Hirdetés
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
- Hobby elektronika
- Milyen TV-t vegyek?
- Képernyős trükkök növelik a notebookok üzemidejét
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Vezetékes FÜLhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
válasz
darál0w
üzenetére
Olyan ez mint Salma hayek meg én..Ott se nincs semmi kapcsolat ..sajna

Volt egy szitu. A cpu hűtő beszart, s nem vették észre. Nem is az volt a gond, hogy melegedett a proci (az is persze, de sose foglalkoztak vele, észre se vették) Ahogy rá volt dugva az alaplapra, valamit okozhatott mert szép lassan megölte a VGA-t. -Ez nem személyes tapasztalat, egy miskolci számtekes mesélte tegnap..
-
-
puttputt
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Főleg az, hogy pl. reggel beteszem az 500x8-as hajtott beállításokat, 20-30 percig hibátlan, majd kikapcs. gép. Délután bekapcs., aztán 1 perc után kifagy kékhalállal... na itt legyen okos valaki, hogy akkor most mit... nyilván nem 24/7, gondolom ez... na, de ki is kapcsoltam közben, kérem!

-
puttputt
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Most mi a baj vele?
Könnyen előfordulhat, ez nem egy "GTX191D" szupermicsoda, ultra hűtéssel. Az állandó hibaüzenet, ami társul mellé, 0x00000E10 v. E1, ez egyértelműen grafikus-ram, ill. melegedés a külföldiek szerint. Már ide is bedobtam (máshova is) ezt a hibaüzenetet, de semmi konstruktívat nem kaptam rá vissza... (Ja, a "hibaüzenet-súgó" meg csak a szokásos "maszlagot" nyomatta...) -
puttputt
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Miccsoda "Atom"!
Még mindig nem állok sehol az Asus Update ügyében.
Odáig eljutottam, hogy az új verziók közül egyet felengedett (persze ezeken nincs downgrade), de ennyi erővel Asus EzInstall lap-biosból.
A 6.0.1.-es (állítólag ez tudja a downgrade-et) pedig nem akar felmenni.zoo: - Továbbra sem off, mert a mostani bios -hiába moddolt- eléggé hátráltat tuning-ügyben...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
darál0w
üzenetére
tévedtem...
Mikor aktivizálódik, akkor a processzor szorzóját a legkisebbre teszi (6x) és a magfeszültséget is lecsökkenti 0.0125V-os lépésekben.
nekem nem csinál semmit és soem csinált...de lehet, h tuningnál nem megy csak. alapon sosem hajtottam semmit
lapod topikjában nézz szét, hátha láttak már ilyet
-
atenza
senior tag
válasz
darál0w
üzenetére
BIOS-t már frissitettem, nem változott semmi... Miért teszteljem prime-al? stabil a gép azzal nincs baj, most bekapcsoltam a tm2-őt, és felhúztam 335-re az fsb-t, tm2 miatt visszaveszi 6os szorzóra, így 2Ghz-t ír CPU-z ben és biosban is, de 3dmarkban meg bootolásnál 3Ghz-t.... 3dmark-al tesztelve így 17×× pötty....
-
atenza
senior tag
válasz
darál0w
üzenetére
Gigabyte p31-DS3L és E2160 m0 steppinges.
Próbáltam azt is h EIST és C1E-t bekapcsoltam, TM2 disabled-en van, és most 9×200=1800Mhz-en fut. Nagyon bekavar ez a TM2, ez elvileg ha túlmelegszik egy értéken a proci akkor visszaveszi a szorzót, de most is pl 30fok mind2 mag... Most működik normálisan, váltogatja 1200 és 1800 között. De így nem enged tuningolni, amint a TM2-t enabled-re teszem, egyből leszedi 6os szorzóra, úgy viszont enged tuningolni... -
puttputt
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Pontosan. Ez lenne a cél, hogy sok fsb-vel lehessen kihozni a 4Ghz-t.
A gond az, hogy hibázik a cucc bootolásnál... 500 felett; 505-nél még szépen bootol, de ott közben ereszti el magát.
Nem tudom, megéri-e pl. 480-on futtatni, mert akkor esetleg jó lesz... fogalmam sincs. -
atenza
senior tag
válasz
darál0w
üzenetére
Épp ez a gond, hiába szedtem ki a C1E-t és az EIST-et is, és állítottam át 6osról 9es szorzóra, továbbra is visszaállította 6osra az első boot után... Van még egy TM2 ( thermal monitor ) funkció, ami ha minden igaz visszaveszi a szorzót ha túl magas lenne a proc hőmérséklete, és ha ezt kikapcsolom akkor bent hagyja a 9es szorzót, így elvileg 3ghz-en fut, de a teljesítménye gyengébb mint pl 3dmarkban is mint a 2ghz-en 6os szorzóval :S
Ezzel a TM2-vel van sztem vmi gond, így 2Ghz-en 55fok fölé nem megy a proci hőmérséklete. -
puttputt
őstag
-
rejewski
tag
válasz
darál0w
üzenetére
Ne haragudj de nem vagyok egy túl tuningos arc. Nem tudom melyik értékre gondolsz. Nem lehet hogy az alaplap nem szereti a 6-6-6-18 -as időzitést, mert megnéztem a memory support list-et és nem nagyon láttam ilyen memóriát ami nekem van.
Amúgy p5b alatt már ment stabilan a proc 1,35V - el.
-
puttputt
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Meg annyi a gond, hogy 8x-osnál, csak 1:1-ben megy a CPU és RAM, s ha lejjebb húzom a procit, a RAM is esik, 1000-ről, az meg már nem olyan kóser...
(Lehet, pl. az fsb 490, nem tudom, gyorsabb-e úgy a gép ugyanazon a proc. seb.-en, csak a magasabb fsb miatt..., még így is. Nem csak arról van szó, hogy a ramé "átadódik" a procihoz?)
A max. fsb szerintem 530 körül lehet valahol, legalábbis, ha azt akarom, hogy még emberi fesz és hő mellett induljon el.
A ramoknak, sajnos 1066 körül már kell a 2.1V, mindenképp. -
puttputt
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Hát..., 1070-hez azért adom neki a 2.1V-t, az még nem sok, de legalább stabil... azért egy próbát megér.
Amennyiben, visszaveszem a szorzót, már nem 500 lesz az fsb..., akkor meg már nem ér annyit az egész...
Szerintem belejátszik, hogy most nem 1:1-ben mennek a ramok, stb., vagy nem tudom. Azért még próbálkozom. -
puttputt
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Én már küldtem fel bizonyítékokat
4.0ghz 9x445 és 8x500... az utóbbi volt a nyertes Memtest szerint, holott a ramok majd' 70mhz-val kevesebben futottak.
Azonban, mint mondtam, 9x445 bírja a 24/7-et, szóval a Memtest...
Amúgy, elmondhatom, kb. max. 1000Mb/sec. a különbség a 8x505 és a 9x445 között... nem tudom, ezért megéri-e hosszútávon nyaggatni.
Valóban jobb, olyat nem lehet mutatni, hogy rosszabb eredmények jönnek le ugyanannál az órajelnél magasabb fsb-n, de stabilitásban vannak különbségek, na meg mondom, az az 1000-1500Mb/sec. Bevallom, én nem vettem észre sehol...
Annyiban igen, hogy most (9x450) nem melegszik annyira és jóval kevesebb fesz kell
A 4,3xghz-hez (50x*8) kellett kb. 1.28V és azért melegedett tisztességgel (na jó, max. 60 fok..., de nekem az is sok, aki az 50-hez van hozzászokva valós terhelésnél) -
-
puttputt
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Miért ne? Vagy... a gépházat simán bepasszintani a frigóba (esetleg hátulján pár lyukat fúrni, hogy ne legyen gond a kábelekkel (elölről be is lehet zárni), aztán megnézném a hőfokokat
Kérjük meg lipit, hogy készítse el a prototípust
Bár... ez "asszonynépség"-mentes helyen lenne alkalmazható, mert ők biztos szörnyülködnének
-
zoo8800
veterán
válasz
darál0w
üzenetére
képes többre is.
csak mi olyat fogtunk ki, ami "letilt". Jópár emberkének(és lapnak) nincs ilyen baja, mint nekünk. 400 felett van a vége azoknak, amik nem tiltanak le 340-nél.én még néha tesztelgetek, igaz, lefelé
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
puttputt
"gány" - öcsém, ez a lap 12-15K, és nem 30K
ha ez a nyüanc nem lenne, akkor kb. annyit tudna, mint a 20+K P43 -
puttputt
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Igazad lehet... 3500mhz-t megy, az valóban elegendő, főleg ilyen rampárosítással.
Azt hittem, a P35-ből is kijön több..., a 965-ösöm 445-449-et is tudott.
Akkor, vége a tuningnak? Nem hiszem
Szorzónöveléssel is ugyanez, gondolom.
A 333 és 340 közt aztán végképp nincs differencia...
Majd megnézem a listát
-
puttputt
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Több dologtól is... egyrészt, felemeltem az fsb-t (8x-os, 7.5x-ös szorzónak köszönhetően), úgyhogy 504 most, a max. 525 körül van. Perf.lev.-et "felraktam" 13-ról 10-re.
Ramok így is 1.8-on mennek..., proci 1.20 környékén, loadban. - értsd. nincsenek terhelve -
Az fsb felemelése kb. annyit hozott, mint az alacsony fsb 4,5ghz-n, 9x-es szorzóval..., nézz csak alább.Amúgy, tudtad, hogy feladatkezelőben lehet állítani, hogy melyik progi hány procimagot használjon?
Én nemrég jöttem rá... -
PH-User
addikt
válasz
darál0w
üzenetére
Üdv- Lassan mindennapos dolog lesz, hogy nekem nem jó valami...
Tegnap mondom teszt erejéig felveszem a procit 3,6-ra. Felvettem, bekapcsol, kikapcsol, visszaáll alapra. Mondom, akkor hagyom, visszateszem 3,2-re. Ugyan az. Nem akar menni, csak alapon, bármit csinálok.
-
-
lipi67
nagyúr
válasz
darál0w
üzenetére
Elvileg igen, ez a hivatalos ver. Viszont azok a deszkák értékelték tuningban. Tudod jól, Miskolcon se sokat költenek gépekre manapság(se), sok Asrock lap kelt el. Tuniongban olyan mint az Intel(semmilyen), de ha emeled a 100-at 110-115-re.. kicsikarhatsz pár plusz MHz-et belőle.
-
puttputt
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Nekem sokat segített a stabilitásban a manualra vett auto beállítás, ill., hogy a CPU-termination Voltage-ot beraktam Auto-ról... ezek nálad vannak? Milyen néven futhatnak?
Haver válaszolt..., szerinte nem fog sokat hozni az az állítás, ő az Nvidia-t látta valamelyik cikkbek alkalmasabbnak, ehhez a művelethez.
Azért, ajánlja, hogy "inkább nem hozzányúlni"... -
kriszbon
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Tudom hogy úgy írtad
Na pont most akartam kérdezni hogy az NB-nek ha adnák +0.1v-ot nem lenne e stabilabb magas Fsb esetén, mert azt vettem észre hogy kb. ugyan ott hasal el mindíg az egész! Akár hova állítom a ramot, már próbáltam 266-ról is indítani, és 700 akármennyinél kifeküdt az egész 3.9Ghz felett! Gondolom az FSB Overvoltage alatt kell neki adni nem? Mert a másik az DeOvervoltage 
-
puttputt
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Nálam ez az 1,36 jól bevált, fölé nem akarom vinni, mert 1,40 után következik a "piros-sáv", most még "sárga", ez elfogadható a lapnak...1,26-28-on meg befeketedik a boot és fagy, 1,32-őn-34-en meg instabil.
Nézd meg sztem. te is, max. 2,1-en, az már a tiednek elég. Az enyéimhez elengedhetetlen a 2,2..., 2,15-ön még nem próbáltam, de nem is fogom
-
puttputt
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Esetleg több fesszel nem indul? Terheld kicsit a NB-t..., nálam bevált. Amúgy, nem kevés az 1.8V? Bár... fsb szempontjából mindegy, max. a stabilitás, de ha el sem indul...
Köszi a tesztet zoo, pedig sokan azt állítják, nem észrevehető "szabad szemmel" a CL4-CL5-CL6 különbség... dehogynem!

Mindjárt kérdezem a PCI frekit...
Már meg is küldtem a kérdést, remélem, jön válasz még az este folyamán, ha nem, holnapra megkapom

-
darál0w
Jómunkásember
válasz
darál0w
üzenetére
na akkor

ez volt a kitűzött célom

itt a teszt és a beállítás.
benchmark ugyanezen beállításokkal.
és most jön puttnak

megy feljebb is a ram, de az fsbt nem tom feljebb tolni 333nál... nem is értem. 334nél már nem idnul el, a ramok pedig bírnák feljebb is
így visszább vettem az fsbt és a ram és procc szorzot magasabbra. így több lett a ram és procc sebessége is, csak fsb lett kevesebb.a benchmark így kisebb sebességet dobott. szal kell ide az fsb is.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
laragirl83
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Azért legyünk tisztában azzal, hogy mit is jelent/csinál a "Load Line Calibration" fícsőr, mert látom egyesek félreértelmezik azt!

Load line droop is an inherent part of Intel's power delivery design. Droop can help to reduce the output-voltage spike that results from fast load/current demand changes.
-
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Nálam abszolút kell a NB fesz... 1,36 alatt egyszerűen megfagy a képernyő, még a Win-bootképernyő előtt, azt' ott "feketéllik".
C1E csak a sebességet droppolja, ugye? A Load Line tutira a VCore-ért felelős, és amint az ábra mutatja (1,2500 beállított érték, mostani 1,2300 v. 1,22xx) akkor működik is

-
puttputt
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Úgy látszik, mert így beállítva (akár Auto, akár Enabled) stabil játéknál ill. Prime-olva is, probléma nélkül. (50 fölé nem megy a hő sem...)
Pár résznél látszik nagyobb eltérés, de tényleg nem veszettül sok... azért, azt hittem, 4,5ghz-nál 1000-es ramokkal nagyobb lesz a különbség, de totál nem éri meg azon üzemeltetni és adni neki pl. 1,38V-t a stabilitáshoz, annyit nem hoz...
Úgy emlékszem, Auto után az első adható 1,18V neki, a legfölső meg 2, valamennyi..., de még leellenőrzöm.
- Amúgy, elszúródott az Asus oldala..., most nehéz lesz megkeresni, de megnézem, hátha benne van a kiskönyvében... 1,10 a minimum, 2,26 a max.
Igen, itt van mit állítani, a Ram +opciókról még nem is beszéltem, pedig lenne mit

Az 1,8 nem kevés kicsit?
Igen, a Vista-val meg vagyok elégedve... vagy akkor XP 64?
- A ramok támogatottságának lehet, nem ártana egy x64-es rendszer...- -
zoo8800
veterán
válasz
darál0w
üzenetére
az korábban volt.
TDUztam, kép megzuhan, lefagy. Kikapcs, bekapcs, 640*480 a kép, átállítás után kékhalál, majd még 4 kékhalál még win logo alatt egymás után. Ismét kikapcs, bekapcs. újabb kékhalálok. Ismét ki-be. 1 percig ment maxon a VGA venti, de BIOSig nem jut el. Konnektorból ki, Egyik RAM ki, ismét bekapcs. win checkdiskkel nyit, hibajavítás
Újraindítja magát, végre bekapcsol, és megy, mintha mi se történt volna. Debug szerint az nv_disp.dll zuhant meg.Ezután újraindítom, és ekkor kezdődött a tuning, 1 RAMmal. (a másik RAM 667-es, és nem biztos, hogy menne 1000 felett
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Path of Exile (ARPG)
- Óra topik
- PlayStation 5
- ASUS routerek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- BestBuy topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Eladó egy Intel i7 7800x
- 4. generációs i5 és xeon (i7-4770 helyett) processzorok
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 5800X3D 8-Core 3.4GHz (96M Cache Up to 4.5 GHz) AM4 Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i3 / i5 6 7. generációs processzorok tesztelt, hibátlan, LGA1151 foglalat
- Lenovo 14 Ideapad 3 FHD LED Matt i3-1115G4 4.1Ghz 8GB 256GB SSD Intel UHD Graphics Win11 Garancia
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 83% akku
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Könnyen előfordulhat, ez nem egy "GTX191D" szupermicsoda, ultra hűtéssel. Az állandó hibaüzenet, ami társul mellé, 0x00000E10 v. E1, ez egyértelműen grafikus-ram, ill. melegedés a külföldiek szerint. Már ide is bedobtam (máshova is) ezt a hibaüzenetet, de semmi konstruktívat nem kaptam rá vissza... (Ja, a "hibaüzenet-súgó" meg csak a szokásos "maszlagot" nyomatta...)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Tegnap mondom teszt erejéig felveszem a procit 3,6-ra. Felvettem, bekapcsol, kikapcsol, visszaáll alapra. Mondom, akkor hagyom, visszateszem 3,2-re. Ugyan az. Nem akar menni, csak alapon, bármit csinálok.