Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tigi
őstag
2 perc után ezt írja az Orthos.
1
ATAL ERROR: Rounding was 0.490234375, expected less than 0.4
1:Hardware failure detected, consult stress.txt file.
1:Torture Test ran 2 minutes 17 seconds - 1 errors, 0 warnings.
1:Execution halted.Ez mit jelent?
-
cstomi15
tag
Sziasztok!
Új gépet szeretnék majd venni, csak még azt nem tudom, hogy tuning szempontjábol melyik memóriával jönnék ki jobban. Az egyik lehetőség a GEIL ULTRA 2x1024Gb, CAS 4-4-4-8, 2.1V 800Mhz, a másik pedig Corsair Twin2x1024-6400, 5-5-5-12 1.9V, 800Mhz.
Alaplapból Gigabyte P35-DS3-at raknám a konfigba, CPU-bol pedig C2D E6550-re gondoltam.
-
Gorneck
legenda
válasz
Szatesz
üzenetére
Az a sok az kb 3-4et a nem kevésből...
Ami egy kicsit komolyabb kivitel a teszteben az 10 fokot ver a 9500-ra ami nem kevés, így a Te hűtőd is elveri nem is kicsit. Amúgy ezek a hűtőket max dísznek használnám...
Komolyabb víz ami nem csak procira van, az bőven 50 felett van...De sztem hagyjuk a témát hisz vízzel se menne sokkal jobban a procid...
-
Szatesz
őstag
válasz
X Factor
üzenetére
Ezt talaltam asszem ezt néztem régebben....Vizhutes meg vizhutes kozott is nagyon nagy kulonbseg van.....itt sok van amit a sima zalman cnps9700 megver és az asus silent knight erosebb tole 5-10% al...De az igaz hogy egy komoly vizhutes az viszont tényleg sokkal komolyabb csak az ugy kezdodik hogy 50k..

-
Tigi
őstag
Hali
Létezik, hogy a tuning miatt nem megy a DVDFab?
A három legutóbbit próbáltam, de egyik se megy mert nem látja egyik ODD-met se.
Vagy a sok író progi miatt lehet (Nero, Alcohol, Imgburn)? -
Szatesz
őstag
válasz
X Factor
üzenetére
Pedig kerestem nektek azt a tesztet ahol a naggya vizet lenyomta de nemtalalom de ha megvan belinkelem nektek.......
X Factor igen de a viz nem csak blokkbol all
és elég draga de én bevallom félek a viztol tul kozel van az aramkorokhoz .A viz meg aramkorok eggyutt meg félelmete
Véletlen valéamit szarul rakok ra oszt vege
:d-300k -
Szatesz
őstag
Hogy tudom beallitani ugy a procihutomet hogy 1005 on menjen végig csak addig kell amig tuningolom? speed fan fent van de nemtudom hogy lehet vele beallitani ha valakiki tud segitsen mert 10 fok vana szobamban tuningolnam de automatan van a proci hutom..... és igy nem is porog...

-
TTommy
csendes tag
Sziastok!Valaki tud nekem segiteni?Van egy e6300 procim asus p5b alaplapom meg tagnap vettem bele 1066mhz es ramot!Azzal a szándékkal hogy tudjam huzni a procit!
Eddig 800mhz es ramok voltak igy ment 320x7!most akárhogy probálom fojton kékhalál!most eltaláltam talán valamit de nem érzem stabilnak!!370x7 1.42v adtam a procinak!
hogy teszteljem hogy igy milyen a rendszer?meg ha valaki huzott már ilyen procit ilyen deszkába kiváncsi vaok az eredményére!Köszi!!! -
spiercell
aktív tag
Valaki megmondaná, hogy Orthos alatt a 72fokos proci elfogadható, vagy vegyek vissza az órajelből?

-
Szatesz
őstag
Hogy tudom azt megcsinalni hogy a procihutom mindig max fordulatom menjen a bekapcsolastol rogton? Tuninghoz kene...
-
Szatesz
őstag
válasz
üzenetére
Igena tuning listan van par e 6600 ami széthutve biztos -10 fokban van mérve szénig huzva...Nekem gyari fesszel ment 3.6 on stabilan...DE nagy léghtutessel nem megy feljebb 3.8Ghz nal tehat nekem ennyia vége szobahomersekleten azok a tuningok hiper super vizzel vannak hutve vagy kint a -10 fokban pl Zé Mestert nezd meg 6750 et felhuzta 4150Mhz re... Ha jot fogsz ki akkor 6750 elég jo valasztas szentem ar ertek aranyban....De jatékhoz 3.5 Ghz boven elég mert a 4.0Ghz vel is uygan annyi fps ed lenne mar...3.5 felett jateknak mind1 mennyi..Ez csak az en vélemyényem de vannak itt sokkal okosabbak is....
-
törölt tag
Sziasztok!
ellentéts véleményeket olvastam E6750 tuningolhatósággal kapcsolatban. Van aki 4ghz-re nyomta van aki 3,2-nél elakadt, a ph tesztben lazán 4-re nyomták. Akkor most érdemes beruházni rá vagy van tuningbarátabb proci is?
A tuning listában nem találtam 6750-et a mezőnyben.
A szorzót lehet állítani rajta? -
Eagle16
addikt
válasz
konzol1990
üzenetére
Igen, az a paszta...(az a 3 csík)
-
Jadro
veterán
válasz
konzol1990
üzenetére
A borda alján nincs bepasztázva vékonyan egy rész? És az egész borda alján egy védőkupak. Így szokott lenni ha nem tévedek.
-
konzol1990
csendes tag
Segitsen valaki pls ... megjött a gépem E6750 és nem kaptam hozzá pasztát (gyári hűtő) most csak én vagyok hülye vagy nem is kell?

-
Gdmx
tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Az nem lehet, hogy a proc túlmelegszik, de stabil és önvédelemből visszavesz a beállításaidból?
Pentiumokban ez elég jól működik, de ehez durva hőmérsékletek kellenek. Szerintem olyan 90fok környéke biztos.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
konzol1990
üzenetére
A memóriaszorzót állítsd 1:1-re (666MHz es memória órajel alapon), időzítés maradhat 4-4-4-12-n, csak add meg neki a kellő feszt. Aztán emeld a proci FSB-jét 400-ra. Így a memória pont 800-on megy majd, a proci meg 8*400=3200MHz-en. Terhelve nézd a procimagok hőfokát TAT-al. Lényeg, hogy ne menjen a hőfok 75-80fok fölé.
Ha stabil és nem is melegszik túl akkor emelheted az fsb-t picit feljebb is akár...
-
killerjohn
addikt
válasz
killerjohn
üzenetére
UP #4845. Van valami ötletetek ?
-
konzol1990
csendes tag
Hello az E6750-emet meddig huzhatom biztonságosan gyári hűtővel? A cél az kb. 3.2 3.4 lenne. És hogy ezeket hogy smint állitsam be? ( FSB ramok stb ... )
-
sheep
addikt
sziasztok
előljáróban bocs a lámaságért, nem értek a témához
gigabyte p35ds3l alaplapom van core2duo e4500-as procivaln (2,2)
gyári hűtő, 800-as kingmax memo
le tudná vki írni hogy a biosban mit kell állítani ha a procit húzni akarom?
csak az alap órajelet emelném meg 2,6 körülre (illetve mit lehet ebből kihozni hosszútávon?)
ha nem akartok ezzel foglalkozni tudnátok egy linket adni ahol le van írva?
köszönöm -
awokado
tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Nekem is hasonló problémám volt csak E6400-al!
Amúgy nekem egy win reinstall megoldotta,nem tudom hogy... -
killerjohn
addikt
ezt úgysem hiszitek el. UT3-ban tűnt fel... a játék 8*400-on SZAGGAT. visszavettem alap 9*266-ra és SIMÁN MEGY ugyanazokkal a beállításokkal! Na erre mondjatok valamit...

ja, és megszűnt az alaplapi hangkártya "áthallása" is, azaz most már csak látom, ha scrollozok - nem hallom

-
Tigi
őstag
Hali
Elkezdtem tuningolni a 6420-ast
Beállítottam a 3.2ghz-et.
A Softmenu-ben 8*400, ramok ddr533 mert ennél a beállításnál írja az 1:1-et, feszültségek proci 1.45, ram 1.9, MCH(ez nemtom mi) 1.3.
Elsőre ezzel a beállítással indult el a win.
Ez így jó vagy még finomítsak rajta?A gép indulásakor a memre DDR2 533-at írki, de az Everest 800-nak látja, ez normális?
-
Lawn
tag
vkinek vmi ötlet?
-
Lawn
tag
Probáltam 375-ig megy az FSB. Elöször 1:1--ben probáltam 400-as FSB-t , de el se indult. Most 2.8-ig huztam, 375-ös FSB, 4:5-ben van most szal a ramok 875-ön mennek.
A ramnak 2,3v, a procinak 1,375 fesz van adva. A lap egy P5wdh deluxe, ramok SuperTalent T800 amik simán bírják 1000-ig.. -
Genji
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
9*400 az tényleg brutál
[link] - itt nézz körül. Fok hűtés fesz fsb stb - beállítások másoknál. Ahogy nézem a rekorder 9*417 
-
sgergi
veterán
válasz
killerjohn
üzenetére
Általában az alaplap terhelés hatására kevesebb feszt ad az alkatrészeknek, mint amennyit beállítottál.
-
Gdmx
tag
Elkéstem... pedig majdnem mondtam egy okosat is

-
Gdmx
tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Hi !
A C&Q azt hiszem az EIST-nek felel meg, olyat keress. (CPU EIST function és ki kell kapcsolnod a CPU Enchanged Halt (C1)-et is)
A tuningal kapcsolatban majd a hozzáértők
. -
Genji
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
én 400*9et próbálnám (bár nem volt még quadom). egyéb feszek auton. ramok időzítését ne bántsd (ha freki marad 1000 körül) C1E és EISTet kapcsold ki és nem veszi le a szorzót.
-
killerjohn
addikt
Hi all!
Előre mondom: tök noob vagyok Intel procikhoz (AMD-hez legalább egy picit konyítok ^^) Eddig halál happy voltam az alapfeszes 8*400-nak a Q6600-ommal, azonban láttam pár eredményt ami arra késztet, hogy megpróbáljam jobban húzni.
Most 67 fok körül áll be az összes mag 15 perc prime small fft után... azt hittem, hogy ez a cooler master UC torony jobban hűt majd...
Ha most alapfeszen 8*400 stabil, akkor merre induljak ? fsb emelés ? esetleg nézzem meg 9*400-at ? CPU fesszel mit csináljak? Intel-nél a PCIE, és egyéb feszeket/frekvenciákat be kell lőni fixre, vagy hagyhatom mind "auto"-n ?
Mindeközben hagyjam a memóriákat DDR2-1066 közelében 5-5-5-18-on ? (kingstom standard, "ócsó" RAM-ok)
Bocsi a sok kérdésért, remélem hogy valaki dob egy rövid helpet. Elszöszölök én ezzel - persze nem konkrét értékeket várok hogy mondjatok, hanem irányvonalakat...
még valami: BIOS frissítés óta amikor nem terhelem a gépet akkor a szorzót leveszi 6-ra 8-ról... C&Q szagú, de persze Intel-ben ennek más neve van. Hol a fenébe lehet ezt kikapcsolni? Vagy ennek a feature-nek tuning-nál ennek nincsenek olyan hátrányai, mint AMD-féle C&Q-nak ?
Előre is:

konfigom az aláírásomban...
-
Skizz
addikt
[link]
Vdropp miatt kicsi a fesz, ezért instabil, de majd megcélzom az 1,45Voltot, akkor tovább is jutok.. -
Lawn
tag
bocs, 350-nél..
-
Lawn
tag
Csá!
Az e6400-em FSB-jét nemtom 320-nál feljebb emelni.. Akkor ennyit bír a proci? Amúgy p5wdh deluxe lap, 2x1Gb Supertalent T800... -
Jadro
veterán
No akkor lenne egy kérdésem. Meghúztam kicsit a processzort. De még nem világos mennyin rohangál. Bekarikáztam hogy mi a gondom.
Mellesleg CPU-Z szerint 2880 MHz. Minden más 3200-nek látja.
Mi lehet az eltérések oka?Bocs ha hülye kérdések ezek, de ez az első ilyen akcióm.

-
rup1u5
nagyúr
autóval sem. a ramoknak az ajánlott 2.1v-ot adom. de úgy néz ki, mintha nem a ramok csinálnák, mert ha ugyan így 1000-ren hajtom őket csak 3000mhz vagy 2800mhz-es cpu mellett akkor semmi gond. lehet hogy nb vagy sb feszt kéne adni? bár már azt is próbáltam hogy mindennek adtam egy kis plusz feszt és ugysem akarta az igazságot. ki fogom próbálni még 4*1 giga crucial ballistix-el is. arra is gondoltam, hogy esetleg a 420w-os enermax lenne kevés? nade ramcsere miatt?? néztem az aláírásod egyébként épp most a g92-es topikban és akartam is privátot írni ezügyben, hogy nálad mi a helyzet de aztán benéztem ide és láttam, hogy pont te válaszoltál.

-
spiercell
aktív tag
Akkor csak annyit mondjatok, hogy hogyan állítsam az alap hűtést úgy, hogy mindig maxon pörögjön?
-
Soak
veterán
válasz
Szatesz
üzenetére
Probáld meg 6os szorzón ,hogy 1,55V-vel mit megy , ha 480nál hasal el akkor a lap vagy a proci nem birja már az FSB-t, adj még akkor a lapnak ... ha ugy sem megy akkor sajnos a proci nem birja .... a ramot ezidőre hajtsd 1:1-ben
Ha a proci a limites akkor a -5 -10 hozhat még FSB-ben kb 10-et és az kapásból 80mhz

-
Szatesz
őstag
Hat 1.5 v volt neki adva az everest szerint bios serint meg 1.55v Nagy hutes van rajta asus silent knight 2 rendesen lehuti...a lapnak meg az fsb nek +0.2 t adtam a ram meg ballsitix. és 2.2 v ot kapott Probaltam 1.6 on feljebb huzni de nem ment lefagyott.... nincs valami tanacsod mit tegyek vele vagy csak majd a parkanyban fog tobbet hozni és ott szerinted tobbet fog?Az FSB 480 ra emeltem de ott nembirta mar....
-
awokado
tag
De tényleg hova lett Z Mester?
Mikor kell adni az MCH-nak feszt? -
Szatesz
őstag
hova lettek a nagyok z mester meg subaru...? Nah mind1 az a kerdesem mit csinaljak meg amitol jobban tudnam huzi a procimat? sima szobahomersekleten ezek sikerultek...CSAK
-
spiercell
aktív tag
Mivel tudnám állítani a processzor hűtés fordulatszámát? Konkrétan azt akarom beállítani, hogy alapból ugyanúgy menjen mint eddig (alap cpu hűtő), de terhelve magasabb fordulatra kapcsoljon, mint a gyári beállítás, vagy már a gyári a maximum?
-
Jadro
veterán
Core temp program szerint 3200-on megy a processzorom ( 355,56x9 )
CPU-Z 2880 MHz-et ír (320x9)Ez utóbbit az amit a biosban beállítottam. Core Temp akkor hibás lenne?
-
Szatesz
őstag
CSao vettem a procimra 6750 emre egy asus silent knight 2 -t és 3.76 ig birja csak ennel tobbet szobahomersekleten nem lehet feljebb tornazni akinek van tapasztalata megkoszonom...
-
koschwarz
tag
szasztok! új vagyok tuningban...
alapkérdés: mi a jobb? nagyobb fsb, kisebb szorzó, vagy fordítva?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian Li LANCOOL 216 ARGB 850W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Számlás vadiúj Tápegysègek! Kèszleten!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ATAL ERROR: Rounding was 0.490234375, expected less than 0.4
sajna.. de majd jovore beujjitok ha kijon az uj gtx akkor uj proci és nagy vizhuztes..
Ami egy kicsit komolyabb kivitel a teszteben az 10 fokot ver a 9500-ra ami nem kevés, így a Te hűtőd is elveri nem is kicsit. Amúgy ezek a hűtőket max dísznek használnám...
Keresd a tesztet, de nem hisszem h. egy innova/eheim dolgokkal vetették össze...
megvolt a link kedvencekben és bevágtam hátha segít neki.