Hirdetés
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- CES 2026: kvantumpontos OLED monitorok az MSI boszorkánykonyhájából
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkDragon5
csendes tag
sziasztok
Ép most löttem be a notebbokonom a pll-t a setFSB-n szerintetek meddig lehet húzni egy P7350 2.0Mhz-est???és egy primitiv Kérdés
hogy kapom meg a valás processzor teljesitményét ebböl a 150.6/226/75.3/37.7...???a válaszoakat elöre is köszönöm....

-
kpal
nagyúr
Az mitől van hogy az E7400 nem megy többet 3330MHz-nél egy Giga P35-S3G (SPD-t :2.5) állítottam lapban ja és a legutolsó bios van rajta ami megjelent ?
-
jim67
csendes tag
Sziasztok ! (ha esetleg, rossz helyre írnék akkor elnézést )
Nem régen cseréltünk haver gépében procit (e4600-ról , neki is egy gigabyte ep35c ds3r deszkája van ), nos betettük a procit, windows felismerte minden zura. Az tünt fel , hogy 2,1ghz-n fut a dolog , tehát 8*266. A proci alap órajele 2,93ghz tehát 11*266 , én az utóbbi beállítást választottam (elméletileg ez proci default beállítása is ). eist és C1E be van kapcsolva, de én úgy tudom , hogy ez máshogy befolyásolja a proci órajelét(tehát ha mondjuk böngészek, akkor tegyük fel 1600mhz-n megy a dolog). Kérdésem az lenne, hogy ez maradhat-e így, netán maradjon 2,1ghz-n ? ha rámondjátok az áment akkor otthon is át állítom. (még egy dolog bios frissítve van legfriseb F4 verzió. de azt hiszem a procinak is az kell. )
-
Telefunen
őstag
válasz
pengegyerek
üzenetére
Igen, annak a RAM-nak mennie kellene ezen az órajelen 2V-ról 4,4,4,12-n... Esetleg az NB-re (VMCH) tégy némi + feszt (akár 1.45V-ra is, bár két modullal és 400-as FSB-n ez nem feltétlenül indokolt), aztán próbálkozz a 4,4,4,12-vel
-
pengegyerek
aktív tag
válasz
Telefunen
üzenetére
1,35V a procinak 2V a memóriának 5:6:6:18- as időzítéssel ennél jobb időzítéssel memória hiba van még 2,05Volton is. Ha 400 MHz- re veszem az FSB- t akkor a legkisebb érték a memóriának 800MHz. PCI freki 100- on van. Tegnap ugyan ezen a beállításokon futott le minden teszt+ játszottam is hiba nélkül vagy 3 órát. Ma meg nem akart elindulni ezen a beállításokon.
Egyébként a memóriák CL4- esek.
-
Telefunen
őstag
válasz
pengegyerek
üzenetére
Tehát akkor 1.35V a procinak, 2V a RAM-nak, RAM 533-ra, CL5-re, FSB 400-ra. Esetleg néhány CPU-Z képet nem linkelsz? Elsősorban a memória fülre lennék kiváncsi.
PCIe frekvenciát fixáltad 100-on? FSB termination voltage-nál van olyan hogy normal, vagy csak auto? Ha van normal, akkor azt is állítsd be normal-ra (Nem ismerem igazán az ASUS lapokat, a Giga auton túlfeszel).
-
pengegyerek
aktív tag
válasz
Telefunen
üzenetére
Szia.
Ma indítottam a g.épet és nem volt hajlandó elindulni a tegnap beállított értékeken vissza kellett állítanom az alapértékekre. Tehát megint nem volt kép a monitoron holott tegnap Intel Burn Test, Prime 95 és Mem Test hibátlanul lefutott. Tehát nem értem, hogy miért nem indult el a jó beállításokon. Ezt gondolom nem kell minden egyes indításnál külön beállítani. -
Telefunen
őstag
válasz
pengegyerek
üzenetére
Elsőre 1.45V is mehet a procinak (hogy biztosra menj, majd később csökkentesz), a memóriát pedig vedd vissza 533-ra (2x szorzó, vagyis 400-as FSB mellett így fog 800-on menni), RAM-nak adhatsz bátran akár 2V-ot is, és egyelőre azt is vedd vissza 5,5,5,15-re. Az FSB természetesen mindezek mellé 400-ra.
A finomhangolást pedig mondjuk kezd a procival, majd ha annak megtaláltad stabilan a végét (a legalacsonyabb feszültséget amin még elmegy 8x400-on), akkor jöhet a RAM.
-
pengegyerek
aktív tag
válasz
FlasH-BacK
üzenetére
Ma már FSP SAGAII 500W táppal tuningoltam de nem megy csak 2,56 GHz- ig a tuning utána nincs kép a monitoron. Mi lehet a probléma? Talán +9 feszt kéne adni a VGA- nak vagy a procinak?
Eddig működő beállításaim: 320 MHz- s FSB 1,35 volt a procinak 1,8 volt a memóriának ami 4:4:4:12- n megy.
Ha efelé viszek valami értéket elindul a gép de nincs semmi kép.
-
FlasH-BacK
senior tag
válasz
pengegyerek
üzenetére
Ja igen, asszem kevertem a másik tag e6300-ával.
Procinak az 1.35V még elvileg normális, attól függ hogy a valós érték mennyi (általában kicsit kevesebbet adnak az alaplapok mint amit a biosban állítasz).
De ha nagyon stabil, és elég a teljesítménye is, akkor megpróbálhatod lejjebb venni óvatosan. Minél kisebb a feszültség, annál kevésbé fog melegedni és annál kevesebbet fog fogyasztani a géped. De persze a tuningot is annál kevésbé bírja.A ramod meg szerintem megy 4-4-4-12-ben 800mhz-en, talán még 4-3-4-12-ben is. De az időzítés itt nem sokat számít, 1-2 %-ot.
Szívesen

-
pengegyerek
aktív tag
válasz
FlasH-BacK
üzenetére
Szia.
Próbáltam mindent alapon hagytam pci freki 100 MHz- n és 400 MHz- s FSB- nél van 3,2 GHz mert a procim 8×- os szorzóval van. A procinak 1,35 voltot adtam ez nem túl sok vagy kevés? A memória bírja 1,8 volton alapból is annyin megy már csak az időzítésekkel szórakozom.
Köszönö a felvilágosítást
-
KaakukK16
aktív tag
válasz
FlasH-BacK
üzenetére
Aida64 el csináltam teszteket..ott is jó volt a höm..
-
KaakukK16
aktív tag
válasz
FlasH-BacK
üzenetére
Core temp szerint: Low 36,36,31,31 High:37 37 33 35 3Ghz-n
-
FlasH-BacK
senior tag
válasz
phoenix64
üzenetére
Hello, alapvetően a cpu host clockot kéne feljebb tornászni, ha engem kérdezel, 400mhz-et simán viszi, ami 2.8ghz-et eredményez a procinak (7-es szorzóval). Ezen kívül a pci-express freq.-t rakd 100mhz-re biztos ami biztos, és a memória szorzóját 2x-esre (system mem. multipl.), már ha bírja a 800mhz-et a ramod. Ha ezeket megcsináltad, akkor mehet a tesztelés. ha instabil, akkor már csak a cpu host clockot kell lejjebb venned fokozatosan amíg stabil nem lesz, de szerintem simán vinnie kéne.
KaakukK16: Prime95-tel vagy orthossal teszteld, lehetőleg mind a 4 magot. És a valós maghőmérsékletet nézd (pl coretemp nevű progival). Ha viszi a 3.6-ot, hát hajtsd annyin. De stabilnak akkor nevezhető, ha min. 2-3 órát megy a prime hiba nélkül.
Sz.:pengegyerek:pci-e frekit érdemes 100mhz-re állítani, teljesítményt nem befolyásolja, stabilitást elvileg igen (habár nekem eddig ment auto beállítással is), érdemes ennyire rakni.
-
FlasH-BacK
senior tag
válasz
pengegyerek
üzenetére
Szia!
Ezeket a feszültségeket hagyhatod alapbeállításon. A 3.2ghz-hez ugyebár kb 457mhz-es fsb érték tartozik (a procid 7x-es szorzója miatt). Ezt vinnie kéne az alaplapodnak feszemelés nélkül is, esetleg +0.1V-tal. Viszont a memória nem biztos hogy bírni fogja 1.8V-on, ezt érdemes lenne kitesztelni 6-os szorzóval, 457mhz-es fsb-vel, ha hibázik (pl memtestben), akkor emelni kell a feszültségét.
Illetve a procid sem biztos hogy vinné a 3.2-t, ezt is le kéne tesztelni, ha még nem történt meg. -
KaakukK16
aktív tag
Köszi
-
KaakukK16
aktív tag
Sziasztok!

Kérdésem lenne,hogy kb. meddig húzhatnám a procit!
Bár én is tesztelgetem mostanság majd,csak ha valaki hasonlóval próbálkozott,akkor mondhatna véleményt..vagy külső szemlélő is!(Több szem többbet lát alapon)
Szóval: Alaplap: Asus P5Q Deluxe
Proci: Cor2 Q6600 (G0) 2.4Ghz
CPU hütő: CoolerMaster Hyper 212+Most felnyomtam 3.0 Ghz ig(333) és aida64-el nyomtam egy tesztet..a CPU 35-45 fok között volt terhelés alatt! 3,4-3,6 ig érdemes lenne még tovább húzni, vagy elég lesz egy 3,3Ghz
Köszi a válaszokat!

-
pengegyerek
aktív tag
Sziasztok
Szeretném megkérdezni tőletek, hogy egy Asus P5B Deluxe alaplap Intel Core 2 E6420- as proci tuningolásánál mekkora feszűltséget kell adni a következő dolgoknak: FSB Termination, NB VCore, SB VCore, ICH Chipset Voltage?
És a PCI Express Frequency mi célt szolgál és mekkora értéket kell neki adni?
A procit 1,35 volton 3,2 GHz- n szeretném hajtani. Memória 2 giga 800 MHz 1,8 volton.
A válaszokat előre is köszönöm.
Üdv. -
win7777
aktív tag
válasz
pempellini
üzenetére
ma játszottam vele 2óra hossza crisys2-t elég teszt az

-
válasz
pempellini
üzenetére
A CPU-d "kupakjának" minőségétől függ. Ha szinte tökéletesen sík, akkor a polír kb. semmit sem fog változtatni, ellenben, ha homorú vagy domború, akkor komoly hőfokokat nyerhetsz vele.
-
Telefunen
őstag
válasz
Karesz000
üzenetére
memóriának mindenképpen adj még (2V az ajánlott 1066MHz-en), főleg hogy 4 modult használsz. Ha még nem adtál a procinak, akkor azzal kezd, anno nekem a P35-DS3 semmiféle MCH és FSB feszt nem kért még 515MHz-en sem (E6300-al). Egyébként jól megy a procid, ha mindezt alapon tudja -biztosan nem auto-n van a fesz? A melegedés nagyon gyanús...
-
Karesz000
csendes tag
7*533ban elindult a gép és a Win is, de fagy. Nem mintha olyan fontos lenne, de lenne esélyem stabilabb működésre, ha emelném a feszt a procihoz?
Nem nyúltam sem a memória sem a proci voltjaihoz, csak FSB emeléssel jutottam idáig. -
Karesz000
csendes tag
válasz
FlasH-BacK
üzenetére
Még a 7x533at akarom kipróbálni, mert számításaim szerint akkor visszaosztva a ramokkal kijön az 1066MHz. Akkor esetleg megpróbálom azt időzítéseket megszorítani, ameddig engedi. De a 6-6-6-23 sem rossz. De jó lenne mondjuk 5-5-5-18at kiszorítani belőle.
-
FlasH-BacK
senior tag
válasz
Karesz000
üzenetére
Jó eredmény a 7x500! A ramot meg ne nagyon vidd 1066 fölé, az 1000 még pont jó szerintem. Ezek a kingmaxok (meg amúgy a ddr2-k) nem bírják az 1100 fölötti órajeleket nagyon. Egyébként ha tényleg ok nélkül instabil/nem indul, akkor lehet próbálkozni másik bios verzióval esetleg.
-
Karesz000
csendes tag
válasz
Karesz000
üzenetére
Eddig erre jutottam csak FSB emeléssel, PCI-E sebesség fixálva 100-ra
Core Speed: 3500MHz (7x500)
VID: 1,325V
DDR2 voltage: 1,8V
1000MHz (alap: 1066)
FSB
RAM 1:1Nem tudom, most miért sikerült, lehet hogy azért mert óvatosabb voltam a RAMmal, nem engedtem 1066 fölé az FSB emelés után. Vagy ennek nincs is hatása?
Minden esetre a Scythe Mugen 2-vel, a borda fölött egy 20 centis ventivel, mögötte egy 12-essel, levett házlapokkal Intel Burn Test alatt hozza a 72 fokot... -
Karesz000
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne a tuninggal kapcsolatban.
Gigabyte EP45-UD3LR lap + C2D E6550 proci
4x1 GB Kingmax 1066DDR2 memória.
7*333 (2333) az alap órajel, ebből szeretnék stabil 2,8at (esetleg 3-at) kihozni. Régebben ment is, azóta csak annyi a változás, hogy az NVidia 7600GT helyett ATi 6970 van benne. Azért is furcsállom, hogy most nem tudok belőle többet kihozni. Valami miatt visszavettem a procit alapra, s azóta nagyon instabil a húzásra. Ha nem én nyektetem, hanem Easy Tune-nal csinálom, akkor is. Csak érzékeltetés miatt: amikor húzva volt az élményindex a procinál 6,5; memóriánál 7,0. Most ugyanezek alapon: 5,8; és 6,3.
Hűtés, táp nem lehet gond. Ha valakinek van ötlete, akkor azt szívesen venném.
Addig is próbálkozom.
Köszi! -
válasz
FlasH-BacK
üzenetére
Itt olvashatsz róla pl.
-
FlasH-BacK
senior tag
-
FlasH-BacK
senior tag
Halihó. Félig off kérdést tennék fel, de itt biztos tudjátok rá a választ: az alábbi állítás igaz core2 duora: "Lowering the multiplier will raise the northbridge core clock. At 270 you will be running your NBCC at (9/6) x 270 = 405 MHz, or 1620 MHz QDR." ? Tehát, ha 9-es a procim szorzója gyárilag, és ezt 6-ra leveszem biosban, akkor gyak. a beállított fsb 1.5x-esét adja a nb-nek?
Egy MSI P35 lap fórumában írták ezt...
Köszi előre is a választ. -
xcel2000
aktív tag
Hali mindenki

Segitene valaki huzni a procimat ?
Intel Core 2 Duo E3300 2.5Ghz es
2Gb DDr2 es 800mzh es ram
1G os N210 es nvidia kártya
250 Gb s Vinyó
450 W os táp -
daneel92
tag
sziasztok!
a core 2 quad q9400amat szeretném tuningolni egy kicsit 3 gigaherz fölé (vagy amennyire biztonságos konfigom mellett), és szeretném megérdeklődni, hogy is megy ez.... valahol hallottam, hogy biosban lehet ilyeneket csinálni, azon belül is hol meg hogyan? előre is köszi a választ! -
Dr.gonzo
tag
Azon van satan.
-
-
Dr.gonzo
tag
Skacok lenne egy kérdésem. felhúztam az E7300-as procim 3.2-re viszont csak akkor indul el a gép ,ha DVD romot lehúzom. Először azt hittem ,hogy feszt kéne húzni mert nem elég neki viszont megnéztem és a energia kábel bent maradt a dvd romba szóval induláskor kapott energitá meg ki is nyilt és az adat kábel lett csak kihúzva. de ha vissza dugtam az adat kábelt akkor nem indult el. Na most csak akkor indul el 3.2-n a gép ,ha a DVD-rom vagy teljesen ,de legalább az adatkábele ki van húzva. ötlet? Kérdésem ,hogyha energia miatt nem lenne elég akkor mért van az ,hogy energia bent van akkor felveszi a dvd a energiát. Mivel vesz fel többet ,ha az adat is bent van . vagy ezt nem értem.
Bocsi,ha hülyeséget kérdezek.
-
válasz
JohnRambo1
üzenetére
CoreTemp pl. megmondja, a VID rovatban, de a gyártó által megadott intervallum 0.8500V-1.3625V-ig terjed. Az alsó érték értelemszerűen aktív energiagazdálkodási beállításokkal, terheletlen állapotban, minimum CPU-szorzóval értendő.
-
válasz
JohnRambo1
üzenetére
Alapfeszes tuning esetében bármekkora FSB-vel próbálkozhatsz, amit a motyó stabilan bír, a hőmérséklet nem fog jelentősen emelkedni emiatt. Fontos, hogy az alapfesz, mindig BIOS-ban manuálisan beállított alapfesz értéket jelent, nem AUTO feszt! A hőmérsékletek nagyjából rendben vannak.
-
JohnRambo1
csendes tag
Hali!
C2D E7400 procim van,full kezdő tunyingos,FSB 320-ra raktam,így lett 3.36Ghz(2.8 az alap)
Orthos használata közben mag 1: 63C mag 2: 66C,ez így normális?
3ezer forintos hűtőcském van,proci vásárlás után vettem rá.
Normális így a hőmérséklete?
Fesz emelés nélkül mennyi FSB-zúdíthatok rá ezzel a hűtővel?
Köszi!! -
syberia
veterán
Nem tudom ez e az én topikom, egy Q8300-at használok
3.0Ghz(7.5X400)-en, fél volttal alulfeszelve (VID:1.28750@1.24075V)
A lényegre térek: Linx (olyan mint az IBT) nagyon megizzasztja-60fokig-
de hibátlanul lefut 20 kört real-time priority-n, ezt normal-ra állítva hibázik
6-7 kör után. A prime blend/smallFFT hibátlanul fut akár 3 órát is, nem értem
mitől van ez a jelenség

-
Dr.gonzo
tag
Sziasztok.
Van egy lást leírásban E7300-as gépem. 2.66-on fut. Szeretnék 3.2-t kihozni belőle vagy 3.4-et . Ami még nomális húzásnak számít és nem gyilkolás. Most fog kapni egy
Cooler Master Hyper TX3 hűtőt. Valaki tudna ebbe segíteni. Estleg itt vagy privátba -
Balagee85
csendes tag
válasz
MontyCrew
üzenetére
Okés, mindenképpen kipróbálom! Annyi problémám van csak, hogy a leírás szerint a "Fan Speed Control Method"-ot ki kell kapcsolni, úgyhogy üresjáratban is nagyon pörög a venti és elég hangos...
Ezen kívül volt még 4 beállítás amiket nem tudok, hogy mi...
- Limit CPUID Max. to 3
- CPU Enhanced Halt (C1E)
- CPU Thermal Monitor 2(TM2)
- CPU EIST Function -
Balagee85
csendes tag
válasz
MontyCrew
üzenetére
Köszönöm a segítséget! Kipróbáltam amit korábban linkeltem, mindent úgy csináltam, ahogy ott le van írva, jelenleg 3Ghz-en megy a procim!

Remélem mindent jól csináltam! Az Orthos ment másfél órát hiba nélkül!
Csináltam egy képet a gép adatairól! Megnézné valaki, hogy minden rendben van-e vele? Játékkal még nem próbáltam, kíváncsi vagyok, hogy lesz-e különbség.. -
MontyCrew
senior tag
válasz
Balagee85
üzenetére
Fentebb [linkeltem] az én E6420asom eredményét, arról a prociról tudni kell, hogy 3200at alapfeszen vígan viszi, még a legrosszabban sikerült darab is, ami 400as fsb-t jelent, vpu voltage, 1.35 volt ha jól tudom a dram:fsb arányt úgy kell kiválasztanod, hogy a memória mhz értéke 800mhz legyen, így ddr feszültséget nem kell emelned, végülis a cpu voltage kell nmeked h 1.35 legyen, a többi feszültség érték normálon,
donbos12: milyen core1 temp, és igen a mugen nem szar hűtő

-
Balagee85
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem! Még sohasem próbálkoztam tuninggal, de hátha dobna egy kicsit a gép teljesítményén...
Adott ez a konfig:
Gigabyte GA-965P-DS3
C2D E6400
CM Hyper TX2
2*2GB Kingmax DDR2 800MHz
HD4830 512MB
Érdemes lenne húzni a procit vagy inkább cseréljem le?
Ha érdemes, akkor tudnátok ajánlani egy olyan oldalt ahol részletesen le van írva, hogy mit és hogyan kell csinálni? Utánaolvastam pár helyen, de csak ezt találtam... Nem tudom, hogy mennyire jó ez a leírás!?
Bocs a sok láma kérdésért, de nem szeretném kivégezni a gépem!
Előre is köszönöm a segítséget!

-
MontyCrew
senior tag
Asus Arctic Square, nem a legnagyobb, de cserébe halk, és ez nekem éjjelente fontos
így 3500on meg már nincs baja a játékokkal sem, nem kell low grafikán szenvedni
-
MontyCrew
senior tag
ITT állt meg a kis hűtő miatt sajna

Minden energiatakarékos mód bekapcsolva, hogy feleslegesen ne pörgesse

-
MontyCrew
senior tag
Minden további nélkül, én most kezdtem el nyúzni a polcban levő E6420ast 3,2 megy lazán alapfeszen, a tieddel még a 3,5öt is megkockáztatnám alapfeszen!
-
CoolFish
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Core2 E6750-es procim Asus Silent Square Evo hűtővel,egy Gigabyte P35-DS4-be. Most 2,66-on megy alapból, mennyi feszt adjak neki hogy olyan 3,2 körül menjen? Annyit elbír amúgy?
Köszi, üdv, Norbi
-
zolka bolka
tag
Sziasztok!
Van 1 problémám, p5b lapba (legfrissebb bios) volt e6300 cpu 7x340re (+ feszekkel) húzva na most 340 után már nem bootolt, gondoltam a CPU nem bírja, aztán beledobtam e6550et és az 7x333 megy alapból felhúztam 7x345re és ezzel sem bootolt ugyan azt produkálta mint az e6300 7x340 fölött, már a fél világot körbe kérdeztem miért lehet de senki nem tudja.
elrőe is kösz a helpet. -
tirszin
senior tag
Sziasztok!
Egy Core 2 Duo T6570 (2.1GHz) laptopot szeretnék alulfeszelni Win7 x64 alatt. A CristalCPUID sajnos nem működik rendesen, tudtok valami más progit/megoldást?
Most 1.0V a minimális Vcore (1.2GHz), ezt szeretném csökkenteni. -
Jano156
tag
sziasztok! segítségeteket kérném. bő másfél órája böngészem a topikot aziránt hogy mi az a fesz amit a proci kaphat 24/7 be. többeknél láttam h 1.45 és 1.55 járatják viszont olvastam olyat is h 1.4 felé ne nagyon. nekem egy e8500-töm van és épp most próbálom belőni. esetleg tudtok nekem tanácsot adni hogy mennyi feszt merjek adni 24/7 be illetve maximumra húzáshoz?
hűtéssel nincs para kint lóg a vizes borda az ablakba. -
theiron320
aktív tag
válasz
theiron320
üzenetére
Hopsz ezt kifelejtettem bocsánat.
Lap Asus P5Q Pro
Ram 2x2 gb Corsair pc8500 c5 1066 mhz
proci q8200, revision M1 -
theiron320
aktív tag
Sziasztok!Segtségeteket szeretném kérni Q8200 as tuningolásában.Most 444 es fsb mellet megy a kicsike 1,25625 corev a biosban, a ramok 1066 mhz en 2,1 v, nb 1,3, vtt 1,24.Az a probléma, hogy feljebb nem megy még a 450 fsb -t sem bírja ki.Csak a ramot teszteltem memtest+86 al elmegy 38 % ig aztán hibázik.Emelem + 0,02 őt az nb majd +0,0625 őt a procin, elmegy 140 % ig hibázik.De viszont ha kikapcsolom visszaveszem alapra ujrainditom és ugyan ezeket a beállitaésokat használom akkor nem megy el csak 50 % ig. A lényeg, hogy a fenti beállitásokkal mindig 38 % hibázik.Ha 486 os fsb vel próbálkozok a ram 972 mhz en akkor szinte egyből hibázik a memtest+86.Kérlek segítsetek.Előre is köszönöm.
UI: Valaki elárulná hogy mi az a cpu gtl reference és hogyan kell beállitani mert azt olvastam, hogy ez és a vtt az overclocker "legerősebb fegyvere" , és hogy ezt a biost auton nem állitja be helyesen.
Tisztelettel Theiron320
-
Neo85
tag
Hello.Van nekem egy E8400 e0-ás asus p5q pro lapba ezt szeretném tuningolni hogy mennyi a vége.Ebbe kérnék egy kis segitséget hogy minek mennyi feszt kell adni.köszi
-
syberia
veterán
válasz
Buko01
üzenetére
BF Bad Company 2 alatt már kevés volt a proci a gtx275 mellé,
most érezhetően több az fps és egyenletesebben fut a játék
high beállításon az E8200-vel (2mb vs 6mb L2 cache)
Az E5200 is nagyon jó volt és alig kajált 3.33Ghz órajelén
De érezhető volt a kis gyorsítótár hatása -> GO TO E8200
A hűtő egy AC Freezer 7 Pro
-
Buko01
tag
a sípolást nem tudom mitől lehet.. a ramoknak elég lenne 1.8-9V is ha az orthos megy 20 perce, akkor valszeg nem lesz semmi gond. semmit se hagyj auto-n!
mit hagytál még auto-n?sőt. most jut eszembe, hogy a ramoknak ne adj több feszt! minek? 800-on mennek. tedd normálra, jó lesz. hali.
-
todie
tag
FSB:400
PCI-eFreq.:100
Dram Freq: 800
CPU VOLTAGE: 1.3625Vid: 1,3000
De a szorzo auto-n van.
alapbol 6, terhelesenel 8,5-9 kozt ingadozik.
most megy orthos 20 perce es eddig ok.
viszont miota atallitottam a ram-ot sipol a hangfalam. erre vmi megoldas?
jo akkor a ramnak a 2,0 V vagy maradjon az is auto-n?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- Futás, futópályák
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Autós topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 7 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / akku :84%
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP EliteBook 640 G10 - 14" FullHD IPS - i5-1335U - 8GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
hogy kapom meg a valás processzor teljesitményét ebböl a 150.6/226/75.3/37.7...???

(Gigabyte P41-ES3G)