Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
msgt.fubar
senior tag
válasz
Telefunen
üzenetére
Igen, most megnéztem, hogy visszavettem a szorzót 6-ra fixen, és bírta a 450-es fsb-t 1:1-ben a Kingmax, szóval a procinak van vége arrafele. Mondjuk 50%-os tuning sem rossz szerintem, bár lehetett látni már errefele jobbakat is. Akkor szerintem várok egy jobb E8600-ra, köszi.

-
Telefunen
őstag
válasz
msgt.fubar
üzenetére
3,2-őn mindenre elég (bár azt nemhiszem hogy a 800-as KM miatt állna ott meg, azért mennek azok legalább 850-900-at) -ha meg kevésnek bizonyulna, akkor azért a pénzért, amiért most egy E8400-at kapnál, később már min. E8600-at (E0 steppingeset) vehetsz..
-
msgt.fubar
senior tag
válasz
Telefunen
üzenetére
Sajnos nem egy szerencsés darab, 3.2-nél kifújt a tuning. Igaz lehet, hogy közrejátszanak ebben a 400MHz-re hitelesített olcsó Kingmax ramok is. Általában csak 2.4-en, vagy 2.8-on hajtom, mert akkor még feszt se kell emelnem (vagy csak minimálisan), és nem is nagyon melegszik. Csak azon gondolkodtam, hogy az E8400 gyárilag 3 GHz, azzal jó ideig ellennék, aztán ha szükség van akkor könnyen ki lehet belőle csalni többet.
-
Telefunen
őstag
válasz
TheProb
üzenetére
Úgy-úgy.. ha hibázik akkor fesz kell neki.
BiG G3ry: Nem tudom mennyin jár az E6400-ad (gondolom legalább 3,2-őn), de valószínűleg felesleges. A lapod mindenesetre eszi a 45nm-es procikat, amik valóban kevesebbet fogyasztanak -de az hogy kevésbé melegednek az a gyakorlatban nem igaz (főleg tuninggal)
-
msgt.fubar
senior tag
Sziasztok!
Két kérdésem is van. Először is egy barátomnak gondja akadt a tuninggal. Egy ASUS P5B-VM alaplapja és egy Intel E4400-as procija van, aminek együtt elvileg bírnia kéne a 3 GHz-es tuningot nevetve. Viszont 2,2-nél megáll a tudomány, onnantól mindit OC Failed-et ír a lap. A feszültséget 1.4v-ig próbáltuk, a ramot 1:1-be osztottuk az fsb-vel, és 1.9v-t kapnak (egyébként kingston ddr2-667-es ram), spread spectrum disabled, és a PCI-E busz is 100MHz-re fixáltuk. Ennek ellenére 220-as fsb fölé nem akar menni. Mi lehet a probléma?
A másik kérdésem pedig az, hogy érdemes-e egy E8400-ra cserélni E6400-ról? Láttam, hogy elég szép eredményeket lehet vele elérni, de a tuningon kívül van-e gyakorlati haszna? Ezek már kevesebbet fogyasztanak és kevésbé is melegednek igaz?
szerk: illetve még annyit, hogy a P35-ös chipsetes ASUS P5KC viszi az új 45nm-es C2D-ket, ugye?
-
TheProb
veterán
Ha Prime-ban hibázik az 1ik mag akkor mivel lehet orvosolni és miért van ez? Feszt emeljek?
-
Ribi
nagyúr
Hat nemarthat, mert a ramok nem fognak alap feszkoval 800 felett karistolni az biztos.
Csoda hogy 800-on mennek.
2,1V-t minden ramnak lehet adni, akkor valszeg jobba lehet oket huzkodni.
Auto feszen nem nagyon erdemes hagyni semmit, mert az altalaban novekszik az fsb huzassal egyutt. Neha nagyon durva feszeket is adhat. -
TazLeacher
nagyúr
Kisebb problémám akadt!
Vettem itt PH!-n egy procit itt a kép, mellyel elvileg 3,6-ot kényelmesen viszi.
Most nekiálltam tuningolni. Amint 2,7 felé viszem (és még ezt sem teszteltem prime95-el):
-vagy nem indul el a gép se, eddig volt, hogy be se kapcsolt, megállt a boot logonál, vagy utána
-vagy elindul, de 2,7 felett nem látja a 4. magot, csak 3-at. Se a CoreTemp, se az NV System Monitor. Amikor kilépek akkor a BIOS-ba már a 3. és a 4. mag Disable, és nem is állítható.Magyarul cseszhetem. Csak a procinak adtm +feszt. Próbáltam eddig alapon, azzal a fesszel, ami a képen is szerepel, kicsit többel is, de a 3,0Ghz közelébe se jutok.
Most vagy jól átb@sztak, vagy valamit nagyon rosszul csinálok. Ramok alapon vannak, ahhoz nem piszkáltam. Úgy gondolom, hogy egy Quadnak-nak alapon 3-3,2-t mennie kéne, de ez még emelt fesz-el se megy. Akkor mi lehet a gond?
Valaminek még kell +fesz?
BIOS-ban ezeknek tudok +feszt adni:-CPU Core
-CPU FSB
-Memory
-nforce MCP
-nforce SPPVárom a tippeket, nem túl boldogan!
-
estimese11
csendes tag
sziasztok! a problémám a következő: celeron e1200 proci gigabyte p31-ds3l lapban. 2,66 ghzen járattam eddig (8 × 200 helyett 8 × 333). a gond az, hogy fogta magát, és mostantól csakis 1,6 ghzen, magyarul az eredeti órajelén hallandó menni. biost töröltem, frissítettem, de változás semmi. jah, mem, 2 × 1 gb csx ddr2-800, de ez végülis lényegtelen, hiszen hónapakon keresztül húzva használtam a procit. köszi a segítséget! üdv.
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Megvan az E8400, ahogy bekapcsoltam a gépet elsőre felhúztam 4.0 GHz-re, azóta stabilnak tűnik a gép.
BIOS beáll.:Szorzó=9
FSB=445
Cpu Frequency= 4.00 GHz (445x9)
Memory multiplier=2,4 (1130MHz)
memória időzítés=5-5-5-18
Memory Frequency: 890 MHz
DDR2 overvoltage control=+0,6V
FSB OverVoltage Control=0.1
(G)MCH overvoltage control=+0,1V
CPU voltage control=1,35000V+ infó: Katt
Nemtudom kéne-e állítani vmin, vmi túl sok, vagy esetleg kevés. Kérném a segítségeteket!
-
törölt tag
Az igaz,hogy aki sokat játszik annak inkább az XP jobb a Vista-val szemben?Állítólag gyorsabban futnak XP-n a játékok.Én is bedőltem a DX10-nek,pedig nem igazán látványos a különbség.Inkább visszateszem az XP-t.Egy srác írta h akár 10fps-t is nyerhetek.
-
Telefunen
őstag
-
Blood Mage
senior tag
válasz
Blood Mage
üzenetére
megnéztem biosban 31 fok a cpu és közel 2000RPM
-
Blood Mage
senior tag
huh az a 7500 biztos nem jó... mindjárt megnézem a biosban ott rendesen kíírja a hőfokot meg fordulatszámot, de amúgy a fesz mindenhol rendben van?
ja amúgy Hyper TX2m van... lehet hogy kicsit vki megspékelte amíg nem volam itthon egy hétig...
viszon így már értem mi ez a hatalmas dübörgés az asztal alatt... azt hittem a mélynyomó volt!
... nem nem nincs amúgy semmi gond 
-
nike_
addikt
válasz
Blood Mage
üzenetére
Hoppá, CPU hűtőventilátor 7500 RPM

CPU hőfokokat miért nem mutatja? Nem támogatja ezt a fajta CPU-t az everest?
-
Blood Mage
senior tag
Hello!
Feltenném itt is ezt a kérdést: [link]
+ van valami gond a rendszerrel... minden programnál exe hibával kidob... játékok (UT3, GOW, Crysis, jericho, de még netezés közben is a Firefox-ból! ez lehet hogy valami instabilitásra utal a rendszeremben? 800as ramjaim vanak de a windows telepítés után 856ra állította be magának. ez lehet gond? itt van pár adat:
[link]
[link] -
nike_
addikt
válasz
TazLeacher
üzenetére
Az szép.

Akkor neked jó kis proci volt az az E6750..

-
TheProb
veterán
Nos emberek. meg rendeltem a cm hyper TX2-es hűtőt, remélem jó lesz... Vmint vissza vettem az értékeket. Jelenleg Cpu 1,4V-ot kap terhelten. 400X8-on jár 1:1-en. A ramokat visszavettem 2V-ra és így stabilan megy prime alatt 15percet (eddig teszteltem). Szerintetek vissza lehet még venni a feszeket vagy így hagyjam?
-
nike_
addikt
válasz
TazLeacher
üzenetére
Hm, akkor bocs, én csak hiedelmek alapján mondtam.

Tehát akkor BIOS-ból kb. 1.55-öt adtál neki?
-
törölt tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Magfeszültségre gondolsz?Everestben 1,35V
-
Telefunen
őstag
válasz
üzenetére
Ne azt figyeld, hanem HWMonitor-ban a 12V-os ág feszültségét (voltages, +12V), ha az megfelelő, akkor nem a táp a gond.
a progi addig fut, amíg le nem állítod.
Az everest-es 1,35V a procid alapfeszültsége, de a valós kapott feszt is megtalálod a HWmonitor-ban, CPU VCore néven...
Nálam így néz ki a HWMonitor
-
törölt tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Normal CPU VCore:1,35V
CPU VOltage Control:1,5VEzt kérdezted?
-
Telefunen
őstag
-
Telefunen
őstag
válasz
üzenetére
Az energiatakarékos feature-ök (advanced BIOS features-ben lesz), visszaveszi 6x-osra a szorzót (és ezáltal az órajelet) ha nem terheled.
A táp bizalomgerjesztő, de ettől még elöregedhetett. GPU Caps Viewer-el terheld a VGA-t, és közben monitorozd a 12V-os ágat..
Monjuk nem is kell everest, elég a HWmonitor az is kiírja szépen a +12V-os ág feszültségét.
8355: Nem öreg, de ami tönkremehet.. (bár tényleg jó az táp). Az én beállításaimat hiába írnám le, nekem 7x500-hoz elég 1,387V a BIOS-ból, RAM-jaim 1:1-ben 1000-en 2V-ról, MCH-nak adok +0,1V-ot (auto-n automatában túlfeszeli azt is, azért kell csak), időzítések 5,5,5,15 minden más auto-n vagy normal-on.. és kész
-
törölt tag
válasz
Telefunen
üzenetére
"Prime közben (talán ha a VGA-t is terhelnéd valami bench-el akkor még jobb lenne) az everest/érzékelők fül alatt monitorozd a 12V-os ágat.. ha nagyon alacsony (11,6V és alatta), akkor könnyen lehet hogy a tápod a gond"
Ezt elmagyaráznád hogyan is érted?Nagyon kezdő vagyok,mint láthatod

-
Telefunen
őstag
válasz
üzenetére
Sajnos a P35-ös lapok nem szeretik a teljes áramtalanítást.. sok embernél előfordul ez a visszaáll alapra probléma.. attól még akár stabil is lehet a géped. (ne húzd ki a konnektorból ha lekapcsolod/ne kapcsold le a konnektort). Esetleg próbálkozz egy BIOS frissítéssel a legújabbra.
TheProb: Procinak elég kell hogy legyen 1,45V is (sőt.. bár már nem tartom elképzelhetetlennek hogy a nagy fesztől degradálódott a procid, és azért nem megy úgy ahogy kéne) -de max. 1,5V, ramnak 2,1V.
8350: Milyen tápod van (a kikapcsol, újraindul effekt akár azt is jelentheti hogy az kezd elfogyni)? EIST-et, C1E-t esetleg kapcsold ki.. nincs más ötletem (esetleg tényleg még egy kis fesz.. vagy vegyél vissza még a tuningon..)

Prime közben (talán ha a VGA-t is terhelnéd valami bench-el akkor még jobb lenne) az everest/érzékelők fül alatt monitorozd a 12V-os ágat.. ha nagyon alacsony (11,6V és alatta), akkor könnyen lehet hogy a tápod a gond
-
törölt tag
Nem értem srácok..
Tegnap végig futott orthos-szal a large-on ment 30 percet,small-on ment 2 órát,ma reggel bekapcsolom a gépet és visszaállt alapra.Pedig tegnap még Crysis-szeztem is..PCI-E frequency 100 legyen vagy auto?cpu 1,5V-os,még emelem a ram frekit 0,1-gyel,hátha így jó lesz.Szerintetek? -
Ribi
nagyúr
válasz
TazLeacher
üzenetére
Ahogy neztem neked 6 fazisu a lapod ami ha joltudom jonak szamit, de kitijja meg milyen tenyezok szolhatnak bele.
-
TazLeacher
nagyúr
Aha...szóval nem feltétlen, hogy két lapban ugyan azon a feszen megy...
Nem tudom milyen lapba volt, de akkor ma este majd emelek még feszt. Csak reménykedtem, hogy megúszom. Beállítom, azt jól van.BIOS-ba most 1.425v-t kap, ami CPU-z szerint asszem 1.344, terhelés alatt pedig a már említett 1.328.
Köszi a tippet...
-
Ribi
nagyúr
válasz
TazLeacher
üzenetére
Ha alap feszen huzod akkor is jobban melegszik, valszeg kis feszt kell adni meg a tobbi alkatresznek is, de nem ertek nforces lapokhoz.
Sajna lap es lap kozott sok a kulonbseg. Van amiben kevesebb fesszel is tovabb megy egy proci. Előzőleg milyen lapban volt tesztelve 3,6-on ?
1.328 valos fesz volt gondolom, te mennyire allitottad be biosban ?
Cpu-z sokszor teljesen fals fesz erteket mutat, szoval arra alapozni nem biztos hogy erdemes. Eloszor probald meg joval magasabb feszen, aztan nezd meg hogy ugy elindul-e egyaltalan, ha ugysem, akkor legalabb tudod hogy nem a cpu feszel van (csak) a gond. -
TazLeacher
nagyúr
Sziasztok nagyok!
Vettem egy Q6600-at. Az eladó "közölt" egy képet, miszerint a proci 1.328v-vel (cpu-z terhelés alatt) primestabil 3,6-on.
Tegnap belőttem ugyan erre az értékre a feszt, aztán meghúztam 3,6-ra. A gép el se indúlt, boot képernyő után se kép, se semmi. Visszavettem alapra most megy.
Létezik az, hogy nála ment minden pöccül, nálam meg el se indul?
Semmi másnak nem adtam +feszt, csak a procinak (a lapomnál van olyan opció, hogy FSB volt, az mi?), lehet ez a gond? Ha igen, mindek adjak még plusz feszt?
Attól is jobban melegszik a proci, ha alapon van húzva? Vagyis magától a húzástól is jobban melegszik, vagy csak a +fesztől?
Azt hiszem ennyi kérdés elég lesz így korán reggel...

-
TheProb
veterán
válasz
Telefunen
üzenetére
Jelenleg nem 1:1 az arány (nem frissítettem az aláírást). Most 400X8 fesz 1,75V, ramok meg 1000(4:5) a fesz 2,3V. Sokan azt mondják, hogy sok az 1,75V akkor mennyire vissza és így mennyit tudok kihozni a ramok-ból is, ja és ramok-nak mennyi kakaót adjak? A cpu hűtő gyári,ja és nem akarom megsütni egyiket se

Szerkeztve: a cpu prime alatt így 71fokra ment fel eddig.
-
Telefunen
őstag
válasz
TheProb
üzenetére
Ha 8x400-on jár a procid, a RAM pedig 1:1-ben 800-on (lehetőleg CL4-ben, hiszen Ultra), akkor elégnek kell lennie 2,1V-nak is.
mclaren-d: Az azonos órajelet azonos szorzón, FSB-n, és memóriaórajelen/beállításokon érted? Hol az egyik gyorsabb, hol a másik (mert azért a 6600-ben mégiscsak 4Mb cache van szemben a 7200 3 megájával) -bár 3DMark-ban éppen a 7200-nek kéne gyorsabbnak lennie azonos beállításokat feltételezve.
-
mclaren-d
aktív tag
olyan problémám van hogy : lecseréltem a procim (e6600) e7200-re és 3d markba és everestbe is kevesebb pontot kapok ugyan olyan óra jelen ezmér lehet?:S
-
hoolla
aktív tag
Ribi! Emlitetted, hogy itt folytassuk a tunning témát... De bárki beleszólhat ha gondolja.
Tehát 2.83-on megy alapból az E8300. Most 6-6-6-18-as idözitéssel, megy 3.8-at 8.5*450 es szorszóval. 4-4-4-12-vel újraindul 3.4 is. Ezzel 3.2-ig volt stabil. A PCI Expressz frekije 100.
58 fokos a procim játék közben.
De eddig stabil, és a dmark 900 pntal többet mért a procira.Van valami amit még be kéne állitanom?
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
A hyper TX2-nek merre kell néznie? Vki pontosan leírná?

-
TheProb
veterán
Mennyi feszt lehet max adni egy e6750-nek és GEIL 800-as ramoknak?
-
Telefunen
őstag
válasz
üzenetére
Ha a small FFT közben halt el 3 perc után, akkor a proci lesz a ludas (tehát elég is a RAM-nak a +0.2V, kár feszelni), esetleg ha még nem túl meleg a procid (small FFT közben monitorozd, mondjuk HWmonitor-al) akkor mehet neki 1,5V, ismerve a lapod dropját terhelve még így is alig lesz 1,4V fölött.
-
Telefunen
őstag
válasz
üzenetére
Nem, mindkettő kellően óvatos beállítás (sőt, talán a twinmos 800-as RAM a baj, ami 2V-ról így 900 környékén már kezd kibukni.. feszeld még, elvégre ha úgyis készülsz RAM-ot venni, akkor nem kell féltened -főleg nem 2x512-őt
8305: Most mind a négy benne van? és a 667-es ramokkal együtt megy 445-ös FSB-n? Akkor már az csoda hogy idáig eljutottál. (ha meg nincs, akkor meg 1Gb RAM úgyis kevés)
-
törölt tag
Srácok Help!!!
Tuningoltam a gépet,most így néz ki:7X445FSB
Memory multiplier:2.00
CPU Voltage Control:1,45V
DDR2 OverVoltage Control:+0,2V
PCI-E Frequency:100Mi lehet a gond?
Játék közben egyszercsak elmosódik a kép,piros képernyő system halted.
Lécci segítsetek!!!!Orthos-szal futtattam Blend cpu+ram 2,5 órát!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Airsoft
- Androidos tablet topic
- EA Sports WRC '23
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- sziku69: Szólánc.
- Torrent meghívó kunyeráló
- Mit tud egy retró kézikonzol?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- VoLTE/VoWiFi
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Több darab! MacBook Pro 14" M1 16GB RAM 27%-os áfás számla (218)
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

viszon így már értem mi ez a hatalmas dübörgés az asztal alatt... azt hittem a mélynyomó volt!

(ramot már így is alulfeszeled, proci meg nem valószínű hogy tudja kevesebbről ezt, persze egy próbát megér 1,35V-al)
4 elem hőfokát mutatja.