Hirdetés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- 3D nyomtatás
- LG LCD és LED TV-k
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Projektor topic
- XMLTV EPG letöltő progi
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Jaja, ilyenek ezek a játékok... a GTA a csúcsa az optimalizálatlanságnak... semmi ilyesmi.
A furi az egészben az -ezért ragadtam le ennél-, hogy 448x9-en 8-as perf.levnél minden OK, 500x8-nál még gyorsabb is, de pár perc után fagy.
Ezért volt érdemes a "további vizsgálatra". Persze, nyomtam ezerrel 448-on
De a bütykörészést megéri.
Amúgy, nem vagyok akkora nagy fanja a GTA-nak, hogy "rohanjak" utána, egy ismerősöm meghozta, mert segítettem neki valamiért... szép kis hála, mondhatom
-
puttputt
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Na, a helyzet, hogy jó ez 500fsb-n is, de a tesztprogram ugye GTA4, ami azért "nem készpénzes"... optimalizálatlan mint fene, na.
Amúgy, ott sem fagy, meg Prime is lemegy.
448x9-en még GTA sem fagyogat. Kicsit szaggat, de ez lehet a driver hibája.
Viszont, akkor sem értem, hogy miért csinálja a GTA-nál ezt a problémát...
Amennyiben jó lenne a rendszer, nyilván, ott sem kajabálna.
Tény, a 9x-es szorzót jobban bírja.
Asszem, visszapakolom a 9.4-es drivert... még meglátom. -
puttputt
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Szép lenne, ha az 1 hónapos, vadiúj Reaperek bemondanák az unalmast...
Nem, én most továbbra is arra gondolok, hogy miért fagy ki kékhalállal 500fsb körül (bármennyi VCore). Remélem, ill. nem tudom, ramhiba-e. Csak nem. Milyen hibára gondolsz - "így kezdődött" - konkrétan?
A 9.5-ös felmegy, a 9.4 nem ismeri? Érdekes... bár, nálam meg 9.2 óra nincs normális CCC sem... kellene egy jó nvidia, már azt mondom, pedig ATI-s voltam, de nagyon. -
puttputt
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Most 8-nál van a PL1, legyen esetleg 10?
1,26 a NB, 1,21V a VCore, 2,1 a ramoknak, CL5-ben, 448 a proci fsb. Energiaállítók kikapcs.
Nem tűnnek veszélyes értékeknek.
Nagy kaka ez a 9.5 Catalyst, lehet, ez ám a hibaforrás a szaggatásra... - visszateszem 9.4-et, nem volt gond vele. Akkor meg minek kellett lecserélni?
-
puttputt
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Furcsa fagyásokat produkál ott, ahol eddig nem a gép..., hiába állítgatok bármit is.
Felvilágosítottak, hogy a 4650 sem volt egy jó vétel ehhez a procihoz... szal jaj!
Amúgy, hol jobb, hol rosszabb a lap... most felkerült rá egy újabb bios (legújabb moddoltja), meglátom, mire megyek vele.
Fizikai gondja nincsen neki, úgyhogy még kutatok azért.
Pénzem meg még úgysemnincsen az újra!
Amúgy, azATI problem lehet a Catalyst-tól is... részint. Nálam az előző (áprilisival) minden okés volt, most, a májusival elkezdtek szaggatni a cuccok, úgy, ahogy korábban sehogy. -
puttputt
őstag
válasz
laragirl83
üzenetére
Giga EP45 a kiszemelt. Azon, a mostani procimmal még szuperebb és stabilabb eredményeket értek el..., ez, meg most már mondhatom, változó... olyan garisnak kezd kinézni lassan, pedig csak az idő múlik felette, a beállításokat próbálom stabilan tartani.
-
puttputt
őstag
válasz
laragirl83
üzenetére
A fenét
Nagyon jó ez a kis kaszni. Figyeld csak meg, amint váltok Gigára (remélhetőleg nemsoká), egyből kénytelen is leszek fellendíteni 
-
puttputt
őstag
Jóvanna, felejtsük el a "melegeket"
(Nekünk Salma H. és nőtársaik valók!
)Viszont ezt érdemes elolvasni...végig az összes hszt., főle a vége felé érdekes...nem sok az egész, de ez már átfogóbbá teszi a problémát, sőt:
Annyiban nem értek egyet velük, hogy ezt nálam "csak" 500fsb felett csinálja, alatta nem.
Ennyire nem lehet specifikus egy ramhiba... az vagy rossz, vagy jó. (Pláne az új, bontatlan.)darál0w: Megint irány ősember?
lipi! nézd meg [a Crucial Ramok eladójának] adatlapját, kicsit behatóbban... mije eladó még... (bútor..., esetleg a ramjaidért?
) -
puttputt
őstag
Egy konstruktív "hozzászólás" a "témáinkhoz", az alábbi hirdetésben #8
:Olvassátok, amíg "meleg"

Cseréljek..., majd jól elrontom nekik
Ramot fogok benne cserélni vmikor., arra még kíváncsi leszek. -
puttputt
őstag
válasz
zoo8800
üzenetére
Már tudok végre úgy rendszert-tölteni, hogy ki van kapcsolva mind a C1E, mind a LLCalib (no, meg a TM is.)
Úgyhogy nem korlátoznak le semmit. Eddig is az lehetett a gond, hogy "vagy ez, vagy az van bekapcsolva" opciónál problémázik. Vagy mindet be kell, vagy egyiket sem szabad bent hagyni...Még garis, jövő évig, ha minden igaz..., de nem tudom, hogy az-e a gond. Tulajdonképp teljesen újonnan érkezett hozzám, nem tűnik rossznak. Az meg, hogy befagy 500fsb felett, nem csak a laptól lehet. Memória-lap inkompatibilitásra és "lehetséges ez, meg az"-ra nem szoktak új "lapokat osztani"...

-
puttputt
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Főleg az, hogy pl. reggel beteszem az 500x8-as hajtott beállításokat, 20-30 percig hibátlan, majd kikapcs. gép. Délután bekapcs., aztán 1 perc után kifagy kékhalállal... na itt legyen okos valaki, hogy akkor most mit... nyilván nem 24/7, gondolom ez... na, de ki is kapcsoltam közben, kérem!

-
puttputt
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Most mi a baj vele?
Könnyen előfordulhat, ez nem egy "GTX191D" szupermicsoda, ultra hűtéssel. Az állandó hibaüzenet, ami társul mellé, 0x00000E10 v. E1, ez egyértelműen grafikus-ram, ill. melegedés a külföldiek szerint. Már ide is bedobtam (máshova is) ezt a hibaüzenetet, de semmi konstruktívat nem kaptam rá vissza... (Ja, a "hibaüzenet-súgó" meg csak a szokásos "maszlagot" nyomatta...) -
puttputt
őstag
válasz
laragirl83
üzenetére
Mármint túlmelegedés magas fsb-n? Túlmelegedés miért ne létezne..., bár valószínű, nem attól van. Inkább a ramok tűnnek reálisabbnak.
-
puttputt
őstag
válasz
puttputt
üzenetére
Sajnos, hosszú távra mégsem jó.
Gyakorlatilag ugyanaz,mint nemrég.
Egy indításra OK, megy 30p-t pl. egy komoly játék, aztán a köv. indításnál, pl. aznap már megint behal pár perc után. (500x8-ról beszélünk...)
Gyanítom, köze nincs a bios-hoz, ahhoz se, milyen biosokat rakok fel. Két dolog az ami lehet, v. a Ramok ennyit szeretnek (1:12 és nem 1:1) v. a videókártya nem kedveli a magas fsb-t, ott túlmelegszik, stb... -
puttputt
őstag
Első kör, első sikeres:
[link] -
puttputt
őstag
Átlinkelem a "teszt-eredményeket", itt is hasznos lehet, bár talán lap-specifikus a dolog, mindenesetre tanulságos.
/Az XP lassan felkerül, akkor lesz BIOS downgrade, összehasonlítási alapnak.../ -
puttputt
őstag
válasz
Hulk24
üzenetére
Ugyeugye
Asus "áldásai"? "Nem eszik olyan forrón", sajnos... nálam is problémázott progi közben terhelésnél, ha LLC disable volt, de legalább bootolt és szebb a dolog, ha csak internet, szszerkesztés és hasonló "komolytalankodás" folyik.
Bepróbálom én is a Hulk24 féle beállításokat nemsokára, aztán írom a tapasztalatokat. -
puttputt
őstag
válasz
laragirl83
üzenetére
Én írtam, mert alacsony és túl magas memfesz mellett nem indult el LLCalib nélkül, valóban...
Nálam 1-2x volt Auto-n a fesz, kíváncsiságból. Nos, azt kell, hogy mondjam, semmi rendkívüli nem történt. 3Ghz-n 1,19V körülire lötte be, aztán főleg nem lett több, meg kevesebb sem igen. Azért, eddig 95%-ban NO Auto, mert félek ám én is
-
-
puttputt
őstag
válasz
Hulk24
üzenetére
Nálam disable-n is szépen muzsikál - sőt, 3 fok minuszban, stabilan tartja, nem úgy, mint Auto-n... lehet, tényleg emelgette a feszt "üresjáratban" is feleslegesen, csak nem vettem észre -, de még nem tudom, mit hoz a "játékteszt"
, akkor derül ki a "24/7" esélyes-e, igazán...
Amúgy, ha igen, akkor mondom, én is megyek 1,275-re, meglátjuk meddig lesz stabil...
-
puttputt
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Hát... kb. 2 fok minusz, hogy kint van (Disabled), meg eddig nem fagyott a böngésző - beírás közben néha nem tudta követni a gépelési sebességem a monitor
Na, ezt most jól megasszontam
Szerintem "tisztább, szárazabb érzés"...
C1E-vel mi is legyen? Szedjem-é ki?Hulk24 - Eddig Auto-n volt nálam is általában, de semmi komolyabb előnyét nem tapasztaltam, ezek után azt mondhatom, inkább hátrányát...
-
puttputt
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
El sem fogjátok hinni
Bebootolt LLC nélkül is! Ezek szerint, a 2,06-os ramfesz erre is gyógyír tudott lenni.
C1E bent maradjon, v. érdemesebb azt is kivenni a jobb teljesítmény érdekében? - nem lesz neki sok, hogy folyamatosan 4ghz-en lesz járatva?
Haladunk, haladunk!
Nem is olyan rossz ez a lap... fix. 500fsb és felette kicsivel, nem feltétlen "energiakütyü"...
Update-re meg majd akkor visszatérek, ha érkezik egy külső vinyó, arra rögtön pakolok egy XP-t...esetleg vmi. hordozhatót, aztán meglátjuk. -
puttputt
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Úgy is van
Fura, mert nem bootol a win, ha nincsenek bekapcsolva, viszont direkt figyeltem, ALT-TAB-oztam komolyabb progik-játékok esetén Everest-re, de nem láttam semmiféle "kóros elváltozást", max visszaesett picit a fesz, de felfelé sosem lépte át a biosban beállított "bűvös határt", igaz, nemigen dolgoztam még meg 1,3 felett...
Most örvendezek az 500fsb-s stabilitásnak (P5Q-s topikban sztorizzuk páran), aztán megyek tovább..., meg lehet, én is csinálok egy ilyen háttértáras trükköt egy XP-nek, hogy tudjak biost downgrade-elni.
A linket köszönöm, már vagy 5-ször letöltöttem, több helyről is, nem a progiban vagy a leírásban a hiba.
Szerintem ez rendszerhülyeség lesz, mert ha elindítom a telepítőt és jönnek a rejtélyes hibaüzenetek, akkor már a 7.0...-es verziókat sem tudom használni, viszont újraindítás után érdekes, megint működnek, szóval ez Vista gubanc.
(Mondjuk, nem véletlenül nem írják oda a gyártói oldalon sem, hogy "Vista" a kompatibilitási fejlécbe...) Annak örülök, hogy legalább az új verziókat visszahoztam, bár erre a "csodára" az Asus EZInstall is képes BIOS alól. -
puttputt
őstag
válasz
laragirl83
üzenetére
Ez így mind OK, de inkább bebootoltatom a vindózt, mintsem LoadLine-ki..., nemde?
Egyszerűen nem tudom rávenni arra, hogy anélkül elinduljon a rendszer. -
puttputt
őstag
válasz
laragirl83
üzenetére
Igazolom. Nálam 500fsb mellett is muszáj ON-on lennie, másként még nincs boot.
Azt nem állítom, hogy jót tesz neki... -
puttputt
őstag
válasz
Hulk24
üzenetére
Köszi
Most tényleg jónak tűnik, úgy néz ki, sikerült rátalálnod az ideális ramfeszre - én inkább lejjebb kororásztam, 1,8-2,0 környékén, sikertelenül...
(Még azért lesz keményebb játékteszt ám!
/Amolyan "magam szabta high FTT-s"/)
Amúgy, droopolt 1,20-on is végigment a Memteszt (általában kifagy, ha kevés a fesz)...
Nekem 2002mod bios van fent, ha gondolod, küldök linket... jobb, mint a gyári, az tuti. -
puttputt
őstag
Nah... következőkre jutottam:
525fsb (7.5*)-vel bebootol, de hibásan, úgy tűnik. Daemon Tools-szal gondja volt, aztán nem akartak bennmaradni a progik a memóriában, majd újraindításnál C-s (vinyó-hiba) BSOD, szal. nem igazi megoldás, s a Memtest szerint is csak kb. max 100mb/sec. a gyorsulás az 500fsb-hez képest, ami nudli a szenvedést nézve, meg észre sem vehető a különbség.
Most 500fsb-n tényleg bevált Hulk24 - elismerés! - ötlete, nem fagyott ki semmi, a ramok feszültsége úgy tűnik, rendbejött, tényleg... már csak a feszt kéne lejjebb tornásznom, mert azért megvan így az 5 fokos melegedés...
Az igazat megvallva, így sem egetverő a diff. (445-500fsb; 9*-ről 8*szorzó), de legalább fixen 9000 és 10000 felett mér a Memtest, ami azért jó - bár ismétlem, szemmel és emberi érzékszervekkel nem észrevehető.
-
puttputt
őstag
válasz
Hulk24
üzenetére
Hali!
Köszi a hírt és a jelentkezést!
Így van, én pl. komoly alkalmazás, játék alatt kaptam állandóan-legtöbbször 0x0000010E hibát kb. 1-3 perc után, ami bár videómemóriára utal, de elképzelhető, hogy inkább ramfesz.
Megpróbálom így, mert a procinál én is elértem ezt a bizonyos "lélekhatárt", tehát amiatt már nem fagyott a rendszer progi közben sem (kb. 1,27 volt adva a procinak nálam is...), viszont a ramokkal nem tudtam mit kezdeni. Az látszott, hogy 1,8 kevés neki azon a szinten már, viszont 2,1 meg sok.
Várom a továbbiakat!
Milyen BIOS van fent nálad? -
puttputt
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Miccsoda "Atom"!
Még mindig nem állok sehol az Asus Update ügyében.
Odáig eljutottam, hogy az új verziók közül egyet felengedett (persze ezeken nincs downgrade), de ennyi erővel Asus EzInstall lap-biosból.
A 6.0.1.-es (állítólag ez tudja a downgrade-et) pedig nem akar felmenni.zoo: - Továbbra sem off, mert a mostani bios -hiába moddolt- eléggé hátráltat tuning-ügyben...
-
puttputt
őstag
Egy igazi, antituning 7300-as (csak, mert a múltkor szóba került, minta-képpen...)
(Már kezdem érteni, hogy annak idején az enyém miért volt olyan leharcolt, amilyen... biztos, az is ilyen "kimélő-módon" volt
Értem én, hogy lehet adni 1,4 körül neki, de azért fölötte...?) -
puttputt
őstag
válasz
rejewski
üzenetére
Az teljesen normális, ha állítás után lekapcsol a gép, aztán újra be, majd ki és be.
Nálam is ezt csinálja. Gondolom, ilyenkor írja át a CMOS-t, aztán, ha nem megfelelő, akkor vagy nem kapcsol be a monitor - rossz tuning-adatok, túl sok fsb, rossz szorzó, kevés fesz... -, vagy megy egy darabig a boot és ott nyivákol. -
puttputt
őstag
válasz
laragirl83
üzenetére
Ez amúgy, együtt nézi a memet és a procit, vagy csak memet?
-
puttputt
őstag
válasz
laragirl83
üzenetére
Milyen bench-et használsz? Ebből elég 5 perc is? Áttérek erre

-
puttputt
őstag
válasz
Hulk24
üzenetére
Hát...,annyival több valóban nem. Nekem az X2 ilyesmiket produkált, meg az agyonfeszelten hozzámkerült E7300 is. Nem akarok vészmadárkodni, nem tuti, hogy a tieddel is ez van.
PH-User - Újság? Nemtok még mindig biost telepíteni (lásd. alább, néhány hsz.-szel, forrongok
Senki sem segített egyik topikban sem... #10440 -
puttputt
őstag
Ezt nálam újabban - most - csinálja..., aztán meg kiírja, hogy nem találja az alaplapot.
Megoldás?
[link]Nálam NB fixen 1.36, nincs is azzal baj. Alatta nemigen bootol szépen, az meg még nem is sok.
-
puttputt
őstag
válasz
Hulk24
üzenetére
Nekem ugyanilyen gondjaim vannak, de a feszemelés nem oldja meg a problémát - nálam -, mert olybá tűnik, hogy a ramokkal "veszekszik" leginkább 500 körül.
Atenza: Tényleg kapcsold ki az energia-cuccost, aztán nézd, hogy akkor mit működik.
Elvileg, azokkal is kéne látni a váltásokat... fura, nálam ilyen gondok nincsenek.
Nem lehet, hogy visszaállt auto-ra a szoró esetleg a biosban? Bios-csere megoldhatja.
Pl. én sem tudok az újabb bios-okkal bootolni, ha EIST-C1E ki van kapcsolva, megnézem, hogy a régiekkel megy-e azok nélkül is. -
puttputt
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Pontosan. Ez lenne a cél, hogy sok fsb-vel lehessen kihozni a 4Ghz-t.
A gond az, hogy hibázik a cucc bootolásnál... 500 felett; 505-nél még szépen bootol, de ott közben ereszti el magát.
Nem tudom, megéri-e pl. 480-on futtatni, mert akkor esetleg jó lesz... fogalmam sincs. -
puttputt
őstag
válasz
atenza
üzenetére
Próbáld fixálni a biosban a szorzót, más ötletem nem nagyon van... ilyet már én is hallottam, hogy visszaállt. Terhelj rá, akkor látod, akár CPUz-ben is, hogy változik-e, felugrik-e a mhz, vagy sem, s ha igen, meddig.
Pl. Real Temp progiban menj a "Sensor Test"-re, az felrántja kb. 5 másodpercre a procit, ha lehet, nézd közben a CPUz-t, vagy mást. -
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Igen, nálam most kb. ez a szitu.
Próbálgattam kisebb szorzóval, nagyobb fsb-vel, meg minden
, de nem igazán volt stabil. (Sokszor be sem v. rosszul bootolt.)
Most, 9x450-en nem kell akkora fesz procinak, ramok szépen viszik 1075 körül, 2.1V-vel, egész jónak tűnik a dolog.
Ezek szerint a kb. 70mhz-val több ram ellensúlyozza (pláne, most szűkített (pull in enabled) 8-as perf. lev-es) a kisebb fsb-t?
Függetlenítek a Memtest-től..., ott ugye kb. 1000-1200Mb/sec. csökkenés tapasztalható, átlag. -
-
puttputt
őstag
válasz
rejewski
üzenetére
Nos, igen... gyakorlatilag nem ismerte fel az AGP-s ATI-t hardveres-gyorsítónak, meg directx problémák jöttek elő, csak szoftveres "PCI"-ként óhajtotta kezelni, aztán megadta magát szép lassan.
(Bár, nem hiszem, hogy a hibák előjelek lettek volna..., meg hogy tönkre vágta volna egy egyszerű felismerési prob.)
Azóta csak VIA v. mint most, Intel chipest.Milyen szorzós a procid? Lehet, menne feljebb is..., nem tudom, mennyit bír.
-
puttputt
őstag
válasz
rejewski
üzenetére
Bocs, hogy "belekontárkodom"..., a ramjaim szinte sosem egyeztek a support-listben szereplőkkel, mert ugye azért több ram létezik...
A mostaniak sincsenek benn és azért megyeget...
Minden lap szereti a CL6-6-6-18-at, ez nem is lapkérdés. Az a leggyengébb időzítés, azon mennie kell a ramoknak.
CL5-ben próbáltad? Amennyiben a Geil-ek alap 1066-osak, próbáld meg CL5-re koncentrálni.
/Tyű, de nemsztem. az nforce lapokat... de ez csak magánvélemény-tapasztalat..., neked milyen a tapasztalatod? Mondjuk, én ATI-val próbáltam annó összehozni, lehet, ezért.../
A "Kíntech" sem volt benne, az meg... igaz, darál?
darál : Elszórakoztam vele... asszem 7,5x527-en bebootolt nyögvenyelősen, meg elég furán... nem indított pár szolgáltatást (ld. Avast védelem, Aero...) ezeket ki szokta lökni, ha nem fix a ram, szal indítottam is újra.
A többi esetben gányolt rendesen.
Esetleg, ha felrakom a "sztárbios"-t kevesebb kékhalált kapok, vagy az független tőle? -
puttputt
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Meg annyi a gond, hogy 8x-osnál, csak 1:1-ben megy a CPU és RAM, s ha lejjebb húzom a procit, a RAM is esik, 1000-ről, az meg már nem olyan kóser...
(Lehet, pl. az fsb 490, nem tudom, gyorsabb-e úgy a gép ugyanazon a proc. seb.-en, csak a magasabb fsb miatt..., még így is. Nem csak arról van szó, hogy a ramé "átadódik" a procihoz?)
A max. fsb szerintem 530 körül lehet valahol, legalábbis, ha azt akarom, hogy még emberi fesz és hő mellett induljon el.
A ramoknak, sajnos 1066 körül már kell a 2.1V, mindenképp. -
puttputt
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Hát..., 1070-hez azért adom neki a 2.1V-t, az még nem sok, de legalább stabil... azért egy próbát megér.
Amennyiben, visszaveszem a szorzót, már nem 500 lesz az fsb..., akkor meg már nem ér annyit az egész...
Szerintem belejátszik, hogy most nem 1:1-ben mennek a ramok, stb., vagy nem tudom. Azért még próbálkozom. -
puttputt
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Én már küldtem fel bizonyítékokat
4.0ghz 9x445 és 8x500... az utóbbi volt a nyertes Memtest szerint, holott a ramok majd' 70mhz-val kevesebben futottak.
Azonban, mint mondtam, 9x445 bírja a 24/7-et, szóval a Memtest...
Amúgy, elmondhatom, kb. max. 1000Mb/sec. a különbség a 8x505 és a 9x445 között... nem tudom, ezért megéri-e hosszútávon nyaggatni.
Valóban jobb, olyat nem lehet mutatni, hogy rosszabb eredmények jönnek le ugyanannál az órajelnél magasabb fsb-n, de stabilitásban vannak különbségek, na meg mondom, az az 1000-1500Mb/sec. Bevallom, én nem vettem észre sehol...
Annyiban igen, hogy most (9x450) nem melegszik annyira és jóval kevesebb fesz kell
A 4,3xghz-hez (50x*8) kellett kb. 1.28V és azért melegedett tisztességgel (na jó, max. 60 fok..., de nekem az is sok, aki az 50-hez van hozzászokva valós terhelésnél) -
puttputt
őstag
válasz
laragirl83
üzenetére
Persze, a procinak önmagában nincs hozzá köze, az azonos "körülményeknek" annál inkább. Tehát, ha ugyanazokon a beállításokon és nyilván sebességhez illesztett feszeken van a cucc, és mégsem stabil, akkor...
Igen, fontos a hosszabb teszt, ott derül ki igazán
A szorzónak is lehet hozzá köze..., elég sokan bajlódnak vele...
Szóval, a procira semmiképp sem fognám a dolgot... esetleg az 1:1-ben lévő proc-alaplap? Fogalmam sincs, mi okozza a látványos 24/7-nél megjelenő különbségeket. -
puttputt
őstag
Stabilitás tekintetében - "gamék" - mindenképp a 9x-es szorzó jött be... lepróbáltam, fagyott 8x500-on, pedig volt elég fesz mindennek. - Nálam -
(Persze nem azonnal fagyott, de nem lett volna meg a "24/7".) -
puttputt
őstag
Tényleg? Nekem nem szerette a 8x-ost tuningban, 9x-es meg kevés fsb-t ad, bár a legstabilabb.
Most 8,5-ösön elég stabil (kicsit több fesszel mint 9x-esen), 24/7-nek tűnik és megvan a kellő busz-seb. is.
Vagy nincs igazam?
/Nekem is vki. javasolta, ő is most tért át 8,5-ös szorzóra... bár, lehet, hogy lapfüggő a dolog, mert mindketten Asus P5Q Pro-t használunk és E8400-at./ -
puttputt
őstag
Viszont! Mindenkinek és sok "locsolást"!

Meglett a "csoda", egy másik topik ötletén kapva 8,5x-ös szorzóval elértem, hogy 2030 legyen az fsb és engedje végre 2,1V-re tenni a ramot is. (A melegedés is csak 2-3 fok-többlet, de lehet, a "nyúzás" miatt.)
Úgyhogy, most itt van (VCore ennél följebb nem ment, ez alatt meg nem stabil):
[link]
(Persze, ezt még kitesztelem programmal és Prime-val..., de ez már jó lenne működési sebességnek is - Memtest is nagyon szép eredményt produkált, de azt most nem linkelek, linkeltem már eleget
.) -
puttputt
őstag
Nem engedi feltenni az új biosra a régit...
-
puttputt
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Igazából nem is tudnám
Most 8-on van (kell neki a 2.1-es fesz) Pull innel (azaz 7 az effektív sebessége).
A titka a programokon belüli stabilitásnak a ramfesz volt.
(Kellett a 2.1V)
Azonban, 21-es csapdája.
Amennyiben 502fsb-vel megyek 4.05-öt, úgy 1006-on vannak a ramok - 1.8V felett nemigen szeretnek lenni, érhető okokból. Ezért, viszont, nem a proci miatt, hanem a ram miatt nyivákolnak a programok, hogy keveslik az 1.8-ot (perf. lev. és CL szorítás független a dolog...).
Amennyiben 449-en 4.1 körül vagyok 1070mhz+2.1V, semmi probléma. (Itt tudom adni neki az előbb említett perf.levet és akár szűkíteni is.)
Szerintem a második éri meg, igaz kevesebb az fsb és a buszseb., de úgy látom, kb. (Everest Memtest) csak 1000mb/sec. az 500-as javára, ami nem tudom, soknak számít-e.
(Nagy különbséget nem észlelek.) -
puttputt
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Igen, és ami a legfurább, most, hogy visszaraktam 9x445-re 1.20V-n megy, ramok 1067-en 2.1V-n, teljesen stabil, játékok, minden... persze, LLCalib és C1E bekapcs.
Prime mindkettőn OK, de már az alkalmazások érdekelnek, nem is tudom miért
Azért, megnézem azt a "másik" biost... állítólag bzs által említettel a 4.7 alap volt..., mindenki panaszkodik az újabbakra. Bár, nemtom sikerül-e feltennem az újra a régit...
Az az 1200 hogy jött össze ramnál? Milyen fesz?
WPrime miféle? -
-
puttputt
őstag
Tévedés... 8000-es topikba. Sorry.
-
-
puttputt
őstag
válasz
zoo8800
üzenetére
Így is van. Kb. 15-20 percnél van a határ, ha odáig nem dob el (Blend), akkor már nincs gond a progikkal, plusz utána tök mindegy, hogy 30 v. 130 percen át futtatod. (Nálam ugyanaz stabil maradt 2 óráig folyamatában, ami 30-ig az volt...)No, meg ez a hivatalos mérce és "bekerülési" szempont a különböző OC-táblázatokba is... nemde?
(Amúgy, én még a 30 p. Prime-ot is túlzásnak érzem, már csak azért is, mert pl. GTA 4 55%-át ette a fizikai ramnak, proci meg csak 48-55-ig melegedett, szóval messze nem kellett "Prime stabilnak" lennie.)Amúgy, ha hűtőben nézünk ár-teljesítményt, tényleg ez viszi a prímet mostanság..., sokkal jobb, mint az AC-k és nem kell sokat rádobni, csak jó időben kell szétnézni a "piacon".
(Mellesleg lipi, én még nem láttam olyan hűtőt eladósorban, mint a tied... asszem, csak Asus EVO-t, meg még egy másik típusú Asust...) -
puttputt
őstag
Egy kis komplett-szett
(Különösen az 1. az ajánlott, az a legfrissebb.)
[link]
Várom a véleményeket!
Sajnos, elkeserítő, de a ramok nem voltak igazán gyorsabbak, tény és való a szorosabb vég-időzítéseken, max. instabilabbak. Most, -15-ön közel ugyanaz, persze, a Pref.-et meghagytam 10-en.
Netezés közben nálam 38-41 a proci...
Még egy érdekesség. Próbálgattam, ezen az 1006-on a ramok 1,94 feletti fesz mellett egyszerűen hibáznak bootnál, alatta jók (minél kisebb fesz, annál jobb).
1120-on 2,1-2,2 alatt pont fordítva. -
puttputt
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Hát..., nem tudom. Nekem ez jobban bejön, mint az Abit AB9 Quad GT I965, de sajnos, nem vagyok ennyire "bevállalós", hogy elinduljak 1,5V-n, pedig akkor biztos lennének csodák...
, legalább egy 5.0-es CPUvalid, vagy ilyesmi..., bár, ahogy a lapot elnézem, itt 530fsb fölé menni már csúcs volna tisztességes fesszel és hővel, persze, lehet, hogy "kevés" volt az az 1,4 fesz...Lehet, nem szeretnék tőled procit venni
(Vagy azt mondod, 1-2 teszt erejéig be lehet lőni ezt az 1,5-1,6-ot gond nélkül? Akkor, biztos összejönne ezzel a jó kis prockóval egy szép kis "highest-OC CPUval. v. Prime+highest üzem" Prime is akár.)A hűtőről meg annyit, hogy 38 fokos indulásnál, pár perc után akár órákig is elvan 42-n, ha csak netezek, szövegszerkesztek, filmet nézek, file-okat tologatok..., viszont, ha hosszabb ideig futtatok valami komolyat (videókonvert, játék...), akkor 50 körülre megy, s ha pl. 2 óráig menne egy játék, akkor ott is ragadna, míg ki nem kapcsolom kb. fél órára. (Mondjuk, az az 50-extrém esetben 55 nem olyan vészes még
) -
puttputt
őstag
Az utsó egy időre
:lipi! Tudod mikor lesz nekem ilyenem: [link]?
Mikor legalább lapot, hűtőt cserélek, akkor!
Azért elértem a limitemet, ma megküldöm.Zebunak csak azért nem ajánlanám a magas feszeket, mert neki sincs olyan hűtése, mint neked, anélkül meg...
Próbáltam Prime-olni 1,360-on a 4,6-ot, s amellett, hogy befuccsolt, a hő felment 76 körülre, pedig nem rossz a hűtés...+ még kellett volna kb. 1,38 a stabilhoz, sztem., legalább.Okés! Ezt jegyeztem, remélem, ez meg "elsikkad".
Bár sokszor kifutok, mint előbb is, az időből... talán annyi lesz benne a szerencsém, hogy nem a "mákostésztáról" tartok előadást több tételben
-
puttputt
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Igen! Az enyém felül alig teljesít (részint a lap miatt...) - max. 4,6ghz - biosból 4,8 is megy, de nincs boot
-, de az csak olyan "látványkonyha". Alul meg tényleg csodákat művel, több fsb-n!Ajánlhatom az én hűtőmet? (Nem, még mindig nem akarom eladni, csak a típusát - sőt, a másik is marad, hadd hűtse a SB-t
- bár az az érzésem, néha fűti... )
Asus Silent Square Pro II
Használtan, itt a PH-n már össze lehet vele futni 5-6k-ért is, ha szerencsés az illető.Nálunk bótban "szép fehéret" lehet kapni (vagy nyomós, vagy zacsis) 200-400Ft-ért, egy lekenésre bőven sok. (Bár típusát nem tudom..., 38-55 fokon elvan, még terhelés alatt is... Prime meg 65 max.)
Igaz-igaz, de most van szünetem, s azért írok csak ennyi "ablakba", mert különbözőek a témák és nem tudok mindent fejbentartani, egyszerre olvasni... így talán okés, lalábbis jó a magyarázat
Éljen a szeretet!
-
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
Nem is tudom... nálam a 8x-os szorzó hozott igazi áttörést busz-sebesség és ramok tekintetében, az az 1.25-26V meg nem lehet még olyan sok melegedés szempontjából - talán pont a max., ha "csak" gyári a hűtő.
Pl., 1,186-on, korábban nekem is hibázott, pont 14. lépésnél 4,150-en, 1,20-on már nem (pedig csak 1 sornyit emeltem a biosban a feszt)...ez nagyon türelemjáték, sokat kell vele "szórikázni". -
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen autót vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Proxmox VE
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Háztartási gépek
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- További aktív témák...
- iPhone 12 64GB 95% (3 hónap Garancia)
- Új Xiaomi Redmi 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Karácsonyi akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 1000GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év gar
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó projektorok!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
- azóta nem fagytam ki... lehet, hogy ez volt az egyik kulcsa a "titoknak"? Összekadás...stb.?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Könnyen előfordulhat, ez nem egy "GTX191D" szupermicsoda, ultra hűtéssel. Az állandó hibaüzenet, ami társul mellé, 0x00000E10 v. E1, ez egyértelműen grafikus-ram, ill. melegedés a külföldiek szerint. Már ide is bedobtam (máshova is) ezt a hibaüzenetet, de semmi konstruktívat nem kaptam rá vissza... (Ja, a "hibaüzenet-súgó" meg csak a szokásos "maszlagot" nyomatta...)
Asus "áldásai"? "Nem eszik olyan forrón", sajnos... nálam is problémázott progi közben terhelésnél, ha LLC disable volt, de legalább bootolt és szebb a dolog, ha csak internet, szszerkesztés és hasonló "komolytalankodás" folyik.

Csak azért kérdem, hogy esetleg jobb bootra lehet-e számítani egy jobb bios-szal, vagy nincs öfüggés?
Meglesem, oszt' írok.