Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Steam Deck
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dokee78
félisten
válasz
laragirl83
üzenetére
Bár az én 8200-am vinné így!
Ekkora fesszel csak a 3.75-öt tudja?
BIOS beállításaidról nem tudnál egy fotót? HELP ME LARAGIRL83 -
laragirl83
őstag
-
dokee78
félisten
Előfordulhat,hogy ezért nem megy 4GHz-en alacsony fesszel,mert BÉTA BIOS(F4A)?
Amikor a stabil F3 BIOS volt rajta,akkor 3,6GHz-et 1.248v-el vitte,most a 3,75GHz-hez 1.312v kell! -
Qru
MODERÁTOR
válasz
dokee78
üzenetére
Nagy valószínűséggel addig lazán kihúzza (elősször úgy csak instabillá válik az adott órajelen/feszen, tehát vagy ismét feszt emelsz amivel méggyorsabban kinyírod vagy csökkented az órajelet/feszt tehát nem hirtelen halállal múlik ki majd).
Viszont azzal számolj azért, hogy a nyár idén sem marad el.
-
dokee78
félisten
Csak azért írom 3 Topikba,mert sürgősen várom a választ!
Most láttam,hogy Daemon09[link] ugyanezt a procit 1.45v-el hajtja ugyanezzel a hűtéssel.
Felcsillant a szemem,mert 1.395-1,4v-el nekem vitte a 4GHz-et,de azt mondtátok magas a hőfok terhelés alatt és 24/7-ben nem jó így.Most az a kérdés,hogy ha 1.4v-n 4GHz-en hajtanám akkor mennyit rövidül az élettartama a CPU-nak?
2-3 évig még el fogja bírni vagy kipusztul? (A 3 év mondjuk már túlzás,mert nem valószínü,hogy addig megtartom!) -
sz.j
nagyúr
válasz
laragirl83
üzenetére
-
laragirl83
őstag
Kis stabilitás próba.
Prime95 BLEND test, Orthos pedig CPU (small fft's) de ez utóbbi látszik is
[link] -
puttputt
őstag
Ja igen. Az Everest tökéletesen mér, legalább is a Corporate Edition 5.0.0.1650 verzió.
Hőmérséklethez ajánlom a Real Temp-et, de az Everest-é is pontos és bővebb is. -
popey37
addikt
na A következő a helyzet:
7x425 FSB
memó 850 Mhz-1.9v
cpu fesz-alapon
NBfesz-1.3vés ugynéz ki prime stabil.
viszont a CPU-z progi a cpu- feszre 1.213 voltot ir, az Everest pedig 1.5v
létezik ekkora drop? ez 3 tized -
popey37
addikt
Hali
E6400 +Asus P5B konfigom van.
a gondom az, hogy nem engedi a feszemelést, a legkissebb emelés esetén már nem bootol .
Van valakinek valami ötlete?8x400mhz-en alapfeszen megy, de nem primestabil. gondolom egy kis feszemelés megoldaná a gondot, de egyszerüen nem lehet.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
PH-User
üzenetére
SuperTalent T800-ad van, ami 4-4-3-8-as időzítésű vagy vmi más? Nekem ilyen volt meg jó pár isminek, mind vitte az 1100-1200MHz-et CL5-ben. (Az enyém pl 1170-ig stabil volt).
Kikéne szűrni hogy mi nem bírja a tuningot. Szorzót hagyd 1:1-ben, proci szorzót vedd le, elősször nézd meg a lap bírja-e a magasabb fsb-t. Ha ez megvan vagyis magasabb fsb-vel alacsony szorzóval stabil, emeld meg a proci szorzóját. Ha még mindig stabil marad a rendszer örül és jöhet a ram szorzóval való játszogatás ha nem elég szinkron beállítással, az mennyire bírja az OC-t.
A tuning vhol türelemjáték is, nekem is hetekbe telt mire megtaláltam a cuccom végét nagyjából. -
gaby666
tag
bocsi, AM2-es 4200!

-
gaby666
tag
Van értelme egy mx2 4200-est húzni?

-
puttputt
őstag
Hali!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy az alábbi konfiggal hogy tudnám elérni a 4,0-4,5Ghz-et:Abit AB9 Quad GT + I985 chipset
700W Hipro táp
1Gb ATI Gigabyte 4650 videókártya
E8400 (C0) 3.0Ghz processzor
Asus Silent Square Pro II
4x1 Gb Kingston DDR2 667Mhz "hővédőkkel"Most a következőn használom, de itt vége is a tudománynak...:
3870Mhz
430 cpu bus speed
1,264-1,37 /alap-terhelt/ VCore
2,2V memóriáknak, 1:1 a CPU 1066fsb-jéhezValakinek vmi. ötlet? Ezen stabilan indul, bár kicsit szottyog a boot-nál, de az lehet mástól is... oprendszer... vinyó...
Szóval szeretnék belőle többet kihozni. Próbáltam bus speed emeléssel, stb., de semmi jó.
Köszi a válaszokat!

-
psy123
csendes tag
megmondja valaki miért van nekem 2000mzh a core clock nál amikor 3.16-os a proci?
minden auton van, a bios és a windows is 3.1ghzet ir.
Tibihttp://kepfeltoltes.hu/view/090222/1136328078n_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
psy123
csendes tag
megmondja valaki miért van nekem 2000mzh a core clock nál amikor 3.16-os a proci?
minden auton van, a bios és a windows is 3.1ghzet ir.
Tibi -
PH-User
addikt
Sziasztok! Nemrég írogattam ide, hogy így nem megy a tuning meg úgy nem megy... Aztán utána rájöttem. Ment is minden szépen, mint a csillag az égen", de úgy gondoltam ideje lecserélnem a 2x1GB Kingmax ramot, valami 2x2GB kitre. Ősembertől vettem 2x2GB Supertalent kitet 5-5-5-15 időzítésűeket. Annyit csináltam a géppel, hogy az időzítést átállítottam. Postolt a lap megörültem. XP betölt, kékhalál reset. Próbáltam már mindenféle beállítást, de 2.8 GHz-től nem tudom feljebb küldeni a proci és 800mhz-től a memót, holott ez a két órajel a kingmaxxokkal 3.2 GHz és 916MHz volt. Nem hiszem hogy az ST ilyen kula ram lenne, hogy nem bír ennyi OC-t. Remélem tudtok megoldást. Üdv.

-
PiciKenny
senior tag
sziasztok E6400at hogy tudnám beállítani p35 ds3on hogy 1066os ramjaim legyenek?
9*333 3ghz bőven elég vesz emelés nélkül, csak 1066os ram kellene és 1333fsb? vagy simán így is müxik mint az E2180nál? 
-
lipi67
nagyúr
válasz
laragirl83
üzenetére
Akkor jól jártál(ill. jobban mint én)Ha listába kell,ok a prájmolás,-memtest,de tök igazad van,ha 24/7 és amire használod azzal ok,kell ennél több?(Sokszor elfelejtik,h nem a p95 a legjobb játék,s a grafikája se olyan ütős)
Most bepróbálok megint egy reaper 1150-es kitet,hátha.. -
animatrix11
őstag
válasz
laragirl83
üzenetére
nah van a kezemben egy ilyan csoda a tipusszáma Q9HD
8300-asként kaptam de a "barátom" asszonja hogy 8400es

próba holnap
-
lipi67
nagyúr
válasz
laragirl83
üzenetére
Bírják az 1080-at?Meddig?
-
rup1u5
nagyúr
lenne valakinek kölcsönbe egy fölös alaplapja?
ki szeretném deríteni, hogy valóban a lapom döglött-e meg. -
Pietrosz
addikt
válasz
laragirl83
üzenetére
Attól még lockos, mert ES. Legalábbis az E6600-am az volt

-
laragirl83
őstag
Nézegettem CPU-t kíváncsiságból, 8*525MHz sajnos 1.328V-on hibázik (értsd BIOS-ból 1.400V, idle 1.360V, load 1.328V) E fölé nem megyek, elvből és kész.
Most kapja 9*450-et ugyanezen a feszen, így ramok 1080MHz-en ketyegnek, meglátjuk bírja-e, elméletileg nem kéne hogy gond legyen
-
laragirl83
őstag
válasz
animatrix11
üzenetére
Akkor belenyúltál a tutiba

-
animatrix11
őstag
válasz
laragirl83
üzenetére
elvileg igen ezt találtam: "It's also an 'ES', or Engineering Sample. It has an unlocked multiplier."
-
laragirl83
őstag
válasz
animatrix11
üzenetére
Nem tudom, elvileg az is rá van írva, de ha nem akor esetleg FPO, ha semmi nincs rajta ilyen, akkor meg próba cseresznye, és kiderül mit bír

Ja és ezeknek a szorzójuk nincs lockolva szóval, pont órajel tesztelés céljából, ezért lehet őket hajtani atom módon.
-
animatrix11
őstag
válasz
laragirl83
üzenetére
az honnan derül ki?
-
laragirl83
őstag
válasz
animatrix11
üzenetére
Ha ezek ES (Engineering Sample) darabok akkor jól húzhatóak nagyon.
-
animatrix11
őstag
üdv
úgy nézt ki kapok ilyen ptrocit: Intel Confidential ezek mennyivel jobban húzhatók mint a sima intelek?
-
SziAtee
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek. Szeretném húzni a procimat (C2D e6750), de egy bizonyos fsb fölé nem tudok stabilan menni. Az előző procimnál (C2D e6400) is ugyanott volt a vég, vagyis 375 fsb-nél, 8x szorzó mellett 3000MHZ. FSB
RAM 1:1
A ennél tovább emelem az fsb-t akkor az orhtos tesztelés alatt mindig hibát észlel (Blend – stress CPU and RAM). A Small FFTs ment rendesen, ezért gondolom a ramoknál lesz a bibi. Már próbáltam mindenféle (persze ésszerű határokon belül) feszültség mellett, de képtelen vagyok stabilizálni a rendszert. A ramok Super Talent 800 Mhz (T800UX2GC4). Alaplap: abit AB9.
2 dologra gyanakszok:
- ez a ram sosem fog jól muzsikálni ab9-ben
- nem találom el jól az időzítéseket
Az időzítéseknél túl sok variáció van és ha ott a baj, nem tudom merre induljak a számokkal. Ha auto-ra rakom a beállításokat, akkor nem megy rendesen a rendszer.
Olvasgattam sokfélét, sokfelé, de nem találtam megoldást. Ha valakinek bármi tippje is van, kérem ossza meg velem!
Köszönöm a segítséget! -
lipi67
nagyúr
larakifejtette.talán még annyit,h ha Abit lappal teszed,ott emelhetsz feszt,akkor is működik.
SalvadorLynx:Ha jól rá tudod tenni,ki kell próbálni.
A TX2 valóban jó hűtő,de túlértékelni sem szabad.bestbuy,de vannak határai.
laragirl83Ma megjött az új procim,egy E0-s 8500-ös.Enguszhétvégére igérte a 120-as Ultrát,igy asus hűtővel nem nézem,nem szedem szét.Míg megjön a Thr.ultra,addig "ül"a polcon.Remélem,h jó lesz,az FPO semmit se árul el..
-ha nem..ütni fog a guta
- -
Fboy
aktív tag
válasz
laragirl83
üzenetére
Köszi
Nálam már a 3.2ghz-hez is kell egy kis +fesz. Bár eddig még nem próbáltam úgy, hogy ezek ki lennének kapcsolva. -
laragirl83
őstag
Számíthat! Azért írom feltételes módban, mert nem kötelező érvényű, de általában OC-nél első körben minden ilyen fícsőrt kikapcsolunk, és úgy teszteljük a gépet.
Aztán ha minden ok, akkor lehet vissza kapcsolni őket, de hozzáteszem, ha már feszt is emelsz OC-nál, akkor az energia takarékossági funkció nagy lényege, vagyis fesz visszavétel alapból kiesik...
Tehát ezeket akkor érdemes bekapcsolva hagyni, ha alapfeszen tudsz tuningolni.
Lásd esetemben, a 3.6GHzet simán elviszi alapfeszen a CPU, ergó Eist, C1E stb bekapcsolva szépen visszavesz szorzót és feszt is, vagyis van értelme.
De 4GHz-en, ahol már 1.3V kell, ott felesleges, max a szorzót veszi vissza, de feszt már nem... -
SalvadorLynx
aktív tag
Van egy zalman cnps7000b-cu hűtőm még régebbről. A c2d e6400 as procimat szertném húzni 3ghz fölé. Ez a hűtő elég hozzá? Egy átalakítót kell hozzá vennem, hogy működjön 775 ös foglalatban ezért nem próbáltam még. Egy másik fórumon érdeklődtem és ott CM Hyper Tx2-t ajánlottak, de inkább megsórolnám a pénzt.
-
Szevasztok ! Előljáróban annyit teljesen kezdő vagyok tuning terén.
Van egy E7200-s procim hozzá Asus P5B alaplapom és még 1db 2G/800Mhz Kingmax ram.Az lenne a kérdésem ,hogy mi lenne az az érték amit még biztonságosan elvisz a gyári hűtővel a procim ?Mit kéne emelnem ?
Válaszotokat előre is köszönöm és ha esetleg kevés az info otthol még a gépnél keresek többet .

-
borat26
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék Core 2 Duo E6400-al kapcsolatban.
Mi ennek a procinak a max adható fesz, amit még bír?
Tényleg tudja-e a 3,8 GHz-t?
Ha igen milyen szorzót állítsak be, ha 2 db. Kingmax 1066MHz-es ram van mellé dobva?
Életem első Intel konfigja és hát nem akarom kinyírni a kicsikét. -
tomika
aktív tag
-
lipi67
nagyúr
-
tomika
aktív tag
Na megtaláltam a Bios rejtett opcióit...
csak nem tudom miket állítsak be. Azok jó értékek, amiket a memset SPD-nél ír ki? Ha azokat beállítgatom a Biosban, akkor az úgy jó lesz?
a két modulnál csak a tRFC érték különböző... 51 illetve 42
melyikre állítsam be?ja, és a performance level a memset szerint 12.
-
WesTM
őstag
Sziasztok!!!
Core e4500-nak mennyit adhatok max 24/7ben?
vid: 1.176V
Jelenleg 3200mhzen járatom load 1.288-ra droppol a lap. (p5b)
Idle 1.33V
Meddig mehetek el?
Úgy néz ki eléggé tuning darab lehet, csak nem tudom meddig feszel hetem minden napra léggel.
-
tomika
aktív tag
válasz
laragirl83
üzenetére
Adtam annak is meg a memóriának is, de semmi változás.
De végül is nem is lehet elvileg az a baj, hogy fizikailag túl sok a memória, mivel akkor is ezt csinálja, ha csak a két 2 GB-os modul van benn. A két 1 GB-ossal nem csinálja. -
tomika
aktív tag
válasz
laragirl83
üzenetére
igen, azóta már ki is derült, hogy a memóriák voltak rosszak
memtest be... azonnal lefagy...
2x2 GB-tal újraindul
1x2 GB OK
2x1 GB OK
2x2+2x1 GB fagyi -
tomika
aktív tag
12 óra hibátlan prime-ozással a hátam mögött lefagyott a gép, miközben másolgattam pendrive-ra...
Lehet nem is a proci hibázott? Hogy lehetne a hiba forrását megtalálni? -
tomika
aktív tag
Egy Wolfdale magos procinak mennyi a max fesz, amit akár 24/7-ben elvisel hosszú távon?
Bios: 1,4 V mellett Idle: 1,360 V Load: 1,328-1,344 V mehet neki? -
R1200GS
aktív tag
Azt hiszem stabil 8,5*490 1,4125V-on 3D Mark fut. De az órajel ingadozik 2,9 és 4,1 között. Ezt hogy lehet kikapcsolni? Lehet emiatt nem fagy ki mivel az órajel nem folyamatosan 4,1 GHz-n van.
Hogyan tovább? A feszültségen szabad még emelni, vagy eddig sem lett volna szabad húzni?
Memória 980 MHz van. Vegyem visszább, és akkor még emelhetek valamicskét az FSB-n?(azt hiszem a ramnak 1000 körül van a vége). Ha cl5-be rakom akár feljebb is emelhetem a frekvenciáját? Most cl4-ben megy.
Nem akarom így használni, csak kíváncsi vagyok a határaira. És azt hiszem, hogy már 3,5 GHz is kihajtotta maximum a kártyát, nem sok változást látok.
A proci talán elérte a 45 fokot, az alaplap 30 körül volt 3d Mark alatt, de ezt EsyTune-ban, és Everestben néztem, annyira nem bízok bennük, talán a Tune pontos. A videokari VRM része 115-120 között volt(GPU 855MHz Memoria 1000MHz)
Biosban mi az a Turbo mode? Több helyen is állítható.
Esytune-al szabad tuningolni?(eddig nem próbáltam a bios a biztos) -
R1200GS
aktív tag
Alaplap: GIGABYTE GA-EP45T-UD3P
Processzor: Intel Core 2 Quad Q9550
Hűtés: Noctua
Memória: Kingston 4*1 800 MHz cl4
Videó kártya: Gainward HD4870 512MB
Oprendszer: Vista 64Szeretnék húzni a gépen, de nem igazán vágom, hogy mihez nyúljak. Sejtésem van a dologról, de csak nagy vonalakban. Fsb-t feszültséget emelni, ram órajelét csökkenteni. Ezen kívül miket kell még megváltoztatni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Fujitsu Lifebook A3510 Laptop
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21Fe
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 16GB 512GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Lássuk!

Haladok!