Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reorx
tag
válasz
lizakattila
üzenetére
Köszönöm a gyors választ, most megnyugtattál
Azért kipróbálom még hogy terhelés alatt mit mutat. Köszi! -
lizakattila
senior tag
Azért megy 1,6GHz-en, mert a biosban be vannak kapcsolva az energiatakarékossági funkciók (C1E és EIST). Ezek üresjáratban visszaveszik a proci szorzóját és feszét, hogy idle állapotban ne menjen teljes gőzzel a proci.
Ha téged ez zavar, nyugodtan kikapcsolhatod (de elég sokat meg lehet takarítani vele).Ha a CPU-Z ram "fülét" nézted és ott mutat 400-at, akkor a ramjaid pont 800-on mennek, mert azt meg kell szorozni 2-vel, és az a memok órajele.
-
Reorx
tag
Üdv,
Nekem egy olyan kérdésem lenne (remélem jó helyre írom), hogy van nekem egy Gigabyte P35-DS3P alaplapom amin egy egy Q6600-as proci dolgozik ugye gyárilag 2,4GHz-en kéne mennie de nekem csak 1,6GHz-n pötyög cpu-z szerint és ez zavar... BIOS-ban hiába állítom 9x266-ra úgyan úgy eljátsza mintha hagyom neki hogy ő állítsa (6x266-ra áll át mindig). Mi lehet a probléma?
A másik amit nem értek (bár nem vagyok nagy guru) hogy cpu-z szerint 400MHz-en mennek az 1066-os ramok a gépben, holott mind 2,4GHZ-hez mind pedig 1,6GHz-hez is jó lenne a 800MHz... Ötlet?
Előre is köszi! -
SD456
csendes tag
Hi all!
Van egy E6420-as Core 2 Duo processzorom amit húzni szeretnék. Gyári hűtővel mennyit tudnék kihozni belőle ? Vagy gyárival inkább ne is próbálkozzak ? Ha nincs terhelés alatt a proci akkor 60°C, játék közben 70-75°C szokott lenni szoba hőmérsékleten. Úgy tudom 90-100°C az amit bírnak ezek a procik, de gondolom az sem nagyon szereti ha 85°C jár egyfolytában. Ezeket a hűtőket néztem Cooler Master Hyper 212, és a Z600 hűtőt. A Proharveres tesztekben jól szerepeltek és ezért gondoltam ezekre.
Bye!
-
XaoS
csendes tag
aalpfezsen is elindult....msot mit csinaljak?? vigyem még lejjeb..alapfesz = 1.26
de az a durva hogy a coretemp (csak megy a gép) 47-max60fok ingadozik
everest meg csak max50fokig megy fel...LOL most akkor melyika valos?? beteszek egy képet is. -
Vasinger!
nagyúr
Ti láttatok már ilyen magas vidű procit??? [link]
Még is mennyire lehet ezt tuningolni?

-
Zoli1222
addikt
Ameddig még stabil, vagy éppen bekapcsol a gép. Minden lépésnél futtass prime-ot legalább 1 órán keresztül. Ha minden okés, akkor lejjebb veszed megint a cpu feszt és újra nézed. Ez így megy sajnos. Egy kicsit időigényes.
Nézd meg most 1,3V-on. Ha nem kapcsol be, akkor ~1,33V körül. -
XaoS
csendes tag
válasz
Zoli1222
üzenetére
msot levettem és kentem ra hutopasztat ujra..a regit persze letöröltem..most bekentem vekonyan az egeszet...ratetem...most alapon hogy nem csinal semmit a gep 49 47 44 44 a magok höfoka neha felugrik 52re...ez normal?? (levettem minden rola foliat midnent)
msot nicsn rajt a gep oldala...lehet hogy nem szellozik elegge?? :Sen azt nem ertem hogy neha 2,4en megy...aztan meg felugrik 3.2re :S ez vmi energiagazdalkodasi mod vagy mi??
8x400van 1.360V CPUZ szerint
-
XaoS
csendes tag
3.2 ketyeg.. 1,4V
alapallapotban 01% proci.....65 60 70 72fokig is felmegy...
nemertemprimet inkabb kisem probalom...
-
XaoS
csendes tag
válasz
Zoli1222
üzenetére
megcsinaltam amit irtal de nem indutl a gép...visszavettem 400ra az fsb biosban..most 3.2 ketyeg... 1.35VID en...(azjó?) a memok meg 5-5-5-18 idözitéssel mennek...
igy a gép...alapallapotban atlagban....57-61fokos...:S nem kene ennyinek lennie vagy?? vagy keves ezustpasztat tettem rá??? :S enm értem... -
Zoli1222
addikt
Milyen alaplap? P35 vagy P45? De gondolom P35.
1,25 az az 1,26 nem?
BIOS-ban bemész a M.I.T. pontba
1. CPU Host Clock Control: enabled
2. CPU Clock Ratio: 8
3. CPU Host Freq: 450
4. System Memory Multiplier: 2 vagy 2,4(900 vagy 1080MHz)
5. DDR2 OverVoltage Control +0,2V (ez a max, amit adj neki)
MCH OverVoltage Control +0,2V (szintén)
6. CPU Voltage Control 1,35V (1,45 a max, de függ a cpu melegedésétől is.)
Ha minden jól megy akkor 3,6GHz-en fog ketyegni.
Futtass egy prime-ot, meg közben egy coretemp-et.
Ha menet közben hibát ír ki, akkor 1 kicsivel mindig növeld a CPU feszt.
És valszeg 5-7-7-24-en fognak menni a memók.Nekem 1,36V-on 1 óra prime után Hyper 212-vel 8x435MHz-en 73C-os.
Ha bárki úgy gondolja, h rosszat írtam, megköszönöm, ha kijavít.
-
lipi67
nagyúr
válasz
neorow1
üzenetére
Tudnék, csak más képre gondoltam. Ram arányoknál meg vagy bios, vagy cpuZ szerintit nézz mindíg, úgy 1xübb.Kb egy ilyet mutass légyszi,s majd meglátjuk [link]

XaoS 1,26 az a VID-je?
4hengerest nem olyan 1xü húzni, de sztem ha mindent "normal"-ra raksz a biosban csak az MCH-nak 1,22v és a procinak a VID-je meg plusz a lapod droppolása. Utána emeled az FSBt és 3GHz meg is van. Ha több kell, akkor játszani kell a ref.-ekkel is.. -
lipi67
nagyúr
Kicsit elkalandoztam..de most már vok..
(#10767) ko-ko82 : Ami írtam 1xübben: alaplapodat normalra rakod, de nem szó szerint hanem azokat az adatokat írod be, amiket oldalt kiír fehér betükkel (pl. cpu ref.0,76, ram 1,8v stb) Utána add a procinak amit kér , mch-nak 1,26-1,3, cpu term szintén. Ezek fognak több adatot magukkal vinni. A memória fesz emelésésnél meg viszi azok magával (felesbe) amiket írtam (MCH/DRAM reference, channel A reference, channel B reference)Kérdésedre..
em vészes fesz, mint maga fesz. Viszont ha nagy melegben melegedne rendesen, nem javasolnám. (elvileg "szarni a hőre", a fesz ami "öl", de minek izzasztanád 1-200MHz miatt.
A VDroop az ok amit írtál, s az ingadozás..Ha olyan határértéken vagy a fesszel, ami prájmolás közben (nem mindíg u.olyan a terhelés) el-eltér picit, az természetes. Ellenőrizd le! adj, vagy vegyél le 1 egységnyi cpu feszt közben az ET6-tal, s ha stabilizálódik a cpuZ fesz kijelzése, ez volt az ok. -
XaoS
csendes tag
hello kernek egy kis segitseget. msot vettem egy enzotech ultra x hutot....a q6600omhoz...gigabyt ds4 lap van benne meg 2gb ram 1066mhz..kingmax.. asszem 5-5-5-18
ez alap! q6600, 2,4ghz 1,26!hogyan kéne huzni?? plss
-
mh197
őstag
Sziasztok!
Szerintetek 24/7-ben használva menne egy E6600 9*415 -ön?
Vízzel lenne hűtve, de max 1,425V-ot adnék neki! Stabilan menne vajon, vagy felejtős ez az érték?
Természetesen eltekintve a procik közti különbségektől, szóval olyan átlagos procira gondolva kérdezem! -
neorow1
aktív tag
válasz
lipi67
üzenetére
Köszi a türelmed...
Szóval:
CPU-Z adatokHa nem tudsz vele mit kezdeni akkor felejtsük is el. Köszi a segítséget.
-
lipi67
nagyúr
válasz
neorow1
üzenetére
Kicsit "zavaros" nekem. 12:10 az 1:1,2 (Ezt írtam én is, ez ok)
377-es FSB felett..1:1 az csak 754MHz-es ram..
1600-nál meg 400. Most akkor mi a valós?377, 400?
De proci VID, biosban beállított mch, vcore, stb..erről 1 szó se esett még.
Kellene majd 1 link, mert az 1xübb. memset, cpuz, prime, evereset (érzékelők). Okosabb lennék. Este benézek! -
BullKoxa
őstag
Sziasztok!(VID 1.2500v)Az gáz ha Biosbol 1.393..v adok CPU-Z 1.360-1.376v közt mutat, Stabilitás teszt közben pedig a Cpu-z 1.344-1.360-t mutat?ezt 4GHZ-en(8*500) csinálja így 46 perc után kikapcsoltam a stabilitási tesztet.Ramjaim itt 5-5-5-18 1000MHZ-n 2.1 v .Minden napi használatra lehet használni?
-
neorow1
aktív tag
Ehh, IBT 5 mp után kékhalált csinált. Tanácstalan vagyok

-
neorow1
aktív tag
válasz
lipi67
üzenetére
Hello
Most 12:10 az arány mert így legalább kihajtja rendesen a ramokat, 356 FSB 8-as szorzó, így megy most 2844MHz-et a proci, a RAM pedig 852 MHz-en megy... Ha 377 fölé viszem az FSB-t 1:1 visszaosztással, feláll a windows de teljesen random módon van mikor 5 perc után és van hogy 2 óra után dob kékhalált, vagy egyszerűen beáll minden még a kurzor se mozog és csak a restart segít. A Performance levelnél nem tudom mire gondolsz, de mindjárt megyek és áttúrom a biost...
Szerk: Ja és 1600-as FSB van beállítva az 1066 helyett mert csak így tudtam visszaosztani a ramokat rendesen...
-
lipi67
nagyúr
Szép estét!
(#10754) rvn_10 :
Sokkal jobb. Nyomd neki prime 95-tel. Azon is menni fog,s az azért"korszerűbb", bár..tök rendben van ez sztem!
(#10755) neorow1: Ha jól számoltam (kevés az adat, deszkádat nem nagyon ismerem) 1:1,2-ben vagy,s 377-nél igy már 900 felett megy a ram picivel. Olvastam, h szinkronban sem (ez fura), de..ha ilyen visszaosztást használsz,lehet már 1-gyel emelned kellene a performance levele-nél. Most kifagy, vagy el se indul? (Perf. lev.-nél be se bootolna nagyon.. -
neorow1
aktív tag
Kérnék egy kis segítséget:
Adott ez a gép:
CPU-Z adatokAz vele a gondom, hogy 377 FSB után kifagy a rendszer... Namost láttam teszteket ezzel a lappal és volt ahol 500-as FSB-vel járattak vele procit, 8-as szorzón. Geil Black Dragonom van 800-as CL5... Próbáltam már a ramot visszaosztani 1:1-re is de ugyanaz. Valakinek ötlet, hogy mi lehet a gond?
-
rvn_10
senior tag
Hello! Az lenne a kérdésem h nemrégen vettem egy e5200 at neki is láttam a tuningnak. 3,33 mnál járok és az everest, coretemp és a rivatuner is 22 fokot mutat a procinak terhelés nélkül mag 1 35 mag 2 28 fokosak. A Gta4 ben a 2 mag max 42 fokig ment fel de mind2 progi azt mutatja! Ezek nem téves értékek? A procin egy artic cooling alpnie 7 van a ház oldalán meg egy venti ami kivülről a procihoz fujja a hidegebb levegőt. Normális ez a hőfok?
-
BullKoxa
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Szia!Na szóval próbáltam 4GHz-et!kevés siker!Csak ezeket változtattam első nekifutáson!!
1.--423helyett 445, Cpufesz Biosban 1,38125v CPU-z teszt közben 1.328-1.344v mutatott,Ramnál 5-5-5-18 890MHZ Performance Level van(Static tRead Value) 10 en volt!! 2 percet bírt!!
2.--8,5x 470,Cpufesz Biosban 1.387...v,Cpu-z teszt közben 1.344-1.360v mutatott.Ramnál 5-5-5-18 930 MHz azt hiszem.Performance Level van(Static tRead Value) 10 en! 8.5 Percet bírt!!
Ezeket Orthosal,/Blend-stress CPU and Ram/ Piority 1-n teszteltem, mert Prime(64 bites Vista) nem jó nálam,IBT-vel nem akartam még nézni,mert sejtettem hogy ilyen hamar eldobja magát.
-
lipi67
nagyúr
-
BullKoxa
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Szia!Szerinted én felejtsem el a 4GHz-et?szerintem emlékszel rám!!
így van beállítva aM.I.T
Robust graphisc Auto
CPU Clock Ratio 9x
CPU Host clck control Enabled
CPU frequenci 423
PCi Express 100
C.I.A2 Disabled
Advanssed Clock Control Cpu 800mV, PCI 900mV, 0ps,0ps,
Performance Enhance Standard
Extreme memory profile Disabled
(G) MCH Frequency Latch 333MHz
System memory Multi.(SPD) 2.40 B 1015 MHz-en mennek
Dram Timing Selectable (SPD) Manual
Cas Latency 5
tRCD 5
tRP 5
tRAS 15
Advansed Timing Control Ebben Auton van minden ,csak a Performance Level van(Static tRead Value) 8 -on!
________________CPU_______________________
CPU-nál a CPU Vcore 1,34375v, a többi Normal,
_______________MCH/ICH______________________
MCH Core 1,240v A Többi Normalon van
_____________ DRAM________________________
Dram Voltage 2,000v
Dram Termination Normal , a másik kettő auton van -
lipi67
nagyúr
válasz
AirBooms
üzenetére
PLL-t, (én) akkor emelem már csak, ha a többi beállítás nem hoz eredményt már. A VTT nekem soknak tűnik olyan kis procifeszhez.(ezért írtam ezeket)
Sztem: Nézd meg először (És szard le , hogy mit megy ott) , hogy mi az a valós fesz, amit a procid és hűtésed 24/7-ben simán lekezel. (melegedés). Ha megvan, akkor ehez a feszhez lődd be a többi paramétert, s nézd , mit megy a proci. Mivel sztem nem lesz valós 1,4v felett (minek 24/7-re 8000MHz), ezért a PLL emelése sztem indokolatlan. A VTT értékét meg a procinak adott fesz határozza meg, ki kell sakkozni. Tudom, h teljesen más, de Jómunkás oldalára beugorhatsz, s ott van elég sok ref és VTT adat.
Bár a Te lapod más kat, s láttam BMW is tolja a PLL-t rendesen, de..Ő nem 24/7-et keres.(sztem).
Vagy: Eldöntöd, hogy mennyi az az eredmény, ami valóban kell Neked, felnyomod a feszeket(VTT+CPURef) MCH - (!) MCHRef) VCore..S szépen lassan mész lefelé.(Ha mch-nak emelsz a ref-jét fordított arányosságban vedd vissza. Ha mindent megemelsz az nem jó. Konkrétumot mondani nemtok (s más se) mert recept nincs, s a lapod viselkedését se tudom, (sajna nekem nincs olyanom), de sokszor a kevesebb több. Most kicsit tehermentesíted a lap feszelésével a procidat úgy érzem, s még a procira rakhatnál plusz terhet,s lehet, van egy jobb középút a kettő között.Bocsi a sok pofázásért!

-
AirBooms
addikt
válasz
laragirl83
üzenetére
Nagyszerű!

10x400-on lefut az IBT és a LinX is simán, hiba nélkül (kisebb feszekkel), de 475x8 az IBT 61 mp, a LinX 27 mp után mindig instabilitásra hivatkozva leáll.
Ez mitől lehet???
-
AirBooms
addikt
válasz
laragirl83
üzenetére
A Vcore nálam 1,96 V 4275 MHz-en, azzal nincs gond. Csak nem értem mi a jelentősége a CPU PLL-nek és a VTT-nek? (Nálam egyébként ezek így néznek ki: CPU PLL=1,61V CPU VTT=1,28 V)
Megnézem a LinX-et... Amúgy az IBT előző verziója nálam lefutott hiba nélkül, csak a 2.0 dob egy hibaablakot (hogy instabil a rendszerem - kb. ez az értelme) mindig 61 mp után.

-
laragirl83
őstag
válasz
AirBooms
üzenetére
Léggel vcore valós 1.4V volt, VTT meg meg 1.45.
Ne IBT-t használd hanem LinX-et.
IBT-nek szvsz vannak problémái, programból fakadóan, nálam pl le sem fut, el akarom indítani és rögtön error...
Persze p95 meg társai, illetve LinX megy rednesen, és ugyebár a gép is működik jól, nem fagy, nem hibázik. -
AirBooms
addikt
-
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Jaja, ilyenek ezek a játékok... a GTA a csúcsa az optimalizálatlanságnak... semmi ilyesmi.
A furi az egészben az -ezért ragadtam le ennél-, hogy 448x9-en 8-as perf.levnél minden OK, 500x8-nál még gyorsabb is, de pár perc után fagy.
Ezért volt érdemes a "további vizsgálatra". Persze, nyomtam ezerrel 448-on
De a bütykörészést megéri.
Amúgy, nem vagyok akkora nagy fanja a GTA-nak, hogy "rohanjak" utána, egy ismerősöm meghozta, mert segítettem neki valamiért... szép kis hála, mondhatom
-
lipi67
nagyúr
válasz
zoo8800
üzenetére
Bocsi, nem láttam a kérdésed..- Elvan. Kb ez a max amit mondhatok róla. Hogy nem leszek ATI fan az tuti.

puttputt: "Amennyiben jó lenne a rendszer, nyilván, ott sem kajabálna." -Nem mondod, hogy Te az elsők között voltál, akik berohantak és kp-ért megvették. Innentől..bármi megeshet.
Nálam
Ha 1 játék fura, s "nyíg" a törpém, Játsz mással! -Ennyi
(tom-tom ez durva volt, de..igaz) Ma..Ma a WoW közben 2x csak úgy lazán ujraindult neki..
Nem is izgat, ááááááá, amennyi beépülő szaros kütyü van benne..Nemto m miket telepítget rá, de..Lassan egy külön 160-as HDD kell a szaros WoW-jának... -
puttputt
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Na, a helyzet, hogy jó ez 500fsb-n is, de a tesztprogram ugye GTA4, ami azért "nem készpénzes"... optimalizálatlan mint fene, na.
Amúgy, ott sem fagy, meg Prime is lemegy.
448x9-en még GTA sem fagyogat. Kicsit szaggat, de ez lehet a driver hibája.
Viszont, akkor sem értem, hogy miért csinálja a GTA-nál ezt a problémát...
Amennyiben jó lenne a rendszer, nyilván, ott sem kajabálna.
Tény, a 9x-es szorzót jobban bírja.
Asszem, visszapakolom a 9.4-es drivert... még meglátom. -
lipi67
nagyúr
válasz
puttputt
üzenetére
1 hónapos? Nálam 1 órát NEM BÍRTAK!!!
Pedig..nem is kaptak feszt. Kékhalált írsz. , meg FSB-t. Na..Ha emeled az FSB-t, akkor ugye más a ram visszaosztása, ezért lehet. Nézd meg uolyan paraméterekkel, de más visszaosztásba.(ne 8*500, hanem 9*445) Nem ismerem a biosodat, de ekkor más lesz a ram visszaosztás,s ha úgy se megy..tuti ram. Ha igen..akkor is valami ramhiba sztem, mert az 500-as FSB nem okoz kékhalált, s az se ok, hogy 1 ideig a ram szereti az x-y beállítást, utána meg nem.. Én nem alaplapra gyanakodnék.-Nem ám! Csak a dobozában található saját cd-n lévő driver, vagy a catalyst 9.5 és.. néha fura dolgokat művel. Mondták: Túl friss a kari, kell várni még 1-2 drivert míg jó lesz. Csak..Amikor vettem nem mondták, s mire végre valamivel stabil és jó lenne..addigra ennyiért veszek 4870-et
-(jó saját magamon röhögni..
)-megjött a törpém, du. benézek, van -e fejlemény..-
-
puttputt
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Szép lenne, ha az 1 hónapos, vadiúj Reaperek bemondanák az unalmast...
Nem, én most továbbra is arra gondolok, hogy miért fagy ki kékhalállal 500fsb körül (bármennyi VCore). Remélem, ill. nem tudom, ramhiba-e. Csak nem. Milyen hibára gondolsz - "így kezdődött" - konkrétan?
A 9.5-ös felmegy, a 9.4 nem ismeri? Érdekes... bár, nálam meg 9.2 óra nincs normális CCC sem... kellene egy jó nvidia, már azt mondom, pedig ATI-s voltam, de nagyon. -
lipi67
nagyúr
válasz
X Factor
üzenetére
Nem jól fogalmaztam! 96GT- után szóltak, hogy ha cseréltem már, akkor nem 4830, hanem 4770-re kellett volna. Alkalom volt, így kicseréltem a 4830-at 4770-re.
puttputt Próbáld emelni.. Ha a ram, hamar kijön, de pl. nálam igy kezdődött amikor ez első reaperjeim haltak meg..
catalyst 9.4 fel se megy, nem is ismeri a kártyát.. -
puttputt
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Most 8-nál van a PL1, legyen esetleg 10?
1,26 a NB, 1,21V a VCore, 2,1 a ramoknak, CL5-ben, 448 a proci fsb. Energiaállítók kikapcs.
Nem tűnnek veszélyes értékeknek.
Nagy kaka ez a 9.5 Catalyst, lehet, ez ám a hibaforrás a szaggatásra... - visszateszem 9.4-et, nem volt gond vele. Akkor meg minek kellett lecserélni?
-
lipi67
nagyúr
válasz
zoo8800
üzenetére
Semmi se..Mindíg én vok a hülye úgy is.. :O Mikor a 96GT-t akartam cserélni, azt mondta mindenki, hogy 4830-as alázza, hát vettem (bár nem szerettem volna) Erre persze jött a szöveg, hogy csak hülye vagyok, a 4770-es best buy, azt kellett volna. Hát eladtam ezt, és megvettem...Persze felismerni semmi se ismerte fel, majd a catalyst 9.5..Jött, feltettem. Megy is, csak olyan furcsa dolgokat művel..Uolyan felbontás mellet (áés frekin) kikapcsolom, majd ha újra be, összeugrik a kép stb..Néha fura pöttyöket ad, mint egy pixelhiba, stb..
(#10715) puttputt: Fagyások? Tuti lap? Igy kezdhet meghóni a mem is...(tedd a pl-t 1el magasabbra s nézd úgy) ATI meg..-most írtam -
puttputt
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Furcsa fagyásokat produkál ott, ahol eddig nem a gép..., hiába állítgatok bármit is.
Felvilágosítottak, hogy a 4650 sem volt egy jó vétel ehhez a procihoz... szal jaj!
Amúgy, hol jobb, hol rosszabb a lap... most felkerült rá egy újabb bios (legújabb moddoltja), meglátom, mire megyek vele.
Fizikai gondja nincsen neki, úgyhogy még kutatok azért.
Pénzem meg még úgysemnincsen az újra!
Amúgy, azATI problem lehet a Catalyst-tól is... részint. Nálam az előző (áprilisival) minden okés volt, most, a májusival elkezdtek szaggatni a cuccok, úgy, ahogy korábban sehogy. -
puttputt
őstag
válasz
laragirl83
üzenetére
Giga EP45 a kiszemelt. Azon, a mostani procimmal még szuperebb és stabilabb eredményeket értek el..., ez, meg most már mondhatom, változó... olyan garisnak kezd kinézni lassan, pedig csak az idő múlik felette, a beállításokat próbálom stabilan tartani.
-
puttputt
őstag
válasz
laragirl83
üzenetére
A fenét
Nagyon jó ez a kis kaszni. Figyeld csak meg, amint váltok Gigára (remélhetőleg nemsoká), egyből kénytelen is leszek fellendíteni 
-
laragirl83
őstag
Már mindenki CORE I7-el tolja, úgy leült ez a topik!

-
janos666
nagyúr
válasz
janos666
üzenetére
Hopsz, elírás, nem +2,25-öt toltam az MCH-ra, hanem 0,225-öt.
Most adtam a procinak 1,445V-ot BIOS-ban, így most már nem hal meg a Prime blen, de érdekes a vdrop, terhelve 1,392 és 1,456 közti értékeket dobál a CPU-Z. Pedig ez az alaplap 12 fázisban tolja neki az áramot, és nem járok még az egekben a fesszel, hogy ennyire ingadozzon (lehet szarul mér a szoftver, bár hihető hogy azért kell magasra tolni a vcoret, mert ingadozik a fesz). -
janos666
nagyúr
Hazahoztam egy Q6600-ast, ami elvileg 1,31v-on is Primestabil volt 3,6Gzh-en.
Nos, most így elsőre lőttem is egy 400-as FSB-t. A RAM most 2-es szorzón van (800Mhz), időzítés (5-5-5-18), strap (400-as FSB-hez való), perflevel (9) jó tágra, többi autóra, 1,95V DIMM Voltage (a biztonság kedvéért).
A CPU-nál pedig toltam felfelé és felfelé a feszt, hát 1,31-en nálam nem is postolt, 1,35 alatt nem is bootolt, most 1,4-re raktam, ami még azért elég nagyot droppol, 1,36-ra Prima alatt (ez loadline calibrationnal, anélkül még durvább), de a 2. mag 1-2 percen belül hibázik, és leáll az a worker thread, a többi fut tovább. Mindig a 2. mag dobja el a láncot, és utána ha hagyom futni fesztől függően vagy lefagy, vagy megy tovább a gép (1,4-en már megy tovább).
Most utolsó próbaképp még az MCH-nak is adtam +2,25 V-ot, de persze ez se segített (nehogy már egy x48 nyákos x38 lap ne bírjon el egy quaddal alapfeszen potom 400-as FSB mellett hullalaza RAM beállításokkal...)
1,4V fölé még nem mentem, mert nyaldossa a 72 fokot az első két mag Prime alatt, frissen felkent összeszáradt zalman paszta van rányomva. Ha ennyire kell feszelni lepolíroztatom és kenek alá MX-2t, de hiszek annak, akié ez a proci volt régebben, hogy vinnie kéne a 3,6-ot 1,31-en. -
spln
tag
Üdv!
E6400 szériából melyik Stepping/sSpec a tuningosabb? -
X Factor
addikt
1.4V-t kaphat egy e8400, tartós használatra? Vagy maradjak alatta, asus silent kngih 2 hűti-
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- LEGO klub
- Assassin's Creed: Valhalla
- Grand Prix - Új névvel térnek vissza egy legendás sorozat klasszikus epizódjai
- Cyberpunk 2077
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4245, 100% Akksi
- Dell Latitude 7470 14" QHD IPS touch, i5 6300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Azért kipróbálom még hogy terhelés alatt mit mutat. Köszi!
nemertem...mert ha az everest faxa..akkor hagyom ezt a beallitast es faxa a tuning nem?

thx a segitséget 
mindegy megprobalom lejjeb vinni..és kb meddig vigyem??
O

em vészes fesz, mint maga fesz. Viszont ha nagy melegben melegedne rendesen, nem javasolnám. (elvileg "szarni a hőre", a fesz ami "öl", de minek izzasztanád 1-200MHz miatt.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)