Hirdetés
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- Projektor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
válasz
Redneck
üzenetére
Valós fesz legyen 1,3 - 1,35V, s amit ezen tud, mehet (nem gyári hűtővel). Hogy ez a fesz mire lesz elég..azt előre nem tudni..
csucsu21: 2140, 2180 bitang jól tuningpotenciallal rendelkezik. Ha tudod hűteni mehet 1,35-, 1375V (24/7)...
Az az MCH.. magas. A lap ..lehet 400 felett huncutkodik..
-
lipi67
nagyúr
válasz
Kgabi56
üzenetére
Nem értelek. A mamókat csak tudod függetleníteni az FSB-től, nem?
Nincs ram állítási lehetőség?
Az meg, hogy 200-as FSB-n indul a proci és 15-ös szorója van, csak jó..
Én..rángattam D-s procit, nem is kicsit, nincs azzal se gond, van benne tuningpotencia
[D930@4,9GHz] -
lipi67
nagyúr
válasz
Kgabi56
üzenetére
Látom (megnéztem a lapodat) Jah..Az egy "öszvér" lapocsk, DDR2 és DDR3 (1333 is gondot okozhat neki)
A lapod szabják htárokt sajna. Ilyen lap akkor jó, ha DDR2-ről akarsz DDR3-ra váltani, tuning nincs belekalkulálva. A szűk keresztmetszet sajna a lap. Egy DDR2-es kuki965-ös lappal is Vid-en már 3,5GHz-en lenne a procid.. -
lipi67
nagyúr
válasz
hundzseducs
üzenetére
Igen, 8x400 benne van s az 4 maggal nagyon jó, sok mindenre elég.
(#11428) Kgabi56 8750-ek többnyire feszemelés nélkül mennek 3,5GHz-et.
Ramjaid hány MHz-esek. -
lipi67
nagyúr
Te! Bocsi de délelőtt főzok meg hol ram, hol proci, hol vga tuning. Du-tól "apa" vagyok, ilyenkor meg már összemosódnak a betük néha. Itt is van 1-2 dolgom... Most átfutottam pár hsz-t ott, de..Ha megkérhetnélek írd már le légyszi inkább egy priviben az egészet, úgy 1xübb lenne
, s ha tudok, természetesen seíget. -
lipi67
nagyúr
Ezt Neked írták?
CPU Host Freq: 400MHZ
PCI Express Frequency(Mhz): 100
C.I.A.2: disabled
Performance Enhance: standard
(G)MCH Frequency Latch: 333
Memory Multiplier: 2,0B
CPU Vcore: normál
CPU Termination: normál
CPU PLL: normál
CPU Reference: normál
MCH Core: 1.3V
MCH Reference: normál
MCH/DRAM Reference: normál
ICH I/O: normál
ICH Core: normál
DRAM Voltage: 2,1V
DRAM Termination: normál -
lipi67
nagyúr
válasz
atenza
üzenetére
1re jobb. töröld le a prime 95-öt, mindenestől és tedd újra. Nézd már meg, hogy van.-e telepítve real Temp!! (az előbb nem értettem, mire érted, hogy nem találod..)
Igen, hiba. Viszont lehet, hogy szoftveresen le van tiltva valamibvel az akva mag. Ilyet Real Temp tud.. Te! Ha futtatod a prájmolást a copre temp/real Temp hány%-os terheltséget mutat? Feladatkezelő?
Ha nincs a gépeden core temp , tedd fel és nézd meg. Ha nem megy az 1ik mag azt kimutatja..-most lassan lépnem kell-
-
lipi67
nagyúr
válasz
atenza
üzenetére
Igen, arra. Kicsit megzakkanhatott a lapod. Nem volt valami tuningelcseszés, esetleg bios frissítésnél nem csinált furcsaságokat?
-Ne töltögess be semmi!- Még egy elem ki-be nem ártana..#11047) mflex: VGA cserélnél reselteted a biost. Állítsd vissza, uazokkal a beállításokkal ahogy eddig volt.
-
lipi67
nagyúr
válasz
atenza
üzenetére
Ramok visszaosztása? Ott nem hibáuzhat be? Tudod mit? Hagyd a ramokat (mindent ) auto-n) Biosban minden disablaed, és prioci is alapon. Nézd meg úgy terhelés alatt mit tud.
Ha prime nem dobja el..-nemtom. Ha felhúznád kicsit és úgy prájmolnád, akkor ha ott se dob el, akkor biztosabb, hogy jó a proci, csak..mi a fene tiltja le..
-
lipi67
nagyúr
válasz
atenza
üzenetére
Nézd meg a realt. Kvra fura, ez tény. Olyan mintha 1,8-on behibázna? (van úgy, hogy magasabb órajelen gyengébb mert húzva van és hibázik, de..Nálad nem ez a helyzet. Ha meg igen.. akkor nem jó a procid. Alapértékekkel prájmold már SmallFFT's tesztet futtatva, hogy hibázik-e a proci. Ha nem, máshol kell keresgélni..
- -
lipi67
nagyúr
válasz
atenza
üzenetére
Több mint érdekes. Az egy dolog, hogy x-y nál uolyan cucc akár lényegesen is több pontot kap (tudom, hogy men erről beszélsz), mert jobban twekel stb..Nkem is ..pl. wPrime alatt 4,7GHz-en megy a procim és szarabb az eredmény mint egy srácnál 4,6-on.
Sőt..kva dmarkok..brutal le vok maradva HWBOT-on, pedig a gépem jobban megy..Ami Nálad lehet..Tudom, hogy átnézted, de akkor is nézd át még 1x a biost. Megint cmos, a utána a gyári tuningokat nyomd ki a picsába.
(kben valakinél kisértetiesen hasonló dolog volt (prájm alatt se váltott vissza a szorzó), asszem a kva Real Temp kavart be. Settings-nél a VID-nél bepipálta.
Más: Ha továbbra se akarja az igazságot, meg kellene nézned egy másik biost! -
lipi67
nagyúr
válasz
Thomacrew97
üzenetére
FSB-t nem lehet emelni abban a lapban? Ha van topikja kérdezz már rá ott légyszi. Lövésem sincs, hogy hogy néz ki a lapod biosa..

-
lipi67
nagyúr
válasz
Mika1227
üzenetére
Ennyi fesz belefér egy 65-ösnek. Csak.. Ok, hogy feláll a rendszer, de valami tesztet is indítanod kéne...(prájmolj blenddel)
atenza"ha C1E-t és EIST-et enabled-re rakom, viszont a TM2-őt kikapcsolom, akkor látszatra normálisan működik, azaz váltogatja a szorzót terheléstől függően.." - Igy kellene. Az energiakütyüket be lehet kapcsolni tuning alatt is, nem kell azokat kilőni. (én csak azért szoktam, mert ha pl. nyomom neki rendesen 1 bizonyos eredmény miatt, századmásodpercekete veszíthetek egy wPrime, vagy Super PI eredménynél, és azért, mert én barom csináltam már szuper tesztet, csak mikor validoltam..6-os szorzóval mentette ugye..
A VGA pontszámok..nálam össze vissza jönnek, de a cpu stabil. Mi kap kevés pöttyöt? cpu vagy a vga?
-
lipi67
nagyúr
válasz
Mika1227
üzenetére
U.az mint az előző hsz-em..(Bocsi a sok elgépelés miatt, kezdek álmosodni..)
3,2GHz nél hamarabb lesz CPU limited mint VGA egy 4890-nel. Viszont..Az én szar 6750-em is ment 3,7-et. Ne félj már tőle. Adj neki feszt és húzd fel 3,5-re. Az már jobb
(valós 1,45v annak a procinak nem vészes.) -
lipi67
nagyúr
Ez komoly?

tuning trükk 8400-re? ----- neeeeeee-...
Ezt én is megnézném. (Honnan tudja az a vki aki írta, hogy milyen a vid-em, mivel hűtöm, mennyire melegedik, milyen a lapom, ramom(mennyi) , tápom, stb...
Ilyen recept nincs.. Vagy félreértettelek?(#11029) atenza cmos..és újra állítsd be a biost. Terhelni meg ne dmarokkal terheld, prájmolj rá. Kihajtani meg..A libát szokták
Az egy dolog, hogy dmarkban hozhat még a cpu órajel emelése 1-2 pöttyöt a vga-nak, de..köze? Ha játszol valamivel akkor van egy cpu limit ami latt pl beszaggat a játékod, s ez van vga-nál is.Jó nagy felbontásban pl. Suzerintem 3GHz nem meggyőző 1M L2-vel fekvértezve. Mgayarán: Játékok alatt hamarabb lesz proci limited mint vga..-sztem- -
lipi67
nagyúr
válasz
nightsong
üzenetére
Hogy tudsz 5MHz-es lépésekkel haladni?

Természetesen nem baj, ha nem pont annyi, nehogy már a ramhoz nézd (hogy pontosan kijöjjön) az FSB-t.-adatlapodat töltsd ki légyszi, mert senki se fogja keresgélni, hogy milyen is a géped, s inkább esetleg nem vszol a kérdésedre..- (most nem pont magamról beszéltem, bár így hajnal feléés se keresgetem..-
(#11025) Mika1227: 65-ös proci, adj neki feszt nyugodtan, a mostani kevéske. Nekem is volt egy 1,35-ös VID-es 6750-es, az antituningos volt, de 3,7-et (3720) ment 1,5V-on (valós).Utána adhattam neki 1,7-is, nem mozdult az átkozott

-
lipi67
nagyúr
válasz
neorow1
üzenetére
Tudnék, csak más képre gondoltam. Ram arányoknál meg vagy bios, vagy cpuZ szerintit nézz mindíg, úgy 1xübb.Kb egy ilyet mutass légyszi,s majd meglátjuk [link]

XaoS 1,26 az a VID-je?
4hengerest nem olyan 1xü húzni, de sztem ha mindent "normal"-ra raksz a biosban csak az MCH-nak 1,22v és a procinak a VID-je meg plusz a lapod droppolása. Utána emeled az FSBt és 3GHz meg is van. Ha több kell, akkor játszani kell a ref.-ekkel is.. -
lipi67
nagyúr
Kicsit elkalandoztam..de most már vok..
(#10767) ko-ko82 : Ami írtam 1xübben: alaplapodat normalra rakod, de nem szó szerint hanem azokat az adatokat írod be, amiket oldalt kiír fehér betükkel (pl. cpu ref.0,76, ram 1,8v stb) Utána add a procinak amit kér , mch-nak 1,26-1,3, cpu term szintén. Ezek fognak több adatot magukkal vinni. A memória fesz emelésésnél meg viszi azok magával (felesbe) amiket írtam (MCH/DRAM reference, channel A reference, channel B reference)Kérdésedre..
em vészes fesz, mint maga fesz. Viszont ha nagy melegben melegedne rendesen, nem javasolnám. (elvileg "szarni a hőre", a fesz ami "öl", de minek izzasztanád 1-200MHz miatt.
A VDroop az ok amit írtál, s az ingadozás..Ha olyan határértéken vagy a fesszel, ami prájmolás közben (nem mindíg u.olyan a terhelés) el-eltér picit, az természetes. Ellenőrizd le! adj, vagy vegyél le 1 egységnyi cpu feszt közben az ET6-tal, s ha stabilizálódik a cpuZ fesz kijelzése, ez volt az ok. -
lipi67
nagyúr
válasz
neorow1
üzenetére
Kicsit "zavaros" nekem. 12:10 az 1:1,2 (Ezt írtam én is, ez ok)
377-es FSB felett..1:1 az csak 754MHz-es ram..
1600-nál meg 400. Most akkor mi a valós?377, 400?
De proci VID, biosban beállított mch, vcore, stb..erről 1 szó se esett még.
Kellene majd 1 link, mert az 1xübb. memset, cpuz, prime, evereset (érzékelők). Okosabb lennék. Este benézek! -
lipi67
nagyúr
Szép estét!
(#10754) rvn_10 :
Sokkal jobb. Nyomd neki prime 95-tel. Azon is menni fog,s az azért"korszerűbb", bár..tök rendben van ez sztem!
(#10755) neorow1: Ha jól számoltam (kevés az adat, deszkádat nem nagyon ismerem) 1:1,2-ben vagy,s 377-nél igy már 900 felett megy a ram picivel. Olvastam, h szinkronban sem (ez fura), de..ha ilyen visszaosztást használsz,lehet már 1-gyel emelned kellene a performance levele-nél. Most kifagy, vagy el se indul? (Perf. lev.-nél be se bootolna nagyon.. -
lipi67
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
válasz
AirBooms
üzenetére
PLL-t, (én) akkor emelem már csak, ha a többi beállítás nem hoz eredményt már. A VTT nekem soknak tűnik olyan kis procifeszhez.(ezért írtam ezeket)
Sztem: Nézd meg először (És szard le , hogy mit megy ott) , hogy mi az a valós fesz, amit a procid és hűtésed 24/7-ben simán lekezel. (melegedés). Ha megvan, akkor ehez a feszhez lődd be a többi paramétert, s nézd , mit megy a proci. Mivel sztem nem lesz valós 1,4v felett (minek 24/7-re 8000MHz), ezért a PLL emelése sztem indokolatlan. A VTT értékét meg a procinak adott fesz határozza meg, ki kell sakkozni. Tudom, h teljesen más, de Jómunkás oldalára beugorhatsz, s ott van elég sok ref és VTT adat.
Bár a Te lapod más kat, s láttam BMW is tolja a PLL-t rendesen, de..Ő nem 24/7-et keres.(sztem).
Vagy: Eldöntöd, hogy mennyi az az eredmény, ami valóban kell Neked, felnyomod a feszeket(VTT+CPURef) MCH - (!) MCHRef) VCore..S szépen lassan mész lefelé.(Ha mch-nak emelsz a ref-jét fordított arányosságban vedd vissza. Ha mindent megemelsz az nem jó. Konkrétumot mondani nemtok (s más se) mert recept nincs, s a lapod viselkedését se tudom, (sajna nekem nincs olyanom), de sokszor a kevesebb több. Most kicsit tehermentesíted a lap feszelésével a procidat úgy érzem, s még a procira rakhatnál plusz terhet,s lehet, van egy jobb középút a kettő között.Bocsi a sok pofázásért!

-
lipi67
nagyúr
válasz
zoo8800
üzenetére
Bocsi, nem láttam a kérdésed..- Elvan. Kb ez a max amit mondhatok róla. Hogy nem leszek ATI fan az tuti.

puttputt: "Amennyiben jó lenne a rendszer, nyilván, ott sem kajabálna." -Nem mondod, hogy Te az elsők között voltál, akik berohantak és kp-ért megvették. Innentől..bármi megeshet.
Nálam
Ha 1 játék fura, s "nyíg" a törpém, Játsz mással! -Ennyi
(tom-tom ez durva volt, de..igaz) Ma..Ma a WoW közben 2x csak úgy lazán ujraindult neki..
Nem is izgat, ááááááá, amennyi beépülő szaros kütyü van benne..Nemto m miket telepítget rá, de..Lassan egy külön 160-as HDD kell a szaros WoW-jának... -
lipi67
nagyúr
válasz
puttputt
üzenetére
1 hónapos? Nálam 1 órát NEM BÍRTAK!!!
Pedig..nem is kaptak feszt. Kékhalált írsz. , meg FSB-t. Na..Ha emeled az FSB-t, akkor ugye más a ram visszaosztása, ezért lehet. Nézd meg uolyan paraméterekkel, de más visszaosztásba.(ne 8*500, hanem 9*445) Nem ismerem a biosodat, de ekkor más lesz a ram visszaosztás,s ha úgy se megy..tuti ram. Ha igen..akkor is valami ramhiba sztem, mert az 500-as FSB nem okoz kékhalált, s az se ok, hogy 1 ideig a ram szereti az x-y beállítást, utána meg nem.. Én nem alaplapra gyanakodnék.-Nem ám! Csak a dobozában található saját cd-n lévő driver, vagy a catalyst 9.5 és.. néha fura dolgokat művel. Mondták: Túl friss a kari, kell várni még 1-2 drivert míg jó lesz. Csak..Amikor vettem nem mondták, s mire végre valamivel stabil és jó lenne..addigra ennyiért veszek 4870-et
-(jó saját magamon röhögni..
)-megjött a törpém, du. benézek, van -e fejlemény..-
-
lipi67
nagyúr
válasz
X Factor
üzenetére
Nem jól fogalmaztam! 96GT- után szóltak, hogy ha cseréltem már, akkor nem 4830, hanem 4770-re kellett volna. Alkalom volt, így kicseréltem a 4830-at 4770-re.
puttputt Próbáld emelni.. Ha a ram, hamar kijön, de pl. nálam igy kezdődött amikor ez első reaperjeim haltak meg..
catalyst 9.4 fel se megy, nem is ismeri a kártyát.. -
lipi67
nagyúr
válasz
zoo8800
üzenetére
Semmi se..Mindíg én vok a hülye úgy is.. :O Mikor a 96GT-t akartam cserélni, azt mondta mindenki, hogy 4830-as alázza, hát vettem (bár nem szerettem volna) Erre persze jött a szöveg, hogy csak hülye vagyok, a 4770-es best buy, azt kellett volna. Hát eladtam ezt, és megvettem...Persze felismerni semmi se ismerte fel, majd a catalyst 9.5..Jött, feltettem. Megy is, csak olyan furcsa dolgokat művel..Uolyan felbontás mellet (áés frekin) kikapcsolom, majd ha újra be, összeugrik a kép stb..Néha fura pöttyöket ad, mint egy pixelhiba, stb..
(#10715) puttputt: Fagyások? Tuti lap? Igy kezdhet meghóni a mem is...(tedd a pl-t 1el magasabbra s nézd úgy) ATI meg..-most írtam -
lipi67
nagyúr
válasz
darál0w
üzenetére
Olyan ez mint Salma hayek meg én..Ott se nincs semmi kapcsolat ..sajna

Volt egy szitu. A cpu hűtő beszart, s nem vették észre. Nem is az volt a gond, hogy melegedett a proci (az is persze, de sose foglalkoztak vele, észre se vették) Ahogy rá volt dugva az alaplapra, valamit okozhatott mert szép lassan megölte a VGA-t. -Ez nem személyes tapasztalat, egy miskolci számtekes mesélte tegnap..
-
-
lipi67
nagyúr
válasz
laragirl83
üzenetére
"Ennyit 1xerre neeee" - 1:0 oda (bár inkább:lusta vagy?
)- Ha nem tudnám, hogy alapos vagy,(TUDOM) tuti megkérdeztem volna, hogy jól van-e rajta az a hűtő stb..-tudod, a gagyi duma.-Az a 65-70°..brutál ilyen "kis" fesznél. Igy inkább azt gondolom, hogy belenyúlsz a melegedős procikba, vagy gyenge az a hűtő.
- Erre nem reagálnék, illetve Te meg is adtad a válasz a nagybetüs meg a "csak" szóval.(ezért is kinyírnak majd engem
)Azért is leírom!: "kacsa" barátommal (Gorni), régen beszéltünk erről, hogy X gyártó lapjai bios szinten "csalnak", túlfeszelik a procikat...- Mushkinokra akkor rosszul emlékeztem, pedig emlékszem, direkt kértem Tőled.Hiába no, öreg vok..
("rosszul emlékeztem, pedig emlékszem"-azért tudok..
)Azt hiszem , a tuningolhatóságáról érdeklődtem, nélam nagyon nem akart 1060 - 1080 fölé menni. Viszont..gyönyörű 
- Valóban, azt a részt nem tudom, miért írtam,lehet, csak csipkelődni akartam.(stabilitás)
A második részben is van igazad, kis fesznél baj nem lehet(ezt én is írtam), de bios 1,2v-nál az a plusz 0,05v amivel több kell a droop miatt, szerintem nem osz-nem szoroz. Nagy fesznél lenne igazán értelme, mert ott már számítana, minden nüansznyi volt.

-
lipi67
nagyúr
válasz
subaruwrc
üzenetére
Engem 3,7GHz megállított. Igaz 3,4 meg VID-en meg is volt (1,35).Utána ..szinte csinálhattam vele akármit..
- Nem hiszem, hogy bevállalom akkor. Majd körbenézek, hogy Zájecére, ami itt köröz a PH-n, hogy s ki tette rá, bár félő, hogy nem fogják tudni rá a választ.
sz.j:
(nem akartam ennyire konkrét lenni, de kb ez a lényeg) 
-
lipi67
nagyúr
válasz
X Factor
üzenetére
Hát ..igen. Én szeretek ilyet olvasni, mert ennek van értelme! Jó lenne(megköszönném), ha majd az idő múlásával jön a sok értékes tapasztalat-infó, megírnád. Látod, ezért is írtam, hogy megdolgozza az árát. Ilyen melóknál valóban értelmet kap a tuning, s nagyobb (gondolom ismerősödnek fizetős is) melóknál sokat számít az a fránya idő. A q66 és a 2180-as közötti különbség durva, de reális is 1ben. Ilyenkor kicsit szégyellem magam, mert én unalomból (s így nézve értelmetlenül) tuningolgatok ezt-azt, ez azért más. S az is jól kirajzolódik, most nálad, hogy "amire szükség van". Kell a kraft a proci terén, de hogy 10 éves crt, kit érdekel..
(#10593) subaruwrc "pár perc alatt.."
Nekem 2 hónap is kevés volt hozzá... 
Te! Az Xreem gyári bordákat hogy lehet biztonságosan lekapni? 2 csavar az ok, de úgy rá van tapadva, nem merem
. Gondoltam, senkinek se kell,(hirdetem..de minek) ráfabrikálok 2-3 kiló alut és kap egy kis plusz feszt.. -
lipi67
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
válasz
puttputt
üzenetére
Alakulsz rendesen.
Szerintem is, ez a tiszta munka, minden plusz funkció ami nem hoz látványos javulást..hanyagolni kell. Energiakütyüt hagyd ben nyugodtan.X Factor : sajna a tuning nem lineáris, s bizony, vannak üresjáratok.(hiába a plusz fesz, keveset hoz-vagy semmit- a konyhára).Mérlegelned kell. Megér-e annyi plusz feszt az a párszáz MHz Neked vagy sen.(érezhető-e hétköznapi használat közben teljesítménynövekedés)
Szerintem ..1ik sem áll. felesleges kihajtanod. Finomhangolások..Persze, hogy jó dolog, de csodákra ne számíts. Én mindíg "nyersen-durván" nézem a 24/7-es beállítást, hogy álmából kelve is tudja. Utána ha tudom, finomítok rajta, de a fesz-FSB már marad. -
lipi67
nagyúr
válasz
puttputt
üzenetére
Látod-látod!
Energiakütyük nem sok vizet zavarnak, hagyhatod nyugodtan. Én csak validnál,PI-nél lövöm ki, mert szívtam már vele.(Valid ugye mást mutatott,PI meg leheletnyivel később indult max szorzón s borult a terv
)(#10576) Hulk24: Attól függ.
Milyen fesszel,s mennyi megy a procid? (24/7) -
lipi67
nagyúr
válasz
puttputt
üzenetére
Direkt nem vegyítettem 1hsz.-ba, annyira más.
-Ilyen 1xűen nincs, hogy nem Bootol be nélkülük a Win.LLC-t még érteném is, ha a procit "feszhatáron" hajtanád,s ha kikapcsolod, jön a droop, és kevés lesz a szufla, de a takarékos kütyük? Érthetetlen számomra.
- Ha LLC miatt fel is lépne a egy feszugrás, akkor is pont azt a pillanatot elkapni..(majd ha 1,66v körül nyomod és fellép, észre fogod venni
)
- Tegyél egy próbát a server 2003-mal, ott előjönnek e azok a problémák!(nem a boot-os dolgokra gondoltam, de gondolom ezt gondoltad Te is
) -
-
lipi67
nagyúr
válasz
laragirl83
üzenetére
Úgy tudtam, hogy erre reagálni fogsz, azt is kb, hogy ezt!
Legalább "beszélgetünk"
Persze, őrültség az 1,6v, én még ezt is elhiszem, igaz, még proci bírja, uolyan hűvös mint előtte, s több fesz se kell neki. Baj 1 szál se. A LLC..Van igazságod, de szeretnék mondani valamit.
Az aranyszabály, és a hozzá jól értő okos emberek (nem gúny, ezt komolyan írom) szerint:
1,4v-nál már baj van.
Feszt auto-n hagyni nem szabad, ramokat is manuálisan illik belőni.
LLC.-nél jöhet egy feszugrás és baj lehet (magasabb fesznél)Na: Első esetre én még példát nem tudok. Eleinte volt 1-2 (szerintem hibás)8200-as, ami meghótt, tudom, erre Te is emlékszel.(figyeltem a munkásságodat ám
!) Ezek 1v-on is megadták volna magukat.Feszt direkt néztem auto-n. Semmit nem lőtt be túlzott értékre, korrekt volt minden.
ramok: Ha jól emlékszem, Nálad is lapra vannak bízva a mushkinjaid, és az is korrekt.
Ezekből adódóan a LLC-nál is kicsi a valószínűsége, hogy az elmélet tapasztalattá nője ki magát.(most magam ellen beszéltem). Viszont, hogy használ..az tulzás. S ha egy lapnak a stabilitása ettől függ, az laphiba szerintem.
Te vagy

-
lipi67
nagyúr
válasz
laragirl83
üzenetére
Hát.. bocs, de szerintem is csak egy plusz, és rossz valami. Igaz Ilyen 1,3v -os feszeknél nem lehet baj belőle,de, hogy használ..Ahol ez használ, ott...szar a lap.
Ha én valós 1,6v felett ráengedném..vehetnék új procit,s nem látnék soha [ilyen validot] (nem a valid -on van a hangsúly, nem arra értettem, hanem arra ,ma du. melegben valós 1,66-on simán hajtom tiltott kütyüvel, de ha engedélyezem, 1,3v alatt teszem csak, s az is véletlen..
puttputt: Ott fura, misztikus dolgok történnek, de ezt már beszéltük. Asszem nálad az energiakütyükre is szükség volt a stabilitáshoz, igaz? -
lipi67
nagyúr
Ma nem fogom megtalálni, ilyen nap ez..,de..
Abit topikban találtam egy, nem teljesen erről szólót, de a táblázat (bár nem teljesen )ott van. Nézzétek a 9x355 vs 8x400 -at.
Most lassan mennem kell.
[link] -
lipi67
nagyúr
válasz
puttputt
üzenetére
Nem a 6*500 és a 10*300-ra gondoltam, de kis FSB-s eltéréseket ..igen!
SPI meg ram és proci..Azzal nézd.Az Everest jó, összetett progi, használom és hiszek is neki, pláne hogy "hazai". De ha a proci erejére vok kíváncsi akkor Super PI. Még Cinebench R10-zel érdemes lellen megnézni, de sajna már néha annyira unom a tuningot(elmúlt a varázs), majd Ti!
Most is kíváncsi leszek, mikor veszem rá magam a Team ramjaim tesztelésére, pedig alig vártam őket..(meg ugye tudod, most fontosabb dolgaim is vannak, sajnos..) -
lipi67
nagyúr
válasz
zoo8800
üzenetére
Bocsi, de Laragir83- nak igaza van. Meg is cáfolom mérésekkel is , ha kell.Igaz többször le is írtam már, de az is igaz, nem mostanában. Super PI alatt pont azt néztem, hogy miért az a nagy 8*400-as divat.(2xxx-es procikkal nyomtuk akkoriban.) Szerintem itt is írtam már,(de mondom az akkori táblázat is megvan valamelyik cd-men),hogy 9*355 simán lehet gyorsabb rendszer mint 8*400. pár napig méricskéltem, s próbáltam azonos beállításokat, de ugye a különböző FSB miatt nem lehet. Amire jutottam: Ha 9*355-ön akár csak 50MHz-cel gyorsabb a ram (a visszaosztás miatt), már elfogy a nagyobb FSB előnye.

-
lipi67
nagyúr
válasz
puttputt
üzenetére
Vcore és ramok, nincs kapcsolat, illetve max akkor lenne, ha a tápod hajszálom táncolna folyamatosan. Most újra nekiesek az F8-as biosnak..
Eddig semmi negatív,de még csak azt teszteltem, hogy a "tilos"auto beállítások mellett mit lő be. Korrekt.,Feszek rendben.A memóriát lazára veszi 5-7-7-24 ennyi.(PL8)
Persze nem játszok a tűzzel, csak kíváncsi voltam. -
lipi67
nagyúr
válasz
puttputt
üzenetére
Hát szinkronban minden ram kevesebbet megy.
Megnéztem a wPrime-t[4,5GHz/1200MHz] -
lipi67
nagyúr
válasz
puttputt
üzenetére
Én elkezdtem..[1200/1,89v]
-
lipi67
nagyúr
válasz
laragirl83
üzenetére
Hú Te lány!
Én sokat olvastalak régebben, ramokról, asszem a riva tunerről is írtál stb..-Jó, hogy vagy , ez tény.
Ezekben viszont nem értek 1et Veled. ha komolyan veszed a tesztet, tök mind1, hogy 30perc vagy 5 óra, kevéske mind2.Linpack. igen, nem ma találták ki, amióta IBT néven újraéli fénykorát, azóta újra felkapták nagyon. Nem 1x volt, hogy simán lement ,de a prime hibát dobott..-sztem nem jobb semmivel..
Én spec megszokásból csinálok félórákat. Annyi a limit a tuningtáblázatokban, ezért. Borzalmasan unom, s ha már csinálok valamit 30-60perc, hátha 1x jó lesz valamire. (mert fix stabilitást kijelenteni nem, de melyik igen?)
Örülök, hogy reagáltál! Már azt hittem, hogy valami betegség.(Pl. izületes ujjak, s fáj amikor éppen nekem írsz..
)
Nem vszoltál! Tuningolsz egy kicsit [ITT] ?
főznöm kell, piszkosul unom..(erre is kéne vmi gyors szintetikus recept)Szép napot!
-
lipi67
nagyúr
Na, nekem ebből elég is volt [ennyi]. Unalmas ez a prime 95

-
lipi67
nagyúr
válasz
laragirl83
üzenetére
Kellemes hát! főleg, hogy 7,5
Segíts már légyszi!!!!!![ITT].
Kben.. bejöhetnél oda egy kis tuningra
(léci..) -
lipi67
nagyúr
válasz
puttputt
üzenetére
965 vs p45 ?
Szerintem kben az Abit IP 35-öm simán veri a csigabigámat procituningban. Másban jobb ez, ez ok. A p45 nem olyan jó sztem mint a p 35, nagyon nem. Sokkal többet vártam.Miért? Ezen sokat vitatkoztam eddig is. (kben 1x adtam el magszemnek procit, (2180-ast,igaz azt 19,5k-ért,s tudta aki vette ,hogy Bios 1,8v-ot is kapott,de..9x420-on simán ment 24/7-ben.s a 4060MHz-et se 1 tesznél 2mp-ig produkálta-meg is bántam, h eladtam, a 6750 közel se volt olyan..
. Ma is beszélünk napi szinten, nála egy "L"-es gigában(nem egy bajnok...)3,8-on szaladgál..
Visszatérve:
Nem kisérletezgetek (ill. azért többnyire tom, h mit csinálok,s ellenőrzöm folyamatosan!)Egy 1,7v-os tuning után, 1-2 órát rögtön megy prájm alá alapon, s nézem: kell-e esetleg több fesz neki, vagy esetleg jobban melegedik e -az nem lenne ok..-
de , nem. S tudod, azt az 1 db 2180-as procit is hogy akartam hírdetni? "szarráfeszelt 2180-as drágán eladó".2xxx topiklakók tudják. Csak megelőztek,s priviben kérték, h adjam oda, odaadtam..
Ellenben jön a süket duma: x-y proci eladó, sose volt húzva stb..Hm. S jobb az ,ha gazsi beleteszi a gépébe, minden auto-n,s folyamatosan túlfeszeli a lap. Hőt sose néz, van rajta egy gyári venti, ház nem szellőzik, s isten tudja hány °-on kinlódott hónapok óta. Esetleg tuningolja. Emel ezt-azt stb..Kicsigeri pont most szólt, h nézzem már meg, hogy mennyi a lapom meg a proci , így netezésnél mert nála 46°. Nálam lap 38°, kupak 26°, magok 35°. prájmolásnál: alaplap 39°, kupak 33°,magok 38°. -alapon 3,166MHz-en
. -
lipi67
nagyúr
válasz
puttputt
üzenetére
Na. most néztem, a 8400 (1,225VID), 50° volt 1,36v-on.
és..[4635MHz-en] tudtam prájmolni vele 1,53v -on. S ezt 20k-s Abitommal( imádtam,100x jobb mint a csigabiga sztem, csak meghóttak),és az asus s sq pro -val. (persze, nem nyáron) Most megnézem majd uezt!
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Gumi és felni topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Gaming notebook topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
- Samsung Tablet S9 FE, 128GB, 5G, SM-X516BLGA
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD ROG RTX 3070 Ti 8GB Asus A31 PLUS TG ARGB 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro Max / Kártyafüggetlen / 256GB / 12Hó Garancia / 87% akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
,gondolom a nem gyárti hűtőt értette ez alatt...

, s ha tudok, természetesen seíget.

em vészes fesz, mint maga fesz. Viszont ha nagy melegben melegedne rendesen, nem javasolnám. (elvileg "szarni a hőre", a fesz ami "öl", de minek izzasztanád 1-200MHz miatt.