Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- OLED TV topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Scream007
őstag
ezt szerintem bárki elfogadná.
utt bh5 tuti ami rajta van, csak ugye aktív hűtés megoldása picit macera meg ugye booster kell hozzá. -
killahdrums
senior tag
Na én erre gyűjtök most!!!

OCZ Gold PC3500 GX
InsaneTek-es review: Bővebben: link
54 000,- HUF-ért jönne hozzám, de még nem teljes a keret.
De megyegetni fog lejjebb az ára tuti... -
gPoint
tag
válasz
killahdrums
üzenetére
Bocs, egy kicsit rossz passzban vagyok (összejött itten mindenféle rossz)...

Végülis tökre igazad van, mellesleg még én sem tudom hogy miért írtam
No mindegy, egyébként a memvásárláskor még úgy gondoltam, hogy lehetőségem nyílik egy p4-es alap+proc megszerzésére (ez nem jött össze), nem mintha elégedetlen volnék a jelenlegi konfiggal, de mindíg is inteles voltam ez az első amd-m, szóval talán csak a keserűség szólt belőlem
[Szerkesztve] -
killahdrums
senior tag
-
gPoint
tag
válasz
killahdrums
üzenetére
ahhh de jó lenne egy intel
1s-al gyorsabban töltődne be a photoshop... -
Achill3uS
nagyúr
válasz
killahdrums
üzenetére
jah
akkor Gold valamikor
köszi, majd írok hogy döntöttem 
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
killahdrums
üzenetére
np

Az ára nagyon jó, de nincs borda
Amúgy ezt a 2,5-4-4-8-as timing-ost (no borda) lehet kapni a Mistralba, szemetvetően olcsón, 26,5k lenne az 1gb
hmhm, nagyon filózok 
-
killahdrums
senior tag
válasz
Achill3uS
üzenetére
...akkor én kérek elnézést!

Szal ha a lapod tudja a sok voltot akkor a 3200 Gold jó választás
ami 46 000,- HUF-ból tied!!!
Vagy a Value VX Bővebben: link ami 41 000,- HUF-ért lehet a tied! Ezen olyan chip-ek vannak mint a VX-eken (UTT CH-5), csak nincs rajtuk borda és talán kevésbé válogatottak, de kis szerencsével ezekkel is meg lehet a 520@2-2-2-5 3,5v-al!!! -
gPoint
tag
Jó kis ramok ezek az OCZ-k 
Egyébként AMD-s configomban cl2-n hajszolom Őket![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Furcsa, hogy mindenhol cl2.5-öt emlegetnek ugyanis ezen késleltetésen percenként fagyott! cl2-n meg atomstabil. -
Achill3uS
nagyúr
nincsmit

Amúgy láttam régebben nézegetted a sima OCZ Value ramcsit amit 13k-ért dobálnak Mistralba.. Mit sikerült megtudni? Mert lehet kénytelen leszek venni egy 512-est, amíg meglesz a kiszemelt áldozat
killahdrums Bővebben: link ehhez mit szólsz? jó választás lenne a DFI-be?
[Szerkesztve] -
Achill3uS
nagyúr
Bővebben: link
Tessék, ez való sztem a lapodhoz, olvasd el a biosz leírást, ott írja mi a változás
-
gerg0
aktív tag
válasz
Achill3uS
üzenetére
Ilyen bios van DFI nf3 ULTRA-D-hez is? Ez S939 és AGP-s.
Bővebben: link -
jap
aktív tag
válasz
killahdrums
üzenetére
ha kell ilyen 48k-ért, szóljatok!
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
killahdrums
üzenetére
Thx a tanácsot, ami azt illeti nincs szükségem OCZ Boosterre mert DFI lapom van és 4v-ig tudok adni feszt

Corsair-t nem szeretnék, mert OCZ-re fáj a fogam mióta a hardware eszemet tudom
Akkor Titan kilőve
Az 1gb 3200 Plat. nekem is teccik, de elég borsos
elgondolkodtató..
Addig viszont mindenképp kéne valami ram, mit gondolsz az OCZ Value 512-es ramcsiról? Ideiglenesen nem tünik drágának se, de vajon mit tud
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
válasz
killahdrums
üzenetére
Ennyiből kap itthon kiskerben XL-es Corsairt élettartam garral. Talán egyszerűbb a gar intézése.
-
killahdrums
senior tag
válasz
Achill3uS
üzenetére
...az az igazság, hogy nincs a lapod a Booster kompatibilitási listán.

Ami nem jelenti 100%-ig, hogy nem fog vele müxeni, utánna nézek...
Ha nem megy vele akkor sztem nálad kilőve a BH, CH okosság amihez volt hegyek kellenek. Tehát TCCD legyen a választásod sztem.
A Titan-t nem ajánlom mert az nem egy OC memó de a rételt sebességét tuti mega stabilan viszi!
Én az 1 giga 3200 Plat. Rev. 2-őt ajánlom, ami 56 000,- HUF-ből már tied lehet!!!
Szal gyűjtögess még sztem!
-
Achill3uS
nagyúr
Lenne egy kérdésem srácok, most DFI nF3-250GB lapom van (s754) és a mostani Vdata ramokat nem szereti, szal eladom őket és azon filózok mit is vegyek, érdemes vajon 2x256-ot venni még pl Gold-ból (ha van ilyen kiszerelés
) ?
Vagy inkább vegyek átmenetileg vmi olcsóbbat és ha lesz pénzem késöbb akkor vegyet jobbak? pl OCZ Titan-ra gondoltam késöbb.. 40k körül láttam valahol.. szal dilemmában vok
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
válasz
killahdrums
üzenetére
Igen, a Rev. 2 AN8 sorozat már 3 V fölött tud adni, pl. az AN8 Ultra 3,55-öt.
Én maradtam a TCCD-nél, és áruló módon 400-as Corsair formájában... -
jap
aktív tag
válasz
killahdrums
üzenetére
elolvastam a topicot, nagyon jó.

nekem csak a V adagolásra volt a kérdésem (de nem akartam venni DFI-t, sem ramboostert, és moddingolni se nagyon akartam).
de megvan a megoldás az ABIT AN8 ULTRA személyében. Bővebben: link szerintem elég meggyőző.
így OCZ EL DDR PC-4000 Gold VX ramom lesz.
remélem
-
killahdrums
senior tag
...én nemtom, hogy van e olyan kortárs Abit lap ami 3 vagy több voltot adna a memóknak. Azt kell mondjam, hogy a VX-et csak akkor ha vagy DFI nF4-es lapod van vagy nF3-as amibe jó a Booster. A VX-nek 3,3-3,5V kell, és soha nem fog menni 600-on, más a lényegük. 500-550-et viszik 2-2-2-5-ös időzítésekkel.
A TCCD-ék lényege a lazább időzítés, de akár a 600MHz+ és csak 2,7-2,8V kell nekik.
Egyébként olvasd el a topic-ot, amit most leírtam az mind le lett írva már itt, csak mert jó kedvem van ezért leírtam neked még1szer.

-
jap
aktív tag
csá, mindenkinek!
kicsit részletesebben mondom el a helyzetem, a gyors orvoslás miatt!
következő a helyzetem: 1 hónap múlva szeretnék váltani A64-es rendszerre, ehhez van 2*512 466-os Supertalent ramom, ami zsákbamacska, mert nem tudom mit fog benne menni (már árulom a PH!). tehát az OCZ ramok mellett döntöttem. kettő kiszemeltem van:
1. OCZ EL DDR PC-3200 Platinum Revision 2 Bővebben: link
2. OCZ EL DDR PC-4000 Gold VX Bővebben: link
a tesztek alapján a 2. a nyerő csak itt jön a bökkenő, milyen alaplappal tudok neki 3.3-3.5V-ot adni? a tesztekből az is kiderült, kegyetlenűl melegszik a rendszer, ha ilyen feszen járatom. ha nagyon körülményes ezt a fajta ramot kihasználni (rambooster alkalmazásával/ami plussz költség/és fingom sincs h kell használni stb.), akkor 1-es versenyző nyert! (erdoke 1 másik topicban azt mondta az abit an8 3.55V-ot képes leadni, de nem kaptan megerősítést, h ezt alapban vagy volt-mod vagy rambooster segítségével).
kérlek, segítsetek! -
Scream007
őstag
hát épp ez az.
az enyém is 865pe, de mégse tud 3.2es feszt adni, sőt nem is hallottam olyna 865pe-ről amelyik 3.2es feszt tud adni, egyedül az ic7max3ról hallottam hogy 3.2es fesz.szel megbirkózik, de többen mondták azzal se tartósan.
ezért kérdeztem rá, hogy mit tud az a lap
legtöbb s478as lap max. 2.8at tud adni.
[Szerkesztve] -
Prymus X.
tag
HI.
A T1 jobb vagy a T2. Gondolom a T1, de azért írja meg valaki?!O
[Szerkesztve] -
Scream007
őstag
-
Scream007
őstag
infineon oldala azt írja a CE-5 3-3-3 késleltetésű, akkor hogy lehet hogy ezen a ramon ilyenek vannak és mennek 2-3-3-ba is????
cl 2.5be meddig ment a haverodnak???? -
killahdrums
senior tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Nincs gond, csak konkrétan az a memó ilyen. Intel optimalizált.
Vannak az OCZ-nek AMD optimalizált memjei is, lsd. pl.: VX-ek.
Egyébként, a haverom vett belőle kettőt a múlthéten, egy Inteles konfigba és csak ajánlani tudom!!!
Nem a leg tuningolhatóbb de 500MHz van benn (igaz cl3-on), de az ára magáért beszél! -
Szten Márs
nagyúr
Hello!
Hogy van az, hogy a performance series 512 Mb-os tagja, amit kinéztem 2-es Cas Latency-vel, AMD rendszereken 2,5-ös CL-ű??? (Mistral...)
Van vmi gond az OCZ-vel AMD alatt??? -
KriszBoy
senior tag
válasz
killahdrums
üzenetére
Szerintem tök király kis mem ennyi pénzért! Mondhatni olyan árban van mint a tucat memmek és adnak hozzá egy jó kis bordát + egy jó kis márkanevet!
Szerintem kezdésnek állat! -
Scream007
őstag
válasz
killahdrums
üzenetére
aranyat

most néztem a titanium seriesről 1 tesztet, ami a legújabb, ott azt írták 444nél meghalt, hát ez se valami bíztató.
úgylátszik ocz-ból csak a VX-ek a jók, meg egyes gold és platinum series.
[Szerkesztve] -
killahdrums
senior tag
-
Scream007
őstag
hát 3-4-4-8on nem nagy durranás.
és ez hogy infineon chipp van rajta felejtő
utt bh5 vagy tccd kell
van olyan ocz memo, ami 460on 2-2-2-5be max. 2.8as fesz.szel elmegy????
na jó esetleg a 2-3-2-5 belefér.
????
[Szerkesztve] -
myrra
senior tag
mikor lesznek már 800as ramok megint?
-
KriszBoy
senior tag
válasz
killahdrums
üzenetére
Nem lehet, hogy ez van a ''mustárban'' 12600 +fáért?
...bár ez vmi rev. 3, de miért ne lehetne? Meg kéne tudni róla többet!
Most, hogy még olvasgattam több mint valószínű ez lesz az!
[Szerkesztve] -
SystemRoot
őstag
Hát ez most úgy néz ki nem jött ösze...

Azért köszi minden segítséget killahdrums!
Talán egyszer majd valamikor nekem is OCZ ramjaim lesznek... lehet nem is olyan soká... majd valamikor még visszatérek.
Na by!
SystemRoot -
Scream007
őstag
válasz
killahdrums
üzenetére
én is pontosan ezen gondolkodok, szóval ha megtudsz valamit a perfomance series chippjéről, akkor feltétlen írjál ide, mert én is néztem mustár árlistát, és tényleg nem drága.
amugy ez a külöldi rendelés hogy is van???? -
SystemRoot
őstag
válasz
killahdrums
üzenetére

-
killahdrums
senior tag
...megnéztem jobban a mustárban kapható OCZ memókat Bővebben: link:
RAM DDR 400MHZ 256MB OCZ VALUE SERIES
nettó 5 600/bruttó 7 000
RAM DDR 400MHZ 512MB OCZ VALUE SERIES
nettó 10 492/bruttó 13 115
RAM DDR 400MHZ 512MB OCZ PERFORMANCE SERIES (CL2)
nettó 12 600/bruttó 15 750
Az árak nagyon jók sztem, viszont ezek nem ''azok'' a memók amivel csúcsot lehet dönteni!
Ja, és itt nem kell alkudni! Bemész a boltba, kérsz egyet és nem 2 év garit kapsz hanem ''életfogytig''!
Keresgéltem róluk OC infót de még nem nagyon találtam. Megkérdeztem az ofisől fórumban egy topic-ban, hogy milyen chip-ek vannak rajta, de még nem válaszoltak.
De még próbálkozom!
Sajnos az igazán tuti OCZ memókért jobban a zsebbe kell nyúlni!
De ha csak 30 rongyom lenne memóra, akkor én azt a cl2-es Performence-t venném...
[Szerkesztve] -
killahdrums
senior tag
Kedves brummer!

Először is ajánlom figyelmedbe az #1 hsz.-t,
és a benne lévő linkek átböngészését!
Majd a topic végig olvasását is (~130 hsz. nem olyan sok).
Ezek után, ha elég alap-információ birtokosa vagy,
akkor az értelmes (!) kérdésedre szívesen válaszolok(unk)!
...egy kis jótanács a fórumozáshoz, saját tapasztalat:
hozzászólásaid legyenek összetettek, gondold végig mit írsz, majd ha kész vagy olvasd át, ne használj ezer szmájlit meg írásjelet, egy is tökéletesen kifejező és a legfontosabb, előbb informálódj és ha elakadsz csak akkor kérdezz és ha pontosan tudod, hogy mit akarsz megtudni! Ha azt sem tudod mit akarsz megtudni...
Ez nem konkrétan a mostani hsz.-edre vonatkozik hanem az összesre, mert láttam már párat tőled és szeretnék segíteni, hogy ne nézzenek idiótának!
[Szerkesztve] -
brummer
tag
Hello,
engem is érdekelnének az OCZ tapasztalatok.
Szerintem überállatl néznek ki az OCZ ramok.
Most pedig állítólag egész normális áron lehet is kapni.
6e + fa a 256-os, és kb 11 + áfért hoz a haverom 2 év garival és dobozban ha szétalkudom az agyam.
a performancet olyan 13,4+fáért tudom szerezni.
Sok-sok véleményt !!!!!!!!!!!!!
B. -
killahdrums
senior tag
válasz
SystemRoot
üzenetére
Bővebben: link ...nem jó hír.

-
SystemRoot
őstag
válasz
killahdrums
üzenetére
Kössz szépen a sok segítséget!
Hát ez mindig így van már minden okés lenne, a ram tökéletes, és akkor az utamba áll egy ilyen inkompatibilitás...
...bah...
Azért utána nézek hogy hátha mégis, de nem sok reményt látok sajna...
Megkérdezem a K8N-E topicot hogy valaki nem próbálta-e ki véletlenül... a valószínűsége annak hogy eredményre jutok kb 1 vs 1000000. Szted küldjek egy mailt az OCZ-nek hogy kompatibilis-e? Csak az a gáz hogy valaszeg az van hogy nem tesztelték le vele -> nem tudják, és pusztán az én kérésemre gondolom nem is fogják...
...hisz ha vették volna a fáradtságot akkor nyilván ki is írták volna hogy Compatible-Y/N. Bár egyébként sem nagyon viccelik el a dolgot ezek az OCZ-sek mert alig van egy pár alaplap felsorolva...
Szted egy mezei 2.8volt mennyire fogná vissza ezeket a memeket? gondolom nagyon...
-
killahdrums
senior tag
válasz
SystemRoot
üzenetére
Akkor az elejéről...

Igen, benne van minden. Nincs vám mert EU, a szállítás meg benne van.
Igen, az alaplapoddal lehet bibi. A Booster segíthetne, de nincs rajta a kompatibilitási (juj) listán Bővebben: link. Ami nem jelenti azt, hogy biztos nem müxik vele, utána kell nézni...
Egyébként egy nagyon egyszerű cucc Bővebben: link. Bedugod az egyik DIMM slot-ba és van rajta egy poti amivel allítod a feszt, egy kijelző meg mutatja az aktuálisat.
Nem gáz. Aktívhűtés viszont kell. Sok fesz az jóóó...
persze nem minden fajtának, lehet olyan, hogy meghal 2.8-tól.
Igen rendeltem már tőlük. Bővebben: link
Teljesen megbízható, de jó ha van hozzá webkártyád vagy hasonló. A megfelelő összeggel (csak annyit raksz rá amennyibe kerül a cucc, szal többet még véletlenül sem tudnak levonni) feltöltött kártyád adatait beírod. Ha minden ok, levonják a lóvét munkaidőben (ha éjjel rendeled természetesen nem vonják azonnal, de ha mondjuk du. 3-kor akkor lehet, hogy rögtön levonják).
Eddig 3 nap alatt megjött mindig!!!
A fesz-zabáló ramoknak annyira nem számít a lazább időzítés, a lényeg az abszolut legszorosabb időzítésen legmagasabb freki elérése... -
SystemRoot
őstag
Ja egyébként az Anandtechen olvastam róla a tesztet. Nagyon vonzó egy cucc. DDR500-at CL2-2-2vel

Bár azt nem írták hogy mondjuk CL3-4-4-x-es beállításon mennyi a ma freki amit visz... esetleg tudsz még valami jó tesztet róla? vagy esetleg személyes tapasztalat? -
SystemRoot
őstag
válasz
killahdrums
üzenetére
És abban a 46.500-ban benne van minden? mitomén vám meg szállítás meg kezelés meg tárolás meg stb stb...?
Csak még van egy bibi név szerint az hogy az én alaplapm nem tud csak max 2.8voltot adni a Dimmeknek (esetleg legujabb biossal 2.9
), olvastam valami OCZ memory boosterről amivel lehet plusz feszkót nyomatni nekik ,de erről azt se tudom hogy eszik-e vagy isszák... egyáltalán mi ez? és bonyolult használni? továbbá mennyire gáz az hogy ilyen 3.5-3.8voltos feszeket kell adni ezeknek a memeknek (azt olvastam hogy csak így tudják magukat kifutni az OCZ-k)? Tudtommal a gyártó 3.0v-ra specifikálja a ramjait és ez fölött garit nem válal a stabil működésre. Én halottam már olyatt is hogy egy ram 2.8volttól hoszútávon meghalt, és ez meg 3.8volton akar nekem virgonckodni...
Ilyen fesz mellé nem elég a passzív réz borda, tutira kell aktív hűtés is... vagy te mit mondasz?
Ezen a külföldi rendelésen meg elgondolkozok.... te gondolom rendeltél már tőlük (egyébként kit ajánlasz?) és mennyire megbízható ez, mer hallom hogy rendelésnél már rögtön leszedik a pénzt az ember kártyájáról... ja és mennyi idő alatt érkezik meg a megrendelt termék?
Bocs ha túl sok a kérdés...
[Szerkesztve] -
killahdrums
senior tag
válasz
SystemRoot
üzenetére
Optimalizáció függő a dolog sztem. A VX-ek meg nem mennek jól P4-el...

Az említett 3200 Gold kintről 46 500,- HUF-ért benn van. Ne parázz a kintről rendeléstől, nem para, majd segítek neked.
A gari se para, mivel van disztribútor nálunk is... -
SystemRoot
őstag
válasz
killahdrums
üzenetére
Köszi hogy segítesz!
Én is átböngéztem egy pár tesztgyülytő oldalt de sehol sem találtam róla tesztet sajna... a gugli sem segített...
Nekem nagyon bejön ez a ram, persze főleg az ára miatt ,de az sem semmi hogy CL2-re van értékelve alapból... Egyébként mér van az hogy ez AMD-s platform esetén CL2.5re mászik föl?... ez vajon csak az SPD chip hülyesége, vagy télleg gyengébben teljesít ez a ram AMD-vel? Egyébként a másik nagy ''kiválasztottom'' az OCZ PC 3200 Gold ''value BH5'' -nagyon nagyon vonzó darab ha látnám valahol a boltokban tuti azonnal megvenném... csak hát nem látom...
külföldről meg azért nem merek rendelni (még sose rendeltem talán azért...) macerás dolog sztem, meg hát hogy van akkor a garancia? Mindenesetre ha látod ezt az ütős kis 3200-as Gold -ot akkor szólj létszi rögtön. Külföldön egyébként nem is drága 190-200dollár egy 2x512-es dual kit-es cucc...
Ja meg ha kiderítesz erről a Preformance Seriesről valamit létszi dobd be, mer nagyon érdekel.
Köszi mégegyszer -
killahdrums
senior tag
válasz
SystemRoot
üzenetére
Most látom, hogy a mustár oldalán fönn van a pontos típus szám, szal ez rev. 3-as ''sima'' 3200-as. Ami nem baj, de jó, hogy tudjuk...

Annyi még, hogy ez a memó AMD-és platformon csak cl 2,5-es! -
killahdrums
senior tag
válasz
SystemRoot
üzenetére
Üdv!
Csábító az ár nagyon, és ez egy jó memó sztem. Hogy pontosan milyen chip-ek vannak rajta, azt most nyomozom és OC eredményeket is keresek neked!
Sőt egy telefont megérne, hogy kiderítsd a pontos típusát a memónak!
Mert van egyszer egy ''sima'' Performance PC-3200 rev. 3-as:
OCZ400512R3 Bővebben: link
és van Performance EL PC-3200-as:
OCZ400512EL Bővebben: link is!
Nem mindegy!
Egyébként a Value szériánál a Performance széria ''jobb', van rajta szép borda! A Value-n nincs.
[Szerkesztve] -
SystemRoot
őstag
Üdv mindenkinek!
A napokban találkoztam a Mistr@l árlistályán ezzel a darabbal: OCZ Preformance Series PC3200 CL2. Bővebben: link
Ebből egy 512MB os darab az 16k brutto. Ez nagyon vonzó ár, ahoz képest hogy ez nem is value széria. Én nem ismerem az OCZ termékeit tehát nem tom hogy ez milyen ramot takar... Szvsz gyanusan olcsó... idáig csak aranyáron láttam OCZ termékeket... furcsa...
Info kéne erről a termékről, mennyire húzható? legjobb időzítés / legjobb órajel / legjobb időzítés+órajel... ja és egyáltalán milyen IC-k vannak rajta? és minden egyéb tudnivalók...
Ti ajánljátok ezt a szériát? Ha nem akkor hasonló áron mit? max 20k / 512-es modul.
Előre is köszi!
SystemRoot -
KriszBoy
senior tag
Amit rendelek azt házhozzák? - Hát legrosszabb esetben be kell menned a hozzád tartozó postára érte!
Átvételkor kell fizetni? - Rendeléskor, de ezzel még nem volt gondunk!
Milyen pénznemben kell fizetni? Euróban vagy Forintban? - Euroban fizetsz, de ez nem tudom miért fontos, mert pl a bank levonja a kártyádról, az épp aktuális árfolyamon! -
gerg0
aktív tag
válasz
killahdrums
üzenetére
Akkor még egy kicsit gyűjtögetek és majd elpasszolom a mostani ramjaimat.

A rendelésről lenne pár kérdésem, mert még nem rendeltem internetről semmit.
Amit rendelek azt házhozzák?
Átvételkor kell fizetni?
Milyen pénznemben kell fizetni? Euróban vagy Forintban?
Egyenlőre csak ennyi jut az eszembe. -
killahdrums
senior tag
Bővebben: link itt OCZ4001024WV3DC-K van. 1 gigás kit, pk-val együtt 37 500,- HUF és tied... ha a sima 13K/512, akkor a VX 19K/512... 6K különbség, hogy neked megéri e azt te tudod, de sztem megéri.

-
gerg0
aktív tag
válasz
KriszBoy
üzenetére
Már megkerestem az xtremesystems forumán, egy pár ember azt írta hogy 3,3-3,4V-ig működik a booster ebben a lapban.
Hát nemtudom, most néztem, kétféle verzió van ebből a Value ramból, a sima meg a ''Value VX'', a simának ez a kódja: OCZ400512V25, a ''VX''-nek meg ez: OCZ400512WV3
Úgytűnik hogy nálunk csak a simát kapni
, amiből egy 512-es 13e Ft.
Arra próbálok most rájönni, hogy milyen csippek vannak a simán. Most nyitottam, egy topicot az xtremesystem-en, remélem ott majd válaszolnak az OCZ guruk. -
KriszBoy
senior tag
Megnéztem neked, de a Te lapodról semmit nem ír!

Amúgy meglestem a memmet és kint olyan 36k + szállítás! Ha kintről rendelnéd 40ből biztos bent lenne, aztán kiderül majd milyen! Bár amiket írnak róla az jó, főleg ilyen áron...
[Szerkesztve] -
gerg0
aktív tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a ramról?: OCZ DDR PC-3200 VALUE Winbond Series.
Állítólag Windond UTT CH-5-ös csippekkel van ellátva és ha jól tudom akkor a VX-ekre is ugyanezeket teszik.
Gyárilag 2,5-4-4-8-as az időzítése 2,6V-on, de az anandtech oldalán elég jól meg tudták húzni: 245mhz 2-2-2-6 1T 3,3V
Érdemes lenne megvenni ezt a ramot, lecserélni a hynixeimet, amik 400mhz-en 2,5-3-3-5 1T-ben mennek?
Hozzá egy ddr boostert meg plussz pár passzív hűtőborbát és már jöhetne a tuning.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
törölt tag
Valószínűleg nem fogjátok ide tartozónak vélni, de: Én nem igazán értem, mi alapján dől el, hogy egy topicnak van-e létjogosultsága, már csak azért sem mert egy mondhatni testvér-topic bezárásra került, mégpedig a Corsair memóriák topicja. Lehet nem éppen stílszerűen indult, de engem akkor is zavar. Már csak azért is, mert nem ez a zárás oka:
''Én ugy gondolom hogy ez egy elég nagy és jó topic ahol ennek tökéletes lesz:
Zártam.'' by Batman.
Szerintem ez ugyanúgy méltatlan a Corsairhez, mint a topic #1! Ennyi erővel ezt a topicot is lehetne zárni, de ne értsetek félre még csak nem is gondolok ilyenre! Ugyanígy lehetne egy Abit topic is a sok típustopic helyett. A gyűjtő topicok, mint a Nagy RAM-os topic is, néha átláthatatlanok, az ember elvész bennük, leugatják az újoncokat, ha nem olvasnak végig 3-4k hozzászólást. Kellenek az ilyen klubjellegű topicok is, bárki bármit mond!!!
Egyébként teljesen elfogulatlan vagyok, mivel noname Samsung RAMjaim vannak.
Kívánok hosszú életet ennek a topicnak, bár én sajnos valószínűleg nem leszek klubtag.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
killahdrums
üzenetére
''a Photoshop és az Illustrator is igen komázza a jó memókat!''
Az Illustrator éppen a minap szállt el: Közölte, hogy elfogyott a RAM! Nem tudom, mi lelhette, csak nézegettem a funkcióit, ismerkedtem vele, nem állatkodtam, semmi hasonló...
Ráadásul a 3200 Gold ''egész baráti'' áron megy, még a végén nem is vízhűtést, hanem memóriát kap a gépezet...
-
törölt tag
válasz
killahdrums
üzenetére
Nyamm!

Amúgy, ha nem a szintetikus teszteket nézzük, hanem mondjuk valamilyen bika játék alatti teljesítményt, vagy 3D renderidőt értékelünk, mennyire érezhető, hogy gyorsabb memória figyel a gépben?
[Szerkesztve] -
killahdrums
senior tag
3200VX @ Legit Reviews: Bővebben: link

-
KriszBoy
senior tag
Komoly cucc, de azért ha azt nézzük az ára is! 57k-ból van bent....
...enyiért már 2giga Kingmax... LOL
[Szerkesztve] -
killahdrums
senior tag
29-től kapható, rendelést már felvesznek, és az ára sem túl horror sztem, 220 EUR = 54 500 HUF
A 3200 Gold ára pedig tovább csökkent! Szállítással együtt 46 500 HUF.
-
_Kaloz_
csendes tag
Huhh.. Kérlek titeket, hogy MOST beszéljetek le arról, hogy eladjam a VX-eket DFI NF4 Ultra-D -stül és Venice-estül

Beleszerettem az MSI K8N Master2-FAR -ba
killahdrums: dobtam mailt, pls csekkolj nekem egy árat arra a memókitre -
Achill3uS
nagyúr
válasz
killahdrums
üzenetére

-
killahdrums
senior tag
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
killahdrums
üzenetére
3200 Gold 2,8v-on viszi a 2-2-2-5 400-at akko jól értem?
-
killahdrums
senior tag
Biztos nem menne jobban, ugyanúgy nem menne...
Mivel a 3200VX és 4000VX között annyi a különbség, hogy a 4000-en jobban válogatott chipek vannak, amik biztos viszik az 500-at. Egyébként mindenben egyeznek, UTT-CH5 van rajtuk.
Az UTT-BH5 ami kipróbálásra érdemes Inteles platformon. -
KriszBoy
senior tag
válasz
killahdrums
üzenetére
Nem én erre amit linkeltem... Mert az lehet menne a 865/875-el együtt! Erről még nem találtunk tesztet és lehet vmivel jobban szeretné, mint a 500Mhz-eset!
-
killahdrums
senior tag
...elnézted! Ilyenem biztos nem lesz, ez is VX csak nem a 4000-es.
Te a BH5-ös 3200 Gold-ra gondolsz sztem, 50 ropiért.
A másik meg, hogy ki gondolkodik 400MHz körül???![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
KriszBoy
senior tag
válasz
killahdrums
üzenetére
Nekem még mindig ez a legszimpatikusabb, ha már 400Mhz körül gondolkodunk...! Csak kérdés meddig megy...! Rendelhetnél már egyet belőle!

erdoke
titán
OCZ EL DDR PC3500 GX (Gamer eXtreme): Bővebben: link
2-2-2-5 433 MHz-en 2,8 V mellett. A magas fesz BH5-szerű chipet sejttet.
[Szerkesztve] -
_Kaloz_
csendes tag
válasz
killahdrums
üzenetére
Jó lesz 808-nak az a 80
Branpower 808-ra épül kb minden tuningmemó, mert túlteljesíti a Jedec szabványt. Így kb. 10%-al többet lehet kihozni uganazokból a memókból. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
killahdrums
üzenetére
ok np
de ennyi is elég lesz 
Amúgy boosterrel meddig toltad neki? 3v fölött ment/tesztelted? -
killahdrums
senior tag
A memó nyákján lévő számra... de megvallom, hogy most nincs kedvem/időm kiszedni/szétszedni a gépem. Sry Achill3uS!

De ami késik nem múlik!
Egyébként nagy valózsínüséggel az enyém is B6U80 számú.
(Ez egy srác 4400 Gold-jának a PCB száma... Bővebben: link)
[Szerkesztve] -
KriszBoy
senior tag
válasz
killahdrums
üzenetére
''(És ha céges hitelkértyával fizetsz és a cég elszámolhat PC alkatrészt akkor simán ezt is el lehet...)''
Ezt nem értem... Ha külföldön fizeted be az ÁFA-t, akkor hogy kaphatnád vissza itthon, hiszen az a kinti államháztartás bevételét növeli, nem pedig a hazait?
Szerintem nem kaphatod vissza.... -
Achill3uS
nagyúr
válasz
killahdrums
üzenetére
király
thx a zinfot 
-
killahdrums
senior tag
válasz
Achill3uS
üzenetére
11500 HUF PK-val együtt Írből.

Ez nagyon tuti ár mert most kaptam egy Euroinformatikás árlistát (ők a Mo-i importőrök) és 16500 HUF nettó (nagyker!) az ára náluk!
Az meg egy másik kérdés, hogy melyik kiskerben kapnál...
Egyébként csak DDR2-es memók vannak az árlistájukon és elég húzós árakon...
Szal azt kell mondjam, hogy a már párszor belinkelt Írországi forrás nagyon oké!
(És ha céges hitelkértyával fizetsz és a cég elszámolhat PC alkatrészt akkor simán ezt is el lehet...) -
Achill3uS
nagyúr
válasz
killahdrums
üzenetére
aha, mennyiért jött bé?
Igeen
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
killahdrums
üzenetére
aham

grat, jó kis ramok ezek.. DDR Booster ? tervbevéve?
2,4c ami 3600-at megy elég ritka, gerlaip-nak van egy olyan..
BH5-ös alá meg építs egy Dothan-os rendszert
Igen, érdekel a száma ha nmgond
-
killahdrums
senior tag
válasz
Achill3uS
üzenetére

Most ez rohan a masinámban: Bővebben: link
Azért ezt válaztottam a VX-ek helyett mert egy olyan memóra vágytam ami tuti jó a gépembe és tuti atomstabil az általam tervezett sebességen.
Ez meg is valósult!
Most 533-on fut 2.5-4-4-8-on 2.8v-on, masszívan.
Nem volt még időm nagyon megnyúzni, de 560 az simán benne van csak ott már a proccom miatt nem stabil. Sőt, még a +voltra is jól reagált! De még nem pörköltem meg nagyon.
Talán be kéne szereznem egy 2.4c proccot ami bírja a 3400-3600-ot. 
A BH5-ös memó nemtom mikor lesz meg, majd ha bejön egy kis +lóvé akkor veszek egy párat a mostaniak mellé. És ha beválik, egyik héten az egyikkel megy majd a gép, másik héten meg a másikkal...
-
Achill3uS
nagyúr
killahdrums akkor most mid van? megjött már az OCZ?
Majd ha nem okoz gondot egy nyákszámot csekkolnék ha tudsz írni
-
törölt tag
Ahogy a fórumokat olvasgattam, minden tulaj meg van elégedve a cuccal, legyen az akár Mod- akár PowerStream. Csak a túl merev kábeleket kifogásolták, ill. az volt még a bajuk, hogy a ModStream esetében kevés a zsinór, a Power-nél meg túl sok.

A ModStream-ről irta egy srác, hogy egy húzott SLI-s masinát hajtott vele, s kőstabil maradt még igy is. Ráadásul jó halk.
Az árak viszont nevetségesek: A Newegg dollárban olcsóbb, mint az osztrák boltok euróban. Kellene egy amerikai rokon.
[Szerkesztve] -
Achill3uS
nagyúr
válasz
killahdrums
üzenetére
akkor megnyugodtam.. -
KriszBoy
senior tag
Ahoz is vannak jók!
Jó azért ennyire fanatik nem vagyok, hogy csak OCZ, de ha már a topic erről szól....
-
Tsunami
senior tag
Igen, az halkabb (meggyőződésem szerint 28db terhelten) de a 12 centis venti miatt, egyébként véleményem szerint nem olyan erős mint a powerstream (10 vinyót birt el a rendszeremmel, 11. nél nem kapcsolt be) pedig az 5V ága sokkal erősebb, talán a procit nem birta már kezelni, mer a 12 es ága gyengébb, meg asszem a powerstream jobb anyagból is készűlt, de szvsz mind2 fajta egy komoly cucc, az OCZ nem gyárt szart. Memóriába is csak azért van Corsair-em, mert ez gyorsabb volt tesztbe (akkor még nem volt 1,5 ös memójuk).
-
KriszBoy
senior tag
Nézegettük mi is és pont a hangja volt az ami egy kicsit eltántorított tőle.... De a Modstream Power már komolynak néz ki.... Az már lehet halk is amelett hogy állat erős és ami még jó benne az a kihúzható vezetékek! Sőt kint még nem is annyira elviselhetetlen az ára....
Tsunami
senior tag
Tápról asszem még nem esett szó. Namármost nekem most egy 520W os powerstream van, és nagyon brutál. Igaz, hogy hangügyileg nem egy halk (olyan 35db amikor nagyon terhelve van) de simán elvisz mindent. Egyszer kipróbáltam, hogy hány vinyót bir el a konfigommal, hát 12 nél többet már nem tudtam benyomni, de azt is vitte

-
sz.j
nagyúr
válasz
killahdrums
üzenetére
Kiváncsi leszek az eredményekre és ha valami bíztató ''jön ki'' belőle akkor lehet, hogy én is meglépem.

-
sz.j
nagyúr
válasz
killahdrums
üzenetére
Konkréten melyikről van szó?

-
sz.j
nagyúr
Nagyon jó memó az OCZ 4000VX, és csodálatos időzítései vannak, csak az a baj, hogy P4-ben nem megy annyira mint A64-ben. Sajnos.....

-
-
KriszBoy
senior tag
Nem rossz ötlet, mert ugyebár ha a topic mondjuk már 1000 hozzászólásból állna (adná isten), akkor nem sok mindenki olvasná végig... Ezt a saját bőrömön érzem! Szóval az ötlet nagyon jó és ezt több topikban is lehetne alkalmazni, ahol a hozzászólások már az 2000-3000 határt ütik! Mondjuk ezt csak moderátor tudja, tehát lenne gondjuk bőven!
De én megköszönném és ezzel szerintem killah is így lenne....
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
Mit szólnátok ahhoz, hogy ha a topicban felvetődik egy fontos információ, akkor azt beleszerkeszteném az első végére ?
-
KriszBoy
senior tag
válasz
Achill3uS
üzenetére
Itthon is biztos lehet kapni, de mi kintről szoktunk rendelni!
Pontosabban innen: Bővebben: link
És amit te keresel az meg itt: Bővebben: link
Amúgy eddig minden megjött nekünk max 4-5 nap alatt, pedig még nem is gyorspostán hozattuk!
[Szerkesztve] -
Achill3uS
nagyúr
válasz
killahdrums
üzenetére
aha, vágom, de ez csak OCZ ramoknál müxik vagy más ramnál is?
-
KriszBoy
senior tag
Everest:
272Mhz @ 3,5V
CL 1,5 - 2 - 2 - 6
A64 3200+ Venice @ 2720Mhz
Ovasás: 7651
Írás: 3103
Késleltetés: 34,3 -
Rover623
félisten
Ha szépen megkérlek, nyomnál valami rendes teszteredményt ide: Bővebben: link...?

-
killahdrums
senior tag
válasz
Achill3uS
üzenetére
...sztem, hanyagold a voltmodot, mivel müxik a lapodban a DDR Booster! Bővebben: link
10ropis kis cucc és biztonságosabb mint a mod!
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
killahdrums
üzenetére
aha, köszi

amúgy nem DFI lapom van szal ilyen 3,2v-ra forrasztás érdekelne.. Ehhez kapcsolódó oldalt tudsz mutatni?
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
válasz
killahdrums
üzenetére
Egészen pontosan azt mondják, hogy nem a chipváltás miatt lett rosszabb a 3200 Platinum tuningolhatósága, hanem azért mert egyre több gyors modult adnak el, így erősebben kell válogatni, és a jobban húzható chipeket elviszik a 4000-4800-as modulok.
-
_Kaloz_
csendes tag
Részemről perpill 1.5-2-2-6 -on állok 3.2V-al 500on
De még dolgozok az ügyön 
-
killahdrums
senior tag
válasz
Achill3uS
üzenetére
Ha minden igaz, és miért ne lenne, akkor UTT-BH5 van rajtuk...
Majdnem olyan mint a ''legendary'' BH5 volt... ha szerencséd van lehet jobb is.
Ez egy hasznos link: Bővebben: link
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
killahdrums
üzenetére
Nem tudod véletlen milyen chipek vannak a 3200 Gold-on?
[Szerkesztve] -
-
killahdrums
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
''Sima 400-as DDR'' ez alatt konkrétan mit értesz?

...azt merem gondolni, hogy 400-on akarod, hogy menjenek a legjobb időzítésekkel?
A 3200 Gold az nagyon finom, 2.8v-vel 400-on 2-2-2-5. Ha netán később tuncsiznál és lehetőséged lenne megpörkölni (3.0v-3.6v
) akkor ugyanezt az időzítést akár 500MHz fölött is tarthatnád... 
Kintről 50 ropiért bejön!
...én most gyúrok egy ilyenre a 4400-ak mellé!
-
törölt tag
válasz
Carl Johnson
üzenetére
Az első hsz. linkjeiből kiderül...

-
Gorneck
legenda
válasz
Carl Johnson
üzenetére

-
Carl Johnson
csendes tag
Mi az az OCZ
-
Viktor77
titán
válasz
killahdrums
üzenetére
Húú, bazz!
Mostantól csak az olyan topicokat hagyom meg, amelyikben ilyen f...a első hsz van.
Ilyennek kéne lennie mindnek, nem a ''Téma adott'' típusúaknak. -
_Kaloz_
csendes tag
Na megjöttem én is
Perpill nyúzom gyári értékeken a cuccost, mert burn-in nem art
Akkor se, ha egyesek nem hisznek benne 
I'm a beliver
-
Esmein
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
400 mhzen 2.5-4-4-8 időzítés mellett mindegy a márka, nem fogsz különbséget találni. Tuningnál jön a buli, de ott se a márka számít, hanem a nyák revíziója ill a chipek gyártási ideje és a gyártója, ill a steppingje. Szal nem lehet így rábökni, hogy ocz rulz
Főleg akkor nem ha ''value'' (ócsó széria). -
Motion_Blur
félisten
Hali!
Sima 400as DDR-ramokat lehet Mo.-n kapni? És ha igen mennyiért? Gondolom Corsair szintet veri
-
erdoke
titán
Egy ideig még írogathatokide, de rövidesen kénytelen leszek megválni az OCZ moduljaimtól. Sajnos a palettájuk és a honi viszonyok miatt kicsi az esélye, hogy megint ilyen jó kis RAM-jaim legyenek. Hacsak valaki nem tud 1 GB-os egyoldalas vagy 512 MB-os egyoldalas tuningmodulokat tőlük.

-
Esmein
nagyúr
válasz
killahdrums
üzenetére
a winbondot sem értem, hogy abbahagyta a bh-5 gyártását ill a bh-4 fejlesztését. Még mindig a csúcson lehetne.
-
killahdrums
senior tag
válasz
üzenetére
TCC5 váltja le a TCCD mert EOL lett... nem lesz többet.
Az én tudomásom szerint az 5000 Platinum-on nagyon kiválogatott, utolsó szériás TCCD van.
TCC5-ről egy hír: Bővebben: link
-
törölt tag
válasz
killahdrums
üzenetére
Szuper a nyitó hozzászólás!

Annyit azért hozzátennék, hogy legjobb tudomásom szerint az 5000-es memókat TCC5-ös chipekkel szerelik. (Ha nem így van, akkor bocsi.)
OCZ-vel kapcsolatban személyes tapasztalataim sajnos nincsenek, de majd egyszer...
-
KriszBoy
senior tag
A memmel ép úgy minden rendben, mint a topiccal...! Igaz most épp egy Biost akarok felrakni a lapomra de nem megy! Vmi nem jó és már megőrülök....
Ja és tényleg jól sikerült a Topic, sőtt még egy darab sincs ilyen, tehát előre....
-
Esmein
nagyúr
válasz
killahdrums
üzenetére
Egyébként ő a hivatalos nagykere : Bővebben: link
Kiskerről nem tudok, ahol kapható lenne.
Esetleg talán ez : Bővebben: link -
Esmein
nagyúr
válasz
killahdrums
üzenetére
Egyébként magyarországon is be lehet őket szerezni, van nagykere.
-
killahdrums
senior tag
A ma érkezett 4400 Gold LE memóimat hamarosan kivesézem...
KriszBoy és Kaloz is remélem hamarosan publikája a tapasztalatait a 4000VX-ekkel!
-
Esmein
nagyúr
válasz
killahdrums
üzenetére
Parancsolj
Cserébe jó kis linkeket toljál a VX-ről 
-
Esmein
nagyúr
Jónapot, mert szépeket linkeltél, ezért kérdezem, kell-e

-
killahdrums
senior tag
![[kép] [kép]](http://members.chello.hu/bankuti.davidmark/logo.gif)
Szevasztok!
A topic-ot azért nyitottam, hogy az OCZ termékeit kitárgyaljuk, elsősorban a memókat, de minden egyéb cuccait is.
Tudom, hogy ez nem a legpopulárisabb márka hazánkban, lévén elég drága és nem igazán beszerezhető itthon. De biztos vannak egy páran, akik OCZ cuccot birtokolnak és szívesen megbeszélnék tapasztalataikat, tuning eredményeiket, különböző tesztekről véleményt cserélnének és biztos vannak olyanok is akik csak kérdeznének...
Összegyűjtöttem egy pár hasznos linket:
Honlap: Bővebben: link
Ofisöl fórum: Bővebben: link
Egy írországi webshop, abszolút megbízható és jó áron kínálják az OCZ cuccokat: Bővebben: link
(Én tőlük vásárolok.)
OCZ a PH!-án:
Hírek: Bővebben: link
Fórum: Bővebben: link
Pár termék tesztje a teljesség igénye nélkül:
OCZ 3200 Value Series VX (UTT-CH5)
AnandTech: Bővebben: link
OCZ 3200 Gold VX (UTT-CH5)
Legit Reviews: Bővebben: link
OCZ 4000 Gold VX (UTT-CH5)
InsaneTek: Bővebben: link
AnandTech: Bővebben: link, Bővebben: link
OCZ 3200 Gold (UTT-BH5)
PimpRig: Bővebben: link
OCZ PC3500 Gold GX (UTT-BH5)
techPowerUp: Bővebben: link
Techgage: Bővebben: link
Club Overclocker: Bővebben: link
A True Review: Bővebben: link
Phoronix: Bővebben: link
OCZ 4400 Gold (TCCD vagy Hynix B)
OCZ 5400 Gold (DDR2)
OCZ 5400 Titanium (DDR2)
Gruntville: Bővebben: link
OCZ 3200 Titanium
OCZ 4800 Platinum (TCCD vagy TCC5)
OCZ 4800 Platinum Elite Edition (TCCD)
OCZ 4800 Platinum Limited Edition (TCCD)
PimpRig: Bővebben: link
OCZ 5000 Platinum DFI nF4 Special (TCCD)
OCZ 3200 Platinum Rev2 (TCCD vagy TCC5)
OCZ 3200 Performance Series Rev 3 (Infineon)
Clube do Hardware: Bővebben: link
OCZ DDR Booster
Egy hasznos adatbázis a chip-ek fajtájáról, különböző márkájú memória modulokon: Bővebben: link
Aki tud még jó teszteket, kérem linkelje!
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nintendo Wii
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
- Goddess of Victory:Nikke
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Core i5 4440 4mag 4szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Honor 200 pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

1s-al gyorsabban töltődne be a photoshop...
köszi, majd írok hogy döntöttem

Jó kis ramok ezek az OCZ-k ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

azért köszi
elgondolkodtató..