Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Foglalt név
üzenetére
haveromnál volt alkalmam tesztelni egy e8500ast mezei asus p5kban

hasított. ment vele az 5ghz. igaz csak 1 teszt erejéig. meg ahogy nézem puttnál is megy szépen a p5q, igaz ő nincs vele megelégedve. de nemértem

szal azért vannak ám yoféle asusok is

-
Laraxior
titán
válasz
Foglalt név
üzenetére
nem jó a P5B
Gigát próbáltál?

-
Foglalt név
addikt
Most egy e4500-at hajtok, a p5b sajna nem szereti a quadokat

Asus-al annyira nincs jó tapasztalatom, p5b-ből ez a második, ami beadja a kulcsot
-
zoo8800
veterán
válasz
lizakattila
üzenetére

-
zoo8800
veterán
válasz
lizakattila
üzenetére
itt egy huncut E52 sincs
össz 4 db wolf, azok is E8xxx-ek#9987
itt max fsb nincsf@x kivan

-
Foglalt név
addikt
Tanácsot szeretnék kérni.
Alaplapot tervezek cserélni, érdekelne, ki mit ajánl.
Jelenleg egy 965-ös deszkám van, erről váltanék.
Amiben gondolkozom az a p35, p45 vonal. Pár helyről azt hallottam, hogy a 45ös kényesebb tud lenni, pl. tuning dolgában. Személy szerint a Gigabyte-ot favorizálnám, érdemes ezekből az UD-s sorozatot választani?
Ami az UD-k megjelenése előtt potenciális jelőltnek tűnt, az a DS3R, dual lan és egyéb finomságok, ezzel ha jól tudom, akkor az UD3P veszi fel a versenyt
Ha akad valakinek jobb tippje, esetleg tud olyat, ami miatt ezeket kerülni kéne, ne fogja vissza magát
-
pityeszka
őstag
Sziasztok.
Az E6750 alapfeszültsége 1.350V(ugye ennyi).Biosban 1.2375V van beállítva nekem és 3.2-re van húzva a proci.Cpu-Z szerint 1.208V-ot kap terhelve.Hogyan mehet ilyen alacsony feszen?
-
zoo8800
veterán
csináltam IBT tesztet 1,1V@3GHz-n.
A maghő nem ment 40 fok fölé. 1,13-on 48-50 fok volt. Ennyit számít a fesz. -
atish15
aktív tag
elindult a rendszer 4500ön de a primenál elfőtt.4000ren megy oan 1.2körüli fesszel.de akkor marad a barkoba
nagyon köszönöm a tippeket -
atish15
aktív tag
aha 4gb kingmax 1066os
-
atish15
aktív tag
EP45-DS3 + E8500-höz valaki tudna mondani egy stabil @4500 as beállitást?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
lizakattila
üzenetére
tedd bele laptopba

-
lizakattila
senior tag
Nah... Megvan a mai tuning eredményem is.
LINK -
puttputt
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Nekem sokat segített a stabilitásban a manualra vett auto beállítás, ill., hogy a CPU-termination Voltage-ot beraktam Auto-ról... ezek nálad vannak? Milyen néven futhatnak?
Haver válaszolt..., szerinte nem fog sokat hozni az az állítás, ő az Nvidia-t látta valamelyik cikkbek alkalmasabbnak, ehhez a művelethez.
Azért, ajánlja, hogy "inkább nem hozzányúlni"... -
kriszbon
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Tudom hogy úgy írtad
Na pont most akartam kérdezni hogy az NB-nek ha adnák +0.1v-ot nem lenne e stabilabb magas Fsb esetén, mert azt vettem észre hogy kb. ugyan ott hasal el mindíg az egész! Akár hova állítom a ramot, már próbáltam 266-ról is indítani, és 700 akármennyinél kifeküdt az egész 3.9Ghz felett! Gondolom az FSB Overvoltage alatt kell neki adni nem? Mert a másik az DeOvervoltage 
-
puttputt
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Nálam ez az 1,36 jól bevált, fölé nem akarom vinni, mert 1,40 után következik a "piros-sáv", most még "sárga", ez elfogadható a lapnak...1,26-28-on meg befeketedik a boot és fagy, 1,32-őn-34-en meg instabil.
Nézd meg sztem. te is, max. 2,1-en, az már a tiednek elég. Az enyéimhez elengedhetetlen a 2,2..., 2,15-ön még nem próbáltam, de nem is fogom
-
zoo8800
veterán
válasz
puttputt
üzenetére
szabad szemmel tényleg nem veszed észre, csak bench alatt. Ezt garantálom Neked. Játékok ebből semmit nem profitálnak, tehát én se
Vagy olyan progik alatt lehet előnyös, amik sebessége elsősorban a memória sebességétől függenek.darál0w
a te ramodnak mennyi a max órajele? CL6-banmost mennem kell statra, este jövök
-
puttputt
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Esetleg több fesszel nem indul? Terheld kicsit a NB-t..., nálam bevált. Amúgy, nem kevés az 1.8V? Bár... fsb szempontjából mindegy, max. a stabilitás, de ha el sem indul...
Köszi a tesztet zoo, pedig sokan azt állítják, nem észrevehető "szabad szemmel" a CL4-CL5-CL6 különbség... dehogynem!

Mindjárt kérdezem a PCI frekit...
Már meg is küldtem a kérdést, remélem, jön válasz még az este folyamán, ha nem, holnapra megkapom

-
darál0w
Jómunkásember
válasz
darál0w
üzenetére
na akkor

ez volt a kitűzött célom

itt a teszt és a beállítás.
benchmark ugyanezen beállításokkal.
és most jön puttnak

megy feljebb is a ram, de az fsbt nem tom feljebb tolni 333nál... nem is értem. 334nél már nem idnul el, a ramok pedig bírnák feljebb is
így visszább vettem az fsbt és a ram és procc szorzot magasabbra. így több lett a ram és procc sebessége is, csak fsb lett kevesebb.a benchmark így kisebb sebességet dobott. szal kell ide az fsb is.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
laragirl83
üzenetére
bocsi, de nem olvastam utána, mivel nekem ilyen opcio nincs, nem érdekelt annyira

de köszi az infot

btw megjöttek a ramjaim

800 4-4-4-12 1.8V. de kicsit meghajtottam. és ennyin is fogom használni

1000Mhz 5-5-5-15 2V. és mutatom a képeket. és még 1 kis érdekesség majd puttnak

-
-
-
zoo8800
veterán
válasz
puttputt
üzenetére
Nos, mint mondtam, semmi konkrétum, csak annyi, hogy fixálni kell, különben jújjmilesz.
De senki nem írt olyat, hogy pl. 110-en használtam, és semmi baja, vagy pl. elpatkolt.
Amit Te láttál, azt mennyin hajtották? És mi volt, ATi, NV? Biztos emiatt szenderült jobblétre? -
puttputt
őstag
válasz
laragirl83
üzenetére
Köszi az infót. Amennyiben még 1x kifagyok-kékhalál, ilyesmi..., biztos kikapcsolom, de most OK, stabilan 1,22-23 a fesz.
-
laragirl83
őstag
válasz
puttputt
üzenetére
Itt egy kép, miről is szól a dolog
A lényeg, hogy nem energiatakarékossági fícsőr hanem CPU élettartam növelő megoldás lenne "elvileg". De OCnál azt írják érdemes kikapcsolni.
Annó nekem is, P5K Pro lapnál ki volt kapcsolva. -
puttputt
őstag
válasz
zoo8800
üzenetére
Nos... annyit tudok, hogy sosem szabad Auto-n hagyni, mert az veszélyesebb, mintha vki. 100 felett hajtaná.
Láttam már szétégett videókártyát, pont ezen okból. Egyszerűen elfüstölt. A magam részéről, nem örülnék emiatt, egy ilyen meglepinek, úgyhogy 100-on van...
Milyen 100 felett? Lehet, hogy az a 20-30-as növelés nem olyan vészes még..., de szét kéne nézni, hogy van-e, aki ezen, vagy-e felett használja, sikerrel.
Én nem merném megkockáztatni az enyémen, egyelőre. (Míg nem kapok esetleg pozitív visszajelzéseket a húzásával kapcs.) -
zoo8800
veterán
válasz
puttputt
üzenetére
kis magyarázat tényleg nem lett volna rossz.
2K-val jobb, mint nekem a E52@3,5+1066@CL6 rammal. De azt is mondtam már, hogy engem hidegen hagy a RAM

Fontos.
Van valakinek tapasztalata tartósan 100MHz PCIe freq felett hajtott VGA-val kapcsolatban?
Sajnos mindenki csak annyit tud, hogy bajt okozhat, de csupa feltételezés minden. Semmi konkrét info.
max FSB-hez kellene állítanom a lapomon legalább 125, de inkább 130-as freqet. -
puttputt
őstag
válasz
laragirl83
üzenetére
Mondjuk, ettől nem mindenki lett "kiokosítva"...
Lehetne vmi. jó kis magyar definíciót társítani az idézett "output voltage spike"-hoz - akit tud -..., merthogy az a lényeg..., a többi, a körítés érthető, csaknem felesleges.A lényeg, végtére is nem az, hogy csökkenti a V-feszét a processzornak?
Meg érdekes az a can help... van, amikor nem can?
A tuning-eredményemhez senki semmit? Ezé' szenvedtem vele?
Vagy már lejárt lemez
Lipi-nek sok érdeme van benne, hogy így sikerült, ahogy! -
lipi67
nagyúr
válasz
laragirl83
üzenetére
Jól becsap
-
laragirl83
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Azért legyünk tisztában azzal, hogy mit is jelent/csinál a "Load Line Calibration" fícsőr, mert látom egyesek félreértelmezik azt!

Load line droop is an inherent part of Intel's power delivery design. Droop can help to reduce the output-voltage spike that results from fast load/current demand changes.
-
creedszl
senior tag
hali
van egy e7300-asom.jelenleg 3.2 fut alap feszen.ez előtt 3.4-en ment úgy hogy a feszt 1.2-re emeltem.ment is gyönyörűen viszont azt vettem észre, hogyha futtatok egy vantage akkor valamiért a proc visszafogja a vidkarit.
ez onnan derül ki hogy ha 3.4-ről visszatettem 3.2-re és a feszt is alapba tettem akkor több mint egy 1000-sel magasabb eredmény jött ki.
valakinek van valami magyarázata erre? -
darál0w
Jómunkásember
yovan

inkább azt nézd meg az alap orajelet mennyin viszi
-
zoo8800
veterán
válasz
puttputt
üzenetére
nem, az nem quad channel, mert olyan nincs
az még dual channel, 4 modullal.
A lap 4 modult tud egyszerre kezelni, ami nem egy nagy dolog, de kellett nekije adni valami szép nevet. Quad DDR2-nem is rossz
várjál, alkotok.
8GB -> OctoGigaByte
6 modul pedig (Ci7) HexaDDR3
már most levédetem
mai tuning pedig kezdődik
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
puttputt
őstag
Amúgy, meg tudja vki. magyarázni, mi az a "Memory Remap" és mire jó?
Én bekapcsoltam egyszer, s a boot-nál csak 700mb-ot ismert fel...
Az előző képen a fickó bekapcsolva hagyta... mi az értelme?
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3996
- Több darab! MacBook Pro 14" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Gigát próbáltál?