Hirdetés
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Pánik a memóriapiacon
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Melyik tápegységet vegyem?
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
R̲e̲m̲
senior tag
válasz
lipi67
üzenetére
közben belekerült egy q6600, természetesen a jelenség változatlan. Ennek viszont az 1,35V-os valós magfeszhez már nem merek többet adni, 1,48on is visszaesik 1,33ra, ez persze nem is lenne gáz, ha üresjáratban nem kapna 1,42-t.
Lassan elkönyvelem, hogy ennyire gyenge a konstrukció... -
Kgabi56
tag
válasz
lipi67
üzenetére
Köszi!
Akkor maradok tuning nélkül!
Először egy D925 ös volt benne 800-as fsb-vel,azt tudtam húzni(ugyanezzel a memóriával).
Utána cseréltem le egy E6550-ra,majd a múlt héten egy E6750-re.
Egyiket sem tudtam húzni.
Maradok húzás nélkül és hajtok egy négymagosra!
Vagy veszek egy használt 775-ös lapot és húzom a procit. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
lipi67
üzenetére
Kedves Lipi!
Kosz a valaszt, nem volt reset, azt sem tudom hogy kell

Egyebkent ha van egy kis idod olvasni, akkor itt [#36081-tol] tudod olvasni a szenvedesemet.
Ha van otleted szivesen fogadom.

-
atenza
senior tag
válasz
lipi67
üzenetére
Közbe tesztelgettem, megnéztem eredményeket:
[link]
[link]Ezeken az oldalakon látszik h kb 1550-pontot kellene kapnia defaulton, viszont
- ha folyamatosan megy 1,8Ghz-en (C1E, EIST, TM2 mind disabled) akkor 706pontot kap
- ha folyamatosan 1,2Ghz-en megy (C1E, EIST disabled, TM2 enabled) akkor 1000pontot kap
- ha tejesítménytől függően váltogatja a szorzót és ugrál 1,2 és 1,8 között akkor szintén 700 pontot kap... (C1E,EIST enabled, TM2 disabled)Szóval a 2. esetben normális a teljesítménye, de csak azon a ghz-en amit mutat, tehát 1,2Ghz-esnek is felel meg.
-
atenza
senior tag
válasz
lipi67
üzenetére
Na kikapcsoltam eist-et,c1e-t,tm2-őt, most 1,8ghz-en megy folyamatosan, futtattam egy prime-ot 10 percig, a 2. mag a 4. tesztig jutott,0error 0 warning, az első mag meg ki se írta az első teszt kezdését sem, és execution halted-et ír a végén. Ez akkor hibának számít?
BIOS frissítésnél nem volt semmi galiba, ment minden jól. Elemcsere is volt.
-
atenza
senior tag
válasz
lipi67
üzenetére
Nem is az a baj h picit kevesebb pont, hanem lényegesen.
Megnézem azt a real temp-et, mintha láttam volna olyat.
Bios frissítés volt, előtte is és utána is u.e a helyzet. Már az fura h folyamatos 1,8ghz-en miért lassabb kb 40%-al mint 1,2-n vagy 1,2 és 1,8 között ugrálva. -
atenza
senior tag
válasz
lipi67
üzenetére
Mivel a proci elég gyengén szerepel default beállításon az alapból 1,8ghz-es annyit kap mint egy 1,2ghz-es (tehát mintha csak 6os szorzóval menne), így a vga-t sem "hajtja" megfelelően és az is kevés pontot szerez, de amint tuningolom növekszik mindkét pontszám, egyértelműen látszik h a proci kevés a vga-hoz. Lehetséges h hibás a proci? Vagy az alaplap nem működik megfelelően?
Nem lenne gond ha nem rakná fel 9×es szorzóra, ha hozná azt a teljesítményt amit kéne, de elég gyengén szerepel...
Ahogy írtam annál a beállításnál csak látszatra megy jól, de fele annyi fps-t produkál, mint ha tm2 be lenne kapcsolva -
atenza
senior tag
válasz
lipi67
üzenetére
Volt cmos clear, minden alapbeállításon.
3dmark-al nem a terhelés volt a cél, prime95-el terheltem mindig is, de a 3dmark ad egy összehasonlítási alapot...
De lényegtelen, fontosabb inkább az, hogy alap beállításon 1,8ghz-en kéne mennie 9×200-on, úgy h visszaveszi 6os szorzóra ha nincs terhelve (energiatakrékos funkciók ugye defaultba enabled-en vannak) Azonban nekem folyamatosan 6×200-on megy, és igen prime95 alatt is! (biosba minden default).
Ha C1E-t, ESIT-et kikapcsolom, akkor sincs változás. Ha TM2-őt is kikapcsolom, na akkor folyamatosan 9×200-on megy, VISZONT kb fele annyi fps-t produkál, mintha be lenne kapcsolva. Ezt egyáltalán nem értem 9×200-on miért lassabb mint 6×200-on?? Prime-al mind2 esetben stabil.
Van még valami, ha C1E-t és EIST-et enabled-re rakom, viszont a TM2-őt kikapcsolom, akkor látszatra normálisan működik, azaz váltogatja a szorzót terheléstől függően, de az fps ugyanannyi, mint az előző esetben 9×200-on, azaz feleannyi mint 6×200-on ( TM2 enabled). -
neorow1
aktív tag
válasz
lipi67
üzenetére
Köszi a türelmed...
Szóval:
CPU-Z adatokHa nem tudsz vele mit kezdeni akkor felejtsük is el. Köszi a segítséget.
-
neorow1
aktív tag
válasz
lipi67
üzenetére
Hello
Most 12:10 az arány mert így legalább kihajtja rendesen a ramokat, 356 FSB 8-as szorzó, így megy most 2844MHz-et a proci, a RAM pedig 852 MHz-en megy... Ha 377 fölé viszem az FSB-t 1:1 visszaosztással, feláll a windows de teljesen random módon van mikor 5 perc után és van hogy 2 óra után dob kékhalált, vagy egyszerűen beáll minden még a kurzor se mozog és csak a restart segít. A Performance levelnél nem tudom mire gondolsz, de mindjárt megyek és áttúrom a biost...
Szerk: Ja és 1600-as FSB van beállítva az 1066 helyett mert csak így tudtam visszaosztani a ramokat rendesen...
-
BullKoxa
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Szia!Na szóval próbáltam 4GHz-et!kevés siker!Csak ezeket változtattam első nekifutáson!!
1.--423helyett 445, Cpufesz Biosban 1,38125v CPU-z teszt közben 1.328-1.344v mutatott,Ramnál 5-5-5-18 890MHZ Performance Level van(Static tRead Value) 10 en volt!! 2 percet bírt!!
2.--8,5x 470,Cpufesz Biosban 1.387...v,Cpu-z teszt közben 1.344-1.360v mutatott.Ramnál 5-5-5-18 930 MHz azt hiszem.Performance Level van(Static tRead Value) 10 en! 8.5 Percet bírt!!
Ezeket Orthosal,/Blend-stress CPU and Ram/ Piority 1-n teszteltem, mert Prime(64 bites Vista) nem jó nálam,IBT-vel nem akartam még nézni,mert sejtettem hogy ilyen hamar eldobja magát.
-
BullKoxa
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Szia!Szerinted én felejtsem el a 4GHz-et?szerintem emlékszel rám!!
így van beállítva aM.I.T
Robust graphisc Auto
CPU Clock Ratio 9x
CPU Host clck control Enabled
CPU frequenci 423
PCi Express 100
C.I.A2 Disabled
Advanssed Clock Control Cpu 800mV, PCI 900mV, 0ps,0ps,
Performance Enhance Standard
Extreme memory profile Disabled
(G) MCH Frequency Latch 333MHz
System memory Multi.(SPD) 2.40 B 1015 MHz-en mennek
Dram Timing Selectable (SPD) Manual
Cas Latency 5
tRCD 5
tRP 5
tRAS 15
Advansed Timing Control Ebben Auton van minden ,csak a Performance Level van(Static tRead Value) 8 -on!
________________CPU_______________________
CPU-nál a CPU Vcore 1,34375v, a többi Normal,
_______________MCH/ICH______________________
MCH Core 1,240v A Többi Normalon van
_____________ DRAM________________________
Dram Voltage 2,000v
Dram Termination Normal , a másik kettő auton van -
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Jaja, ilyenek ezek a játékok... a GTA a csúcsa az optimalizálatlanságnak... semmi ilyesmi.
A furi az egészben az -ezért ragadtam le ennél-, hogy 448x9-en 8-as perf.levnél minden OK, 500x8-nál még gyorsabb is, de pár perc után fagy.
Ezért volt érdemes a "további vizsgálatra". Persze, nyomtam ezerrel 448-on
De a bütykörészést megéri.
Amúgy, nem vagyok akkora nagy fanja a GTA-nak, hogy "rohanjak" utána, egy ismerősöm meghozta, mert segítettem neki valamiért... szép kis hála, mondhatom
-
puttputt
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Na, a helyzet, hogy jó ez 500fsb-n is, de a tesztprogram ugye GTA4, ami azért "nem készpénzes"... optimalizálatlan mint fene, na.
Amúgy, ott sem fagy, meg Prime is lemegy.
448x9-en még GTA sem fagyogat. Kicsit szaggat, de ez lehet a driver hibája.
Viszont, akkor sem értem, hogy miért csinálja a GTA-nál ezt a problémát...
Amennyiben jó lenne a rendszer, nyilván, ott sem kajabálna.
Tény, a 9x-es szorzót jobban bírja.
Asszem, visszapakolom a 9.4-es drivert... még meglátom. -
puttputt
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Szép lenne, ha az 1 hónapos, vadiúj Reaperek bemondanák az unalmast...
Nem, én most továbbra is arra gondolok, hogy miért fagy ki kékhalállal 500fsb körül (bármennyi VCore). Remélem, ill. nem tudom, ramhiba-e. Csak nem. Milyen hibára gondolsz - "így kezdődött" - konkrétan?
A 9.5-ös felmegy, a 9.4 nem ismeri? Érdekes... bár, nálam meg 9.2 óra nincs normális CCC sem... kellene egy jó nvidia, már azt mondom, pedig ATI-s voltam, de nagyon. -
puttputt
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Most 8-nál van a PL1, legyen esetleg 10?
1,26 a NB, 1,21V a VCore, 2,1 a ramoknak, CL5-ben, 448 a proci fsb. Energiaállítók kikapcs.
Nem tűnnek veszélyes értékeknek.
Nagy kaka ez a 9.5 Catalyst, lehet, ez ám a hibaforrás a szaggatásra... - visszateszem 9.4-et, nem volt gond vele. Akkor meg minek kellett lecserélni?
-
puttputt
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Furcsa fagyásokat produkál ott, ahol eddig nem a gép..., hiába állítgatok bármit is.
Felvilágosítottak, hogy a 4650 sem volt egy jó vétel ehhez a procihoz... szal jaj!
Amúgy, hol jobb, hol rosszabb a lap... most felkerült rá egy újabb bios (legújabb moddoltja), meglátom, mire megyek vele.
Fizikai gondja nincsen neki, úgyhogy még kutatok azért.
Pénzem meg még úgysemnincsen az újra!
Amúgy, azATI problem lehet a Catalyst-tól is... részint. Nálam az előző (áprilisival) minden okés volt, most, a májusival elkezdtek szaggatni a cuccok, úgy, ahogy korábban sehogy. -
laragirl83
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Ennyit 1xerre neeee!

Akkor soban:
- én nekem már 1.4V is soknak számít egy tartós OC beállításhoz, léghűtéssel vagy mással. Még BIOS szinten is, ami ugye drop miatt gyakorlatban kevesebb. Nekem már bántja a szemem, arról nem is beszélve, hogy példámban (mert azért kipróbáltam) Freezer7 PRO már nem bírja meg ezt a feszt, illetve bírja, és megy is, meg nem fagy, de számomra 65-70 fok már sok... ez persze mindenki maga dönti el

- AUTO feszt kipróbáltam, és NEEE!! igaz ASUS lapban csak, lazán ráküldte 1.5xxV-ot... halál.
- nálam a mushkinok rám vannak bízva, ami az aplha timingokat illeti, egyedül a subtimingok vannak auto-n
- azt semmiképpen nem állítottam (más írta hogy neki ettől stabil a gép...) hogy ez tenné stabillá a gépet, nyílván nem.
Viszont hogy használ-e? Ha a fícsőr célját nézem, akkor normál és nem túl extrém tuning esetén segít!
Vagyis jótékony hatása kellene lenni a CPU-ra 
-
X Factor
addikt
válasz
lipi67
üzenetére
Ez most egy 1000 dolláros pályázat melynek keretein belül egy olajfuró platform szerűsségre kell luxus üdüllőt tervezni. Nem ez a munkája, csak együtt járunk edzésre, és ez a hobbija, de múltkor ezzel a képppel nyert egy laptopot (futurisztikus autót kellett tervezni) itt még anno az e2180-anom számolt sokat.
Ennél egy picit kevesebb fesszel is 3200-at bírja, most terhelés alatt 1.304, de 1.29el is vitte, csak egyelőre biztos vagyok, hőfokok jobb oldalt láthatóak.
Igen ide sajnos semmi sem elég, képen láthatod most tart közel 400 frame-nél és kell még ennyi, jelenleg 13perc egyetlen egy kép, itt már 10% is rengeteget számít.
-
X Factor
addikt
válasz
lipi67
üzenetére
Ismerősnek dolgozik, gépem darabokban hevert, csak neki kell anim render, ennek örömére mármost megvettem a quadot, de a gép többi részére nem maradt cash, ezért kapott, x1600ot, meg a sufnibol elokapartam egy crt-t. Gondolhatod jelenleg 1 képet 12-13percig csinál, kell 800, mert az anim 32mp lesz, mióta megvan 1 nap azóta megállás nélkül megy, néha megállítottam próbáltam 3.6ra belőni, de nem sikerült, egyelőre így is teljesen megvagyok vele elégedve, brutális mit produkál a 4mag.
Én is emlékszem rád, eleinte nem vettem észre a megváltozott kép miatt;) de a névről egyből eszembe jutott.
Próbakép lőttünk egy render tesztet egy fraktál kockáról elég brutál eredmény lett.
e2180@3.2ghz 233sec
q6600@3.4ghz 90sec -
X Factor
addikt
válasz
lipi67
üzenetére
Értem én, csak azért egy több napos rendernél az a +400mhz is sokat számít. Egyelőre hagyom így, azt ha lesz időm ráállok és meglátom mire jutok.
Régen e2180-anom volt ott is kb hasonlóan jártam 3.2őt vitte elég keves fesszel, onnan meg a csillagos ég se volt elég neki.
-
puttputt
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Hát... kb. 2 fok minusz, hogy kint van (Disabled), meg eddig nem fagyott a böngésző - beírás közben néha nem tudta követni a gépelési sebességem a monitor
Na, ezt most jól megasszontam
Szerintem "tisztább, szárazabb érzés"...
C1E-vel mi is legyen? Szedjem-é ki?Hulk24 - Eddig Auto-n volt nálam is általában, de semmi komolyabb előnyét nem tapasztaltam, ezek után azt mondhatom, inkább hátrányát...
-
puttputt
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
El sem fogjátok hinni
Bebootolt LLC nélkül is! Ezek szerint, a 2,06-os ramfesz erre is gyógyír tudott lenni.
C1E bent maradjon, v. érdemesebb azt is kivenni a jobb teljesítmény érdekében? - nem lesz neki sok, hogy folyamatosan 4ghz-en lesz járatva?
Haladunk, haladunk!
Nem is olyan rossz ez a lap... fix. 500fsb és felette kicsivel, nem feltétlen "energiakütyü"...
Update-re meg majd akkor visszatérek, ha érkezik egy külső vinyó, arra rögtön pakolok egy XP-t...esetleg vmi. hordozhatót, aztán meglátjuk. -
puttputt
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Úgy is van
Fura, mert nem bootol a win, ha nincsenek bekapcsolva, viszont direkt figyeltem, ALT-TAB-oztam komolyabb progik-játékok esetén Everest-re, de nem láttam semmiféle "kóros elváltozást", max visszaesett picit a fesz, de felfelé sosem lépte át a biosban beállított "bűvös határt", igaz, nemigen dolgoztam még meg 1,3 felett...
Most örvendezek az 500fsb-s stabilitásnak (P5Q-s topikban sztorizzuk páran), aztán megyek tovább..., meg lehet, én is csinálok egy ilyen háttértáras trükköt egy XP-nek, hogy tudjak biost downgrade-elni.
A linket köszönöm, már vagy 5-ször letöltöttem, több helyről is, nem a progiban vagy a leírásban a hiba.
Szerintem ez rendszerhülyeség lesz, mert ha elindítom a telepítőt és jönnek a rejtélyes hibaüzenetek, akkor már a 7.0...-es verziókat sem tudom használni, viszont újraindítás után érdekes, megint működnek, szóval ez Vista gubanc.
(Mondjuk, nem véletlenül nem írják oda a gyártói oldalon sem, hogy "Vista" a kompatibilitási fejlécbe...) Annak örülök, hogy legalább az új verziókat visszahoztam, bár erre a "csodára" az Asus EZInstall is képes BIOS alól. -
laragirl83
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
1.6V feszen 45nm-es cpu-t küldeni amúgy is öngyilkosság, ha nem a LLC öli meg akkor a szépen lassú halál degradáció miatt...
Értelmes hobbi OCs szinten (levegős 4ghzes max...) a loadline calibration nem okozhat gondot, mivel ott nem lépi meg az ember azt a feszt aminél káros lehet...
-
kriszbon
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Nem beleszólni akarok a nagyok dolgába, csak leírom hogy nálam mit tapasztaltam! Mivel én nem tudok szorzót állítani(má nem sokáig
), így maradt az fsb növelés, tehát addíg amíg a ramok bírják, ez kb 243-44Mhz(3.65Ghz) tesztben hoz bizonyos pontot. Ha tovább akarom növelni az fsb-t(3.82Ghz), akkor vissza kell osztanom a ramot, és tesztben kb ugyan annyit kapok, hiába magasabb az fsb a procinak, ha ramé meg alacsonyabb ráadásul még az időzítése is szorosabb! Egyedül a memtesztben hoz több pontot! És bocs hogy ezt ide leírtam 
puttputt: Már megint beelőztelek, mármint nem a tuningba, mert azt nehéz lenne űberelni -
puttputt
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Igen, nálam most kb. ez a szitu.
Próbálgattam kisebb szorzóval, nagyobb fsb-vel, meg minden
, de nem igazán volt stabil. (Sokszor be sem v. rosszul bootolt.)
Most, 9x450-en nem kell akkora fesz procinak, ramok szépen viszik 1075 körül, 2.1V-vel, egész jónak tűnik a dolog.
Ezek szerint a kb. 70mhz-val több ram ellensúlyozza (pláne, most szűkített (pull in enabled) 8-as perf. lev-es) a kisebb fsb-t?
Függetlenítek a Memtest-től..., ott ugye kb. 1000-1200Mb/sec. csökkenés tapasztalható, átlag. -
puttputt
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Igazából nem is tudnám
Most 8-on van (kell neki a 2.1-es fesz) Pull innel (azaz 7 az effektív sebessége).
A titka a programokon belüli stabilitásnak a ramfesz volt.
(Kellett a 2.1V)
Azonban, 21-es csapdája.
Amennyiben 502fsb-vel megyek 4.05-öt, úgy 1006-on vannak a ramok - 1.8V felett nemigen szeretnek lenni, érhető okokból. Ezért, viszont, nem a proci miatt, hanem a ram miatt nyivákolnak a programok, hogy keveslik az 1.8-ot (perf. lev. és CL szorítás független a dolog...).
Amennyiben 449-en 4.1 körül vagyok 1070mhz+2.1V, semmi probléma. (Itt tudom adni neki az előbb említett perf.levet és akár szűkíteni is.)
Szerintem a második éri meg, igaz kevesebb az fsb és a buszseb., de úgy látom, kb. (Everest Memtest) csak 1000mb/sec. az 500-as javára, ami nem tudom, soknak számít-e.
(Nagy különbséget nem észlelek.) -
puttputt
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Igen, és ami a legfurább, most, hogy visszaraktam 9x445-re 1.20V-n megy, ramok 1067-en 2.1V-n, teljesen stabil, játékok, minden... persze, LLCalib és C1E bekapcs.
Prime mindkettőn OK, de már az alkalmazások érdekelnek, nem is tudom miért
Azért, megnézem azt a "másik" biost... állítólag bzs által említettel a 4.7 alap volt..., mindenki panaszkodik az újabbakra. Bár, nemtom sikerül-e feltennem az újra a régit...
Az az 1200 hogy jött össze ramnál? Milyen fesz?
WPrime miféle? -
-
-
laragirl83
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Gondolom azzal azért tisztában vagytok, hogy ezek a fél órás, órás p95 futtatások semmire nem jók...
Ha annyira nincs kedvetek sok órán át menni hagyni small fft-t, akkor javaslom EZT! használni!
Gondolom linpack-ot nem kell bemutatni, ez izzasztja meg legjobban intel cpu-kat, minden más ezután jön. Én pl. adtam neki egy 6000-es problem size-al 75 runt. Nah ha azt kibírja vagy akár csak 50-et is, jó eséllyel stabil a gép
-
puttputt
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Hát..., nem tudom. Nekem ez jobban bejön, mint az Abit AB9 Quad GT I965, de sajnos, nem vagyok ennyire "bevállalós", hogy elinduljak 1,5V-n, pedig akkor biztos lennének csodák...
, legalább egy 5.0-es CPUvalid, vagy ilyesmi..., bár, ahogy a lapot elnézem, itt 530fsb fölé menni már csúcs volna tisztességes fesszel és hővel, persze, lehet, hogy "kevés" volt az az 1,4 fesz...Lehet, nem szeretnék tőled procit venni
(Vagy azt mondod, 1-2 teszt erejéig be lehet lőni ezt az 1,5-1,6-ot gond nélkül? Akkor, biztos összejönne ezzel a jó kis prockóval egy szép kis "highest-OC CPUval. v. Prime+highest üzem" Prime is akár.)A hűtőről meg annyit, hogy 38 fokos indulásnál, pár perc után akár órákig is elvan 42-n, ha csak netezek, szövegszerkesztek, filmet nézek, file-okat tologatok..., viszont, ha hosszabb ideig futtatok valami komolyat (videókonvert, játék...), akkor 50 körülre megy, s ha pl. 2 óráig menne egy játék, akkor ott is ragadna, míg ki nem kapcsolom kb. fél órára. (Mondjuk, az az 50-extrém esetben 55 nem olyan vészes még
) -
puttputt
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Igen! Az enyém felül alig teljesít (részint a lap miatt...) - max. 4,6ghz - biosból 4,8 is megy, de nincs boot
-, de az csak olyan "látványkonyha". Alul meg tényleg csodákat művel, több fsb-n!Ajánlhatom az én hűtőmet? (Nem, még mindig nem akarom eladni, csak a típusát - sőt, a másik is marad, hadd hűtse a SB-t
- bár az az érzésem, néha fűti... )
Asus Silent Square Pro II
Használtan, itt a PH-n már össze lehet vele futni 5-6k-ért is, ha szerencsés az illető.Nálunk bótban "szép fehéret" lehet kapni (vagy nyomós, vagy zacsis) 200-400Ft-ért, egy lekenésre bőven sok. (Bár típusát nem tudom..., 38-55 fokon elvan, még terhelés alatt is... Prime meg 65 max.)
Igaz-igaz, de most van szünetem, s azért írok csak ennyi "ablakba", mert különbözőek a témák és nem tudok mindent fejbentartani, egyszerre olvasni... így talán okés, lalábbis jó a magyarázat
Éljen a szeretet!
-
puttputt
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Kicsit elbeszélünk egymás mellett, de azért odaér
10 alatt nem bootol, viszont utánaolvastam, azok a plusz opciók amiket engedélyeztem a Perf.lev beállítás alatt ("Pull in"), eggyel csökkentik a beállított értéket (tehát 10, de lehetne 13 is) effektív órajelre (9, de lehetne 12).
Így fut most 9-en effektív a 10-es beállított. -
puttputt
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Ezt nem értem... mi van a memtesztnél?
Miért kéne, hogy "virtuálisan leharcoljalak"? Ilyet úgysem tennék...
Se veled, se mással.
A link, a leírással még 1x: [link]
Amit írtam, komolyan írtam, de persze, én is tudok várni, nem arról van szó, de amint látszik, egyesek szó nélkül felkerülnek, nekem meg már legalább 3x kellett ismételnem teszteket, holott már a 2. is átment volna a rostán, ha nem kell annyira precízen venni a dolgokat, hanem csak az "észérvekre"-eredményekre, látható képre alapozunk és nem "vagyunk" vaskalaposak, a 3. meg végképp, kopírja a mintának, ezért az "értetlenkedés", de mind1, már elmúlt
Az alaplapi Everest voltage ugyanannyit mutat, mint a Prime teszt-képen, ami fel fog kerülni remélhetőleg, de addig nem linkelem, hadd szenvedjetek
Nem, jól látod, nem fogok új memtesztet csinálni ezért
Amúgy, hülyeségeket ír voltagera mind az everest, mind a memset: 2.2V, holott 1,8V van biosban, Manualon, szóval tök értelmetlen azt beraknom, láthatóvá tennem, csak rontja a "minőséget", feleslegesen és tévesen.
A betegeknek egészséget
, "nemzetednek dicsőséget"!
Esetleg ajánlhatom a Super Antispyware-t, én is tegnap töltöttem le... egyelőre csak gépre...
, add be USB-n - kúp formában még nem kapható -..., hátha
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Razer Kraken v4 vezeték nélküli gamer fejhallgató
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Thermal Grizzly Aeronaut paszta 3,9g /BONTATLAN/Több darab/Számlával/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Majd küldök képet,és stb..8x500
(Meló 18 -ig és edzés).

), így maradt az fsb növelés, tehát addíg amíg a ramok bírják, ez kb 243-44Mhz(3.65Ghz) tesztben hoz bizonyos pontot. Ha tovább akarom növelni az fsb-t(3.82Ghz), akkor vissza kell osztanom a ramot, és tesztben kb ugyan annyit kapok, hiába magasabb az fsb a procinak, ha ramé meg alacsonyabb ráadásul még az időzítése is szorosabb! Egyedül a memtesztben hoz több pontot! És bocs hogy ezt ide leírtam

választ kaptam.