagyon jó!!! 
dokar: Igaz, hogy gyári hűtő. De szerintem jól le van fogatva, és a pasztázás is jó. Már nem a gyári ragacs van rajta, hanem normál paszta.
Tegnap mikor kint a minuszokban újraindult a gép, az kb 50-60 foknál történt. És gyári hűtővel bírt 72-t is (bent a szobában), kisebb fesszel és órajelen és nem indult újra a gép. Tehát nem hiszem, hogy a hő butította meg. Az 50-60 fok ehhez kevés lett volna.xeon.Szabi: Chieftec 400-as. De szinte semmi nincs rákötve. Ugye van 1 winyó, meg egy ősi S3-as pci-os kártya.
-
Zé_Mester
őstag
hehe, mert bután csinálod. ezért jó a hosszú kábel. szépen kimegy az ajtó alatt, te meg ücsöröghetsz bent a melegbe

na de én is teszteltem ám
kedves -3 fok van kint, nagyon kellemes volt a kis E6750-nek. láttam rajta hogy marhára odavan érte

ezeket alkottam így ma hajnalba

8x - E6750@4120MHz 515FSB 1-1 5-5-5-15 CR2 (BIOS 1.700V - CPU-Z 1.696V)
8x - E6750@4160MHz 520FSB 1-1 5-5-5-15 CR2 (BIOS 1.700V - CPU-Z 1.696V)
Super PI - 8x - E6750@4152MHz 519FSB 1-1 5-5-5-15 CR2
Super PI - 8x - E6750@4160MHz 520FSB 1-1 5-5-5-15 CR2
értékelés képp csak annyit hogy örülök magamnak, hisz 520-as FSB azért nem olyan rossz, sőt.
ami viszont elszomorít hogy ez a köcsög lap nem tud 1,700V-nál többet adni a procinak, és sajna ez volt a korlát, amúgy ment volna még szépen felfele
valaki ha megunná a kedves DFI P35-ös lapját vagy esetleg a Gigabyte P35-DQ6-ot, akkor szívesen elbeszélgetnék vele

de mindegy, most virul a búrám, örülök itt magamnak. de kíváncsi lennék mi a vége, de azt nem ezzel a lappal fogom megtudni

-
Myers
senior tag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Kintvoltam! Majd szétfagyok. Pedig az idő felében bentről néztem a kinti monitort.

Nálunk -9 fok van.

Amit ki birtam hozni a cuccból, az 11*310=3410 1,58 Volton, a proci 60 fok volt. Orthost 10 percig hagytam.
Volt néhány egyéb próbálkozásom is. Pl 11*320 = 3520, 1,6 Volton, de a gép újraindult. 2 perc terhelés után.
Érdekes, hogy az orthos soha nem jelzett hibát, mindig a gép indult újra.
Egyéb észrevétel:
1. az alaplap nem tud kisebb hőmérsékletet mérni, mint 8 fok.
2. A kábelek olyan kemények voltak kint, mint a jégcsap. Szerintem úgy is lehetett volna törni őket
Kicsit vegyesek az érzelmeim. Az jó, hogy legalább már ment 3,4-et. De hogy ehhez 1,6V meg -9 fok kell (igaz gyári hűtő), az kicsit gáz.
Igazából nem tudom, hogy mi a rendszer gyenge pontja.

-
Myers
senior tag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Kicuccolok most már csak azért is.
Lassan elkezdem.És mit mutat a hőmérő ?

Lassan feladok egy hirdetést, hogy le kéne tesztelni 2 procit tuti, működő 100%-os környezetben, lehetőleg p5k-ban. Odáig fajulok, hogy fizetek is érte!

Mert itt nálam valami nagyon nem jó. Vagy az alaplap, vagy tényleg a procik "szarok", vagy rosszul állítok be valamit. Na de ennyire, egyszer csak be tudom jól állítani, de úgy látszik, még nem jött el az ideje.
-
Mezoo
csendes tag
Hello!
Gigabyte N650SLI-DS4L alaplapról tudna nekem valaki valamit mondani?
neten nem nagyon találtam róla semmit,gondoltam talán valakinek van ilyen vagy használt már és ismeri!
köszi előre is! -
Myers
senior tag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Hát nem nagyon.

Orthos 4 és fél perc után dobta fel magát. Ez több volt mint az átlag. Igaz a proci is 72 fokos volt.
Másodszorra meg 1 perc orthos után újraindult a gép.
Lehet, hogy a 72 fok miatt?
Most 1,45-ön van a Vcore.Még annyit fogok csinálni, hogy kiviszem hidegre a gépet, mert most szét van szedve. És megnézem úgy mit mutat.
-
Zé_Mester
őstag
így állítsd be a biost. BIOS beállítás
utána pedig csak az FSB-t és a pproci feszt emelgesd (a ramokat persze úgy ahogy kell. legyem elsőnek 5-5-5-15, utána majd ráérsz vele foglalkozni.)
nekem is eszerint van beállítva és szépen megy 4100MHz-et a proci. úgyhogy ez jó beállítás.menni fog az szépen felfele, csak állítsd be jól. feszt meg ne sajnáld, adj neki gazdagon

ajd neki 1,5V-ot , aztán góó, utána majd szórakozol vele hogy mennyivel lehet kevesebb. -
Myers
senior tag
válasz
adibook
üzenetére
adibook: Nem tudom, én csak kiskaliberűekkel játszom!

ez_meg_emaz: A tököm tudja. Vagy valamit nem jól állítok be?
De nem hiszem, hogy szarvashibát vétenék.
Ez igazából akkor derülne ki, ha valaki megtudná nézni a procit, hogy mit megy, egy már fullra kipróbált rendszerben.subaruwrc: Ok májsztró! Egyéb p5k specifikus beállítás, amire esetleg érzékeny?
-
Myers
senior tag
10*300 és egy kis fesz emelés 1,35-re (bios).Terhelve, terheletlenül: 1,336Volt
Orthos, jó. Hő 62 fok.10*320 1,4Volt. Elhasal, win újraindul.
Úgyhogy 1,425-öt állítottam be, cpu pll = 1,7Volt, North bridge = 1,4Volt.
Nem jó. Orthos sem, és néha újraindul.Mit csináljak?
-
Myers
senior tag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Szerényebb voltam.

Csak azért, hogy ne érjen akkora hidegzuhany, mint ez e2180-nál.Tehát, most 10*280, alapfeszen. Azaz 1,325-öt állítottam be neki, mert nem tudom, hogy auto-n mennyit ad neki, az állatja. És minden más feszültség auto-n.
Orthos, 7 perce megy (tudom nem nagy szó, de az eddigi 2 percekhez képest jó)! Orthos stabil, 57fokos a proci.
Lehet, hogy lesz valami ebből a prociból?
Ne kiabájluk el!
Minden esetre jobb, mint az e2180, 1,42-n, 300-as FSB-n való instabilitása.Azt hiszem feljebb lépek.

-
Myers
senior tag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Tovább próbálkoztam. 320-as FSB-vel. Nem volt neki elég az 1,5 volt. 1,55 volt kellett neki.
De ezzel már irgalmatlanul melegedett. Az orthos 1 perc alatt 72 fokra tekerte, ezért leállítottam.
Most következik az e4500, ugyanis végső elkeseredésemben megvettem.

Most kiderül, hogy valami rosszul van beállítva a biosban, vagy az e2180 nem bírja a kiképzést.Mondjuk ez egy tálcás e4500-as, és nyomokat látok a tetején. Lehet, hogy már valaki próbálta?
És visszadobta, mer nem megy 3G fölé...

-
Myers
senior tag
Van némi eredmény!
Úgy látszik kikecmeregegtem a gödörből az e2180-al.
Megcsináltam a P5K-n a vmodot. Olyan jól sikerült (szinte feketére festettem grafittal az ellenállást
), hogy a biosban 1,5-öt állítok be, és terheletlenül valamint terhelve is 1,488-on megy!!!! (CPU-Z szerint) ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
És végre nem dobta el magát az orthos!!!
Már 7 percet kibírt, de inkább lelőttem, mert a proci már 71 fok volt CoreTemp szerint.Úgyhogy éjfélkor kiviszem a cuccot a teraszra, nagy valószínűséggel kint már most 0 fok alatt van a hőmérséklet!
Lehet ennek valami veszélye? Tudom, ha visszahozom rá fog csapódni a pára. -
Zé_Mester
őstag
nagyon tetszik ez a mai nap
(van házam
, van normális hűtésem
)
kihajintottam végre azt a retkes gyári hűtést, úgyhogy mostmár egy
Asus Silent Square Pro
zúz az új házban
Silent Knight-et akartam, de azt elvitték az orrom elől, és mivel már nagyon beleéltem magam, ezért úgy döntöttem hogy nem jövök haza Cooler nélkül.
úgyhogy megvettem
nagyon tetszik, csöndesen teszi a dolgát, és még a narancssárga is nagyon tetszik benne
úgyhogy este irány kifele, kíváncsi vagyok mit alakít majd

-
adibook
tag
Tehat egy 6850-nel a 3.6 Mhz-hez BIOS-ban az Fsb-t 333-rol 400-ra allitom,a szorzot hagyom 9-en es a proci es a memo aramellatasat feljebbhuzom...
jol mondom?
-
sgergi
veterán
válasz
ez_meg_emaz
üzenetére
Akko r bocsi, én itt a fórumon hallottam, hogy kihasználja. És az unreal motorja?, azt asszem kihasználja. Vagy nem?
-
ez_meg_emaz
őstag
Ez tévedés. Én ugy tudom nem használja ki.
Achilleusék is mondták hogy a másik 2 magbol csak 10-14%-ot használ ki max. 
Ebböl is kiindulva szerintem tök fölös a 4 mag. De akinek van pénze vegye. Nekem inkább egy jo tuningolhato lap meg egy erös 4ghz-en vagy afelett járo 2magos kéne.

-
salytmasztor
aktív tag
haaat...nem tudom
Ismerossel is tesztelgettuk, hasonlo gep, igazi kulonbseg csak hogy neki 4 magos nekem 2 magos procim van, kb azonos orajeleken, es a Crysis tesztekben szinte ugyanazok az FPS ertekek jottek ki a vegen.
Crysis Benchmark Tool 1.05
http://www.crymod.com/filebase.php?fileid=280&lim=0
minden high, 1280*1024, dx9, 3*teszt
atlag 29-30 fpsEs neten is tobb cikkben:
"Crysis won't benefit from quad core CPUs"
http://www.extremetech.com/article2/0,1558,2209093,00.asp?kc=ETRSS02129TX1K0000532"with either a dual or a quad, and no discernible different between. So I'm a little disappointed"
http://blogs.pcworld.com/gameon/archives/005860.htmlSzoval nem tudom...

-
Zé_Mester
őstag
válasz
salytmasztor
üzenetére
így van, ahogy sgergi kollega mondja. egyre több játék lesz ami ki tudja hajtani magát a 4 magon.
de ha mégse szánsz rá annyit akkor egy Core2Duo E6750 is igencsak jó választás.
van benne kotta, 3500-3700MHz-et simán megy, de akár 4000 felett is (pl nekem).
úgyhogy én ezt javaslom, kérdés hogy mennyit gondolsz érte, de az E4300-hoz képest mindenféleképpen jobb teljesítménye lesz akármelyiket választod.
-
sgergi
veterán
válasz
salytmasztor
üzenetére
A Crysis kihasználja mind a 4 magot, így ha ahhoz kell proci, akkor a legjobban q6600 éri meg. Ráadásul az Unreal motorral készült játékok is kihasználják, és ezeknek az aránya csak nőni fog.
-
salytmasztor
aktív tag
Hi
C2 4300 @ 3.2ghz -es procimat lenne alkalmam most lecserelni. (eleg surun tudok cserelni, szoval lesz alkalmam kesobb is, par honap, fel ev mulva talan (mellekesen a rendszeremnel 8800gts 320mb is 2 napon belul valtani sikerul 8800gt-re))
Ar / teljesitmenyben tudnatok-e ajanlani ennel jobbat, ami megeri?
Foleg jatek, Crysis single/multi miatt erdekel a dolog, ennel szeretnek minden kis +FPS-t kicsikarni.
Core 2 Quad a 4 procit sajna nem igazan hasznalja ki ugy tudom a jatek (ez sem?), talan a kovetkezo patch utan, de az sem biztos, hogy valaha ki fogja.
De persze 3-5% teljesitmenynovekedesert +20-40-xezer forintot nem akarok "kidobni", csak ha jelentos lenne az erdekelne, arra aldoznek tobb penzt is.
-
Myers
senior tag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Droppolni droppol.

Bios: 1,5
Win - CpuZ terheletlenül: 1,48
Win - CpuZ - orthos terhelve: 1,42Ez elég nagy drop. Na de ez még mindig 1,42 V, akárhogy is nézzük. Ennek még bőven elégnek kellene lennie. De ma megcsinálom a ceruzás vdrop mod-ot a lapon. Meg azt hiszem, veszek ma egy másik procit.

-
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
ház az így járt hogy?
mit nem értessz ezen ??? jó ok, a ház helyett HÁT akart lenni, ezt elírtam.
de nem értem ebbe mit kell beleszólni
aki nem mer az gyáva és így nem lehet tuningolni. --->>> így járt

ettől jobban nem tom kifejteni, max annyit tok hozzátenni hogy :
ha nem emelsz feszt, akkor nem megy a tuning, EZT DOBTA A GÉP, így jártál

-
adibook
tag
Sziasztok!
Segitsegeteket kernem egy C2D 6850 huzasahoz.
Ugy 3.6 korulire szeretnem huzni de ha megy feljebb akkor menjen ti tudjatok.
A gepen leirasa alul...
Koszonom.

-
-
Myers
senior tag
Kicsit off:
Tudjátok kb. mennnyivel különbözik egy e2180 és egy e4500-as gyári hűtője. Vagy egyformák? -
Myers
senior tag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Jó, megpróbálom a primeot.
Azt nem tudom mondtam-e már, az még hagyján, hogy az orthos elhasal, de néha a gép is újraindul. Terhelés nélkül nem, csak akkor ha megy az orthos. Kb akkor szokott újraindulni, mikor kb az orthos elszáll. Tehát vagy az orthos száll el előbb, vagy a gép. Ez max 62 foknál szokott bekövetkezni.
Lehet, hogy a 62 fok a kulcs? Talán ki kéne vinnem ma a gépet a fagyba!

De engem még mindig az érdekel főként, hogy a 300-as FSB-nek minek kell 1,5 volt? 1,4-el be sem röffen. Másnak meg alapfeszen megy a 300-as FSB. -
subaruwrc
félisten
Hi!
a 8*400ig stimmel. nem biztos hogy minden e6420 tudja gyári feszültségen ezért emelj 1.35-1.4v-ra a vcore-t. ezt nem tudom fogja e bírni a gyári hűtő de ki kell próbálni.chipsetnek emelj feszt 1.45 körülire mert az IB9 nem tudja alapfeszen a 400at.
a ramokat 1:1 arányban hajtva a gyárilag megadott feszültségre és késleltetésre állítsd be.ezenkívül a fix 100as pci e frekvenciára kell figyelned és meg is vagyunk.ha bebootolt a windows használhatóra akkor indíts egy prime-ot vagy orthos-t és futtasd két óráig kb hogy biztos stabil legyen a rendszer. célszerű small fft-t választani mivel a ramok gyári értéken mennek ott meg csak nem hibáznak.ha valami probléma adódna írj. -
Tigi
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Hali
Akkor elérkezett az idő.

Szeretném tuningolni a 6420-ast Abit IB9-el, de nem tudom, hogy álljak neki.
Nem akarok extrém tuningot csak 3.2-re szeretném megcibálni egyenlőre gyári hűtővel (most úgysincs kánikula).
Annyit már tudok, hogy 8x400-at kell beállítanom, de még mit kell állítani?
Konfig az adataimnál.Előre is köszi.
-
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
de kis aranyos vagy
vártam ezt a megnyilvánulást, szinte éreztem hogy nem úgyom meg komment nélkül
de nem baj, és ha tényleg így is van, az elszántságom kimagasló.
ha kérdeztek megmondjuk a biztonságos határt nem fog felrobbanni semmi nem kell parázni.
így van, kérdezni bátran lehet, nem fog senki se a gépével együtt az égbe röpíteni fél megyéket vagy városokat. aki meg nem meri, ház az így járt, de akkor ne akarjon tuningolni.
-
subaruwrc
félisten
-
Zé_Mester
őstag
válasz
ez_meg_emaz
üzenetére
bocsa ez most nem bántás képp szól, de már kicsit kezd lefárasztani (természetesen nem csak rád vonatkozik) !!!!
Ramokat nem merem cl4-be.
olyan aranyos mindenki, amikor beír ide és elkezd siránkozni hogy így meg úgy nem megy valami, és amikor rákérdezünk és adunk egy javaslatot, akkor mindig valami ilyesmi jön vissza hogy NEM MEREM !!!!
mit nem mersz ??? nem fogsz belehalni, ha átállítod !!! ki kell próbálni, max annyi lesz hogy nem lesz stabil tőle a gép, vagy visszaállítja magát az előzőre ha túl ÜBER neki a beállítás.
ennyi.olyan aranyos emberek vannak néha ezzel a nem merem dologgal : tegnapelőtt beszéltem egy sráccal msn-en és procit tuningolt. szinte könyörögni kellett neki hogy ne 1,485V-ot adjon a procinak, hanem górja meg 1,55V-tal aztán hajrá. és kezdte megint hogy : nem merem mert az sok , meg blabla.
az eredményes tuninghoz kell egy kis elszántság is, de lehet hogy csak én vagyok egy állat.

-
Myers
senior tag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Hi!
Már régóta 1,4V-ot kap az NB.
Kapásból ennyire raktam, mikor először láttam, hogy nem megy 300-on. Próbáltam úgy is, hogy 900-on ment cas5-ben.Mindig ugyanaz a nóta. 300-on 2 perc alatt vége az orthosnak.
Ma valszeg megcsinálom a lapon a vdrop modot (p5k), bár nem hiszem, hogy ez a baja.
-
subaruwrc
félisten
válasz
ez_meg_emaz
üzenetére
ki kell próbálni hogy bírja e a ram.előre nem lehet tudni.
myers az gáz akkor... emelj az nb nek feszt
mondjuk 300on nagyon nem kéne de hátha. ramot nem kell ennyire alulhajtani. 800+-20mhz cl4be mehet szerintem gyári feszen -
dokar
addikt
válasz
ez_meg_emaz
üzenetére
már korábban leírtam itt ebben a topikban, hogy a bios beállításoknál szereplő 1:1 arány valójában egy felező, mert DDR-nél még stimmelt is az 1:1 a duplázás miatt, de DDR2-nél már négyszereződés van, így itten az 1:1-et az IO puffer órajelre lehet vonatkoztni és nem pedig a dram órajelre. DDR2-nél a szinkron akkor jön ki, hogyha a ram effektív órajele az FSB négyszerese. amikor te biosban 1:1-et állítasz be DDR2 ramnál akkor az effektív dram freki=FSB/2*4, IO puffer freki=FSB/2*2, dram freki=FSB/2. de látható, hogy IO puffernél itt is benne van egy fölösleges osztás és szorzás. de ha mondjuk 1:2 arányban hagyod (ami ugye valójában 1:4), akkor kapsz igazi szinkront, mert effektív dram=FSB*4, IO puffer=FSB*2, dram=FSB.
-
ez_meg_emaz
őstag
Még nem vágom teljesen a témát...de...
Én ugy tudtam hogy az 1:1 a legjobb mert nem kell a chipnek vagy vminek azzal is foglalkozni hogy arányokat alakitsa és igy csökken a késleltetése a chipnek vagyis gyorsabb lesz a rendszer. Ha ultra nagy hülyeséget irtam sry csak legjobb tudásom szerint probáltam idézni amit olvastam vhol.
De ezt (hát nem igy csak hasonlot) csak vhol láttam hogy irták neten. (nem forumban) Ha akarjátok majd megkeresem.
Nah MEGTALÁLTAM de ezt még DDR1-re irták lehet azért nem érvényes már itt:
"Tipikusan ilyen aránypárok léteznek: 2:3, 4:3, 5:3, 3:5. Ezek az arányok magyarázatra szorulnak. Az elv a következő. A processzor felől érkező frekvencia úgy aránylik a memóriák kezelési frekvenciájához, mint 2:3, 4:3 stb.
Természetesen, ha nem 1:1 es beállítást használunk, akkor nagy terhelést rovunk a memóriavezérlőre, hiszen a memória vezérlése mellett egy időben a sebességek szinkronizálását is végre kell hajania. Ezért ha módunk van rá, mindig szinkron beállítást használjunk. Az esetek 90%-ában ilyenkor a legnagyobb a teljesítmény."De ha mégis érvényes lenne még:
Dokar te nem arra gondolsz hogyha ram vagy proci miatt nem tudjuk elérni a megfelelö orajeleket akkor jobb ha nem 1:1-en toljuk hanem akkor mehet 5:4 is ha azon annyival többet tudunk elérni hogy behozza azt a késleltetést amit az okoz hogy nem 1:1-be toljuk? -
dokar
addikt
Mikor hibát dob az orthos, akkor a CoreTemp szerint 62 fokos a proci. Tehát ez még nem tűnik vészesnek
CoreTemp az gagyi. Használj Speedfan-t, abban láthatod a változást is (Charts).
A 62°C lehet nem vészes, de sokat ront a stabilitáson.
A biosban a cpu feszt állítsd auto-ra és úgy nézz egy orthost.
Ha így sem stabil, akkor proci a gázos.
Nekem is P5K-m van E4500 procival. Nálam a 10x300 a normális érték alapfeszen. Azért használom ezen, mert ha már többlet feszt kap, akkor az energiamenedzsment borul (nem venné vissza a feszt idle-ben). -
Pocak89
senior tag
Az mindegy hogy milyen arányban van a memó és a proci? Mert nekem most 5:4 vannak.
-
Myers
senior tag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Orthos max 2 perc alatt hibázik.
Tehát a felállás: 1,5V biosban, terhelés nélkül ez 1,48, terhelve 1,42. CpuZ szerint. Mikor hibát dob az orthos, akkor a CoreTemp szerint 62 fokos a proci. Tehát ez még nem tűnik vészesnek.Ha 1,4V-ot állítok be bios-ban, akkor be sem bootol, csakúgy mint alapfeszen (300-as FSB-ről beszélünk, még mindig).
A ram ddr2-600-ra van állítva, ami egy 800-as Black Dragon cas4-es. Mondanom sem kell, hogy cas5-ön hajtom a ramot, nehogy az legyen a ludas. Tehát bőven alul van hajtva.
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Az lehet hogy neked 3,7 de nekem a lapom nem birna szvsz annyira magas fsb-t.
Ramokat nem merem cl4-be. Azok 800-on vannak hitelesitve cl4-ben. Most 5-5-5-15-be mennek igy. Mennének cl4-be is 910-en?
Mert akkor meglesem.... Hát cl4-be nagyon durva lenne a késleltetés meg a többi érték is gondolom.
800-on cl4-be megy ugy a ram mint 860-on cl5-be. Vagyis akkor hoz közel olyan eredményeket. -
subaruwrc
félisten
válasz
ez_meg_emaz
üzenetére
akkor mondom. nem lehetséges
fix 7 a szorzó. 460*7 ramok 1:1ben cl4ben jók lesznek ha bírják. 1.45tel ha bírja az maradhat. 3500? enyém 3730at tudott prime stabilan ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Nem probáltam de asszem lehetséges a szorzot 7-röl 8-ra változtatni. És pont ez a lényeg.
Ezért kérdeztem hogy inkább legyen kis fsb magas szorzoval? Lapnak jobb lenne ha nem kéne 460-on futkoznia szerintem. Van akinek kevesebbet se birtm, bár lehet csak a procija volt ratyi, enyim ugy lett kiválogatva.
Meg magasabb szorzoval jobban megtudnám hajtani a kicsikét pl 3,5-re
Mondjuk az már elég durva lenne léghütéssel de nemtom a nagyok mennyit szoktak kihozni egy e63xx-böl.
Lehet menne tovább is de igy is 73%-os a tuning ami azért elég erös szerintem. 3,5-ön mennyi lenne... majdnem 100

460-hoz maxra van tolva az MCH(igy 1,45) az ICHIO meg 1,6-ra. Ja és nincs semmi csak gyári hütés a hidakon.(passziv heatpipe) nemtom mennyire jo ez igy. A házam hüvös. A procim 3,2-n 1,375V-on megy. Hogy mennyire stabil azt nem néztem, de 1,35-ön stabil volt 3,1ghz-en orthos szerint.
-
subaruwrc
félisten
válasz
ez_meg_emaz
üzenetére
a magasabb fsb csak magasabb ram órajellel hoz gyorsulást. a kettő között nincs sok különbség főleg nem annyi hogy észrevedd.csak a tesztek alatt látszik de az nem mérvadó. fsb 460 hoz már kell adni a kakót az AB9alá nem?. őőőő biztos hogy e6320ad van? SZORZ: x8 csak emiatt kérdezem. szerintem magasabb fsb vel jobban jársz.ramot próbáld cl4 ben hajtani
-
ez_meg_emaz
őstag
A konfigomat megtaláljátok az adatoknál.
Az érdekelne hogy meik a jobb:FSB:460
SZORZ:x7
CPU
AM 1:1
memo 910mhzVagy
FSB:410(vagy 420)
SZORZ: x8
CPU
AM 1:1
memo:840A rendszernek számit annyira az hogy a memo +50mhz-el gyorsabb? Vagy jobb lenne ha a proci menne 3280-at 3220 helyett(kb ugyan annyi) és a memo lenne picit lassabb?
Ha ti se tudjátok pontosan akkor letesztelem. Csak hátha a rutinosabb tuningosok jobban tudják. Igazábol nem az a +- akárhány mhz különbség érdekelne hanem hogy mi a jobb: a kis szorzo, nagy fsb, nagyobb ram orajel vagy a nagyobb szorzo, kis fsb, kicsit kisebb ram orajel a jobb.
Végülis az uccso mondatban megfogalmaztam a kérdésem lényegét.
Biztos sokszor volt ien kérdés de most nem nyálaztam át a fél topikot.
Elég lesz egy: igen jobb az egyik vagy: nem, mind2 ugyanolyan kb.; válasz is.
-
subaruwrc
félisten
válasz
Szatesz
üzenetére
nem lehetne ezt vmelyik hűtős topikban? core 2 tuning a topik címe az istenért és le van írva hogy mi tartozik ebbe.1hsz. vagy legalább tedd offba. kössz.
adamas tanács? fáradj át a tuning kezdőknek szájbarágósan topikba és ott kérdezz.hidd el előbb válaszolnak.
a linket meg úgy tudod működőképessé tenni hogy kijelölöd a szöveget pl link utána kattintasz a link gombra a hsz szerkeztő részénél majd beírod az url-t és mindezt leokézod.
az nem 1600fsb hanem qpb. az nem lehet sok mert mindig az fsb 4 szerese.nem károsít semmit ha 2000akkorse. -
adamas
csendes tag
Sziasztok!
kérdésem a lenne, hogy ez így jó-e:
http://kepfeltolto.hu/i/?3342
a memonak +0.1v adtam , geil 800 ultrák amúgy
a procin feszt nem állítottam és 400*8
viszont azt nem tudom hogyan lehetne elérni,hogy folyamatosan azon a szorzón menjen, tudna valaki segíteni?
esetleg még valamilyen tanács?
ja az alaplap ga p35-ds3
köszi a segítséget
ja még az a kérdésem,hogy az fsb 1600 az okés? nem sok?
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Szatesz
üzenetére
senki nem mondta hogy a Ninja nem jó hűtő.....sőt.
ha nem tuningoltam akkor venti nélkül is vitte az E6550-emet, és játék és egyéb nyalánkságok mellett se engedte a procit 50 fok fölé.
igaz hogy ezt mind egy CM Stacker-be produkálta, de akkor is , igencsak lestem amikor nézegettem a hőfokot.
csak azt bánom hogy azt eladtam, most meg itt szopok egy köcsög gyári hűtéssel

-
Szatesz
őstag
válasz
WildDaemon
üzenetére
Ah koszi mar eldontottem halgatok a nagyokra asus silent knight 2 lessz...
-
Myers
senior tag
Hi all!
Van egy e2180-am. De 10*300-on 1,5V-al sem stabil! Nem tudom, hogy a proci ilyen gáz, vagy valamit én cseszek el nagyon. Asus P5K-ban van, 800-as Geil Black Dragon van mellette, bőven alulhajtva, DDR2-600-on. Tehát valszeg a ram nem ludas. Próbáltam már biosfrissítést is, nem használt.
Úgyhogy eldöntöttem, holnap veszek egy e2180-at vagy egy e4500-at. Szerintetek melyik legyen?
-
ego27
csendes tag
Csak azért mondtam az asus v60-at mert a 2 GH-es 2180-at , 3.2 GH-re felhúztam, és 1.5V-ot adagolva neki, max. hőfok 14+ óra orthos alatt 56-57 fokon tartja. De valószínűleg nagy jelentősége itt már nincs, hogy melyiket veszed +- 1-2 C fok.
-
X Factor
addikt
válasz
Szatesz
üzenetére
2-3 fok ide vagy oda, függhet az aktualis szobahomerseklettől (nem mind1 nalam se h. 18 vagy 23 fok van a hazban) milyen hazban teszteltek, milyen mas ventik mentek stb.. stb.. ahogy gorneck23 is írta, tök min1d melyiket veszed mind2 ugyanúgy jól hűt, én a knight-ot választottam anno, mert számomra tetszik a designjai is.
-
Szatesz
őstag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Nem lattad elotte mi volt az volt a kérdés hogy az asus v60 jobbnak bizonyult egy tesztben mint a silent knight de egy maiskban meg alul maradt tehat ezért nem tudtam mi a helyzet ezért kérdezgettem nem e tudja valaki mi a helyzet mert holnap veszk eggyet és ha veszek akkor mar jot akarok ezért kérdezoskodok...
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Szatesz
üzenetére
linkeltem már neked korábban egy PH-s tesztet.
abba benne volt mindkettő.
a Silent Knight-et hozták ki győztesnek. akkor szted melyik a jobb ????nem bántani akarlak, de nem értem mit kell ezen rágódni hogy melyik legyen : Silnet Knight a legjobb 10-11ft körül. és pont
ha van még több pénzed (mondjuk 15r körül) akkor meg Thermalright Ultra120 eXtreme

ez még legalább 5 fokkal jobb az Asus-tól. de ez más tészta. -
Szatesz
őstag
válasz
Szatesz
üzenetére
Nézd meg ezt itt nem pont azt irjak mint amit a tiedben ez a baj most melyiknek higyjek..
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Tanks - MMO
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Felvenné a Noctua kesztyűjét az ASUS
- Tőzsde és gazdaság
- Ubiquiti hálózati eszközök
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- GTA VI
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A23 5G / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB,Átlagos,12 hónap garanciával
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1 TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Az jóóóó, az nagyon jó!!! 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)