Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grof-Zero
tag
Hi mindenki !
Kérdésem lenne alábbi konfigra milyen fsb ram és fesz beállítást kellene mert nem nagyon akar összejönni semmi komoly :
Asus P5K pro, Intel 6750, Geil 2x1 GB 1066 ultra , Ati 2600 Xt 512Mb , amit edig kihoztam belőle az fsb 8x395 , a ram mundjuk talán ment még 1200felett is de 2.3val , a procinak eddig olyan 1.6 körült mertem adni de eléggé melegszik , silent tower van rajta.
Ha esetleg tudtok dobjatok rá valmit mit lehetne állítgatni rajta hogy menjen.
THx -
bogyó73
tag
egy képet azért mutatok
[link] -
Zé_Mester
őstag
válasz
mynameis?!
üzenetére
nem kell besz@rni, legrosszabb esetben ki kell venni pár s-re az elemet, amúgy elég ha táp lekapcs vagy fél percre, aztán visszakapcs és megy minden.
de még ezt se kell, mert ha esetleg nem kapcsolna a moncsi,akkor nyomsz egy restartot és közbe folyamatosan INSTERT gomb, addig amíg be nem kapcsol a monitor, utána meg del, és újra bent vagy a bios-ba.
nem nagy ügy, menni fog ez pár próbálkozás után csukott szemmel is

-
Soak
veterán
válasz
mynameis?!
üzenetére
lekapcsolod a tápo, megvárod mig a ledek kialszanak, visszakapcsolod és elinditod .... általában örö e bodottá ,ha nem akkor kihuzod a tápkábelt és miután nem világitanak a ledek kiveszed az elemet, 5sec után vissza rakod és örö e bodottá
-
Zé_Mester
őstag
válasz
bogyó73
üzenetére
a cpu-z nek a hivatalossá tétele ott van szépen a progiban. a legutolső fülecske alatt szépen ottvan lépésenként hogy mit kell csinálni. nem nagy ügy.
viszont 3,5ghz már nem tetszik neki :
biztos keves volt a fesz. adj neki legalább 1,55V-ot és úgy nézd meg hogy mit megy. lehet hogy nem fog többet menni ,de ezt majd meglátod úgyis.
próba cseresznye
-
Zé_Mester
őstag
válasz
mynameis?!
üzenetére
óóóóóóó ügyike vagy, ha ezek megvannak, akkor nem is vagy fogyi (ahogy korábban írtad)
naszóval.tünés a bios-ba, Overclocking részleg, és ott FSB-t feltolod 400ra (kezdetnek), és elvileg lennie kell egy olyan résznek a fesznél hogy CPU voltage vagy valami hasonló (alapból 1.3500V-on, vagy akörül kell lennie). na ott beállítassz neki 1,375 vagy esetleg 1,3875öt.
és F10 aztán Enter. és várod a szebb jövőt hogy mi fog történni.
ha mákod van akkor semmi feltünő, csak szépen elindul a gép és teszi a dolgát.
haaa nem ..............ezt hagyjuk most
na hajrá,

-
bogyó73
tag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
most cseréltem el a 6600-ra+kp mert kellett a pénz
szóval én is csak sasoltam hogy 510-nél simán indult
viszont 3,5ghz már nem tetszik neki csak nem merek túl sok feszt adni a procinak meg a lapnak 
esetleg valami ötleted nincs a számomra? meg nem tudom hogy kell a zpu-z-t hivatalossá tenni hogy oldalt is mutassa az eredményt. mert akkor betenném
viszont a 3.3ghz már 1.4v-al megy
-
Zé_Mester
őstag
válasz
mynameis?!
üzenetére
bekapcs után DEL gomd, és már van is programod a tuninghoz. BIOS a neve, ismerkedjetek meg
nade most komolyan, ne mondd már hogy nem tudod mit kell ott állítani, még a könyvébe is be van írva hogy melyik menürésze a tuningopció. utána meg már csak emelni kell az FSB-t, és ennyi. sok sikert, 400as FSB simán mennie kell a procnak alapfesz körül. 
bogyó73 : az az 510 egész korrekt, nekem is volt tesztre egy E6300-am de az istennek nem ment, pedig még a terasznak is bemutattam, hogy összemelegedjenek, de semmi
úgyhogy visszaküldtem a kazdájának, hogy csináljon vele amit akar

-
bogyó73
tag
sziasztok.
szerintetek 510-es fsb az jó egy e6300 és 965p ds3p lapban? feszek autón csak a szorzó 6*510

-
válasz
mynameis?!
üzenetére
Tuningolni BIOS-ból tuningolunk. Ez alap. Nem azért, mert az olyan sznob dolog, hanem, mert onnan lehet épkézláb módon kivitelezni. OS alól max. finomhangol az ember.
-
subaruwrc
félisten
válasz
mynameis?!
üzenetére
nyílván nem.
nincs annak a lapnak biosa? -
Larry303
addikt
válasz
mynameis?!
üzenetére
észre fogod venni ;)
maradjunk annyiban ha pirosat látsz kezdhetsz izgulni...
bizonyos esetkben post logo is lehet a jutalmad
-
mynameis?!
tag
Valaki tud adni vmi programot MSI laphoz amivel húzhatom az e6750-emet??

-
Interceptor
addikt
Hi!
Mik a tapasztalatok E2140 vagy a 60-at érdemesebb venni a mostaniak közül?Melyik jobb tuningban?200mhz alapból a 2160 javára nem jelent semmit szerintem, ezért kérdem.
-
rucinho
tag
hali!
meghúztam a procimat kicsit...e6750 3520mhz 440 ig ment most az fsb 1.392v-on
441fsb-nél már befagy a gép!!auto-n van a volt...adjak neki még volt-ot és akkor mehet feljebb is??? -
KiriK
tag
Kicsit morcosan ébredt a masina, kétszer is újraindult 450es FSBvel
Vissza 425ra, most úgy fest jó. Ezt is írhatom a fesz számlájára? Muszáj lesz szineznem.
Szét kell szedni hozzá? Vagy ha épp odaférek? Ha rosszat satíroz az ember? Mert a kép megvan, hogy mit kell (ugye?).
subaruwrc: Thx a beállításokat, bepötyögöm majd. Asszem valami hasonlók vannak most is. -
subaruwrc
félisten
válasz
Zé_Mester
üzenetére
most minek cifrázzam?.ha valamit elb...szok majd jössz te és kijavítasz
más re: csak óvatosan vele mert windows boot alatt loadban lesznek a magok vagyis +ban és lehet átüt.hagyd jól áthülni és imádkozz.vagy emeld windowsból a kakaót.
ma -12van

nekem meg hétfőn lesz egy E6700am és remélem megszorongatlak ha más nem fsb ben
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
KiriK
tag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Guglizom majd egy vdropmodot, bár már itt a topikon is volt róla kép. Vagy a P5Kn.
Egy pár biosos beállítás, amiket nem vágok mire is jók.
CPU Voltage Damper, Voltage reference (NBnél is)
Max CPUID Value Limit
Vanderpool Technology
CPU TM Function
Execute Disable Bit
Kellenek, nem, mire lőjem őket? És akkor 475 holnap, még talán szinezés nélkül.
Jóccakát és thx -
Zé_Mester
őstag
a VDrop-ot megoldhatod, google...... aztán találsz ott mindenféle képet ahol össsze lehet firkálni a lapot cerkával, és akkor nem lesz dropp.
először nézd meg 475-ön aztán szépen 5-ösével felfele.
de először csináld meg a dropp dolgot.a ramot nem tod majd visszaosztani, vagy 1:1-be járatod, vagy felszorzod az FSB-hez képest. visszafele nem fog menni a dolog.
sok sikert, várom az eredményt

-
KiriK
tag
Mai eredmény: 8x450, 1,5Val, ami alapon 1,464, terhelve valahol 1,4 körül (10 perc orthos). Max 50fok. Gondolom még megy majd felfele
Csak nem tudom, a memóriát hol kell visszaosztani, vagy hogy megy majd, ha 500as FSBt próbálok? Vagy inkább előbb 475? Bár szerintem ez a 3,6 bőven jó lesz, csak azért hát mégis... 
Ekkora Vdrop normális P5Knál? Vagy Vdrop modot neki?Bye
-
Zé_Mester
őstag
válasz
mynameis?!
üzenetére
ha kitöltöd az adatlapod, akkor mi is okosabbak leszünk, és akkor talán tudunk valamit mondani. úgyhogy hajrá

a többit majd utána

-
subaruwrc
félisten
válasz
mynameis?!
üzenetére
-
válasz
mynameis?!
üzenetére
Tuningolni alapvetően BIOS-ból tuningolunk, nem OS alól, különféle progikkal. Milyen lap, milyen memó, stb. Töltsd ki az adatlapod először is, aztán olvass vissza sokat sokat, olvasd át az alaplapod topicját, és próbálj meg konkrét kérdéseket feltenni, vagy iratkozz be ide. Ami persze lol.
-
mynameis?!
tag
Valaki tudna abban segíteni hogy egyáltalán hol kell húzni a procit vagy miylen programmal?! Nagyon kezdö vok a proci tuning témában !! És tudna vki e6750-re kompatibil Ghz/fesz-t adni akinek pl iylen van
Helpeljetek me proci tuning kéne 
-
fdisk
őstag
Nekem sikerült elérnem,h 8*400-at alapfeszen viszi.(normál a biosban,nem 1.350V)
alapfesz -
Zé_Mester
őstag
-
-
-
Sickboy25
addikt
hi
gyári hűtéssel az E6750-em most 3200Mhz en fut orthosszal tezstelve 67 fok a két mag melegedése és 51 fok a cpu-é!!
ez így nem rossz ugye?
viszont a voltokat csak most olvastam így irány a bios picit megnyomjuk!!
-
törölt tag
Egyébként dni új eredménye, az eddigi top1 helyről javított
a teraszon hideg van 
-
Zé_Mester
őstag
nincsmit. menni fog az szépen felfelé.
ha jól emlékszek akkro nekem 8x450FSB-hez (3600MHz) kellett 1,45V, 8x475FSB-hez (3800MHz) meg 1,5V. és is azt a beállítást használtam, amit korábban belinkeltél, úgyhogy ha minden ok, akkor neked is mennie kell. (aláírásomban látod a konfigom
)
ramok : hááát nemtom hogy 4-4-4-12-be hajlandóak lesznek-e menni 900MHz-et vagy esetleg felette,de próba cseresznye.
ha proglem van, megtalálsz.
-
KiriK
tag
-
Zé_Mester
őstag
de a feszültség ne haladja meg 10%-al az alapot afölött csak vízhűtéssel vagy nitrogén
könyörgöm hagyjuk már az ilyen marhaságokat.
nem hülyeségekre van szüksége, hanem tanácsra.
ha számolnál, akkor tudnád hogy az 1.3500V (E6750-esetében) + 10% nemtöbb mint 1,485V.
és ez sajna még igencsak keves.ha te így gondolod a tuningot, akkor nagyon tudom sajnálni a QX6850-edet, mert akkor megvan az ok, hogy miért megy csak 3700MHz-et.

KiriK : a 400as FSB-hez sztem adj a procinak 1,3875V-ot, nálam is annyival megy stabilan. megy kevesebb fesszel is, de néha megfagy.
az energiavédelem meg ilyenek meg maradhat bekapcsolva, ha nem akarod hogy folyamatosan maxva járatva menjen. én kikapcsolom alapból, de nem vagyunk egyformák.ha problem van, írj nyugodtan.

-
Seikai
aktív tag
Attól függ milyen alaplapot használsz
Láttam már olyat amelyik auto beállításokkal vészesen megemelte a northbridge feszét tuning alatt meg a ramét is
Sztem ha jó memóriád van amin nem szabad spórolni és egy tuningbarát alaplapod bármeddig húzhatod a freki de a feszültség ne haladja meg 10%-al az alapot afölött csak vízhűtéssel vagy nitrogén 
-
KiriK
tag
Sziasztok!
Most kezdek ismerkedni a tuning dolgokkal, és ezen beállitásokat követve 3,2 re húztam a procim (400as FSB, 1:1 a ramokkal), így első nekifutásra. Voltok terén Auto, kivéve a proci, ami 1,35V-t kap, CPU-Z 1,32-t ír. Ez elfogadható dropp? Elég neki ennyi?
A C1E Supportot mindenképp ki kell nyomni tuningnál? Ugye ezzel veszi vissza a szorzót, és nem eszik annyit.
A Geil Value RAMoknak időzítésben elmehet a 4-4-4-12? Mondjuk 2V-tal? FSB emeléssel ugye azok is gyorsulnának.Bocs, ha nagyon láma. Bye
szerk: Orthos terhelés alatt 1,28V, 44fok.
-
Zé_Mester
őstag
megnézném azt a quadot ami léggel bir 528at stabilra

jó ok, lehet hogy kicsit túkoztam,de ezekszerint nincs igazság.
Murena-nak is Q6600 van, és ha jól tudom 3,7 körül hajtja.namost akkor hol van itt a különbség ????
mert az csak 50-55e körül volt, egy ilyen QX6850 meg 200e körül.
hát ilyet se vennék, ha futna rá akkor se.

-
Soak
veterán
válasz
Zé_Mester
üzenetére
megnézném azt a quadot ami léggel bir 528at stabilra

U.i.: Az intel meg nem válogatta a QX6850-eket ,szóval simán lehet ,hogy kifogsz egy sokkal jobb q6600-ot ... csak ugye ln2 alatt meg mindenképp elmegy egy jobb QX6850 ... léghez nincs sok éttelme azt venni
U.i.2: Akármilyen kentsfield legyen, de tul sokan nem hajtják az léggel/vizzelg 4G-felé stabilan

-
Skiller
tag
Köszönöm szépen!

-
Seikai
aktív tag
válasz
Skiller
üzenetére
Hümm
Asszem ezek az 1Mb cache-s 2Ghz-s procik elég jól húzhatok az alacsony fsb miatt! 200Mhz-ről simán húzhatod az fsb-t 333-ra mivel a lap maga is csak 400Mhz fölött fsb wallos, perpill nemtom mennyi a multid de a 3 GHz-t simán kell vinnie! Nekem volt egy ideig ilyenem leírom mit tudott! (ugyanilyen gigabyte lappal)
FSB: 280Mhz mag: 2.8Ghz Vcore(bios):1.225
Fsb: 320 mag 3.2 Vcore: 1.35------Javaslatom
Fsb:340 mag 3.4 Vcore: 1.45 -
Skiller
tag
Sziasztok! B.Ú.É.K. mindenkinek!
Nagyon megköszönném ha valaki leírná milyen beállításokkal lehet egy c2d e2180 cpu-t legjobban felhúzni egy Gigabyte s775 GA-P35-DS3 alaplapban. Gyári hűtővel!
fsb ... ilyesmire gondolok.
-
Kriking
csendes tag
jah és a segítőmnek mondom h nem egyszerre lett véve a gép a proci és az alaplap között 1 év külömbség van

-
Kriking
csendes tag
akkor lehet tuningolni vmit ezzen a gépen?
-
törölt tag
válasz
kraven54
üzenetére
hát én hosszú távon nem használnám így, vízzel adtam neki stabil 1.6-ot de teszteld mennyire melegszik. orthos, prime, ilyesmi közben monitorozd a hőmérsékletet, pl coretemp, everest, stb ha nem megy nagyon fel terhelve sem, akkor jó. 3600 at viszont szinte tuti menne 1.5.ön
-
oliba
őstag
válasz
kraven54
üzenetére
8x475=3,8ghz
6x475=2,85ghzNa szerinted mi nem bírja a tuningot?

Seikai: induláskor több áramot vesz fel a géped, mint miközben üzemel, így előfordulhat. Minőségi tápok viszont képesek ezt a töbletneregiát rövidebb ideig adni. Állítsd be a biosba, hogy a vinyóid késleltetve induljanak el.
-
Seikai
aktív tag
válasz
kraven54
üzenetére
Hali
Lenne egy kérdésem
Kb. 2 hónapja felhúzottan használok egy core 2 6750-es procit 3400MHz-en emelt fesszel 1.425 V stabil meg minden éjjel nappal be van kapcsolva mivel: szerver! De ha kikapcsolom a gépet és újraindítom nem akar 3,4 Ghz-vel menni csak az eredeti 2,66-al! Kipróbáltam ha lehúzom a külső usb-s merevlemezt akkor elindul a gép a tuningolt órajelen!Lehet hogy indulásnál több áramot vesz fel a gép és ezért tud csak akkor elidulni ha lehúzok 1-2 eszközt ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- LG 34WQ500-B - 34" IPS LED - 2560x1080 Wide FHD - 100Hz 5ms - AMD FreeSync - HDR10
- Lenovo 14 Thinkbook 2in1 Yoga FHD IPS Touch i7-1165G7 16GB 512GB Intel IrisXE AktívToll W11 Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4067,94% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

tudod, csupa jóindulat vagyok 

köszi

viszont 3,5ghz már nem tetszik neki csak nem merek túl sok feszt adni a procinak meg a lapnak
nincs annak a lapnak biosa?
Valaki tud adni vmi programot MSI laphoz amivel húzhatom az e6750-emet??
Vissza 425ra, most úgy fest jó. Ezt is írhatom a fesz számlájára? Muszáj lesz szineznem.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)