Hirdetés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Autós kamerák
- Apple asztali gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- VR topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
kraven54
üzenetére
én a monitorodra tippelnék. nyomtató be van dugva? milyen dvd van az olvasóban? hány centis a tápkábel a gépedben (minden ág összesen) bal vagy jobb oldalon van a géped?megvan a gyűjteményben a Jóbarátok 10 évada? szerintem ezek lehetnek a hibaforrások.
de az is lehet hogy a proci nem bírja a 3800-at az általad véletlenül kifelejtett feszültségértéken amit adnál neki, meg mondjuk az adatlapot kitöltve nem kéne telepatikusan megállapítani hogy milyen prociról van szó.
mennyi feszt kap? -
kraven54
aktív tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogyha a procim 6x475fsb-n stabil, de 8x475fsb-n fagy olyankor mivan? Ill micsoda nem birja a tuningot. Köszi elöre is
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Kriking
üzenetére
mondd mi a probléma. segítünk.

de ahogy látom az adataidnál (ha az a konfigod) akkor a tuningot sztem felejtsd el azzal a lappal. nem épp egy tuninglap. nem tom milyen procid van (ha Prescott,akkor felesleges a tuning, ha E6850, akkor meg nem értem hogy egy ilyen proci mellé hogy lehet ilyen szar lapot tenni.
)
írd meg hogy pontosan mik vannak, aztán ha lehet, akkor megoldható egy kis tuning.
-
Kriking
csendes tag
Sziasztok! Kezdő vok... vki tud segíteni teljes procituningolásban:
-
Zé_Mester
őstag
BUÉK !!!!!! minden fórumtársnak !!!!!
sikeres tuningot 2008-ban is (hasonló nagyságó FSB-t
) -
Haart
addikt
Van valami core2-es tuning oldal? Ahol van olyasmi toplista mint a videokártyáké? Ki meddig milyen feszekkel tudta húzni a procit? Légyszi linkeljétek már be thx

-
Zé_Mester
őstag
válasz
Ketyegi
üzenetére
az időzítések mehetnének 5-5-5-15 CR2-re 2,1V-tal.
proci nekem megy 3400MHz-et alapfesszel,de ahogy Gorneck23 is írta, ezt meked kell kitapasztalni.subaruwrc : azt se bánnám ha havat kellene lapátolni tuning előtt, de itt egy deka hó nem van
most boltolok magamnak egy Gigabyte GA-P35-DQ6-ot.
azzal kicsit más lesz a helyzet, de megnézem még hogy mit alkot a Deluxe-al.
és a DQ6-tal nem csak 1,7V-ot fog kapni, ezt garantálom

am kérdés : voltam lent ma korizni a jágpályán, ott volt egy nagy kupac letakarított hóféle. az szerintetek szárazjég ???? vagy csak ilyen fagyasztott trutyi ?
mert ha szárazjég, akkor viszek le egy rohadt nagy táskát
-
Ketyegi
csendes tag
Meddig lehet húzni az E-6750-et alapfeszen? A lapom Gigabyte P35-DS4. Alapfesz terheletlenül 1.142 V. 100% prociterheléssel 1.32 V.
Jelenleg 8x375 3Ghz megy. Ramnak 2.1V adtam , de többet nem akarnék , az időzítés auto-n 5 6 6 21 900Mhz. -
Zé_Mester
őstag
Soak :

subaruwrc : jobb is

más : feltettem most az új bios-t a P5K Deluxe-omra. eddig nagyon tetszik, kicsit okosabb lett mint a korábbi 0603-as. kíváncsi leszek hogy tuningba mit segít így, mert láttam hogy kibővült a beállítás lehetőség a feszek körül.
na ezt majd megnézem
kellemes -7 fok van kint, lapátolom kifele a cuccot

-
Zé_Mester
őstag
válasz
JockeyEwing
üzenetére
hát nem tom miért jó neked az a 667-es ram. miért nem 800as vagy 1066-os ????
amúgy fog vele menni, de a tuningot sztem elfelejtheted ezzel a rammal.
a proci 333FSB-vel megy alapon, ha ezt szorzod 2-vel, akkor megkapod a ram sebességét. és így 666~667MHz lesz. úgyhogy pont passzolni fog.
de javasolt lenne egy gyorsabb ram (min.800as)
-
JockeyEwing
aktív tag
Hellosztok
Kérdésem a következő lenne a szakikhoz:
Intel E6750
MSI P35 Neo2-FRAz alaplap támogatja a 667-es, CL5-ös ramokat.
A processor leírásában és tesztjeiben viszont 800-astól felfelé tüntették fel a ramokat.Ez a konfig fog menni 667-es ramokkal? (Corsair, CL5)
-
lac1
csendes tag
Halló emberek,
olyant csinál a gépem, hogy a BIOS-ban a busz seb. 333-ról (e6750) felraktam 400-ra, ki is írja szépen a POSTban induláskor, hogy 3200 MHz, aztán a windows ban a cpucool és a cpu-z is azt írja, hogy a busz. seb. 420MHz, és ezért a proci 3356-on megy.
Ez miért???? -
Zé_Mester
őstag
válasz
realm15
üzenetére
milyen okosok vagytok!
ha így állunk hozzá akkor te meg milyen buta vagy !!!!!semmi rossz szándék nem volt abba amit írtam, csak épp nem értettem hogy hogy lehet FSB emelés nélkül is tuningolni a procit. mert én nem tudok más módszert, ha te igen akkor oszd meg velünk.
de már más segitett! - örülj nekinah cső KOCKÁK! erre most írnék neked sok szépet és jót, de inkább kussba maradok. a lényeg hogy kicsit fogalmi dugóba vagy. kéretik utánanézni hogy mit jelent a : KOCKÁK.
meg fogsz elpődni, de a tuningosokhoz semmi köze. na bye
-
jakewyler
senior tag
Üdv,
E2180-ba gondolkodok, csak nem tudom, hogy l2 nagyobb mérete miatt érdemes +8 e Ft-ot kiadnom e4300-ra!? -
Hoffer
őstag
Ki tud tuningeredményt mutatni E6300-hoz?? Érdekelnének a feszek is!!
-
raziel01
veterán
Van a BIOS-ban, hogy fsb strap to northbridge.
Ezt érdemes állítani? Segítené a nagyobb fsb elérését? -
subaruwrc
félisten
na hogy vmi témába vágót is írják járt nálam az a bizonyos e6750.
jól ment a kis dög.
1.608v 4130 1m pi.
525*6 max fsb on air
többre az idő rövidsége meg a lustaságom meg amiatt hogy kölcsönbe volt nem jutott idő. -
subaruwrc
félisten
-
realm15
tag
milyen okosok vagytok!
fbsel fesz emelés nélkül gondoltam! de már más segitett! nah cső KOCKÁK! nagyképüek... -
realm15
tag
szeretnék segitséget kérni olyantól aki tudna nekem segiteni proci tuningban de csak kizárólag fbs emeléssel!
kérem valaki segitsen!köszönöm

-
Pocak89
senior tag
Hi! Az nem baj hogy 400Mhz-es FSB-n csak úgy indult el a gép hogy a memória időzítését vissza kellett rakni vmi SPD-re? Az órajel alap 800. Viszont ezzel az időzítés lassabb lett. CL5-ös a memóm ami elvileg 5-5-5-15 (kézzel kellett beállítani). Na nekem 5-6-6-6-18 asszem SPD-ben. És mi az 5. szám? Mert a biosban van még egy ezeken kívül.
-
Cobrusz
senior tag
viszont mostmar vki tenleg segitsen megoldani ezt a modbios dolgot hogy kell
en nem ertek hozza olyan segitsen aki vagja az ilyen dolgokat
mert 375fsb es nem megy feljebb
-
Cobrusz
senior tag
nem orthos

most ment le az orthos 6oraig
proc 30 ket mag meg 50
-
Cobrusz
senior tag
dehogy zalmi9500
cpu 18fok
1.mag 33
2.mag 34fokload
cpu 20
1mag36
2mag37 -
Gino20
őstag
Sziasztok
Még a nyáron összeraktam egy konfigot 1 gb Kingmax rammal ami 920MHz-en (345*2.66) simán ketyegett 9*345-ös beállításokkal így a proci ment 3.1GHz-en. A gondom most az lenne, hogy vettem még 1 Gb kingmax ramot de ez megáll olyan 855-865 MHz körűl és így a proci csak 2.9GHz-en megy 9*322-n viszont megcsináltam azt, hogy 8*375-380-ra állítottam így megy 3GHz-en de viszont a ram 800 helyett csak 750MHz-en (375*2) megy viszont 4-4-4-13 időzitésben.
A kérdésem az lenne, hogy melyik a jobb választás? -
Cobrusz
senior tag
barmekkora feszt adok ramokat visszaosztok 375mhzre
nem akar feljebb menni
hogy van ez a voltmodos dolog?
HELP 
-
-
rucinho
tag
Hali!
Segítséget szeretnék kérni egy kis tuningoláshoz!!
ha vki szívesen segítene írjon privet! köszi! -
Cobrusz
senior tag
na megneztem 375fsb ig birja
feljebb mar fagyogat (alapfesz)
400as fsbt akarom elerni hogy 1:1be menjenek
mekkora fesz kell?
mit allitsak? -
fizzdani
tag
Hello!
Szeretném a procimat egy kicsit húzni, de nemvagyok valami jártás ebben a témában. A procin gyári hűtés van,de a házamban (raidmax ninja) van 3 venti.
További konfig:
alaplap: gigabyte GA-P35-DS3L
proci: intel c2d e6750 @ 2,66 ghz
ram: 2x1gb 800mhz
vga: asus 8800gtJátékra kellene a cuccos, nemtudom meddig érdemes huzni , mennyi kell a 8800gt kihajtásához.

-
skullman00
csendes tag
helo all.Egy kis segitség kellene.Az E6300-am 440 fsb-n simán megy az everset-en a teszt mikor 100%-on használja a hőfok is max 52.a fesz van emelve 1.3625 a többi normál a memória pedig 4-4-4-12-auto-n megy és mikor feljuzom az fsb-t 450-re vagy 460-ra f10 és utána meg se próbálja a gép bekepcsolni hanem magától visszaállitja.itt a fesz-t próbáltuk már állitgatni a többit nem naon.Sztetek ez a vége vagy mivel lehetne még próbálkozni?Előre is thx
-
Cobrusz
senior tag
1.4es modBIOS kell a tuninghoz - ezt hogy?
mit csinaljak?
rakjam a feszt 1.4re? -
Speed®
titán
válasz
Cobrusz
üzenetére
Nézz szét a lap topikjában, emlékeim szerint 1.4es modBIOS kell a tuninghoz. Ha ezen túljutottál, 1:1 DRAM/FSB arány mellett megpróbálhatod alapfeszen a 400at, bírni fogja. Az biztos hogy előbb megáll a lap mintsem a proci végét elérd. A legutóbb nálam járt E6550 525ös FSBnél fulladt ki..
-
Cobrusz
senior tag
tuninghoz osszam vissza a ramokat mig elerem a 400as fsb-t?
vagy alapfeszen megy 400 ? -
Cobrusz
senior tag
jo estet
Fatality fp in9 sli
e6550
2x512 800mhz geil ultra 4-4-4-12
500w tap
sztetek alapfeszen mennyit mehet? -
raziel01
veterán
Mindennapi használatra mekkora az a max fesz amit lehet a procimnak adni?
Megakarnám próbálni a 400 MHz-es FSB-t. Szerintetek sikerülhet? -
Tigi
őstag
Aha, értem.
Akkor az Everest és a CPU-Z is jó értékeket mutatott.
Ezekszerint az új bios miatt állt helyre a rend.
Mondjuk nem teljesen jó a tuningom mert Orthos gond nélkül futott 1.5 órán át, de a Blacksite-ból pár óra játék után ha kilépek akkor kékhalálba fagy a gép win32k.sys-re és a pagefile-ra hivatkozva.
Lehet, hogy még az 1.5v is kevés a procinak vagy az MCH-nak kevés az 1.4v
Kezdek belehülyülni.
Most levettem a tuningot amíg ki nem cseréltetem a TX2-őt mivel megrepedt a TX2 ventije és elkezdte elég erősen rázni a gépet.
-
fdisk
őstag
Igen.Ha az fsb meg van emelve mondjuk 400-ra,akkor 6x400 és 8x400 értékeket állít be,attól függően mennyire van terhelve a proc.Ha olyan progikat futtatsz aminek nincs nagy proc igénye (pl.zenehallgatás)akkor csak 6x400-on megy a proc.Amint proc igényesebb vmit futtatsz(pl.cod4)akkor a maximális frekin,8x400-on fog menni.
-
fdisk
őstag
Semmit sem befolyásol ha be vannak kapcsolva.Azok egyfajta energiatakarékossági módok.Ha nem használod a cpu-t maxon,akkor leveszi a szorzót min.-ra.Ha kell a telj- akkor meg max.-ra.Meg ugye minek menjen maxon a cpu ha ol filmet nézel,vagy dvd-t írsz!?
És vmivel halkabb is lesz a gép alapon használva,mert nem melegszik annyira a cpu,nem forog annyira a ventije.
-
krenski.84
csendes tag
Üdv! Kellemes karácsonyt!
Az lenne a problémám hogy adott giga ds3 lap + e6750 g0 stepp és a biosban 14v a proc ram 21v mch pce déli +0.1v és alapon van. Na a gond az hogy easy tune-al szoktam húzni amikor kell. De produkál olyat hogy 3dmar05 ki fagy a procitesztnél. De ha biosban állítom be a 400fbt*8 ram 960 akkor megy hiba nélkűl. Kérdésem pedig az hogy ez miért van, valamint hogy nem kellene több volt a procinak???
-
subaruwrc
félisten
válasz
Overlocker
üzenetére
ennyi 
-
-
Tigi
őstag
Frissítettem a lap bios-át a legfrissebbre, de még mindig 1.5v kell a procinak, hogy menjen 3.2-ön viszont a mérő progik meghülyültek.
Az Everest és a CPU-Z is úgylátja, hogy 6*800-on megy a proci és 2400Mhz-et ír viszont az alaplap és a Win is 3.2-őt ír sőt a CPU-Z egy pillanatra kiírta a 3200Mhz-et, de visszaváltott 2400-ra és a fesz érték is ugrál 1.333 és 1.478 között, érdekes.
Az Everest meg fix 1.33v-osnak látja a procit holott 1.5v-ot kap. -
AtG
aktív tag
válasz
Overlocker
üzenetére
Nice job!

-
WR : http://logout.hu/iras/intel_e8400_5412mhz_hun_vilagrekord.html
-
Lawn
tag
Már mindent kiprobáltam.. BIOS frissítés, Feszek emelése, alapon is probáltam ha 380-ra teszem az FSB-t el se indul. Legutóbb adtam a procinak 1.5V-t, Ramoknak 2,3V-t, MCH 1,5V de semmi javulás

-
Lawn
tag
Haart neked hogy megy alapfeszen 3.2-t? Én bármilyen feszt emelek, bármit állítok nemtom az FSB-t 370 fölé növelni..
-
Ronnie12
tag
A P35-DS3 alaplapomon összeér két proci láb. Be is adtam a lapot gariba. Az, hogy két láb összeért károsíthatta a processzort?
-
Szatesz
őstag
Az miert van ha orthos teszt kozben kivillan sokszor jobb fetn pirossal hogy PAGING? mit jelent ez? és rossz e?
-
Qru
MODERÁTOR
Proci hőfok rendben van, ha a maghőfok 75-80fok fölé nem megy, nem kell aggódni. Inkább az alapalp északi-déli hidján lévő bordát tapogasd meg erős-tartós terehlés alatt/után. Ha kézmeleg (rgo nem éget, ott tudod tartani a kezed rajta hosszan) akkor ok. A szoftveres hőfokok nem sokat érnek talán a procimag hőfokot jól olvassák ki... Ramot is taperold meg (de előtte földed magad, nehogy statikus töltést kapjon a cucc) az se legyen azért túl forró.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hibás Processzorok! 8-14gen, illetve ryzen
- Intel i5-12600 KF processzor, LGA 1700, 3.70/4.90GHz, 10 hó Garancia
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- Eladó bontatlan Intel Core i7-12700KF
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- Lenovo T14 Thinkpad Gen3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Xiaomi 14T Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3951, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)
Nagy fsb ben gazdag boldog újévet mindenkinek.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)