Hirdetés
- Milyen széket vegyek?
- Az Intel szerint sokáig marad velünk az Intel 18A node
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel találgatós topik
- Milyen videókártyát?
- Gamepad
Új hozzászólás Aktív témák
-
PH-User
addikt
Szerintem így marad, nem bántom tovább, a memóriáim nem jeleskednek a tuningban, de az érdekes, hogy ha AUTO-n hagytam a memóriabeállítást, akkor 5-5-5-15-ről változott 5-5-5-20-ra magától és így stabil.

-
puttputt
őstag
-
sgergi
veterán
válasz
puttputt
üzenetére
Tuning lesz-e, ha igen mekkora? Mert, ha visszaosztod az 1066-os ramokat, akkor is még 533-as fsb-ig jó vagy (meróriatuning nélkül), és ma már inkább 4 Gb ajánlott, így én mindenképpen a 4 Gb-ot választanám. Játékokban nagyon jól tud jönni a több ram, 2-ből már sűrűn kifutok.
-
puttputt
őstag
Bocs, ide is belövöm a kérdést,..., hátha gyorsabb lesz a válasz, mint a "ramos" topikokban
:Hali mindenkinek!
Kb. 10e Ft.-om van DDR2 ramra beruházni, s nem tudom melyik jobb...
4 Gb 1066 olcsóbb (ld. Kingmax) ramból (nagyon ergya???)
vagy
2Gb tuning, minőségibb ram.
Most 4 667mhz volt a gépben, kérdésem, h. 2Gb tuningnak nem lesz-e kevés gyorsaság-különbségei, ill. 4Gb Kingmax jobban megéri-e?Köszönöm a válaszokat!

-
PH-User
addikt

PH topik tarka,
Senki nincsen rajta,
Jó lenne, ha jönne valaki,
Szeretnék a kérdésemre választ kapni!
-
lipi67
nagyúr
válasz
puttputt
üzenetére
Nálam se megy jobban(ill. kinlódni kell,h plusz 10-20MHz legyen-jelentéktelen)Jó eredmény!
PH-User
PO-ja ugye nem betüvel kezdősik és VID 1,35v?
Ha igen..Próbáld ki pici plusz fesz és 3,4GHz.Ott szépen mennek..Nem is melegedősek,1,5V/Bios simán 100évig is.
(ja..örülök,h örülsz
)dokee78: Jó kérdés.Min?
Kben én a 8200-re szavazok.Nézni kellene super PI-t,Cinebench R10-et uabban a configban,h megtudjuk.. -
dokee78
félisten
Mi gyorsabb?
E8200 3.75GHz?
E7300 4GHz? -
puttputt
őstag
Egy jó kis eredmény:
Na? Remélem, tetszetős

Amúgy köszönet Lipi-nek, hogy eddig beavatott a tuning "rejtelmeibe" és ellátott jótanácsokkal...
P45-ös alaplap vásárlására buzdítás, ilyesmi...
-
lipi67
nagyúr
jaja!Ahogy mondták,ez gyerekes fesz még!!!Wolfdale-nek többet adok ha kell..
van abban még bőven tartalék!Nézd már meg 1,5v-on(valós)mit tud!!!(prájmolj már fél órát légyszi)-semmi baja sem lesz!!!!
bigapu
Hát..úgy 1,2-1,25v körül 4GHz-en vagy,az jó 24/7-es.(1,35-1,4)4,3-4,5GHz is benne van ha úgy érzed,h kevés..
Nézd meg,h melyik fekszik neked,s utána nyomj a vga-nak. -
bigapu
tag
sziasztok mindenki. látom "húzattok" erősen ,az én cuccomhoz lenne vkinek tippje? hogyan,mit állítsak,főleg a videókari érdekelne,+a proci.(Asus p5qc,c2d e8500 kama cross hűtővel, 2x2 giga kingmax ddr3, 550-es asus táp, asus 4850 karcsi acceleros1, +2db12cm enermax magma, nagy ház, sok venti) köszi előre is biga...

-
nb18
tag
Apdét: Hajlandó volt elindulni 1,356V-on CPU-Z szerint 1,328V. Ezt bírni fogja károsodás nélkül?

-
nb18
tag
Sziasztok!
Tuningon töröm a fejem, de nemigazán vagyok jártas a dologban. Az alany egy e4600as lenne gigabyte p31-s3g lapban 2gb csx 800mhz rammal. Addig eljutottam hogy 10x 300on most megy 3ghzen, a ram 900mhz-n, a pci-ex lockolva 100on. A vista csak és kizárlóag automatikus voltage controllal hajlandó bejönni, de igy működik szépen, bár az everest 4ghz-t mutat
Valami javaslat finomabb beállításra? Szerintem a proci auto üzemmódban túl sok áramot kap a laptól. -
lipi67
nagyúr
-
Henker2
addikt
Üdv! Segitsetek!
Tuningsegitség kellene:
A fő alkotóelemek:Alaplap: Gigabyte EP45-DS3
Proci: Intel® Core™2 Duo E8500 Wolfdale c0
Memó: 4 GB (2*2G 1066MHz 5-5-5-15) OCZ Reaper DDR2A legfőbb kérdésem az lenne, hogy miknek adjak + feszt, hogy menjen a procim 4500MHz-en. Illetve miket mire állitsak?
Köszi
-
lipi67
nagyúr
válasz
PCMESTER
üzenetére
Hát..Nézd meg!Adj neki bios 1,55v-ot s teszteld,h ok-e(ha nem..felejtsd is el)
Ha igen..csökkentsd a fesz addig amíg stabil.Ha ez pl.1,45v(vagy alatta)akkor simán hagyhatod 24/7-ben is.Ha nem..Dönthetsz,h bevállalod-e.
(én 1,5v-on hajtanám,ha jó a hűtés..)
Egy kérdés!Miért pont 3,5GHz? -
PCMESTER
csendes tag
E4400 3.5ghz en való stabil futatásához javasolt fesz mi?

10*350en lenne elvileg most 1éve megy 9*350en -
lipi67
nagyúr
válasz
PH-User
üzenetére
Az első képből nem látom a lényeget,de olyan drasztikusan szar az eredményed,h eszméletlen.Ok,h kell a fesz a Stalentoknak,meg a hidakat is feszelheted ahogy mondták,de..abban a lapban a hidak feszelése sztem csak rontani fog.Basszus egy szaros IB9-es Abit...-Mind1.Brumi talentjeit húztam(bér kvra más talentok),kellett neki fesz de 1200-hoz..Ezek 2gigás modulok,elvileg inkább a hidakat kellene feszelned,de akkor megint instabil lesz a rendszered.Kapd le a bordákat a lapról,tisztítsd meg,kend be MX2-vel,s jó erősen rögzítsd őket.Hátha..(2gigásoknak meglepő,de annyi fesz se kell min 1 gigás moduloknak.)
Szaros 800-as 2gigás PQI-okat 1,82v-on 1000-ren járattam.[link]Honnan vetted a ramokat?
-
PH-User
addikt
válasz
laragirl83
üzenetére
-
dokee78
félisten
Nem hiszem el!
Kitakarítottam a Hyper TX2 ventillátorát és a magok 4 a CPU pedig 3 fokkal hűvösebb.
Akkor mennyivel lesz hűsebb,ha kitakarítom a hűtőbordát a ventilátort még alaposabban és még át is pasztázom! -
lipi67
nagyúr
válasz
peterxxx
üzenetére
Ez is ramhiba!!!
vagy adj több feszt,vagy lazíts az időzítéseken,s nézd meg a biosodban a pl-t!!!!
Biosodban Static tRead Value..
PH-User
Még ha p45-ös lenne(azzal lehet szarakodni)..nem értem.Muti már egy memset-cpu z képet amikor jó,ahol még stabil!(everest érzékelők-nél mennyit mutat a memfesznél?) -
peterxxx
csendes tag
Hi!
Gép a következő:
E8500 C2D CPU (3,16 GHz)
Gigabyte EP45T-UD3R
1-1 GB Kingmax DDR3 1600 MHzProcit szeretném húzni (alapban 333 az FSB) 349-ig jutottam de amint csak +1 FSB-t benyomok 350-re egyből CRC hibás lesz kb minden nagyobb fájl amit leszedek netről illetve másolok HDD-n.

Minden fesz auto-n van és memória időzítésekhez sem nyúltam mind auto!
Vízhűtés van semmi nem melegszik túl!
Azért zavar ennyire mert látom sokaknak beszámolóban iylen 400-450 körüli FSB-ket 4 GHz procikat
én meg itt szenvedek h a 350-en nem tok túl jutni pedig úgy hallottam pont a Core 2 egyik legnagyobb sikere h nagyon jól húzható.lehet csak BIOS-ba kéne valamit beállítani amire nem jövök rá?
Kérem aki tud segítsen! THX!
kezdő tuningos
-
sgteam
aktív tag
c2d e6850 procik közül melyik tuningolható jobban G0 vagy E0?

-
PH-User
addikt
Igen, azok. A gyári értékek: Időzítés: 5-5-5-15 2.1V 800MHz
Ha felveszem 2.3V-ra őket, így @920MHz ha az FSB-t felteszem 458-ra akkor egy ideig megy a gép aztán kékhalál ugyan úgy.
Ötlet?*A kingmaxok azt hiszem 4-4-4-12-esek voltak és szó nélkül mentek 2.0V-on 920Mhz-en.

-
kicsibaba
csendes tag
nem rossz ötlet

-
lipi67
nagyúr
Pl.Nálam a reaperek is alulfeszelve vannak..elvileg 1140-et mennek 2,1-2,2v-on 5-5-5-(15)-ön.
Most 1080-on 5-5-4-14 -en,1,79v-on járnak.
Néztem 1,35V-os 8500-öt,[Itt]kolbászolok.Alakul.. -
dokee78
félisten
válasz
laragirl83
üzenetére
Kipróbáltam a beállításokat ami neked megy,nekem nem volt jó.
Befagyott és utána csak alapórajelen indult el,húzni sem engedte csak BIOS RESET után.
Amikor nem indult semilyen húzott beállítással,kicsit betojtam,hogy hallottam ahogy szenved a gép
!
Azt hittem a proci vagy a RAM kinyúlt
.
De BIOS RESET után megnyugodtam,így most már nem nyüstölöm 3.75GHz-et bír és kész
ez van.
Majd ha elmúlik a válság megveszem itt valakitől a tuningbarát 8400/8500 át.Linx-et amugy,hogy kell beállítani?
-
Baboon
senior tag
Szép jó napot emberek!
Lenne egy talányom:
Van egy C2D E2160 1,8 procim, hozzá egy Gigabyte GA-965G-DS3 alaplapom.
Szeretném húzni a procit, node! 2,4Ghz-ig semmi gond. 9*270 / 100-as PCI-E freki / Ram freki az alap órajel alatt. Utána hogy 2,5-re húzzam 104-re kell tolnom a PCI-e frekit, ha 2,6Ghz-re akarom akkor 107-re kell húzzam.
Különben a gép 2x újraindul és mindent nulláz.
Mi a baj? Mért kell feljebb tornáznom az PCI-e frekit hogy tolhassam az FSB-t feljebb?
A proci steppingje D, revision M0 (CPU-z)Előre is köszönöm
-
dokee78
félisten
Ez mit jelent?

-
Dashes
őstag
válasz
zoo8800
üzenetére
Igaz, de több embernél is gondok voltak, amikor először próbáltam kékhalál fogadott, pedig a half stress esetén nem volt gond, most elindítottam nem volt vele gond, érdekes.
5 teszt szvsz kevés, volt már olyan , hogy 5 lefutott , de 10 már nem. Nálam, ha 10 lefut akkor bármennyi lefog. -
dokee78
félisten
válasz
laragirl83
üzenetére
2.36órát bírt
-
zoo8800
veterán
válasz
laragirl83
üzenetére
Prime helyett IBT?
10 perc alatt széttépi a gépet. Teljes terheléssel érdemes tesztelni, a Prime ehhez képest kutyafüle
-
dokee78
félisten
Na erre mondjatok valamit!
Normális ez?Vagy azért nem egyformák a mérések,mert filmet is néztem,net is ment,torrent,tűzfal,vírusvédelem,kémprogramvédelem és norton Antibot ami igencsak lecsíp a CPU-ból(teszt alatt 5%ot),mert viselkedés alapu elemzéseket csinál a rendszerben.Hőfok Prime alatt:CPU 51-55 fok között! Magok 61-65 fok között ingáznak.
Csak azokat írtam le ami eltérő:
1024k teszt: 1.mag TEST10
2.mag TEST09
896k teszt: 1.mag TEST8
2.mag TEST7
768k teszt: 1.mag TEST7
2.mag TEST6
12k teszt: 1.mag TEST8
2.mag TEST10640k teszt: 1.mag TEST9
2.mag TEST82 óra 10 perc és még nincs hiba.
-
dokee78
félisten
válasz
laragirl83
üzenetére
a RAM most is +4 et kap,csak a többitől tartok
-
dokee78
félisten
válasz
laragirl83
üzenetére
Ugyértem nem vészes beállítás 24/7-ben?
-
dokee78
félisten
válasz
laragirl83
üzenetére
pci-e 105? --az nem sok?
subtimingok AUTO, illetve PL 8-on manuál,FSB overvoltage +0.1V
MCH overvoltage +0.1V --én is próbáljam ki ezeket? -
laragirl83
őstag
válasz
dokee78
üzenetére
Most nem fotózok de leírom:
8*500
pci-e 105
c.i.a. 2 disabled
performance standard
dram ratio 2x
latency 5-5-5-12, subtimingok AUTO, illetve PL 8-on manuál
CPU voltage 1.38750V
dram voltage +0.3V
FSB overvoltage +0.1V
MCH overvoltage +0.1VEnnyi. Jah és minden energiatakarékossági fícsőr OFF.
Új hozzászólás Aktív témák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Óra topik
- Milyen széket vegyek?
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Az Intel szerint sokáig marad velünk az Intel 18A node
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Renault, Dacia topik
- Szívesen használsz Samsung böngészőt? Immár PC-n is megteheted
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN NULL Perces
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

)
Kben én a 8200-re szavazok.Nézni kellene super PI-t,Cinebench R10-et uabban a configban,h megtudjuk..