Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
sgergi
veterán
válasz
krenski.84
üzenetére
Amíg bírják a ramok a túlhajtást, mert 800 fölött már az, ha 800-as ramjaid vannak, akkor nem kell visszaosztani, Visszaosztani csak akkor kell, ha a nagy tuningot nem bírnák, mert túl magas lenne az órajelük, ilyenkor visszaosztasz, és a procit máris tudod jobban tuningolni úgy hogy a ramok nem fogják vissza.
-
krenski.84
csendes tag
Üdv!
az lenne a kérdésem hogy miért kell a ramokat vissza osztani???
az adatlapomon ott van minden,3.2GHzn hajtom a procit 1.4v a ramok 960MHzn 2.0v 12:10 aarányban mennek. Namost, én vissza osztottam 800ra őket és úgy is és 960on is csináltam everestel memo tesztet.és 960on egyértelműen gyorsabb volt a rendszer. Szeretném ha el magyaráznátok hogy miért kell vissza osztani. köszi -
vincent4000
tag
sry, kétszer küldtem véletlenül
-
vincent4000
tag
Köszi az eddigi segítséget, úgy néz ki hogy mégis egy 6750-et veszek, meggyőztek a tuningeredmények, max a memó vásárlást halasztom el kicsit. Szal a kérdés az lenne, hogy milyen hűtőt vegyek majd hozzá, amivel nem gond ha maxon hajtom a procit?
*Amúgy mindegyik 6750 ilyen jól tuningolható, mint amiket itt látok vagy vannak gyengébb darabok is? (értem ezalatt hogy alapfeszen 3,5Ghz, feszemeléssel 3,8-4Ghz)
-
awokado
tag
Na hát szerintem itt a vége:[link]
Azért 1 kicsit szomorú vagyok...
Megküldtem bios szerint 1,8V-al és miután betöltött a Win azonnal kékhalál.
2V-al meg nem szeretném mert gyári van rajta.
Nem lehet hogy az segítene ha adnék mch-nak is + feszt?
Megelégednék sima 488FSB-el is.
-
Larry303
addikt
csak annyit szólnék bele a dologba, hogy nem biztos, hogy pár mhzel magasabb fsb vel, a rendszer teljesítménye ezzel arányosan nő...csak azt sztném mondani ezzel, hogy sztem mindenki mérje valós alkalmazások alatt a rendszere teljesítményét, mert egyes esetkben pár mhzes fsb módosítással, keményen belenyúlunk a memória alrendszer beállításaiba is (akaratunkon kívül) és míg a bencmarkok azt mutatják, ho nyertünk azzal a +20MHz el, az egyeltalán nem biztos, hogy a valós alkalmazásoknál is így lesz...
viszont nagyobb terhet róvunk a cpu tápellátó áramköreire, a tápegységünkre, több hőt termelünk stb...sztem a jó tuning nem azt jelenti, hogy mindenáron kipréseljük a maximumot a hardverből...hanem, hogy megtaláljuk a teljesítmény a stabilitás és a hardverek hosszútávú biztonságos működtetéséhez az egyenúlyt...
ezt általánosságban szerettem volna csak a kevésbé gyakorlottabb userek számára elmondani! akinek nem inge remélem nem fog lebaszni ezért!
persze aki csak benchelni tuningol annak nem szóltam... -
Hi all!
Adott egy gép melyben egy Gigabyte P35-DS3, egy E6750 proci Gyári hűtővel, és 2x1GB ddr2es 800Mhzes ram található.A kérdésem hogy meddig szabad ezt felhúzni gyári hűtővel és sima, nem tuning ramokkal! Köszi
-
Ribi
nagyúr
De a memokat allitja, ezert mondtam a 400fsb-t mert akkor a min amin a memo megy az 800. 3.5G-nel a memo 875Mhz-en megy es ekkor mar kell neki azert + feszko. Most nemtom emnnyit kap. De lehet hogy meg megy ennyit 2,1V-vel, de 2.2V mar biztos eleg lesz neki. Idozites cl4 meg mindig. Itt mar majd probalgatni kell ha nem megy elsore hogy mi miatt nemmegy. Valamint a procihutod nemtom milyen, de sejtem alap. Nezegesd hogy mennyire melegszik amikor terheled. Szentem elso nekifutasra 3.2G aztan ha nem eleg meg hajthatod, de az a +10% nem lesz egetrengeto gyorsulas.
-
reset
senior tag
Jó napot kívánok!
Nálam tuningnál néha elállítódik az alaplapi hangrendszer (Realtek). A hangerő szokott lemenni szinte nullára. Egyszer elszállt az egész Realtek High Definition Audio..alig tudtam viszaállítani. Ha nincs tuning, stabil az alaplapi hang - tuningnál változó.
Csak én vagyok így ezzel...másnak nincs hasonló tapasztalata...?
-
Gdmx
tag
Igen, ezt olvastam az Intel honlapján : (fordítás szabadon
) Az ES-széria az Intel tesztelésre kiosztott példányai, ami mutatója a jelenegi technológiai szintnek. Ugyan olyan méretben és minőségben készülnek , ugyan olyan anyagokból mint a kereskedelmi példányok. Ezekre a processzorokra, miután nem kerülnek kereskedelmi forgalomba, nincs garancia, ha ilyen processzort vásárol, forduljon a kereskedőjéhez a garancia érvényesítése céljábólSztem ez annyit tesz, hogy szétdobálnak pár procit a magazinoknak (pl.) hogy döngöljék ki belőlük a sz**rt is és ennyi. Azért lehet megkülönböztetve, mert ezeket tuti megrángatják és így a gari is egyből ugrik, nem beszélve arról, hogy ezekért nm kér pénzt a gyártó, ily milyen garanciáról beszélünk?
Azt tudom elképzelni értéknövelő tényezőként, h mondjuk kijön egy széria majd márciusban, de januárban már szórnak belőle tesztelni. Na, ezt megveheted 3x annyiért mint amit ér január közepén..... talán.
-
Zé_Mester
őstag
-
Gdmx
tag
Köszi, igen én is így gondoltam. A proci csak annyi plusz feszt kap, amennyit dob az alaplap. Elvileg 1.325-ön menne gyárilag, de az Everest 1,2-ket mutogat ezért feltoltam 1.35-re és így az Everestben 1.3-at kapok. Szerintem ez még nem számít fesz. emelésnek.
Szegényből nem akaron kitolni a szuszt, persze ez még messze van tőle.
Amúgy nem tudod mi ez az engineering mizéria? Láttam hírdetni 220e-ért ES-es procikat.... eszement dolog. Persze gondolom annak az a lényege, hogy olyat még sehol sem kapni, de akkoris. -
Reaper
őstag
Hali!
Kéne némi help!
A helyzet, hogy javasolták egy vga topicban, húzzak az e6750-en, hogy kihajtsa a 8800GT-t, most én nem tom mennyire kéne kitekerni, utoljára egy northwoodom volt, 3,2-es az 3,8-ig ment fesz emelés nélkül, de a ramok késleltetését elállitgatta
na a kérdésem, hogy akkor hogyan húzzam a procit mondjuk 3,2 vagy 3,4-re, hogy a ramok maradhassanak a saját késleltelésükön (Geli CL4-es 800+), és ne haljanak le.
másik, hogy mikre figyeljek, mert eddig nem igazán volt szokásom a tuning, és nem akarom, hogy a konfig bármelyik darabjának gondja legyen. Ja a procin gyári hűtő van, de a konfig a profilomnál le van irva
pff ez jó sok lett
-
rup1u5
nagyúr
válasz
szasanyi
üzenetére
nem sikerült megoldani.
hiába emelgettem a feszt, látszólag semmi hatása nem volt. egyszerűen nem értem. 2*1giga crucial ramokkal 7*500 nevetve megy, ramok 1000-en, viszont a 2*2 giga g.skill-el nem akarja ezt, pedig a ramok ezresek és 5-5-5-15-ön hajtanám őket, ami gyári érték. ha a proci szorzót leveszem 6osra akkor nincs gond de 3500-on kidöglik. visszavettem 7*495-re és úgy gond nélkül crysis-oztam vagy fél órát, viszont 5 perc orthos után csontra fagyott a gép, még az egérkurzor sem mozgott. -
Gdmx
tag
Ja, és még egy kérdés. Ugye a prociknak csak a meleg árt, vagyis mehet 8GHz-en is akár ha nem megy 50-60 fok fölé, ugye? Persze túloztam elég erőset, csak az foglalkoztat, hogy maradhat-e 3G-n az e4300-am ha nem megy 58fok fölé soha? Amúgy átlag 49fokos, netezés közben pedig 27-29. Ez így egy hosszútávú tuningnak tekinthető?
-
Gdmx
tag
Sziasztok !
Legyen szíves egy tuning-őrűlt magyarázza el nekem miért olyan nagy szám az az "Engineering Sample"? Ahogyan olvastam az Intel oldalán lehet, hogy inkább nem szeretni kéne mint szeretni. Elképzelhető, hogy szörnyű az angolom, de annyit kihámoztam belőle, hogy ezek a proccok u.o. darabok mint bármelyik másik csak nem kerülnek kereskedelmi forgalomba (elvileg) csak tesztlaborokba jól megráncigálni őket. Ezért gari sincs rájuk. Vagyis ha valakinek ilyen van azt tuti egyszer már sz**rá tekerték és az nem biztos, hogy jót tesz neki, nem?
Mit nem tudok ahoz, hogy nekem is kelljen egy ilyen?
Világosítsatok fel plíz
! -
awokado
tag
Hála Zé_Mesternek megküldtem az E6400-at 1,52V-al és lám már megy 3,7-en!
Jó tudni hogy a proci nem wallos.
Valid:[link]
Meg sem állok 3,8-ig vag 4-ig
-
rup1u5
nagyúr
válasz
echo001
üzenetére
nem értem miért akarja mindenki kikapcsolni.
ha terhelve van fölmegy a szorzó ha nem akkor leveszi. semmiről nem maradsz le és mi a francnak pörögjön csutkán a proci ha mondjuk csak filmet nézel vagy dvd-t írsz?vagy lehet, hogy ez csak azért ilyen természetes dolog nekem mert AMD-ről jöttem és ott nagyon jól működött a CnQ még magas OC mellett is?
-
cyber86
őstag
Hali valaki tudna segíteni proci tuningban?
-
echo001
aktív tag
ok
c1e-t megtalaltam cpu-nal a biosban azt kikapcsoltam es most 8x os a szorzo ugy latszik ap5k premiumon 1 kapcsolo csinalja mind2-ot...
koszi
egyebkent erdemes ezt a funkciot hasznalni...?
mekkora terhelesnel ugrik viszza a szorzo 8 ra
mert dvd-t irni 6 x os szorzoval is lehet... -
-
echo001
aktív tag
hi
adott 1 db ASUS p5k premium +1 db e6420 proci tuning 3200 ig de
a cpuz azt jelzi hogy 6* os a szorzo nem 8
a memtest 3200 nak latja a procit az orthos is csak a cpu-z modja 6*400 aza 2400 mhznek
ez hogy lehet a biosban is probaltam de ott is 8* a szorzo
valami otlet ?
meg most akkor mennyin megy a proci ?
thx elore is -
Skizz
addikt
válasz
simo the new
üzenetére
bios alol a legegyszerűbb, onnan érdemes.

-
simo the new
csendes tag
Szasztok.
Olyan kérdésem lenne milyen programmal érdemes a Core 2-ket húzni ? Intel alaplapom van meg 2*1gb 800MHZ s ram-om ja és E6400@2.1GHz még alapóra jelen , köszi a segítséget előre is.

-
rup1u5
nagyúr
sziasztok!
következő a helyzet:
6550 7*500-on, ramok 1000 5-5-5-15-ön. namostan lecseréltem a crucial ramokat 2*2 giga g.skill 1000-res kitre amik elméletileg pont az említett sebességre és időzítésekre vannak hitelesítve 2.0-2.1v-al. ha a procit 3500-on hajtottam akkor nem akart menni, viszont 2800-on hajtott proci mellett állítottam be a ramoknak 1000 mhz-et akkor ment. igazából ezt nem értem. lehet, hogy a kétszer annyi ram miatt több fesz kéne a procinak vagy az nb-nek? tesztelni még nagyon nem volt időm csak ezt vettem észre. -
Skizz
addikt
[link]
Vdropp miatt kicsi a fesz, majd elszórakozgatok vele, ha több időm lesz, de ez se rossz. -
Gorneck
legenda
-
awokado
tag
Zé_Mester plz segíts!
#4736 -
Zé_Mester
őstag
válasz
vincent4000
üzenetére
szia
véleményem szerint E4500 legalább kell, legfőképp hogy karit szépen ki tudd hajtani.
mondanám azt hogy E6750, de írtad hogy lényeges az ár, ezért úgy gondolom hogy az E4500 is megfelel számodra.
ramokból Kingmax Mars 1066-ot javaslom, árához képest nagyon jók, ha ügyes vagy és persze szerencséd van, nagyon korrekt eredményeket lehet kiszedni belőlük.
-
awokado
tag
Vki plz segítsen mert megőrülök!
Nem megy 3,6 fölé
-
sgergi
veterán
válasz
vincent4000
üzenetére
e4500 + a Geil memória jó választás, ha tuningolsz.
-
nat
senior tag
Melyik a jobb proc?
e6600 vagy a 6550
Köszi a választ. -
subaruwrc
félisten
idepottyant hozzám egy 3741A599 Fpo va megáldott E6750. mit várhatok tőle persacc?
-
awokado
tag
Hi mindenkinek!
Van 1 kis gond,ugyanis ennél tovább nem megy-->[link]
Win se tölt,hanem egyszerűen mindig újraindul.Adtam neki 1.438 feszt(bios szerint) és ezzel nem viszi a 3,64Ghz-t(itt az fsb 455).3,6(itt meg450) megy gond nélkül 1.41V-al(bios szerint).Ramnak adtam +0,4v,így sem jó.
Ilyen sokat számít a 40mhz?
Vagy fsb wallos a lap?(giga ds3)
Előre is THX mindenkinek!
-
M3kk
őstag
Vapochill LS + E6850 = sub 10s pi 1M, 5100MHz valid

-
vincent4000
tag
Üdv!
Kezd halványan körvonalazódni a konfigom, már csak procit és ramot kéne választani. Ebben kérném a segítségeteket:
Procik közül ezeket néztem ki:
E2180 17.900Ft
E4500 24.900Ft
E6750 37.900Ft
Ti melyiket ajánlanátok? Elég fontos számomra az ára - szóval a két olcsóbb felé hajlok -, de nem akarok rossz vételt csinálni. Egy Gigabyte GA-P35-DS3 lapba lesz egy 8800gt mellé.Tuningolni szeretném, amennyire csak lehet, persze az ésszerűség határain belül.
Másik kérdésem, hogy milyen ramot ajánlotok mellé, ami jó tuningban, és az ára is elfogadható?
Én ezeket néztem ki eddig:
2*1 GB/800 MHz DDR2 A-DATA 11000Ft
2*1 GB/1066 MHz DDR2 Kingmax Mars 15800Ft
2 GB/800 MHz DDR2 GEIL KIT ULTRA hűtőbordás 800+ CL4 13900FtBocs a félig off hsz-ért, azért írtam ide, mert ti biztos tudjátok melyik a jó tuningban.
Előre is
-
-
Szatesz
őstag
Nah beraktam a crucial tracer 1066 os ramomat

szentetek hogy alitsam be? -
Larry303
addikt
válasz
Zé_Mester
üzenetére
hát fiam akkor csapj fel 1-2 szak könyvet és döbbenten látni fogod, hogy a fizika nem tesz különbséget bátrak és gyávák között
persze ettől még te megpróbálhatod!!!a p5e nél meg nagyon vigyázz milyen ramot teszel mellé, mert igen kényes jószág...
amúgy sztem nem egy fsb bajnok lap...szvsz max 500...
viszont télleg rock stable, ha jó a körítés mellé... -
Zé_Mester
őstag
válasz
afterburner_
üzenetére
LoL !!!!
az a problémám hogy ez a retkes lap csak 1,7V-ot tud
pedig nem kellene sok plusz, elég lenne 1,725 és minden menne fa-san
úgyhogy most épp egyeztetek egy sráccak, eladná az ASUS P5E lapját (ami végülis egy Maximus Formula, csak le van matricázva hogy P5E, meg persze pár extra nincs rajta)
na az már egész komoly lesz, simám ki tud osztani akár 1,8V-ot is, és nem droppol annyit mint ez a Deluxe. azzal már el tok majd mókuskodni
Larry303 - a határok a gyáváknak vannak

Soak : bízok benne hogy nem

-
Zé_Mester
őstag
nem gyári coolerem van már
tengapi nap

úgyhogy mostmár nyomulhatok kint a minuszba LoL

Larry303 : nem számít
, nincsenek határok ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Larry303
addikt
valós 1,6 felett gyári hűtővel???
a fizika nagy úr ám srácok!!!!
kéretik nem félreérteni, csak azok figyelmét szerettem volna felhívni akik ezzel nincsenek tisztában... -
Szatesz
őstag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Gondolom kevesled.. de gyari hutovel hogy mar 73 fokos volt a procim nem mertem feljebb venni ezért hagytam csak ennyin. De most majd megjon a silent knight2 és azzal majd megpiritom meg 1.7 re is... Az fsb t mennyire lehet max emelni vagy csak szépen lassan emeljem az fsb Mghz ével?
-
Zé_Mester
őstag
-
Zé_Mester
őstag
-
Szatesz
őstag
Figy az uj hutom alá mennyi pasztat tegyek csak csikokban mint a gyári alatt van vagy pedig hogyan csinaljam??
-
Szatesz
őstag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Hát én nemtudom nekem nekem igy gyari hutovel nem ment csak 3680 ig de nem mertem annyira emelni a voltot csak 1.45 re de everest mes sokkal kevesebbet észlelt csak 1.39 et... nemtudom akkor most melyik a mérvadó,De most megjon az asus silent knight 2.... és a crucial ballsitixem tracerem es akkor azzal majd kirakom az balakba en is
Hatha kinyirom a gépem ugyis benna van mar vagy 400k ba
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Szatesz
üzenetére
a tesztekben van ahol csak 500as FSB-t értek el a P5K Deluxe-al is.
de itt nem emelnek semmi mást, csak a proci feszt, meg esetleg a ramét. alaplapnak nem emelnek semmi feszt, úgyhogy ezek annyira nem mérvadók.
a Gigabyte P35-DQ6-ról láttam neten képeket, 610-es FSB meg hasonlók, úgyhogy annyira nem is rossz.
de a DFI az álmom, nekem kell egy olyan lap

Soak : 520-ig néztem 8as szorzóval. 521-en már megfagyott a Vista betöltés közbe, hiába emeltem feszt még az alaplapnak. de majd meg akarom nézni hogy visszavéve a szorzót mennyi a max FSB. eddig 525FSB a rekord 7es szorzón, de majd megnézem mit alkot az új hűtővel.
Amugy meg -3 fokban ne nagyon tolj neki ilyen 1,8V-ket mert csunyán járhatsz
miért???
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 PLUS GIGABYTE 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB RAMPAGE Shiva ADATA 600W
- iPhone 17 Pro Max Mélykék - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- BESZÁMÍTÁS! MSI GF63 Thin 10SC Gamer - i5 10500H 16GB DDR4 1TB SSD GTX 1650 4GB Max-Q W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
hát dhx2 vagy 2dhx??? az a lényeg hogy a corsair oldalán a hivatalos pdf-ben 800MHz-re volt hitelesítve. most gem 960on megy 55518 időzítéssel 2voltal. 

Nekem Gigabyte P35-DS3 lapom van, szerintem az is elég tuningbarát, csak hát a ramok viszont egyátalán nem azok! 

) Az ES-széria az Intel tesztelésre kiosztott példányai, ami mutatója a jelenegi technológiai szintnek. Ugyan olyan méretben és minőségben készülnek , ugyan olyan anyagokból mint a kereskedelmi példányok. Ezekre a processzorokra, miután nem kerülnek kereskedelmi forgalomba, nincs garancia, ha ilyen processzort vásárol, forduljon a kereskedőjéhez a garancia érvényesítése céljából

nekem is volt ilyen procim és majd 1,5V-tal ment ugyanennyit, nemhogy még gyáritól is kevesebbel
a kis mocskot azért cseréltem le