Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
syberia
veterán
válasz
zoo8800 #11089 üzenetére
Beállítottam neki 450*8= 3,6GHz
a ramok 900-on mennek szépen
prime95 90 percet futott, eddig stabilnak tűnik
a beállítás és ha nincs terhelve visszaveszi a
feszt és a szorzót is(minden fesz normál értéken)
prime95 maximum heat&power consumtion + Furmark xtreme burning mode
kombó elég szép értéket mértem fogyasztásmérővel: 370W
(300w körüli valós fogyasztás) fsp455 paf bírja a kiképzést -
nightsong
csendes tag
válasz
zoo8800 #11021 üzenetére
Ugye csak 5mhz-es lepesekkel haladjak?
Az a baj, h nem tudom pontosan beloni a memori a mhz-et 800-ra, mert csak elore beallitott ertekek vannak (2, 2.5, 3, stb) es azokkal nem jon ki pontosan. Ha kissebb az baj?
333-rol felemelem az fsb-t mondjuk 340-re, mentem biosban, ujraidul a gep, de marad 333-on az fsb, ez mitol van?
-
PapG.
tag
válasz
zoo8800 #10940 üzenetére
Köszi a választ, erre jutottam én is, pontosabban E4500 - 4600 - vagy 4700. Itt is 200 az fsb és rem bírni fogják a 300ast is és akkor a ramjaim is szépen mennek majd 800on.
Amit te ajánlottál azokat még annyira sem ismerem, de nem c2d hanem dual core -ok. Azt a tanácsot kaptam hogy lehetőleg c2d legyen mert ujabb meg jobb meg nem tudom miért.. -
kriszbon
őstag
válasz
zoo8800 #10846 üzenetére
Aha értem. Ahogy keresgéltem egy kicsit itt a Ph-n a 2900-as kártyákkal vetették össze 1-2 helyen, de sokat nem kutakodtam, meg láttam még 3850/70-el is összevetést, de ott inkább GT volt a főszereplő. Most nincs kedvem olvasgatni többet, de lehet hogy igazad van hogy kb 1 csoport lenne.
-
-
peti95
csendes tag
válasz
zoo8800 #10812 üzenetére
Az a topic nem nagyon él. Egyébként úgy hallottam hogy 300-ig birja ez a lap mindenféle extra beállítás nélkül is. Különben itt egy e
6400-t 3ghz-ig húzott. Az fsb 346mhz körül van:.http://www.acooke.org/cute/Overclocki0.html
Mi a normál pcie feszültség? Ramoknak asszem 1.8. -
lipi67
nagyúr
válasz
zoo8800 #10714 üzenetére
Bocsi, nem láttam a kérdésed..- Elvan. Kb ez a max amit mondhatok róla. Hogy nem leszek ATI fan az tuti.
puttputt: "Amennyiben jó lenne a rendszer, nyilván, ott sem kajabálna." -Nem mondod, hogy Te az elsők között voltál, akik berohantak és kp-ért megvették. Innentől..bármi megeshet.
NálamHa 1 játék fura, s "nyíg" a törpém, Játsz mással! -Ennyi
(tom-tom ez durva volt, de..igaz) Ma..Ma a WoW közben 2x csak úgy lazán ujraindult neki..
Nem is izgat, ááááááá, amennyi beépülő szaros kütyü van benne..Nemto m miket telepítget rá, de..Lassan egy külön 160-as HDD kell a szaros WoW-jának... -
lipi67
nagyúr
válasz
zoo8800 #10714 üzenetére
Semmi se..Mindíg én vok a hülye úgy is.. :O Mikor a 96GT-t akartam cserélni, azt mondta mindenki, hogy 4830-as alázza, hát vettem (bár nem szerettem volna) Erre persze jött a szöveg, hogy csak hülye vagyok, a 4770-es best buy, azt kellett volna. Hát eladtam ezt, és megvettem...Persze felismerni semmi se ismerte fel, majd a catalyst 9.5..Jött, feltettem. Megy is, csak olyan furcsa dolgokat művel..Uolyan felbontás mellet (áés frekin) kikapcsolom, majd ha újra be, összeugrik a kép stb..Néha fura pöttyöket ad, mint egy pixelhiba, stb..
(#10715) puttputt: Fagyások? Tuti lap? Igy kezdhet meghóni a mem is...(tedd a pl-t 1el magasabbra s nézd úgy) ATI meg..-most írtam -
puttputt
őstag
válasz
zoo8800 #10635 üzenetére
Már tudok végre úgy rendszert-tölteni, hogy ki van kapcsolva mind a C1E, mind a LLCalib (no, meg a TM is.)
Úgyhogy nem korlátoznak le semmit. Eddig is az lehetett a gond, hogy "vagy ez, vagy az van bekapcsolva" opciónál problémázik. Vagy mindet be kell, vagy egyiket sem szabad bent hagyni...Még garis, jövő évig, ha minden igaz..., de nem tudom, hogy az-e a gond. Tulajdonképp teljesen újonnan érkezett hozzám, nem tűnik rossznak. Az meg, hogy befagy 500fsb felett, nem csak a laptól lehet. Memória-lap inkompatibilitásra és "lehetséges ez, meg az"-ra nem szoktak új "lapokat osztani"...
-
atenza
senior tag
válasz
zoo8800 #10501 üzenetére
Nem, update közben nem volt semmi hiba, már előtte is rossz volt, azért updateltem hátha megjavul...
Az a baj h nem tudom kipróbálni h az alaplap a rossz vagy a proci, és már majdnem egy éve megvan a gép, de mivel nem az enyém így én nem is figyeltem nagyon h jól működik-e, és nem emlékszem h az összeszerelés után ( újonnan vett ) alapbeállítás betöltésekor is 1,2Ghz-n ment-e vagy sem... Olyan volt h mivel elég tréé az intel gyári hűtője, nem volt rendesen felszerelve és ez miatt kikapcsolta a gépet, de ettől nem mehetett tönkre mert a védőmechanizmus időben közbelépett. :S -
-
-
lipi67
nagyúr
válasz
zoo8800 #10368 üzenetére
Bocsi, de Laragir83- nak igaza van. Meg is cáfolom mérésekkel is , ha kell.Igaz többször le is írtam már, de az is igaz, nem mostanában. Super PI alatt pont azt néztem, hogy miért az a nagy 8*400-as divat.(2xxx-es procikkal nyomtuk akkoriban.) Szerintem itt is írtam már,(de mondom az akkori táblázat is megvan valamelyik cd-men),hogy 9*355 simán lehet gyorsabb rendszer mint 8*400. pár napig méricskéltem, s próbáltam azonos beállításokat, de ugye a különböző FSB miatt nem lehet. Amire jutottam: Ha 9*355-ön akár csak 50MHz-cel gyorsabb a ram (a visszaosztás miatt), már elfogy a nagyobb FSB előnye.
-
-
zsltjkby
tag
válasz
zoo8800 #10315 üzenetére
Szorzót átraktam 8-ról 7-re mert úgy jött ki legnormálisabban a ram
freki 343-on van most csak 2,8 után nem kínlódtam vele inkább menjen alap feszen, kevesebbet is eszik meg nem is melegszik úgy.. pci-e 100mhz (úgy hallottam az a legjobb).. memory multipler 2,4-en így most 823-on megy a 800-as ramom.. többi meg most alap.. -
zsltjkby
tag
válasz
zoo8800 #10313 üzenetére
jó azt tudom hogy 45nm-esek mennek annyival.. de amikor havernál az e4500 3,1-et megy 1,4v alatt úgy hogy menne többet csak a 667-es ramok fogják meg.. nállam meg 3g-nél már be se indul a gép (mert tudod giga lapnál vagy lehet a többinél is ha feszt állítassz elindul megáll aztán belövi a feszt aztán indul és jó minden..) na nállam meg újra indul állanódan vagy kékhalál 5 perc után semmi extra nélkül is.. 2,8-on 1,5V-al még megyegetett.. már mint biosba volt 1,5V
Core temp meg 1,3250V-t ír most így snassz egy firefox meg egy foobar msn-nel.. ;)
-
puttputt
őstag
válasz
zoo8800 #10282 üzenetére
Így is van. Kb. 15-20 percnél van a határ, ha odáig nem dob el (Blend), akkor már nincs gond a progikkal, plusz utána tök mindegy, hogy 30 v. 130 percen át futtatod. (Nálam ugyanaz stabil maradt 2 óráig folyamatában, ami 30-ig az volt...)No, meg ez a hivatalos mérce és "bekerülési" szempont a különböző OC-táblázatokba is... nemde?
(Amúgy, én még a 30 p. Prime-ot is túlzásnak érzem, már csak azért is, mert pl. GTA 4 55%-át ette a fizikai ramnak, proci meg csak 48-55-ig melegedett, szóval messze nem kellett "Prime stabilnak" lennie.)Amúgy, ha hűtőben nézünk ár-teljesítményt, tényleg ez viszi a prímet mostanság..., sokkal jobb, mint az AC-k és nem kell sokat rádobni, csak jó időben kell szétnézni a "piacon".
(Mellesleg lipi, én még nem láttam olyan hűtőt eladósorban, mint a tied... asszem, csak Asus EVO-t, meg még egy másik típusú Asust...) -
Zebu
addikt
válasz
zoo8800 #10233 üzenetére
DDR2-t már nem akartam venni!
8x500-on a prime hibázott 1,24V-on a 14. lépésnél
Bár nemtom ez mennyire lehet gond vagy nemtom....
Amúgy 460x9-en fesz emelés nélkül stabil volt, szóval lehet, hogy abba az irányba indulok inkább el
zoo880: Ha időm engedi játszom, mint atom!
-
Zebu
addikt
válasz
zoo8800 #10231 üzenetére
Hááát nemtom, a 800-zas Kingmaxomnál jobb...
Igazából nem tudom, hogy egy DDR3-nál mennyivel lehetne jobb értéket kihozni....
Amúgy a gyakorlatban mennyivel jelentene többet, ha jobban menne?
Az inkább aggaszt egy kicsit, hogy 1,24385, vagy mennyit a PRIME small FFT 14-es testnél work 1-nél hibázott...
Most ráadtam az 1,25-öt és meglátjuk mennyire lesz stabil, vagy melegedő.
-
Zebu
addikt
válasz
zoo8800 #10211 üzenetére
Nah mértem a RAM-ra.
+0,3V
1500Mhz bár a CPU Z 750-et ír
7-7-7-19 az időzítésEverest 5.0.1650
Read: 9703
Write: 10617
Copy: 7979
Latency:55,4Többet mértem, de kb ennyi volt....
Prime-ot hamarosan lövök egyet, pár percet már ment a cucc....
Először megnézem 3dmark Vantage mit mutatProci feszkót 1,2500-ről egyef feljebb vettem, már nem emlékszem mennyi.
lipi67: köszi!
-
Zebu
addikt
válasz
zoo8800 #10215 üzenetére
nah, most 1,28750
így 8x500 és most futtatom a Prime Blend vagy milyen tesztjét
Ha jól látom a magok úgy 69 fokig mennek fel max. Vajh ez még belefér, vagy sok már?
A ramok most 1500-on mennek 8-8-8-20-on....
Prime-ból melyik tesztet futtassam és meddig?
Valós? Hol látom, hogy tényleg mennyi? -
-
puttputt
őstag
válasz
zoo8800 #10131 üzenetére
Amúgy, meg "le lehet fagyasztani", s akkor elolvasható, mert nem resetel...
Nekem is úgy van. Hibakeresési opciók a sajátgép-rendszer-(ott ahol az eszközkezelő, meg a virt. mem. van, arrafele)..., pipa ki az "újraindulásnál"Bár... nekem sosem jött be, hogy megtudjam, mit ír pontosan, mert annyiféle variáció van...
Mondjuk, ha E-s hiba, akkor RAM, ha C-s, akkor vinyó, ha x00000124, akkor tuning-gond, ezeket biztosra tudom. -
-
puttputt
őstag
válasz
zoo8800 #10089 üzenetére
Na igen...
Nem is ez a gond, inkább az, hogy az volt a válasz, hogy az elbírálása még nem zárult le, nem biztos, hogy el lesz fogadva, ill. kérdéses, hogy megfelelő-e.
Kérdem én is..., akkor minek van minta, - amit személyesen, nekem küldtek át -, hajszálra egyezik a tesztem a mintával, ezt 5mp alatt is meg lehet állapítani..., nem kell hozzá akadémiai fokozat.
Az engem is hidegen hagy, hogy mikor kerül fel (bár nem akkora szám az..., készítettem már pár honlapot magam is - ráadásul flash lapokat, amitől óvjon az Ég mindenkit -, van vagy 10 kattintás "per Kopf" ez a "komplikált" művelet), inkább csak az elfogadás menete zavar, bár már egyre kevésbé.
Kösz, zoo! -
puttputt
őstag
válasz
zoo8800 #10052 üzenetére
Na, ez sem rossz..., rajta hagytam brahiból, mivel el kellett mennem kicsit...:
Ez csak amolyan "off" eredmény, sokat nem számít, de nem rossz, hogy eddig bírta...
(Nézd a hőmérsékleteket!)Dehogy! Akkor én mivel hűtsek?
[link]
Ő eladó..., meg jó a "marketingszöveg" mi?... amúgy, ennyiért még csak nem is átverés... láttam már gyárit 3k-ért...
Igen, már látszik, hogy mennyit dob rajta ez a 8x-os szorzó...
-
puttputt
őstag
válasz
zoo8800 #10028 üzenetére
Nagyjából, ahol most vagyok..., bár nem teszteltem ki még mindet. 4,2 körül a processzor 9x-esen, az fsb meg olyan 460 környékén...
A 8x-os szorzót is utálta már, nem hiszem, hogy lejjebb lehetne "kérlelni"... (8x-oson a kerek 500 és 520fsb-vel próbálkoztam, a mostanihoz hasonló sebesség eléréséhez, remélve, hogy kiderül, mi van a lappal..., de nem volt igazán jó)
Jó lenne, ha fel tudnék menni 500 fölé fsb-ben, mert akkor már lehetne szép teszteket csinálni, csak ugye mennyi feszt adjak a procinak, akkor...- ilyen melegben-, ezek a kérdéses pontok pl.
-
creedszl
senior tag
válasz
zoo8800 #9918 üzenetére
hát megnézhetem de előtte még elmondanám:
mikor feraktam 3,4-re 1,2v-tal akkor több mint két óráig ment a prime nézve hogy stabil e és közben everesten keresztül néztem a höm-et is.ment szépen a prime nem hibázott és a max hő 60 volt a magokban.szerintem ez nem egy olyan szint hogy visszaszabályozna...másrészt pedig nem egy idő után csinálja...tehát ha elinditom a gépet és kapásból tesztelek akkor is ugyan ez a jelenség..amúgy meg egy thermaltake TMG i2 hűtő szolgáltatja a légcserét aminek szerintem elég nagy a teljesitménye ahhoz hogy megfelelően hűtse a procit még ilyen értékek mellet is... -
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Battlefield 6
- Garry84: Sumák aprós?
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) (CSAK RENDELÉSRE)
- Részletfizetés. ASUS TUF Gaming F16 FX608JMR-QT021
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest